- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Yoobao 5200mAh, 85%-ra töltötte fel a 2 éves Samsung Galaxy Tab 3, 7.0, 4000 mAh-s akkuját. Gondolom már az sem tud annyit, de 4000x0,85=3400 ami 65%-a a power banknak. Akkor ez nem túl jó eredmény. Illetve ha a 10.000, 6250mAh-t ad le, akkor mégsem olyan rossz.
-
-
TeeJay
félisten
Köszi
közbe figyeltem és az elején 1,3A-t szívott de fél órával később már 1,7A is ment faszán
most 7700mAh-t tolt bele a töltő és 1A-el még mindig szívja
gondolom a vezérlő figyeli a cellákat és úgy terheli hogy a legjobb legyen, az elején nem egyből csutkával kezdi
szóval 1,7A volt nálam a max a Blitzwolf töltővel
visszafelé még nem tudtam tesztelni mert az LG F6 telefonom töltőről és erről is max 1A-t kér
párom LG L90 telefonja meg 0,7A-t kér töltőből is meg ettől is
más cuccom meg nincs ami jobban szívná a naftátegyébként ilyen USB3 mérőm van --> [link]
elég pontos és könnyű kezelni szóval megérte -
Freeman007
senior tag
Közben jobban utána néztem, hát az a kicsi napelemes tényleg semmire nem jó, akkor inkább egy akkupakk és kihajtható hordozható napelemes töltő (napközben a hátizsákon tölti az akkupakkot, este az akkupakk a telefonokat). Természetesen a telefonok a legszükségesebbre lenne használva, nem lenne egész nap nyomkodva. (2G, wifi - net off, gps szükség esetén betájolás miatt).
-
domojko
senior tag
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
A hibák és anomáliákkal kapcsolatban olyasmire gondoltam, valahol olvastam pl hogy noname akkubank ha jol emlékszem Galaxy s2 vagy s3-nál produkált olyat h a kijelző és érintése kiszámíthatatlanul működött. Akkor is érintést érzékelt ha nem nyúltak hozzá stb. De olyat is olvastam valahol talán itt h huzamosabb powerbankos töltések után a telefon hálózati töltőt kért. / a normális telefon témával kapcsolatban csak annyit hogy volt nagyon sok androidos telefonom köztük Samsung is. Jelenleg is van ilyen készülékem. A wp egészen más. Nem jellemezném h melyik a normális és nem normális. Mindegyiknek megvannak a sajátosságai, mindegyiket lehet szeretni illetve utálni valamiért./
-
Igen, van benne led, de a töltés vége felé nem kezd el pislogni hanem egyszer csak kialszik.
A töltőmre visszatérve: Az jó megoldás lenne amit mondasz, de az enyém az a fajta amelyik nem külső tápos hanem be van építve.
Bár azt bevallom, hogy még nem is figyeltem, hogy ehhez lehet e külső tápot csatlakoztatni. -
-
A "normális" modellekhez (az egyszer használatos kínai modelleket most hagyjuk) nincs ilyen, hogy modell mellé becsomagolt külön töltő. Aki modellezik annak mindenkinek van otthon spéci töltője, én imax b6-ot használok. De ezek otthoni, hálózati töltők.
Viszont vannak egyszerűbb mini drónjaim amihez szintén nincs külön töltő, viszont ezekhez adtak usb kábelt. Ezeket csak usb-ről lehet tölteni mert beépített akkusok. Természetesen ezekben is lipo akku van, és csupán 200 mAh-sak. Az usb kábel amit adtak hozzá valószínű, hogy eltér valamiben a hagyományostól, mert vaskosabb a csatlakozója mint egy hagyományos kábelnak. A leírás azt írja, hogy számítógépről kell tölteni. Én ha jól tudom akkor kb 0.5A jön ki egy ilyen csatlakozóból. Ezért nem merem rárakni egy ilyen powerbank-ra ezeket a kis kütyüket. Azon gondolkodom, hogy olyan powerbankot kéne néznem amin lehet állítani a kimenő áramerősséget. Ha van ilyen -
Köszi a választ, bár az utolsó mondatodat megtarthattad volna magadnak.
Egyébként nem is a telefonakkut féltem a legjobban hanem terepen modellakkut akartam leginkább tölteni vele.
Egyébként attól függetlenül, hogy " minden annyi áramot vesz fel maximum, amit tud" tuti, hogy nem tesz jót ezeknek a kis akkuknak, de még a nagyobbaknak sem. Ez nem tud csepp töltést sem. 2 amperrel "bombázni elejétől a végéig bármit is..... Na mindegy, én kérdeztem úgy hogy nem okoskodom tovább. -
Tangerine
senior tag
-
Pompi
nagyúr
Szerintem jó a 17track amit említett, akár a webes akár a mobil alkalmazása, ez is összeszed mindent mindenhonnan - ráadásul a banggood order trackingje alapból erre linkel (bár nem szeretnék az akkumeter aután újabb app vitába belemenni, csak megemlítem
).
-
Pompi
nagyúr
OK, nem akarok ezen vitázni, tényleg leírtam, hogy mindenki azt használ amit akar, az Ampere egy a sok közül, nem fogok rákeresni, de biztos egy kazal töltés kijelző widget van a Playen. Biztos jó az is amit te használsz. Csak a program általad kiemelt speciális mivoltával nem vagyok meggyőzve és ezen próbáltam meg pikírtkedni egy kicsit.
-
Pompi
nagyúr
OK, biztos igazad van és ez a 2 éve nem frissített alkalmazás tuti speciális és pontosabb, mint bármi más
Az Ampere-nem több pozitív feedbackje van, mint ahányszor ezt a speciális galaxys egyáltalán letöltötték
Mondanám, hogy próbáld ki az Amperet a speciális programod mellett, hogy lásd van-e különbség, de annyira izgat engem a dolog, te pedig azt használsz és abban hiszel amiben jól esik@varadigabor
Az 5000-es mellé kaptam ilyesmi méretű kábelt. A 10000-es mellé egy kb. 2x ilyen hosszú van csomagolva. Szóval nem egyforma kábelt adnak pl. az 5000 és a 10000 mellé. Ez amit linkelték jobban megnézve elég gagyinak tűnik, sorjás stb. nem a minőség érzetét kelti.
PortaPownak van 30 centis kábele: [link] én az egyszerűség kedvéért az ebayes boltjukból rendeltem meg: [link] -
Pompi
nagyúr
"Galaxy S3 telefonom van és a Galaxy telefonokhoz van egy speciális program, ami kijelzi, hogy mekkora árammal tölti az akkumulátort"
Van jó pár ilyen program a Play-en, én pl. ezzel szoktam figyelgetni: Ampere
- - - - - - - - - - - - -
@varadigabor
nem tudom mennyire van túlárazva a PortaPow, ezt meg a Nillkint láttam megemlítve itt a topikban. Ha azt vesszük majdnem annyi a kábel, mint a Power Bankszóval olcsónak nem olcsó.
-
-
törölt tag
"Az 10400mAh-t a benne lévő akkumulátorra kell érteni, de mivel ugye annak 3,6V a névleges feszültsége, ez 5V-on már "csak" 6650mAh."
Ebben csak az nem stimmel, hogy hiába 5 V a feszültség a két készülék közti kábelen, a töltendő akkumulátor is valószínűleg 3,6-3,7 V-os (vagy a duplája, de azt most hagyjuk)... A step-up és a step-down DC-DC konvertáláson ugyan veszik némi energia, de most arról van szó, hogy egy koordinátarendszerben vagyunk-e, és többnyire igen. :-)
Amúgy valóban, mW/h-ban lenne korrekt megadni az ilyesmit, ahogy a notebookoknál is, ahol elég változatosak a feszültségértékek.
Ja - már látom, neked is leesett. :-) -
Watt25
veterán
Ugyanakkor... Az meg most jutott eszembe, hogy a telefonokban lévő akkumulátort is így adják meg, tehát elvileg egy 2000mAh-s telefon akkumulátort fel lehet vele tölteni 5-ször. (A veszteséget figyelmen kívül hagyva.)
(#495) Land
Úgy érted, hogyan tudjuk lemérni?
Szerintem azt lehet tenni, hogy megvárod, amíg teljesen lemerül a telefonod és megszámolod, hogy hányszor tudod teljesen feltölteni úgy, hogy a töltések közben ki van kapcsolva a telefon, majd beszorzod a telefonodban lévő akkumulátor kapacitásával.
Persze ez nagyon pontatlan mérés lesz, a veszteségek mellett bekavar az is, hogy a telefonban lévő akkumulátornak biztos, hogy nem annyi a kapacitása, mint ami rá van írva. (Újonnan az is lehet, hogy picit több, aztán meg ugye csökken.)
Gyakorlatilag viszont ez a lényeg. Vagyis, hányszor tudod vele feltölteni a telefonod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged