-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TotO'
aktív tag
Hali, van akinél Havoc OS fut? [link]
Mik a tapasztalatok? jókat olvasni róla. -
eclipse19
senior tag
Milyen ADB driverek kellenek az A2-höz?
Valaki tudna linkelni egy csomagot, ami működik feltelepítve (Win 7, 64 bit)?
Eddig többet kipróbáltam, de egyik sem működött.
Köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2691 üzenetére
Legyen.
Csak ekkor semmilyen döccenés nem érzékelné, mivel CPU-GPU független minden eMMC művelet.
Tehát általad említet IO sincs hatással megjelenítés döccenésekre. -
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2689 üzenetére
Csak 1 kérdés.
Futó rendszernél döccenés van, mikor nincs tároló írás, az tároló hiba?Amit link_eltél, az RAM -ra vonatkozik, nem eMMC tárolóra.
Kettő nem ugyanaz. -
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2682 üzenetére
Direct memory access (DMA) is a feature of computer systems that allows certain hardware subsystems to access main system memory (random-access memory), independent of the central processing unit (CPU).
. Many hardware systems use DMA, including disk drive controllers, graphics cards, network cards and sound cards. DMA is also used for intra-chip data transfer in multi-core processors. Computers that have DMA channels can transfer data to and from devices with much less CPU overhead than computers without DMA channels. Similarly, a processing element inside a multi-core processor can transfer data to and from its local memory without occupying its processor time, allowing computation and data transfer to proceed in parallel.
DMA can also be used for "memory to memory" copying or moving of data within memory. DMA can offload expensive memory operations, such as large copies or scatter-gather operations, from the CPU to a dedicated DMA engine. An implementation example is the I/O Acceleration Technology. DMA is of interest in network-on-chip and in-memory computing architectures.
https://developer.arm.com/ip-products/system-ip/system-controllers/direct-memory-access-controllers
Szerintem csak trollkodsz, mégis milyen IO-ra vár a lemezről, háttértárról, emmc-ről beszéltünk végig...
Szerinted írni pár random számot a lemezre 100% processzor felhasználást eredményez? Perpill SSD Speedtestet futtatok a gépen, és nem találom a folyamatot a listában annyira alacsony a CPU felhasználása. Te pedig egy speedtesttel próbáltad bizonyítani hogy proci miatt döccent meg a rendszer.
-
törölt tag
Nálam ilyen képeket készít a gyári szoftverrel, elégedett vagyok vele.
-
Rula
tag
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2681 üzenetére
IO, de melyik IO-ra vár?
Mi az, hogy CPU-t nem használsz írásra/olvasásra.
Akkor hogyan éred el az adatokat és dolgozod fel.
Tán levegőből kipattan, aztán már végeredmény megkapod. -
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2670 üzenetére
Most csináld meg úgy hogy előtte törlöd a Chrome gyorsító tárat és rögtön indítsd el a tesztet a terminálban. Ha nem fagy bele a rendszer látni fogod hogy io-ra vár. Régóta nem használnak már processzort az írási műveletekhez, a háttértár vezérlője intézi a dolgokat. Bár a franc se tudja ARM esetén mi a helyzet.
-
Rula
tag
-
Rula
tag
válasz
batai15 #2672 üzenetére
Van olyan módszer, amellyel ideiglenesen rootolod csak a telefont, elméletileg úgy még lehet frissíteni (mintha lett volna itt is szó róla). A Gcamnál meg gondolom épp port/verzió függő, hogy mi megy és mi nem. Mondjuk nálam ahogy nézem minden megy. (Esti mód,selfie kamera, videó meg lassított videó is működik)
TaylorPro: hülye kérdés valószínűleg, de hogy hogy nem lehet?
-
dragonfx
veterán
-
Rula
tag
válasz
batai15 #2669 üzenetére
Nekem változó mennyit bír. Volt már olyan, hogy majdnem 8 óra megvolt, de volt olyan, hogy négy óra se volt meg. A 8 óra körüli szerintem youtubeozás, böngészés volt viszonylag alacsony fényerővel.
Ahhoz, hogy a GCam működjön bootloadert kell nyitni meg rootolni.
Arc felismerés van. -
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2666 üzenetére
-
batai15
félisten
Sziasztok !több kérdésem lenne .
Jelenleg egy honor 10et nyuzok,de elég kevés a sot 4 óra körül .
Illetőleg az emui idiota ram kezelése is fárasztó neha .
Mivel nem játszom elég lenne a hardver Android one miatt fürge is lenne a készülék .
Sot kinek mennyi ?
Gcam van e rá ?
Arc alapú feloldást tudja ?köszi előre is. -
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2666 üzenetére
Tehát nyugalmi állapotot vizsgáltad, ami kikapcsolt képernyő pihenést jelent, és ezt vetetted össze az aktívval.
De nem magok nézegetést írtam, hanem folyamat szálakat.
Amúgy aktív widgets -nél sehogyan nem lesz nyugalmi állapot.
-
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2662 üzenetére
Konkrétan kiraktam lebegő widgetre a 8 magot és néztem az órajel változást. Semmi olyan nem történik amit leírtál. Az hogy cortex vagy kryo az elrendezés és használat szempontjából mindegy. SD660 is big.LITTLE abból is elég jó féle... Fogadd el: A váltás majdnem seamless a megosztott L2 és RAM miatt. Mindegyik magot tudja használni egyszerre és külön külön is.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Van valakinek egy "checklist"-je, hogy az alap dolgokon túl milyen készülék specifikus dolgokat érdemes megnézni, ha kéz alól veszek A2-t?
Arra gondolok, hogy vannak-e olyan hardveres "típus hibák" vagy problémák, amik az A2-re jellemzőek, amiket mindenképpen jó lenne elkerülni.Sürgős lenne.
Köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2661 üzenetére
Az oldalon hol van SD660, mert én nem találom.
Big. LITTLE magok Cortex -es, míg SD660 Kryo magos.De ezek szerint nem csináltad meg amit írtam, mert akkor látnád miről van szó.
eMMC hiba mindig fennállna, még használat közben is folyamatosan akadna minden.
Az igaz, hogy UFS kellett volna belerakni, nem az öregecske eMMC.
-
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2660 üzenetére
Akkor mégegyszer leírom, amit mondtál számomran nem állja meg a helyét, mivel elavult információt tartalmaz.
Egyszerűen már nem úgy működik ahogy leírtad. 3.11 idején került bele a teljes HMP támogatás. (Linux 4.4 es kernelt használ a telefon interactive governorral a többit maga a SOC oldja meg észrevétlenül az OS számára)Itt van leírva feketén fehéren:
https://everything.explained.today/ARM_big.LITTLE/
Run-state migration
The most powerful use model of big.LITTLE architecture is Heterogeneous Multi-Processing (HMP), which enables the use of all physical cores at the same time. Threads with high priority or computational intensity can in this case be allocated to the "big" cores while threads with less priority or less computational intensity, such as background tasks, can be performed by the "LITTLE" cores.[8]
This model has been implemented in the Samsung Exynosstarting with the Exynos 5 Octa series (5420, 5422, 5430),[9]and Apple mobile application processors starting with the Apple A11.[10]Az SD660 használja a HMP-t
Finer-grained control of workloads that are migrated between cores. Because the scheduler is directly migrating tasks between cores, kernel overhead is reduced and power savings can be correspondingly increased.
Implementation in the scheduler also makes switching decisions faster than in the cpufreq framework implemented in IKS.
The ability to easily support non-symmetrical clusters (e.g. with 2 Cortex-A15 cores and 4 Cortex-A7 cores).
The ability to use all cores simultaneously to provide improved peak performance throughput of the SoC compared to IKS.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/ARM_big.LITTLE#HMPEzek szerint a váltás gyorsabb mint a Linux kernelben található cpufreq, ami amúgy sem lassú.
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2658 üzenetére
Megint félre érted.
Magok között csak nyugalmi és aktív váltás van, tehát aktív alatt nem működik 4 magnál több és ugyanez van nyugalminál.
Mivel nem párhuzamosan futnak folyamatok, emiatt átadott folyam akasztja meg.Csinálj egy nyugalni folyamat számlálót, és aktív folyamat számlálót, ami alatt folyamatokat is írja.
Összevetve időben nem lesz átfedés csak átadások. -
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #2658 üzenetére
-
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2657 üzenetére
Valószínűleg félreértettem valamit, de az tuti hogy egy "váltást" a két mag között nem veszel észre csak úgy. Max framedrop. Rohadt gyorsan működik a CPU governor amúgy.
A megakadás inkább Zram vagy Swap miatt történhet. A mellékelt képen látszik, ugyanis a telefonon van valamilyen swap ahonnan bányássza elő a dolgokat a telefon ha elfogy a memória, vagy valamit sokáig nem használsz.
-
darvinya
titán
válasz
Namelesske #2656 üzenetére
Hol írtam, hogy soc hibás?
Egyszerűen itt fizikai váltásból adodó döccenőről van szó.Amiről írsz, az folyamatos hiba, amiről írtam is.
-
Namelesske
addikt
válasz
darvinya #2651 üzenetére
[link] Kizárt, hogy SOC a hibás. A Linux kernelnek nem jelent gondot a CPU kezelése és váltás a módok között. Egy haldokló háttértár viszont igen, amikor nem teljesülnek időben az IO kérések.
Valamint mókoltak vele, mert nekem sokkal jobb lett, az utolsó frissítés után.
-
TaylorPro
addikt
Akinek annyira lehalna a rendszer hogy semmi nem segít, még a gyári program sem, arra itt vannak az életmentő parancs sorok. Szükségem volt rá miután az Android Q után nem indult a rendszer.
Zárt bootloader esetén: fastboot oem unlock
fastboot reboot-bootloader
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash system C:\nexus\system.img
fastboot flash userdata C:\nexus\userdata.img
fastboot flash boot C:\nexus\boot.img
fastboot erase cacheGyári rom kicsomagol, image fájlok ADB mappába bemásol, fastboot bebootol. Bootloader nyitás: fastboot oem unlock
És mehetnek a parancsok.
Szükség esetén a bootloader visszazárható: fastboot oem lock
-
dragonfx
veterán
ez a jollét alkalmazás volt az első amit letiltottam.
ha meglenne a root akkor elköszönnék tőle.
de nem értem a twrp 3.23 mér nem emgy fel.
lefagy a homescreenje.megnéztem a mi 9 se.t lurdyba hát irto kicsinek ünik a2höz képest.
és irtora csuszik baxki az üveg miatt.szinte már zavaróan. -
darvinya
titán
A2 SD660
Pixel 3a SD670660 váltogat magok között a nyugalmi(4x1.8GHz) és aktív(4x2.2GHz) használat közben.
670 nem váltogat magokat a nyugalmi(6x1.7GHz) és aktív(6x1.7GHz) használat közben.
Viszont nagy teljesítményű játék, stb.-nál már 2x2GHz magokat használja.Ezt a nyugalmi-aktív használatot lehet érzékelni 660 esetében.
-
TotO'
aktív tag
-
darvinya
titán
Olvasva hsz-eidet, kicsit kiegészíteném azzal, hogy elsősorban CPU gond lesz és utána eMMC.
CPU-ban kétféle mag van, s ennek kezelése döcögös lesz, mikor vált energia takarékos lassú magokról, gyors magokra.
SD660 4x2.2GHz+4x1.8GHz
SD670 2x2GHz+6x1.7GHz
És itt jön a nagy különbség, hogy SD660 mindig használja erősebb magokat, addig SD670 csak mikor max. GPU-t használó.eMMC hiba mindig lenne, s ez aktív használat közben is érezhető lenne.
-
TotO'
aktív tag
"Több helyen is olvastam, hogy kifogásolják (reddit, 3a cikk fóruma: [link]) nyilván nem csak az emmc alapján dönt az ember, de tesz a latba, ha rossz tapasztalatok kötik hozzá."
ez így kevésbé hangzik propagandának
Alapjában véve nálam sem áll fent folyamatosan a jelenség. Elsősorban akkor, mikor standbyból használni kezdem a telefont, illetve ha valami memória heavy dologból térek vissza akkor megtorpan pár másodpercre (nem összekeverendő a két memória). Használat közben pl recent app váltásokkal semmi probléma.Cégnél van Pixel (bár azt hiszem az 1. gen) és ott sokkal fluidabb a rendszer (úgy tippelem az a2 hardvere is tudja azt)
(#2649) gaben88: Ez jól hangzik. Hogy érted a letisztultságot, van érezhető különbség? Nálam az MI appok el vannak rejtve, gcam mellett pedig kb teljesen stock érzés. Now playing és hasonló kényelmi dologra gondolsz?
-
Rula
tag
-
TaylorPro
addikt
Semmi baj a belső tárhellyel és a gyári rommal. Egyszerű és stabil mint az ácskapocs.
-
Rula
tag
Nem vagyok valami tech guru, de arra tippelnék, hogy ugyebár elméletileg rohadtul béna/lassú a belsőtárhelye a telefonnak. Nem csodálkoznék, hogy néha betöltene valamit a rendszer esetleg a háttérben, viszont túl nagy feladat neki a béna tárhely miatt és az miatt akad meg néha. Ez csak egy tipp, tényleg nem értek hozzá
-
TotO'
aktív tag
válasz
gaben88 #2630 üzenetére
Mennyivel smoothabb a rendszer, stock romhoz hasonlítva?
Általános jelenség, hogy néha van touch latencym, pl csak pár másodperc múlva kezd el scrollozni egy listát a telefon, vagy pl haptic feedback után ~1-2 másodperc mire bekapcsol a kijelző.
Érdekes módon az A1 smoothabb érzést keltett mint az A2.Most kikapcsoltam én is a Digital Wellbeinget, nagy változást még nem tapasztaltam.
Olyan érzésem van, hogy gyári rommal ennek a telónak nem kellene így belassulgatnia. -
Namelesske
addikt
A Digitális jóllét alkalmazás kikapcsolásával állítólag sokat javul a telefon teljesítménye. Kikapcsoltam, talán mintha látnék valamit, de ameddig nem lesz róla egy tudományos módszertannak megfelelő teszt, addig én úgy kezelem mint egy jó kis placebót. [link]
-
dragonfx
veterán
A sonata hd kegyetlen jol szol.
Arrol ismerni meg a dac.ost melegszik. -
MPet
csendes tag
Azért az milyen h 21 fajta telóra lehet telepíteni hivatalosan az android q bétát, de talán nincs köztük egy android one-os sem..
-
darvinya
titán
válasz
TaylorPro #2633 üzenetére
Hiby jobb.
Bár én módosított Sony Music-ot használom, mert eddig az tudja, ami elvárásom.
De Hiby szebb hangot kihozni belőle.
Még Play-en lévő Sony music center-t tesztelem, mert abban is elég sok állítás van, s elsőre jobb, mint Sony Music.Hallottam ezt Pixel átalakítót, de Zeal -hoz képest azért elmarad.
Nem csoda, Zeal 300Ω-ig használható, normál 32Ω-os füleseket max. 70%-ig tolom fel, mert 5 perc után leviszi fejem és csöng a fülem hangerőtől.
Ez azért melegszik rendesen 50% hangerő felett, de alumínium test jól elvezeti. -
TaylorPro
addikt
válasz
TaylorPro #2632 üzenetére
Szép langyosan melegszik is a chip. Playről meg is vettem az Onkyo lejátszót. Nem olcsó. Sonata HD adaptert nem támogatja, a Google adaptert kiválóan. Szépen kezel mindent, a média gombokat is a fülesen. Hangerő bőséges, minőség kiváló. Így már rendben van a zenehallgatás.
-
TaylorPro
addikt
Hamar kiderül hogy a Type C-Jack adapter DAC chipes-e vagy sem. A DAC verziós alapból hangosabb és tisztábban szól. A hangosító magic modul nincs hatással rá. Fülhallgatóval együtt csatlakoztatva több idő kell neki míg csatlakozik, 2-3 másodperc. Az állapotsávban ki is írja hogy csatlakoztatás. A sima mezeinél nem ír ki semmit, kb 1 másodperc alatt csatlakoztatja. Szóval a Google adapter az ebayről olcsó és jó. 3320Ft tokkal vonóval. És nem egy zsákbamacska. Kb 1 hét alatt ideért az USA-ból, rekord.
-
gaben88
őstag
Huh, ma kijött az Offical Pixel Experience ROM-ra a májusi frissítés és eszembe jutott, hogy megígértem, hogy írok egy lépésől, lépésre cikket ide a telepítés menetéről. Hát ez végül nem jött össze, de azért leírom, hogy az XDA megfelelő topikja mellett melyik két videót követtem lépésről lépésre:
1. (bottloader unlock és downgrade Android 8) [link]
2. (TWRP és ROM telepítése) [link]
3. (GCAM telepítése) [link] -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Hotspotot nem tudtam belőni a telón,müködik rajta egyáltalán? Bekapcsolom és valami hibaüzivel vége is a dolognak. -
-
Moonpie
csendes újonc
Sziasztok,
Sehol nem találtam róla infót, hogy mind két SIM foglalat 4g-s -e? Vagy csak az egyik? Ha igen a 4g-s mellet a másik min üzemel 3g vagy csak 2g? És ha mind kettő tudja a 4g-t nagyon gyorsan merül? Most még csak egy Sim van benne es napi kétszer töltöm, lehet rossz az akkumulátor de vissza küldeni nem akarom már :D -
TaylorPro
addikt
Megjött a Google adapter. Sokkal szebben szól. Túl sokkal nem hangosabb. Fülhallgató vezérlőgombok működnek. Akinek még kell hangerő van hozzá Magisk modul.
-
törölt tag
-
dragonfx
veterán
nyitott a bl adb driverek fenn.
probálóm a twrp.t feltenni. commandból
erre kiirja waiting for any devices.
előtte meg listázta.
ötlet? -
törölt tag
Xiaomi M365 elektromos rollerhez is szeretném használni a MI A2-t a kérdésem, hogy milyen kormányra szerelhető tartót tudtok hozzá?
-
Sziasztok. Drága édesapám vett magának egy Xiaomit, pontos típusát nem tudom sajnos de telenornal vette fel éve kb és elég belépő szintű szoval biztos sejtitek melyik típus lehet. Igazából a probléma az lenne, h a hivasvarakoztatas be van kapcsolva de neha mikor hívják egyből bontja a telefon az aktuális hívást anélkül h bármit is nyomna, neha pedig jó. Találkozott bárki ilyennel? köszönöm!
-
TotO'
aktív tag
Ha már gesztus vezérlés
Fluid NG: [link]
nekem konkrétan nincs navigation barom.
emellett gyorsabban és kényelmesebben kezelem a telefont.Nekem jobb oldalról balra Swipe a Back navigation, jobb oldalról balra Swipe&hold az előző alkalmazás (dupla recent gomb navigation baron).
protip: Wait for finger lift up-ot kapcsoljátok ki az Actions-ben. -
dragonfx
veterán
válasz
Dr. Romano #2612 üzenetére
Nekem apr 5. Ei pie van fenn.van ujabb??
Nincs gaz ha visszamegyek 8.1? Nem cseszodik szet a telo?
Melyik az utolso 8.1 rom datum?
Custom rom.ot rakott mar fel valaki?miui10? -
Teagol
aktív tag
Állítólag javítják a boot loop-ot, mert az utolsóban már kevesebb telefont érintett.
Üresek a szervizek emberek! -
ntomka
nagyúr
Az e havi frissítés vajon milyen izgalmakat fog hozni?
-
Teagol
aktív tag
Nekem meg pont hogy begyere ez a két gombos gesztusvezérlés. Nehéz utána visszaszokni a gombokra.
-
ntomka
nagyúr
Mondjuk a pite alap gesztusvezérlése tényleg elég béna. Párom Huaweijén brutál jó, valahogy úgy képzelném el. Navigációs sáv nélkül tökéletesen vezérelhető a telefon. Ő mondjuk nem szereti, ugye a megszokás nagy úr, így nem használja. Én örülnék ha itt is lenne hasonló megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest