Hirdetés

Xiaomi Mi A2 - fejlődött is, meg nem is

Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az utóbbi néhány hétben nem volt hiány érdekes csúcsmobilokból, Xperia XZ3-at követett iPhone XS, rendkívül hamar megérkezett a Mate 20 Pro is, ám egyik telefon esetén sem érdeklődtek annyian a teszt időpontjáról, mint a Xiaomi Mi A2-nél, amivel szinte minden felületen megtelt a levelesládánk. Ezen persze nem érdeme csodálkozni, a tavalyi Xiaomi Mi A1 az elérhető árú mobilok egyik etalonja volt, kevés hibával és vegytiszta, rendszeresen frissülő Android One rendszerrel, a Mi A2 pedig papírforma szerint pont azokon a pontokon fejlődött, ahol igazán nagy szükség volt rá.


[+]

Én is nagyon vártam a Mi A2-t, ugyanis az idei középkategóriás Xiaomi-felhozatalban egyedül a Redmi Note 5 tudott igazán meggyőzni. A műanyag hátlapos, rendkívül könnyen karcolódó, MediaTek chippel szerelt Redmi 6 a valóságban jóval gyengébb eresztésnek érződött Redmi 5 nevű elődjénél, miközben az árszinten nem változtattak. Hasonló volt a helyzet a Mi A2 Lite kapcsán is, ami a Mi A1-hez hasonló összegért nyitott, de elvették belőle a Type-C csatlakozót, műanyag lett a keret, hardveresen pedig semmi előrelépést nem mutattak fel. A történet persze valójában egy burkolt áremelés, ami jó eséllyel kell is ahhoz, hogy a világpiacon érvényesülni kívánó Xiaomi tényleg tudjon keresni az eladott mobilokon.


[+]

Jó szokássá vált a gyártónál, hogy adnak a drágább mobilokhoz tokot, a Mi A2-höz is jár egy füstszínű szilikonrátét, ami feszesen áll rajta és jól használható, noha a vastagságot érezhető mértékben megdobja. A gyorstöltőn és az USB Type-C-s kábelen kívül SIM-tűt és fülhallgatóadaptert is kellett mellékelni, hiszen a telefonról elmaradt az analóg audiokimenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

  • Bemutatkozott a Xiaomi Mi A2 és Mi A2 Lite

    Folytatódik a kínai gyártó Android One szériája, a második körben a dupla kamera közös jellemző, notch azonban csak az olcsóbb darabra került. Nagy hangsúllyal emlegették a kamerákat.

  • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

    Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

Hirdetés