Hirdetés
- Magisk
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teagol
aktív tag
válasz
toth.gergo97 #4665 üzenetére
Nézzél valami akciós telefont helyette, ahol beszámítják az árba, vagy add le elektronikai hulladéknak.
-
toth.gergo97
újonc
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne van egy telefon ami jó pár éve csak pihen a polcon mert egyik napról a másikra nem kapcsolt be a képernyő, egy reggel ébresztett és nem lehetett sehogy leálitani mert a képernyő nem kapcsolt be azóta sem kapcsol be, pedig pár hónapot használt készülék volt, előtte semmi baja nem volt mi lehet a probléma? vagy felesleges ezzel foglalkozni már.. hibásként pórbaltám eladni de nem lett rá vevő.. szerviz meg nem tudom mennyi lenne hogy megérné-e.
-
adika4444
addikt
Hali!
Követve ezt a leírást felraktam, illetve megkíséreltem felrakni a Pixel experience ROM-ot.
Eredmény: A recovery ok, de a telepítés után a kijelző elsötétül, kivilágosodik ütemesen és egy idő után fastboot módba lép az eszköz, ahonnan ki lehet mozdítani recovery-be, de nem bootolja be a rendszert.
Miután eljut a fastboot-hoz magától, utána már minden egyes próbálkozásnak az a vége, hogy bekapcs, fehér képernyő és fastboot mód.Mi lehet a hiba? A leírást step-by-step követtem. A végén 47%-nál állt meg nekem is a telepítés, de állítása szerint ez nem probléma.
-
TaylorPro
addikt
Még mindig egy jó telefon, szerettem nagyon. PixelExperience meg a legjobb volt rá.
-
plömplöm
őstag
-
zivorad
csendes tag
válasz
plömplöm #4654 üzenetére
Lehet, hogy ez a hiba itt is bár ha jól értelmezem akkor az amerikai Telekomról szól, persze attól még lehet ilyen. A Telekomon soha nem is működött, a Digin, mindig. Vajon mi lehet az oka, hogy haragszanak erre a telefonra? Tudom költői a kérdés. Abban a rejtett menüben is minden jól áll, látszik, hogy a Volte jelző be van kapcsolva, adathálózat és a hanghálózat LTE. Mindaddig még nem indítok vagy fogadok hívást. Még volt 3G addig hívás közben lehetett internetezni, lassabban ugyan de működött, most hívás közben sajnos megszakad az adatkapcsolat. Ezt leszámítva 2.5 év után is jól működik a telefon, nem is terveztem még lecserélni, amikor megvettem akkor sem ez volt a legmodernabb telefon. Hát akkor ha nem sikerül itt valamilyen megoldást találni a Volte problémára, a Telekom nélkülözni fogja az amúgy nem túl sűrű hívás közbeni adathasználatomat, több adatom marad, lehet el sem fogy a keret ezáltal nem veszek másikat, a pénz nálam marad, náluk meg az adat.
-
TaylorPro
addikt
-
zivorad
csendes tag
Sziasztok!
Hátha használ még valaki ilyen telefont, vagy tud segíteni: a probléma a Volte, mégpedig a Telekomos. Aktiválták a kártyán, de ezen a telefonon nem működik valamiért. Az ügyfélszolálatuk kivizsgálta, náluk minden rendben, amit elhiszek, mert ha a sim kártyát átteszem másik - régebbi Huawei telfonba akkor ott működik. A Digis ebben a telefonban működik. Lehetséges, hogy ez a telefon és a Telekom Volte nem tudnak együttműködni, a Digivel pedig nincs akadály. A két kártyára a beállítások egyformára vannak állítva, esetleg át kellene valami állítani? Köszönöm a válaszokat előre is. -
Juhi113
csendes tag
Nekem is fura hogy miért nem szinkronizált meg az is megtévesztett hogy a telefon Google Fotok alkalmazásban azt mutatta hogy minden ok laptopon meg csak 2021. március 21-ig vannak fent.
Nem akarom semmiképp tovább használni ezt a kártyát vettem újat de egyenlőre ezzel próbálkozok hátha valami csoda folytán összejönne az adatmentés. -
Teagol
aktív tag
válasz
Juhi113 #4645 üzenetére
Valószínűleg kuka a kártya és csak index képeket látsz a telefonon.
De miért nem szinkronizálhatott jó ideje?
Sajnos az adatvesztés lehetősége mindig benne van, ha kártyára mentesz. Én is buktam már be.
Volt olyan kártyám, ami linux alatt újra formázható lett és olyan is, ami nem.
Ha elengeded a lehetőséget, hogy valahi kinyerheted róla az adatokat, megpróbálhatod a telefonnal formázni az egész kártyát. Ha nem tudja, ilyen célra ne használd tovább.
Goggle nem mentésre már ötletem sincs. -
Juhi113
csendes tag
Sziasztok
Adott egy 2018-ban újonnan vásárolt A2 lite akkor vettem bele újonnan egy 64 GB Kingston memória kártyát minden hibátlanul működött pár nappal ezelőttig. Fényképezéskor kiírta hogy nem tudja elmenteni a képet mert kevés a hely a memo kártyán. A tárhely menübe lépve már azzal fogadott hogy a memo kártyát formázni kell. Kivettem a telefonból bedugtam laptopba de ott sem volt jobb a helyzet a windows is prüszkölt rajta hogy sérült és javítsam ki elindítottam a wines javítást de nemtudta kijavítani a hibát. Win fájl kezelővel láttam a mappákat amik a kártyán voltak de minden üres volt. EASEUS data recoveryvel próbáltam visszanyerni az adatokat de nem sikerült. Aztán visszatettem a telóba és megkettőzte a kártyákat de mégsem érem el. A csavar a történetbe hogy be volt kapcsolva Google fotó mentés de csak 2018-2021 közötti képek vannak fent. A telefonon látszódnak 2022 08 04-ig a képek de nemtudok velük semmit csinálni se törölni, se áthelyezni, se menteni, se feltölteni felhőbe.
A kérdésem az lenne hogy hozzá lehet e férni valahogy ezekhez a semmiben lebegő képekhez? -
user112
senior tag
Sziasztok!
A Gyári beállítások visszaállítása-val milyen rendszerre áll vissza a teló. Eddig minden frissítés rendben lezajlott, de most eladnám a gépet. Ha a vásárláskori alapra áll, akkor felfrissül majd a legutolsó rendszerre? Vagy kézzel próbáljak mindent lepucolni róla? Esetleg lehet úgy hogy a rendszer maradjon és csak a személyes adatok törlődjenek? -
Breki
veterán
Másnál is megjelent a felvevő gomb hívásoknál?
-
TaylorPro
addikt
Még mindig jó ez a teló úgyhogy sikerült vennem egy közel makulátlan állapotú 6/128GB verziót vennem 30 ezerért. Ennyiért ajándék.
-
plömplöm
őstag
-
zgmzgm
tag
Ha már itt tartunk én Poco F3-ra váltottam, ezt találtam a legjobb utódnak.
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok! Én is búcsúzom. Odaadtam a fiamnak az A2-t. Vettem egy Realme 8 4G-t. Fényévekkel jobb. Eddigi tapasztalataim eddig.
- Amoled
- nfc
- jobb aksi idő
- jobb szoftver -
azbest
félisten
Na úgy látom nincs több hivatalos frissítés a készülékre, mert letelt a 3 év, amit az android one miatt vállaltak.
Most már csak azon vacillálok, hogy megpróbáljak valami custom romot vagy vegyek olyan telefont, ami működik rendesen.... nem a frissítések elmaradása miatt első sorban.
Hanem azért, mert van hogy fel sem kapcsol a képernyő miközben csörög, mert keresnek.
Mert ez a nyomorék 10-es rendszer rajta annyira magába van dőlve, hogy fél perc mire előkaparja a ritkán használt telefonálás alkalmazást.Miközben 50% fölé nem engedi menni a memória használatot, így olyan, mintha egy 2GB-os telefon lenne, üresen áll 2GB ram a hülye rendszerbeállítás miatt. Közben a rendszer maga megesz több, mint 1GB ramot. Így az appok folyton egymással harcolnak a maradék pár száz mega ramért, mielőtt a rendszer kivágja őket swap-be, hogy mindig üres legyen a fele memória.
-
maroni
aktív tag
Sziasztok nem tudjátok ez a telefon mhl képes vagyis hdmi-n tud kiküldeni képet? A gyerek összetörte és ha tud akkor rendelek hozzá kijelzőt!
Köszönöm Laci -
plömplöm
őstag
válasz
J.varga7 #4629 üzenetére
téglásodást kb bármelyik telefonnál olvashatsz, csak egy példa.
nálam mindig rendben felment mindegyik frissítés."Jelenlegi android verzió: 8.1.0. ... Ennél van újabb gyári verzió?"
van hát, 10-es, a 2021 júliusi update-tel. azt nem tudom, hogy a 8.1.0-ból lehet-e egyből 10-es, de majd leírod nekünk, ha szeretnéd -
J.varga7
tag
Sziasztok, van a családban egy ilyen telefon, rég megérett már egy újratelepítésre es gondoltam egyuttal frissítem is a telefont, de a korábban olvasottak alapján teglázódhat a frissítès alatt. Ez még most is rizikó ha frissítem a telefont? Jelenlegi android verzió: 8.1.0. Egy 2019 márciusi verzióra akar frissíteni. Ennél van újabb gyári verzió? Gondolom van, mert az összefoglaló 10-es androidot emleget.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
pn4hvq
senior tag
Valamelyik tavalyi Aliexpresses akcióban féláron (99$) volt a Redmi Note 9, így arra.
Nekem tökéletesen megfelel a MIUI, de a Mi A2-n lévő sima Andorid és Xiaomi együttműködés vicc. Kétszer volt ilyen vásárlásom: először és utoljára.
Mondom ezt úgy, hogy ha engem kérdeznek telefonvéltel kapcsán a családban, akkor Xiaomit mondok. Nem vagyok elvakult, sem fanatikus, de ár/érték arányban nem találtam még jobbat.
Nekem Poco F2 Pro van, páromé a Note 9, gyereknek Mi 9T pro, apósnak Redmi 9, apunak Note 7. Ja, a tesómnak szintén Mi A2-je van (azt is én vettem pár hónappal korábban), neki az égvilágon semmi problémája nem volt a frissítésekkel és egyébbel sem. -
pn4hvq
senior tag
válasz
korcsillio #4624 üzenetére
Hááát, kb 1 éve az egyik frissítés után én is jártam hasonlóan másokkal egyetemben. Minden veszett nálam
. A szép az volt, hogy a factory resetet választva ugyanide jutott újrainduláskor. Én test point rövidrezárásával tudtam csak megoldani egy régebbi rom frissítését, de a bootloader zárt volt. Ha nyitott lett volna, elvileg mehetett volna a rom flashelése szétszerelés nélkül.
Az én "történetem".
Azóta a telefon már a szekrényben pihen, le lett cserélve (nem emiatt), -
korcsillio
addikt
Hi.
Ezzel lehet valamit kezdeni hogy ne vesszen el minden adat? [kép]
Számológép használata közben jött elő... -
Masato
tag
Noha ez a topic lassan kimúlik, azért az élményemet beposztolom ide, hátha valakinek segít:
Röviden a történet: vettem játszani egy Mi A2-t, ROM tesztelésre stb. Telekommal nem működött vele a VoLTE, gyári ROM-mal sem.
Megoldás: flasheltem bele egy régebbi modemet és jó lett. Konkrétan ezt a verziót:
jasmine_global_images_V10.0.17.0.PDIMIXM_20191108.0000.00_9.0_94629a1855.tgzBaseband version: 660_GEN_PACK-1.209285.1.210383.1
Ha esetleg valaki végigzongorázta ezt anno, akkor megköszönném ha leírná azt a legfrissebb verziót, amivel még működik.
-
Teagol
aktív tag
Jött egy júliusi.
-
plömplöm
őstag
felment simán a júniusi secupdate is. asszem 2018 július volt a bejelentés és elérhetőség is, kíváncsi vagyok, meddig jönnek még a havi update-ek.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Ismerős telójáról kellene valahogy lementenem az adatokat, mert egyszer csak nem lehet bekapcsolni...
Ennyit ír (a könnyebb kereshetőség miatt az egészet bemásolom):
Android Recovery
xiaomi/jasmine/jasmine_sprout
10/QKQ1.190910.002/V11.0.17.0.QDIMIXM
user/release-keys
Use volume up/down and power.
Cannot load Android system. Your data may be corrupt. If you continue to get this message, you may need to perform a factory data reset and erase all user data stored on this device.Try again
Factory data resetTry againra ugyanez jön be.
Egyszer már előfordult ugyanez, akkor gariban kicserélték.
-
Fredo78
aktív tag
Sziaszok!
Úgy tűnik rövidesen befejezem A2-s pályafutásomat. Én nagyon szerettem a készüléket, sose legyen rosszabb telefonom.
Szerintetek mennyi kábé a piaci ára 4/64-es eleje szép állapotú, hátlapja kicsi kopott de nem nyomódott csak a tok mögé kerülő por csiszolta le. -
plömplöm
őstag
néhány napja volt már függőben egy havi update, felengedtem, felment.
-
kisskd
tag
Az irodaiságot arra írtam, hogy amíg a google contacts szinkronizál, meg esetleg a viberen/whatsapp-on küldött üziket meg tudjuk nyitni, addig oda elég a telefon, hiába nincs már rá új szoftver, és ha ez kijön 12-ből, és nem kell 50-60k-ért venni egy újat, akkor az már jó.
Tokban volt, abban is lenne a jövőben, és abban van az utódja is + 9D üvegfólia, eddig mindig megúsztam az üveg sérülést. Most benézett sajnos a beton éle a tok és a kijelzővédő közé :(
-
Frawly
veterán
8-12-ből lehet nem jön ki másik értelmes teló, de megcsináltatni az A2-őt akkor sem érdemes. Lejárt rá a támogatás, nem ér már sok pénzt.
Illetve a következőre vegyetek egy rendes, masszív tokot. Nyilván a tok sem tesz csodákat, nem lesz tőle a teló sérthetetlen, de abban mindenképp segíthet, hogy egy eséskor ha törik, karcolódik, károsodik is, de ne ilyen pókhálósan törjön végig az egész ripityára, meg totálkárra. Mert hiába csak irodai-asztali teló, ott is verik le, lépnek rá, önthetnek bármit bele, stb.. Nem kell ahhoz utcára vinni, hogy veszélynek legyen kitéve.
-
kisskd
tag
Az adatokból van pár nem életveszélyes, de azért hasznos, ami nem volt lementve, azt a részét azért kérdeztem, nem hobbiból.
A javítással pedig annyi lett volna a cél, hogy nagyon ramaty az irodai telefon (mármint ami az asztalon van, és mindig az kapja fel, akinek kell, nincs hurcolva), mindenképp kéne vmi a helyére. Ha ez működne 8-12k-ból, amibe egy kijelző kerül, akkor asszem jobban jönnénk ki, mintha bármi más újat veszek helyette. -
Teagol
aktív tag
Melyik gcam-et használjátok most?
Tudtok küldeni egy linket? -
kisskd
tag
Sziasztok!
Van esélyem gyári ROM-os, PIN/FPR-rel zárolt MiA2-ről menteni, aminek teljesen sötét egy esés után a kijelzője? Debug talán be van kapcsolva, de nem vagyok benne biztos, első körben nem látta az adb shell (bár igazából az sem egyértelmű így kívülről, mikor van bekapcsolva).
Illetve (tudod, ez így távgyógyításban vicces kérdés), de ha úgy esett egy sarokra a telefon, hogy abból a pontból végigrepedt sugarasan a kijelző, de mellette (egy kicsit), meg is nyomta a hangszórórács szélénél a házat, mennyire esélyes, hogy egy kijelzőcserével használhatót faraghatok még belőle? Nagy szervizelést nem ér már talán, de rendelt kijelzőt rá pattintanék, ha még nyugdíjasként ellenne irodai telefonként. -
Teagol
aktív tag
Gyári rendszert használok.
Egy mini drón röptetéséhez a 4D FLY app-ot szeretném használni.
Maga az irányítás működik, viszont élő képet nem tudok rögzíteni vele.
Indításnál engedélyeztem amit kért.
Ugyan ez egy Nexus 7 táblagépen, lineage os alatt hibátlanul működik.Van valami ötletetek? Nem kap jogosultságot az íráshoz?A telefon szerint az engedélyek megvannak.
Másik gyártó másik programja simán megy rajta.
-
Frawly
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Magisk
- TCL LCD és LED TV-k
- Politikai mémek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest