- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
Valamelyik tavalyi Aliexpresses akcióban féláron (99$) volt a Redmi Note 9, így arra.
Nekem tökéletesen megfelel a MIUI, de a Mi A2-n lévő sima Andorid és Xiaomi együttműködés vicc. Kétszer volt ilyen vásárlásom: először és utoljára.
Mondom ezt úgy, hogy ha engem kérdeznek telefonvéltel kapcsán a családban, akkor Xiaomit mondok. Nem vagyok elvakult, sem fanatikus, de ár/érték arányban nem találtam még jobbat.
Nekem Poco F2 Pro van, páromé a Note 9, gyereknek Mi 9T pro, apósnak Redmi 9, apunak Note 7. Ja, a tesómnak szintén Mi A2-je van (azt is én vettem pár hónappal korábban), neki az égvilágon semmi problémája nem volt a frissítésekkel és egyébbel sem. -
pn4hvq
senior tag
válasz
korcsillio #4624 üzenetére
Hááát, kb 1 éve az egyik frissítés után én is jártam hasonlóan másokkal egyetemben. Minden veszett nálam
. A szép az volt, hogy a factory resetet választva ugyanide jutott újrainduláskor. Én test point rövidrezárásával tudtam csak megoldani egy régebbi rom frissítését, de a bootloader zárt volt. Ha nyitott lett volna, elvileg mehetett volna a rom flashelése szétszerelés nélkül.
Az én "történetem".
Azóta a telefon már a szekrényben pihen, le lett cserélve (nem emiatt), -
-
pn4hvq
senior tag
válasz
gborisz #4566 üzenetére
Ez a párom telefonján is volt múlt héten. Választhattam a factory resetből....
Szerintem a frissítés sz@r, mert a factory reset után egyből ráengedtem ugyanezt a frissítést és ugyanígy jártam. Harmadjára viszont már nem is találta meg ezt a frissítést, azt hittem, menetközben eltávolította a Xiaomi, ezekszerint nem.
Szerk.: most néztem meg, most nem talált frissítést.
-
pn4hvq
senior tag
"pontosan mit kell csinálni ezekkel a teszt pontokkal flashelés előtt"
Előzmény: zárt volt a bootloader, így nem tudtam ráflashelni semmit erre hivatkozva. A testpontokkal annyit kell tenni, hogy először is nincs összekötve a pc-vel, valamivel rövidrezárod a két pontot és KÖZBEN csatlakoztatod a pc-hez. Ezután engedni fogja a flashelést zárt bootloadernél is. -
pn4hvq
senior tag
Szerintem FB-n neked linkeltem be az itt leírt szervízpontos megoldásomat. Nem kell 3 nap egy ilyen művelethez (másodjára 30 perc a szétszedéstől az összerakásig flasheléssel együtt), és én úgy csináltam meg, hogy előtte sosem csináltam hasonlót...
De mindenki maga dönti el, mit tud megcsinálni.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Aethelstone #2952 üzenetére
Én USB3-at használtam és működött.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
tomiiikaaa #2830 üzenetére
-
pn4hvq
senior tag
Nem lehetne visszatérni a topik témájához?
-
pn4hvq
senior tag
Érdekesség: fentebb olvasható, hogy az áprilisi frissítés után bootloopba került a készülék, és ahogy meg tudtam oldani, végül a márciusi frissítést feltettem és tiltottam az újabb frissítést.
Tegnapi fejlemény: a fejlesztői menüben kikapcsolva a rendszer update, ettől függetlenül párom (akié a telefon) szólt, hogy jelzett neki valami frissítést. A telefon letöltötte és fel is telepítette (kérdés nélkül) az áprilisi frissítést, már csak az újraindításra várt. Vagyis nem volt (legalábbis nem tudtam, hogy van-e) megoldás a frissítés visszavonására. Tegnap még éreztem magamban késztetést, hogy ha ismét szét kell szednem és úgy frissítenem, akkor megtegyem, de a fórumoztam egyet ismét. Csak kérdés szintjén merült fel, de válasz nem érkezett rá, hogy segíthet-e, ha sim nélkül és angol nyelvre visszaállítva indítjuk újra a telefont. Úgy voltam vele, hogy ez nem nagy dolog, kipróbálom, és láss csodát most sikerült az áprilisi frissítés. -
pn4hvq
senior tag
válasz
darvinya #2424 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy köszönöm a segítő szándékodat, és vélhetően nem ugyanaz a probléma merülhetett fel a kettőnk telefonján a frissítéskor.
"És egész telepítésre figyeltem." - egy normális hivatalos frissítést nem kell megfigyelni. Elindítod, a végén újraindítod és minden működik. Ennek így kéne működnie. Az, hogy a frissítéskor nem hagytad kikapcsolni a kijelzőt és nézted a csík nyúlását, nem hiszem, hogy befolyásolt valamit is. -
pn4hvq
senior tag
Én, mint írtam a Banggoodról vettem. Elvileg csak global verzió van, romból csak egyféle van. Lehet, hogy valóban "belül" más?
Na mindegy, "érdekességként" jó tudni, hogy ha nem is csak software-esen, de bele lehet nyúlkálni, hogy frissíteni lehessen. De ez, hogy a hivatalos frissítés bootloopot okoz függetlenül a vásárlás helyétől (hiszen mindegyikre ugyanazt a romot adja ki a Xiaomi), azért gáz. -
pn4hvq
senior tag
A 8.1-re egyből a márciusi frissítést ajánlotta fel, nem volt korábbi. A készülék 1,5 hete érkezett meg, így értelemszerűen nem futottam bele korábbi frissítésbe. Így most gyakorlatilag a 8.1 visszarakásával ugyanott voltam, mint 1,5 hete.
Na mindegy, nem örültem neki, hogy reggel óta ennek a megoldása miatt bújtam a fórumokat.
Ja, ha valaki ki szeretné kapcsolni a frissítést, akkor a fejlesztői eszközökön (vagy mi is a pontos neve) belül lehet megtenni. -
pn4hvq
senior tag
Elnézést, hogy "blogolok", de megoldásra jutottam.
Innen letöltöttem egy 8.1-es Andoridot tartalmazó romot, amit az ebben a fórumban olvasottak alapján feltettem. Mindenki saját felelősségre szedje szét és nyúlkáljon a telefonba!
Hiba nélkül elindult a 8.1-es android, frissített a március 5.-eire, amjd újraindult. (Így volt meg ma reggelig is a történet. SIMkártya a telefonban.) Kerestettem frissítést, jött is az áprilisi, ahogy normális módon kell, amit direkt fel is telepítettem, és jött az újraindulás a telepítés végeztével. És itt pont ugyanaz történt, mint reggel: android one felirat és egyből kikapcsolt a készülék. Vártam, hátha történik valami, de 10 perc után nyomtam egy hosszú power-t, ahogy darvinya tanácsolta reggel: rezgés, majd android one felirat és egyből kikapcs (ugyanúgy, mint reggel). Innentől pont ugyanoda jutottam, mint korábban, tudtam volume down+powerrel fastbootot produkálni, amúgy android one és kikapcsolás.
Így most újra felteszem a 8.1-es droidot és frissítem a márciusira, aztán kikapcsolom a frissítést (remélem lehet, mert még nem tartok ott).
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
pn4hvq
senior tag
Nos: szétszedtem, test pointok segítségével rá lehetett flashelni a jasmine_global_images_V10.0.2.0.PDIMIFJ_20181206.0000.00_9.0_02b8deeb6d.tgz romot. Annyit változott a helyzet, hogy simkártyával és anélkül is ugyanaz történik: ha kikapcsolom, egyből vissza is kapcsol és az android one felíratnál megáll és úgy marad. Itt csak hosszú power nyomással kapcsol ki, de egyből indul is újra, és ugyanitt megáll. Power és volume down segítségével előjön a hegesztős nyuszis kép és fastboot felirat, de itt semmit sem tudok csinálni (MiFlash-sel újraflashelni nem engedi, mert locked a telefon). Volume up+power semmi rakció, volume up+down+power semmi reakció.
Tegyek rá másmilyen romot? Honnan? -
pn4hvq
senior tag
Köszönöm, ezeket kipróbáltam, de amikor hangerő fel+le+power gombokat nyomom, egyből bejön a fastboot a hegesztő nyuszival. Itt hiába tartom nyomva a hangerő gombokat, nem történik semmi. Ha elengedem őket, akkor utána tudok választani velük a restart és a power off között.
A MiFlash pedig flasheléskor reklamál, hogy zárt a telefon. -
pn4hvq
senior tag
válasz
darvinya #2396 üzenetére
Értem, amit írsz és köszönöm a választ.
De az első újraindításkor már az android felirat után lekapcsolt. Normálisan újraindítva (nem hosszan nyomva a bekapcsolást) ugyanez lett. Akkor most "félig" meghalt az update során, amit hosszú power gomb nyomásával kellett volna "meggyógyítani"?
Ez micsoda ótvar egy frissítési megoldás már a Xiaomitól? Az előző Note 3-nál és Note 4-nél a MIUI-nál semmi ilyen taknyolás és minden frissítésnél előjöhető bootloop nem volt.
Közben olvasgattam tovább: mivel nincs nyitva a telefon, szét kell szednem és két pontot rövidre kell zárnom, hogy flashelni tudjam? Link. -
pn4hvq
senior tag
válasz
darvinya #2394 üzenetére
Akkor ismét: levettem a töltőről, 100%on volt.
Beállításoknál írta, hogy van frissítés, engedtem neki, a végén újraindítás. Ezután jutottam el az android logo megjelenése és kikapcsol állapotig.
Mivel itt megrekedtem, kivettem a simet, de ugyanez volt a végeredmény.
A Failed to boot után választhatok, hogy Retry vagy Power off. Mindkettő ugyanazt eredményezi, mint fentebb.
Ennyit tettem vele. -
pn4hvq
senior tag
válasz
darvinya #2392 üzenetére
Nem csináltam vele semmit, csak elkezdtem olvasgatni.
Most ennyi történik:
Bekapcsolás után fekete háttéren fehér betűkkel: Failed to boot, majd egyből beugrik a grafikus fastboot felület és várja a csodát.
Szerk.: Fastbootnál választhatok, hogy retry vagy power off. Bármelyiket választom megint csak annyi van, hogy android one logo és kikapcs. -
pn4hvq
senior tag
Most reggel feltettem az áprilisi frissítést (eddig a márciusi volt fent), újraindításkor van egy android one feliratom és kikapcsol.
Gondolom bootloop, de egyelőre elvesztem. Egy sima hivatalos frissítés ezt teszi?
SIM kivétel nem segített, akku 100%-on volt. Ami feltűnt, hogy mintha a frissítés elkezdésekor a SIM térerő kapott volna egy kis x-et.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- iOS alkalmazások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- EAFC 25
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen házat vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest