- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
pataig #10860 üzenetére
Ha szolgáltató szervizébenmondták, akkor azért van még esély, fődarab javítással ők nem foglalkoznak, de kisebb "sarki sufniban" még lehet, hogy találsz valakit aki egy kondit vagy ellenállást gond nélkül lecserél párezer forintért (tudom, 5 évig dolgoztam ilyen helyen).
Vannak ügyes, forrasztáshoz értő emberek akik akár BGA-t is cserélnek/javítanak ha kell.
-
-
gombasm
aktív tag
válasz
pataig #10709 üzenetére
Simán megy ez recovery alól, de mindent törölni kell (wipe)
és kell egy format data is a titkosításod miatt. Ha ezek megvannak, akkor fel fog menni a stabil. Telepítés után, a rendszer indítása előtt egy format data kell, majd egy újraindítás recovery -be, ha meg akarod tartani a twrp -t, különben felülírja a gyári recoveryvel. (Ha valamit elírtam, akkor majd korrigálnak a kollégák úgyis.)A lényeg, hogy teljes törlés (format data) nélkül nem megy a dolog, de az nem is árt néha.
-
Roland0224
senior tag
válasz
pataig #10466 üzenetére
Akku nem tudom mert az elmúlt egy évben (covid->online oktatás) itthon használtam így nagyon nincs mihez hasonlítani nem emlékszem milyen volt anno.
Sebesség nálam jó, fagyás mikro lagg nincs azaz néha bebuggol a feloldás ha lezárom a kijelzőt de appban vagyok nem lépek ki, de az app meg újra töltődne mivel eltelt 5-10 p de ezt leszámítva semmi nekem stabil
Legújabb eu dev. -
ricsi0307
senior tag
Van de a Waze erőssége pont abban rejlik, hogy online azonnal látod a jelentéseket dugót, balesetet, lezárásokat, mindent és akár menet közben újratervez ha az útvonalon valaki balesetet jelentett illetve valóban lassulást érzékel. Tudsz beállítani megye matricát és akkor annak megfelelően tervezi az utat. Ezek mind hiányoznak a Mapsből. Ha offline navit szeretnél akkor ahogy elöttem is írták, Google Maps illetve Here.
-
Black&White
addikt
Wipe/Format Data (yes) után ne felejtsd el, reboot to recovery-t válassz.
Itt figyelmeztetni fog (ha a systemet is wipeoltad), hogy nincs OS a telón, akarod e?
Akarjad.
Ezek után már tudsz másolni a belső tárhelyre.MiFlash opció marad, persze.
Ha valamiért megakadna (de nem fog), akkor ugyanott tartanál, mint az imént, amikor szintén működő alternatíva volt. -
Black&White
addikt
(ugye itt fel kellett volna másolnom a twrp.img-t és telepítenem a twrp-vel) Itt elindítottam a másolást és nem történt semmi.... még adb paranccsal sem.Ja és már a rendszer sem indult el ami volt rajta, azaz twrp-be indult újra mindig.
Ha bent vagy TWRP-ben, akkor a wipe-ok és format data (yes) következik.Emiatt (ennek a hiányában)nem tudtál másolni a telóra semmit.
Azt nem értem, hogy a TWRP-ben miért akarsz TWRP-t telepíteni, de azt hagyd ki!
Bónusz: USB hibakeresés legyen bekapcsolva a fejlesztői menüpontban! -
Black&White
addikt
Átfutottam, rendben van.
Annyi, hogy a múltkor linkelt platform-toolst használd, illetve már van frisebb twrp is a twrp.me-n.
A vbmeta és twrp flash után a parancssoros reboot helyet javaslom, hogy inkább hosszan nyomd a power gombot, majd amikor újraindul nyomd a hangerő fel gombot, amíg a MI logo meg nem jelenik.
Mielőtt nekifogsz a powershell ablakos mókának ne felejtsd el afastboot devices
parancsot, amivel csekkolhatod a kapcsolatot. -
Laci.M
senior tag
Szia,
Xiaomi.eu esetén megy a BB, már október óta ezt használom Android 10-en. Az OEM feloldást kell csak kikapcsolni, a bootloadert nem nézi. Root nincs.
Én még egy régi Miui 11-en levő romot használok, de kb 5 frissítés volt amit csináltam a xiaomi.eu deven és egyik után se volt baj az NFC-vel.
Üdv: Laci
-
Black&White
addikt
Igen, meg egy platform-tools is.
A fastboot rom-ot (tgz file) pedig ki kell majd csomagolnod. Ha kell, itt a topicban megtalálod a legújabbat. -
rjg
őstag
-
rjg
őstag
Nekem a bootloader nyitott, de root jog nincs. A Budapest Bank alkalmazása így simán fut, utalások, infók, minden rendben. Az NFC-s fizetés viszont azzal nem ment (vállalkozói folyószámla, régebben Maestro, most MasterCard, ugyanazzal a hibaüzenettel, mint nálad) Én feltettem a Google Pay-t, illetve ahhoz hozzáadtam a Curve kártyámat. A Curve alatt pedig ott van az összes kártyám, céges, lakossági, Revolut, stb. Így elég a Curve alkalmazásban kiválasztani, hogy melyik kártyával akarok fizetni és mindenhol gond nélkül megy az NFC-s fizetés.
-
Black&White
addikt
-
-
Laci.M
senior tag
Szia!
Nekem azt mondta "Dorina" hogy nem megy még Android 10 alatt semmilyen telefon, de a play-ben válaszolt a fejlesztő. Még nem írtam nekik személyesen emailt. Az a fura, ha ismert hiba lenne akkor ezt írta volna szerintem "a hiba javítása folyamatban van" vagy valami hasonló.
Egyből ide írja a problémáddal, akkor talánk kapsz releváns választ. Én most ideiglenesen a curve kártyámat használom.
Extra kérdés:
Revolut gpay páros megy rendesen Xiaomi.eu dev alatt, vagy kell magisk neki? -
kisÁdi
aktív tag
Nekem is ugyanezt csinálja, plusz nekem a Google miatt is van, hogy felvillan a képernyő, mert be akarja hozni nekem a Google híreket, amin olvasni szoktam. AI gombra nekem is be van állítva a lámpa és a Google hírek, de azért, hogy csak akkor csinálja ezeket amikor én akarom!
-
walakyb
tag
Nappalra melohelyre 20W xiaomi, otthonra pedig ez: [link]
Xiaomit csak 5W-al tolt, de ejszaka igy is teljesen feltolt, es kimelem az akksit is. Ha pedig nem melohelyen vagyok, es fontos a sok toltes gyorsan, akkor ott a 65W-os PD tolto, 60-as kabellel, tobb is, mint amit a telefon felvesz :) -
Atomgeszi
nagyúr
[link] http://xiaomishop.hu/mi-vezetek-nelkuli-20w-os-toltopad-feher
Itt 90 percet ír 0-100%-ig a 20W-ra.
A másik pad fele ilyen teljesítményű, akkor az 180 perc lesz. De ebbe ugye nincs beleszámolva a környezeti hőmérséklet, az adott melegedés, és a 10W pad hűtés nélküli leszabályzása, ami kitudja, hogy mikor következik be. Tehát az jóval kitolódhat.Tény, hogy kopp csendes szobában az ember feje mellett hallható a ventilátor. De mondjuk pár méterrel arrébb már nem annyira zavaró.
De aki TV mellett elalszik, emellett is elfog. -
smallcurrant
tag
Őszintén szólva engem az Mi 9-nél az aksi mérete és a jack hiánya zavar a legjobban. Viszont sehol sem olvastam, hogy akkora gond lenne, hogy nem éri el a 4000 mAh-t, átalakító meg van a füleshez, amit meg tudnék szokni.
Az Mi 9 T Pronál meg a pop-up kamera miatt bennem van a félsz, meg nincs benne vezeték nélküli töltési lehetőség sem, ami jelen pillanatban nem zavar, de 1 év múlva lehet, hogy mondjuk kipróbálnám, de nem lenne rá lehetőségem (nem egy olyan funckió, amire azt mondanám, hogy erre nekem egyáltalán nem lesz szükségem). -
smallcurrant
tag
Én is így vagyok vele, a pop-up az most még menő, de ha valami baj lesz vele (talán könnyebben is hibásodhat), akkor meg csak foghatom a fejem.
Meg a kamera is gyengébb a Pro-ban, viszont azt nem tudom, hogy számottevő-e a különbség.
Mobilarenas teszt mikorra várható belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest