- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, én a Stabil új revos-ről tudok nyilatkozni, ami a 20.2.26-os verzióéven fut.
Eddig minden rendben (értesítések, akkuidő,bluetooht, stb) de egyetlen zavaró tényező van mégpedig a Wifi.
Automatikusan mikor hazamelyek és wifi-t kapcsolok a telón, nem csatlakozik automatikusan. Próbáltam házózatelfelejtést és pár trükköt de 2-3 napja ez van nálam sajnos.
Akkuidőben kb 4óra 30 percet csináltam ami nekem soknak mondható, még maradt 20% akksiban. Folyamatos 4G, sok Opera böngészés, Spotify, Ticwatch E2-es órám folyamatos bluetooth csatlakozás.
Szerintem érdemes feltenni. -
Terentius
őstag
-
Laci.M
senior tag
Szia,
Nekem ugyan ez a bajom egy Kenwood DPX-5000BT-vel. Én még 10.2.30.0 (PFAEUXM)-en vagyok, de nagyon zavar a dolog. Egyszer már itt rákérdeztem, hogy mi lehet a baj, akkor szintén kaptam egy választ valakitől, hogy másnak jó és abba is maradt az egész. Szólj ha találsz rá megoldást, már nagyon idegesít. (Telón is volt a hiba kezdete óta frissítés, és a rádión is csináltam fw upgrade-et, a helyzet változatlan.
-
B. Tamas
aktív tag
Én ugyan Eu DEV romot használok (10/MIUI11), abban tökéletesen működik, de nekem le van tiltva, mert számomra teljesen használhatatlan azzal a kb 5 számomra felesleges funkcióval amit hozzá lehet rendelni. Úgy lenne értelme, ha bármilyen beállítást vagy saját appot hozzá lehetne rendelni.
-
Black&White
addikt
-
Zsoleszhun
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
Akkor azt tudom tanácsolni, hogy próbálj meg egy régebbi TWRP-t telepíteni, ami még nem Q kompatibilis és azt felmásolni, mondjuk egy twrp-3.3.1-35-cepheus.img-t. Aztán egy még 9 alapokon dolgozó xiaomi.eu rom-ot felrakni. pl. [https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/9.7.11/]
Ezután frissíts a legújabb TWRP-re, és utána mehet a 10-es alapú xiaomi.eu -
Atomgeszi
nagyúr
TWRP telepítése
A TWRP-t kizárólag nyitott bootloader-rel rendelkező telefonra lehet telepíteni.
Először töltsd le, majd telepítsd a 15 Second ADB installert innen:
15 Second ADB
Közvetlen letöltés (Google Drive): 15-Second-ADB-v.1.4.3
A telepítés után létrejön egy c:\adb mappa.
Majd töltsd le a megfelelő TWRP verziót: [TWRP 3.3.1-42 Unofficial by mauronofrio] (az összefoglaló írásakor jelenleg ez a legújabb - Ezzel megy az Android Q-ra való átállás is! )
A letöltött file-t nevezd át (twrp.img) és másold be a c:\adb mappába
A letöltött twrp.img fájlt a telefonra is fel kell másolni(tetszőleges mappába, csak tudjuk, hogy hova másoltuk, mert a TWRP adb-vel való telepítés után, a telefonon a TWRP menüből is telepíteni kell a TWRP-t, különben nem marad fent. Az egyszeri adb-ből való telepítés nem elég, TWRP-ből TWRP-t telepíteni mindenképp kell)!!!
Utána a telefont fastboot módban kell indítani (kikapcsolni, majd a hangerő le és a bekapcsoló gomb egyszerre nyomva tartva addig, amíg a fastboot logó meg nem jelenik a kijelzőn) és egy USB kábellel csatlakoztatni a számítógéphez.
(ha asztali gépen dolgozol, sose használd az előlapi USB csatlakozót, kizárólag a hátlapon lévőket)
A számítógépen lépj be a c:\adb mappába és egy SHIFT+jobb egér gomb megnyomása után indítsunk egy PowerShell ablakot (parancssorral -cmd - is megfelelő).
A parancssorba írjuk be a következőt: fastboot flash recovery twrp.img
A TWRP sikeresen települt a telefonra.
Ezután hangerő fel + power, ha rezgett elengeded a powert de a felt addig nyomod, amíg be nem jön a twrp.
Újraindul a telefon és belép a TWRP menüjébe.
Itt jelszót vagy feloldómintát fog kérni, itt megegyezik a jelszó vagy minta, mint amit a telefonon használsz képernyőzárat.
Húzd le a gépről a telefont.
TWRP menüben - Install - Install Image - Itt betallózod a korábban letöltött twrp.img file-t - Select Recovery partition - Swipe right to Install - Reboot to RECOVERY -
pataig
tag
Ez nem jó hír... már csak azt kellene kideríteni, hogy mi a megoldás erre... vagyis ne induljon el magától semmi!
Azért mióta nincs semmi hozzárendelve az Ai gombhoz azóta kevesebb a véletlenszerű egyéb funkciók életre kelése telefonálás közben, de sajnos teljesen nem szűnt meg!
Másnak valami tapasztalat?? Vagyis inkább megoldás érdekelne! -
Black&White
addikt
Illetve az https://us.i.mi.com oldalon jelentkezz be és csináld meg 100 pontosra a mi acc-od.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem. Ha elindítod az unlock programot, akkor írja ki, hogy mennyi idő(már,ha lefut). Valakinek 3 nap, valakinek 2 hét, valakinek 1 hónap.
De vigyázz, ha egyből unlockolja, akkor mindent töröl a tefonról (2-3 figyelmeztető szöveg is feljön). Utána kapsz egy olyan telót, mintha akkor vetted volna ki a dobozból.
Tehát úgy állj neki, hogy készülj arra, hogy lefut és új telód lesz gyakorlatilag. -
Atomgeszi
nagyúr
Ha be van állítva a Mi Cloud mentés, akkor mindent visszarak. SMS-eket, híváslistát, jegyzetek, wifi stb.
Mi cloud mentésnél a galéria mentést ajánlott kikapcsolni, helyette használni pedig a Fotók alkalmazást. Így untig elég a gyári 5 GB Mi Cloud tárhely. A fotók meg ugye korlátlan. -
adamfriday
senior tag
Az alapokról: Az Android egyik nagy előnye, hogy nem csak a gyártói hivatalos ROM-mal használhatóak a telefonok, hanem úgynevezett custom romokkal is. Ezek egyike Xiaomi telókhoz a xiaomi.eu által módosított/javított (eu-sított) ROM, többen itt a topicban is ezt használják és fogom én is jövő héttől. Az Mi8 topicban [link] egész jó összefoglaló van erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Káfrtyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest