- Google Pixel topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz
HawerKing #11437 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem is vissza szokott kapcsolódni a BT. De ha 2x kikapcsolom akkor úgy marad. Mondjuk ezt ritkán fordul elő, mert az órám miatt mindig megy. A mobilnetet nem tudom mert az is állandóan megy mivel korlátlan. A bt engedélyeknél kell körülnézni....
Nekem pld simán visszakapcsolja az óra appja...Mondjuk kicsit erősnek érzem, hogy 26 alkalmazás bekapcsolhatja
-
-
Sordoran
addikt
válasz
HawerKing #10768 üzenetére
Nekem se, részben ezért is pártolok el úgy néz ki márkától. Igaz most orrba-szája igérgetik a frissítéseket az új Xiaomi 11T-nél és Lite-nál, nem bízok bennük már. Tolják egymás hegyén hátán az új készülékeket, a Mi9 addig kapott figyelmet míg nem jött a Mi10. Utána nem szimplán kevesebb figyelmet kaptunk, hanem le lettünk szinte tojva. Lehet én vagyok telhetetlen, de egy android 12-t még elvártam volna.
Még ha 2 évente cseréli is többség a telefonját, nem kéne a supportot is kukázni. -
Sordoran
addikt
válasz
HawerKing #10554 üzenetére
Nálam jövőre lesz csere várhatóan, de nincs is semmi bajom vele. Egyedül az akksi idő lehetne fokkal jobb, de ezzel is amúgy megvagyok, sosincs probléma. Szimplán csak jobb lenne ha ritkábban kéne töltenem.
Viszont én is meg vagyok lőve mit vegyek majd helyette. Az árak nagyon elszálltak, ha 250k alatt lesz kompromisszum mentes utód már örülni fogok. Még azon is gondolkozom, hogy átnézek Apple oldalára, azzal meglenne az újdonság, valódi változás érzése is. Csak kérdés mennyire tudna belesimulni a mostani ökoszisztémámba egy iOS készülék.
-
petipetya
nagyúr
válasz
HawerKing #10314 üzenetére
Jelen állás szerint lesz 5G-s Redmi Note 10 Pro verzió. Ha az Mi 11 és OnePlus 9 széria összes tagját kihagyom a méregdága ár miatt, akkor a megfizethető szinten hirtelen nem találok más megvételre érdemes telót. A Realme és hasonlókat nem említem, mivel az ismeretlen terep, a Xiaomi esetén viszont már lehet tudni a gyakorlatban, hogy mit nyújt az adott hardver és szoftver elegye.
-
Roland0224
senior tag
válasz
HawerKing #10314 üzenetére
Pár szóban : nem mert nem tudnám ,hogy mire így várok még ~ 1 évet.
Hosszabban:
Én nekem 1,5 éve van meg.
Nem szeretném cserélni azért mert ilyen árban (mint akkor volt ) ilyen teljesítményt (amit akkor és akár most is képvisel) nem tudnék venni. Gondolkozom iPhone-on de ott az aksitól félek. Esetleg Samsung vagy ha lejjebb mennek a Xiaomi árak akkor az. (iPhoneból olcsóbban gondolkozom mint pl a sima 11 vagy Samsungnál az S20 Fe azt hiszem) de csak jövő nyáron lesz csere szerintem (novemberben lesz 2 éves az enyém) de nagyon elszálltak az árak.
OnePlus is jó választás csak drága (plusz ennyiért nem szeretek a netről rendelni)
Nem csere érett még, teljesítmény jó játékokat viszi maxon(pubg, real racing3) kamera nekem bőven elég kijelző is, aksi kicsit halovány (fénykorában sem volt nagy durranás) de bőven elég. -
gombasm
aktív tag
válasz
HawerKing #10301 üzenetére
Van belőle bőven, böngéssz kedvedre:
[link]
https://forum.xda-developers.com/f/xiaomi-mi-9-roms-kernels-recoveries-other-dev.8592/(Gondolom BL nyitással, TWRP telepítéssel, data format alkalmazásával tisztában vagy, mert ezen a telefonon nem egyszerű a custom rom telepítése. Persze nem is akkora művészet, de el lehet vele vacakolni jó darabig... .)
-
Roland0224
senior tag
válasz
HawerKing #10132 üzenetére
Nem használom azt az appot kolléga miatt kipróbáltam.
Én (lekopogom) a közel fél év alatt mióta eu.dev-en vagyok nem találkoztam buggal ami volt 1 hét volt max jön a patch és javítja . Nem tudtam az állapotsávról kikapcsolni a netet ennyi ez volt az egyetlen. Kövi héten javították. Aki ezt felteszi magának tisztában van vele ,hogy mit tesz fel. Ha nem tetszik vált. Sztem a eu.dev meg eu.stable a romok közül a két legstabilabb (nem véletlen hisz gyári rom tulajdonképp)
De javítsatok ki ha tévedek
(Többi romról nem tudok nyilatkozni azokat nem próbáltam)
Én párom szerint fura vagyok de én nekem ha jelez a Googleplay h frissítés van azonnal frissítem. Szeretem a feature-eket itt szinte minden héten jön vmi apróság. Szóval ez a heti frissítés nekem lett kitalálva 😂
Aki ezt nem szereti nincs vele baj ott a gyári+ Ugye a fórumra a hibák miatt jövünk a jót nem nagyon osztjuk meg ezért olvasni azt h melyik rommal mi a baj.
-
válasz
HawerKing #9130 üzenetére
Mert vannak akik szeretik kiterjeszteni a telefon határait és ezért képesek akár naponta romot stb. cserélni. Persze ez sok gondot is tud okozni, de ha sikerül egy jól megírt romot, kernel feltenni, azzal a telefon egyes funkciói kibővülnek valamelyest.
Átlagos felhasználásnál ennek nincs értelme.
Én és szerintem sokan mások egyszerűen ezt nem tudják megtenni, mert a telefon munkaeszköz is és ennyi idő sincs mindenkinek az ilyen dolgokra. -
pataig
tag
-
Nangoo85
csendes tag
válasz
HawerKing #8243 üzenetére
Mindkettőtöknek az aktuálisan legfrissebb verzió van telepítve, csak másik builddel jött ki a teló.
Egyik gondolom kínából lett rendelve, másikat esetleg itthoni boltból vettétek.@manokaki
11.0.9.0 -> Eu stable (EEA)
11.0.6.0 -> Global stableNekem a Mi8 jött global stable-lel, amit kínából rendeltem.
Mi9-et itthonról vettem, EEA ROM volt rajta alapból. (Persze, persze, minden Kínából jön, sőt, ami nem kínai, az hamisított.)
-
Nangoo85
csendes tag
válasz
HawerKing #8230 üzenetére
Hagyd a picsába, vegyél 3k-ért egy jó Samsung-ot, vagy almást!
Ahhoz nem kell sem olvasni tudni, sem mókolni, semmit.
Ha olyanod van, simán elfogadják, hogy nem vagy képes elolvasni még a fórumnyitó szöveget sem, nemhogy néhány oldalt visszaolvasni a fórumban, netalán a keresőt használni, s csak utána kérdezni pökhendi módon. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
HawerKing #8208 üzenetére
Már ne haragudj, de ez nem a telefon hibája, mivel már az őskori kínai telefonok is tudtak VoLTE-t... a hibát a szolgáltatódnál keresd, aki előnyben részesíti állandóan a Samsung és Apple termékeit, amin alapból aktiválva van a szolgáltatás
Ha felhívod őket, akkor mondd, hogy aktiválják a készülékedre, mert számodra ez diszkrimináció a többi userrel szemben.
A szolgáltató látja, hogy milyen készülékkel lépsz fel a hálózatra, és aszerint tiltja van engedélyezi a VoLTE-t.Egyébként, ha beírod a keresőbe, sokszor volt erről szó, hogy hogyan kell eljárni.
-
brd
nagyúr
válasz
HawerKing #8200 üzenetére
Akkor az adb shell pm disable-user --user 0 <csomag név> nem működik a gyári szaroknál?
(Azért óvatosan, ha működik, nem tudom, le lehet-e olyat tiltani, aminek a hiányában nem bootol a telefon, ez esetben jó eséllyel ROM telepítés/adatok elvesztése lesz a vége nyitott bootloader hiányában.) -
mizoli
addikt
válasz
HawerKing #8119 üzenetére
Nincs.
ADB parancsokkal lehet "fagyasztani", de igazából törölni csak roottal lehet.
A fagyasztott alkalmazások elvileg nem futnak, az ikonok eltünnek, nem fogyasztják az akkut, nem frissülnek, stb. Gyakorlatban meg a MIUI azt csinál, amit akar. Lehet próbálkozni, lehet, hogy neked megfelelő lesz.Mi a gond a roottal, hogy nem akarod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest