Hirdetés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Ultra és Racing változatot kapott a OnePlus Ace 5
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whYz
őstag
válasz
*RLaci* #4996 üzenetére
Be tudsz menni EDL modeba az uj rommal is? Akkor valamit nagyon elszurtal.
EDL-el elvileg mar nem tudsz romot telepiteni, mivel tiltva van az ujabb romokon. Szoval 3 lehetoseged maradt:
1. Unlockolod a bootloadert es fastboot mode + miflash
2. Kinai Mi PC Suite - lasd osszefoglalo
3. Engineering flash kábel - lasd osszefoglalo aljaRakj fel nekunk egy kepet a settings/about phone menurol legyszi.
-
Karavik
veterán
Úgy érted többet fogyaszt? Egyébként a global beta team-ben is sokan panaszkodnak battery drain issue-ra.
De kipróbálhatod, nem zár vissza, az MiFlash ablakban értelemszerűen a megfelelő flash opciót kell választani:1. clean all <--ezt
2. save user data
3. clean all and lock <--ezzel visszazárod -
Karavik
veterán
válasz
*RLaci* #4991 üzenetére
kicsomagolod amit linkeltem ezt a nevű mappát kell, hogy kapd benne fájlokkal:
gemini_global_images_6.9.8_20160805.0000.29_6.0_global
beteszed ezt a mappát a C meghajtód gyökerébe és betallózod az MiFlash toolba, kiválasztod flash all opció és flash - más trükk itt nem nagyon lehet ha már az MiFlash felimerte a telód
-
Karavik
veterán
válasz
mergesmate #4987 üzenetére
Az a tutorial amit linkeltem erre lett kitalálva, nekem eddig minden esetben működött. Egyébként a xiaomi.eu alapítója MarkHUK készítette
-
Lifeforce
őstag
Nah...
Ha van kedve az illetékesnek, akkor írjátok bele a faq-ba.
Ha valakinek nem megy fastbootból edl-be, akkor adb reboot-edl.
Ha a frissítés timeout hibát dob, akkor firmware kicsomagol, majd még egyszer kicsomagol, a flash proginak pedig a kicsomagolt könyvtárat kell betallozni, és már megy is a frissítés -
*RLaci*
addikt
Még arra adnál egy linket,hogy melyik global developer romot próbáljam feltenni.
-
Karavik
veterán
válasz
*RLaci* #4981 üzenetére
Sajnos nem csak saját kiadáson belül újabb verzió telepíthető. Google installer-el tudsz play store-t rátenni
Azért én a helyedben még kipróbálnám ezeket:
1. ROM frissítés után BL nyitás
2. gyári beállítások visszaállítása után BL nyitásha nem megy
3. EDL módban global developer kiadás telepítés és ez már használható ROM lesz magyar nyelvvel és gapps-val + ez alól is BL nyitás próba
-
Karavik
veterán
válasz
#16820480 #4979 üzenetére
Ennek egyszerű az oka, mert azok kizárólag nyitott bootloaderrel telepíthetőek csak.
(#4978) rlaci2:
Akkor úgy néz ki minden oké...akkor szokta ez a hibát dobni egyébként, amikor nincs meg az engedéy, vagy nem megfelelő ROM van telepítve, de utóbbival nem lehet gond hiszen azt írtad china dev-et tettél fel...
-
törölt tag
Egyébként a webshopok miért csinálnak saját romot, miért nem használják valamelyik eu, vagy akár global romot inkább?
-
*RLaci*
addikt
válasz
Karavik #4977 üzenetére
Igen be van kapcsolva .Find devicere rányomok a mi cloudba és mutatja hol vagyok.Természetesen be vagyok lépve a telón is,a pc-n is.Xiaomi.com-ra is,mi cloudba is.Most erre a romra ami van a telón,rá tudok tenni olyan hivatalos romot amiben van magyar nyelv és gapps is?
-
*RLaci*
addikt
válasz
mergesmate #4975 üzenetére
Hát ha ezt így mondják
Fogalmam sincs miről beszélsz
És felment Karavik kolléga 4929 hozzászólásban linkelt romja.Sőt az előbb frissült is. -
-
*RLaci*
addikt
Természetesen a szopóág folytatódik
Amikor megnyitom a miflash unlock programot,belépek az accountommal azzal amivel be vagyok jelentkezve a telefonon is,a pc-n is,a micloudba is akkor elkezdi chekkolni az accountomat majd ezt dobja
Próbáltam telefon számmal is belépni,akkor is ugyan ez.Ez az ablak meg sem jelenik. -
Karavik
veterán
válasz
pumpa007 #4968 üzenetére
Szívesen, egyébként a TWRP backup nagyon jó (nekem nagy kedvencem) főleg akkor, ha különböző ROM-okat akarsz kipróbálni, mert könnyedén vissza tudsz térni bármelyik előző rendszerre amelyikről volt TWRP mentésed, és a mentés pillanatától használod tovább a rendszert visszaállítás után
(#4969) Barthezz2:
Már én is írtam itt: [link] Ezt a feature-t már nagyon vártam az Mi5-ben is, már akkor is pletykálták, hogy lesz benne és mégse...
-
Lifeforce
őstag
Eddig is gyűlöltem a Qualcommot, de most aztán... a pdkekljfle vettem ilyet.
De legalább lenne hozzá egy átfogó leírás, de nem h magyarul, de angolul sincs.
Eleve a fastboot parancsban nincs reboot-edl (nálam), nem probléma, találtam rá megoldást.
Természetesen adb-vel is be lhet rakni edl-be, ezt is hosszú keresgélés után találtam meg.
Na akkor essünk neki a frissítésnek.
EDL ok, MiFlash ok, COM port ok, : error... Az objektumhivatkozás nincs beállítva semmilyen objektumpéldányra.
Szuper.
Ezt sikerült összehoznom több óra alatt...
framework megfrissítve, win 10 és win 7 alatt is ugyan ezt csinálja. -
*RLaci*
addikt
-
Karavik
veterán
válasz
*RLaci* #4958 üzenetére
Naná hogy sikerült, azon kéne csodálkozni, ha nem sikerült volna.
Elég csak annyi, hogy nem rendszergazdaként futtatod az MiFlash-t vagy hasonló és már is bukta!
Az a tutorial már rengeteg kókány bolti ROM-os usert húzott már ki a csávából...(#4959) VANESSZA1:
Hétfőn lesz publikus dev kiadás, xiaomi.eu szintén. Most feature szinten nem lesz csalódás...
-
whYz
őstag
válasz
*RLaci* #4958 üzenetére
En is hasonloan jartam egy redmi 3 pro-val es ismeros gepevel. Ott az usb port volt a ludas, masikba atdugva egybol ment.
VANESSZA1: Nem dolgoznak a kis kinaiak, ugyhogy valoszinuleg nem. Hetfon jon az uj rom ha minden igaz.
-
Most hétvégén nem lesz de EU se miuihu rom frissités?
-
*RLaci*
addikt
Végre sikerült
Random módon,kb. harmincadik próbálkozásra.Amúgy én tényleg nem értek hozzá,de egy tizenöt éve elég magas szinten dolgozó IT-s kollégámmal csináltam végig,Ő is csak lesett,hogy a végén mennyi próbálkozás után egyszer csak elindult a flash.Na mindegy,a lényeg,hogy sikerült.Este jöhet az unlock procedúra.Remélem az könnyebb lesz.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
Karavik
veterán
válasz
pumpa007 #4952 üzenetére
TWRP factory reset = wipe data + wipe cache + wipe art/dalvik
szóval a belső tároló érintetlen marad
A TWRP system image mentést készít, azaz csak egész rendszert tudod visszaállítani belőle úgy, ahogy a rendszered volt mentés pillanatában. Te esetedben ennek nincs értelme (hibás rendszerről twrp mentést készíteni)
(#4954) rlaci2:
Driver-ek feltelepültek? Próbáld meg régebbi MiFlash-el, ami a tutorial-ban szerepel. Itt van: [link]
-
pumpa007
tag
válasz
Karavik #4951 üzenetére
Igen, nem szívesen nyomnám le a factory reset-et...de az lesz a vége. Ettől tartottam.
Egyékbént ha TWRP-ből csinálom, akkor ugye nem nyúl tárolón lévő adatokhoz, és a biztonsági mentés is megmarad ott?
És ha TWRP-ből csinálom a biztonsági mentést is, akkor onnan is vissza tud mindent állítani ahogy volt? -
Karavik
veterán
válasz
*RLaci* #4950 üzenetére
Gombokkal csak fastboot mód lehetséges, az EDL mód parancssorral megy "fastboot oem edl" ilyenkor el kellene sötétednie a kijelzőnek és máris mehetne MiFlash-el fel az új ROM
(#4949) pumpa007:
Nálam nincs egyetlen FC-sem, és senki nem is jelentett hasonlót sem, tehát valami egyedi gond lesz nálad. Gondolom wipe data-t (factory reset twrp-ből) nem szívesen nyomnál, pedig célszerű lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest