- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Én 4.4-ről 6.0-ra frissítésnél még wipe cache-t sem csináltam, mert a leakelt alpha ROMok telepítéséhez nem voltak még megfelelő utasítások.
Egy hétig használtam úgy FC-k nélkül (igaz előtte a 4.4 tisztán ment fel). Anno a v5 -> v6 majd a v6 -> v7 is dirtyn ment. Hiába változik sokminden, egy gyártói ROMnál az ilyen elvárt.
Persze mindegyiket max 1-2 hétig használtam, aztán tiszta telepítéssel feltettem egy másik verziót. Szóval attól, hogy működött, a többieknek továbbra is a tiszta telepítést javaslom. -
Q
senior tag
Igen. Tegnap este tettem fel. Tesztelem, de nagy hibát nem találtam még benne. A billentyűzetet lecseréltem, a -gombok rezgése érintésre- opciót kicsit körülményes kikapcsolni, de van rá megoldás, nem működik a kamera újrafókuszálás. Azt hozzáteszem, hogy nem tiszta telepítéssel tettem fel. Nem volt kedvem mindent belakni.
-
_Mario_
tag
Nekem 720p/30fps vesz lassítottban, fullHD meg 4K is 30 fps. Monjduk nem tudom miért nem 60fps a fulhd.
Valakinél olvastam a zenehallgatós mikrofon bugot, na az nálam is fen áll. Zene hallgatás közben hívnak nem kapcsol a mikrofon mindig csak mikor olyan kedve van, pedig sima fülest használok. -
Niarn
tag
köszi
szóval pl ez alapján nem menne a google? http://www.technobuzz.net/install-google-apps-xiaomi-miui-china-rom/
néztem van kint miui 8 is.. van aki kísérletezik esetleg azzal?
stabil multi-t hol találok? miui global oldalon a stabil csak 4.4 alapú, nem? van más forrás?
miuihu még szóba jöhet, bár ahogy olvasgattam azzal is akadnak gondok?
-
törölt tag
-
ZolkoW
őstag
az ez az? multi_cancro_V7.3.3.0
-
RPka91
tag
Este miután bekrepált a MiFlash, nem történt semmi, ha gépre dugtam, lekaptam a hátsóját, majd lecsatlakoztattam az akksit, reggel mikor visszadugtam, akkor már csipogott, de délutánra sanszos, hogy elfogyott a szufla belőle. Dugtam rá töltőre, meg gépre is. Azóta nincs bip bip.
-
attika11
tag
No most már kezd bonyolódni a dolog.
Mivel a telefon nem bootolt csak a twrp-ig jutott, megpróbáltam a kapott leírásban említett 5.12.11 rom telepítését. El is indult, de kb 1 perc után a telefon kikapcsolt. Jelenleg nincs twrp. Ha rádugom a gépre akkor felugrik jópár ablak, hogy formázásra váró meghajtót csatlakoztattam. -
havri1
félisten
Én úgy vettem észre, hogy 2 azonos készülék (Mi4) között is hatalmas különbségek vannak.
Azóta ha a kezembe kerül egy Xiaomi telefon, egyből nézem a tesztet, és sajnos az a tapasztalat, hogy az én Mi4-emnél valami nem kerek.
Megnéztem az általad linkelt programmal is a Pro-t, igaz nem ugyanott teszteltük helyileg, én egy bejárati ajtóban álltam:Mindezekkel együtt, a Mi4 is elvitt mindenhova, hétvégén jöttem mentem személyautóval 200km-t, egyszer sem hagyott cserben. A gyenge GPS vétel érződik, mert nem pontos, a sebesség ingadozik hatalmasakat (60-110 km/h között) autópályán, amit annak tudok be, hogy ha gyengébb a vétel, csak kalkulál a program, és ilyenkor a pozíciót "hullámoztatja", ezért ugrál a sebesség.
Ami viszont egyből szembetűnő a Mi4 és a Note Pro között, az a vezetékes headset hangereje GSM hívás közben. Pro-n tökéletes a hangerő, Mi4-en nagyon halk. Kipróbáltam a mostanában vásárolt Mi4-eken is, mindegyiken egyformán halk a GSM hívás (Média jó). Nem jöttem rá az okára, de sokat telefonálok, és engem zavar.
-
cimp
senior tag
Ezzel senkit nem fogsz kételkedésbe ejteni, mert nagyon jól látszik, hogy "MÁS" készülékeken több zöld sáv is látható, míg a tieden egyet sem látok! Az Mi4 GPS antennái egy mérnöki melléfogás eredménye. Szétszedés és takarítás és összerakás után kb 3-4 hétig olyan jelem volt rajta mint havri1 képén látszik. Aztán szépen visszaült a nullára. Legközelebb forrasztok rá valami vezetéket, csak még nem volt időm foglalkozni vele.
-
RPka91
tag
Tölti így is? Se kép, se hang. Egész nap ezzel szórakozok. Hátlapot lekaptam, írták xiaomi fórumon, hogy az akksit le kell csatlakoztatni 5mp-re, hátha attól jó lesz. Viszont, most nagyon melegszik az akksi csatlakozójánál, és kellemetlen szaga van, ezért gyorsan le is szedtem töltőről.
-
Milestone2
nagyúr
Mi4-es MIUI8 tapasztalatot Ohl-bácsi tud írni, ráadásul annál szebben, mint ahogy levideózta tegnap, nem is lehetne beszámolni......most alfa korszakban naponta jönnek...publikus korszakban majd beáll a developer heti...a témák meg továbbra is működnek (ezt nem is értettem az előző hozzászólásodban) olyanná tudod varázsolni, amilyenné akarod...
-
Milestone2
nagyúr
Tudod, minden relatív...nekem már most használható a rendszer az alfateszt developer ROM-ban is....akinek nem megy az autós BT kihangosítója V5 óta, annak meg nyilván nem lesz megfelelő, ha még most sem javították...szóval felhasználási szokás kérdése....azt halkan lekopogva jegyzem meg, hogy sokkal kevesebb bug-ot érzek benne, mint tapasztaltam anno v6 - v7 váltás idején.
-
nagy@gmx.com
tag
Igen, a gyári adatok visszaállítására mentem, utána újraindult, majd bejött egy menü, ott a visszaállításra mentem, arra nem reagált, utána a törlés, és ott mindent kipipáltam.
Azóta csak az MI logó van, már lassan egy órája, de mondom, még kikapcsolni sem tudom.(#4449) hege21: Segíthetnél.
Köszi!
-
havri1
félisten
2 napig használtam kb ugyanolyan intenzitással a telefont.
Kb 1h telefonálás, 2-2.5h kijelző, amiben nagyrészt böngészés meg fb messenger van.
Estére 40% körül zárt az akkumulátor.Tegnap este lett aktiválva a viber, és pár app frissített play-ről.
Ma, 1.5h kijelzőidő, 30p beszélgetés, és 25%- on állt. (90%-ról indul, mert sosem töltöm tovább).Tehát az én használatommal kb 2-2.5% per óra az atlagolt fogyasztás a normális. Ha ennél feljebb megy, vagy extrémebb használat volt (esetleg navigáció), vagy valami beragad.
Érdekes, mert a statisztikát nézve, nincs extrém fogyasztó, úgy minden többet evett.. Passz.
-
-
heidricha
őstag
Utazom, igen, és helyismeret híján a Waze szokott besegíteni. Nagyon gáz, ha kimarad a GPS.
opengapps pico-t tettem fel, de a méret itt majdnem mindegy. Erre a nagy sys-re felmenne bármelyik gondolom, csak a kezdeti "optimalizálás" még sokkal tovább tartana. valamikor próbálkoztam benzo-gapps-sal, ott mintha kevesebb wizard FC lett volna.
Más: Az antennák valóban ki vannak a keretre vezetve: http://www.gizmochina.com/2014/07/24/teardown-the-xiaomi-mi4-china-unicom-edition/
Az LTE modellben ez persze másképp is lehet valamelyest.
-
heidricha
őstag
opengapps van nálam.
folyamatos fc-k az init wizard alatt. ha nem teszel fel g fiókot, akkor elviselhető, utána megadod neki a jogokat, aztán mehet a g fiók.
érdekel, mit tapasztalsz majd. eleinte nagyon melegedett, próbálkoztam kernel hangolással, de mindentől instabil lett. idővel elmúlt a melegedés. most ilyen baj nincs.
A GPS nem az igazi.
Kicsit aggaszt is, hogy mi lesz kedden Pesten... asszem elviszem a MotoG-t is
Vagy visszateszem addig a MIUIHU-t mentésből.
-
cimp
senior tag
Úgy látom nem vagyok ezzel egyedül! Link
Ha nem rakok fel semmit úgy pucéron is szaggat!
Tudom, hogy elméletileg ugyan az a rom kell nekik, csak most már kezd olyan érzésem támadni, hogy gyakorlatilag viszont nem minden Mi4 -re igaz ez! Mintha elméletileg kompatibilis (gyakorlatilag nem) alkatrészek kerültek volna be a gyártásba. Nekem is antutu 45-46000 megy mint a disznó, csak éppen nem turbó módban laggol, GPS egy halom sz.r. -
heidricha
őstag
úgy értettem, hogy 5 órája is 58% volt, meg most is. ilyet csak repülőben tud, de ott sok ROM megoldja. később még egy óra 58% volt, majd minden ment tovább normálisan. Előtte reboot volt, akkor állt be 58%-ra. Lehet, hogy akkor tévesen alálőtt, de a "fölfelé változás töltés nélkül" szoftveresen ki van tiltva a rendszerből.
Mióta kikapcsoltam a helymeghatározásnál, hogy az alkalmazások bármikor használhatják a wifi-t, meg a BT-t, azóta 1% az éjjeli merülés.
-
heidricha
őstag
Nem, eddig nem volt vele gond, kimondottan csak a 12.18-ban és a 2016.1.1-ben jelenkezik. Tegnap pár-pár percre volt fenn vagy 4 féle MIUI, egyikkel sincs ilyen gond.
Te átállítasz bármit a settings/buttons részben?
A Wifi és a másik nálam is megvan. Összességében nem dráma a fogyasztás (kivéve repülőben, ahhoz az 1% / óra nagyon magas - ugyanennyi, ha minden be van kapcsolva, akkor is), de volt jobb, szerintem lesz is még.
A kamera kiderült, hogy nem általános. Nem ugyanaz, mint a MIUI alatt, de teljesen elfogadható.
Nem annyira macerás... updater alpha-12.17, utána updater alpha-12.29. ezt már úgy teszi fel, hogy kilép mirecovery-be, innen sejtettem, hogy vége a dupla system-ek, és úgy is lett.
A twrp-vel volt egy kis bajom, de az szerintem kikerülhető lett volna.
-
Tomi_Ohl
veterán
Az over counted igazából sokminden lehet. A telefon által előrejelzett fogyasztás és a valós fogyasztás közti különbség.
Egy példa: használtad a WiFi-t mondjuk fél órát. Erre a telefon meghatároz egy bizonyos fogyasztást. De a WiFi jel gyenge volt, ezért a valós fogyasztás több volt. Ez nálad az over counted-ben jelenik meg.
De persze a body sensor is okozhatja, meg a BT, kijelző, stb.
Az meg, hogy a WiFi eleve sokat fogyasztott, állítólag MM bug. -
Tomi_Ohl
veterán
Ilyen téren kb ugyanolyan a két verzió, annyi, hogy MIUIHU-ban kicsit több az extra opció, stabil viszont nincs belőle (annyira lehet, hogy nem baj, mert stabil ROMokkal nincsenek olyan jó tapasztalataink. Így inkább úgy csinálják itt páran, hogy ráállnak mindig az ajánlott heti verzióra). MIUI7-et nyugodtan bevállalhatod, mert 95% ugyanaz, mint a MIUI6.
-
ZolkoW
őstag
Komoly gondom nem volt vele, talán 1-2 fagyás összesen azóta.
Eleinte egy programozóm (Pickit3) nem ment vele, de egy frissítéssel ez is megoldódott, azóta talán minden megy, ami 7-esen ment. csak csúnya szegénylehet hogy a valódi példányok már kinéznek valahogy, nekem még a preview van, és nem frissült egy ideje, itt össze-vissza vannak az ikonok, egyik ablakban pálcikafigurák, másikban 3D-s... ehh..
még a Xiaomihoz: most is van pl. a MI4i, meg lesz a 4c, ezek is szimpik, bár messze nem olyan szépek (biztos a Nagy Falon túl is rájöttek, hogy az acélnál azért olcsóbb a műanyag..), viszont nem követem, hogy ott is van-e, lesz-e kernel forrás kiadva, szóval lehet hogy (sőt) korántsem lesznek olyan jó alanyok, mint amúgy a hardver miatt lehetnének. A nagyobbakkal ugyanez, csak azok (Note, pro) legalább szépek.
Nem eccerü
Ja, a hírekhez: nem azt mondom, hogy ami a gugli szerint nincs, az nem létezik, de azért amikor kitartó keresés után sem találok semmit, se az XDA-n, sem a külföldi mobilos oldalakon, akkor azért már gyanús.. amikor minden sz*rt előre megszellőztetnek (gondolom most ez van piackutatás helyett is), akkor ha nagyon kussolnak valamiről, akkor vagy tényleg titkolják a nagy dobást, vagy próbálnak úgy tenni, mintha sosem lett volna róla szó ;-) -
ZolkoW
őstag
nem igazán értek hozzá, a winhez főleg nem... el tudom képzelni, hogy egyszer mégis beesik egy port működő Win10-zel, csak az lombozott le, hogy amikor beleolvastam az itteni WP10 topicba, csak azt láttam, hogy még a Nokiákon sem működik semmi rendesen
egyébként nem túl hosszú okostelefonos pályafutásom alatt azt szűrtem le, hogy csakis néptelefont szabad venni, és mivel még a legnagyobb gyártókon is kifog a normális szoftver elkészítése, ezért jobban hiszek a lelkes önjelölt fejlesztőkben. Egyébként ha azon rágódsz, hogy vedd-e, akkor szerintem egyértelműen ajánlott a telefon, meg is felel a néptelefon kategóriának, csinálják a ROMokat rá, jó a hardver, és nem mellesleg az egyik legszebb szvsz. akkor leszek bajban, ha a következőt választom, mert sem a gyártót, se semmit nem érzek garanciának, mindig egyedileg kell mindent megvizsgálni, hogy az vajon jó lesz-e, és ha mindent körbejársz, még akkor is megszívhatod... nézegetem pl. hogy feleségemnek jó lenne venni egy valamit, a márka szimpi, de félek, ha nem Mi4-est veszek, hanem valami mást, csalódni fogunk
-
ZolkoW
őstag
engem is érdekelt volna a W10, de letettem róla. szerintem mire azt összetákolják, már senki nem fog foglalkozni a telefonunkkal. Lehet, hogy ennyire jól titokban tartják a fejleményeket, akik jelentkeztek a programra, de úgy érzem, hallanánk róla, ha lenne valami remény.
Ez ugyanaz, mint hogy jön a Lollipop a 7-essel... ha igaz lett volna, a Xiaomi lett volna az első, aki világgá kürtöli, de szó nem volt róla ;-) -
Dava
tag
Nem ismerem az összes másik készüléket, de ez még mindig elég erős vasnak számít, és ha jól olvastam hogy 80-85 körül lehet beszerezni most, akkor különösen ajánlott. Nem látok hűdenagy fejlődést az újabb telefonokban, egy ujjlenyomat olvasót vagy egy még jobban melegedő, picit gyorsabb procit nyernél max.. Ha most vennék telefont, az Mi4 biztosan rajta lenne a listámon (talán még Honor 6 és 7, valami Meizu meg Sony mellett).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged