-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
Azt jól éretettem ugye, ha a MIUIHU 6.1.21-et akarom feltenni ahoz mindenképpen MiRecovery kell, abban az esetben, ha két partícós a system-em? (Kétszer kell feltenni az 5.12.17-et, hogy összevonja a partíciókat)
Ez az online recovery telepítés hogy működik? Valószínű nekem is azt kell majd használnom, mert ha a MiRecovery-t akarom vissza rakni akkor fekete képernyő fogad.
Köszönet a válaszokért.
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem mindegyik olyan, és vannak más fájlok is. Amit tehetsz, az az, hogy a Play servicest kiveszed, mert az a legtöbb.
bozarjoska kínai MIUI-ban elvileg benne vannak a Gapps permission-ök stb, csak az apk-k hiányoznak.
Ez a böngésző meg sokkal smoothabbnak tűnik így CM alatt, mármint a Beállításaiban mászkálás.
Azért van pár probléma, pl a kijelölésnél, de meglepően jól működik. -
mizoli
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem, OC nincs, várhatólag nem is lesz.
Próbáld ki wipe cache-csel.pozanos ez ha jól tudom, már működik Mi4-en is. Legalábbis sokat dolgozott a Mi4-es kompatibilitással, és ha jól tudom egyik teszternek az van.
bozarjoska indítópultba betetted? Nekem ez segített, így kb 20 másodperc késéssel, de alkalmazza.
-
bozarjoska
őstag
dt2w = double tap to wake
Kétszer koppintasz a képernyőre és feléled, nem kell használnod a gombot, pl ilyen van az lg telefonokban is vagy a mi4i-ben, mi4c-ben.
Nekem is az 5.9.24 miui van fönt + twrp és működik, simán fölment.Tomi
Köszi tényleg jobb, de én még mindig érzek meg megakadást -
Tomi_Ohl
veterán
Én például az ujjaimon össze tudnám számolni, hányszor írtam PH-ra gépről.
Másik meg, ha már egyszer elolvasom, akkor szeretnék válaszolni is. Persze ez csak az én esetem.
mizoli és SuperSU fagyasztása után a gyári root lehetőség még működik?
calamites hasonló problémám volt még 5.7.31-gyel, de aztán 5.8.6 megoldotta. Szóval lehet, hogy MIUI hiba.
-
cjvt3o
aktív tag
Az a gyanúm, hogy TDB-nél nem így van.
Azért írtam, hogy "gyakorlatilag" nem indítottam még el a sys1-et, mert egyszer elindítottam, de indulás után rögtön kérte a szükséges acc paramétereit (noha a sys2-en ezek már meg voltak), én meg pötyögés helyett kinyomtam a telót (és cwm-mel aktív sys-t váltva rebutultam sys2-re). Éppen ezért furcsállom a dolgot, ha a MIUI Updater sys2 alatt futtatva sys1-re rakta a frissítést, majd újrabootolt sys1-re, akkor kérnie kellett volna az adatokat. Ha viszont sys2-re bootolt, akkor meg nem keresztbe frissített, hiszen a felállt sys2-n már az új ROM volt.
Tudom, a puding próbálja az evés, de ART alatt nem szeretem újraindítani a telót, picit (nagyon) sokáig tart.
Esetleg valahonnan felállt rendszerből meg lehet tudni, hogy a sys1 vagy sys2 indult-e?
-
Tomi_Ohl
veterán
Az aktív systemet a TWRP nem tudja állítani. Tehát ha sys2 aktív, de te TWRP-vel a sys1-re teszel valamit, azt nem látod, mert mindig sys2-re fogsz bootolni. Az updater app viszont továbbra is keresztbe frissít, szóval azzal próbáld meg.
cjvt3o biztos be van még kapcsolva az a TDB? Tehát ha bemész CWM-be, advanced alatt azt látod, hogy DISABLE TrueDualBoot?
petrson akkor korrupt a zip, töltsd le újra. Vagy próbáld az IMG változatot Flashify-jal. Ha MIUIHU-féle telepítővel feltennéd, ne felejtsd el utána frissíteni a legújabb verzióra.
-
cjvt3o
aktív tag
Na, valami hasonló módon zavarodtam össze a múlt héten azt hiszem.
Egy ideje a MIUIHU (7) nem megy fel cwm-ből, helyette pl. a gyári update-t javasolt használni.
Az én telóm TDB-os, cwm-mel, a sys 1-en egy régi miuhu lite, a sys2-on pedig az utolsó MIUIHU 6-os volt. A sys1-et gyakorlatilag sosem indítottam még el (annyira nem, hogy sem az mi, sem a google fiók nincs beállítva rajta).
Szóval sys2-n vagyok, elindítom a Beállítások / A telefonról / Rendszerfrissítésekből az update-t a múlt heti MIUIHU 7-esre, le is húzza, fel is telepíti, újra is indul, be is jön, minden működik (már ti. az ismert bugok kivételével), szóval minden klassz.
Csak éppen nem értem az egészet, mert mintha arról hallottam / olvastam volna folyvást harangozni, hogy dual bootnál keresztbe frissít, azaz a sys2 alól hajtott MiUpdater a sys1-et frissíti, és fordítva (ez kicsit béna így, de végülis bizonyos okokból érhető, vö. mountolt partíciót nem lehet szerkeszteni). Ha ez így van, akkor viszont vagy a korábbi rendszerrel kellett volna bootolni a gépnek (hiszen sys2-re bootol), vagy pedig mindent be kellett volna kérni (hiszen a sys1-en meg nincs beállítva semmi).
Vagy valamit most már nagyon nem értek.
-
Mr.C
őstag
régen én is szórakoztam ezzel. Ajánlom neked ezt a fórumot, vagy ha nem akarsz utána járni, akkor ezt a bejegyzést
-
Tomi_Ohl
veterán
A blogomban nézted a leírást? A szerint tuti mennie kell, de ha zip-es verziót választasz, azt CWM-ből is felteheted.
mizoli a csak TWRP-ben működő OTA update-ek miatt is érdemesebb váltani TWRP-re.
gombasm annyival kiegészíteném, hogy átparticionálástól csak a két system törlődik, meg aztán te magad törlöd a data-t és a cache-t, tehát az SD megmarad.
janakbacsi nyomd hosszan a bekapcsoló gombot.
Viszont ez így aggasztó, mert ez bizony a jó öreg SOD. Kapcsold ki a környezeti kijelzőt (ambient display).
A meghajtós dolog tényleg érdekes. -
gombasm
aktív tag
A megoldás a problémádra (kiterjesztett system partíció):
ezt kell feltenni CWM-ből:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=58591075&postcount=29
(mindenképp CWM kell, miután feltetted a zipet mehet vissza a TWRP)
(A leírásért köszönet TomiOhl -nak - nekem ő küldte ezt a MIUIHU fórumán.
)
Természetesen mindened megy a lecsóba, így mentés szükséges - de legjobb nulláról feltenni mindent.
(Az XDA fórumon minden tudnivaló megtalálható ebben a topikban.) -
gombasm
aktív tag
Először egy régebbit kell feltenni, az R11 nem fog felmenni elsőnek.
Tájékozódj itt:http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=124
Szóval először az R8, majd azzal már felteheted az R11 -et. Az R8 -at sima update.zip -ként tudod telepíteni a frissítőből is.
Amúgy érdemes kicsit elszakadni a MIUI rendszerétől (mostanában kicsit elmaradtak az én várakozásaimtól is) és kipróbálni pár CM alapú custom romot - nem fogod megbánni! Az MI3 mint vas még mindig frankó, az új 5.1.1 -es rendszerrel pedig gyors és szép is a felület, én hónapok óta csak ilyet használok. (Most az AICP van fenn, heti 3-5 frissítéssel, /nightly/ minden működik, üzemidő min. 2 nap, Antutu 42e felett, szóval nem adnám a telefonomat egyik mostaniért sem.) Próbaképpen múlt hétem feltettem az augusztus elejei MIUIHU romot, fenn volt egy hétig, tegnap visszament az AICP, mert (nekem) jobb....
A CM romok témázhatók, szóval mindent beállíthatok az ikonoktól a betűtípusig ahogyan nekem tetszik.A CWM helyett TWRP -t használok és megszüntettem a sys1/2 -t is, kiterjesztett rendszerrel használom a telefont. Erre a MIUI rendszere is felmegy, csak az automatikus frissítés helyett mindig recoveryből kell telepíteni, de heti egyszer ez nem lehet gond. A TWRP könnyebben kezelhető, egyértelműbb, szebb a felülete és a biztonsági mentései atombiztosak. Csak a dual boot -ot kell elfelejteni, de azzal nekem a CWM alatt csak a bajom volt, szóval nem is hiányzik.
-
Ájvé
veterán
Ezt nyilván nem komolyan gondoltam, gyakorlatilag egy vicc, annak ellenére, hogy legjobb romnak tartom a MIUI-t. 5.0 mondjuk hibás, de 5.1-et igazán megcsinálhatnák rá, még az M előtt.
kvojnovics:
Nem az hogy nem vagyunk elégedettek vele, csak egyszerűen többet vár az ember egy főverzió váltástól. Gyakorlatilag alig lehet észrevenni, hogy nem heti frissítés történt.batai15:
Szerintem nem baj, ha ilyen sok funkcióval bír, gyakorlatilag nem kell semmit feltenni mellette, még egy stock droidot minden hülyeséggel fel kell pakolnom, hogy ezeket pótolni tudjam, ezek szépen be is vannak ágyazva, MIUIHU-ban pedig megszabadítanak minket a sallangoktól is az illetékesek. -
batai15
félisten
Na végre
Bár azt a fene smájlit ne felejsd le!
fáradtság tuti rá tesz egy lapáttal hogy hamarabb reagálom le a dolgot de nem értem miért baj egyeseknek ha már pár hozzá szólás erejéig nem pont a telefon a téma..
Xiaomi meg nem értem miért csinálja ezt mert már a szutyok thl t6s is kapott 5.0 ez meg semmit. -
batai15
félisten
nincs üldözési mániám de ha smájlit meg semmit nem írsz amiből kiderül hogy ez poén akkor nehezen lehet annak venni, és mivel nem "esett le" így értelem szerűen meg mindneképpen kellett rá komolyan reagálni.
És ezen a fórumon nem tudom mennyire vagy othol de sajnos sokszor ez megy ...
Ezzel kapcsolatban érdekesség: egyik szifon fan még telefonon is fenyegett mert nem egyszer szót mertem emelni a szifon ellen. vicces de tényleg vannak elvakultak akikkel nem lehet mit kezdeni..
szóval ez csak egészséges védés volt. aminek köze nincs ahoz hogy bizalmatlan vagyok, gyanakvó meg a rosszat feltételezem.. márha üldözési mániám van..
Na mindegy ki tárgyaltuk a dolgot, minden jót nektek és remélem majd a xioami össze kapja magát... -
batai15
félisten
te veled mi van ilyenkor? kb 2 értelmes emberre el csevegtem értelmesen azt hiszem telefon tervekről..
valami problémád van vele esetleg?
azt gondolom hogy ameddig nem fikázom a telefont, és normális hangnemben írok le véleményt azt el kell fogadni.
Illetve abba dumálj bele aminek te keresed meg az árát..
ha isheep leszek az már az én bajom.
ha meg htc-t veszek az is az én döntésem.
De nem is tudom mit vártam hogy le mertem írni hogy következő nem xiaomi lessz és ez pár ember inteligencia szintjét szépen meg mutatja hogy nem tudja elfogadni.
Egyébként szintén szánalmas hogy a választott hivatáson gúnyolódol hogy esetleg én az emberek mentésével szeretnék foglalkozni. -
bozarjoska
őstag
-
Tomi_Ohl
veterán
Sajnos a több szintes rendezésnél elhasal a legtöbb lejátszó.
Én Powerampot használok, van mappák szerinti rendezés, de minden mappát külön vesz (nekem jobb is így).
Esetleg fájlkezelővel játszanám le úgy, ahogy mondod.
De szerintem elég, ha rendesen megadod a tageket, és akkor album, előadó, stb szerint külön lesznek szedve. -
Tomi_Ohl
veterán
Sz.rul van megírva a MIUI ROMok updater scriptje, egyből a csatolt rendszerre akarja rádobálni a dolgokat, azért nem sikerül. Más ROMoknál jó.
Te tudod, nekem a lolli miatt marad a TWRP, na meg sokkal egyszerűbb, ha több zipet telepítek, meg a backupokat is jobban tömöríti. -
s4tch
veterán
Nem kétlem, hogy korrektek, nem is minősítettem az ügymenetüket. Ettől még nem hivatalos képviselet, és a garancia is ugyanúgy kínai, mint ha te magad is onnan vennéd meg a telefont. Számlát hardveraprós eladótól is kaphatsz. Nyugodtan lehetsz velük elégedett, ez független attól, amit írtam.
A hivatalos megjelenés szerintem a Wayteq-féle forgalmazás kezdetét jelenti.
-
Tomi_Ohl
veterán
Esetleg azt az adaptert nem próbálta valaki? Bár most utánakeresve sehol sem találkoztam olyannal, akinek működött volna.
Fejvadi nem, nem kéne HiFinek lennie. Nekem megfelel, de néha zajban nem ártana, ha hangosabb lenne. Pl egy Oneplus One-nak sincs Hifi szintű hangereje, mégis hangosabb és ez jó. Persze, semmi sem lehet tökéletes, jó ez így is nekünk.
hriska na akkor meg is nézem
-
s4tch
veterán
Itt nyitottam egy topikot, néha benéz valaki és elpanaszolja, hogy nála sem működik az MHL. Egyelőre nincs pozitív visszajelzés. Szopóka. Azt meg csak mellékesen teszem hozzá, hogy nem kell megvenni egy telefont addig, amíg nem vagy benne teljesen biztos, hogy tudja, amit szeretnél.
(#8037) Tomi_Ohl: a 4.0-ás szoft még kifejezetten jó volt (sőt, sokkal gyorsabb, mint a GB), igazából egy dolgot rontottak el: az utolsó JB visszatérően, de kiszámíthatatlanul produkált egy röhejes hívásbugot. Hiába vetted fel a hívást, a telefon tovább csörgött, és csak 5-6 másodperc után kezdted el valóban hallani a hívó felet. Zárt bootloaderrel bármit csináltál, JB alatt ez visszatért. Nyitott telefonokon a CM elfogadható volt. Kár érte, a kijelző és a ház többet érdemelt volna. Mindegy, kocsiba, autóhifi-lánc tagjaként tökéletes lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- Yettel topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest