- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
Olyan kérdés, amire csak Te tudod a választ. Vagy nem?
Én megtartanám a Mi3-at, és vennék egy olcsó MHL képest telefont (ha már megvetted a fejegységet).
Persze ha tervben van a Mi3 lecserélése, akkor úgyis olyan telefont veszel, aminek van MHL támogatása.(Vagy eladod az új fejegységet, és veszel valami jobbfajta navigációs kütyüt
, -nem ismerem őket- , és megtartod a Mi3-at. De ez csak vicc.)
-
pozanos
tag
Nem tudom, swiftkeyt nem próbáltam, csak azt írtam hogy nekem a Fleksy bevált. Gesztusvezérleses minden: szóköz, írásjelek, törlés, válogatás a javaslatok között prediktív bevitelnél. Egész jó szótár van benne, tanítani is lehet de tanul a névjegyzékből is, pl. neveket. Persze, lehet a swiftkey is tud hasonlókat, nem azt írtam hogy jobb barmelyiknél is, csak nekem bevált, megszoktam, és egész gyorsan gépelek vele.
-
mizoli
addikt
s4tch
Tulajképpen semmi szükségük rá, egyikre semTomi_Ohl
Gondolod nekem tetszik a rózsaszín? brrr."Vagy a rózsaszín nyuszitokos iPhone 6 Plus 128GB-ot"
Csak írjál ilyeneket, hátha meglátják, hogy olyan is vanbozarjoska
Remélem a barátnőd is felfedeziFejvadi
Hát igen, még szerencse. De a Pro-ból nincs rózsaszín (remélem).
Úgysem kapják megTanulság: ne hagyd nyitva a böngészőt, ha otthagyod a gépet.
-
mizoli
addikt
Kösz
Teljesen öncélú a dolog, pl. minek az analóg óra? mert van rá hely, és jól néz kisztem.
Ez már a "bővített" felület, van egy minimalista is, de az időjárás widget azon is fő helyen van, ha már annyit farigcsáltam
Természetesen működik a gesztus vezérlés, amiről tudom, hogy szereted -
mizoli
addikt
"teljesen fölösleges fícsörökre koncentrálnak"
Ilyesmire gondoltam, mikor az előbb azt írtam "stb." Csak nem akartam részletezni
A 7 óra kijelzőidő tényleg nagyon szép, meg sem közelítem V5 alatt.A felületről már beszéltünk Tomival, de ugye kinek, mi tetszik. Nekem ez, amit magam faragtam (Zooper Widget-tel+Buzz Launcher-rel készült):
-
llaszlo
veterán
Köszönöm. Nagyon jól tudom, hogy mi a cwm. Már, akkor droidot használtam amikor az MA-ra járók nagy része még azt sem tudta, hogy mi az a droid vagy okostelefon. Az elsők között vettem droidos telefont. Viszont mára egy olyan telefont akartam ami minden mókolás nélkül megy. Ez majdnem össze is jött pár dologtól eltekintve. Mostanában egyre több hülye fölös dolgot nyomnak bele a miui-ba. Van amit használok a miui-s dolgokból és van amit nem. Amit nem azokat igyekszem eltávolítani. Ez egy egyszerű scripttel könnyen megoldható.
Kiderítettem, hogy az okozta a hibát, hogy átneveztem a MiSuperMarket.apk-t apb-re és ha azt nem találja, akkor bootloopol. Szóval ahhoz nem kell hozzányúlni.
-
llaszlo
veterán
De mindkét partíción teljes rendszer van fent. Érdekes, hogy hónapokig jó volt. Már korábban is bootoltam be a másikról és működött. Csak most rossz, hogy elcseszték a múlt héten a frissítést , igaz az még fel ment és most a ráfrissítés sem jó ezek szerint.
Eszembe jutott, hogy legutóbb, akkor volt ilyen, amikor V5-ről V6-ra váltottam. -
cjvt3o
aktív tag
Jaja, nálam is így került anno a kéépbe a Keep
Meg azért, mert az éppen nem is tudom milyen névre hallgató Google Now + Google Assistant szisztémáról csak olvasom évek óta, hogy ezt, meg ezt, meg így, meg így lehet vele csinálni (és ezen a leírások alapján simán kiváltaná a Keep-et), csak éppen valahogy nálam sehol nem voltak elérhetőek a leírt szolgáltatások.
-
Fejvadi
nagyúr
Úgy meg is találtam, de ennyire macerás helyre tesz el egyszerű jegyzet mentést.
Még szerencse nem így ment el fotót. Miért nem lehet egy sima mappa, mint a képeknek, zenéknek, videóknak.(#12535) mizoli
Ismerem, de nekem az SD Maid a barátom
Hagyom a francba az egészet, ennyit nem ér az egész. -
Én alapvetően szeretem a kitkatot, nem estem hanyatt a nyalókától.
Jó az egy rendszer is, akkor maradok a nagy partíciónál
Jelenleg 5.0-ás RR van fent és előfordulnak idegesítő dolgok (lásd profilkezelési problémák, illetve ostoba fagyások: pl whatsapp közben érkező sms gyakorta soft fagyi, vagyis ki kell lépni mindenből és újra indítani az alkalmazást).Más: régebben emlékszem felmerült ki tudja mik azok a kis ikonok az értesítési sávban, pl csillag, kettőskereszt és tsa. Na a csillag néma üzemmódban látszik, ha a megszakítások opció nincs kikapcsolva. Ilyenkor nem is néma a mocsok, hanem egyesen van a csengő hangerő érthetetlen módon. Ha pedig kézzel lehúzod nullára, akkor rezeg
Ha a megszakításokat kiiktatod, eltűnik a csillag és alapértelmezetten fog rezegni néma üzemmódban
-
mizoli
addikt
Köszi, ezt nekem nem fogja az adblock, és a GEMA sem tiltja, megy a livestream.
boken
Ha tudsz romot cserélgetni, akkor csak egy olyan romot kell feltenned, amiben benne van cwm recovery.
Én valami V6 MIUI S-ben találtam egyszer rég, kicserélte a fent lévő r10 cwm-et r8-ra. -
Tomi_Ohl
veterán
Majdnem összes ROMban van gyors legördülés, RR-ben pedig olyan is, mint MIUI-ban: ha van értesítés, akkor az húzódik le, ha nincs értesítés, akkor egyből a gyorskapcsolók.
RetepNyaraB nem használok profilokat, de mi lenne, ha kikapcsolnád őket, és a Playről letöltenél egy profil appot?
Amúgy meg igen, problémamentes a telefon, MIUI-jal. Nehogymár egy costum ROM hibáját a telefon számlájára írjuk.
Amúgy ha a párodé, miért nem jó neki a MIUI?berzser67 multiban alapból nincs benne az Xperia billentyűzet, azért törlődik le.
-
cjvt3o
aktív tag
Igazából a fontosság abban jelentkezik, hogy kellene egy ilyen kütyü (audio in + bluetooth, mobile speaker, etc), de
a, az olyan márkák, amiket valóban ismerek annyira, hogy meg van a bizodalmam, azok már túl drágák számomra (100 E Ft-os nagyságrend)
b, az olyan márkák, amiket nem ismerek (pl: Kobe), azokat nem tudom pre-tesztelni, illetve azok, amiket ismerek, de gagyinak tartok (pl: JBL), ugyan megfizethetőek (ti. számomra), de az említett okokból zsákbamacskák vagy ellenjavalltak
c, xiaomi.
(Na jó, van bennem valami lappangó filantrópia, ha esetleg valaki hozzám hasonlóan beteges néptárs idetéved analóg problémával, akkor el tudja olvasni a vesszőfutásomat, ahelyett, hogy neki is végig kéne járnia a canossát.)
Viszont bizodalmam nekem sincs az oldalban, annak ellenére, hogy rendeltem tőlük még xiaomishop korukban piston 2-t, eredetiséges lett, időre megjött, uszkve fele annyiért, mint az edigitalból - és hálisten, gariügye se volt eddig, bár elkiabálni nem akarom.
-
Nincs sajnos másik TV, ez is tegnap jött csak meg, a másik kettő ami van az nem okos.
Igen, a Mi4. Belemászok a WiFi-be, ott alul rábökök a WiFi Direct-re, akkor szépen ott van a listán a TV, rámegyek, akkor pár pillanat után kiírja, hogy csatlakozva. Közben a TV írja, hogy csatlakozás.. -> csatlakozva, lejátszás indítása.. majd ezután dobja ki, hogy a lejátszás sikertelen, próbálja újra Xiaomi készüléken.. A telefonon mindeközben még mindig azt írja, hogy csatlakozva, csak ha manuálisan szétkapcsolom, akkor választ le(mármint a telefon).
Nem tudom, mi baja lehet..
Jah ez egy Philips PFS7109.
-
niki1209
csendes tag
Koszonom a felvilagositast
en nem hiszem h foglalkozni fogok ilyesmikkel , mert ketlem h ertenek hozza , meg mert pedig jol elvagyok igy is vele
nekem az volt a lenyeg , hogy gyors legyen es azt csinalja amit en akarok ne ugy mint az elozo U-m aminek szabad akarata volt
-
cjvt3o
aktív tag
A kernel és driver rész azért nem 100 %. Az addig oké, hogy a virtuális gép alatt droidon Linux kernel megy, de az jellemzően monolitikus (mondjuk egész pontosan nem tudom, hogy hibridre vagy monolitikusra van optimalizálva jelenleg - tippem szerint utóbbi, de a mag maga akkor is monolitikus), míg a winnt szvsz hibrid. Szóval akár revíziós eltérések is beinthetnek egy-egy drivernek (ezt szerintem már szinte mindenki tapasztalta desktopon is, függetlenül attól, hogy Windowst vagy Linuxot használ).
Amennyiben az MS célja ezzel a terjeszkedés, akkor nem kizárt, hogy ugyanazt akarják megismételni, amit ők "szenvedtek" el a beépített böngészők kapcsán, azaz, ha sikerül minél több droid alapú telefonra optimalizált winnt-t fejleszteni, akkor megpróbálnak bíróság(ok)hoz fordulni azzal, hogy a gyártók az Android használattal piaci erőfölényt kihasználva monopóliumra törekszenek, így ennek lehet egy olyan kimenetele, hogy a telefon megvásárlása után választania kell a usernek, hogy winnt vagy linux alapú (stb) os-sel akarja-e használni az eszközt, és az csak a választás után települ.
Na persze ez csak egy teljesen légből kapott összeesküvés elméletem, mert kicsit sok kávét ittam délután.
-
Fejvadi
nagyúr
Biztosan igazad van, csak tudod aki még nem csinálta annak nehezebb elsőre nekirugaszkodni. Másodjára már menne minden mint a karikacsapás. A mostani való visszaállás az rendben, csak ha az újra nem tudom rátenni akkor sokmindeni kell beállítanom. Te, hogy tennéd fel az újat?
MiRecovery-ből update.zip-el?
Előtte és utána Wipe Cache?
Wipe Data törölné a beállításokat, nem tudom kellene e.
Sys1-re lehet csak telepíteni MiRecovery-ből, aztán keresztbefrissítéssel ,majd a Sys2-re.Ennyi lenne ha jól gondolom.
Egy kérdés még. MIUIHU-ra van OTA, vagy csak a kézi marad?
-
mizoli
addikt
A legújabb Ivan AOSP nekem teljesen jó volt, bár csak úgy 20 percet volt fenn. A hívás közbeni érintés hiba annyira nem zavart, én csak a hangszóró részt szoktam a fülemhez tenni, és nem is tapizom közben a kijelzőt.
Én is Nova párti vagyok, de a V5-ben megszoktam a MIUI launchert
-
Tomi_Ohl
veterán
Mondjuk Mokee alatt jó volt a napi frissítés szempontjából, így általában meg azért jó, mert felhasználóbarátabb, és normálisan wipe-ol (a CWM-mel ellentétben).
Meg most is kényelmesebb volt egyszerre kiválasztani a 6 zipet, amiket szépen egymás után feltett, utána automatikusan felkínálta a reboot system opciót... -
Tomi_Ohl
veterán
Igen, úgy látszik az a hiba nincs megoldva, de kit érdekel, ha már a CM-ben (Mokeeban, Temasekben, XenonHD-ban, Blisspopban) meg van oldva?
Amint látom a forrásait is megosztotta amivel dolgozott (kernelt kivéve).Keil Walker Mirecovery mindigis problémázott. Próbáld feltenni a CWM r7-et, az valószínűbb, hogy felmegy, és abból a TWRP-t.
-
mizoli
addikt
A Z10 annak idején nekem is bejött, aztán valahogy máshogy alakult.
Nemcsak a beltartalom számít, hanem a külső is fontos. Tudom, hülyeség, de nekem a telefon hátulja majd' olyan fontos, mint az eleje
A hátfal tapintása -amennyire emlékszem- jó volt, de nem tetszett a felülete.
Egyébként tényleg jó telefon. -
fi:zi'k
nagyúr
Nálam is 1.30 van, meg szerintem marad is. Nincs kedvem állandóan ide-oda lépegetni, mert épp az aktuálisban van vmi bosszantó hiba.
Egyébként kezd komolyan bosszantani, hogy ez a helyzet és úgy tűnik a legfrissebb rom sem jelent megoldást még mindig.
Lehet tényleg veszek egy 930-at. -
Tomi_Ohl
veterán
A legújabb verzióról még nincs akkuidő adat, én sem tettem még fel.
zolikaDB a Temasekben több opció van.
A hívás bug valakinél megoldódott, valakinél nem.
Állítólag nem olyan smooth, mint az AOSP, mert az alapként szolgáló CM nem a legjobb. De van aki azt mondja ha a governort átállítod, smooth lesz. -
cjvt3o
aktív tag
Abból indultam ki, hogy a kernel modulos csak egy lehetséges megoldás, nem az összes, tehát root joggal fel lehet építeni a kapcsolatot és mountolható is, lásd smbmount linux alatt. Az meg, hogy nem találtam ilyet, nem azt jelenti, hogy nincs, csak én vagyok figyelmetlen, vagy elbújt a bölcsek köve előlem, elvégre lehetséges, hogy van mondjuk xda-sok által írt app (ami nincs fenn a play-en), vagy efféle.
Ami a kernel fordítást illeti, ez megint csak egy (halványan) lehetséges opció a jövőre nézve (néha néha pedzgetik a kernel megnyitást, persze, hogy ez mennyire kübli hír, mennyire nem...).
-
cjvt3o
aktív tag
A cifs előnye az, hogy bemountolja a megosztást (igazából kernel szintű dolog, szóval mintha egy fuse vagy egy natív meghajtó lenne, mint az extfs vagy az ntfs-3g), innentől minden app localban látja a dolgot.
Nem egy filekezelőből indulok tehát (nem is használok amúgy filekezelőt egyáltalán, max root explorert, ha vmi rendszerszintű izét akarok megnézni vagy szerkeszteni), hanem elindítom a zenelejátszót, videólejátszót, szövegszerkesztőt, galériát, akármit, és dolgozom / látom / használom, amit akarok.
(A könyvtár lejátszás nem érdekes, az a lényeg, hogy ne én talózgassak zenéket, hanem fogja, és játssza az egész tartalmat, amit ugye a localokkal meg is tesz ügyesen. Én viszont csak telefonon hallgatok zenét, tudniillik, amikor a tér leküzdésével töröm magam, akkor kell vmi hallgathatatlan dudorgás a fülembe, illetve embertársaim kímélése érdekében otthon is fülhallgató, telefon.)
Korábban ilyesmiket használtam, mint ez is:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ws.plattner.cifsmanager
sajnos, mikor legutóbb próbáltam, miui-n elvérzett, lévén, a kernelbe nem forgattak cifs támogatást, viszont kernelt meg nekem nincs kedvem forgatni (ha már olyan kis kényelmes a heti frissítés).
Köszi azért az infót jól.
-
boken
senior tag
Igen,kb egy-másfél hete használom,én ugyan ezt tapasztaltam,plusz hogy kb egy hétután nem jelzi ki a beérkezett emaileket,de 3 email fiók is van beállítva.A Lumia 735 ingyen került hozzám,most pár napot nyomkodom,de volt már Lumiám (920)az sem sokáig ment,plusz megszoktam már az MI3 méretét és a 735 azért kisebb és furcsa,ráadásul valahogy személyszerint nekem tetszik hogy az MI 3-nak súlya van a Lumiahoz képest.Minden képen marad az MI3,csak addig hátha kicsit még stabilabb lesz a lolipop mert nekem bejön.
-
Ismerem a google-t, köszönöm, csak mivel én nem használok témákat, ti meg igen, gondoltam valakinek van kéznél linkje, mert nem szeretem minden szarral teletenni a telefonom, amit a google talál..
------------------------------------------
Fekete alapon feketék a betűk nálam is..
-----------------------------------------
Tegnap jeleztem, aztán helyrejött, aztán most restart után megint így néznek ki a gyári hátterek: -
Gooffancs
tag
-
mizoli
addikt
Bocs, igaz, a MIUIHU-ban tényleg csak magyar/angol/meg azt hiszem 2 kínai van.
Nem sokkal a válasz előtt tettem fel az Ivan féle Lollipop-ot, az nekem pont a némettel kezdi a kiválasztható nyelveket, és ez bekavart a fejembe úgy éjfél utánRetepNyaraB
Szóval, ha kell a német, akkor ne a MIUIHU-t tedd fel, hanem egy multi verziót. Bocs. -
cjvt3o
aktív tag
Semmi köze hozzá.
Sajnos a ROM-ban (illetve a vonatkozó rendszeralkalmazásokban) van memóriakezelési / átlapolási hiba, nem egy "külső" optimalizáló megoldás az oka.
Reméljük, hogy elég sokaknak feltűnt (gondolom értelemszerűen terhelésfüggő, tehát alacsony memóriahasználat mellett nem venni észre), és javításra kerül a pénteki/szombati kiadásban.
Egyben ez visszautal a korábbi kérdésre (bugokat feltáró bugfixek).
-
lacora5
tag
Igaz, nem neztem, elnezest. Csak nem ertettem miert kerul olyan frissites ki amiben az is rossz lesz ami egyszer mar jo volt. De az 1.30 kivalo, azt hasznalom szerintem tovabbra is.
Masik kerdesem az lenne, hogy kapok egy felvillano uzenetet eleg surun, hogy "a letoltes nem sikerult, a kulso tarolon nincs eleg szabad hely", ezt melyik program letoltese, frissitese produkalja, es hol tudom megnezni, torolni, stb..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest