-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Barthezz2 #16851 üzenetére
Tőle vettem. [link]
Most kicsivel drágábban adja (3$-al). Teljesen eredeti és be lehet állítani Angolra. Igényes a doboza, nagyon jól működi és szép is. Gyorsan küldte (12 nap alatt megjött), bombabiztos csomagolás.(#16852) batabe
Ugyanattól rendeltük. Nekem 100% Angol lett, csak át kellett állítani. Nem kellett semmi frissíteni se hozzá. Mire megtaláltam, hol lehet átkapcsolni, már rég beállítottam mindent, mert annyira egyszerű. -
batabe
senior tag
válasz
Barthezz2 #16851 üzenetére
hello
innen rendeltük, ez angol firmwares. (ami valószínűleg valami nem hivatalos fordítás, mert alapból nem tudja az angolt, és ebből kifolyólag nem frissíthető - jelenleg, de lehet, hogy utánakérdezek az eladónál, hogy is van ez.)
üdv
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #11820 üzenetére
Nálam ez működik: beállítások - továbbiak... - wi-fi display beállításai - vezeték nélküli kijelző engedélyezése. A wifi direct más jellegű protokoll, igazság szerint azt nem is próbáltam ki.
(#11821) cjvt3o: valamelyik este megnéztem jó alaposan minden leírást a xiaomi-féle hangszóróról. Ami autentikus forrás volt, ott nem volt rajta aux bemenet. Én elengedném ezt az oldalt, és rendelnék máshonnan (esetleg mást). B verzió: megveszed ezt olcsón, ennyi pénzért kvázi lemondva arról, hogy eredeti, oszt' lesz, ami lesz.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #11817 üzenetére
Sajna akkor se tudom, mi lehet a gond... Mindhárom tévével megy a tükrözés, ráadásul ebből két tévét az elmúlt héten 3 telefonnal (Mi3, Hongmi, Doogee Leo) is kipróbáltam, és egyik párossal sem volt gond. Egyetlen furcsaság van a MIUI-ban: ha a kapcsolatot úgy próbálod bontani, hogy redőnyről lehúzva lépsz be a beállításokba, akkor nem bontja a telefon a kapcsolatot, csak ha a beállítások programból lépegetsz el a megfelelő menüpontig.
Nálad a Mi4 szarakodik? Van lehetőséged másik tévével kipróbálni? Tényleg nincs más ötletem... Talán cserélj tápot
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #11812 üzenetére
Van a családban 3 okostévé (2 Sony W650 és egy új Samu), minddel összejön a kapcsolat. Milyen programmal próbálsz lejátszani? Nálam a vlc elég okos (a telefonon el se kezdi a lejátszást, mindent a tévére streamel), az mx player annyival butább, hogy a telefonon is megy a videó hang nélkül.
(#11811) cjvt3o: fene tudja, nekem semmi bizodalmam ebben az oldalban. A helyedben kérdeznék egyet a miui.com fórumán, ha ennyire fontos ez a kütyü, ott biztos látott már ilyet valaki.
-
bozarjoska
őstag
válasz
Barthezz2 #11231 üzenetére
Én se értem pedig annyiszor újraraktam már a miuit is és mindig beállítottam a havi keretet (napit sose) és soha nem szólt, mondjuk én mindig tiszta telepítést csináltam, lehet az idő folyamán valami félre ment. Mentsd le az adatokat kivéve azt az appot aztán próbáld meg újrahúzni az egész romot
-
Ájvé
veterán
válasz
Barthezz2 #11223 üzenetére
Nem értem minek állítasz be limitet. Egyrészt szolgáltató értesít (vodánál 80 és 100%-nál), másrészt a jelenlegi csomagoknál már nincs túlszámlázás, vagyis ha elhasználtad a kereted csak lelassítják így nincs benne rizikó. Használatot pedig méri akkor is ha nincs limit beállítva.
-
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Barthezz2 #10036 üzenetére
WSMTools és MiTheme, aztán restart és már támogatott is.
Régebbi van fent a MIUHU-n de a Google-ban rákeresel és van újabb.
A lényrg, ha felteszed akkor frimware frissítés és restart, aztán megint elindítod a WSM-t és megint frimware és restart. Mind a WSM-t, mind a MiThemet ted be az indítópultba. A WSM-nek Root jogot is kell adni. Ennyi.Tomikám a authorisatio nem jó. MiTheme kell.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #10042 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy az xposed/wsm és a themes authorization programokat beteszed az indítópultba. Nálam is visszaálltak alaphelyzetbe a témák egészen addig, amíg ezt meg nem csináltam.
-----------
Úgy néz ki egyébként, hogy az elcseszett múlt heti ROM után a tegnapi rendben van. 1GB körüli szabad RAM-mal indít, nem töltögeti újra a programokat, és a widgetek is mennek. (A múlt hetinél nyár óta először akadt problémám azzal, hogy egy widget nem frissült automatikusan.)
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #9758 üzenetére
Stickmount dettó jól működik.
(#9757) anderledani: nincs ötletem. Újraindítottam a telefont; a másik systemen a múlt heti ROM van, és annál sem reagál a kérdéses menüpont. Lehet, hogy egy datán lévő program frissítése kavar be.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #8917 üzenetére
A LED kiváló találmány. Jelzés értékű, tudod, hogy kézbe kell venni a telefont, és nem fogyaszt semmit. Számomra a kijelzőt teljesen fölösleges felébreszteni minden egyes eseménynél, főleg akkor, ha esetleg nem szeretnéd, hogy a telefon villogjon az orrod előtt (pl. tárgyalsz, sötét van, vagy egyszerűen idegesít a felvillanó kijelző). A dupla pöttyintés a legkevesebb, azt simán meg lehet szokni. A kikapcsolhatatlanul felvillanó kijelző viszont monnyonle.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #8908 üzenetére
Ez van, kicsi az esély, hogy megváltoztatják. Amúgy meg még így is jobb, mint ezelőtt, eddig az értesítések számára kellett rányomni, hogy egyáltalán lásd, mik azok...
Kérdés! MIUI lite-ban vissza tudom állítani a Settings/Additional Settings/Backup and Reset/Local backups alatt csinált mentéseket?
-
Ájvé
veterán
válasz
Barthezz2 #8503 üzenetére
Az nem baj, ha mindkettő LTE-s, az ugyanis kevesebbet fogyaszt, mint a 3G. Viszont kétlem, hogy valaki mindkét kártyáról netezne, vagyis egyik elég ha 2G-n megy, sőt én egyébként is 2G-n használom a telefont (email és opera mini simán megy így is, mást meg úgy se használok mobil neten).
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #8500 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy forradalmi. 110 (vagy akár 200) dollárért kevés forradalmat szoktak árulni. Ott a THL 4000, lehet azt választani, ha valakinek az akksi a prioritás - annak viszont más a gyengéje. Nekem tetszik a kisebb méret, alacsonyabb tömeg _és a nagyobb akksi, neked nem, én ezzel együtt tudok élni.
A listán szőrözz bátran, nekem pont ennyit ért meg a téma.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #8496 üzenetére
Megnéztem pár 4,7" 720p-s telefont:
- Blackview i6 klón: 2200
- THL T5S: 1950
- Ascend P6: 2000
- Lenovo S660: 3000
- Nubia Z5s mini: 2000
- Zopo ZP700 (qhd): 1750
- Nexus 4: 2100
- iPhone6: 1810
- Galaxy Alpha: 1860
- Z3c: 2600 (és ez elég jól bírja)Az MTK-s Hongmi a 2000-es akksival elmegy 4,5-5 óra kijelzőidőt, ez egyáltalán nem rossz. Egy 2400-as akksi ebben a kategóriában szerintem simán belefér.
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #8300 üzenetére
Engem pusztán a kíváncsiság hajt. Sok értelme nincs, a MIUI 6 Lite egy jól belakott Nova Launcherrel napi használatra tökéletes. Ezzel együtt érdekel, milyen funkciókat, milyen ergonómiai trükköket tartalmaz 1-1 másik rendszer. Az IUNI-ban pl. működik, hogy bárhol a főképernyőn lefelé húzol, leugrik a redőny, és alulról fölfelé húzásra pedig bejön a feladatkezelő, ill. a gyorskapcsolók. A Novát magamnak elég hasonlóan konfigurálom, és ez egy ekkora kijelzőnél legalább olyan fontos számomra, mint a rendes akksiidő, vagy a fagyások, egyéb baromságok nélküli működés. Így ha esetleg mondjuk IUNI készülék vásárlására adnám a fejem, már előre tudom, hogy a gyári launcherrel ki lennék békülve.
Persze ezek apró hülyeségek, nem mindenkit kell, hogy érdekeljen. Szerencsére nincs az ember rákényszerítve a ROM-buzerálásra, vannak tökéletesen stabil rendszerek a telefonra.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #8199 üzenetére
Tudtommal a 4.11.21-es frissítésben vették ki az óra animációt a lock screenről, de a launcheren megmaradt. Onnan csak kicsit később, mindenkinek más időpontban tűnt el, ezért olyan misztikus.
zolikaDB nem semmi az a Nubia, akkun kívül szinte mindenben hozza a Mi3 szintjét, és ennyivel olcsóbban
Ettől már lelkifurdalásom lenne, mert úgy érezném, hogy megraboltam a gyártót -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #8172 üzenetére
Nekem nem produkál ilyeneket.
(#8171) zolikaDB csak kicsit jobb a vas, az igaz. De a fényképezője jobb. Meg vízálló. Mellette szól az MHL, microSD. Kisebb is. Nyílt a kernelének forráskódja, sok fejlesztő foglalkozik vele. Ha váltani akar, az egy jó választás lenne, de hát hiába, van, akinek elviselhetetlen hiba a kerek bekapcsoló gomb.
(#8173) szente hát igen, elég érdekes helyzet lehetett
Újraindítani próbáltad a telefont? PowerAmp adatainak törlését próbáltad?(#8174) zolikaDB annyiért már tényleg nem rossz, eddig túl közel volt árilag a Mi3-hoz, de így már jobb.
(#8175) Laybee tedd fel az eheti ROMot, közben csinálj egy wipe cache és dalvik cache-t, hátha segít. Ha ez nem oldja meg, félő, hogy factory resetet kell majd csinálnod.
(#8176) llaszlo óra widget szempontjából mindegy, milyen témából veszed ki (a Themes appban keverve vannak). Vagy a Playről is le lehet tölteni ezerféle óra widgetet, egyik kedvencem a Chronus, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint ami CM-ben van.
(#8179) Fejvadi Melyik, ez?
Ez nekem már a mútheti ROMban is benne volt. Emlékszem, multin még a dátumot sem írta ki régebben, ezek szerint akkor most megcsinálták az időjárással együtt?(#8180) zolikaDB nagyszerű! Ha otthon leszek, felteszem a Lollipop helyére azt a lite-ot, ha tetszik, lehet, azt fogom használni napi szinten.
Talán még a Galériát kell lecserélniük QuickPic-re. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #8169 üzenetére
Hát, hiába, én nem használok rezgést.
A törléssel nem tudom, mi a bajod. Első egy-két szót még lassabban törli, a többit gyorsan. Néhány billentyűzetben egész szavakat töröl egyszerre, ez betűnként megy, nekem megfelel.
Érdekes, hogy ennek a zipjében valami SwiftKey fájl is van, lehet, hogy ez is SwiftKey alapú.
Még a Swype-ot szokták ajánlani, az állítólag nagyon jól ismeri a ragokat, írni se rossz rajta. -
Tomi_Ohl
veterán
-
hejjhó
csendes tag
válasz
Barthezz2 #8138 üzenetére
Sziasztok!
Tudom, hogy nem feltètlen ide tartozik, de a Mi Band fórumban nem tudtak segíteni, ezèrt szeretnèm a ti segítsègeteket kèrni: a tegnapi napon jutott el hozzám egy Mi Band, egyből megtalálták egymást a MI3-as telefonommal, ès tökèletesen működik is, de az alkalmazás èrtesítèseket nem sikerült beállitanom. Magyar MiBand appot használok, ès odáig el is jutottam, hogy a beállítások fül alatf megtaláljam az alkalmazás èrtesítèsek fület, de koppintás után (amikor kihozza a telepített alkalmazásaim listáját), a következőt írja ki: hozzáfèrès èrtesítèsekhez nincs aktiválva.(Tehát a miband appban tudom paramèterezni a különböző alkalmazások èrtesítèseit, de utána nem èrtesít a band).
Remèlem tudtok segíteni, hogy hol tudom ezt aktiválni! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #8099 üzenetére
Ezen fórum December 19.-e körüli hsz-eit nézd, akkor elég sokat tárgyaltuk ezt az ikon problémát. A 4.12.12-es multiban volt a legtöbb ikon (414 db), a 19-esben kiszedték őket, alig van egy pár alkalmazásnak MIUI-s ikonja. Én úgy orvosoltam, hogy letöltöttem a 4.12.12-es multit, és annak a /system/media/theme/miui_mod_icons mappájából kiszedtem az ikonokat, és beletettem az eheti ROM hasonló mappájába (rw-r--r-- engedélyekkel).
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #8096 üzenetére
Akksiidő nekem is elég jó Mi3 alatt már a múlt heti ROM Lite verziójával is. Screenshot csak arról van, hogy 4 óra 3 perc kijelzőidővel járok 42%-os akksin, a végét nem örökítette meg, de az is bőven 6 óra alatt volt. A zenés bughoz nem tudok hozzátenni, nem használom ilyesmire a telefont.
Áldott ünnepet mindenkinek!
-
Tomi_Ohl
veterán
-
barackle
tag
válasz
Barthezz2 #5157 üzenetére
Néhány updatetel ezelőtt még a developers menüben be lehetett állítani az ART módot (én a sima MIUI-t használom, nem a multilangot), de azóta eltűnt. Egy nagy bug volt vele: minden újraindítás 10-15 percet vett igénybe, holott ez csak az első indításnál lett volna indokolt. Azóta ez a lehetőség eltűnt a menüből, gondolom majd visszakerül, ha javították a hibákat.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #5122 üzenetére
nem akarom elkiabálni, de most valószínűleg már megcsinálta a cache-t, mert már nekem is egész jó lett a teljesítmény.
Vagy csak simán a teljesítménykapcsoló ragadt be, mert cpu control szerint ugyanazok a beállítások vannak alkalmazva normál és maximális módban is.
Ja, és adreno 330 lesz azs4tch csak a gyári galéria akad, az is csak 2 esetben:
1. Fényképek és Helyi közti csúsztatáskor
2. Nagyon sok képet tartalmazó album megnyitásakor (Helyi alatt) -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #5120 üzenetére
"Csak ez megint olyan, hogy a fejlesztőknek miért nem jut eszébe?"
Ha kicsit is értenék a fejlesztéshez, elmennék dolgozni a MIUI csapatba. Onnantól kezdve mindenki pozitívan vélekedne a frissítésekről
Szomorú, hogy ilyet kell írnom, de tényleg nem veszik figyelembe a felhasználókatVolt egy Beállítások alkalmazás, amit már évek óta megszoktunk a droidban, majdnem az összes gyártó azt az elrendezést használta. A MIUI-ban ez egy kicsit logikusabbá lett téve, kb 2 nap alatt meg lehetett szokni és szeretni az elrendezést. Erre jön a tegnapi frissítés, és...
...
...
Lényegtelen beállításokat kitették jól elérhető helyre, fontosak elbújtatták egy almenübeMindig annyira fáj neked a Galéria laggolása... Ne érts félre, nekem is fáj... De nézd csak meg a rendszert normál teljesítmény módban... (te, ha jól tudom, maxon használod mindig, vagy nem jól tudom?) Mindenhol megakadások, csomó dolog lassan nyílik meg...
És még elvileg a Flat UI kevésbé megterhelő a telefon számára
Én eddig ha valaki rosszat mondott a MIUI-ra, próbáltam védeni, de ez most nálam is kiütötte a biztosítékot...
A legjobb szoftver amit feltehetsz, az a 4.10.11-es, a 4.9.17-es galériával... Az úgy talán jó még normál teljesítmény módban is...
Bocsánat, hogy ennyit írok róla, de ez a build tényleg ennyire no comment...
-
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #4925 üzenetére
CWM-ből nyisd meg a fájlkezelőt (advanced menü legalján), azon belül /sdcard/clockworkmod/backup. Sajna a rendszer alól nem látszik (én legalábbis nem jöttem rá, hogy hogy kell megtekinteni), viszont ha innen átmásolod a /sdcard/0/clockworkmod/backup mappába, akkor tudod a telefonnal és/vagy PC-vel kezelni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #4679 üzenetére
Igen, értem. A Google kamerával csak a közelire lehet fókuszálni.
anderledani ha nem pakolod tele mindennel ész nélkül, nem akarod, hogy egyszerre 7-8 csúcsjáték legyen fent, akkor elég lesz a 16 gigás is. De ezt neked kell tudnod.
Most nézem, hogy SP-d van, ami ugye 8 gigás. Nézd meg, mi minden fog kelleni neked, és ha van sd-d, akkor azt is nézd meg, hogy abból kB hány giga maradna meg a Mi3-ban. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Barthezz2 #4670 üzenetére
Ez a refocus hardveres limit miatt nem érhető el Mi3-mon? Nem lehetne ezt valahogy bemodolni ide is?
Fejvadi
, az előző telefonom neve is mi-vel kezdődött (mini pro), akkor még To-mini próbák hívhattál volna
Amúgy apróságok alatt főleg a Frissítés app új lehetőségeit értem (pl: Változtatások), meg hogy ez újra elérhető a beállítások/telefonról menüpontból is.
Szerk: a linkelt posztban a Mini CZ/SK MIUI CZ/SK akart lenni. -
s4tch
veterán
válasz
Barthezz2 #4639 üzenetére
Ezt pont addig lehet hangoztatni, amíg hiányzik az utolsó hangyafasznyi gomb a záróképernyőről
A jó hír, hogy nem erőlteti senki a 6-os verziót. Ott a 32-es stabil, ami még v5 alapú, azt is frissítik tisztességgel. Mondj még egy gyártót, ahol párhuzamosan két felületet _támogatnak...
------------
Úgy néz ki, a mai ROM-ra várni kell:
2) MIUI ROM 4.10.10 for Mi 3W and Mi 4 suspended due to touch screen bugs. New version will be released soon.
[link] -
csárli74
csendes tag
válasz
Barthezz2 #4529 üzenetére
Sziasztok!
Én péntek óta használom a telefont, nincs MiCloud fiókom, amire minden indításnál figyelmeztet is, de még nem éreztem ebben a pár napban szükségét. V5 van fent és ugyanezt csinálja. Mármint állandóan kint van a szinkronizálás jele és csak újraindítás után tűnik el ideig-óráig, aztán jön vissza. -
-
llaszlo
veterán
válasz
Barthezz2 #4529 üzenetére
Én ezért nem romolgatok. Még mindig a legutolsó 4.3-as romot használom és nincs semmi gondom vele.
Most várok a hivatalos V6-ra. De azt is csak, akkor teszem fel, hogyha jók lesznek a visszajelzések.Találkoztam egy érdekes buggal.
Tengerszintnél (pontosabban kb 4-5 méterrel magasabban) -22m-t jelzett az iránytű. Kérte, hogy kalibráljam neten keresztül. Megtettem, de az eredmény ugyanaz volt. Ha nem mínusz lett volna, akkor talán még hihető is lenne.
Másnál is van ilyen hiba? HW vagy SW gond lehet? Mi alapján működik ez? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Barthezz2 #4446 üzenetére
Akkor csak a hatterfolyamatokra nagysagrendileg 1 gb adatmennyiseg megy el 1 honap alatt...
Hat ez nem jo hir!
Lehet emiatt le kell cserelnem a romot...pedig ismet megszerettem a miui-t.Esetleg van olyan oldal, ahol kovethetem, hogy ezen bugok javitasaval hogy allnak?
(Egyebkent miota van ez a gond, hogy nem lett meg kijavitva?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest