-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
Hello! Olvasgatom a fórumot és úgy látom nem csak én jártam így! Ahogy látom a srác miskolci, én pesti vagyok szóval nem hiszem, hogy ugyanaz a forrás. Egyébként nekem is ugyanaz a típusú hamisítvány van, és meglepően jól működik. Ugye beszéltük, hogy próbálom majd elerni a srácot, de azóta sem sikerült, szóval kényszerből használom a mi3-at és meglepően rendesen működik. Persze frusztrál a dolog, hogy becsapott, de már semmi esély rá, hogy vissza tudjam csinálni.
-
-
Diokhan
addikt
Próbáltam megkeresni a srácot, telefonszamot sajnos nem tudok, üzenetben azt állítja, hogy "biztos nem klón"... Nagyon úgy néz ki, hogy így jártam...
Végülis túl nagy probléma nincs ebből, mert az iPhone nem működött az én kartyammal és gyakorlatilag csak iPod touch - ként használtam, csak mégis nagyon haragszom magamra, hogy ilyen könnyen hagytam magam át verni. A baj az, hogy ez az első ilyen telefonom, és soha nem gondoltam volna, hogy a kínai telefonokat is hamisitjak! De egyébként működik, baja nincs, csakhat na...azért néha olvasom majd a topicot, de az itt letemnek nagyon lét jogosultsága nincs...
-
Tomi_Ohl
veterán
Az android könyvtárat (és az egész SD-t) időnként átnézem, és kitisztítom. Nekem ez a régi törlése nem lenne jó a játékok miatt.
Nekem 16GB-s van, úgyhogy itt azért nem lehet csak úgy pazarolni.
Amúgy ha TDB be van kapcsolva, máshol vannak a mentések, mint ha ki van kapcsolva.. Vagy hogy hogy nem tudta visszaállítani? -
ANT
őstag
Talán pár százalékot árnyékol, de annyira nem sasolom a jelerősséget. Mindenesetre semmilyen hálózati probléma nincs. Te is kaptál hozzá bónusz kijelzővédő fóliát? Nekem már van belőle pluszban három darab.
szente: még mindig jobban kezelhetők ezzel a gombok, mint pl. a "bukókeretes" TPU szilikon tokban. Valami agyrém azon keresztül a gombokat nyomkodni. Bár az meg jobban véd a sérülésektől.
Szerk2 (#9133): igen, minden ilyen tokkal rendelkezőnek címeztem a kérdést.
-
Tomi_Ohl
veterán
Térerő fullon, működik, MIUI meg sem érzi a váltásokat (ugyanúgy működik).
Amúgy valaki feltöltötte Google drive-ra is, én onnan töltöttem.
Még telepítéskor először errorokat írt, aztán reboot recovery, és már jól települt.
Amúgy valamennyire működik a deep sleep:
Ez több mint egy óra, zsebben. Szóval elég kiszámíthatatlan. -
Tomi_Ohl
veterán
Nyugodtan felteheted.
Hibák:
-NFC, OTG nem műkszik
-Videót nem menti el a gyári kamera app
-Recoveryzés után beragad a bootanimáció, és force rebootot kell csinálni
- (Szintén lehet hogy csak recoveryzés után) elfelejti a WiFi jelszavat.
- Kb 35-37 fokra melegszik.
Nem olyan kritikus hibák ezek, ha nem mindennapi használatra akarod használni. -
Tomi_Ohl
veterán
Pedig eddig te voltál az, aki mindig mindent kipróbál...
Előbb hagytam pihenni a telefont, háromnegyed óra alatt nem indult újra, de nem is lépett deep sleepbe. Aztán utána két percre megint magára hagytam, 47 másodpercet deep sleepben volt.Fejvadi hát, akárhogy is lesz, remélem legtöbbünknek tetszeni fog.
Fejvadi edition kicsit feljebb.
Még annyit teszek hozzá, hogy lollipopban van olyan, hogy színek invertálása, amivel pont a fekete háttéren fehér szöveget lehet elérni. Meg van olyan is, hogy kontrasztos megjelenítés, amu láthatóság szempontjából szintén jól jöhet. -
Tomi_Ohl
veterán
nem gondolta komolyan, ott a szmájlik
Már a Resurrectionról írok.
Eddig nagyon bejön, bár a Fejvadi edition jellemző stílusjegyeit csak a beállítások appban lehet megtalálni.
Amúgy egy sima CM12 (talán egy kicsit több opció van benne, de csak egy kicsit). Sima CM appok vannak benne.
Gyorsnak gyors, rendszerindítás addig tart, míg MIUI-n. Kicsit azért melegszik, de nem vészes.
Megjegyzem, első indításkor kínaiul jelent meg, de van benne magyar nyelv. A CM appjain felül van benne 5 kínai alkalmazás (ilyen Baidu meg kínai app store stb), közülük 4-et enged kitörölni, egy rendszeralkalmazás. -
Tomi_Ohl
veterán
Lehet igazad van. Ha nem is épp CM, de:
-LOLLIPOP 5.0.2 Fejvadi edition(avagy fekete verzió)
-Nameless, CrDroid, Blisspop ROM (mind 5.0.2) (ezek ilyen kínai oldalon vannak, de ha valakinek van kedve megpróbálhatja) -
Mi5i
aktív tag
Jól döntöttem, mert így nincs semmi hiányérzetem. És nincs értelme ezzel foglalkozni, ha nekem így van, mivel v6-é a jövő, nem a visszalépésé. Hangsúlyozom, nekem
Kérdésem lenne: az miért lehet, hogy bármiféle MiKey apk-t akarok telepíteni, bármelyik verziót, "app not installed" és így kb. értelme nincs magának a kütyünek. Bezzeg egy thl w100s-re 4.2.2-re röttyenés nélkül felment az app, saját rendszerre, telefonra meg nem
Van ötletetek?
Rendszer: 5.1.9 -
Tomi_Ohl
veterán
Az a "nyáron mértem" annyit jelent, hogy pl teszem azt négykor feltettem tölteni, és csak fél nyolcra lett kész.
Mostanában meg amit a Security app mond az nem tudom, mennyire pontos. Állítólag van olyan program, ami meg tudja mondani, hogy a telefon épp mennyi áramot vesz magához, az kéne nekünk. -
morfondőr
addikt
Épp ma jártam úgy, hogy délelőtt már elég kevés volt az akkuban és volt egy szűk órám tölteni. Gyári 1A töltővel nem sok ment bele (kb. +15-20 %). Délután megint töltöttem egy órát, de akkor egy Galaxy Tab 2-es 2A-es töltőjével és észre vehetően gyorsabban ugráltak a %-ok. Igaz ez nem ellenőrzött körülmények között mért adat.
-
zolikaDB
veterán
Rajtahagytam a konnektoron a 2A-s MiPad töltőt. Párom rátette a Galaxy Expresst este, majd cirka 1 óra után le is vette (nem tudom pontosan mennyi,csak nem volt sokáig rajta), vitte a szobába a telefont magával. Reggel mondja, h hogyhogy 90% az akksi, amikor full lemerülve tette fel?
Szóval, a Samsung engedi, igaz a félreértés elkerülése végett tudni kell, h 1xxx mAh-es az akksija.
-
zolikaDB
veterán
Jó a Clean Master, megy a widget is, azzal semmi gond, de ha a menüjében akarok túrni, akkor összeomlik - CM11/MiPad alatt
Ettől függetlenül a Cyanogenmod prímán megy a tableten, semmi röccenés, akadás, frankó nagyon. Az oroszok szerint a wifi direct nem jó egyedül, de annak még a menüjét sem találtam meg kb egy készülékemben sem
Igazából ilyen kotyvasztott ROM-mal nemnagyon volt még dolgom soha, de az AOSP-nél jobban tetszik.
És megint fennáll a kérdés, h hogyan??? A MiPad kernelének kiadása kb Makó-Jeruzsálem... -
Fejvadi
nagyúr
Megnézem ln is, van e különbség.
(#8615) Tomi_Ohl
A Samuban van turpisság a rossz nyelvek szerint. Egyszer olvastam, hogy valami chip van a töltőfejben és valami az aksiban is. Azért csinálják ezt, hogyha nem a saját töltővel töltöd akkor lassabb legyen a feltöltés és vegyél hozzá gyárit. Nem tudom mennyi ebből az igazság. -
Tomi_Ohl
veterán
"Egyébként minden 5 Voltos töltő megfelelő, ami kellő áramot tud leadni (kb. 1 A)"
Múltkor XDA-n egy indiai sráctól olyat hallottam, hogy náluk a Mi3-hoz 2 A-es töltőt adnak, és úgy gyorsabban feltöltődik. Mondjuk úgyis csak annyit vesz magához, amennyire képes, szóval akinek van 2 A-es töltője, nyugodtan kipróbálhatja.-----------------------------------
Írtam a koreainak a csomaggal kapcsolatban. Szerintem érthetően fogalmaztam, ennek ellenére nem értett meg. Látszott rajta, hogy alig tud valamit angolul. Szóval, most még egyszer nekifutok.
-
cjvt3o
aktív tag
Oké oké
Úgy fest a más töltővel működik jól a dolog*, épp most tettem fel, alig 3 óra 50 perc (a DU Bat. szerint) és már használhatom is újra.
* csak azért lepődtem meg, mert fentebb írták, hogy nem saját töltővel ez meg az lehet, az enyém meg még sose látta a saját töltőjét (legalábbis áram alatt)
-
cjvt3o
aktív tag
Az adatvédelmi dolog egy érdekes flame lenne egyébként, mivel én teljesen hiábavalónak, sőt kifejezetten nyomkövetés indukáló hatásúnak gondolom a digitális visszahúzódást, ehelyett a káosz-kommunikációt támogatom (nagyjából ez egyenértékű a szólásszabadság gyakorlatával), azaz a nagy mennyiségű, rendkívül heterogén információ annyira általánossá tesz, hogy nem érdemes rá profilt alkotni (kvázi univerzális kvantor
), lévén, bármilyen profilba beillik.
-
boken
senior tag
Semmi gond
Visszakerült közben az AOSP,mert nem igazán boldogultam a cm-el.
Később próbálkozom majd még,hátha jön a folytatás.Úgy néz ki hogy újra kapok valami kifejezett céges telefont(2 ft -os hulladékot)elkezdtem nézegetni a dual simes kinai telókat,de valószínűleg nem lecserélem hanem tartalékba teszem a MI3-at.
-
Fejvadi
nagyúr
Egyetértek én veled mindenben, csak ne nevess ki, mert telefonálásra használom főként. Nekem rengeteget kell használnom és igazából nem nagyon marad időm kikapcsolódni sem. Nem csak a saját családom, de a 85 éves nagymamám és a 68 éves anyukám minden dolgát nekem kell intéznem. A bevásárlástól a begyjutásig mindent és ráadásul 1km-re laknak egymástól és tőlem is. Nyáron a 3 háznál rámegy egy egész napom csak a fúnyírásra. Na mind1, nekem elég ha csak ide betudok lépni okosodni.
Tomikám, tudod, hogy imádlak
(#8433) skyline_r33
Nagyon jól néz ki. Meglátjuk mi lesz belőle az igaz és mi kerül bele.(#8435) boken
Én is egyetértek velük és az élvezeten kívül látom az értelmét is. Igazából egy rossz szót sem szántam a témáról, de nem jól fejezhetem ki magam. Tenném én is ha lenne rá időm, de jelenleg nem is cserélném le a MIUI Multit semmire, mert nekem bejön. Sajnos az utolsó Symbianos Nokia N8 16Gb óta nincs időm kísérletezgetni, pedig ott nehezebb volt szerintem mint egy Androidnál. Egyszer annyira sikerült belemélyednem, hogy nem tudtam feléleszteni többé és be kellett vinnem Pécsre a Nokiához. Persze nem mertem elmondani éppen min kísérletezgettem, szerencsére 2 órával később már kész is volt. -
Fejvadi
nagyúr
Mivel erre van a telefon nem szégyenlem, hogy telefonálásra is használom
Egészen más lenne a helyzet ha anyám etetne és fűtene rám vagy eltartanának amíg a padban ülve a hétvégén ábrándozok és addig meg jó elvagyok a semmittevésben
Nem mondtam, hogy nem jó kísérletezgetni, de a problémákon kívül nem láttam mást. Pedig nagyon várom már, hogy valaki ráleljen valami szép és jóra, de akinek nincs problémája az keressen magának. Ez a kísérletezésnek nevezett dolog csak szenvedésnek tűnik
-
Tomi_Ohl
veterán
Aha, igazad lehet. Ezért írtam feljebb, hogy mass storage-nál, ahol le lenne csatolva a memória, ott talán lehetne törölni.
PÜ válaszolva.bozarjoska igen, most már a tárcsázó indulási sebessége alapján fogjuk eldönteni, melyik ROM alkalmasabb mindennapi használatra
s4tch na, arra látod nem gondoltam. Köszi.
(#7667) mizoli Szerk köszi. Nem tudom, miért jó, hogy más az elérési útja recoveryben, de hát ez van.
-
Tomi_Ohl
veterán
A Lenovo itt sem olyan olcsó, pedig nagyobb piac, mint Magyarország."
Mi nagyobb piac?
olyan nincs, hogy "átcsúszik".
Dehogynincs, nekem is "átcsúszott"(#7656) Fejvadi a Huawei, hát persze, ők annyira nem olcsóbbak már, hogy meg is feledkeztem róluk
(#7659) s4tch akkor nem annyira érdekes, bár a UI miatt valószínű így is megnézem.
(#7660) Ájvé AOSP 4.4? Pedig azon a leggyorsabb a tárcsázó, kár volt kihagyni a mérést
(#7661) mizoli köszi ezt a törlésre vonatkozó infót. Olyankor amúgy nem lehet gépről törölni, vagy azt nem próbáltad?
-
Tomi_Ohl
veterán
-
-
cjvt3o
aktív tag
Valóban nem.
Azonban elég keveset lehet erről (is) tudni, a szabadalmak körülötti közszájon forgó hercehurcák miatt ugyanakkor én legalábbis elég óvatosan fogalmazok meg elítélő gondolatot pro és kontra is.
A piaci verseny torzulását meg még kevésbé szívesen hozom fel, mivel ezeket a versenyfeltételeket értelemszerűen azok a tőke és befolyás erős szereplők határozzák meg, akik számára kialakítandó környezet a legkedvezőbb, és leginkább csökkenti a versenytársak megjelenésének, megerősödésének veszélyét.
Teszem azt, egy AT&T vagy egy Motorola szabadversenyt támogató elképzelései sokkal erősebben esnek latba, mint a feltörekvő Sufni Bt vágyai, lévén, az előbbiek évtizedek óta élvezik mondjuk az USA katonai kutatási megrendeléseinek előnyeit. Ami a fejlesztéseket illeti, azok finanszírozását is jellemzően egyes államok (példánál maradva: az USA) biztosítják, a K+F mögött nyugaton is az állami / szövetségi / uniós projektek és pályázatok állnak zömmel (nem csak telefónia terén).
Szóval, mint minden a világon, ez sem fekete fehér, árnyalatok, részletek sokasága teszi kuszává a dolgot, ami persze nem is csoda, a nagy gonoszok csak a rajzfilmekben kushadnak a sarokban sátáni vigyorral dörzsölgetve tenyerüket. A valóságban mindenki csak jót akar, és minden jóban van valakinek valami rossz.
(Arról nem is beszélve, hogy a jó és rossz fogalma elég szubjektív, de ezzel már egy másik általános tudomány mezsgyéjére tévedünk, ti. a matematika és informatika világából az amúgy rokon filozófiához.
)
-
zolikaDB
veterán
Ezt irom eppen, h en nem tesztekre hasznalom. Azt sem tudtam, mi az a MIUI, en iOS-rol jovok. Azt olvastam, h a vas jo, ara nekem kedvezo, ezert vettem. A MIUI csak hab a tortan.
De Nexus 7 utan nekem az AOSP design megfelel.
Egyelore a Mipad a MIUI-val neha ujratolti a launchert, ablakokat, szoval reszelgetni kell meg azert. Remelem, eljutnak a fejlesztok oda is. -
Tomi_Ohl
veterán
Ja. TDB nélkül: mnt/shell/emulated/clockworkmod/backup.
bozarjoska én meg úgy emlékszem, SuperSU-val lehet Lollipopot rootolni. Majd utánanézek.
Szerk: aha. Módosított kernel kell hozzá. Találtam egy flashable SuperSU zipet, LG G3 nyalókájához volt, de lehet, hogy annak is módosították a kernelét. Azért még meg lehet próbálni, itt található: http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/rom-lollipop-rooted-rom-skin1980-t2936022 -
Tomi_Ohl
veterán
Mármint hogy TDB-vel megváltozott a backupok elérési útja?
Nálam is, de elfelejtettem. Aztán amikor bebootoltam Lollipopra, fájlkezelővel meg akartam keresni a backupot, hogy áttegyem a TDB-nek tetsző mappába, de a root hiánya miatt nem láttam. Ezért hittem azt, hogy kitörlődött.Amúgy ti tudtátok rootolni a Lollipopot? XDA-n azt mondják, SuperSU nem működik... (én meg se próbáltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- IPhone 16 pro - Desert Titanium 256GB
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest