- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
greenmeister
tag
Osztom a véleményed. Akksi idő a legfrissebbel picit rosszabb, de az ezt megelőző, tehát tavalyi utolsó rom az elég jó, ha nem a legjobb amit eddig használtam. Valaki tud esetleg olyan romot ahol a CPU alulfeszelve lett? Akku fogyasztás terén valószínűleg az elég jól teljesítene,
-
-
fo_di
őstag
[ODEX] [SCRIPT/TOOL] Odexer Tool 1.1.1 (12-07-2013)
[How-To] Re-Odex a Rom
[SCRIPT TO ODEX] Universal Odex Script Version 6.3.1 (11-03-2013)
a linuxos cuccokhoz vagy virtual gépes linux kell vagy cygwin, hogy windows alatt menjenekegyébként miért akarod feltétlen visszaodexelni? lehet az egész rom deodexelt is
-
-
cimp
senior tag
Köszönjük és viszont kívánjuk, de a szerkesztés gomb használatát úgy látszik tiltja a vallásod mert néhány h.sz.-el ezelőtt szólt jilian is de csak nem megy!
-
balewi
aktív tag
Na kész
Köszi az útbaigazítást
Persze nem csak a MiTalk / WeChat nem stimmelt. Nem lehet email-el regisztrálni, hanem csak telefonszámmal, az email címet később kell megadni és össze kell kapcsolni a fiókkal.
A lényeg hogy sikerült és ha nem szólsz, akkor nem is tudunk róla. -
muchacoado
aktív tag
"Aztán rájöttem, hogy csak akkor aktiválom a xiaomi fiókomat, ha már leteszteltem az adott romot és számomra működőképesnek bizonyult!"
Hát ez mehetne a téma összefoglalóba, vagy abba a -hasznos tanácsok miuira- témába ,pedig annyira adja magát de én is lőttem már el pár száz forintot el feleslegesen.
-
Jack@l
veterán
-
tom81042
tag
Akkor mar inkabb az Airdroid azzal csak bescannelsz egy QR kodot, a kepernyon es mar lehet is masolni telorol/ra.
Es legalabb latom a sebesseget is, ami 1.2 MB/sec altalaban, igaz ezt is a telefon irja ki fenn.
Rohadt idegesito amugy hogy ha radugom usb-vel akkor nem lehet latni hogy milyen sebesseggel masol, 21. szazad, konyorgom! 10 eve mar lattam hogy mennyivel masol, es hogy mennyi van meg hatra, most meg nem, csak mókolással lehet megoldani Total commander pluginnal, ami csak kb/sec-be irja ki
-
Attipapa
aktív tag
Hát ez az! Android commandert használtam eddig minden telefonhoz, az ADB-re is szükség lehet. 4pda fórumon már többeknek előjött a hiba a win8-al, és fel is raktak egy megoldást, de ez sem mükszi. A telefonon az USB hibakeresés kipipálva, mást nem kell valahol kapcsolni? Hogyan lép PTP módba???
-
Az a baj, hogy nem tud minden szoftvert menteni én szívtam vele már. A Titanium legalább lementi, visszatölti max megszívod és összerúgja a rendszert, de nincs korlát.
(#7642) Lordus
Az a gond, hogy gyárilag a köles úgy csomagolja a telefont, hogy kizárólag ázsiai és 1-2 normális (angol us, angol en, tán még pár európai) nyelv van rajta. Kínában nem Pléj áruházból töltögetnek mert olyan irdatlan nagy piac, hogy a saját kínai szoftvereikből közel annyi van mint ami most a google marketen összesen.
Szóval tudtommal Google Play sincs a köles telefonokon gyárilag. (ha mégis majd úgyis megcáfol valaki).
Tehát itt már tuti bontott, mókolt telefonról csacsogunk.
Nem nagyon kell amúgy túrni a netet mert a xiaomi.eu oldalról leszedik valamelyik multilangot és voilá, nesze neked 24 nyelvből lehet válogatni.Szvsz szerintem jelen pillanatban azzal jársz a legjobban ha bekocogsz a hardverapróra és megveszed attól aki árulja... Lecsekkolod hogy igazi-e és ha fake, akkor legalább az anyanyelveden, ott helyben küldheted el a pitchába.
Így tuti megúsztad az áfát, és kb ugyanannyira nem lesz garod.
-
HanU
tag
Ez így igaz egy szintig, ha nincs sok alkalmazásod. TB annyiban jobb a rendszerben lévőnél, hogy a frissített programoknak tudsz csak a frissítésről Backup-ot csinálni. Én a user app-okat a Titaniummal elmentem, a MIUI rendszer adatokról a rendszer mentéssel csinálok mentést, a névjegyeimet simán a telefon könyvből mentem el VCF formátumba. Na ezt utáltam eddig a legjobban a névjegyekhez társított HD képeket a mentésből nem hozta vissza normálisan semmi, kivéve a MIUI rendszerben lévő mentés, de az mindig a xiaomi fiókba rakta autómatikusan a névjegyeket, nem a gmail fiókba. Tehát a HD kontakt fényképek vissza állítására egy újabb progi HD Contacts Photos, a személyekhez társított csengőhangok visszahozásához egy újabb progi Ringtone keeper
Ha valakinek van egyszerűbb megoldása erre a néjegy mizériámra ami rendesen helyére rakja a dolgokat (csengőhang, hd fotó) akkor megköszönném. -
Lordus
senior tag
köszönöm
az utolsó képen elég sok fura adat van...
mt6577, felbontás, density, memóriaakkor ezeket ne lássam, és akkor talán nyerő?
és a 25000 pont kevés, 28000 körül kell teljesítenie.
és ne legyen antutu rajta, vagy frissíthető legyen (gondolom azért, mert ráraknak egy antutu "klónt", ami jól pontoza
amit még tudok: a google play telepítve van rá az eladó szerint.
oks, figyelek mindenre, amit írtatok
-
Lordus
senior tag
küldene valaki egy képet, hogy a cpu-znek mit kell mutatnia egy eredeti mi2s-nél? elvileg lesz rá lehetőségem, hogy átvételkor a szállító cég emberével bontsuk ki a csomagot, és pár percem arra, hogy eldöntsem, eredeti vagy sem.
Ahogy olvasom, írtátok, hogy egyre tökéletesebbek a hamisítványok. Kellene valami gyorsan lefuttatható progi vagy bármi, amivel 100% biztonsággal megállapítható 5 percen belül, hogy eredeti, vagy fake.Drága szállítócéggel jön, ha át akar verni, akkor megvan a lehetőség, hogy kibontsuk, de ne vegyem át, sőt ő fogja fizetni a visszaút költségét is... Elegem van a csalókból, az utóbbi időben 2x kellett hamis/törött cuccot visszaküldenem és nem szívesen fizetném megint a postaköltséget.
másik: (#3170) alapján a xiaomi oldalán még mindig 100%-osan lehet csekkolni az imei s/n és a harmadik szám alapján? (apropó, nem találom a kódot, amivel az a bizonyos harmadik szám előcsalható, help, please)
Ha ez még mindig működik, akkor kérek szépen egy screenshotot, hogy mit kell látnom, ha eredeti és mit, ha hamis! (ugye kínai, így lövésem nem lesz mit is írnak, hiába ütöm be ezt a három kódot...)nagyon köszönöm a gyors válasz(oka)t, már holnap rendelném a telefont... Illetve megpróbálom megkérni az eladót, hogy küldje el a telefon azonosítóit (márha a hamisítók még nem oldották meg ezt is) és lecsekkolom fizetés előtt.
-
vagyula
senior tag
-
peanar
senior tag
(#7522) peanar
Mit adnak a fentiek, megnyitottam sz.gépen a gmail fiókomat, rákerestem az fc@miui-ra és kidobott egy talált névjegyet fc@miui.com néven! Na, egyből töröltem, persze a telefonomról is (rejtély hogy hogyan került a névjegyzékek közé!?) Most arra várok, hogy mikor küld a szolgáltató valamit, hogy le tudjam tesztelni
-
Nálam a mostani ROM óta nem live, és nem is ez a nagyobb baj, hanem az, hogy így már az óra widget-ek sem mennek a WeatherBZ-vel, tehát amin van időjárási adat, az most nincs
Elvileg ebben a ROM-ben kivették a Weather appot, pont azért, mert Kínán kívül a többieknek csak felesleg, viszont adtak külön apk-t, amivel visszacsalható. Visszatettem, de így sem megy, csak kaptam egy gyári üres weather ikont is..
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
"... egy alkalmazást, ami ha eltávolodok itthonról, kikapcsolja a wifit ..."
Nos a 22-es changelog-jában volt némi utalás azzal kapcsolatban, hogy valamit "reszeltek" a WiFi-n:
"Optimisation – Increased scanning and connection speed for some hidden SSID routers"
Az én értelmezésemben a gyorsabb kapcsolódás egyik feltétele a gyakoribb hálózat keresés, ami nagyobb nagyobb fogyasztást jelent.
Én kb. az első hét kivételével folyamatosan használom a Tasker-t a telefonon, ami arra is ki van okosítva, amit Te írsz. Ugyanúgy kapcsolgatja nekem a WiFi-t a megfelelő helyeken. A Xiaomi-n ugyan még nem teszteltem, de korábbi tapasztalataim alapján ez volt az első, amit beállítottam, mert a fölöslegesen bekapcsolt WiFi sokkal jobban "pörgeti" az akksit, mint pl. a GPS vagy akár a BT. -
Karavik
veterán
Igen, de ez nem csak az új ROM esetében igaz, hanem már nagyon régóta fennál, ha bekapcsolva hagyod a wifi-t de nem csatlakozol vezeték nélküli hálózathoz, akkor szívja az akksit! Már nagyon rég mondogatom ezt...
Ez az oka, hogy én is mindig kapcsolgatom wifi-t ki/be amikor el nem felejtem. Az alkalmazás érdekelne engem is (melóhelyemen nem lehet wifi-re csatlakozni) -
HanU
tag
-
HanU
tag
Hú bakker erre annyit tudok mondani kisnyúl. Be van kapcsolva minden mobil internet 2G mivel általában Wifi-zek, Naponta kb. 1 óra telefonálás, a többi változó mikor hogy, de az FCR29 illetve 30-nál valamelyest javult az aksi, az előzőek nagyon nem tetszettek volt úgy nap végére, hogy 20%-on volt a telefon. A képernyő most 24%-on van, telefon 15%, hívás 13%, wifi 11% , cella 8%, stb...A mai nap nem mérvadó most 16 óra használatnál 58%-on van az aksi.
-
HanU
tag
A jó aksi idő nála azt jelenti, hogy nap végén még több mint 50%-on van, tehát elvileg másnap is tudom használni korábban 30%-on volt nap végén most vígan 50-60%-on van. Tehát nekem jó az aksi idő úgy is nap végén rárakom a töltőre.
Cirill betű a Ghz mérték egységeknél van (rendszer beállítások -> telefonról -> Ghz helyett cirill) abszolút nem zavaró. A feladat kezelőben a Gbyte már jól van ez volt a legzavaróbb.
A kamera ötlet jó volt végre az autófókusz nem kavar be, korábban én is próbáltam normál módban de nem tapiztam a fókuszálandót :-) .
WSMtools telepítése után a units modult kell mellé fel telepíteni újra kell indítani a telefont és a mértékegységek 90%-a jó lesz. Vagyula fordította az FCR-t, de érdekes módon ezek a mértékegységek csak a wsmtools után javulnak meg. -
HanU
tag
Kösz a segítséget. Nekem az aksi idő nagyon jó, cirill betűk vannak a mértékegységekben, de egy része eltüntethető a WSM tools progival units kiegészítéssel. Összességében meg vagyok elégedve.
Nekem egy bajom van a telefonnal az autó fókusz nem muzsikál valami jól, erre van valakinek valami ötlete 13 MP kameránál olyan homályos néha a felvétel, hogy nem is merem megmutatni senkinek. Exponálás előtt fókuszálni kellene, de nem az exponálást figyeli hanem a kamera üzemmódban rögtön fókuszálni próbál kisebb nagyobb sikerrel. -
vagyula
senior tag
Mondjuk megnézhetted volna a fájl méretét,mielőtt felülírod
A gyári böngésző nem tud dev hostról letölteni csak 20Kb-os szirszart tölt le.(azt hittem ezt tudjátok)
A Mega kéri play-es appját,hogy telepítsd.
Marad a Dropbox: Settings.apkValaki meg tudná mondani,hogy az Ivan féle cwmben a ROM visszaállításnál ezek mit jelentenek?
system1 only
system1 ->system2 -
Karavik
veterán
Nekem olyan még nem volt, hogy nem talált műholdat. Egyébként a gps vevő messze nem olyan jó, mint dedikált navigációkban. Pesten szinte használhatatlan, mert olyan pontatlan és erzéketlen, hogy gyakran átrak egy szomszédos utcába és ezmiatt újra tervez tévesen. Vidékre optimális
-
zyzz
tag
A lakatolást már más is javasolta korábban, de nekem nem segített (egyébként sem szoktam söpörgetni a memóriát). Playen is panaszkodtak mások a nem működő órára (v5 4x2). Kiváncsi vagyok, kiszedem majd vagyula ROMjából, de most is a legfrissebb verzió van meg. Az időjárás része miatt megtartom azért.
Az Android Weather, amit többen ajánlottak, mindig helyesen írja ki az időt mindenféle lakatolás és egyebek nélkül, tehát magán a programon múlik.
-
vagyula
senior tag
A mostani verzióval nem lehet, de megkérdezem a készítőtől,hogy bele tud-e tenni egyéb dátum kiválasztási lehetőséget...
@muchacoado
Attól függ milyen romból veszed ki.
De alapól a legegyszerűbb megoldás deodexelt romnál ha valamelyik rendszeralkalmazást szeretnéd cseréni:
-Kimásolod a tárhelyről
-bemásolod de csak a system könyvtárba
-átállítod a permissiont rw-r--r-- -re
-kivágod
-belemész a system/app mappába, megkeresed a felülírni kívánt fájlt,majd átnevezed mondjuk ***.apkold-ra
-majd beilleszted az új fájlt
Ilyenkor újraindítás sem szükséges (kivétel a framework fájlok és Miuisystemui,annak módosítása után célszerű a reboot) -
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goseet.VidTrim&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dandroid+video+editor+remove+sound
Https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androvid&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dandroid+video+editor+remove+sound
-
-
vagyula
senior tag
Csak a preinstall_apps mappában lévő apk-kat.Igen,mindegyik telepíthető utólag.
Tdb: van neked egy telepített alkalmazásod,rátelepítesz egy újabb(ne adj isten egy régebbi) verziójú alkalmazást,aminek pl.változott az adatbázisa, az hibához vezethet,mert azt a data/data mappa tárolja,amit nem írunk felül.
De azt nem hinném,hogy azért nem láttad a preinstall mappa alkalmazásait.
Próbáld meg full wipe-pal.Ezzel még sosem volt gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest