- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tib78
tag
válasz
Makszimusz #15794 üzenetére
Sajnos én is meg tudom erősíteni Attipapa problémáját. Amikor V6L-re váltottam, a melegedés miatt keletkezett a sárga foltom, pár hete. Nem autóban, nem tűző napon, nem navigálás közben.
Egyelőre nem lett nagyobb és használat közben is elviselhető, de zavaró. az biztos.
Az a vicc, hogy a kijelző nélkül alig ér valamit a jó kis vas, nem érdemes így eladni sem.
Ha valaki cserélni tervezi, és meg is tudja csinálni, szívesen betársulnék. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15700 üzenetére
Ne! Várj vele, sokáig tart...
Az általam linkelt fastboot ROM verziós oldalon volt MiFlash tool is hozzá, nem azzal próbáltad?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15693 üzenetére
Innen tudod a szükséges fastboot ROM verziót letölteni és az MiFlash tool-t is: [link]
Ez után kell majd a xiaomi.eu multilang (zip) változatot feltelepíteni updater.app ból vagy MiRecovery-ből.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15688 üzenetére
Akkufogyasztásban verhetetlen az 5.3.27 MIUI6-KK SE kiadás: [link] Stabil, minden működik rajta (kivéve Dolby settings), de pár feature hiányzik a MIUv5-höz képest. KK alapú MIUI-ból ez az utolsó verzió, nincs több frissítés hozzá.
Merged partitions (unified storage) 5.4.24 MIUIv6-L-től érhető el, de ehhez egyszeri fastboot ROM verzió feltelepítése szükséges MiFlash-el és flash_all.bat script-el. MiRecovery, Updater.app módszerekkel történő frissítések/telepítések nem vonják össze a partíciókat, ezt használva marad az eredeti partíciós felosztás.
Stabil, működik minden, több feature van benne a MIUI6-KK-hoz képest, viszont akkufogyasztásban elmarad tőle.Custom recovery (CWM/TDB...etc) nem támogatott és normal használat mellett nincs is rá szükség, mert a Xiaomi dual system biztonságosabb. Bármilyen extrém szívás esetén (pl. bootloop, megragadás), barmikor könnyedén adatvesztés (full wipe) nélkül visszahozható a teló az életbe az előző rendszer visszaállításával.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15019 üzenetére
A 39 tuti jó, én abból szoktam kiszedni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15016 üzenetére
Nem értek a portolt romokhoz, de nem ugyan az van (ékezetes betűk előtt és után felesleges szóköz), mint a stabil romok esetében? Mert, ha ez, akkor a system mappában ki kell cserélni a fonts mappát egy korábbi, jól működő romban lévőre, illetve az etc mappában a system_fonts állományt is.
Amikor először néztem, akkor végignéztem a betűtípusokat a fonts mappában és úgy emlékszem egy típusnál van gond egyébként (már nem emlékszem melyik), felesleges szóközök vannak a betűtípusban. Ezt a hibát egyébként következetesen hozták a JLB50-be, 52-be is. Az 54-et nem próbáltam. Hiába volt egy csomó jelzés az en.miui.com -on, magasról le....ták.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15009 üzenetére
Magyarítás szempontjából mi lenne a különbség az "eredeti" és a portolt között? Ja, vagyula-t kérdezted?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15009 üzenetére
Lehet igazad van, végül is logikusnak tűnik ez a megközelítés is...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15000 üzenetére
Na, ne nézz már madárnak!
Ennyit én is tudok. Arra lettem volna kíváncsi, hogy tud-e annyit (vagy azt) mint a Lollipop-ban (AOSP) lévő hasonló funkció.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14845 üzenetére
Nem, ez szimplán tény. A lőtt képek ténylegesen 12Mpx felbontásúak.
Neck ugyan úgy MIUIv6-L ROM-ot használ és az előbb írta, hogy neki 13 Mpx a kamera felbontása. Most nem tudok ROM-ot cserélni a MIUIv6 tesztek miatt (esetleg hétvégén), de a többiek, Attipapa biztos nyilatkoznak ők is... -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #14787 üzenetére
Azt megköszönném, ha leírnád, mit kéne csinálnom a rádióval, hogy füles nélkül is szóljon.
A CWM-es mentéssel még vannak bajok?
Az akkukijelzés azért elég érdekes a Lollinál, pl., hogy 10 %-ot merül hirtelenKaravik
Melyik ROM-ot használod, hogy nincs ilyen rádió problémád? -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14787 üzenetére
egyszer csinálta...mármint a merülést.
áááá én nem merem szétkapni
A kikapcsolást lekopogom tán az új L verziók óta nem csinálta..kb 2 hete.. -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14778 üzenetére
Na én is a Te verziódra tippeltem
Mióta tavaly kirepült a zsebemből nekem sem tökéletes, néha zsebben kikapcsol, vagy leteszem az asztalra és attól.
Meg kb 3-4 hete néha összevissza (nem) tölt...van hogy fullra 100%-ra felmegy a töltés, van hogy órákig áll 98%-on vagy éppen 94-en.
Sőt hétfőn még vissza is számolt 96%.ról miközben töltőn volt..pffff -
Nerazzurri95
tag
válasz
Makszimusz #14778 üzenetére
Az a baj nem tudom az ilyen ügyes-bajos dolgokat elvégezni, mert nincs olyan precíz kezem (mozgássérült vagyok
) ezért is írtam, ha esetleg valamelyikőtök megnézné, szívesen postázom.
Folyamatosan olvasom a fórumot egyébként, csak ritkábban írok, emlékszem beszéltetek róla, hogy nem nagyon lehet eredetit kapni, de ennél még egy utánagyártott is jobb.
Akkor majd visszanézek pár linket.
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14775 üzenetére
Erre a kijelző hibára nem megoldás a FREEEEEEZE!!! ?
Még az atrix2 fórumban olvastam hogy pöttyözésnél(folt a képernyőn esetén) a hűtőbe rakás pár órára megoldotta néhány embernél...és utána eltűnt a pötty..oké ez durvább kijelző gond.. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14747 üzenetére
Hát az, hogy az megoldást jelent-e a szűk data partícióra...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14696 üzenetére
Innen: [link]
A jelenlegi camera modul hátulján lévő öntapadós szivacs-ot át kell ragasztani az újra, mert az újnak nem tartozéka, csak mert rákérdeztem anno:
"The new camera module has no such a square shape sticky part. it is another spare parts, if you need it, you could take parts from your own camera module and install it on the new camera module, its function is shockproof."
Fókusz gyűrűt nekem a teljesen betekert állapotból 2,5 fordulatot kellet kitekerni ahhoz hogy tökéletes legyen.
-
wpferi
csendes tag
válasz
Makszimusz #14663 üzenetére
nem értem, de ha jól esik, akkor nyomass még
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #14681 üzenetére
Nekem semmi! Nem használok már régen xposed-et, csak mivel itt olvastam valaki "tollából" gondoltam, hogy időűzésként tesztelem. Az AOSP-ben pl. nincs lockscreen háttér, de ezt a Gravity tudta,vagy a %-os akkukijelzés. Most is %,de csak az akku ikonban, és baromira apró a betű,nem az én sokat látott szememnek való! Én csak erre a kettőre használnám, ha jó lenne.
A fordítást meg csak azért raktam ki, mert úgy látszik Adamsky átsiklott e felett,mert azt írta, hogy nem találkozott ilyen bejegyzéssel. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #14677 üzenetére
Nekem az Xposed felrakással nem volt gondom! Csak nem tudtam, hogy melyik modult rakjam, mivel régebben a GravityBox-ot használtam,ezért akartam ezt felrakni, de mint írtam, már a letöltésnél figyelmeztetett,hogy csak 5.0-ás verzióval működik,5.1-el boot loop-ot okoz.(Így is lett) Te milyen modult használsz,és mire?
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14661 üzenetére
Az enyém legalább vicces volt
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14659 üzenetére
Lényegtelen, értették, nem?
-
wpferi
csendes tag
válasz
Makszimusz #14655 üzenetére
Kizártam, mert a a másik partícióra a legújabb V6 kinai-angol ROM-ot tettem fel, és ezzel is ugyanazt produkálta, tehát úgy tűnik biztos a HW hiba, hacsak nem tud valaki más magyarázatot. Épp nem réd dícsértem az MI2-őt (ez most a nejemé), amelyet jobbnak és megbízhatóbbnak tartottam, mint az MI3-asom (most a lányomé), és mint a OnePlus One-t, amit jelenleg használok. Az MI3-ason az USB csatit kellett cserélni, az OPO pedig 3 napig nem vette fel a töltést, és csak egy véletlenszerű trükkel kelt életre. Elkiabáltam.
-
válasz
Makszimusz #14653 üzenetére
Úgy értettem hogy rom frissítés után is ez a hiba...
Tehát ha nem zártad ki az SW bugot egy tök másik rommal, akkor ne szedd szét. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #14642 üzenetére
Csak azért csináljuk, nehogy ellaposodjon ez a kiváló fórum!
Kell ez a kis izgalom így tavasz elején!
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14607 üzenetére
Ok, ez esetben a második bekezdésem hagyjuk figyelmen kívül, viszont az első az tény.
Lényeg, hogy Mi2S-re fejlesztett CWM Recovery esetén TDB használata nem javasolt Lollipop alapú rendszerek alatt, de előfordulhat olyan TDB-ROM-System kombináció, hogy működhet.(#14606) vornia:
Azon sajnos a full wipe nem segít. Xiaomi bug (known issue). Már jelentve...[link]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #14604 üzenetére
Nem igazán értelek. Itt most nem a TDB-ről van szó, hanem arról, hogy nem elég csupán a recovery image-et felül csapni a CWM-essel, hanem a bootloader-t is cserélni kell. Itt a fórumon legalább hárman belefutottunk ebbe a problémába.
TDB: persze, aki akar, az rakhat fel két ROM-ot (az r11-es CWM ajánlott erre). A lényeg (Attipapa után szabadon), hogy a SYS1-en legyen a Lollipop-os rendszer.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14604 üzenetére
Jelenleg Mi2S esetén Lollipop vs. CWM TDB kompatibiltás, CWM Wipe, CWM Backup&Restore problémák nyilvánvalóak. Ezért ezeket a funkciókat fenntartásokkal és körültekintően kell használni szvsz, mint ahogy azt Attipapa teszi.
Az a megállapítás pedig, hogy TDB enabled-el is megy az Ivan féle ROM, nem azt jelenti, hogy nem adódhatnak problémák későbbiekben ez miatt.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14552 üzenetére
De a MIUI6-KK-val sokáig nem működött a WiFi display és soha egyik AOSP ROM-al sem működött. Állítólag MIUI6-KK estén driver probléma volt
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14489 üzenetére
biztos úgy gondolkodtak mint nálunk szokták az IT szakik megjegyezni az MS gondokra, óh,ez biztos nem bug hanem feature
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Makszimusz #14482 üzenetére
Na most kipróbáltam mini pron, fél perc után sem.csinált semmit. Ellenben bizonyos kernelekkel gombkombinációval működött.
De igazából mindegy is. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Makszimusz #14480 üzenetére
Tapasztalat? Tudtommal újabbaknál a reset gomb szolgál erre. Régebbieken meg tuti nem volt ilyen opció, costum kernel kell hozzá, hogy a power+volume down megcsinálja a force rebootot.
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14474 üzenetére
Mármint cashelve..nem kp-ban
Csak nem túl magyarosan írtam egybe sietve
Viszont rádió,kihangosítva megy?Kipróbálta valaki? -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14474 üzenetére
Nálam az a legkevesebb!
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14470 üzenetére
azé' javítottam
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14443 üzenetére
Jelentem, restart után minden app onnan indul ahonnan restart előtt hagytam. A böngészőbe beírt szöveg is megmarad, leteszteltem most ahogy kérted! Ez nem bug, ez kőkeményen feature! Van egy kvázi iOS-ünk
-
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #14421 üzenetére
Okés. Köszi! Megkérdem.
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14407 üzenetére
Egyelőre annyit tudok kijelenteni, hogy ez a verzió mintha sokkal pörgősebb lenne, mint az előző V6L. Kb olyan, mint a V6KK, csak gyors program loading idővel. A battery drain majd kiderül.
Karavik: megtennéd, hogy jelzed Ingbrzy bácsinak azt, hogy a recents menü app cleaner gombja még mindig baromi lassú? -
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14389 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy a Xiaomi.eu-s topicban, aki ezt a HSZ-t írta, az azt is említette, hogy a Karavik-féle telepítési leírással megszűnik a GApps probléma mellett a merülési probléma is...
Mindenesetre nekem most megy vissza a 3.27, mivel egy darabig nem lesz időm ROM-olgatni, így pedig nem akarom hagyni.
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14363 üzenetére
Találtam egy megoldást rá:
"Flash supersu 2.46.zip
Uninstall prebuilt Google play services
Download version 7099436 and install
Google Apps will now give no errors" -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Makszimusz #14383 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de nekem Resurrection Remix alatt ha nyomok TWRP-ben egy wipe cache / dalvik cache-t, utána indításkor szépen számlálja az appokat. Pedig ennek tuti ART-nak kell lennie.
Karavik úgy értette, hogy a partíciókon lévő appok... Tehát /system és /data partíciók appjai.
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14363 üzenetére
Standby módban, és telefonálás közben kiváló az akkuidő, szinte egyáltalán nem merül.
Amint valami 3rd party app elindul, akkor beindul az erőmű, és izzad a teló, mint az állat.
Kis túlzással mintha a Real Racing 3-mal játszanék. 15 perc Facebook vagy Chrome után melegszik a teló, és merül mint a Titanic! Tippem szerint az appok kezelése, jelesül pont a Dalvik --> ART váltás okozhatja a merülést.Hol lehet állítani Dalvik és ART között?
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #14351 üzenetére
Köszi a tippet!
Akinek van fent V6L: A "Recents" ablakban, amikor ki akarom pucolni a futó appokat, nektek is 2-3 másodpercig tart, amíg válaszol a gombnyomásra, és kiüríti a futó appok listáját?
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #14298 üzenetére
tudom, de ezen már nincs Recovery úgy fest, az a múltkori "csodaprogram" (Flashify) kiirtotta.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #14294 üzenetére
ha____ha____ha
amúgy sajna engem nem fog érinteni, mivel a múltkori Recovery elpusztítás után esélyem sincs rá.
Továbbra sincs Rec. mod a telón, cwm-el már nem is merek próbálkozni.
Majd a köv. masinán "nyalókázok", ha eldöntöm melyik lesz.
Többieknek kellemes "nyalizást" -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #14291 üzenetére
Hogyne!
Úgy indultam
-
bojtix
tag
válasz
Makszimusz #14270 üzenetére
Nálam extra jó akkuidőt nem produkált a V6L, de cserébe volt, hogy az állapotsávon volt 80% a battery monitoron kb 55%. Újraindítás után valóban a reális 55%-re állt mindkettő.
Mondjuk ez még nem szívta le sose az akkut, mint némelyik V6.
Pár apróság akadt, egyszer volt gost tuch is, de semmi olyan amin egy sima újraindítás ne segített volna.
Összeségében jobban sikerült mint az első V6-k , bár az nem kihívás ... -
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #14201 üzenetére
No de legalább így van Unified Storage-ünk! Oh, wait...
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #14175 üzenetére
Van most nálam jó két hete egy Meizu MX4, ez a FlymeOS egyáltalán nem rossz! Sok dolgot szívesen látnék belőle a MIUI-ban. Mondjuk legalább annyi MIUI cuccot meg a Meizu-ban is, de mindenesetre nem egyszereplős a mobilpiac, ha nem Xiaomi-t vennék, ez is komoly jelölt lenne.
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #14173 üzenetére
Csak figyeld meg, jön majd mellé a MIUI Sound Editor és Video Editor Suite is hamarosan
-
Jack@l
veterán
válasz
Makszimusz #14165 üzenetére
5.x-es miui-ról van már valami infó?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #14152 üzenetére
Fenntartom a tévedés jogát, de én úgy tudom, hogy a Windows-os készülékek (legutóbb talán ilyen USB stick-es mini-PC-nél olvastam) árába van X% liszensz díj.
Ha, pedig két rendszerről beszélünk, akkor számomra az lenne az ideális készülék, amin telefon üzemmódban Android fut, hazaérve viszont - egy dokkolóba helyezve mondjuk - elindul rajta az ("rendes") Windows. Ahogy korábban Te is írtad. A delej meg lenne a ma készülékekbe, mégse használjuk ki. Olyan mintha mindenki 5-600 lóerős autókkal ingázna naponta a melóba.
DrKapocs
Te nagyobb troll kezdesz lenni, mint én.(#14153) Karavik
Tudtommal ingyen upgrade-elhetsz. Ha most térnél át a "sötét oldalról", akkor ugyanúgy meg kell venned. Bár, ne legyen igazam! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #14147 üzenetére
Van abban valami amit írsz, de nem hiszem, hogy a végén a felhasználók megkapnák - ingyen - a Win-t a telefonjaikra. Az túl szép lenne. [TROLL ON] Én azt tartom valószínűnek, hogy az MS fülébe jutott, hogy itt a Xiaomi-nál mekkora "beta tesztelő" közösség van, ezért úgy gondolták kipróbáltatnak velük - ingyen - ezt-azt, mielőtt azt a saját vásárlóinak adnák.
[TROLL OFF] Persze lehet lesz majd egy-két új Xiaomi-s, Win-es mobil, de gyári (!) dual-boot-ot nem tartom valószínűnek.
Okos karkötősök figyelem! Jön az okos cipő
Valamint úgy tűnik frissítik a TV-s vonalat is: Xiaomi to make a Mi TV announcement tomorrow
Ezt a mondatot külön kiemelném a kedves fórumtársaknak: “You asked for something and we heard you”. -
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #14147 üzenetére
Az is jó lenne, mint jövőben lehetőség ha a Xiaomi telók tudnának egyszerre androidot és win-t is futtatni. Ilyen tabletek vannak már.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #14134 üzenetére
Attól, hogy pénzpiaci fórumot olvasgatsz még mindig 90ezer magyar forintot fogsz fizetni a 300usd-s telóért, amikor tavaly vettem az Mi2s-t 375usd-ért ! 75ezret fizettem érte. Ez a lényeg. Nem tudom Te, hogy vagy ezzel, én ennek nem örülök. Eddig is PayPal-al fizettem. Az EUR-ban vásárlásnak már lehet realitása, de én nem veszek telefon ebay-en, aliexpress-en. Sok mindent vettem ezeken, de telefont nem fogok soha. Márpedig az Ibuygou, stb. dollárban ad el, hát ezért igenis bosszant, hogy szar a forint a dollárhoz viszonyítva és továbbra sem vigasztal hogy ennek az euro-dollár paritás az oka.
Megemlítettem az Mi2s-t, nehogy túl messzire csússzunk az alaptémától.
De ezzel befejeztem a kesergést a "drágaszááág" miatt. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #14134 üzenetére
Ettől minden gazdasági végzettségű embernek feláll a hátán a szőr, ha meghallja: "Romlik a Forint". Ez egy Blikk szintű kijelentés. Semelyik valuta, deviza sem romlik (nem kell befőttes üvegbe tenni, szalicil sem kell hozzá, nem penészedik); az árfolyamok ingadoznak, nem romlanak.
MNB közép 2015.01.01-től
Ezeket a folyamatokat senki sem látja előre, mert ha bárki is látná, akkor magának a tőzsdének, mint intézménynek nem lenne létjogosultsága, a spekulációt, ami a tőzsde mozgatórugója, alapjában ingatná meg. Tippelni lehet, egyik elemző ezt mondja, a másik mást. Gondolj csak arra, hogy az SNB elengedte a CHF árfolyamát; tudta valamely elemző? Nem. Ha ott 1 nappal előtte erről információt szereztél volna, mindened pénzzé teszed 1 nap alatt, CHF-et veszel, és másnap visszavásárolsz mindent (vastag bankszámla mellett).
Szerintem egy átlagos vevőt igenis érzékenyen érintenek ezek az ingadozások. Egy mi2s jelenlegi árfolyamon alig olcsóbb, mint 1 éve, annak ellenére, hogy kb. 70 USD-vel ment le a készülék ára ezen idő alatt. 300 fölötti EUR árfolyamnál tuti bizniszt pedig nem lehet kötni egyetlen telefonra sem (oké, 320-tól kevesebb; a fél szem is több, mint a semmi alapon nem is olyan rossz).
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #14079 üzenetére
LEhet az lesz, az simán Furniel CWM-ből fel lehet tenni, ugye? Nem kell semmi hókuszpókusz
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #14070 üzenetére
Miuiandroid.hu-s Romot használok Furniel CWM-ből telepítve. Full wibeot mindig csinálok.
Leggyakrabban edzés után veszem észre az öltözőben, hogy jé nem kerestek, de amint feloldom a képernyőzárat, látom, hogy kerestek, volt olyan is, hogy záron sem jelezte, hanem csak a híváslistában láttam.Lehet újra húzom mindkét rendszert és remélem akkor megoldódik!
Apropó a MIUI mellet melyik ROM-ot ajánlott használni, ami azért elég jó. MIUI-ból a gyári, smiui, vagy a magyar fórumos ajánlottabb?(Ivan-féle Lolli nagyon gyors, tetszene is, de eléggé fapados.)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #14070 üzenetére
".. a puritán, fapados CM-re (MIUI-hez képest mindenképp) akinek MIUI official futhat a telefonján."
Kedves Williamgrant, ezzel muszáj vitatkozzak.
Először is bontsuk ketté a dolgot: design és funkcionalitás
Előbbi meglehetősen szubjektív. Utóbbival kapcsolatban viszont - szerintem - sok vitának nincs helye. Azt örömmel olvasom, hogy a 6-os KK-s Miui (ami nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem "gyári") üzemidő bajnokká kezd válni. Viszont, ha visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez, akkor azt kell mondjam, hogy a "tudását" illetően még az elődtől is messze van, nemhogy a CM-től (vagy mondjuk a CM alapú MoKee-tól). Nem így gondolod? Én meggyőzhető vagyok, csak picit fennakadt a szemem, mikor pont a testre szabhatóság ill. funkcionalitás terén soroltad hátrébb az AOSP-s ROM-okat a 6-os Miui-hoz képest.Ja, és még egy érdekes adalék. A heti ROM-ok fórumait olvasva néha olyan érzésem támad (főleg az itteni pozitív beszámolókat olvasva), hogy a mi "special edition" ROM-unk messze a legjobb 6-os Miui. Főleg a Mi3-as tulajok körében elég sokan szidják a rendszert, ill. panaszkodnak "battery drain"-re(!). Szóval lehet addig jó nekünk míg meg nem jelenik a hivatalos / gyári ROM. Ez a veszély persze egyelőre úgy néz ki, hogy nem áll fenn. A Lollipop-os ROM tesztje kínos csöndben zajlik(?).
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #14065 üzenetére
Kösz a részletes leírást, javaslatot!
Persze, a mentések megvannak, most derül ki mimindent bír egy hamisítatlan kínai Mi2s
Igen, lehet elsőnek visszaállok V5-re, aztán legközelebb betartom a szabályokatKaravik.
Köszi neked is, majd jelzem, ha megoldódott.
Most már befejezem ezt a témát, mert ha valaki idelátogat azt hiszi ez egy problémás teló, pedig abszolút nem. Amúgy is élmény ez a topik, meg a fórumozók jófejek, jók a dumák, van tudás, és inteligencia. Kevés ilyent láttam. -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #14065 üzenetére
Az mitől lehet, hogy néha jelzi az értesítő led a hívásokat, üziket néha nem?
Próbáltam másik MIUI-val is, de szintén néha ezt csinálja, nem értem.
A CM12-őt próbáltad, ha igen milyen tapasztalataid vannak?Kössz a múlkori Ivan Romot, elég gyors!
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #14022 üzenetére
Én is kezdhetném úgy, hogy alapvetően nem értek egyet Williamgrant fórumtársammal (de hozzáértését elismerem), a múltból adódóan nem fogunk várhatóan Húsvétkor egymáshoz locsolkodni menni, de jelen esetben egyet kell értsek Veled.
Ez így van, a V5 ideje egyszerűen leáldozóban van.
"Azokat akik naptár, e-mail és ki tudja még mi miatt picsognak, magam sem értem. Adott egy rootolt telefonod, nehogymár' ne tudj választani az app marketen (vagy legyünk őszinték, torrenten) lévő csilliárd szoftverből..." Igazad van, nem orvosolhatatlan problémák ezek, én nem is ezt mondtam. Egyszerű 3rd appal javíthatók. Csak hiányolom a Xiaomi elszántságát, akaratát, mittoménmilyét, hogy kijavítsa hónapok alatt ezeket a kis - de sok esetben bosszantó - hibákat. Egy csomó ember jelzi ezeket az en.miui.com-on; amire nagyjából annyi a válasz, hogy "need more information". De lehet irreális elvárásom van, hiszen az mi2s nem fiatal modell. Más gyártó még ennyit sem tesz a régi modellekért.
Egyetértés van.
MÁS:
V6-ra V5-ös kamera: Ez viszont új nekem, erről nem olvastam még. Ez működik?
Én próbáltam más appokat a kamera jobbá tételére, szerintem szutyok volt mind. Nem lőttek túl jó képet, valami gebasz minddel volt -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14022 üzenetére
Egyetértek, főleg az utolsó bekezdés tetszett a legjobban, kb nekem is ez a feelingem
Viszont az 1. és 2. pontban említett bugok valóban léteztek a MIUIv5-ben, saját magam is tapasztaltam nem egyszer. Emlékszem Muchacoado kolléga is megerősítette anno...és még páran...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #14012 üzenetére
+1
Jogos, de mégis mindig akad valaki, aki csak write only módban használja a fórumot
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13959 üzenetére
Ja, ezt benéztem. A legjobbakkal is megtörténik, hát még velem.
(#13961) DrKapocs
A valódi programozók szerintem el lettek zavarva, és csak a marketingesek maradtak egy bull shitt generátorral. A telefonok egyébként -- mint tudjuk -- vissza szorultak a 2. helyre. Az új stratégia, hogy háztartási gépekkel akarják lerohanni Amerikát.
Na, jó, azért talán ennyire nem vészes a helyzet. Ez az új Redmi 2 szerintem igen ütős lett. Hosszú idő óta az első igazán jól sikerült vas. -
wyzard
tag
válasz
Makszimusz #13954 üzenetére
Igen tudom, már próbáltam is, de valahogy az Mi2s-en sokkal gördülékenyebbnek érzem. Meg bevallom maga a készülék formája, súlya, fogása (tehát úgy kompletten az egész) is nagyon tetszik. Azt pedig már szégyenkezve vallom be, hogy teljesen 'beleszerelmesedtem' az Mi4-be.
Tetszik az irányvonal, hogy nem törekednek a 6"-os kijelzőre, meg a 15.000K-s felbontásra. Ez az 5" (Full HD tökéletesen elég szerintem hozzá) pont az én kézméretemnek való.
-
wyzard
tag
válasz
Makszimusz #13952 üzenetére
Igen, a frissítés után valóban nem csináltam semmiféle wipe-ot, akkor este azzal kezdem.
Asszonyé a telefon igen (én LG G2-vel vagyok egyelőre, de bevallom most eléggé elkapott ez a MIUI-s 'érzés'). Alap dolgokra használja, úgyhogy jó ötlet teljesen a letiltás, köszi.
Ma reggel 6-kor húztam le a telefonját a töltőről, 1 db SMS-t írt róla eddig és 45%-on van most az akksi ...
Na, nem szemetelek tovább, a végeredményről azért majd tényleg beszámolok. Köszönöm Mindenkinek a segítségeket! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13925 üzenetére
Ezek is a log-ból dolgoznak (szerintem), és csupán annyi a hasznuk, hogy emészthetőbbé teszik az ott találtakat. Nem hiszem, hogy a logcat-ből többet ki tudnál olvasni (persze a tévedés jogát fenntartom
) mint mondjuk ez a "Wakelock Detector". A különböző beállításainak és az adatok megjelenítésének köszönhetően tényleg sok összefüggésre rád tud világítani.
®abstract® és Karavik
Nem vitatom a Waze létjogosultságát, de nekem egy navigációs szoftver -- első sorban -- navigálásra kell. Ehhez sok esetben kell a jó külföldi térkép, a köztes pontok kezelése. Pl. Le szeretnék menni Dubrovnik-ba, de úgy hogy Mo.-n mehet a fizetős autópálya, de Hr.-ben ne (mert ott nincs matricám, és egyébként is inkább a szebb úton akarok menni). Vagy: síelés, irány Fr. Ne, leggyorsabb / legrövidebb szerint tervezzen, hanem úgy, ahogy én szeretném. Hagyja ki Szlovéniát és ne vigyen Olasznak se, hanem Svájon keresztül szeretnék menni. Ilyen "összetettebb" feladatokra az általam ismert szoftverek közül nem sok képes.
A Here Maps-hez ráadásul valamilyen regisztráció kell, nem? Ja, és a Here is raszteres (ami nagyon sok helyet foglal) térképet használ, ugye?
A Waze és a Here -- szerintem -- inkább A-ból B-be navigációra való. -
wyzard
tag
válasz
Makszimusz #13923 üzenetére
Nem gondoltam, hogy itt is ROM-olgatni kell, reméltem gyárival legfrissebb jó lesz, de majd kiderül,hogy pár nap alatt beáll-e a rendszer. Ha nem, akkor próbálkozom 'soha' ROM-ot keresni, az asszony boldogsága nagyon fontos, mint tudjuk.
<Adamsky>: kivettem a dobozból, bekapcsoltam, felajánlott egy frissítést amit elfogadtam. Utána restart és most így áll a készülék. Verziószámot sajnos nem tudok most fejből, azt voltam ügyes nem megnézni, csak ráböktem, hogy frissíts persze.
Köszönöm az monitorozó alkalmazás tippet is, este rászánok pár órát és megpróbálom az itt tanácsoltak alapján kideríteni / megoldani a dolgot. Köszönöm.
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13895 üzenetére
a "hüvely" befészkelte ide is magát mint a saomi.nem baj,fejlődünk
-
mOta
csendes tag
válasz
Makszimusz #13841 üzenetére
nyilvan nem arra gondoltam, hogy a legujabb telefont szeretnem. csak, hogy a sony z1c-t 2 eves gyari garival tudnam megvenni 80k korul. a mi2s meg 60k kitudja milyen kinai 1 ev garanciaval. es elnezve a xiaomi supportot nem tudom mire mennek a tamogatassal. szeretem a telot, csak sajnos nem vagyok jovobelato.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13844 üzenetére
Alapvetően "3", de, osztom zdanee véleményét: "Ami miatt esetleg mégsem működhet, ha hardveres korlát van, mondjuk más a lábkiosztás, vagy az elvárt feszültség..."
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #13844 üzenetére
A 2. eset teljesen valószínűtlen. A harmadik lehetőség azért sanszos, mert az Aries ROM jó a sima Mi2-re és a Mi2s-re is, tehát a driver vagy azonos, vagy mindkettő benne van. Ami miatt esetleg mégsem működhet, ha hardveres korlát van, mondjuk más a lábkiosztás, vagy az elvárt feszültség, de mivel ezek elég standard cuccok, erre kicsi az esély.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #13843 üzenetére
Én már 13 hónapja Mi2s-el nyomulok, de nekem még 370.- usd volt 2014 januárjában
"mOta" szeretne váltani, így jött szóba az xperia z1 c, de mivel 80ezret szán rá a z3 c, nem fog menni.
Én a miui miatt maradnék is a xiaominál, na meg amit az Mi2 s nyújtott, de ráérek hátha csoda történik és kijön idővel az Mi2-höz méltó utód -
zyzz
tag
válasz
Makszimusz #13829 üzenetére
Úgy látom, érzékeny pontra tapintottam...
Nálunk a konkrét esetben a céges levelezés korlátja okozott problémát (magán alapból tiltott), a céges levelezés pedig a cég érdekeit szolgálja (akár belső kollégának is fontos csatolmányokat emailben átküldeni - amellett, hogy kívülről sem ritkák a több tíz megás csomagok).
A két ok, amiért én nem töröltem semmit annak idején:
Aki valamit letöröl, az később vállalja is érte a felelősséget, ha abból gazdasági hátránya származik a cégnek / túlóráznia kell a mégiscsak fontos információk hiánya miatt. Ezen az alapon én nem is töröltem ki semmit.
A másik, hogy engem nem azért fizetnek, hogy több ezer levelet fontosság alapján szűrögessek, mérlegeljek, kellhet-e még egyszer, örülök ha nap végére a saját feladataimmal végzek.
Szóval valahogy mégiscsak sikerült bővíteniük a kapacitást, és automatizálták az archiválást, probléma megoldva, cég nyereséges.
Persze nyilván lehet olyan eset, amikor a cég profitérdeke abba az irányba mutat, hogy jobban megéri megrendszabályozni a userek tárhelyfelhasználását, mint pénzt kiadni az informatikai rendszerek továbbfejlesztésére (gondolom, nálatok ez lehetett a helyzet). -
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #13766 üzenetére
No, hála istennek nálad a pont!
Pucoltam én azt rendszeresen, de a keskenyebbik oldalra nem mertem benyúlni a csavarhúzóval, nehogy eltörjem a pöcköt. Most szereztem egy vékony szikét és kikapírgáltam. Hova küldjem a sört?
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #13746 üzenetére
Komolynak hangzik, mert viccnek kicsit durva lenne. Persze ha linuxot használ és a telefont akarja mountolni, hogy lementse a cuccait, akkor teljesen valid a kérdés.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13732 üzenetére
Xiaomi EU team
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13652 üzenetére
Hát ennek igazán örülök...
(#13653) muchacoado:
Pont a Lollipop alapú MIUIv6 kiadás előtt ilyet tenni!?Mindenesetre sok sikert és szebb jövőt!
-
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #13647 üzenetére
Jaja, a flakonokat nem szabad elfelejteni
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Illetve még annyira gondoltam mint módozat, hogy levélként vagy csomag, ajánlott vagy nem, elsőbbségi, értéknyilvánított meg ilyenek kellenek-e.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Kösz, nagyjából erre gondoltam én is, de azért nem akartam volna nem megfelelő módon csak úgy elküldeni a nagyvilágba.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Makszimusz #13557 üzenetére
Sáomi
Mondjuk lehet még csak az indiánok, és az is béta, itt olvastam a Note-os fórumon
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #13541 üzenetére
Az Antifake progit hogy kell használni, telepítem, de fekete alapon fehér csirkelábak a futtatáskor.
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13508 üzenetére
ja.MI2 S nem tud ennyit.ennyi körül a nagytesók tudnak
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13505 üzenetére
ez a z3 c lett mérve!
-
fo_di
őstag
válasz
Makszimusz #13488 üzenetére
azóta csináltam még egy full wipe-ot, és most csak a játékaimat tettem vissza a backupból meg a wifi jelszavakat, a többi tiszta play telepítés volt, most azóta talán abbamaradt, de 1-2 nap múlva kiderül
egyébként úgy tűnt, hogy vette az újraindulások közben is a töltést (bár kevésbé), de talán valami elállítódott process lehetett, bár aztán inkább kikapcsoltam teljesen és töltöttem némit rajta úgy, utána volt a wipe
töltőt egyébként végülis kétfajtát próbáltam: egy samsung töltőt meg az usb kábelt -
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #13461 üzenetére
Nekem is TP van, egy W520 és egy T400 (meg még sorolhatnám azelőző generációkat). Nem kell bemutatni. Csak belinkeltem, hogy mivel próbálkoznak már megint.
-
válasz
Makszimusz #13437 üzenetére
Igazad van, adom is el.
Valaki csere Mi2-re? -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #13431 üzenetére
-
válasz
Makszimusz #13418 üzenetére
Én ezt már tavasszal mondtam. Már ott hagyni kellett volna a fenébe a heti v5 foltozást, azt mondani, hogy sorry, ezerrel dolgozunk a v6-on, aztán szeptemberig több hónapjuk lett volna gatyába rázni a v6-ot, és jöhetett volna az összes modellre egyből. Esetleg havonta kiadni egy stable verziót, amire elég lett volna pár ember. Most meg nem kellett volna decemberig vackolni a v5-v6 weekly ROM-okkal, hanem egyedül a v6-ot kellett volna hetente foltozni(ami indulhatott volna szeptemberben a fentiekből kiindulva jobban is, mint most, így egyszerűbb munka lehetett volna), januárban meg jöhetett volna a nyalóka project kiadása.
Az a baj, szvsz a régi modell egyszerűen nem működik már. Szép és jó, hogy tartani akarják a róluk kialakult képet, hogy ők bizony hetente frissítenek, de ez így ennyi készülék esetén már nem ugyan az, mint mikor volt egy Mi1 meg egy Mi2. Így meg pont visszájára fordulni látszik az egész, és izzadósan jönnek már a heti ROM-ok is, több a hiba, közben meg lemaradnak az android verziókkal, mint csiga a maratonon.
Vagy 2x-3x ennyi profi programozó kellene, vagy a frissítési ütemtervet kellene átgondolni. És ha továbbra is növekedni akarnak, akkor hamarjában kellene lépni valamit.Magam részéről nincs bajom azzal, hogy KK alapú v6-al kell tengetnem a Mi4-et, de egyre több az elégedetlenkedés, egyre több a rossz visszhang, ami bizony hosszú távon nem fog jót tenni nekik.
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #13401 üzenetére
Mindenkinek bejglimérgezést!
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13394 üzenetére
+1
maximálisan egyetértekreméljük Wajk is olvassa ezt
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13390 üzenetére
vornia kolega szóbahozta:wajk 4.4.11ex romja is fincsi.
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #13374 üzenetére
nekem a 4.6.27es rom vált be,már ajánlottam neked.
-
Disque
aktív tag
válasz
Az a baj hogy az átlagjúzernek pont ezek a dolgok kellenek amit a xiaomi is csinál.
Kiépítenek egy brand-et, és a népek veszik a termékeket mint ha ingyen adnák.
Az, hogy a hozzáértők elpártolnak, annyira nem érdekli őket, sőt mi velünk csak a baj van, mert mindenféle dolgokat is szeretnénk pluszba
a szifonba is van egy raklap megkötés mégis egyre többet adnak el és az még drága is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mu-ha-ha! Te rebellis!
Mi olyan jó a 3.8.23-ban? Ott még nincs elk**va a kamera?
Komolyra fordítva a szót: ja, nagy igazság van abba, amit írtál. Szerencsére a készülékbe én még látok potenciált (aztán, ha valami csoda nem történik, húzok én is a Sony-hoz). -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #13346 üzenetére
Kínkeserves dolog volt feltenni. Bosszantott, zavart és tegnap addig kínlódtam vele, amíg sikerült.
A fő gond az volt, hogy a win xp nem ismerte fel a telefont, konkrétan nem volt hozzá semmi driver sem. Addig pedig nem mertem nekiindulni a flashelésnek, mert féltem, hogy ez később gond lesz.
Nem tudom, hogy hányféle driver csomagot néztem meg, hány verziót próbáltam felnyomni, egyik sem volt jó.
A megoldást végül az jelentette, hogy leszedtem a MiPhone Exporer-t, ami xp kompatibilis és a segítségével sikerült feltenni a drivereket. Most nem arról a gépről írok (ez a win7-es, amin viszont nem vagyok admin), amivel tegnap csináltam; de valóban valami MTP és ADB dolgokról volt, van szó. Valami egyébként még mindig hiányzik, de nem tudom, hogy mi (nem írja ki, hogy mi kellene, csak adjam meg a driver elérési útját; megadnám én, ha kiírná és nem egy tök üres mező lenne...) kellene. Ettől függetlenül minden jól működik, felismeri, másol, minden megy látszólag. Egy a gond, hogy a MiPhone Explorer kínai nyelvű, szóval vannak nyelvi hiányosságaim.De a drivereit köszöntem szépen.
Mivel életemben nem flasheltem még MiFlash-el, így új dolog volt számomra. Viszont szerettem volna kicsit kihasználni, ha már mi2s-em van. Maga a V6 felrakása gyerekjáték volt a driverhez képest. Én legyalultam mindent és szépen megy is a 4.12.12-es ROM.
Beállítottam mindent, feltettem mindent. A Google Play felrakása játékos, de azt is sikerült megoldani. Illetve szintén tréfás a Google Naptár szinkronizálása is, de az is megoldható.Magáról a V6-ról:
- nekem ez a túl letisztult felület nem annyira jön be, de ez alapjában véve tetszik
- összességében mindent megkaptam, amit a V5-ben használok. nem érzek semmi kompromisszumot sem; viszont úgy gondolom, hogy nagyon többet sem kaptam, mint a V5 alatt. viszont tuti lesznek újítások, ami a V5-ben már nem lesz.
- szerintem a rendszer sokkal gyorsabb, mint a V5-ös JLB39 alatt
- fogyasztásról korán lenne nyilatkozni, de jónak tűnik
- nem éreztem akadásokat, mint a JLB39 alatt; feltűnően több a szabad ram
- pár dolog szokatlan, nem megfelelő helyen kerestem, de ez szokás kérdése
- kicsit zavar ez az erős rezgés a gombok lenyomásakor
- nem sikerült feltenni a multilang verziót, de nem is zavar, úgyis az angolt használom.
- nálam a wifi okés, nincs gondSzkeptikus voltam, de szerintem ez a V6 annyira nem rossz, sőt... szokatlan... viszont jelenleg nem több, mint a V5 volt.
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
Makszimusz #13346 üzenetére
Sikerült bekapcsolni, de a wifi most sem mukodik. Mit csináljak? A CWM et nem szeretném leszedni ha nem muszáj.
-
synyster725
csendes tag
válasz
Makszimusz #13325 üzenetére
Írtam privátban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Gyúrósok ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TV antenna és jelerősítés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest