- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #18703 üzenetére
Nekem egy kis sárgulás van rajta, amivel együtt lehet élni. Pontosabban szívesen kicserélném, ha lenne "tuti" kijelző. Most épp valamilyen kínai kapcsolatot próbálok beizzítani, hátha ... bár, ahogy írtam korábban, tartok tőle, hogy már a szerviz-partnereknél sincs egy darab se.
-
Karavik
veterán
válasz
wyzard #15713 üzenetére
Itt a válasza Ingbrzy-nek a tegnapy issue-ra:
"we store all gapps for Mi2 in folder data/miui/app
this folder is not wiped by MiRECOVERY during Wipe all user data process..but
if he used CWM / TWRP or any other custom recovery, they are not excluding that folder from wipe data process so they remove all gapps as well..."Szóval MiRecovery Wipe All Data nem törölheti semmi esetre sem a gapps-ot, csak akkor törlődhet, ha a wipe all data custom recovery-ből (CWM/TWRP) lett indítva. De ha jól tudom neked nem volt CWM...
-
Karavik
veterán
válasz
wyzard #15710 üzenetére
Furcsa, mert amiket írtál, hogy nincs benne azokat tartalmazza a ROM (minden xiaomi.eu kiadásban gapps integrálva van).
Megtennéd, hogy feltelepíted updater app-ból is, de most ne nyomj wipe all data-t. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy wipe all data törölte - e ki a gapps-ot. Ha igen akkor ez bug... köszi előre is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13949 üzenetére
Félreértetted. Nem a multis, ill. magyar ROM-al van a gond, hanem azzal, ha a gyárira wipe nélkül (dirty install) teszik rá.
(#13953)
TROLL ON
Asszonynak ajánlott a 6-os Miui. Nagyon eye-candy, és minden fontos dolgot tud: making phone calls, sending / receiving e-mail, SMS, taking pictures ... más nem is kell
Ja, és nem merül, mert nincs is mi merítse.
TROLL OFF(#13955)
"Tetszik az irányvonal, hogy nem törekednek a 6"-os kijelzőre, meg a 15.000K-s felbontásra."
Ez sajnos már így, ebben a formában nem igaz. A Mi2-es vonal "öreg", és egyelőre semmi esély rá, hogy legyen normális utód. -
-
-
válasz
wyzard #13949 üzenetére
Nem egy extrém igény 2015-ben egy magyar nyelvű androidos telefon.
A nálad leírt hiba szerintem is a frissítés után maradt szemétnek köszönhető, legegyszerűbb lenne egy full wipe, majd nagyjából akármelyik az itteniek által jónak mondott weekly rom felpattintása. Utána (ha az asszonyé a telefon) egyszerűen letiltanám a frissítés szolgáltatást. Ami jó az jó. -
Karavik
veterán
válasz
wyzard #13945 üzenetére
Ha nem jön össze a FR és/vagy ROM reinstall, akkor javaslom próbáld ki a MIUI6-ot. De egyébként is mindenképp ezt javaslom
. Jól optimalizált, gyors, kiemelkedően jó akku fogyasztással. Ha sikerül is megoldanod jelenlegi MIUIv5 battery drain problémád, akkor is a MIUI6 fogyasztásától nagyságrendekkel el fog maradni.
Innen tudsz csemegézni (értelemszerűen legfölül a legújabb):
Szerk:
A MIUIv5 pályafutása a 4.12.5 verzióval véget is ért, ez volt a legutolsó kiadás belőle.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13947 üzenetére
Ez a ZIP volt a gyökérben? Érdeles...
Azt mondtad, hogy ez már frisstésként jött le. Egyébként úgy tűnik, hogy a kínai "boltos" jó fej akart lenni, és rádobta Neked a magyarosított miuiandroid-os (dev.) ROM-ot. Nekem anno nem így jött. Teljesen érintetlen volt a készülék, és ennek megfelelően angol / kínai nyelvű - stabil - ROM volt rajta. Stabilra dev-et csak úgy rátenni az álmoskönyv szerint nem jó dolog. Magyarán kell egy full wipe, különben történhetnek furcsaságok. Szóval előbb csak factory reset, aztán -- ha nem segít -- legyen csak ROM telepítgetés.Más: Na, lesz Nexus-os Xiaomi? A Google-ös csóka most beizzíthatná a kapcsolatait.
Ez nagyot "ütne".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13945 üzenetére
"Köszönöm a kutatást Nektek, megpróbálok akkor e téren elindulni, aztán megírom, ha van valami pozitív fejlemény."
O.K. Viszont új ROM feltétele előtt próbálj meg egy factory reset-et és / vagy feltenni a miuiandroiod-ról a ROM-ot újra (utána szintén wipe all). Ezzel az utolsó dec. 15-i v5-ös ROM-al ilyen gond nem volt, szóval ez semmiképp se normális, amit tapasztalsz.
Más: valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a bánatnak kínlódnak a KK-s 6-os Miui-val, ha elvileg készül (?) a Lollipop-os. Utóbbival kapcsolatban van valakinek infója, hogy hol tart a teszt?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13942 üzenetére
... és (#13941) zdanee
Hmm... bár a fogyasztási lista elején tanyázik, lehet elhamarkodottan törtem pálcát a MiCloud felett (ettől függetlenül, ha nincs rá szükség, akkor meg lehet tőle szabadulni).
Ezen a képen melyik "alkalmazást" nyitottad ki?
Próba: Kapcsolj ki mindent a Settings / Location Services alatt (gyanús ez a "NetworkLocationLocator")
A másik a "Telefon" alatt a RILJ. Ezzel is tele a net, pl.: RILJ Wakelock Drain
Majd holnap (izé, ma, csak egy kis alvás után) még megpróbálok utána nézni / olvasni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13938 üzenetére
Kapcsold be légy szíves az advanced módot (3 pötty jobb oldalt, majd a settings-en belül megtalálod), és csinálj úgy is egy képernyő mentést. Ha nem használtok (márpedig azt tippelem nem
) Miui-s account-ot, ill. felhő szolgáltatást, akkor erre a MiCloud-ra nyomjatok egy stop-ot (sanszos, hogy egy idő után újra elindul), és egy clear data-t. Ha egyik sem segít, akkor mehet akár a disable is, nem fog hiányozni.
(#13939) zdanee
Nem kötözködésből, de melyik kép alapján gondolod, hogy a Google szolgáltatások okozzák a problémát? -
zdanee
őstag
válasz
wyzard #13938 üzenetére
Ilyesmi nekem is volt. Google Play Szolgáltatások volt a hunyó. A DisableService nevű programmal (root jogok, nyilván) a SyncService, WearableControlService, WearableService és a WearableSyncService lett letiltva. Megnyugtatás képpen így is megkapom a push-emaileket gmailbe és a naptáram is szinkronizál, sőt, a Pebble órámnak sem ártott. Ezen kívül letiltottam a Google Szolgáltatások-ban a CheckinService, EventLogService és a SystemUpdateService opciókat is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
wyzard #13922 üzenetére
Szevasz wyzard!
Wajk leírta a lényeget. Én annyival egészíteném ki, hogy tegyetek fel valamilyen szofisztikáltabb akksi monitorozó programot, pl.: Wakelock Detector-Save Battery (ebben pl. rögtön látszik, hogy "aludt"-e (deep sleep), és ha igen, mennyit a telefon). Ezen felül pedig sokkal részletesebb, és mélyebb szintekre le tud menni, mint a rendszerbe integrált monitorozó progi.
Egyébként milyen ROM van rajta? -
válasz
wyzard #13922 üzenetére
Jól gondoltad, a procit tekeri valami. Az én mi2-esem is rendszeresen művelt hasonlót. Restart gyógyította akut módon, wipe cache szintén. A gond az, hogy az adott romon én a hibát mindig visszakaptam, igaz nem langyos hanem forró volt a készülék. Nekem a probléma megoldása mindig a rom cseréje volt. Tehát volt olyan rom amivel néha csinálta, volt amelyikkel soha. Találj egy "soha" romot és az asszony boldogsága garantált.
-
Wajk
addikt
válasz
wyzard #13920 üzenetére
Hiába a Google készíti, van hogy a telefont kikészíti.
A legjobb megoldás, egy gyors újraindítás.Másrészt mivel épületben volt, lehet a Google helymeghatározás szívta le, hogy nem tudta pontosan belőni. Nem kell aggódni az első napon ha van akksi szívás, még "becacheli" magát a rendszer. Vigyétek ki a levegőre, használjátok egy napot, majd újraindítás. Azután remélhetőleg összeszedi magát. Ha nem, akkor egy Wipe Cache/Dalvik Cache-el bepróbálkoznék mielőtt...
Természetesen az is lehet, hogy egy utólag feltett alkalmazás cseszteti a service-t és amiatt kúszik föl. Ha egy nap után nem szedi össze magát a készülék, akkor érdemes lehet egy Wipe Data (gyári visszaállítás). Első körben pedig csak a legfontosabb appokat tedd fel, a lentebb említetteket a Gmail kivételével inkább ne azok akármelyike is lehet a ludas. Használjátok pár napig és ha ok az akksi akkor mehetnek fel az appok. Ha megoldható lépcsőzetesen és akkor kibukik ha valamelyik rosszalkodni akar.
Nem kell pánikolni az Android-al ilyen simán előfordul, lehet a G2-el még nem, de ha a jövőben igen akkor már expert leszel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest