- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
Nahát, micsoda felismerés!
-
oO7
őstag
ő izé bocsi, a véleményemet kérdezte... ez a véleményem... nem erőltetek rá senkire semmit, de elmondom, hogy miben más, miben jobb, aztán döntse el mindenki, hogy neki mi kell... amit leírtam érveket a rendszer mellett az ugye mondjuk általánosságban a Windows 8-ra igaz (nem csak az RT-re), viszont én pl - a VALÓDI marketing bullshittel ellentétben - egy Win8-as tábla esetében nem azt hoznám fel fő érvként, hogy tud desktop alkalmazásokat futtatni... konkrétan az RT (ARM) mellett pedig a Surface-s tapasztalatom miatt érvelnék, hogy valami kegyetlen jó üzemideje van a rendszernek, amihez hasonlót én még X86-os gépnél nem láttam...
-
virkir
veterán
Utolsó ebben a témában.
Kérdés: mire jó az RT? Az ingyen Office-on túl miért ajánlanád bárkinek a másik két platformmal szemben?
Válasz: Egy teljesen egyedi rendszerről van szó, sajátos koncepciókkal... az egész dizájn, az, hogy tudsz egyszerre több alkalmazást futtatni egymás mellett egy képernyőn, az élőcsempék, gyors, stabil, biztonságos...
nem kell, hogy jobb legyen... elég ha más... Na ezt aztán a piac messzemenően igazolta ugye?
Ja nem pont leszarta.
Ha ez nem fizetett marketing bullshit hitvitával nyakon öntve akkor le sem lett írva. -
kovy79
őstag
válasz
Jim Tonic #131 üzenetére
Az nem munka iránti elhivatottság, ha meg akarja mondani xy embernek, hogy márpedig ez+az tetsszen xy-nak, ne legyen saját véleménye (az meg amúgy is hamis), mert azt a jövőben úgyis a trendek felé fogja a MS fordítani! Ez elvakultság/elfogultság. Hasonlóan Bauer-Berács-on felnőtt "okos" marketingesek szoktak nyilatkozni...
-
oO7
őstag
Technológiai vitákba szoktam beszállni, nem hitvitákba... Nem marketingelek, csak a téves gondolatmeneteket igyekszem helyretenni... iOS-es vagy Androidos topikban pl az idejét sem tudom, mikor jártam... Egyszerűen vannak olyan irányzatok, trendek, amiket sokan nem látnak vagy nem akarnak látni, viszont emiatt komoly félreértések alakulnak ki egy-egy topikban, egy-egy hír kapcsán... Sokkal régebb óta vagyok itt a PH! fórumon, mint a Microsoftnál, és előtte is ugyan ilyen voltam...
-
Ati1979
veterán
Egyetértek. Nagyon jól megfogalmaztad a dolog lényegét. Kiegészíteném azzal, hogy sok ember körömszakadtáig védi azt amilye van, még olyan tulajdonságok tekintetében is amik nyilvánvalóan gyengébbek a konkurens termék megoldásainál.
Sokan un. előszereteti értéket tulajdonítanak a saját dolgaiknak. Ez már szerintem a szubjektivitás mérgezett változata, ha lehet így fogalmazni...
A fizetett fórumozókhoz meg tényleg nincs mit hozzáfűzni...
-
Ati1979
veterán
Bocs viccnek szántam. Szóval természetesen nem gondoltam komolyan.
Azért volt rá példa nemrégiben. Nem tudom, most belinkelni a hírt, de ha jól emlékszem, volt valami nagy botrány, és komoly büntetést is kapott a Samsung mert kiderült, hogy bizonyos emberek valamiféle anyagi ellenszolgáltatás fejében járatták le htc one-t.
Szóval egy konkrét biznonyíték már van (volt) arra, hogy ez a jelenség valamilyen formában működik.
(#125) kispx
Hoppá, azt hiszem ez a tevékenység már előrehaladottabb stádiumban van mint gondoltam.
(#127) Glenda
Én nem tudok, de most, hogy felajálottad számíthatsz rá, hogy az illetékesek megkeresnek privi-ben.
Új nevet is fogsz kapni szerintem. pl. SamTroll9845
-
kispx
addikt
Sajnos van. Fizetett fórumozók.
Meg ugye a google vs apple egyik perében a bíró be is kérte, hogy melyik cég melyik blogereknek pénzelte. -
oO7
őstag
nemhiszem, hogy létezik olyan munkakör, ahol a fórumozásért kapsz fizetést... vagy esetleg valami szakfórumon support nyújtás, az talán... de, hogy egy sima hírportál fórumában vitázni emberekkel és ezért pénzt kapni, na azt nem hiszem, vannak ennél sokkal hatékonyabb módszerek is nagy közönség elérésére... nameg pl ha én itt a microsoft színeiben ügyködnék, akkor azt nekem masszívan fel kellene tüntetnem, nem lehet azt csak úgy sunyiban álrúhában osztani az észt...
-
Ati1979
veterán
Csinálják azt mint a Hp a webOS tablettel. Vinnék mint a cukrot.
Amúgy erre számítani lehetett az árazást is figylembe véve.
-
azbest
félisten
Egyebkent nincs azzal semmi baj, ha valaki elfogult a munkajaval kapcsolatban. Ebbol is latszik, hogy szereti azt amit csinal. :-) En is kicsit elfogult vagyok webkit temaban. Meg egy belso ember jobban belat a dolgok moge, csak nem mindig publikusak az ervei.
-
válasz
Set-Comment™ #113 üzenetére
Úgy rémlik, már nem MS alkalmazott. Nem is tudtam, hogy lekoccolt a fórumról.
-
"egyre inkább csak a felület lesz az eltérés a kettő között, mert az API-k össze fognak érni teljesen... "
Azért remélem ez tényleg be fog következni, és nem a WP lehülyítésével, mert jelenleg a WinRT XAML elég buta még a Silverlighthoz képest is
Pl. az INotifyDataErrorInfo vagy az attached behavior hiánya nekem nagy lyuk - bár mindkettőt körbe lehet meszelni kézzel...
-
oO7
őstag
na, szép... lebuktam
de amúgy megnyugtatlak, a saját véleményemet és tapasztalatomat mondom és nem a microsoft hivatalos álláspontját, és ezért, hogy itt fórumozgatok, nem kapok pénzt, ez nem része a feladataimnak... nyilván kicsit jobban belelátok a dolgokba, közelebb vagyok ezekhez a témákhoz, sok ilyen géppel találkozok, meg fejlesztek is Win8-ra meg WP8-ra, szóval eléggé jól tisztában vagyok a rendszerben rejlő lehetőségekkel... -
törölt tag
Van egy olyan érzésem, hogy annyira gyorsan fog bekövetkezni, hogy a WP8-ba invesztált emberek (megint) jól megszívják, hogy nem kapnak frissítést, ahogy a WP7->WP8 váltáskor is.
Egyébként a jelenlegi X1 Carbon itt kb 260 ezer Ft-nak megfelelő pénzről indul, és mivel nem kell nekem bele 3G meg hasonló cuccok, így kb ezen az áron venném.
Már csak egy nagyobb tárhely kellene bele, mert a mostani 400GB-on is alig férek el...
-
vicze
félisten
Azt felejted ki, hogy az ő gondolkodás módjában a Desktop hal ki, és csak WinRT appok maradnak.
Az más kérdés, hogy ahhoz hogy a win32 kipusztuljon kb. az apokalipszis kéne bekövetkezzen, és a desktop alkalmazások és nagyon-nagyon sokáig velünk maradnak. Könyörgök még az Office-ból nincs WinRT-s verzió... Persze ettől a ponttól válik értelmetlenné az RT mint külön OS. Ezért kb. 0 a gyártók érdeklődése iránta. 1 kezemen meg tudom számolni, hogy 1 év alatt hány RT-s gép jött ki.
Van a Surface, mint referencia, egy olyan HW-val, amit az OS nem képes kihasználni...
Asus VivoTab RT, ami kb. egy HW(Tegra3)-SW hulladék, már a Lurdys bemutatón is az fagyott szét, az én kezemben is...
Samsung Ativ Tab, amit a Samsung talán 3 országban ha forgalmaz a kereslet hiánya miatt...
Dell XPS 10, aminek az árát már nem tudja hova csökkenteni már a Dell, hogy megvegye valaki...
Lenovo IdeaPad Yoga 11, ami nem tablet!(És szintén Tegra...)
Szóval ha valaki megkérdőjelezi, hogy a gyártóknak miért nem kell a Windows RT mint OS, akkor olvassa el a fenti sorokat párszor.
MS-nél valahogy így próbálják asszsem kommunikálni: Windows RT -> ??? -> Siker! -
oO7
őstag
válasz
#16820480 #105 üzenetére
Szerintem lassan (vagy nem is olyan lassan) pontosan ez fog történni, a WP, mint önálló OS kihullik és a Win8 lesz leskálázva... igazából most megjelennek a 7-8"-os táblák... azokon egy snapped nézet kb pont akkora, mint egy telefon kijelzője... szóval majdhogynem azt lehet mondani, hogy a Win8-at már most is lehetne telefonon futtatni... egyre inkább csak a felület lesz az eltérés a kettő között, mert az API-k össze fognak érni teljesen... majd szerdán a BUILD után már jobb rálátásunk lesz arra, hogy ez milyen gyorsan is fog bekövetkezni...
ja, és bocsi, de Haswell-es Carbon X1-et akarsz venni (ami kb fél millió körül kezdődik), de tabletből spórolni akarsz pár tízezer forinton?
-
törölt tag
szeretek itt hivatkozni pl a Haswell-es Ultrabookokra, ahol kötelező az érintőképernyő
Ne már...Akkor hiába várok a jobb üzemidő reményében az X1 Carbon Haswell frissítésére, érintőképernyővel nem fog kelleni. Főleg, hogy érintőképernyő = üveg felület = csillogós szar.
Egyébként gondolkoztam mostanában, hogy kellene a barátnőmnek is egy tabletet venni, meg is néztem a Surface RT-t a boltban kiállított darabot. Sajnos úgy néz ki, hogy a legkisebb 32GB-os verzió (amiből kb annyi tárhely használható, mint egy 16 gigás "másik tabletnél") nagyjából 125 ezer forint itt, amiben nincs benne a billentyűzetes tok (az még plusz ~30 ezer lenne). Igy valószínűleg egy Note 10.1 lesz belőle: van hozzá stylus, ugyanúgy tud egymás mellett futtatni programokat, és a 16GB-os változat egy bt billentyűzettel nagyjából 100 ezer körül van...
Igazából jó lenne a Surface, csak tényleg úgy kéne megoldani, hogy ne legyen külön RT. Nekem úgy jobban tetszene, hogy a WP8 kihullik, csak a felület marad meg, mert ugye az kis képernyőre van optimalizálva, és az RT veszi át a helyét. Mennyire lenne nehéz azt mondani, hogy bizonyos ppi alatt ilyen felülete van az alkalmazásoknak, felette meg amolyan. -
Glenda
addikt
Ott pont nem. De van ez is.
-
oceanrush
senior tag
válasz
Fritz Teufel #99 üzenetére
Tenyleg jo lenne, az iOS mar nem huzoero
-
Fritz Teufel
addikt
Nagyon remélem, hogy a Microsoft belehúz, mert az jó hatással lenne az Androidra. Nagyon várom már, hogy alkalmas legyen munkára is, mert a Windows csak ebben több nála, minden másban messze elmarad.
-
kispx
addikt
Kipróbálták... visszavitték...
Itt már nem azt döntött, hogy a cikkben fikázták vagy dicsérték.Amúgy meg nagyon érdekes...
Miért nem láttam "le vannak fizetve" hsz-t annál a cikknél, amikor amiben közölték, hogy ingyenes lesz az office az RT-s tabletekhez? Mert az egyértelműen az RT-s tablet pozitívuma. Pont. Senki nem vitatta. De amikor a semmiről akarják bebizonyítani... -
Glenda
addikt
Mert megmerték írni, hogy a konkurenseihez képest milyen? Vagy azért mert azt írták hogy nem fogy?
Tömegesével vitték vissza az RT-t ezzel az indokkal. De ezt minden normális portálon megírták.
Ha meg pro MS cikk van, akkor le vannak fizetve, benyal a PH a MS-nak, stb. Kettősmérce ftw.
-
kispx
addikt
> "hülyék az emberek"
Ehhez csak gratulálni tudok. Biztos csak rosszul tartják a tabletet...> "egy nagy lapáttal rá is tesznek a "hozzáértő" újságírok"
Mert megmerték írni, hogy a konkurenseihez képest milyen? Vagy azért mert azt írták hogy nem fogy?> "OEM-ek, akik ezt még tovább sulykolják azzal, hogy ennyire kiállnak az RT mögül"
Magyarázd már meg, egy OEM minek forgalmazzon egy olyan terméket ami nem fogy? Hogy rajtuk maradjon és a veszteséget lenyeljék?> "Szerintem ez az egész csak egy generált műhiszti, mert úgy igazából nem tudom elképzelni, hogy egy ember megvesz egy táblagépet (!!!) és egy pillanatra is megfordul az fejében, hogy akkor ő azon desktop alkalmazásokat akar használni..."
Tömegesével vitték vissza az RT-t ezzel az indokkal. De ezt minden normális portálon megírták. -
oO7
őstag
nem tudom, feltűnt e, hogy nem is nagyon vannak RT-s gépek, az X86-os tábláknál meg még jól rá is játszanak, hogy "ez teljes értékű Windows-zal van ám"... akkor mire is kéne számítani? ez nem arról szól, hogy "nem kell a népnek", hanem nagyon is az OEM-ek szerencsétlenségéről...
-
oO7
őstag
"azért vett ilyen gépet a többi helyett, mert fontos neki hogy a ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programját tudja használni táblagépen"
nem... eleve az otthoni felhasználóknak nem igazán vannak ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programjaik, de aki megvesz egy táblagépet, az táblagépnek akarja használni és nem matlabot futtatni rajta... azok akik tudatosan ezen okból választanak direkt x86-os táblagépet, azok körülbelül a vásárlók 0.001%-át (vagy inkább kevesebbet) teszik ki... nem az ő rétegigényük fogja sírbavinni az RT-t, hanem a nyomoronc OEM-ek szerencsétlenkedése...mert valami kretén felvetette, hogy hát milyen megtévesztő, hogy ez is Windows (8) meg az is Windows (RT) aztán miért nem fut rajta a desktopos programja (ez az a pont ami egy szándékosan generált műhiszti, és nem egy valós probléma, mert ilyen egy átlag ember fejében meg sem fordulna), és aztán beszartak az OEM-ek, hogy hogyan magyarázzák majd ezt el a felhasználóknak és blablabla, és aztán a Samsunggal az élen (ha jól emlékszem) tüntetőleg kihátráltak az RT mögül... remélem lesz valami barom aki ír egy "komoly elemzést" arról, hogy az Xbox One is bukás mert Windows van rajta, X86-os rendszer, oszt' még sem tud desktop alkalmazásokat futtatni
-
oO7
őstag
Egy teljesen egyedi rendszerről van szó, sajátos koncepciókkal... az egész dizájn, az, hogy tudsz egyszerre több alkalmazást futtatni egymás mellett egy képernyőn, az élőcsempék, gyors, stabil, biztonságos... tudom, hogy egyelőre kevesebb alkalmazás van rá, mint a konkurens platformokra, de már most is igen nagy az átfedés és folyamatosan növekszik tovább... igen, húzó név mögötte az Office, vagy ha valakinek számít, akkor az Xbox Live-os játékok és az Xbox szolgáltatások (Music, Video - nyilván ezek mondjuk magyarországon nincsenek még)...
nem kell, hogy jobb legyen... elég ha más...
-
vinibali
őstag
te még mindig abban a tévedésben élsz, hogy a desktop a klasszikus értelemben vett ASZTALI programokat jelenti. nem, azt ami nincs ARM-ra lefordítva. veszek egy egyszerű példát, matlab! androidra van x86-ra van. van értelme win rt-s gépet venni androidos vagy nem rt helyett? NINCS
vagy a korábban említett teamspeak és a sort még millióig lehetne sorolni, aminek nincs vagy alkalmatlan az alternatívája. a te igényeig ilyenek, neked nem kell. de az átlag számára még mindig azért a windóz az windóz. azért vett ilyen gépet a többi helyett, mert fontos neki hogy a ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programját tudja használni táblagépen. -
Polllen
félisten
A desktop téma azért jön elő, mint igény, mert mással nem tud villantani az ms.
Hatszázhuszonhétezerszer leírta valaki, hogy szimpla tabként a konkurencia megeszi. És ez igaz is, amíg a fejlesztők és a vásárlók nem látnak fantáziát a modern ui-s desktop és tabletes progikban.
-
oO7
őstag
válasz
Set-Comment™ #85 üzenetére
az itt az alapvető probléma - amit a témaindító hír is taglal - hogy sok ember azon a - téves - gondolatmenet mentén ítélkezik a Windows RT képességeiről és "sikerességéről", hogy tud e X86-os, desktop alkalmazásokat futtatni... a te igényed egy masszívan rétegigény, és a többségnek tökéletesen édesmindegy, hogy a Modern alkalmazásait - amit egy táblagépen használni szokás - X86 vagy ARM processzor futtatja... felhozzák az "okosok" az RT negatívumaként, hogy nem tud desktop alkalmazásokat futtatni, de ha belegondolunk, hogy mire jó egy táblagép, akkor gyorsan arra a következtetésre jutunk, hogy nem is kell neki... innentől kezdve az RT nem magától terjed lassan, mert rosszak a képességei, hanem mert hülyék az emberek és erre még egy nagy lapáttal rá is tesznek a "hozzáértő" újságírok és az idióta OEM-ek, akik ezt még tovább sulykolják azzal, hogy ennyire kiállnak az RT mögül...
Szerintem ez az egész csak egy generált műhiszti, mert úgy igazából nem tudom elképzelni, hogy egy ember megvesz egy táblagépet (!!!) és egy pillanatra is megfordul az fejében, hogy akkor ő azon desktop alkalmazásokat akar használni...
Ha azt látnám, hogy X86-os prociból is tudnak olyan tabletet építeni, mint ARM-ből (vékony, könnyű, nagyon sokáig bírja), akkor nem érdekelne ez az egész cirkusz... persze Surface-ből tuti lesz második generációs RT, talán a Nokia is belép valami RT-s géppel, és onnantól kezdve engem nem érdekel, hogy a HP, DELL, Lenovo meg a többiek hogyan vágják maguk alatt a fát az X86 erőltetésével, és hogyan csúsznak le a tabletpiacról... megint...
-
azbest
félisten
A tdp nem azt jelenti, hogy állandóan annyi wattot fűt el. Az a maximum hőtermelés. Az x86 és arm rendszerek üzemideje közt az energiagazdálkodás adja a legnagyobb különbséget. Persze ez még RT alatt sem az igazi [link].
(#73) Glenda:
a dzsunka androidos tabletek többségében van dedikált video dekóder. 25 ezer körül már kapni rockchip rk3066 és amlogic AML8726-MX SoC-ra épül, ezekben mali400-as gpu található. Semmi gondjuk a videolejátszással. 35 ezerért 1280x800-as felbontású ips kijelzővel is elérhetőek. Persze ezek magyar boltból áfával kerülnek ennyibe. A korábbi egymagosokon is mehetett fullhd, ha szoftveresen normálisak voltak. -
oO7
őstag
válasz
Set-Comment™ #79 üzenetére
de van... az az alkalmazás abban a formában nem tabletre való... ha ezt a rétegigényt már kellően nagy réteg képviseli, akkor a fejlesztők elkészítik a tabletes verziót, ami egy 10"-os kijelzőre és érintésre lesz optimalizálva... én nem az alkalmazások funkcionalitását kérdőjeleztem meg, hanem azt mondtam, hogy desktop alkalmazások nem valók egy táblagépre...
-
oO7
őstag
a Stylus hiányát az RT-s gépeknél én is nagyon sajnálom, pedig valami kegyetlen jó a kézírás felismerése a rendszernek (persze egyelőre csak angolul)... nagyon remélem, hogy a 2. generációs RT gépekbe már kerül nagyobb felbontású kijelző meg stylus támogatás...
"És szerintem pont ettől lesz több az iOS/Android tabletektől: szoftveres kompromisszumokat egyáltalán nem kell kötni, minden megy"
ez viszont az a rész amivel én nem igazán értek egyet... az, hogy valami fut a gépen, az nem jelenti azt, hogy jól fut vagy kényelmes a kezelése... egy desktopos alkalmazás használata egy táblagépen az igenis kompromisszum..."az alig létező felhasználói bázis"
Ha durván 1.5 milliárd PC-vel számolunk és figyelembe vesszük, hogy körülbelül 5%-nál jár a Win8 részesedése, az 75 millió felhasználót jelent... mekkora is a tablet piac? 100-200 milliós?
és a Microsoft gyakorlatilag egy kalap alá veszi az összes touch élményt nyújtani képes eszközt, legyen az tablet, notebook, vagy egy AIO gép... ezeken az emberek szívesen fognak Modern appokat használni és tapicskolni, ergó az appfejlesztőknek mind potenciális célcsoport, és az Androidnak meg az iOS-nek ezek is direkt konkurenciái... persze, tudom, hogy ennek a becsült 75 milliós felhasználóbázisnak csak egy része (egyelőre viszonylag kis része) rendelkezik ilyen touch-os géppel, viszont most már lassan nem lehet olyan gépet kapni, ami ne lenne touch-os (szeretek itt hivatkozni pl a Haswell-es Ultrabookokra, ahol kötelező az érintőképernyő)... illetve azért nem "Touch-ONLY" a Modern felület, egérrel is kényelmesen kezelhető, szóval a maradék felhasználó is azért beletartozik a potenciális célcsoportjába az appfejlesztőknek... -
" x86-os, desktop alkalmazások viszont továbbra sem táblagépekre valók... baromi kényelmetlen őket használni... ezt is tapasztalatból mondom..."
Érdekes, én pont ellenkezőleg tapasztalom a Series 7 Slate-emen, amit hónapok óta használok elsődleges tabletként, kis híján elsődleges számítógépként. Persze a stylus nagyon jól jön hozzá (kár hogy az RT-s mókáknál nem szokták eltúlozni a WACOM panelt). És szerintem pont ettől lesz több az iOS/Android tabletektől: szoftveres kompromisszumokat egyáltalán nem kell kötni, minden megy.
Ha meg "igazi" tablet alkalmazás kell, azt a meglévő platformok olcsóbban és nagyobb mennyiségben nyújtják, kár szépíteni. És még arra se kell várni, hogy a fejlesztők az alig létező felhasználói bázis számára Silverlightra portolják az alkalmazásaikat... (tudom, sántít technikailag).
-
oO7
őstag
válasz
Set-Comment™ #75 üzenetére
TIPIKUS tablet appok...
-
oO7
őstag
oh, bocsi, most lapoztam tovább a következő oldalra... én eddigi tapasztalat alapján azt láttam, hogy az x86-os gépek (amik mondjuk inkább jellemzően valami i5-ös procit kaptak, szóval lényegében egy ultrabook belsőt), azok nehezebbek voltak, jobban fűtöttek, és lényegesen kevesebb ideig bírták, mint pl egy Surface RT... én is kíváncsi leszek az AMD megoldására, de eddig ami hasonló kategóriában volt Atom proci, az nagyon nem győzött meg... abból is a következő generáció már életképesebb, és az AMD megoldása is érdekes lehet, és a Haswell-es ULV procik is már feltehetően tovább bírják, mint az előző generáció... de az után, hogy nekem a Surface RT az bekapcsolva kibírt úgy 14 órát, hogy amikor eszembejutott és megnéztem, hogy mennyire porzik az akksija, akkor még valami 60% fölött volt... na ez után én azt mondom, hogy ha tablet akkor ARM...
a Skype-ra mondtam, hogy ok, az van, ez neked nyilván nem vígasz...
a TDP-re én is azt mondtam, hogy az csak a hőtermelés, ennél a valós fogyasztás nagyobb...
a videózás lehet szempont, de azt meg tudod tenni egy RT-s gépen is...
az x86-os, desktop alkalmazások viszont továbbra sem táblagépekre valók... baromi kényelmetlen őket használni... ezt is tapasztalatból mondom...
-
vinibali
őstag
az nem atom proci tesztje, hanem a kettő összehasonlítása. de nem rápillantani kell, hanem belenézni. ha esetleg tudsz jobb fogyasztásmérő tesztet, belinkelheted, ugyanis te mondtad, hogy a Temash 5x annyit fogyaszt mint a Tegra3!
Teamspeak egy példa volt, az 1 a millió app közül ami nincs Win RT-re. ne olyat keress ami le van fordítva, vagy le lehet fordítani csak nem csinálták meg. ha egy szerveren úgy kommunikál 20 ember, hogy teamspeaken beszélnek, nem mondhatod azt hogy "használjunk má szkájpot mert csak az van a táblagépemre".
ha valaki wines táblát vesz, azért teszi mert kellenek neki a wines appok. ha nem mennek, vehetne androidosat is. szóval a témának már alapból nincs így értelme. esetleg RT-s géped van? írj egy tesztet róla szívesen olvasnám! és a TCP jellemzően alacsonyabb érték mint a fogyasztás.
részemről itt az offolás befejeződött, mintha a falnak beszélnék. csak az én állításaimat kérdőjelezted meg, önálló vagy számszerű adatot még mondtál/linkeltél.
álohá!(#69) Jim Tonic:
akkor ismét és utoljára. gondold át. bármilyen x86/AMD64 app(ami nincs lefordítva RT-re) és a videónézés nem érv?! -
fairi
őstag
Bármikor és bárhogy gondolkoztam rajra sose jöttem rá mi értelme van a windows RT-nek,és ahogy látom az emberek többsége is erre a következtetésre jutott.
lehet beleölni a pénzt, és még olcsóbban adni, de a sorsa megpecsételődött.Ahogy jönnek a viszonylag erős, de passzív hűtéssel is menő x86-os procik úgy lesz 100%-ig értelmetlen.
Plusz a wp8-as phabletek is megjelennek akkor másik oldalról is jön a sorscsapás. -
oO7
őstag
vannak 3rd party playerek WinRT-re is amik visznek mindenféle formátumokat (mkv-t is, feliratokat is), az égvilágon semmi nem korlátozza ilyenek készítésében a fejlesztőket, sőt készülőben van a VLC is... TS meg Ventrilo egyelőre még nincs - bár annak az elkészítését sem akadályozza semmi - de ott van pl a Skype, azon is lehet konferenciabeszélgetést csinálni (bár ha TS-en vagy Ventrin szoktatok lenni, akkor tudom, ez nem vigasz)...
tök jó, hogy egy Atom proci tesztjét belinkeled...
1. az Atom procit az ellenségeimnek sem ajánlanám...
2. a linkelt cikk pont azt mutatja, hogy nekem van igazam... az a 3-4W az egész rendszer fogyasztása, a procijé pedig 0.5W környékén mozog... ez a fogyasztás... az AMD Temash csak hőből termel 4W-ot, ami azt jelenti, hogy a fogyasztása még több... -
vinibali
őstag
a desktop appok és a videodekódolás nem érv? a desktop appok mondjuk egy telepített TeamSpeak vagy bármilyen más x86/AMD64 app és a videónézés nem érv?
IDE nézz már fel, a Tegra3 átlagos fogyasztása 3-4Watt körül mozog.
én meg azt nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy olvass és értsd meg amit írok! -
oO7
őstag
annak az AMD procinak még mindig kb 5x-ös a fogyasztása egy ARM-es procihoz képest... azt a 12 órát pedig valszeg egy kb 1.5kg-os ultrabookban mérték és nem egy 500g-os tabletben...
és amúgy a desktop appok és a videódekódolás még mindig nem érvek egy táblagép esetében... EGY TÁBLAGÉP!!! ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni.... videódekódolás... te atya jó úr isten...
-
vinibali
őstag
pont az ARM-os SoC miatt butább, pl x86-os appok hiánya, videódekódolás. winRT PH-s teszt
láttam egy korai reviewt az AMD Temashról(3,9W TDP) 12-13 óra feletti akkuidőt mértek, de sajnos a cikket nem találtam meg. -
dreamdancer
őstag
Az elmúlt 3 év pont azt mutatta meg, hogy a mobil OS vitte a korábban életképtelen tablet-kategóriát sikerre, ami simán elment a viszonylag nyenge ARM-procikon. Persze abban igazad van, hogy nem 3-5 hüvelykre kitalált GUI-val, az első, 2.2 és 2.3-as androidos tabletek valóban szörnyűek voltak. De az nagyon is hasznos, hogy a hardver és az OS ugyanaz, így a legtöbb appnál csak a GUI-t kel tabletre szabni.
És félreértés ne essék, nekem semmi bajom a Modern UI-val, rá lehetne simán húzni a WP-re tableteknél, de a nagy, erőforrásigényes desktop OS és szoftverek egyszerűen nem a szimpla tartalomfogyasztásra kihegyezett tabletre valók, és ezen az RT és az ARM sem segít. Ami meg a touchscreenes notebookokat illeti, ilyenek már tavaly óta vannak, de pár geeken kívül nem nagyon kapkodnak utánuk. Én csak egyet próbáltam, de az a tétova ide-oda kapkodás a kijelző, a klaviatúra és az egér között minden volt, csak kényelmes nem. Nem hinném, hogy ez lesz a jövő.
-
vinibali
őstag
akkor ezek szerint mégsem kezdődik el a beharangozott ARM letámadás
-
azbest
félisten
egy telefonos OS nem tabletre való... ezt a Google is és az Apple is megszívta és az első tabletjeik megjelenése után még 1-2 évig az értelmetlen és használhatatlan kategóriákba tartoztak és csak nagyranőtt telefonok voltak, meg az appok ilyen kompatibilitási módban futottak jó gány módon meg ilyenek...
Aham, valószínűleg ezért futottak be ennyire. Ha megnézed az apple termékeit és szolgáltatásait az utóbbi 15 évben, akkor éppen azt látni, hogy egymásra épülnek a termékek. A korábban létrehozott szolgáltatások miatt nem üres és használhatatlan hardverként indulnak egy új termék bevezetésekor. Igaz, hogy felskálázással, de rögtön mindenféle app elérhető volt a tabletjükre. A beépített zenebolt már ekkor alap volt, a videó bolt is több értelmet nyert. Ezzel szemben az RT nem bővítette a szolgáltatásokat és a kényelmet, hanem inkább korlátokat hozott.
Az #52-es dpi skálázódós mondat mosolyt csalt az arcomra. Ez valahogy ms specifikus problémának tűnik és a "nem kell nagy felbontás mert picik lesznek a betűk" gondolkodásra szocializált felhasználókat juttatta eszembe.
A munkára való alkalmasság kapcsán pedig azokkal a játékokkal látok párhuzamot, ahol lineárisan csak egy kötött módon lehet végigmenni a pályákon. Persze az élet nem ilyen egyszerű, nem véletlenül találták ki a multitasking-ot. Igaz, van akinek olyan egyszerű a munkája, hogy csak egy folyamatábrát kell követnie, de azért van még összetettebb feladat is, ahol egyszerre többfelé kell figyelni.
-
oO7
őstag
hogy a viharba ne lenne értelme az RT-nek? az RT képes kiaknázni ezeknek a kis méretű érintős eszközöknek a képességeit, nem a desktop... akadjatok már le erről a "teljes értékű rendszer = desktop alkalmazások" marhaságról... nem kevésbé teljes értékű a WinRT sem, mint a Win8 csak más fajta alkalmazásokat lehet rajta futtatni... a desktop csak egy visszafele kompatibilitási réteg... pont... a desktop alkalmazások nincsenek felkészítve arra, hogy ilyen kis képernyőn meg touch-os eszközökön használják őket és jellemzően nem skálázódnak jól a nagyobb felbontásokra és nagyobb DPI-jű kijelzőkre... nem való egy desktop környezet az ilyen gépekre... ellenben a modern felületet a kor igényeinek megfelelően találták ki és az már hatékonyan képes kb tetszőleges méretű, felbontású, és DPI-jű kijelzőkön érintéssel vagy egeres vezérléssel is működni...
A komolyabb munkára a WinRT is egészen pontosan ugyanúgy alkalmas lehet, mint a Win8... ugyanúgy meg lehet csinálni mindent a modern appokban is mint a desktop alkalmazásokban... lehet szövegszerkesztőt, fejlesztőkörnyezetet, videóvágót, CAD szoftvert írni... bármit... natív C++-ban lehet rá fejleszteni sőt még GPGPU programozásra is van lehetőség... semmivel nem kevesebb egy modern app, mint egy desktop app (*az esetek túlnyomó részében)... -
Pete55555
addikt
-
sirály12
őstag
Sok igazság van abban amit leírtál, de ezzel azt is mondod, hogy a winrt-nek nincs semmi létjogosultsága! Mert mivel a tabletek és laptopok osszeolvadnak, így veszíti értelmét egy nem teljes win-t futtató eszköz!
Mivel ha már van fizikai billenyű és egér, onnantól komolyabb munkára is használható eszközről beszélünk, amiben viszont semmi keresnivalója egy csökkentett funkcionalitással bíró rendszernek! -
oO7
őstag
válasz
dreamdancer #45 üzenetére
egy telefonos OS nem tabletre való... ezt a Google is és az Apple is megszívta és az első tabletjeik megjelenése után még 1-2 évig az értelmetlen és használhatatlan kategóriákba tartoztak és csak nagyranőtt telefonok voltak, meg az appok ilyen kompatibilitási módban futottak jó gány módon meg ilyenek...
az MS már tanult az ő hibájukból és meg sem fordult a fejükben, hogy a WP-ből csináljanak 10"-os telefont... ők viszont a tabletet és a PC-t vonták össze... ami majdnem ugyanakkora hülyeség, de azért mégsem akkora, + a microsoft nem akart egy tisztán tabletes OS-el nekimenni az iPad-nek meg az Androidos tableteknek, mert az egy hasonlóan nyögvenyelős menetelés lett volna, mint a WP a telefonpiacon... helyette "kicsit" megtámogatta a megoldást PC oldalról, és így nem is lesz kérdéses a Windows 8-as eszközök már viszonylag rövidtávú sikere sem... itt azért érdemes hozzátenni azt a kezdeményezést is, hogy a notikat touchscreen-nel vértezzék fel és legyen ez a standard... egy 12-15"-os érintős notebook nem áll olyan messze egy 10"-os "tiszta" táblagéptől... a PC piacnak meg bőven több, mint a fele notebookokból áll, szóval bevállalható kompromisszum volt az, hogy ezt a felületet nyomják tableten, notebookon, és asztali rendszereken is... igazából úgy, hogy a tabletek dokkolókat kapnak, a notebookok meg érintőkijelzőt, a két kategória gyakorlatilag összemosható, és marad a desktop PC kategória, ami kicsit kilóg a sorból... az szerintem a későbbiekben el is lesz választva, meg is lesz különböztetve, csak most első körben el kellett indítani a rendszert... de amúgy saját tapasztalatból mondom, hogy egy 32"-os monitoron sem rossz használni a modern felületet, és azért a 8.1 rengeteget fog javítani az egeres felhasználók élményén...
-
margithid
veterán
válasz
Pete55555 #47 üzenetére
Teljesen egyetértek! Ipaden ugye ott van az alma logó, ami eladná szeritnem még drágábbért is, android tabletekkel megy egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt microsoft.
Egyébként é nattól félek, hogy mire eljutnánk oda, hogy az asztali és a mobil OS-ek egybeforrnak, addigra az android már annyira megkomolyodik, hogy a microsoft képtelen lesz versenyezni vele.
Az android egyre inkább jó lesz, és bizony komolyabb munkára is teljesen alkalmas.
Az olcsó kínai 30k-s tabletek is használhatóak, haveromnak pl egy wayteq van, és teljesen jó, kinézet minden válalható! -
Pete55555
addikt
Nem értem, miért kell ennyire védeni az RT-t. Windows részvényesek vannak köztünk?
Amire az RT-t használni lehet, arra jobb alternatíva az iPad. Ha meg olcsó kell, vesz negyedannyiért androidot, persze kompromisszumokkal.
Az lenne jó, illetve plusz szolgáltatás, ha futtatna desktop alkalmazásokat. De nem, senki nem akar 10" tableten ujjal autocadben rajzolni (lehet másra is gondolni, csak egy példát mondtam), viszont lehet hozzá csatlakoztatni perifériákat, nem- problem solved
Persze ez kis réteg lenne, de legalább ennek a rétegnek megfelelne, de így még ez sincs.
És hiába mondjátok, hogy az RT meg a W8 majdnem ugyanaz, meg ugyanúgy lehet rá fejleszteni. A felhasználó mit lát ebből? Fut rajta a programom, amit használnék? Nem. Van "Metro-s" verziója? - talán, viszont iPadre pl biztos van. -
dreamdancer
őstag
+1
Nem értem, hogy az elmúlt bő 10 év megbukott tablet-pc-i után hogy nem lehet felfogni, az a desktop sw, ami 13-27"-es kijelzőre, egérrel és klaviatúrával való használatra van kitalálva, egy tableten kábé használhatatlan. Persze el lehet vele szöszölni, de normál munkára alkalmatlan. És igen, a Win8-as tabletre rá lehet dugni egeret meg billentyűzetet, wow, gratula, sikerűlt feltalálni az Atom procis netbookot, csak még kényelmetlenebb formában.Az RT meg végképp egy vicc, mintha egy olyan projekt része lenne, amiban a lehető legrosszabb tulajdonságokkal bíró tablet OS-t akarták volna megcsinálni. Ahelyett, hogy fogták volna a kicsi, gyors, smooth WP8-at és ráhúztak volna egy tabletes GUI-t, ahogy a Google és az Apple is tette, meglehetős sikerrel.
-
oO7
őstag
az az alapvető hiba ebben a gondolatmenetben, hogy azt hiszed, hogy egy "nyílt" rendszerrel lehetséges iPad gyilkos meg Android szorongató rendszert csinálni... vagy, hogy egy hagyományos desktopos Windows használható egy táblagépen... hát nem...
tömörített állományok kezelése lehetséges modern appal... van WinZip is, de valószínűleg egyéb alkalmazásokat is tudsz találni... tetszőleges böngésző x86-on még mindig lehet... médialejátszót is lehet sajátot készíteni (a VLC csapat dolgozik is ezen, de már most is vannak 3rd party lejátszók amik tudnak MKV-t lejátszani meg feliratot kezelni meg minden)...
-
vm93hun
aktív tag
Az embereknek nem kell ARM-es Windows tablet!
Amikor MS beharangozta, hogy "most Tablet OS-t készítünk" akkor mindenki azt várta, hogy egy iPad gyilkos rendszer fog megszületni, és hogy az Androidot is jól meg fogja szorongatni. Csakhogy fordítva sült el a dolog. Mit kaptak az emberek a WinRT-vel. Egy digitális vágódeszkát ami lósz@rt nem ér, mert csak a Store-ból való alkalmazásokat hajlandó futtatni (ezzel kizárva azon lehetőségeket, mint a tömörített állományokat kezelő program, a tetszőleges böngésző, tetszőleges médialejátszó, meg miegyébb, pont azokat amelyeket az ember használna... főleg a böngésző, hamár úgyis annyi sügér van hogy "Internet Explorer" szó hallatán továbbra is az IE6-ból indulnak ki)
WIndows 8-as táblák meg ha vannak is akkor vagy q**** drága, vagy ha van is olcsó akkor azt nem szeretik reklámozni, az embernek úgy kell kibogarászni azt a kb. 3 modellt, amit elfogadható áron kínálnak.
-
Ygg
senior tag
Meglátjuk.
Eltemetni még nem kell. -
Polllen
félisten
Minoseg teren is oriasi az elmaradas&fujhatom azt is, ha nem tudom minden igenyem lefedni egy rt-s geppel.
Az apple-re is gondoltam, ugyanis a fizetos appjaik nagysagrenddel olcsobbak, mint a winesek. Mar azon arazas szerint, amit win8 app boltjaban latok&az itunesban.
A gepek ara pedig ugy osszevetheto, ha moge tesszuk, milyen csomagot kapunk.Egy ipad jelenleg jobb ertekkel bir minden teruleten.
-
oO7
őstag
"ha lesz rá annyi és olyan minőségű app, mint a konkurenciára"
ugyan a mennyiség sem hiszem, hogy gondot fog okozni, de szerintem inkább a minőség legyen a mérvadó szempont ebben az összehasonlításban..."és annyi lesz a gép és az appok ára, mint a konkurenciáé"
ha most az Androidra célzol ami a retardált Google miatt már így is épp eléggé hazavágta mind a hardver mind a szoftver piacot... nem... az MS nem fog ilyen versenyben résztvenni...
ha meg az Apple-re célzol (nyilván nem), akkor viszont pipa, és pipa -
afk22
tag
En sem azt mondtam, hogy most fog elterjedni, meg hogy el fog valamikor is, de igazabol mivel a code bazis lenyegeben ugyan az mint a win8-nak, minimal plusz eroforras ez az MS-nek. Tehat nincs is ertelme megolni... Ezert is irtam, hogy 1-2 ev kell neki, hogy kideruljon mi lesz vele.
-
Cyberpunk
félisten
Ez egyértelmű bukta talán lekváros.
-
afk22
tag
Halkan megsugom a vasarlok tenyleg hulyek, legalabbis a donto tobseguk, nem ert hozza. Azt veszi amit XY mondott neki, aki ugyszinten tok hulye hozza, csak olvas mindenfele forumon, es azt hiszi hogy ert hozza, persze ezeken a forumokon megint csak donto tobbsegeben hozza nem ertok vannak
... Az szamit, hogy a koztudatban mi van, es ma koztudatban az van, hogy az Android es iOS az jo.
A WinRT-vel inkabb az a baj, hogy nagyon draga, meg azert az appok szama es minosege is kerdeses, de mivel a nagyteso a Win8 is huzza, igy azert annyira nem kell felteni. Szerintem par ev mulva ugyanugy felfuthat, mint az Android a tableteken. Remeljuk, hogy majd meglatjuk mi lesz
, aztan utolag lehetunk okosok, hogy en bezzeg megmondtam
.
Van egy x86-os tabletem win8-cal de azon 99%-ban csak az modern UI-s appokat hasznalom, persze neha van, hogy azon is kiprobalok valamit, ami x86-os, de azt ugyan ugy megtehetnem a desktop gepen is, vagy a notin... Tehat nekem boven eleg lenne egy RT arra amire most hasznalom a tabletet...
-
kovy79
őstag
Te meg megint megmagyarázod, hogy a vásárlók a hülyék, mert jelenleg nem kell neki eme csodás MS termék! Mit képzelnek magukról, hogy nem olyan cuccot vesznek, amire nincs szükségük / nem tetszik nekik? Az elemzők ezt meg le is merik írni?! Skandalum... Az a bődületes részesedés mindent elárul...
-
oO7
őstag
válasz
margithid #29 üzenetére
nagyon határeset... kár megpróbálni "megúszni" egy géppel ezt a dolgot... nem lehetséges olyan gépet összehozni ami egyszerre alkalmas használhatóan futtatni a desktop alkalmazásokat és jó "tablet tulajdonságokkal" bír (súly, méret, üzemidő)... x86-ból nem lehet jó tabletet csinálni... valamelyik tényezőn meg fog bukni a dolog... ha dolgozni akarsz, venni kell egy normális 13.3"-as ultrabookot (bár FullHD felbontás mellett azon is ki fog folyni a szemed, kissebb felbontáson meg dolgozni nem lehet), meg mellé egy normális ARM-es 8-10"-os táblagépet...
-
oO7
őstag
majd az után mondd, hogy nincs értelme miután használtál egy RT-s meg egy 8-as tabletet egy napig... ja, hogy nem tudod mert a 8-as lemerül pár óra alatt?
az app kínálatnak lehet nem ártana utánanézned... 80k+ alkalmazás van (ami tudom, nem jelent semmit), és azért mostanra már rengeteg minőségi app is megtalálható, és míg ez az iOS-el és az Androiddal ellentétben egy elég friss rendszer, ez még igen dinamikusan növekszik...
a lassúság dolgot én még nem tapasztaltam, pedig kb csak modern appokat használok... nincs egy irdatlan erős gépem, egy kb 3 éves AMD Liano-s noti, meg mondjuk SSD...
-
" azzal amagától érthetődő korlátozással, hogy csak modern appokat tud futtatni"
Itt a baj, ezzel sikerült elintézni, hogy az Rt-nek semmi értelme nincs, az android és az ios is veri gyakorlatilag mindenben. Ez még akkor se fogyna jól, ha alááraznák a nexus 7-nek. A modern ui-s app kínálat pedig kritikán aluli, és ráadásul nagyságrendekkel lassabbak mint a "rendes" alkalmazások.
-
oO7
őstag
válasz
margithid #25 üzenetére
"A microsoft pont azzal tudna nagyot gurítani, hogy 10-13" körüli táblákat adna ki teljes értékű win8cal"
egyrészről kismillió ilyen gép van már... másrészről pedig valószínűleg nem láttál/használtál még ilyen gépet, különben nem mondanál ilyet... az égvilágon semmi értelme nincsen egy "teljes értékű windowsnak" (ami alatt nyilvánvalóan a desktop alkalmazások futtatását érted) egy ilyen eszközön...
ennek a hibrid megoldásnak (desktop + modern felület) pont, hogy a 13"+-os ultrabookokon, notebookokon és asztali gépeken van értelme, ahol esetleg az ember még desktopos alkalmazásokat is szeretne használni... de 10"-on mégis mit lehet csinálni desktop felületen? főleg ha még meg is van kínálva egy FullHD kijelzővel a dolog? érintéssel már nem fogod tudni kezelni, akkor meg úgy használod a táblagéped, hogy előkapod a táskából a billentyűzetet meg a görgős egeret?"Egyébként is lassan lassan össze fognak mosódni az arm és az x86os OS-ek"
a Windows esetében ez már megtörtént... -
margithid
veterán
Lényege a mondanivalómnak, hogy a win RT teljes mértékben felesleges. Drága is, kevés is rá az alkalmazás.
Ilyen van már, ráadásul sokkal jobb reklámmal rendelkező apple termékként.
A microsoft pont azzal tudna nagyot gurítani, hogy 10-13" körüli táblákat adna ki teljes értékű win8cal. Ha azonos áron lenne ilyesmi egy ipaddel és lehetőleg amd apuval, akkor én tuti nem az almát választanám...
Egyébként is lassan lassan össze fognak mosódni az arm és az x86os OS-ek, szóval akkor jön el igazán microsoft ideje szerintem. -
oO7
őstag
válasz
margithid #21 üzenetére
nem értem, hogy milyen 3 oprendszerről beszélsz... a Windows RT az egy teljes értékű Windows 8 ARM-re elkészítve azzal a magától érthetődő korlátozással, hogy csak modern appokat tud futtatni... és igazából még ez után is 2 helyett inkább csak 1.5 OS marad, mert a WP8 is egy "rendes" Windows 8 csak telefonra szabott felülettel és képességekkel... a Windows RT és a Windows Phone között igen nagy átfedés van most is, és ez az átfedés csak növekedni fog az újabb verziókkal (pl Blue)... a Windows RT és a Windows 8 pedig 100%-osan fedik egymást... ha úgy vesszük, az RT részhalmaza a 8-nak úgy, hogy a 8 a desktoppal tud többet... a modern alkalmazások szempontjából a két rendszer identikus...
-
margithid
veterán
válasz
Pete55555 #19 üzenetére
Szeritnem ha ráfeküdnének a gyártók az amd megoldásaira, akkor bizony jó lenne a teljes windows 8cal szerelt tabletek ára és teljesítménye is.
A win RT szeritnem egy teljesen tévút volt, nem értem minek kellett 3 oprendszer a microsoftnak a wp és a windows 8 bőven elég lett volna.
Én személy szerint azt várom, hogy 100k körül legyen egy win8as táblagép 10"-on, 4 GB rammal, passzív hűtésű Amd apuval, akkumlátoros billentyűzettel opcióként.
Hátsó kamera, gps, nfc meg tök felesleges egy tabletbe, legalábbis nekem, ráadásul az árra is jótékony hatással lenne ha kihagynák ezeket, főleg a hátoldali kamerát. -
Pete55555
addikt
Na igen...
...Windows RT projektek leállítása mellett, mely helyett inkább az Atom processzorral szerelt Windows 8 táblagépekre fókuszálnak
Az asztán nagy előrelépés lesz
(#18) Osibaa
"Dupla akkora háttértárral."
Ehhez még hozzátenném, hogy a felét le is foglalja a Winfos rajta, úgyhogy majdnem ugyanott vagy vele -
Osibaa
senior tag
Nem fejezted be a mondatot...
"A Surface, ami ref model kerül annyiba, mint egy iPad. Dupla akkora háttértárral."... és baromi lassú CPU-val, használhatatlan GPU-val, alacsony felbontású kijelzővel és elenyésző számú futtatható alkalmazással.
Attól, hogy annyiért árulják, még nem lesz belőle iPad.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Már nem azért, de én felhasználói szemszögből se sok hasznát látom, ez úgy ahogy van, bukta lett. Magas is az RT-s tabletek ár a többihez képest.
-
kispx
addikt
válasz
dawheeler #10 üzenetére
Én sem használom őket, a jelenlegi moder ui-s alkalmazások nem tudják az igényeimet kielégíteni. Túlságosan gagyik. Max. a pdf olvasó jöhet szóba, de az sem tudja megjegyezni, hogy hol hagytam abba a pdf-et.
> "kíváncsi lennék, hogy hány winrt appot használ egy átlag user desktop gépen."
Meglehetősen kevés alkalmazást használnak. -
törölt tag
válasz
Armagedown #5 üzenetére
Már csak az hiányzik hogy mindenhol android legyen
-
-
-
dawheeler
tag
Sajnos én még mindig úgy gondolom, hogy semmi értelme egy olyan windowsnak ami nem windows. Erre van két másik, sokkal kiforrottabb rendszer. Ráadásul azok fölé menni árban...nagy ötlet volt. Desktopon is csak azért vagyok kénytelen windows 8-at használni mert fejlesztő vagyok, és rám kényszerítették, de arra is kíváncsi lennék, hogy hány winrt appot használ egy átlag user desktop gépen.
-
-
Kalamona1
tag
én csak egy megállapításoddal szeretnék vitatkozni. Én pont hogy asztali x86 os alkalmazásokat szeretnék futtatni egy tableten. Ezért várok a legerősebb themas ra (bocs ha nem jól írtam) Egyedül csak és kizárólag az ilyen rendszerek árával van bajom. Mert ha akarom ha nem a legtöbb amit fizetni tudok érte az 120ezer ft és ilyen árban megfelelőt nem talál az ember
-
oO7
őstag
Jaj... megint az okos elemzők, akik időről időre bebizonyítják, hogy nulla háttérismerettel is le lehet vonni messzemenő következtetéseket egy platformról és annak jövőjéről...
Tekintve, hogy
1) A Microsoft továbbra is teljes válszélességgel a Modern felület mögött áll és azt fejleszti
2) Egy 8-10"-os táblagépen amúgy sem használ az ember desktopos alkalmazásokat
3) Az ARM oda vissza rommá veri az X86-os processzorokat a kategóriájában
a kedves elemző állítása hamis... persze nagyon ügyesen összeszedett pár adatot úgy, hogy ha csak azokat nézzük, akkor tényeg erre a következtetésre juthatunk, csak épp van még egy pár másik tényező is a képletben, amiket elfelejtett figyelembe venni...A Windows RT - ami mellesleg "Az Új Windows" és azt jelöli, hogy WinRT-s alkalmazásokat tud csak futtatni, és nem azt, hogy ez egy ARM-es Windows - pont, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fog kapni kicsit hosszabb távon... jelenleg is tökéletesen megállja a helyét, mint ARM-es táblagépekre szánt rendszer, de a későbbiekben, ha bejönnek az ARMv8-as processzorok, akkor simán találkozhatunk majd az RT-vel notebookokon és all-in-one gépeken is, illetve, ha már kellően kiforrott lesz a rendszer, akkor simán találkozhatunk majd RT-vel X86-os gépeken is, kicsit hosszabb távon nézve a dolgokat pedig, egyszer csak eltűnik a desktop és már csak "RT-s" Windowsok lesznek...
-
Armagedown
őstag
jobban fogynának ezek a gépek ha rájuk lehetne valahigy hackelni az Androidot
-
blade zte
őstag
Basszus rakjanak rá androidot, és arm-es ubuntut trial bootra. Vinni fogják.
. Úgyis mindkettö ingyenes, ubuntura meg van vine, ami futtatni tudja az x86-os windows programokat.
-
joey04
titán
A webOS legalább szép és ötletes volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest