- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
Utolsó ebben a témában.
Kérdés: mire jó az RT? Az ingyen Office-on túl miért ajánlanád bárkinek a másik két platformmal szemben?
Válasz: Egy teljesen egyedi rendszerről van szó, sajátos koncepciókkal... az egész dizájn, az, hogy tudsz egyszerre több alkalmazást futtatni egymás mellett egy képernyőn, az élőcsempék, gyors, stabil, biztonságos...
nem kell, hogy jobb legyen... elég ha más... Na ezt aztán a piac messzemenően igazolta ugye?
Ja nem pont leszarta.
Ha ez nem fizetett marketing bullshit hitvitával nyakon öntve akkor le sem lett írva. -
Ati1979
veterán
Bocs viccnek szántam. Szóval természetesen nem gondoltam komolyan.
Azért volt rá példa nemrégiben. Nem tudom, most belinkelni a hírt, de ha jól emlékszem, volt valami nagy botrány, és komoly büntetést is kapott a Samsung mert kiderült, hogy bizonyos emberek valamiféle anyagi ellenszolgáltatás fejében járatták le htc one-t.
Szóval egy konkrét biznonyíték már van (volt) arra, hogy ez a jelenség valamilyen formában működik.
(#125) kispx
Hoppá, azt hiszem ez a tevékenység már előrehaladottabb stádiumban van mint gondoltam.
(#127) Glenda
Én nem tudok, de most, hogy felajálottad számíthatsz rá, hogy az illetékesek megkeresnek privi-ben.
Új nevet is fogsz kapni szerintem. pl. SamTroll9845
-
kispx
addikt
Sajnos van. Fizetett fórumozók.
Meg ugye a google vs apple egyik perében a bíró be is kérte, hogy melyik cég melyik blogereknek pénzelte. -
"egyre inkább csak a felület lesz az eltérés a kettő között, mert az API-k össze fognak érni teljesen... "
Azért remélem ez tényleg be fog következni, és nem a WP lehülyítésével, mert jelenleg a WinRT XAML elég buta még a Silverlighthoz képest is
Pl. az INotifyDataErrorInfo vagy az attached behavior hiánya nekem nagy lyuk - bár mindkettőt körbe lehet meszelni kézzel...
-
törölt tag
Van egy olyan érzésem, hogy annyira gyorsan fog bekövetkezni, hogy a WP8-ba invesztált emberek (megint) jól megszívják, hogy nem kapnak frissítést, ahogy a WP7->WP8 váltáskor is.
Egyébként a jelenlegi X1 Carbon itt kb 260 ezer Ft-nak megfelelő pénzről indul, és mivel nem kell nekem bele 3G meg hasonló cuccok, így kb ezen az áron venném.
Már csak egy nagyobb tárhely kellene bele, mert a mostani 400GB-on is alig férek el...
-
törölt tag
szeretek itt hivatkozni pl a Haswell-es Ultrabookokra, ahol kötelező az érintőképernyő
Ne már...Akkor hiába várok a jobb üzemidő reményében az X1 Carbon Haswell frissítésére, érintőképernyővel nem fog kelleni. Főleg, hogy érintőképernyő = üveg felület = csillogós szar.
Egyébként gondolkoztam mostanában, hogy kellene a barátnőmnek is egy tabletet venni, meg is néztem a Surface RT-t a boltban kiállított darabot. Sajnos úgy néz ki, hogy a legkisebb 32GB-os verzió (amiből kb annyi tárhely használható, mint egy 16 gigás "másik tabletnél") nagyjából 125 ezer forint itt, amiben nincs benne a billentyűzetes tok (az még plusz ~30 ezer lenne). Igy valószínűleg egy Note 10.1 lesz belőle: van hozzá stylus, ugyanúgy tud egymás mellett futtatni programokat, és a 16GB-os változat egy bt billentyűzettel nagyjából 100 ezer körül van...
Igazából jó lenne a Surface, csak tényleg úgy kéne megoldani, hogy ne legyen külön RT. Nekem úgy jobban tetszene, hogy a WP8 kihullik, csak a felület marad meg, mert ugye az kis képernyőre van optimalizálva, és az RT veszi át a helyét. Mennyire lenne nehéz azt mondani, hogy bizonyos ppi alatt ilyen felülete van az alkalmazásoknak, felette meg amolyan. -
kispx
addikt
> "hülyék az emberek"
Ehhez csak gratulálni tudok. Biztos csak rosszul tartják a tabletet...> "egy nagy lapáttal rá is tesznek a "hozzáértő" újságírok"
Mert megmerték írni, hogy a konkurenseihez képest milyen? Vagy azért mert azt írták hogy nem fogy?> "OEM-ek, akik ezt még tovább sulykolják azzal, hogy ennyire kiállnak az RT mögül"
Magyarázd már meg, egy OEM minek forgalmazzon egy olyan terméket ami nem fogy? Hogy rajtuk maradjon és a veszteséget lenyeljék?> "Szerintem ez az egész csak egy generált műhiszti, mert úgy igazából nem tudom elképzelni, hogy egy ember megvesz egy táblagépet (!!!) és egy pillanatra is megfordul az fejében, hogy akkor ő azon desktop alkalmazásokat akar használni..."
Tömegesével vitték vissza az RT-t ezzel az indokkal. De ezt minden normális portálon megírták. -
vinibali
őstag
te még mindig abban a tévedésben élsz, hogy a desktop a klasszikus értelemben vett ASZTALI programokat jelenti. nem, azt ami nincs ARM-ra lefordítva. veszek egy egyszerű példát, matlab! androidra van x86-ra van. van értelme win rt-s gépet venni androidos vagy nem rt helyett? NINCS
vagy a korábban említett teamspeak és a sort még millióig lehetne sorolni, aminek nincs vagy alkalmatlan az alternatívája. a te igényeig ilyenek, neked nem kell. de az átlag számára még mindig azért a windóz az windóz. azért vett ilyen gépet a többi helyett, mert fontos neki hogy a ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programját tudja használni táblagépen. -
Polllen
félisten
A desktop téma azért jön elő, mint igény, mert mással nem tud villantani az ms.
Hatszázhuszonhétezerszer leírta valaki, hogy szimpla tabként a konkurencia megeszi. És ez igaz is, amíg a fejlesztők és a vásárlók nem látnak fantáziát a modern ui-s desktop és tabletes progikban.
-
azbest
félisten
A tdp nem azt jelenti, hogy állandóan annyi wattot fűt el. Az a maximum hőtermelés. Az x86 és arm rendszerek üzemideje közt az energiagazdálkodás adja a legnagyobb különbséget. Persze ez még RT alatt sem az igazi [link].
(#73) Glenda:
a dzsunka androidos tabletek többségében van dedikált video dekóder. 25 ezer körül már kapni rockchip rk3066 és amlogic AML8726-MX SoC-ra épül, ezekben mali400-as gpu található. Semmi gondjuk a videolejátszással. 35 ezerért 1280x800-as felbontású ips kijelzővel is elérhetőek. Persze ezek magyar boltból áfával kerülnek ennyibe. A korábbi egymagosokon is mehetett fullhd, ha szoftveresen normálisak voltak. -
" x86-os, desktop alkalmazások viszont továbbra sem táblagépekre valók... baromi kényelmetlen őket használni... ezt is tapasztalatból mondom..."
Érdekes, én pont ellenkezőleg tapasztalom a Series 7 Slate-emen, amit hónapok óta használok elsődleges tabletként, kis híján elsődleges számítógépként. Persze a stylus nagyon jól jön hozzá (kár hogy az RT-s mókáknál nem szokták eltúlozni a WACOM panelt). És szerintem pont ettől lesz több az iOS/Android tabletektől: szoftveres kompromisszumokat egyáltalán nem kell kötni, minden megy.
Ha meg "igazi" tablet alkalmazás kell, azt a meglévő platformok olcsóbban és nagyobb mennyiségben nyújtják, kár szépíteni. És még arra se kell várni, hogy a fejlesztők az alig létező felhasználói bázis számára Silverlightra portolják az alkalmazásaikat... (tudom, sántít technikailag).
-
vinibali
őstag
az nem atom proci tesztje, hanem a kettő összehasonlítása. de nem rápillantani kell, hanem belenézni. ha esetleg tudsz jobb fogyasztásmérő tesztet, belinkelheted, ugyanis te mondtad, hogy a Temash 5x annyit fogyaszt mint a Tegra3!
Teamspeak egy példa volt, az 1 a millió app közül ami nincs Win RT-re. ne olyat keress ami le van fordítva, vagy le lehet fordítani csak nem csinálták meg. ha egy szerveren úgy kommunikál 20 ember, hogy teamspeaken beszélnek, nem mondhatod azt hogy "használjunk má szkájpot mert csak az van a táblagépemre".
ha valaki wines táblát vesz, azért teszi mert kellenek neki a wines appok. ha nem mennek, vehetne androidosat is. szóval a témának már alapból nincs így értelme. esetleg RT-s géped van? írj egy tesztet róla szívesen olvasnám! és a TCP jellemzően alacsonyabb érték mint a fogyasztás.
részemről itt az offolás befejeződött, mintha a falnak beszélnék. csak az én állításaimat kérdőjelezted meg, önálló vagy számszerű adatot még mondtál/linkeltél.
álohá!(#69) Jim Tonic:
akkor ismét és utoljára. gondold át. bármilyen x86/AMD64 app(ami nincs lefordítva RT-re) és a videónézés nem érv?! -
vinibali
őstag
a desktop appok és a videodekódolás nem érv? a desktop appok mondjuk egy telepített TeamSpeak vagy bármilyen más x86/AMD64 app és a videónézés nem érv?
IDE nézz már fel, a Tegra3 átlagos fogyasztása 3-4Watt körül mozog.
én meg azt nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy olvass és értsd meg amit írok! -
vinibali
őstag
pont az ARM-os SoC miatt butább, pl x86-os appok hiánya, videódekódolás. winRT PH-s teszt
láttam egy korai reviewt az AMD Temashról(3,9W TDP) 12-13 óra feletti akkuidőt mértek, de sajnos a cikket nem találtam meg. -
dreamdancer
őstag
Az elmúlt 3 év pont azt mutatta meg, hogy a mobil OS vitte a korábban életképtelen tablet-kategóriát sikerre, ami simán elment a viszonylag nyenge ARM-procikon. Persze abban igazad van, hogy nem 3-5 hüvelykre kitalált GUI-val, az első, 2.2 és 2.3-as androidos tabletek valóban szörnyűek voltak. De az nagyon is hasznos, hogy a hardver és az OS ugyanaz, így a legtöbb appnál csak a GUI-t kel tabletre szabni.
És félreértés ne essék, nekem semmi bajom a Modern UI-val, rá lehetne simán húzni a WP-re tableteknél, de a nagy, erőforrásigényes desktop OS és szoftverek egyszerűen nem a szimpla tartalomfogyasztásra kihegyezett tabletre valók, és ezen az RT és az ARM sem segít. Ami meg a touchscreenes notebookokat illeti, ilyenek már tavaly óta vannak, de pár geeken kívül nem nagyon kapkodnak utánuk. Én csak egyet próbáltam, de az a tétova ide-oda kapkodás a kijelző, a klaviatúra és az egér között minden volt, csak kényelmes nem. Nem hinném, hogy ez lesz a jövő.
-
azbest
félisten
egy telefonos OS nem tabletre való... ezt a Google is és az Apple is megszívta és az első tabletjeik megjelenése után még 1-2 évig az értelmetlen és használhatatlan kategóriákba tartoztak és csak nagyranőtt telefonok voltak, meg az appok ilyen kompatibilitási módban futottak jó gány módon meg ilyenek...
Aham, valószínűleg ezért futottak be ennyire. Ha megnézed az apple termékeit és szolgáltatásait az utóbbi 15 évben, akkor éppen azt látni, hogy egymásra épülnek a termékek. A korábban létrehozott szolgáltatások miatt nem üres és használhatatlan hardverként indulnak egy új termék bevezetésekor. Igaz, hogy felskálázással, de rögtön mindenféle app elérhető volt a tabletjükre. A beépített zenebolt már ekkor alap volt, a videó bolt is több értelmet nyert. Ezzel szemben az RT nem bővítette a szolgáltatásokat és a kényelmet, hanem inkább korlátokat hozott.
Az #52-es dpi skálázódós mondat mosolyt csalt az arcomra. Ez valahogy ms specifikus problémának tűnik és a "nem kell nagy felbontás mert picik lesznek a betűk" gondolkodásra szocializált felhasználókat juttatta eszembe.
A munkára való alkalmasság kapcsán pedig azokkal a játékokkal látok párhuzamot, ahol lineárisan csak egy kötött módon lehet végigmenni a pályákon. Persze az élet nem ilyen egyszerű, nem véletlenül találták ki a multitasking-ot. Igaz, van akinek olyan egyszerű a munkája, hogy csak egy folyamatábrát kell követnie, de azért van még összetettebb feladat is, ahol egyszerre többfelé kell figyelni.
-
Pete55555
addikt
-
sirály12
őstag
Sok igazság van abban amit leírtál, de ezzel azt is mondod, hogy a winrt-nek nincs semmi létjogosultsága! Mert mivel a tabletek és laptopok osszeolvadnak, így veszíti értelmét egy nem teljes win-t futtató eszköz!
Mivel ha már van fizikai billenyű és egér, onnantól komolyabb munkára is használható eszközről beszélünk, amiben viszont semmi keresnivalója egy csökkentett funkcionalitással bíró rendszernek! -
dreamdancer
őstag
+1
Nem értem, hogy az elmúlt bő 10 év megbukott tablet-pc-i után hogy nem lehet felfogni, az a desktop sw, ami 13-27"-es kijelzőre, egérrel és klaviatúrával való használatra van kitalálva, egy tableten kábé használhatatlan. Persze el lehet vele szöszölni, de normál munkára alkalmatlan. És igen, a Win8-as tabletre rá lehet dugni egeret meg billentyűzetet, wow, gratula, sikerűlt feltalálni az Atom procis netbookot, csak még kényelmetlenebb formában.Az RT meg végképp egy vicc, mintha egy olyan projekt része lenne, amiban a lehető legrosszabb tulajdonságokkal bíró tablet OS-t akarták volna megcsinálni. Ahelyett, hogy fogták volna a kicsi, gyors, smooth WP8-at és ráhúztak volna egy tabletes GUI-t, ahogy a Google és az Apple is tette, meglehetős sikerrel.
-
Polllen
félisten
Minoseg teren is oriasi az elmaradas&fujhatom azt is, ha nem tudom minden igenyem lefedni egy rt-s geppel.
Az apple-re is gondoltam, ugyanis a fizetos appjaik nagysagrenddel olcsobbak, mint a winesek. Mar azon arazas szerint, amit win8 app boltjaban latok&az itunesban.
A gepek ara pedig ugy osszevetheto, ha moge tesszuk, milyen csomagot kapunk.Egy ipad jelenleg jobb ertekkel bir minden teruleten.
-
kovy79
őstag
Te meg megint megmagyarázod, hogy a vásárlók a hülyék, mert jelenleg nem kell neki eme csodás MS termék! Mit képzelnek magukról, hogy nem olyan cuccot vesznek, amire nincs szükségük / nem tetszik nekik? Az elemzők ezt meg le is merik írni?! Skandalum... Az a bődületes részesedés mindent elárul...
-
" azzal amagától érthetődő korlátozással, hogy csak modern appokat tud futtatni"
Itt a baj, ezzel sikerült elintézni, hogy az Rt-nek semmi értelme nincs, az android és az ios is veri gyakorlatilag mindenben. Ez még akkor se fogyna jól, ha alááraznák a nexus 7-nek. A modern ui-s app kínálat pedig kritikán aluli, és ráadásul nagyságrendekkel lassabbak mint a "rendes" alkalmazások.
-
margithid
veterán
Lényege a mondanivalómnak, hogy a win RT teljes mértékben felesleges. Drága is, kevés is rá az alkalmazás.
Ilyen van már, ráadásul sokkal jobb reklámmal rendelkező apple termékként.
A microsoft pont azzal tudna nagyot gurítani, hogy 10-13" körüli táblákat adna ki teljes értékű win8cal. Ha azonos áron lenne ilyesmi egy ipaddel és lehetőleg amd apuval, akkor én tuti nem az almát választanám...
Egyébként is lassan lassan össze fognak mosódni az arm és az x86os OS-ek, szóval akkor jön el igazán microsoft ideje szerintem. -
Kalamona1
tag
én csak egy megállapításoddal szeretnék vitatkozni. Én pont hogy asztali x86 os alkalmazásokat szeretnék futtatni egy tableten. Ezért várok a legerősebb themas ra (bocs ha nem jól írtam) Egyedül csak és kizárólag az ilyen rendszerek árával van bajom. Mert ha akarom ha nem a legtöbb amit fizetni tudok érte az 120ezer ft és ilyen árban megfelelőt nem talál az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelszókezelők
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest