- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
"azért vett ilyen gépet a többi helyett, mert fontos neki hogy a ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programját tudja használni táblagépen"
nem... eleve az otthoni felhasználóknak nem igazán vannak ritka/régi/megszűnt támogatású/stb programjaik, de aki megvesz egy táblagépet, az táblagépnek akarja használni és nem matlabot futtatni rajta... azok akik tudatosan ezen okból választanak direkt x86-os táblagépet, azok körülbelül a vásárlók 0.001%-át (vagy inkább kevesebbet) teszik ki... nem az ő rétegigényük fogja sírbavinni az RT-t, hanem a nyomoronc OEM-ek szerencsétlenkedése...mert valami kretén felvetette, hogy hát milyen megtévesztő, hogy ez is Windows (8) meg az is Windows (RT) aztán miért nem fut rajta a desktopos programja (ez az a pont ami egy szándékosan generált műhiszti, és nem egy valós probléma, mert ilyen egy átlag ember fejében meg sem fordulna), és aztán beszartak az OEM-ek, hogy hogyan magyarázzák majd ezt el a felhasználóknak és blablabla, és aztán a Samsunggal az élen (ha jól emlékszem) tüntetőleg kihátráltak az RT mögül... remélem lesz valami barom aki ír egy "komoly elemzést" arról, hogy az Xbox One is bukás mert Windows van rajta, X86-os rendszer, oszt' még sem tud desktop alkalmazásokat futtatni
-
oO7
őstag
oh, bocsi, most lapoztam tovább a következő oldalra... én eddigi tapasztalat alapján azt láttam, hogy az x86-os gépek (amik mondjuk inkább jellemzően valami i5-ös procit kaptak, szóval lényegében egy ultrabook belsőt), azok nehezebbek voltak, jobban fűtöttek, és lényegesen kevesebb ideig bírták, mint pl egy Surface RT... én is kíváncsi leszek az AMD megoldására, de eddig ami hasonló kategóriában volt Atom proci, az nagyon nem győzött meg... abból is a következő generáció már életképesebb, és az AMD megoldása is érdekes lehet, és a Haswell-es ULV procik is már feltehetően tovább bírják, mint az előző generáció... de az után, hogy nekem a Surface RT az bekapcsolva kibírt úgy 14 órát, hogy amikor eszembejutott és megnéztem, hogy mennyire porzik az akksija, akkor még valami 60% fölött volt... na ez után én azt mondom, hogy ha tablet akkor ARM...
a Skype-ra mondtam, hogy ok, az van, ez neked nyilván nem vígasz...
a TDP-re én is azt mondtam, hogy az csak a hőtermelés, ennél a valós fogyasztás nagyobb...
a videózás lehet szempont, de azt meg tudod tenni egy RT-s gépen is...
az x86-os, desktop alkalmazások viszont továbbra sem táblagépekre valók... baromi kényelmetlen őket használni... ezt is tapasztalatból mondom...
-
oO7
őstag
vannak 3rd party playerek WinRT-re is amik visznek mindenféle formátumokat (mkv-t is, feliratokat is), az égvilágon semmi nem korlátozza ilyenek készítésében a fejlesztőket, sőt készülőben van a VLC is... TS meg Ventrilo egyelőre még nincs - bár annak az elkészítését sem akadályozza semmi - de ott van pl a Skype, azon is lehet konferenciabeszélgetést csinálni (bár ha TS-en vagy Ventrin szoktatok lenni, akkor tudom, ez nem vigasz)...
tök jó, hogy egy Atom proci tesztjét belinkeled...
1. az Atom procit az ellenségeimnek sem ajánlanám...
2. a linkelt cikk pont azt mutatja, hogy nekem van igazam... az a 3-4W az egész rendszer fogyasztása, a procijé pedig 0.5W környékén mozog... ez a fogyasztás... az AMD Temash csak hőből termel 4W-ot, ami azt jelenti, hogy a fogyasztása még több... -
oO7
őstag
annak az AMD procinak még mindig kb 5x-ös a fogyasztása egy ARM-es procihoz képest... azt a 12 órát pedig valszeg egy kb 1.5kg-os ultrabookban mérték és nem egy 500g-os tabletben...
és amúgy a desktop appok és a videódekódolás még mindig nem érvek egy táblagép esetében... EGY TÁBLAGÉP!!! ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni.... videódekódolás... te atya jó úr isten...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung s10 ultra tab 256 wifi+cellular
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest