- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
cairojack #196 üzenetére
Driver gond lesz ha sok a BSOD.
Gépemen szerintem én sem láttam 1 év alatt talán 1x ilyet. De lehet az valami teszt gép produkálta.
Tegnap bedugtunk valami kínai mobil sticket W7 gépbe és csontra fagyott a rendszer. De ez ettől még nem a W7 hibája. Második próbára is csontra fagy. Több próba nem volt. -
cairojack
aktív tag
Szerintem spam mappán túl nem jut a mailem, ha mégis, 99% hogy instant törlik. Ugyanakkor ezek után egyfelől nem érhet az a vád, hogy nem nem tettem semmit az ügy érdekében, másfelől meg ha a Win 9 is ugyan ezekkel a hibákkal lesz tele, jókat fogok röhögni magamban.
Ezen felül az igaz, hogy ehhez javító csomagot nem fognak kiadni, csak azt nem értem, hogy miért kell idáig eljutni. Az OS minden paraméter egy tervezés része, ha a tervezők logikusan gondolkodtak volna, nem követnek el ilyen hibákat. Semmi más nem kellett volna ide, mint józan paraszti ész, hisz nem bug-okról beszélünk (instabilitást leszámítva) hanem koncepcionális hibákról. Legalábbis szerintem.
Na köszi a segítséget. Szevasztok! -
azopi74
addikt
hát szerintem a supportosok nem fognak ilyen feature suggestion dolgokkal foglalkozni, de ha korrektek, lehet, hogy továbbítják a megfelelő helyre.
Egyébként nem tudjátok, nincs a Microsoftnak hivatalos uservoice oldala a desktop Windows-ra / WindowsRT-re, mint a Windows Phone-ra?
-
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #188 üzenetére
A support oldalhoz:
Talán ide.Még a supporthoz: 7 oldal? Te jézusuristen... Ha ilyen aprócseprő kis elslisszan mellette az ember problémákat is beírod legalább 3 oldalon át, simán abbahagyják az olvasást. Ilyen "hibák" mindig lesznek és nem fognak ezért kiadni egy frissítési packot. Ahhoz rengeteg ideig kell tesztelni és annyira lehetetlen helyzetekbe kell hozni a szoftvert, hogy attól már a fejlesztők agyfaszt kapnak a 3. perc után.
-
cairojack
aktív tag
Amúgy én inkább úgy éltem meg a hasonlatodat, hogy egy Kék Osztriga bárból (Android) menekülve sétáltam volna át a kedven striptease báromba (Windows), és már csak odabent derült volna ki, hogy "bazz... menet közben ez is Kék Osztriga lett".
Szerk: egyébkén a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy már a tablet megvételekor tisztában voltam vele, hogy a Win8 nem lesz a kedvencem, mert már előtte is használtam Win8-at, de nyilván nem ilyen mélységig, így igazából sokkoló, hogy még annak tudatában is rossznak tartom, hogy tudtam, hogy rossz lesz. Tehát alúlmúlta az amúgy is igencsak negatív elvárásaimat. Ennek ellenére tényleg nem térnék már vissza droidra, mert az X86 Legacy nálam mindent visz.
-
cairojack
aktív tag
Teljesen jogos a kérdés, és van is rá egy teljesen logikus magyarázatom.
1. Andoridon is volt egy csomó minden ami hiányzott.
2. Munkám során használok kifejezetten a cégnek kifejlesztett (egyszerű/pici) progikat, amik csak X86-on mennek, ARM-en nem (és még az emulátorok sem játszottak, mert ennek a proginak pl natív net (konkrétan G-mail) elérés kell. Eddig úgy volt megoldva, hogy menet közben is tudjam ezeket használni, hogy magammal cipeltem egy batár, 3 kilós, 1 órás üzemidejű notit. Most meg van egy 500 grammos, 8 órás üzemidejű eszközöm, aminek a fizikai méretei is tizedét teszik ki a notinak.
3. Igazából a hardver/driver támogatottság is fontos nekem. Ezt a kis notit ha rádogom egy irodai nyomtatóra USB kábellel, már nyomtat is. Tolhatok rá egeret, billentyűzetet, joystic-ot, még USB-s rakétakilövőt is. Nekem ez fontos (oké nem az USB-s rakéta, azt csak poénból írtam), még akkor is, ha más ezen röhög, mert neki csak a facebook kell.
4. Megy rajta a Command&Conuqer sorozat nagy része.(Hát igen, a függőség ugye).
Összességében nem bántam meg, csak míg a Nexus kevés mindenre volt alkalmas, de azt jól csinálta, ez sok mindenre (és sokkal több mindenre) alkalmas, csak bosszantó. Néha nem kicsit. Pedig csak egy kevés odafigyelés kellett volna.
És bármennyire is falhoz tudnám vágni néha, tablet fronton már nem váltanék vissza droidra. Az nekem már max telefon. A tablet pedig legyen Windows. És lehetőleg 9-es. És még csak véletlenül se "szutyokrt". (Sorry).Más: Nem tudja valaki, hogy hova kell küldeni az MS-nek a panaszlevelet, hogy el is olvassák? Még sosem írtam nekik. Ellenben most bepótolom, már most 7 oldalnál tartok, és még messze a vége. Ha ezt valaki tényleg elolvassa, annak a napjába komolyan bele lesz rondítva. Egyébként csak úgy közlöm, hogy nagyon kulturáltan fogalmazok. Szóval nem a stílus miatt, inkább a panaszaim számát illetően.
-
cairojack
aktív tag
Látod az a baj, hogy magadból indulsz ki. Nem vagyunk egyformák, egyforma igényekkel. Ha elolvastad a korábbi kommenteimet, tudod, hogy miért írtam a kikapcsolható képernyőt. Látható, hogy nem egy "értelmetlen" kérés. Sok olyan progim van Win alatt, ami a klasszikus felületen (X86/asztal) fut, ha sleepeled nem műxik ugye, de a futásához meg nem kell a monitor, ha a monitor be van kapcsolva, csak az áramot fogyasztja, az akksit meríti...
Ne mond már nekem, hogy ez értelmetlen, ennek az igénynek nincs létjogosultsága. Ugyan már..."Ha talál egy weboldalt, amiben olyan elemek vannak, amik azt a böngészőt kikészítik, gyorsan átmozdul a másikra és ott végzi a dolgát. Ha több ilyen weboldalt használ, akkor azt használja. Nabumm."
Ezt is megvitattuk már, hogy MUI alatt nincs olyan, hogy "gyorsan átmozudl a másikra" ugyanis a használat előtt alapértelmezetté kell tenni. Ugye szerinted sem kényelmes, ha minden böngésző indítás előtt alapértelmezetté kell tenni az adott böngészőt. Mondjuk megnézném a fejed, hogy ha napi 10-szer kéne ezt eljátszanod. Tele lenne a hócipőd.
Nem mellesleg. Megint csak miért extrém igény, hogy egy 10 colos tableten egymás mellet két böngészőablak futhasson??? PC-n is barmi sokat használom úgy, hogy több ablak van nyitva, és egy ablakon belül több lap van nyitva. Hazudsz, ha azt mered állítani, hogy ez életidegen. Jó eséllyel te magad is használtál már 2 ablakot egy monitoron."Most a WP-s IE-ből indulok ki. Ez is felesleges, ha dupla tappra betördeli neked jól a szöveget." Nem tördel, csak zoomol. Számtalanszor futottam bele olyanba, hogy annyit kellett zoomolni, hogy kényelmesen olvasható legyen a szöveg, hogy a sorok vége kilógott a látóképből. Kérsz printscreent? Küldök, ha kell.
A start menübe meg nem folyok bele, szerintem is facepalm. A hiánya...
Figyi, az a baj, hogy te arról próbálsz most meggyőzni, hogy a kék az piros. Hiába akarod bebizonyítani, nincs igazad. Azt elismerem, hogy sokaknak nincsenek ilyesfajta igényeik, mert arra használják a tabot, hogy facebook, de én nem ilyen vagyok. És az általam felsorold dolgokat fölöslegesnek, vagy életidegennek beállítani erős ferdítés.
-
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #183 üzenetére
Pedig egyébként nincsenek extrém igényeim. Nem hiszem, hogy extrémnek számít, a képernyő kikapcsolása, sleep nélkül (PC-n tízen sok éve alap dolog, és igen, ezt is hiányoltam anno droidból, és lehet hihetetlenül és hülyén is hangzik, de egy nagyon kicsit ez is közre játszott, hogy váltottam Win-es tabletre. Erre ott sincs. Behh...).
Mert minek ilyen funkció? Ha használod akkor bekapcsolva van, ha nem akkor "ki". PC-n ilyen a monitor miatt van. Egy AIO PC-n vagy laptopon ezt meg nem csinálod.Azt sem tartom extrém igénynek, hogy tableten, MUI-s felületen akár több böngészőt is futtathassak egyszerre. Akár úgy, hogy az egyik megy, a másik háttérben, akár osztott képernyőn. Ez mitől extrém kérés?
Ezt sem értem. Miért akar az ember két böngészőt használni? Ha van egy, ami sokmindent támogat akkor azt használja. Ha talál egy weboldalt, amiben olyan elemek vannak, amik azt a böngészőt kikészítik, gyorsan átmozdul a másikra és ott végzi a dolgát. Ha több ilyen weboldalt használ, akkor azt használja. Nabumm.Vagy miért "tolerálhatatlan" az az igény, hogy a MUI-s böngészők tördeljék is a szöveget, ha belezoomolok? Asztali PC-n ez fel sem merül, egy 22-24-26 colos monitoron, de egy 8 colos tableten bizony teljesen életszerű az, hogy a tartalom olyan kicsi, hogy nagyítani kell ahhoz, hogy el tudd olvasni, úgy meg jobbra-balra kilóg a tartalom a képernyőről, és lehet soronként jobbra balra scrollozni.
Most a WP-s IE-ből indulok ki. Ez is felesleges, ha dupla tappra betördeli neked jól a szöveget. Egy 620-on minden olvasható sőt arról írom a kommentet. Nem tudom, milyen ta bot használsz, de ha 8", akkor nem hiszem, hogy olyan hűdenagy felbontású. Talán egy FHD panelen még nagyítanod sem kell.A startgomb/menü kérdés meg még mindig a 2014-es Facepalm győztes téma. A modern felület tulajdonképpen egy informatív fullscreenes startmenu. Mindent ugyanúgy meg lehet rajta csinálni. Meg amúgy is, nem mindegy mennyit vesz el a képernyőből? Ha a pici kis 7-es startmenurol elkattontasz, eltűnik a francba, hívhatod elo ujra. Ha valakinek meg tenyleg ennyire faj, ha valami változik UI-ban, az szenvedjen nyugodtan, vagy tegyen fel egy startmenu appot, azt kussoljon.
-
Lomha 8V
addikt
Alap dolog, hogy öljük meg egymást a Microsoft hülyesége miatt...
-
cairojack
aktív tag
Az, hogy belőlem meggazdagodnál, az erős túlzás, ugyanakkor azt készséggel elismerem, hogy ha egyszer lesz egy olyan mobil OS, ami az én igényeimet maximálisan kielégíti, az tarolni fog a piacon (asztali már van, Win7-nek hívják).
Pedig egyébként nincsenek extrém igényeim. Nem hiszem, hogy extrémnek számít, a képernyő kikapcsolása, sleep nélkül (PC-n tízen sok éve alap dolog, és igen, ezt is hiányoltam anno droidból, és lehet hihetetlenül és hülyén is hangzik, de egy nagyon kicsit ez is közre játszott, hogy váltottam Win-es tabletre. Erre ott sincs. Behh...).
Azt sem tartom extrém igénynek, hogy tableten, MUI-s felületen akár több böngészőt is futtathassak egyszerre. Akár úgy, hogy az egyik megy, a másik háttérben, akár osztott képernyőn. Ez mitől extrém kérés?
Vagy miért "tolerálhatatlan" az az igény, hogy a MUI-s böngészők tördeljék is a szöveget, ha belezoomolok? Asztali PC-n ez fel sem merül, egy 22-24-26 colos monitoron, de egy 8 colos tableten bizony teljesen életszerű az, hogy a tartalom olyan kicsi, hogy nagyítani kell ahhoz, hogy el tudd olvasni, úgy meg jobbra-balra kilóg a tartalom a képernyőről, és lehet soronként jobbra balra scrollozni.
Vagy egy olyan app, amivel Word doksikat lehetne MUI-s felületen, de ebook szerűen olvasni.
Ezek egyáltalán nem elszállt igények szerintem (szerintem). A vicces az, hogy a Win8.1 nagyon közel van ahhoz, hogy az igényeimnek megfeleljen, és semmi olyan hiba nincs benne, amit egy jó fejlesztő csapat ne tudna néhány hónap alatt kijavítani. Egész egyszerűen csak át kéne gondolni felhasználói fejjel, hogy mik hiányoznak még, illetve, hogy mit kéne változtatni (esetleg el kéne olvasgatni az illetékeseknek a felhasználói véleményeket) és szerintem minimális erőbedobással baromi jó OS-t lehetne csinálni a Win8-ból. Más kérdés, hogy úgy nehéz lesz, ha presztízskérdést csinálnak abból, hogy "tévedünk, de nem visszakozunk, mert nehogy már a felhasználónak legyen igaza". Lásd start menü. Ha eszük lett volna, már 8.1-ben visszahozzák a startmenüt, és nem várnak vele 2 évet... Meg nem szarakodnak azzal, hogy start button. Teljesen egyértelműen tudták ők is, hogy nem a gomb, hanem a menü hiányzik az embereknek, de (változatlanul mondom, szerintem) presztízskérdést csináltak abból, hogy "akkor sem". Szerintem volt bennük egy olyan hozzáállás, hogy ha "visszatesszük a start menüt, beismerjük a koncepció hibáját, és az milyen égő már... neeeem... nem kapják vissza a start menüt. Legyen csak gomb, hátha beérik azzal is..."
Ez a fajta hozzáállás a baj, az MS-el manapság.Amúgy régen is csináltak ilyen baromságokat. Pl ott volt az "egy mappával feljebb" gomb, amit a Win 7-es intézőből kiszedtek, és szerintem baromi idegesítő, a mai napig hiányolom. És nem arról van szó, hogy nem lehet az intézőben nélküle navigálni, csak arról, hogy kényelmetlenebb. És nem hiszem, hogy csak én vagyok vele így, mert a Win8-ban meg visszatették ezt a gombot. Szóval...
Valaki említette itt a fórumon a fókusz csoportos felmérést. Igaza van...Ami meg a 4 colos telót illeti (ha már így felhoztad). Én vallom, hogy a telefon legyen kompakt, a tablete meg nagy. És azzal nincs bajom, hogy senki más nem gondolja így, a bajom azzal van, hogy több tucat gyártó több száz, ha nem ezer készüléke között nincs egyetlenegy darab sem, ami 4 col alatti lenne, de használható hardver van benne. Egy sincs. Engem nem zavar, hogy manapság "trendi" órisá telókkal járkálni, de hogy konkrétan lukak vannak a termékportfólióban az zavar. Ezerszer leírtam már, nem értem miért teljesíthetetlen kérés egy S400-as pocis, 3,5-3,8-as teló, 480*800-as felbontással (legalábbis nekem jobb felbontásra nincs igényem, PPI legyen 250 körül és kész, ennyi), GPS-szel, és valami normálisabb kamerával (értd nem már valami 5 megapixeles, vaku nélküli szutyokkal). Mindehhez legyen 1cm-nél vékonyabb. Tényleg nem akarok már erről vitát kezdeni, de nem hiszem, hogy ez extrém igény lenne. Nem csúcs hardvert kérek én, csak használhatót. Ésn nem is azt kértem, hogy minden teló ilyen legyen. Csak azt, hogy legalább egyetlenegy ilyen legyen a piacon. De nincs. Szóval igen, mostanában tényleg úgy érzem, hogy nincs szerencsém tech fronton.
-
Dilikutya
félisten
Korán jött a Windows 8. A teljes üzleti szféra mellőzi a meglévő gépeken, mivel főleg egy sokgépes, sok alkalmazást használó rendszernél ez nagyon nagy munka, ráadásul a Windows 7 is csak 3 év körüli volt a megjelenéskor, az XP-s gépekre meg cégeknél nem tesznek sokkal újabb rendszert. A Vista elbaltázott lépés volt, pedig abszolút időszerű, ezért volt sikeres a Windows 7, mert addigra már betöltötte a 8 évet az XP. Most kihoztak a W7 nyakára 3 éven belül egy új rendszert, ahol ráadásul mindenkit az érintős felülettel riogattak, ami ugye egérrel kényelmetlen. Rossz volt a marketing, és rossz, hogy a felhasználó nem maga dönthet, melyik felületet részesíti előnyben. De még ha dönthetne is, akkor is mindegy, egy Photoshopnak nincs Modern UI-ra áttervezett verziója, tehát rengeteg program dob át a desktopra, kevésbé jártas felhasználók pedig nem szoktak belenyúlni mindenféle beállításokba, ahol beállítható, hogy indításkor melyik felület jelenjen meg - és ez a picike kipipálós négyzet is csak fél éve érhető el a 8.1 frissítéssel. Hozzáértő kezekben viszont kifogástalan a Windows 8 és a 8.1 is.
A start menü nekem személy szerint nem hiányzik, a most helyette meglévő menü sokkal jobban kihasználható számomra.
-
Zugi
aktív tag
Tavaly új céges laptopot kaptam, amire csak Win 8 volt opció. Elsőre vissza akartam mondani, hogy nekem jó a korábbi a jól bevált Win 7-tel, mert nagyon féltem a Win 8-tól, végig csak azt a gagyi metro felületet köti az átlag ember a Win 8-hoz és attól kiráz a hideg.
Aztán szerencsére megnyugodtam, hogy ha akarom, azzal sose találkozzak. Csak feltettem egy "Classic start menü" segédprogramot, amivel lett Start gombom és többé a metro felülettel sem találkozom. Innen kezdve ugyanaz a Windowsom, amilyen a Win 7 volt, csak legalább egy még újabb rendszert használok annak minden előnyével, ami stabil és kellően gyors is.
A Microsoft viszont nagyobb hülye nem is lehetett volna ezzel a Start menü elhagyásával, meg is szívta szerintem súlyos dollármilliókkal, hogy valami baromra hallgatott. Jó lenne ha ilyen stratégiai döntéseket nem egy idióta marketingesre, vagy progrmozóra bíznának, hanem előtte megszondáztatnák a leendő usereket. -
azopi74
addikt
válasz
#09819904 #50 üzenetére
A galibát nem a Lonhorn/Vista, hanem egészen pontosan a Windows XP kezdte el, és az, hogy egy félkész, instabil és gyakorlatilag szinte kisiskolások által támadható, szabadon ki-be járható rendszert (ami a 80-as, 90-es évek elszigetelt hálózatainak korszakában még elment volna) dobtak piacra az Internet korában, ráeresztve az emberiségre olyan brutális féregjárványokat, mint a Nimda, Code Red, MyDoom, NetSky, Sasser, Storm Trojan és tsai) és ezután kénytelenek voltak a tűzoltásra, és az SP1, majd az SP2 fejlesztésébe (ezutóbbi gyakorlatilag a rendszer teljes újraépítését jelentette az alapoktól) ölni egy valag pénzt, ahelyett, hogy az új rendszerre, a Longhorn-ra helyezték volna a hangsúlyt.
De a Longhorn fejlesztőgárdát gyakorlatilag teljesen kiürítették az XP-s tűzoltómunka miatt, jött a Longhorn reset, teljes feature nyirbálás, és végül a határidő kiszabása, amiknek köszönhetően ismét csak egy (jóindulattal) félkésznek nevezhető rendszert voltak kénytelenek piacra dobni, ami a Windows 7-re nyerte el végleges formáját -
WinPho
senior tag
cairojack: Téged nagyon ver az Isten mobilkommunikáció fronton!
Ami 4" felett van mobilban, az nem jó, tabletek terén a droid nem vált be, most a Win8-cal szenvedsz. Komolyan mondom indítok egy céget, ami csak rád van tervezve és meggazdagazom belőled.
-
azopi74
addikt
válasz
#09819904 #172 üzenetére
"Épp tegnap néztem az LG G2 videótesztjét. Ott alapból benne van, hogy lezárt kijelzőre ha rákoppintasz akkor bekapcsolja. Tehát nem kell a power vagy egyéb gombbal szórakozni.
Gondolom hasonló úgymond gesztusvezérléssel simán be lehetne lőni a kijelző lezárását is. "De te nem érted, nem stand by módot szeretne cairojack, és nem is a kijelző lezárárását hanem csak és kizárólag a kijelzőnek a kikapcsolását, miközben a rendszer fut tovább teljes fogyasztással (aminek továbbra sem látom értelmét).
Ilyet nem tud egy androidos készülék sem (nem véletlenül), és ezt rootolás nélkül nem is engedi meg még a roppant nyílt android sem. -
törölt tag
válasz
cairojack #167 üzenetére
Épp tegnap néztem az LG G2 videótesztjét. Ott alapból benne van, hogy lezárt kijelzőre ha rákoppintasz akkor bekapcsolja. Tehát nem kell a power vagy egyéb gombbal szórakozni.
Gondolom hasonló úgymond gesztusvezérléssel simán be lehetne lőni a kijelző lezárását is. Legalábbis HW alapon tuti képes rá!
WP alatt se hiszem, hogy ez akkora hatalmas dolog lenne amit ne tudnának megoldani.Amiben reménykedek MS-ék terén, az az, hogy ne legyen annyira elb***va, mint a WP rendszerük! Értem én, hogy zárt, meg védjük és akkor atombiztos lesz. De azért, ha egy mód van rá, ezt hagyják meg maximum mobil frontra!
Abba pedig valahogy nem szeretnék belegondolni, hogy a Win idővel olyan zárt lesz, hogy egy nyamvadt témát ne lehessen majd változtatni!Szigorúan szubjektív magánvélemény!
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #167 üzenetére
Hát nem tudom, mekkora kereslet lenne egy ilyen appra. Alapból Androidos tabletekben/telefonokban sincs ilyen funkció, mert ultramobil eszközök esetében ez teljesen haszontalan. 3rd party app van ugyan rootolt droidra ( mert egy rootolt droiddal bármit meg lehet tenni, akár brickelni is a cuccot véglegesen
Egyébként kipróbáltam, elismerem, tényleg nem működik windowsos tableten. Ami különösebben engem nem zavar, mert te vagy szerintem az egyetlen, aki hiányolja ezt.
az említett androidos app (screen standby # root) is vagy 100.000 letöltéssel büszkélkedhet az állítólag 2 milliárdos androidos felhasználói bázison ...
Ami viszont engem zavar, az az, hogy csalóka módon úgy tűnik, mintha működne, mert enged létrehozni egyéni sémát, ráadásul még az is megengedi, hogy itt a speciális beállításokban beállítsd, hogy 1 perc múlva kikapcsoljon a monitor, miközben beállítod, azt is, hogy ugyanakkor ne lépjen soha Connected Standby-ba, de akkor is abba vált, ha beállítod a képernyő kikapcsolását.
Szóval mea culpa, beismerem, hogy tévedtem, be lehet ugyan állítani a képernyő kikapcsolását, de nem működik. Ezt csak azért nem realizáltam eddig, mert eszembe se jutott ilyesmit kipróbálni, csak a te kedvedért megnéztem, hogy lehetséges-e. És láttam, hogy lehetséges, ugyanúgy, ahogy PC-n is, csak kicsit elrejtve az egységsugarú felhasználó elől (mint jó pár más beállítás, amiket nem feltétlenül kell az egyszerű felhasználó elé rakni tálcán). Az viszont meg sem fordult a fejemben, hogy ebben az esetben azért van így eldugva a funkció , mert nem is működik
De ha gondolod, dobd fel az ötlededet a WP-s UserVoice-ra, ha kapsz elég szavazatot, akkor lehet, hogy berakják egy későbbi verzióba a feature-t, és akkor előbb-utóbb a tabletes Windowsba is bekerül (ami addigra úgyis összeér a WP-vel)
-
AMD Power
titán
Nálam anélkül a Windows nem is Windows.
Telefon az más.
-
cairojack
aktív tag
Szerintem meg nagyon sok esetben jó lenne, ha ki lehetne kapcsolni a képernyőt. Nálam nem a torrent volt az első ilyen eset. (Adott esetben simán el tudnám képzelni, hogy lenne egy MUI-s app, amire ha rákoppintok, lelövi a képernyőt, ha újra hozzáérek a kijelzőhöz életre kel. De persze ilyen appot nem lehet írni, mert a MUI annyira kötött, zárt, hogy nem ad ilyen szintű hozzáférést az appoknak. Nice...)
Egyébiránt van logika abban, amit mondasz, de hogyha valaki annyira IQ light felhasználó, hogy nem tudja magának megfelelően beállítani, az ellen épp elég védelem lenne a funkció elrejtése. Attól még nem kell kiszedni az OS-ből.
De már mondtam. Ha csak és kizárólag ez lenne a Win8 hibája, akkor nem igazán zavarna a dolog. Hisz ez nem egy egetrengető probléma. Ez csak egy példa a sok kis idiotizmus közül. Az, hogy ezt most egyesek kiragadták, hogy megpróbáljanak lejáratni/meghazudtolni/lehülyézni engem, az nem az én hibám. Az, hogy az arrogáns "szakértő" urak, akik úgy kezdik a kommentjüket, hogy "Érteni kéne a rendszerhez, nem fikázni ész nélkül", aztán meg kushadnak, mikor rájönnek, hogy ők a hülyék, szintén nem az én hibám. A lényegen nem változtat semmit. A Win8 nagyon átgondolatlan, és tele van megkötésekkel. Csak ennyi számít, semmi más. Ezért van az, hogy Win9-ig én többet az MS felé sem bagózok, és csak remélni merem, hogy megjön addig a jobbik eszük, és egy HASZNÁLHATÓ OS-t adnak ki addig.
-
NGA
addikt
Tableten azért nem lehet kikapcsolni csak a képernyőt, mert igy akkor nem tudni, hogy éppen alvó módba, vagy csak képernyőkimélő módban van. És ha az utóbbiba, akkor simán le tudja meríteni magát pár óra alatt. Egy olyan módba van, ahol csak a kiválasztott alkalmazás rutinok futnak, pl a zenelejátszás, skype stb. A torrent nem ilyen, ott nem kap engedélyt arra, hogy fusson ebben a Connected Standby módban. Ez ilyen. Tulajdonképpen a Torrent kivételével minden más rendesen fut, aminek értelme van egy tableten CS módban.
-
VIC20
őstag
Én azért bízom benne, hogy egyik tábor sem fog (akkorát) csalódni; ha van egy kis eszük ott, Redmondban, akkor most már ügyelni fognak a megfelelő integrációra.
-
RaZroX
addikt
Még mindig itt tartunk ?
-
Dr.FantastiK
őstag
megjott az eszuk, vegre !!
-
ArsenalF
aktív tag
Az én surface-emen is kilehet kapcsolni a képernyőt.
Biztos a köcsög Microsoft direkt szúrt ki az OEM partnereivel hogy mindenki vegyen Surface-t. -
azopi74
addikt
válasz
Evil Snowman #158 üzenetére
Ez fura, nekem surface-en van. Akkor ez tényleg oem függő
-
-
bepken
veterán
válasz
fordfairlane #154 üzenetére
ezt a részét sikerült áthidalni azzal, hogy eleve szar az egész úgy ahogy van.
(ööömm.... ha jól értem a fejleményeket... mert lehet kicsit elvesztettem a fonalat
)
-
azopi74
addikt
válasz
Evil Snowman #146 üzenetére
Próbálj meg új energiasémát létrehozni (a desktop felületről, nem a metrosról) és utána speciális energiaellátási beállítások módosítása). Így sem műxik?
-
-
fordfairlane
veterán
Na, kiderült már, hogy a Start menüre igazából semmi szükség, és lehet, hogy vissza se kerül? Vagy ott még nem tartunk?
-
szinpeti
csendes tag
válasz
Evil Snowman #152 üzenetére
Nyilván oda fogja adni 15-ért a 100 ropis kütyüt
-
-
cairojack
aktív tag
válasz
Evil Snowman #146 üzenetére
Igen, hát a kép linkelése lőtte ezt írtam: "Nonszensz az, hogy IE-n kívül nincs értelmes böngésző modern felületre"... szerintem sem volt szó sem arról, hogy modern felületről beszélünk, tök igazad van...
(Szerk: a kedvedért még ide szerkesztek egy ilyet, csak hogy fasza gyerek legyek, és mert látom igényled:
).
Na császtok!
-
cairojack
aktív tag
Jah feature. Mint minden, ami szar a Win 8-ban. Hát végül is... gondolom láttad te is az "Az élet szép" c. filmet. Mikor a haláltáborban az apuka beadja a gyereknek, hogy valójában vicc táborban vannak, és a végén jutalom gyanánt hazavihetnek egy tankot... Hát pont ilyen a Windows 8. Adva van egy hatalmas kalap bughalmaz, és megpróbálják, most advanced, most stable, most featured -nek eladni. Aha...
Külön jó amúgy, hogy a kommented elejét azzal kezdted, hogy megint meghazuttolsz, aztán meg már feature a vége... hagyjál már vazze...
-
-
szinpeti
csendes tag
válasz
Evil Snowman #144 üzenetére
Annyit mondjuk az egész nem ér, hogy veszekedjetek miatta.
szerk.:
"Ebben igaza van. Nekem is csak az általa linkelt beállítási lehetőségek vannak."
Akkor bejött a "slusszpoén" -
Ebben igaza van. Nekem is csak az általa linkelt beállítási lehetőségek vannak. Nem tartom kizártnak, hogy tabletek esetén kigyomlálta az MS a képernyő kikapcsolás funkciót. Főleg annak tükrében, hogy egy TAB-ról beszélünk és épeszű ember nem azzal fog éjjel torrentezni (persze csak legális linuxokat oda vissza, cöhhh).
Ezeknek a célja, hogy akksiról működjenek hosszútávon, viszonlag jó energia felhasználás mellett. -
cairojack
aktív tag
válasz
Evil Snowman #144 üzenetére
Nem miattad vontam vissza, hanem a fótum későbbi olvasóira való tekintettel... Nem ugyan az. A véleményem áll...
-
válasz
cairojack #140 üzenetére
Későn szerkesztettél cucikám, a "bazd meg te idiótát" is láttam. Legalább legyél már annyira f@szagyerek - és ne csak nethuszár - hogy nem szerkeszted utólag a HSZ-ed.
Amúgy anyucinak nyugodtan megengedheted otthon ezt a stílust, de nálam ne erőltesd.
BTW az eredeti HSZ-edben szó sem volt róla, hogy Asztali Chrome-ról beszélsz...
-
Glenda
addikt
válasz
cairojack #139 üzenetére
Elég elolvasni a FF-os fejlesztőbrigád nyilatkozatát, hogy mennyire keresztbe szo*atta őket az MS.
Hát persze. A googlet nem szopatta a MS? Érdekes.
A default browseres dolgot tudom, az nem bug, hanem feature. Biztos van valami oka neki, de mint írtad, megváltoztatható. Ha annyira szar bugos instabil az IE (nem az), akkor meg nyugodt szívvel lehet a Chrome default.
A Play Store-ban launcherek is vannak meg ikonpakkok meg csillámpónis lockscreenek. Itt nincs, mert más a rendszer filozófiája. Ha nem tetszik, nem ezt kell venni. Én is tudom magamról, hogy nem jönnék ki az Androiddal, nem is veszek azt (egyszer a mobilszolgáltató utánamdobott egy Alcatel OT-985-öt, ha akarod én is kisírom a bánatom azzal kapcsolatban, és ott is lesz szar gúgl mért nem megy a Real Racing, miért nincs Android 4.0 és hasonlók. Csak annyi értelme lenne, mint a te itteni sírásomnak, magam égetném vele.).
Innentől kiszállok. Nincs szükségem arra, hogy valaki rajtam verje le a nemtudatos vásárlása okozta dühöt.
-
cairojack
aktív tag
Látod, az asztali verziója nálam is hibátlan, csak pont a Modern UI nem megy normálisan, ami a fontosabb lenne... De hagyjuk. Látom én, szembe szélben akarok sity... azt meg nem lehet.
Akár hogy mosdatjátok, a Win8 egy lapát trágya, amiben biztos hibásak sokan, de a főkolompos, maga az MS, és ezt az a sok millió ember is tujda, aki NEM vette meg a Win 8-at.Lehet minket lehülyézni, meg lehazugozni, de a hiba nem mindig bennünk van, ezt kell felfognia az MS-nek. Akkor talán nem ír ekkora bughalmaz szutykokat.
-
cairojack
aktív tag
válasz
Evil Snowman #135 üzenetére
Vazz.... AZ ASZTALI Chrom nállam is megy, hibátlanul. A Modern UI-os verziója nem megy normálisan.
(Komolyan mondom, nem bírlak titeket) -
cairojack
aktív tag
Hát nem tudom, nálad hogy megy a modern felületen a böngészés, nálam úgy, hogy ha a modern felületen rákattintok adott böngésző ikonjára, akkor csak és kizárólag az alapértelmezett böngészőt hajlandó Modern felületen megnyitni, a többit automatikusan átváltja asztali böngészőbe.
Konkrétan a chrome-ot úgy lehet megnyitni, Modern felületen, hogy megnyitom az asztali verziót, ott a menüben rábökök, hogy nyissa meg modern felületen, majd mielőtt ezt megtenné, megkérdezi, hogy mit akarok alapértelmezett böngészőnek használni? Ha nem a Chromo-ot, akkor nem nyitja meg a modern UI-t, csak az asztalit. Ha engedélyezem neki, hogy alapértelmezett legyen, akkor minden faxa, elindul a böngésző, csak akkor meg az IE nem hajlandó modern nézetben elindulni. Egész addig, míg újra alapértelmezettén nem teszem. És ha ezt nem hiszed el nekem, csinálok róla egy videót baszki.
Na most, ha azt veszem, hogy pl a Play store rogyáááááásig van böngészőkkel, akkor nem értem, hogy Winre miért nincs. Egyáltalán miért nem lehet olyan böngészőt felrakni a story-ból, aminek nincs is asztali verziója. Hisz tableten kvázi "fölösleges" az asztali nézet. Tényleg nem értem.
Én nem vagyok programozó, de hogy miért nem megoldott az, hogy minden gyártó el tudja készíteni a saját Modern UI-s verzióját, azt nem értem. Lehet, hogy őket minősíti, de hogy az MS-t is az rohadt biztos. Elég elolvasni a FF-os fejlesztőbrigád nyilatkozatát, hogy mennyire keresztbe szo*atta őket az MS.
Gondolom úgy voltak vele, hogy nem akarták tablet fronton is elbukni a böngészőháborút, így igyekeztek mindenkinek alávágni. Ami pont nem érdekelne, ha az IE hibátlan, tökéletesen testre szabható böngésző lenne modern felületen. De nem az. Egy bughalmaz, kevés funkcióval, nulla személyre szabhatósággal. És nincs alternatíva. Ezzel elérték, hogy ők az egyeduralkodók, de hogy ezzel verik is a szögeket a OS koporsójába, az is biztos. -
Воланд
titán
válasz
es akkor most meg nezd meg azt is, hogy be tudod-e allitani a kijelzo kikapcsolasat.
-
szinpeti
csendes tag
válasz
"de lehet nem egy fosch lenovoval kéne szenvedni."
Mondjuk aki képes szigetes bill.zettel kiadni egy ThinkPad-et, az más emberiségellenes bűntényt is el tud követni....
-
-
Glenda
addikt
válasz
cairojack #132 üzenetére
Nem csak az futhat. A google is megcsinálta. Láttam a screenshotod, ez megint nem a MS sara. Az, hogy a Mozilla nem hajlandó, az őket minősíti. Az API megvan hozzá. Egyébként panaszkodás mindig lesz, a WP7 esetében az volt az indok, hogy nincs natív kód. Most van, most találtak mást.
UCBrowser is van, nem tudom mennyire működik jól, IE-t használok. -
szinpeti
csendes tag
válasz
cairojack #131 üzenetére
"Amúgy az van, hogy egyenként a Win egyik hibája sem zavaró, de ha összeadod az összes kis szarságot, akkor valami hihetetlen frusztrálóvá válik az egész. Ez a Windows 8 legnagyobb hibája."
Némi Vista utánérzés kell 5 évente a jónépnek... ez a MS filozófiája a modern időkre
MS -
cairojack
aktív tag
És a lenovo miért szedné ki ezt a funkciót??? De amúgy nem érdekel, hogy a több 100 hibából melyik kié. Az MS-é, adott hardverkomponens gyártójáé, a driver író csapaté, a tablet gyártójáé, a lényeg, hogy NEM MŰKÖDIK SEMMI ÚGY, AHOGY KÉNE. Ez van. Nem érdekel a többi. Oldják meg. Azért adtam ki 100 rugót.
Szerk: amúgy akkor az kinek a hibája, hogy csak az alapértelmezett böngésző futhat a Modern felületen? És a többi? Most lehet, hogy 1-2 hiba nem az MS hibája, de úgy nagy összességében az övé. Az ő rendszere, és ha nem képes normális OS-t kiadni, nehéz lenne a hold gravitációs mezejét okolni...
-
cairojack
aktív tag
válasz
szinpeti #129 üzenetére
Tényleg nem, mert igazából nem hiszek benne, hogy ér valamit egy levél. Max írnak egy választ, hogy köszönjük, továbbítottuk a megfelelő részlegnek, és megy a spam mappába. De hátha. Végül is jobb, mint hogy csak bosszankodok.
Amúgy az van, hogy egyenként a Win egyik hibája sem zavaró, de ha összeadod az összes kis szarságot, akkor valami hihetetlen frusztrálóvá válik az egész. Ez a Windows 8 legnagyobb hibája.
-
cairojack
aktív tag
-
Kasya
nagyúr
Meg mindig itt tartunk? Vannak ennel fontosabb kerdesek is szerintem a rendszert illetoen.
-
cairojack
aktív tag
Akkor nem olvastad el amit írtam. KI VAN HAGYVA AZ A MENÜPONT.
Nem lehet a képernyőt kikapcsolni, csak sleep van. Mikor megvettem a tabit napokig próbálkoztam, nem lehet. Ha elmagyarázod, hogy miként lehet, meghívlak egy sörre, mert már fórumokra is írtam, és soha senkinek nincs rá megoldása, és mások is belefutottak már ebbe a hibába.Ami a torrentet illeti én egyedül olyat találtam a Storban, hogy Torrent RT 500 forint. Köszi de nem kell, ha van ingyenes is. Éjszakánként azért lenne nekem jó, ha tudnék erre tölteni, mert 128 gb-s pendrivere mehetne a letöltés, és nem egy 125W TDP-s proci menne, (+ egy 150W-os videókártya IDLE módban), hanem egy 4 Wattos proci lightosan. Fogyaszthat úgy 1 wattot... szvsz nem mindegy, hogy 300 wattot, vagy 1 wattot fogyasztok el. Egyéb iránt ez csak egy példa volt.
Na te meg mondjad csak, hol tudom beállítani a képernyő kiakpcsot??? Mondjad!! Ez nekem fontos.
-
azopi74
addikt
Ami meg a rejtélyes "fagyásaidat" és állítólagos instabilitást illeti, nem tudom, én is igen sok Win8-at telepítettem, és használok a legkülönfélébb hardvereken (vagy használ valaki a családból/ismerősök közül), de nem tapasztaltam soha semmi ilyesmit.
Lehet, hogy megérzi a rendszer a hozzáállásodat
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #111 üzenetére
"Tehát azt el lehet felejteni, hogy éjszaka a tabletedre torrentezzél. Ill megoldható, csak 12 óráig menni fog a kijelzője is."
Ez nagyon nem igaz.
Egyrészt vannak ModernUI-s torrent kliensek is, az futhat háttérben. Bár nem igazán tudom, ki és milyen megfontolásból akar éjszaka a tabletjére torrentezni, de ha valakinek ez a perverziója, megoldható, pont ugyanúgy, ahogy pl a droidos torrent kliensekkel is. Desktop alkalmazás természetesen nem fog neked úgy futni készenléti módban, mint egy modern app. A PC-den sem fut az utorrent, ha sleep-be rakod.
Márészt, ami a képernyő kikapcsolását illeti (altatás nálkül) , simán megoldható még Windows RT-n is, nemhogy Win8-on (Energiagazdálkodási lehetőségek/Energiaséma létrehozása)
Érteni kéne a rendszerhez, nem fikázni ész nélkül
-
Armagedown
őstag
Én egyszer próbáltam csak, kb 1 napig, ősszel megint ki fogom próbálni, addig hátha lesz rá Aero is.
-
cairojack
aktív tag
válasz
#09819904 #115 üzenetére
Szupi, hogy ezt megbeszéltük.
Ami a kérdésed illeti, szerintem azért hozzák ki a W9-et ASAP, mert a 8 közel sem fogy úgy (sem PC-n, de tableten pláne nem) mint kéne. Eddig kb. a Vista eladásait produkálja, ami történelmi bukás volt az MS-nek.
Persze így is degeszre keresik magukat azzal a 200 millió eladott példánnyal, de ha azt vesszük, hogy az lehetne 400 millió is, akkor kegyetlen nagy bukta a Win8. Véleményem szerint okkal. (Lásd feljebb, és az csak egy apró szelet a szopóka tortának, amit leírtam).Tehát a Win8 egy hulladék. És hulladék hírében is áll. És ha valamire az emberek rámondják hogy Fosch, akkor arról már nehéz lemosni a bélyeget. Ha kis is hoznának egy jó rendszert, nehéz lenne eladni Win8.XX néven. Mert az van a köztudatban, hogy a Win8 gagyi. Tehát kell a marketing, a tiszta lap. A tiszta lap neve: Windows 9. (Esetleg más, ha a marketinges banda másképpen dönt, de ez mindegy, a lényeg, hogy ne legyen benne 8-as).
-
törölt tag
válasz
cairojack #114 üzenetére
No problem!
Ugye én is írtam nagy kapkodásomban, hogy "Ha így lesz, az a MS saját hülyesége lesz!". Tehát végül is egyezik a véleményünk. Csupán átsiklottam a "HA" fölött.Csupán annyit jegyezném meg, hogy ugye most a 8 / 8.1 esetében már kijött egy update ami korrigált egy adag hibát. Ha az update 2 meghozza a Start Menüt akkor a 9-es is (vélelmezhetően) nem fut bele újra ezekbe a hibákba.
Mondjuk azt nem értem, hogy így hirtelen miért nyomatja a MS a 9-est, amikor még a 8 / 8.1 / 8.1 update sem futott ki igazán?
Vagy csak én látom ezt hirtelen furcsának?
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #110 üzenetére
Ne reklamálj! Kapsz billentyűt is! Nincs apelláta!
-
cairojack
aktív tag
válasz
#09819904 #104 üzenetére
Már ne haragudj, de mit jelentettem én ki a Win 9 kapcsán??? Semmit. Azt mondtam, hogy HA nem lesz használhatóbb a rendszer, akkor bukta lesz. Ez nem kijelentés. Ez egy feltevés.
Ami a Win8-at illeti, eddig kb. egy tucat gépen (beleértve laptopot, tabletet, PC-t) volt "szerencsém" szívatni vele magamat, és az összes platformon sokkal instabilabb volt, mint a W7. PC-n láttam úgy meghalni a W8-at, hogy többé soha el sem indult reinstallig. Pedig próbáltunk mindent, a csökkentette módtól kezdve a CD-berakásos baromságig. Reinstall lett a vége, csak nem a 8 hanem a 7 került vissza, ami azóta is atom stabilan megy a gépen. Külön vicces, hogy néha a modern appok lassabban nyílnak, mint az asztali verziók. Pl képnézegető tipikusan ilyen. Asztali képnézegető egy szempillantás, a modern képnézegető néha másodperceket tölt.
Azt is imádom, hogy a legtöbb modern app, ha bezárod, és később újraindítod, felvillantja a legutóbbi használat utolsó képeit. Vicces, mikor rákattintasz a családi képekre, és bevillantja egy másodperc erejéig a félmeztelen Kapócs Zsókát. Akkor lehet magyarázkodni, hogy hát te csak "véletlenül" töltötted le a playboyos képeket... anyád...
Az is vicces, hogy tableten nem lehet megolodani, hogy kikapcsold a képernyőt. Mert ha lezárod, akkor azzal alvásba küldöd a gépeb (és ezzel sleep-be megy az összes asztali alkalmazás, csak a modern appok működnek tovább). Tehát azt el lehet felejteni, hogy éjszaka a tabletedre torrentezzél. Ill megoldható, csak 12 óráig menni fog a kijelzője is.
Konkrétan ahol van az energiabeállítási lehetőség, ott hiányzik egy menüpont. Mint ahogy a képernyőkímélőnél sem lehet beállítani, hogy az legyen a kímélő, hogy kikapcsolja a monitort. Nincs ilyen opció. Asztalin van, tableten nincs. Olyan van, hogy fekete képernyő lesz a képernyőkímélő, de ettől még a háttérvilágítás bekapcsolva marad. Idióta állatok voltak, akik a Windows 8 tabletes részét tervezték. Jah, meg azok is, akik az asztalit. -
fordfairlane
veterán
"A Microsoft ősszel érkező rendszerfrissítésével a Metro UI szerves részévé válhat a korábban száműzött Start billentyű."
Miféle száműzött start billentyű? Nem a billentyű lett száműzve, hanem a popup menü.
-
szinpeti
csendes tag
"akik szerint ez egy összehányt, használhatatlan szar, aminek desktopon semmi keresnivalója,"
+1Nem értem, miért kellett kinyírni a hagyományos windows-felületet, ráadásul ilyen radikálisan, hogy 2 frissítést kellett kivárni ahhoz, hogy visszatérjen. Nevetséges. Nem csak táblagép létezik a világon, maradt még azért hagyományos kompjúter is bőséggel...
-
vm93hun
aktív tag
-
azopi74
addikt
"A Start menüt hiányoló emberekkel együtt tudok érezni ugyan, nem teljesen. Mert (mint azt párszor elmondtam) nincs olyan hülye aki végigtallózza az egész menüt, mert direkt ezen célra lett integrálva a keresősáv. "
Én tudod, egyedül mire használom egyedül a Start menüt ? (a keresősávon kívül)
File-ok gyors elérésére a file-rendszerben, (minden Display as a Menu-re állítva ) elegendő RAM és SSD használata esetén nagyon gyors tud lenni, és ha tudod, hogy merrefelé van, de a nevéből nem emlékszel semmire, akkor sokkal hatékonyabb, mint a keresés, és mégsem kell hozzá megnyitni a file-kezelőt. -
törölt tag
válasz
cairojack #103 üzenetére
A Win 9-ről ilyet kijelenti látatlanba elég nagy balgaság! Ha így lesz, az a MS saját hülyesége lesz! De amíg még egy dev kiadás sincs, addig elég abszurd így véleményezni!
A Win 8 / 8.1 tabletes használatáról annyit, hogy asztali gépeknél, laptop, notebook, stb. esetében is előfordult kompatibilitási hiba. Erről részben a MS, részben a gyártók tehetnek!
Erről a haverom esete jutott eszembe. Vett egy Nvidia kártyát amivel a Win 8 ugyan elindult, de nem igazán volt hajlandó driverezni. Érdekes módon nem a MS-ot kezdte el szidni!Mint írtam, nekem anno a Lexmark nyomtatóm finoman fogalmazva semmit sem akart csinálni a Win 8-al. Majd rá talán 1-2 hónapra ez megoldódott.
Nyilván tablet esetében kevesebb lehetőség van a rendszer buherálására, mint desktop téren. De ilyen esetben érdemes felvenni a kapcsolatot a (tablet) gyártójával, hátha tud valamit orvosolni.
-
cairojack
aktív tag
Én nem csak arról beszélek, hogy egérrel használhatóbbá tenni, hanem sok egyéb dologról. Nonszensz az, hogy IE-n kívül nincs értelmes böngésző modern felületre, mert az MS megoldotta, hogy mindenkit ellehetetlenítsen.
Pl nekem a Chrom ilyen. (Értsd: gyakorlatilag a felület fele nem jelenik meg a képernyőn, így konkrétan használhatatlan).És ez még a legújabb verzió, eddig el sem indult. És az milyen már, hogy csak az alapértelmezett böngészőt tudod a Modern felületen használni. Normálisak ezek?
Firefox nemrég lépett vissza a fejlesztésből, mert a kutya sem használta azt a kalap szutykot, amit 2!!!!!!!! évig fejlesztettek.
Az oldalak tördelését felejtsük el, a könyvjelzők sorrendjét sem lehet variálni, semmit, de semmit nem lehet normálisan beállítani. És ez csak egy app.
Nincs akku töltöttség jelző, a modern felület nem dimmelhető, nincs egy normális ebook reader, a livetile-ok késnek, nem frissülnek, a rendszer fagyogat. stb, stb, stb.
Nem tudom, hogy az appfejlesztők ennyire lusták, vagy a modern felület kötöttsége lehetetleníti el őket, de nem is érdekel. Ha tippelnem kéne, azt mondanám egy kicsit mindkettő, de a lényeg, hogy a store kong az ürességtől, ami van app, az is funkcióhiányos, hulladék, szar.És még a droidot szokták szidni a Win-esek, hogy milyen instabil. Hát erről csak annyit, hogy a volt Nexus7-em 1 év alatt 2 szer fagyott, a Windows-os tabletem ezt egy hét alatt betermeli. Mondanom sem kell, gyárilag telepített Win8.1 fut a tableten, eredeti progikkal. (Office, stb).
Az automatikus fényerőállítás, és a GPS szem műxik, nem tudom, hogy miért nem, a szenzorok hibátlanok, működnek.Összességében nekem az asztali felület miatt, a Word miatt, és driver/hardver támogatottság miatt jobban megéri egy full Windows 8 tablet, mint egy droidos kvarcjáték, de a klasszikus értelemben vett "TABLETES" felhasználásban fényévekre le van maradva a Windows a Droidhoz, IOS-hez képest.
És ha azt vesszük, hogy pont ezért barmolták szét a jól bevált asztali felületet, akkor epic fail. Borzalmas. Annál is borzalmasabb. Részemről SOHA szóba nem jöhet, hogy Windows 8-at használjak asztali gépen, tableten is csak azért, mert nincs alternatíva.
Remélem a Windows 9 átgondoltabb lesz.Ami a start menü mizériát illeti. Tableten nem kell, illetve max akkor jó, ha az asztali felületet használom, vagy egérrel használom a tabletet.
Viszont a mai napig nem értem, hogy miért kellett elvenni. Érdekes módon az MS arra hivatkozott (azt hazudta), hogy ők a belső statisztikák alapján látják ám, hogy a start menüt már szinte senki nem használja, aztán gyakorlatilag csak 1 milliárd embernek hiányzik. Érdekes...
Ami a 3.rd party start menüket illeti. Nekem is van, de gusztustalan, hogy ezért még haxolni kell. Ez kb. olyan, mintha az autókereskedésekben kerék nélkül árulnák az autókat. Legjobb esetben egy lánctalpat adnának helyette, mondván, "újítottunk b-tok meg, ha kell a kerék tegyétek fel ti magatok". Nahát köszi.
Győlölöm a Win 8-at, és ha az MS nem gondolja át ezt a dolgot, de nagyon alaposan, akkor készüljön fel rá, hogy a Win 9 is bukta lesz...
-
azopi74
addikt
válasz
#09819904 #95 üzenetére
Én nem alkalmazásokról beszéltem, hanem magának az OS-nek a kezeléséről.
Természetesen vannak olyan alkalmazások, játékok, amiket egér nélkül nem igazán lehet/érdemes kezelni.Bár nekem speciel Excel/különböző ERP rendszerek/SQL query builderek a fő munkaeszközeim, hát én az alkalmazások esetében is ritkán nyúlok hozzá az egérhez. De igazad van, ez szubjektív, és szakma függő. Egy grafikus, vagy GUI tervező, természetesen nehezen tudná nélkülözni az egeret.
-
vm93hun
aktív tag
"minél egyszerűbb, minél jobban optimalizált felhasználói felület"
Igen, eddig is megvolt, csak egy kicsit másképp.
Mert a legtöbb embernek ami fontos és gyakorta használatban van az vagy kint van az Asztalon, vagy a Tálcára van rögzítve. Az meg hogy "csempe, meg nem csempe, meg mittudomén" az ellen egész eddig is lehetett tenni (be lehetett állítani hogy alapból asztalra bútoljon és... aztaaaa).
A Start menüt hiányoló emberekkel együtt tudok érezni ugyan, nem teljesen. Mert (mint azt párszor elmondtam) nincs olyan hülye aki végigtallózza az egész menüt, mert direkt ezen célra lett integrálva a keresősáv. A keresősáv meg nem ment a 8.1-ből sehova (de még csak a 8-ból sem) mert nem Windows billentyűvel hanem Win+Q -val lehetett előhívni (ééés ugyanazt tudja mint eddig)
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #86 üzenetére
Nekem eddig is teljesen használható volt
Abban egyetértek, hogy most már a metro felületet kellene kényelmesen használhatóvá tenni - elsősorban egér-billentyűzet kombinációval - és funkcionalitásban bővíteni. Update 1 első lépésnek nem rossz, de azért ez még így mindig nincsen kész.
És amiről kevesebb szó esik - pedig szerintem sokkal fontosabb lenne, mint a vízcsapból folyó Start menü - az a ModernUI-s appok ablakban való futtatásának lehetősége. Valam olyasmi, mint a Stardock féle ModernMix, csak kicsit kulturáltabb kivitelezéssel, plusz feature-ökkel, és kevésbé bugosan
-
bepken
veterán
nem tartom kizártnak, hogy egy-két fejlesztő durcisan megszólta az anyukákat, de egészen biztosra veszem, hogy nem mentek rá idegileg a dologra... (én legalábbis nem mennék)
na de azt feltételezni, hogy amit a 8.1-el kaptunk, az azért csak "start button" és nem "start menu", mert a fejlesztők félreértették a felhasználók rinyálását....hátőőő...ugye Te is érzed, hogy ez elég valószínűtlen!? ...
egyébként én is utálok kattintgatni, gyorsbillentyűkkel szerintem is minden sokkalta gyorsabban és kényelmesebben elérhető. na de ez a része nem is az átlag felhasználóknak szól szerintem...
minél egyszerűbb, minél jobban optimalizált felhasználói felület, itt ennyiről szólnak a dolgok, ez kell a népnek (megjegyzem: jogosan)
-
azopi74
addikt
válasz
#23196416 #41 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miért kell elengedni, hanem az, hogy miért kell eleve hozzányúlni az egérhez ?
Én csak akkor nyúlok az egérhez, ha nagyon muszáj. (bár sosem muszáj feltétlenül)
Attól, mert grafikusa a rendszer, a funkciók többségét sokkal gyorsabban el lehet érni billentyűzettel, mint egérrel. (Leszámítva olyan dolgokat, mint pl ablakok méretezése, áthelyezése, amit billentyűzettel kicsit macerás lenne megoldani -
törölt tag
Ezzel nehezen tudnánk vitázni...
"The Start menu is a user interface element used in Microsoft Windows since Windows 95 and in some X window managers. It provides a central launching point for application and tasks. Depending on the operating system or window manager, the menu might have different names, such as Kickoff Application Launcher in KDE, Dash in GNOME or LX Panel in LXDE." -
dvdbackuper
őstag
sztem itt inkább a tálca hiánya a lényeg, nem a start menü
jobb oldalon ott az óra, mellette a kis színes ikonok, bal oldalt a gyorsindítás...
meg ugye a futó programok középen... erre gondolnak sztem start menü címén, igazából én sem használom sokat a start gombot... -
C$abi
aktív tag
A hír hallatán első blikkre azt hittem, hogy visszatér a Windows Mobile a Start Menüvel a mobilos OS-ek közé meg eszembe jutott a régi Omnia i900-am, de miután elolvastam arra jutottam, hogy igazából ez a hír a Prohardveres hírfolyamba illeszkedett volna jobban...
-
törölt tag
Nem tudod mi a Start Menü?
"A Start menü áttekintése" - Érdekes, mert véletlenül, de tényleg totál véletlenül a Microsoft (is) így hívja!
Start Gomb... Na, ezt bizony tévesen tudod! Ez a billentyűzeten van HW-esen, és nem SW-es dolog! -
cairojack
aktív tag
YES, YES, YES, a Windows újra használható lesz-lesz-lesz...
Most már csak a csempés felületet kéne használhatóan megcsinálni, és végre használható lenne a tabletem is. Ettől függetlenül én a Windows 9 érkezéséig már sem tabletet, sem asztalit gépet nem veszek. Windows 8-ból már baromira elegem van. Egy CRAPWARE az egész. (Jah és instabil is, mint az állat... hiába a marketing szoar duma, hogy a legstabilabb OS ever. Fenéket. W7 szénné alázza stabilitás terén).
-
vm93hun
aktív tag
"A Microsoft ősszel érkező rendszerfrissítésével a Metro UI szerves részévé válhat a korábban száműzött Start billentyű."
Azért a fogalmakkal legyünk már egy kicsit tisztában:
Start menü: Hát ez nem tudom micsoda
Start gomb: (mint desktop összetevő) Az a Windows-logót formáló aprócska dolog a képernyő bal alsó sarkában ami előhívja a fentebb említett fogalmat.
Billentyű és gomb szinonímaszó az informatikában, és a cikk elősza elég trágya módon van megfogalmazva, mert a billentyűt senki nem száműzte, mert továbbra is ott van a billentyűzetemen.8.1 megjelenésekor is ezért ment a fröcsögés mert az emberek azt hangoztatták, hogy "Start button, Start button, Start button". Belekerült a Start button aztán ment az újabb rinya, hogy ők Start menüt akartak. Nem lepődnék meg, ha néhány ott dolgozó "na elmentek az anyátokba" kaliberű reakciót adott ki magából.
Nem a MS-t kell hibáztatni, mert 1-2 egészséges ember nem tud érthetően fogalmazni, és arra sem képesek hogy életükben legalább egyszer használják az Alt+F4 billentyűkombinációt, vagy annyi energiát vegyenek magukon, hogy a billentyűzeten levő Windows billentyűt használják.
-
ddaydome
senior tag
Ez a hír miért a mobilarenában van?
-
kpal
nagyúr
Ez jó hír
Bár lehet varok a 9 megjelenéséig addig a win7 is jó .
-
törölt tag
válasz
#09819904 #77 üzenetére
WPn nem lehet egy filet letölteni. A droidos tabomra rádugom a memóriakártya olvasót, átméretezek és szerkesztek rajta fotókat, átmásolom a tabra, és feltöltöm ide-oda. Nincs miről beszélni. Amit a WP8 tud, azt kb. tudta az e61i-m, csak jobban.
A win8at is az asztal menti meg.
-
törölt tag
válasz
#23196416 #76 üzenetére
A zártság egy bizonyos szintig ugye értelemszerűen jó! Nincs annyi szemét rá, mint a droidra.
Ugyanakkor jön a pofon is ezáltal, mert rengeteg valóban okos újításból kimarad a WP!
Pedig, ahogy droidra (CM, stb.) vannak fejlesztések, úgy a WP-re is lenne. Mondhatni élhetőbbé tudnák tenni! -
törölt tag
válasz
#09819904 #72 üzenetére
A külcsín nem fontos. Rossz a stratégia, szétaprózzák a platormjaikat. Aki WPre fejleszt már nem portolja át Win8ra. Fizetős a rendszer, ki vannak zárva a dzsunka gyártók (ez is most változik tablet fronton ha jól olvastam). Nem a csempével van baj, hanem a szolgáltatásokkal. WP telefonom van, adom is el, utálatos buta vacak. Azt hittem pl. hogy egy Win8 WP8 páros mindent lenyomóan együttműködik majd, hát ez sem jött be. A benyomás a fontos, és az nem jó, pedig nagyon lelkes voltam eleinte. A gugli évekkel előrébb jár, na.
-
törölt tag
Szerintem az OS X is kötött ilyen téren. Bár csak tesztelési fázisban volt hozzá szerencsém. És legyen betudva a tudatlanságomnak, de én még nem nagyon hallottam OS X átskinezésről.
A linux szabad teret ad. Viszont ugye a legtöbbünk azért Winen kezdte a pályafutását. A megszokásból kevesen tudnak kitörni, ami érthető. Én megpróbáltam azt, hogy különféle linux rendszereken dolgozzak. Volt amiben jobb alternatívát kaptam, mint a Windows. De aztán sok más téren meg pofára esést.
Úgyhogy maradt a virtualbox!Igen!
Írtam is korábban!
-
haxiboy
veterán
válasz
#09819904 #71 üzenetére
Erre most csak azt tudom mondani hogy haxolás nélkül XP-n sem mentek csak úgy a nem Microsoft által aláírt témák
Ott is le kellett bizony cserélni 1-2 Dll-t hogy minden vágyad teljesüljön.
De ha most a személyre szabhatóságnál tartunk a linuxon kívül nemigen van oprendszer amely valóban személyre szabható. OSX? Sokan még az alap hátteret sem cserélik le mert az úgy jó? A windows userek miért nem tudnak így gondolkodni?
pszichiáter Épp most rakták vissza hogy válaszható legyen hova bootoljon a rendszer alapértelmezettben. Ahol nincs érintőképernyő ott automatikusan desktop mód indul.
-
törölt tag
válasz
#23196416 #67 üzenetére
A MS nem maradt amúgy le! Ha megnézed pl. a WP rendszert, az már a 7-es korszakában is csempés volt. A desktop rendszer megúszta ezt a bevezetést. De várható volt a megjelenése!
Az iOS 7-es is ugye flat lett, a droid is! Tehát az operációs rendszerek terén a külcsín átalakulása terén nem maradt le a MS! Az, hogy ez kinek mennyire kellemes, kényelmes, na az már valóban vitatható dolog! -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64 üzenetére
Erre van az amit korábban írtam! A választási lehetőség hiánya. Mert, ha már megvettem a rendszert és szeretném egy tapis gépre feltenni, akkor oda nekem Touch kell. Nyilván arra az XP nem jó alternatíva!
Viszont Desktopra meg a 8-ast formálni kell.Itt tényleg annyi van Desktop szinten, hogy kapott a jó nép egy rahedli valóban értékes újítást. A GUI meg egy más kérdés!
Itt azért hiányolom azt ami anno jelen volt az XP-nél! A sok téma! Ha akartam Vista, ha akartam 7-es skinnel futott. Nyilván ennek volt erőforrásigénye. Tehát a külcsín azért kompromisszummal járt!
De a lényeg az, hogy VOLT! -
törölt tag
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
Ezzel meg az a gond, hogy ha berántasz az utcáról egy csoportot, leülteted őket a win95 elé meg egy win8 elé, és a végén megkérdezed, hogy melyik tetszett, akkor kapsz egy fals eredményt, mindenki a win8at akarja. Utána meg erre lehet alapozni a stratégiát. Ha odateszel egy androidos tabot meg egy végleges win8ast a tesztelő elé, és azt látja az egyiken van hangfelismerés, mutatja a forgalmi adatokat a térképe, jó a keresője, csillió fingós program van rá, a másik meg az alapvető dolgokat is nélkülözi és teljes fapad a csittivitti animáción kívül, akkor talán értékelhetőbb a végeredmény.
-
Ribi
nagyúr
Elnézést, rosszul fogalmaztam. Az alapjaiban arra vonatkozott, hogy nem a kinézete miatt volt rossz, hanem az instabilitása és az "under the hood" problémái miatt. Sokan mondják, hogy Pisa SP1 után (vagy 2) már sokkal jobb lett, de azt legtöbben már nem várták meg. Utána meg jött a 7.
-
haxiboy
veterán
válasz
#09819904 #60 üzenetére
Na igen az meg a másik, én csak azért ajánlom ezt mert funkcióban ez nyújtja ugyanazt mint az előző "valódi" startmenü. Akinek meg problémát okoz egy ekkora összeg feltételezem minden programot legálisan szerez be (tisztelet a kivételnek akik tényleg mindennek az ingyenes alternatíváit használják és a windowst ingyen kapják vagy előtelepítve) az meg ne sírjon hogy így-úgy rossz egy oprendszer.
Hiányzik egy funkció? Lehet pótolni nem siránkozni meg peticiózni a Microsoftnak. Mer' azért nem rakok fel egy sokkal modernebb operációs rendszert mert nincs benne start menü, ne hülyéskedjetek már. -
törölt tag
válasz
#09819904 #60 üzenetére
Nem a start menü a gond. A gond az, hogy vacakok a szolgáltatások (Bing, Térkép, stb.), logikátlan, hogy a Win8-WP8 programok nem átjárhatóak a két platform között. Az MSnek ezt az egészet úgy kellett volna csinálni, hogy van a tablet-telefon-érintősPC vonal, durrantunk egy nagyot az új felülettel, de ezek legyenek 100%ban átjárhatóak, amit felteszek a telefonomra simán menjen a táblámon is. Emellett maradjon meg a Win8 az új, külön bekapcsolható indítható felülettel, mert sok még a régi speciális program. Szerintem ott van elrontva az egész, hogy széttöredezett a sok külön platformjuk, mindenre külön modern app van, van ami csak erre vagz csak arra, a Win8 Metro egy káosz, de legalább jó mélyen integrálva, hogy esély se legyen kiirtani. Most kicsi lépésekben lépkednek előre, a Win8 valamennyire visszaalakul tisztességes asztali rendszerré, azt is belengették hogy a WP8 Win8 applikációk szinte egyformák lesznek és nagyon könnyen portolhatóak. Az egész cég olyan, mintha 2-3 évvel le lennének maradva a trendről, és az utolsóként kullogást próbálnák nagy csinnadrattával sikernek eladni. Na persze lehet erre azt mondani, hogy fontolva haladó stratégia, de a felhasználónak inkább szánalmas ez a bénázás.
-
Glenda
addikt
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
Enterprise Marketing Manager
Location Hungary, Budapest
Job Category Marketing -
bepken
veterán
elismerem, én is fel tudom magam húzni sok hülyeségen...de hogy ezen a "start menu - kell vagy nem kell?" témán ennyit tudnak pörögni páran....
nadehamár...akkó sótájm
-
válasz
#09819904 #61 üzenetére
Hát nézd.
Egyik említett szoftver sem fejlődött a kezelőfelületében visszafelé.
Oké, a Winampot teletömték szükségtelen szeméttel, de érted.
Amiért szerethető volt a Win, az az egyszerű, megszokott GUI, ami desktopon sok-sok éve jól működik, a W7-re pedig tényleg nagyon jól használhatóvá tették.
Erre elterjedtek a tabletek, és egy asztali Windows esetében is az arcunkba vágnak egy tabos majomkodásra szánt GUI-t.
És akkor én vagyok a furcsa, mert nem kérem?
Értékelem a valódi fejlesztéseket, amik történtek a rendszerben, mert vitathatatlan, hogy sokat reszeltek rajta.
De ez nem az. -
Glenda
addikt
Megkockáztatok egy erős kijelentést, de aki szerint a Vista alapjaiban volt szar, az egész egyszerűen nem ért hozzá. Mégpedig azért, mert a Vista óta minden Windows (kivéve a WP7, a 8 már igen) a Vista alapjaira épül.
Sőt, nekem van egy olyan elképzelésem, hogy annak idején a Mojave tulajdonképp a Windows 7 volt.
-
dreamdancer
őstag
Ha a Microsoftnál akadt volna egyetlen félképzett sales-marketinges, aki hallott már a fókusz csoprtról (elsős tananyag), ezt az egész gigantikus vesszőfutást és buktát megúszhatták volna a win8-cal és nem most kellene megpróbálni visszagyömöszölni a sz@rt a lóba.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #59 üzenetére
Az alapból nyújtania kell(ene) egy igen szubjektív és tág fogalom!
Ennyi erővel én miért nem kaptam normális képszerkesztőt ami tudásban egy Adobe Photoshop vagy Gimp tudást biztosít?
Vagy épp miért nem kaptam Winamp jellegű kisméretű zenelejátszó alkalmazást?
És persze lehetne ezt még taglalni. Sok alkalmazás beleférhetett volna a 8-asba. A Microsoft szerint ez van, ezt kell szeretni! -
-
haxiboy
veterán
Én win 8.X-et használok a megjelenése óta, mindig az aktuális legfrisebb van fennt, hála a suli Dreamspark Premium rendszerének
viszont nem értem ezt a nagy Startmenü mizériát, akinek kell annyi alternatíva van hogy teleírhatnám az egész oldalt.
Szerintem akinek annyira hiányzik a startmenü meg a személyre szabhatóság, töltse le a Start8-at.
Minimális külömbség, és illik a win8.x felületéhez is. én is ezt használom. 1000forint (4.99$)
Edit:/(B)dying_star(/B) Aki ennyit sajnál érte az meg vessen magára....JAAA hogy miért nem volt benne eredetileg is? Kit érdekel? Elég összehasonlítani a Win7 meg Win8-árát aztán számolhatsz hogy melyik éri meg jobban? Az meg nemhiszem hogy haxolásnak számít hogy feltelepítesz egy segédprogramot, ennyi erővel miért nincs integrálva az office a windowsba miért kell külön megvenni? és sorolhatnám -
válasz
xxSanchez #21 üzenetére
Engem például az, hogy indokolatlanul sok helyet használ a képernyőn egy piszoknyi helyen elintézhető funkció.
Ha megnyitom itt a kisikonos menüm (W7), látom, mi történik a programokban, amik nyitva vannak.
Ez nekem kell. Miért? Mert csak.
Az mi már, hogy egy 2oszlopos menü helyett a pofámba ugrik egy nagy, színes szar?
Nem tudom mit szívtak a srácok, de az adagjuk negyede is sok lenne nekem szerintem.
27 évesen ilyen maradi vagyok, hogy egy bevált és jó megoldást nem fogok eldobni egy desktopra értéktelen fércmegoldásért, mégha csodaszépen animál, akkor se. -
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #50 üzenetére
Longhorn és Pista is alapjaiban volt szar, nem a kezelőfelülete.
"Reménykedhetünk, hogy idővel talán valami update meghozza a gyógyírt!" ez az, hogy reménykedni kell. 1x már megetették, hogy lesz start, persze kamu volt. Talán majd mostPfejj...
Na én is lemakkanok a témáról. -
törölt tag
A Linuxokkal én is szívtam. Ami szép azt tuti reszelni kell. Ami jó lenne, azon meg valami nem akar futni és írhatom a dolgokat. Amivel nincs baj, mert programozni tudok és rá is visz a lélek, hogy megcsináljam magamnak (és persze másoknak).
Viszont amíg nem egy programom amivel dolgozom Winhez van kötve, addig ugye jön a kompromisszum. A "Nem válaszol"-tól kezdve a regedit buherán át mindennel.Amúgy az tény, hogy a 8-asba egy választási lehetőséget integrálhattak volna! Ha Desktop módban telepítem, akkor van Start Menü (természetesen váltható lenne a Metrora), illetve Touch verzióban egyből a Metro lenne (ezt meg ugye Start Menüre lehetne cserélni). És akkor meglenne az öröm! Részben...
-
Glenda
addikt
Azért jó, hogy wzor elmondott egy build összefoglalót és mindenki rámozdult...
-
törölt tag
Nem a keresésről beszéltem, hanem hogy 5 oldalnyi ikon között kell egérrel kikeresni ami érdekel. Ezt menüben sokkal egyszerűbb megoldani. Valamiért az Ubuntu is ezt a hülye gépelgess dolgot próbálja nyomni, de szerintem ez visszalépés. Olyan, mintha az autóban kitalálnánk valamit az index helyett, legyen billenőkapcsoló a váltó mellett, működni fog, lehet hogy kisebb mozdulat papíron, de ami tényleg jól bevált kár piszkálni.
Nem győzöm ismételni, tapasztalat, én próbáltam megszeretni, de azt vettem észre hogy fél év alatt majdnem minden újítást kikapcsoltam, vagyis hátráltató, kényelmetlen volt.
-
BatchMan
senior tag
válasz
Blasius0704 #19 üzenetére
+1 szerintem se mobilarena téma. (És unom is már)
-
törölt tag
Tökéletes rendszer ugye alaphangon nincs!
A Microsoft eléggé hajlamos hibákat generálni. Ez vitathatatlan! Szerintem a galibát igazán a Longhorn és idővel a Vista bevezetése kezdte el. A 7-esnél csiszoltak elég sokat és egy jó rendszert tettek le az asztalra.A 8-as szerintem azzal együtt, hogy sok jót hozott, a hirtelen kapkodás miatt hordozza azokat a problémákat amiket lehetne orvosolni.
Reménykedhetünk, hogy idővel talán valami update meghozza a gyógyírt! -
bzoley
veterán
válasz
#09819904 #29 üzenetére
Nem feltétlenül a kézreállásról van szó. Nekem már az első képektől hidegrázásom volt. A asztal ablakainak dizájnjával együtt. Utóbbit talán el tudnám viselni, bár nem vagyok biztos benne. De ha csak a metro létezne, fel sem merülne a kérdés, hogy használjam-e. Ez csak azért szomorú, mert maga a rendszer meg jó. Szerencsére elviselhetővé lehet tenni, de már megnéztem pár linux disztribet, hátha. Sajnos komolyan akadályozzák a kényelmes használatot, és célszoftver hiányában egyik sem alternatíva, de azokra lehet mondani, hogy megszokható. Ha valami nem tetszik, azt nyilván nem is akarom megszokni. Ami viszont tetszik, még ha idegen is, idővel megszokható. Ugyanúgy nem tudom megszokni, hogy miért kell állandóan az 50"-os tévé sarkába "koppintanom" a további lehetőségekért. Nem kevés energiát fektettek abba, hogy teljesen kiírtsák a start menüt, nehogy mások visszabarkácsolják(amúgy nagyjából megvagyok nélküle), de azt nem voltak képesek megoldani, hogy a rendszer felismerje, hogy még az utcában sincs érintőkijelző, nem hogy a géphez csatlakoztatva.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #39 üzenetére
Ha megválaszolod magadnak, akkor mit kérdezel?
Sokak mint írtad pl. kénytelenből, mások az új dolog miatt. Másoknak tetszett. Én azért, mert kellett egy 8-as gép amin lehet tesztelni fut-e rendesen 8 alatt aminek kell.
Hozzátenném, senki sem mondja, hogy szar a W8. Gyorsabb mint a 7. Csak vannak benne idegesítő dolgok, amit kb. semmiből sem állna megcsinálni. Itt nem a W8 a gond, hanem az MS gusztustalan semmittevése az igényekkel szemben.Mint írták már, ez a felület tablet/telefonhoz van. Eleve wtf. Pl adminként akarok indítani programot, jobb gomb az ikonjára a metró felületen és miért nem ott az egér mellett jön ki a menü mint asztalon? Ennyi a gond, ezek a kis apróságok amik a napi használat mellet idegesítik az embert. Persze pakoljak ki minden ikont asztalra. Túl bonyolult megadni a usernek a választás lehetőségét. Áhh, még a végén még több hasznos dolog akar majd a kis szaros mi?
-
szilagyiv
senior tag
Szeretném kérni, hogy mindennap legyen egy "az őszi frissítéssel visszatér a Windows Start menüje" hír. Mert ez annyira jó. És mert annyira feszítően izgalmas. És mindet el szeretném olvasni. Jól.
-
törölt tag
Visszakérdeznék!
Miért váltottak 8-asra? Ha csupán azért, mert új/ilyenvanaricsinekiséskurvajó/jutubbonnéztemésmegteccett/stb. balga okból, azokat nem tudom sajnálni!
Akik azért, mert bizonyos alkalmazások melyekkel dolgoznak jó páran alaphangon csak Windows 8-on képes működni, számukra első körben az adott program a lényeges! Ha mégis hiányolnak Start Menüt, akkor találnak a neten bőven alternatívát!A Windows 7-ről nem értem, hogy sokan miért pattantak le?! Az XP-t megértem, hiszen az már tényleg egy öregecskedő rendszer. De a 7-es nem egy retro OS! Ráadásul van Start Menü, driverekben sincs hiány.
-
Crafter32
őstag
Próbáltam volna használni én is a Win8-at, de egyszerűen nagyon idegesítő volt már maga a kinézete is. Az én szememnek a csempés felület nagyon negatív érzelmeket vált ki. Kezelése pedig számomra borzalmas. Win7-re vissza kellett rakni a gépet és minden olyan természetes lett ismét. Egyenlőre értelmetlennek tartom egy olyan op rendszerre váltanom amit használva egyáltalán nem érzem magam jól.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #28 üzenetére
Na azért a 2 dolognak semmi köze egymáshoz. Engem nem érdekel, hogy a háttérben mókusok hordják a biteket, vagy nanotechnológiás jérce dobálja az ablakokat. Ha a kezelőfelület nagyon sok embernek nem felel meg, akkor a gyártó ne azt mondja, hogy bocs, leszarom mit akarok. Ennyi. Ráadásul nem fejlesztés az egész, hanem egy már meglévő felületet kiradíroznak, hogy hozzászoktassák az embert ahhoz ami szerintük majd a jövő. Szerintük.
-
törölt tag
Sokat?
A tálcám szépen megtud telni, ha arról van szó, de érdekes módon félnapos képszerkesztés mellett amikor időközben letöltök, zenét váltok, böngészek, még egyszer sem éreztem azt, hogy leszakad a kezem! Nyilván a pihentetés más dolog!
Amúgy a Search-re minek is kell kattintani?Start gombbal (akár billentyűzeten) előugrasztom a Metro felületet és egyből tudok gépelni. Aztán bepörgeti a találatot és küldök neki egy Enter-t, vagy, ha több találat van akkor egy klikkelést.
-
bon
őstag
válasz
dvdbackuper #4 üzenetére
XP sp3-ig azért elég sok változás érte a rendszert pont úgy mint manapság a Windows 8-at is.
-
bear_
aktív tag
Engem az idegesít a legjobban, hogy rengeteget kell rajta egerezni. A start menü kicsi, ott könnyen elérsz bármit, ennél a vacaknál meg begyullad a csuklóm mire rákattintok a search gombra.
Tableten más a leányzó fekvése, ott ugye ujjal bökdösöd a kijelzőt. Desktopon viszont körülményes. Szerintem. -
törölt tag
Bevallom, nekem elsőre is kézreált a 8-as, pedig desktop laptopon használom.
Tény, problémám is volt vele! Egy régebbi scanneres Lexmarkt nyomtatót nem kezelt megfelelően. Idővel ez a probléma is megszűnt! Vannak a mai napig apróbb hibái, de ezt elfogadtam! Elvégre anno az XP-nél amíg azt használtam, ott a driverezés egy tiszta telepítés után mindig egy külön móka volt. A 8-as esetében ez azért már gördülékenyebb. -
törölt tag
Nézd, igazad van a magad szemszögéből! És persze nyilván sokan ezen a véleményen vannak. Jogos!
De nézzük meg a dolgokat a gyártó szemszögéből! Nyilván nem lehet az újításokat a régi alapokkal továbbvinni egy idő után. Ilyenkor lép be a megújulás.
Anno amikor egy gyártóval beszéltem (Samsung, nem titok), elmondtak egy példát amiben arra hivatkoztak, hogy az orvostudomány is hol tartana, ha nem mert volna olykor (radikálisan) megújulni és nyitni valami új felé?Siddhartha Mukherjee-nek van egy Betegségek betegsége című könyve. Nos, abban pont le van vezetve, hogy anno, ha rákot diagnosztizáltak, akkor szó szerint daraboltak az emberből. Aztán a végén elfogyott az ember és meghalt! Mára azért ugyan nem találták még meg a rák ellenszerét, de már a túlélési időszak, a tünetmentesség jóval nagyobb arányban van jelen!
Vagy nézzük meg a lézert. Mertek vele kísérletezni és mára műtéteknél nem véreznek el az emberek, mint anno a szikés korszakban.
Persze ezek most szubjektív példák amiben a hangsúly azon van, hogy bizony olykor merni kell kockáztatni és bevállalni az újítást. Másfelől pedig egy idő után meg kell újítani a dolgokat. Új és újabb alapokra kell helyezni a hangsúlyt.
A gyártó mindig is egy általa jónak vélt sablon dolgot fog eléd tenni. Onnantól a Te feladatod lesz azt a saját szájízedre formálni. Nem volt ez másképp az XP-vel! Sokan átskinezték.
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
#23196416 #17 üzenetére
Én is egy hasonló készüléket használok, viszont nem értelem hogy mitől kényelmesebb az Androidos masina? Ez előtt nekem is egy andoridos tabletem volt a windowsos laptop mellett, de attól eltekintve hogy jóval kevesebb az alkalmazás rá, én pont hogy a windowsosat találtam sokkal kényelmesebbnek. Tény hogy az új csúcs samsung még nem járt nálam amiben lehet multitaskingolni rendesen, de a windowsban szerintem ez egy fantasztikusan jól megcsinált dolog, ami nagyon kényelmessé teszi az egész használatát tabletként.
-
WinPho
senior tag
És a tablet felülettel, RT-vel hogy lesz? Ott is ilyen "viva la billentyűzet+egér" felület és kezelhetőség lesz?
-
2ofthem
aktív tag
Nekem nem hiányzik, de nem is zavarna az a kis ikon az asztalon. Nevetséges az emberek hozzáállása. Tegyék oda mert egyesek nem tudnak nélküle élni, aztán mehet a sírás más miatt.
-
Beerheart
csendes tag
Valaki, magyarázza már el, hogy mitől van ekkora felháborodás, hogy a Microsoftnak foglalkoznia kell vele. Megmondom miért nem értem. A Windows 8.1-ben lévő megoldás teljes mértékben kiváltja a start menüt és szerintem még logikusabb is annál (számomra): A tálcán lévő ablak ikont be lehet állítani úgy, hogy bal kattintásra előjön a telepített programok listája (ennek az átláthatóságát kéne erősen javítani), jobb kattintásra pedig előjön a régi start menü többi eleme, sőt még néhány plusz dolog, amik nagyon jók, hogy odakerültek. Csupán az a néhány kiemelt mappa nincs benne (Dokumentumok, Képek, stb.), de ezek egy kattintással elérhetők az ablak ikontól 1mm-re lévő fájlkezelőből.
Ha emlékeim nem csalnak egyetlen történet van csak, ami most nem ugyanolyan gyorsan elérhető a "nyomtatók és eszközök", bár én ezt sosem használtam. -
xxSanchez
őstag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Mi az amit a start menüben tudsz csinálni és a modern felületen nem?
Programot indítani - lehet
Keresni - lehet
Ki lehet tűzni programokat - lehet -
Blasius0704
tag
Nem akarok kötekedni...nagyon nem. De ez miért mobilarena és nem prohardver vagy itcafe?
-
M107
addikt
Remélem kikapcsolható lesz, mert már megszoktam az új metró rendszert átlátható meg minden.....
De ha nem akkor is örülök meg nem is.....
Győzött a többség, bár az igaz nem pc-re (asztali pc-re) való, az új metró rendszer, de 2-3 nap alatt úgy hozzá szoktam mint anno a start menühöz.
-
törölt tag
Én már jó fél éve napi szinten, fő gépként egy Win8as tabletet használok, és azt kell mondjam, igen kényelmetlen a dolog. Gyakorlatilag sikerült eljutnom odáig, hogy az összes win8as marhaságot kikapcsolgattam, és asztalra bútolok, csak akkor szedem elő a metro felületet ha tényleg kifejezetten tablet módban használom. Vagyis a dolog úgy lett volna jó, ha van egy Win7+Metro. Ha tabletet akarok, akkor egy androidos fényévekkel kényelmesebb, ahhoz a néhány speciális programhoz meg ami miatt muszáj windowst használni úgyis az asztali felület a nyerő. Ha ehhez hozzáteszem, hogy az MS szolgáltatásokban évekkel van lemaradva a guglihoz képest, akkor csak az az irány marad, hogy megpróbálják majd a néhány speciális programhoz eladni a windowst, a tartalomfogyasztást meg learatja a google. A cimborám 2 éve kizárólag tabletet használ, mindent el tud intézni, 2 év alatt 2x volt szüksége windózos laptopra. Szerintem ezen kéne elgondolkodni marha gyorsan az MSnek, mert ez erősen vesztésre állást mutat ezen a téren.
-
törölt tag
Megszokás miatt hiányolják!
A legtöbb ember akit ismerek, a Start Menüt XP-től egészen a 7-ig úgy használta, hogy nem is nyitotta ki jobban a Start Menüt, hanem egyből betárazta azokat amiket használt.
A 8.1 update óta már ugye alaphangon az asztalon indul a rendszer. Van pár ismerősöm akik váltottak 8-asra és úgy oldották meg a Start Menü problémát, hogy az Asztalra egy mappát nyitottak és teledobálták parancsikonokkal. Van aki Start Menü alternatívát telepített.
Tehát igenis, ha valaki annyira akarja, megtudja szokni az újdonságot vagy feltalálja önmagát. -
M5Norbi
őstag
Kár ezen vitázni.
A legjobb lenne tényleg ha lehetne választani. Akár Skin szerűen a Modern UI-t.
A Start menü nem rossz. Más.... Ennyi.
A Win 7 tényleg tök jó. Nekem édesmindegy hogy nézne ki de látom aki sima felhasználó annak nem jön be.
-
törölt tag
Megint kezdődik a van-nincs Start Menü hiszti?
Ha nem lenne (már) elég alternatíva akkor azt mondanám, hogy anyázzuk és dobáljuk együtt téglával a Microsoftot! De így?Abban igazat kell adnom, hogy a Modern, Metro, csempe, hupákolás, és egyéb elnevezésű felület megszokható. Aki nem tudja megszokni, az vagy nem akarja vagy lusta volt olvasni híreket, illetve a Softpedia oldal is idegen számára!
-
Fr0z3n
őstag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Már nem kötekedés képpen, mit nem találsz meg máshol, hogy a startot ennyire hiányolod?
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Most tényleg komolyan kérdezem, mi hiányzik ennyire a régi startmenüből? ami miatt az új ennyire elviselhetetlen?
-
Dilikutya
félisten
Megvásárolt rendszernél nincs értelme Windows 7-ről 8-ra váltani, legfeljebb valami nagyon olcsó upgrade esetén, annyi újat nem hoz, hogy sokat áldozzon rá az ember. Megjelenéskor volt olcsó Windows 7 upgrade lehetőség, bár korlátozottan, csak talán a megjelenés előtti fél-egy évben gép vásárolt licenceknél.
A Modern UI pedig már ott tart, hogy ha nem akarod, látnod sem kell, így megszokni sem szükséges. Én a főiskolás licenc miatt felraktam, nem is bántam meg, jó rendszer, és a Modern UI-t sem láttam a telepítés óta.A startmenü nem hiányzik. Eddig is csak a beállításokat használtam onnan, egy koncentráltabb menü most is van, ott az Eszközkezelőtől a Vezérlőpultig minden egyben van, még a Számítógép-kezelés is.
-
Letisztultabb és jobb? Igen, szerinted, szubjektív megítélésed szerint. Ezzel semmi gond nincs, megtaláltad az ideális rendszert.
Miután azonban rajtad (és a véleményed osztó embereken) kívül is vannak felhasználók, olyan felhasználók, akik szerint ez egy összehányt, használhatatlan szar, aminek desktopon semmi keresnivalója, méghozzá rengetegen, így azt hiszem, elvárható lenne, hogy az MS most azonnal, de már inkább tegnap beletegye ezt az egy rohadt hiányolt funkciót, mivel felhasználóbázisuk csökken, ha nem teszik.
Tehát egy racionális döntés lenne részükről.
Nem a nyolcadik elkövetkezendő frissítésben majdegyszerhaúgyesik, hanem most.
A rendszer fejlesztéséhez képest elenyésző idő, és elenyésző erőforrás kapcsolhatóvá tenni, hogy akinek a modern tetszik, használja, akinek a menü tetszik, használhassa.
Igazából nem is értem, miért vitatéma ez még...Oké, mi, Start menüt hiányolók nagyon boldogok vagyunk attól, hogy sokan vagytok, akiknek így jó, ahogy van, de nekünk meg nem. És mi sem vagyunk kevesen.
Mert ettől eltekintve egy erős és stabil rendszer, de így nekem nem kell. -
tothmaxy182
őstag
válasz
dvdbackuper #4 üzenetére
Az XP SP3 pont egy hatalmas trágyadomb...
Az SP2 jó volt, az SP3 kb kétszeresére növelte az XP gépigényét. Aki komolyabb vason használja annak fel sem tűnik, viszont aki gyengébben annak kínszenvedés. Alapból bekajál fél giga ramot, folyamatosan pörgeti a processzort és a winyót.
Szüleim P4-as gépe használhatatlan volt vele, holott anno röhögve futott rajta SP2-vel. Így le lett váltva Linux Mint-re. Felüdülés volt!(#8) HaJózsi: Nem vagyunk egyformák. Én eltörném annak a kezét, aki kivette a Win8-ból az Aero-t...
Nálam marad a Win 7. gyakorlatilag mindenre tökéletes, teljesen felesleges leváltanom, így nem is teszem meg...
-
HaJózsi
aktív tag
Most pont jó a Windows 8. Ezen már sokat nem kéne változtatni, mert a 8.1 Update-ben is van olyan ami nem tetszik - a csempéknél előhozható kontextuális menüre gondolok.
Ettől függetlenün ezt a windowst kedvelem eddig a legjobban, főleg a sebessége és az Aero hiánya miatt.
-
babkukta
senior tag
+1
mikor kijött a 8, már fel is raktam a gépemre. Azóta azt használomNekem egyáltalán nem hiányzik semmi a Win7-ből, ami miatt sokan sírnak. Ok, a felhasználók nagy többsége nem váltott 8ra, de nem biztos h azért, mert az rossz. A Win7 egy nagyon jól sikerült rendszer, a Win8 meg már egy picit újra van gondolva. Igaz, az asztali része kb ugyanaz, tehát ezt meg se kell szokni. Nekem a 2 nővérem is csak azért nem vált 8ra, mert megszokták a 7et, és nekik jó, nem pedig azért, mert de sz.r a 8. És még hányan vannak ezzel így...
tehát aki annyira megmondó, h bukta a 8 meg stb, nem ártana egy picit ezen is elgondolkozni. Az XP tényleg nagy dobás volt, a Vista bukta, de a 7 az kb a továbbfejlesztett változata, és mégis milyen elterjedt lett. Már elég régóta használnak az emberek 7et, és azért amit megszoktak, ismernek, nem fogják egyből leváltani egy újabb felületű rendszerre. A 8at is kalibrálják még egy picit, s jó lesz az is. Viszont ami igaz, h nem kellett volna erőltetni a metro felületet. Sokakat ez tántorított el. Őszinte leszek.. én se használtam. Mióta meg van asztalra bootolási lehetőség (gyári), még annyira se használom, mint addig -
xxSanchez
őstag
válasz
FoxiestFox #3 üzenetére
Azért a szarlapátolás meg egy letisztultabb és jobb felület megszokása elég távol áll egymástól.
-
dvdbackuper
őstag
Én meg ezt a 2 hetente új windowst unom, a 7 teljesen jó bármire, a 8-ra meg csak a panasz van, h ez nincs az nincs... Soha nem fognak még egy olyan jó rendszert csinálni, mint anno az XP SP3 volt
-
-
xxSanchez
őstag
Teljességgel feleslegesnek érzem ezt a start menüt, körülbelül 2 nap alatt megszokható a modern felület.
-
Goblin12
őstag
váltotozatig - változatáig
Nem kérek startmenüt köszönöm. Miért nem lehet egyszerűen a meghagyni a választ a felhasználónak? Csempe vagy Menü, egy egyszerű kattintás a telepítés közben, és mindenki boldog. . . Most ez az 5vözet te jó ég ezt sem kérem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged