Új hozzászólás Aktív témák
-
cairojack
aktív tag
Amúgy én inkább úgy éltem meg a hasonlatodat, hogy egy Kék Osztriga bárból (Android) menekülve sétáltam volna át a kedven striptease báromba (Windows), és már csak odabent derült volna ki, hogy "bazz... menet közben ez is Kék Osztriga lett".
Szerk: egyébkén a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy már a tablet megvételekor tisztában voltam vele, hogy a Win8 nem lesz a kedvencem, mert már előtte is használtam Win8-at, de nyilván nem ilyen mélységig, így igazából sokkoló, hogy még annak tudatában is rossznak tartom, hogy tudtam, hogy rossz lesz. Tehát alúlmúlta az amúgy is igencsak negatív elvárásaimat. Ennek ellenére tényleg nem térnék már vissza droidra, mert az X86 Legacy nálam mindent visz.
-
cairojack
aktív tag
Teljesen jogos a kérdés, és van is rá egy teljesen logikus magyarázatom.
1. Andoridon is volt egy csomó minden ami hiányzott.
2. Munkám során használok kifejezetten a cégnek kifejlesztett (egyszerű/pici) progikat, amik csak X86-on mennek, ARM-en nem (és még az emulátorok sem játszottak, mert ennek a proginak pl natív net (konkrétan G-mail) elérés kell. Eddig úgy volt megoldva, hogy menet közben is tudjam ezeket használni, hogy magammal cipeltem egy batár, 3 kilós, 1 órás üzemidejű notit. Most meg van egy 500 grammos, 8 órás üzemidejű eszközöm, aminek a fizikai méretei is tizedét teszik ki a notinak.
3. Igazából a hardver/driver támogatottság is fontos nekem. Ezt a kis notit ha rádogom egy irodai nyomtatóra USB kábellel, már nyomtat is. Tolhatok rá egeret, billentyűzetet, joystic-ot, még USB-s rakétakilövőt is. Nekem ez fontos (oké nem az USB-s rakéta, azt csak poénból írtam), még akkor is, ha más ezen röhög, mert neki csak a facebook kell.
4. Megy rajta a Command&Conuqer sorozat nagy része.(Hát igen, a függőség ugye).
Összességében nem bántam meg, csak míg a Nexus kevés mindenre volt alkalmas, de azt jól csinálta, ez sok mindenre (és sokkal több mindenre) alkalmas, csak bosszantó. Néha nem kicsit. Pedig csak egy kevés odafigyelés kellett volna.
És bármennyire is falhoz tudnám vágni néha, tablet fronton már nem váltanék vissza droidra. Az nekem már max telefon. A tablet pedig legyen Windows. És lehetőleg 9-es. És még csak véletlenül se "szutyokrt". (Sorry).Más: Nem tudja valaki, hogy hova kell küldeni az MS-nek a panaszlevelet, hogy el is olvassák? Még sosem írtam nekik. Ellenben most bepótolom, már most 7 oldalnál tartok, és még messze a vége. Ha ezt valaki tényleg elolvassa, annak a napjába komolyan bele lesz rondítva. Egyébként csak úgy közlöm, hogy nagyon kulturáltan fogalmazok. Szóval nem a stílus miatt, inkább a panaszaim számát illetően.
-
cairojack
aktív tag
Jah feature. Mint minden, ami szar a Win 8-ban. Hát végül is... gondolom láttad te is az "Az élet szép" c. filmet. Mikor a haláltáborban az apuka beadja a gyereknek, hogy valójában vicc táborban vannak, és a végén jutalom gyanánt hazavihetnek egy tankot... Hát pont ilyen a Windows 8. Adva van egy hatalmas kalap bughalmaz, és megpróbálják, most advanced, most stable, most featured -nek eladni. Aha...
Külön jó amúgy, hogy a kommented elejét azzal kezdted, hogy megint meghazuttolsz, aztán meg már feature a vége... hagyjál már vazze...
-
cairojack
aktív tag
Hát nem tudom, nálad hogy megy a modern felületen a böngészés, nálam úgy, hogy ha a modern felületen rákattintok adott böngésző ikonjára, akkor csak és kizárólag az alapértelmezett böngészőt hajlandó Modern felületen megnyitni, a többit automatikusan átváltja asztali böngészőbe.
Konkrétan a chrome-ot úgy lehet megnyitni, Modern felületen, hogy megnyitom az asztali verziót, ott a menüben rábökök, hogy nyissa meg modern felületen, majd mielőtt ezt megtenné, megkérdezi, hogy mit akarok alapértelmezett böngészőnek használni? Ha nem a Chromo-ot, akkor nem nyitja meg a modern UI-t, csak az asztalit. Ha engedélyezem neki, hogy alapértelmezett legyen, akkor minden faxa, elindul a böngésző, csak akkor meg az IE nem hajlandó modern nézetben elindulni. Egész addig, míg újra alapértelmezettén nem teszem. És ha ezt nem hiszed el nekem, csinálok róla egy videót baszki.
Na most, ha azt veszem, hogy pl a Play store rogyáááááásig van böngészőkkel, akkor nem értem, hogy Winre miért nincs. Egyáltalán miért nem lehet olyan böngészőt felrakni a story-ból, aminek nincs is asztali verziója. Hisz tableten kvázi "fölösleges" az asztali nézet. Tényleg nem értem.
Én nem vagyok programozó, de hogy miért nem megoldott az, hogy minden gyártó el tudja készíteni a saját Modern UI-s verzióját, azt nem értem. Lehet, hogy őket minősíti, de hogy az MS-t is az rohadt biztos. Elég elolvasni a FF-os fejlesztőbrigád nyilatkozatát, hogy mennyire keresztbe szo*atta őket az MS.
Gondolom úgy voltak vele, hogy nem akarták tablet fronton is elbukni a böngészőháborút, így igyekeztek mindenkinek alávágni. Ami pont nem érdekelne, ha az IE hibátlan, tökéletesen testre szabható böngésző lenne modern felületen. De nem az. Egy bughalmaz, kevés funkcióval, nulla személyre szabhatósággal. És nincs alternatíva. Ezzel elérték, hogy ők az egyeduralkodók, de hogy ezzel verik is a szögeket a OS koporsójába, az is biztos. -
cairojack
aktív tag
És a lenovo miért szedné ki ezt a funkciót??? De amúgy nem érdekel, hogy a több 100 hibából melyik kié. Az MS-é, adott hardverkomponens gyártójáé, a driver író csapaté, a tablet gyártójáé, a lényeg, hogy NEM MŰKÖDIK SEMMI ÚGY, AHOGY KÉNE. Ez van. Nem érdekel a többi. Oldják meg. Azért adtam ki 100 rugót.
Szerk: amúgy akkor az kinek a hibája, hogy csak az alapértelmezett böngésző futhat a Modern felületen? És a többi? Most lehet, hogy 1-2 hiba nem az MS hibája, de úgy nagy összességében az övé. Az ő rendszere, és ha nem képes normális OS-t kiadni, nehéz lenne a hold gravitációs mezejét okolni...
-
Ribi
nagyúr
Elnézést, rosszul fogalmaztam. Az alapjaiban arra vonatkozott, hogy nem a kinézete miatt volt rossz, hanem az instabilitása és az "under the hood" problémái miatt. Sokan mondják, hogy Pisa SP1 után (vagy 2) már sokkal jobb lett, de azt legtöbben már nem várták meg. Utána meg jött a 7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest