Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
cairojack #196 üzenetére
Driver gond lesz ha sok a BSOD.
Gépemen szerintem én sem láttam 1 év alatt talán 1x ilyet. De lehet az valami teszt gép produkálta.
Tegnap bedugtunk valami kínai mobil sticket W7 gépbe és csontra fagyott a rendszer. De ez ettől még nem a W7 hibája. Második próbára is csontra fagy. Több próba nem volt. -
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #188 üzenetére
A support oldalhoz:
Talán ide.Még a supporthoz: 7 oldal? Te jézusuristen... Ha ilyen aprócseprő kis elslisszan mellette az ember problémákat is beírod legalább 3 oldalon át, simán abbahagyják az olvasást. Ilyen "hibák" mindig lesznek és nem fognak ezért kiadni egy frissítési packot. Ahhoz rengeteg ideig kell tesztelni és annyira lehetetlen helyzetekbe kell hozni a szoftvert, hogy attól már a fejlesztők agyfaszt kapnak a 3. perc után.
-
WinPho
senior tag
válasz
cairojack #183 üzenetére
Pedig egyébként nincsenek extrém igényeim. Nem hiszem, hogy extrémnek számít, a képernyő kikapcsolása, sleep nélkül (PC-n tízen sok éve alap dolog, és igen, ezt is hiányoltam anno droidból, és lehet hihetetlenül és hülyén is hangzik, de egy nagyon kicsit ez is közre játszott, hogy váltottam Win-es tabletre. Erre ott sincs. Behh...).
Mert minek ilyen funkció? Ha használod akkor bekapcsolva van, ha nem akkor "ki". PC-n ilyen a monitor miatt van. Egy AIO PC-n vagy laptopon ezt meg nem csinálod.Azt sem tartom extrém igénynek, hogy tableten, MUI-s felületen akár több böngészőt is futtathassak egyszerre. Akár úgy, hogy az egyik megy, a másik háttérben, akár osztott képernyőn. Ez mitől extrém kérés?
Ezt sem értem. Miért akar az ember két böngészőt használni? Ha van egy, ami sokmindent támogat akkor azt használja. Ha talál egy weboldalt, amiben olyan elemek vannak, amik azt a böngészőt kikészítik, gyorsan átmozdul a másikra és ott végzi a dolgát. Ha több ilyen weboldalt használ, akkor azt használja. Nabumm.Vagy miért "tolerálhatatlan" az az igény, hogy a MUI-s böngészők tördeljék is a szöveget, ha belezoomolok? Asztali PC-n ez fel sem merül, egy 22-24-26 colos monitoron, de egy 8 colos tableten bizony teljesen életszerű az, hogy a tartalom olyan kicsi, hogy nagyítani kell ahhoz, hogy el tudd olvasni, úgy meg jobbra-balra kilóg a tartalom a képernyőről, és lehet soronként jobbra balra scrollozni.
Most a WP-s IE-ből indulok ki. Ez is felesleges, ha dupla tappra betördeli neked jól a szöveget. Egy 620-on minden olvasható sőt arról írom a kommentet. Nem tudom, milyen ta bot használsz, de ha 8", akkor nem hiszem, hogy olyan hűdenagy felbontású. Talán egy FHD panelen még nagyítanod sem kell.A startgomb/menü kérdés meg még mindig a 2014-es Facepalm győztes téma. A modern felület tulajdonképpen egy informatív fullscreenes startmenu. Mindent ugyanúgy meg lehet rajta csinálni. Meg amúgy is, nem mindegy mennyit vesz el a képernyőből? Ha a pici kis 7-es startmenurol elkattontasz, eltűnik a francba, hívhatod elo ujra. Ha valakinek meg tenyleg ennyire faj, ha valami változik UI-ban, az szenvedjen nyugodtan, vagy tegyen fel egy startmenu appot, azt kussoljon.
-
törölt tag
válasz
cairojack #167 üzenetére
Épp tegnap néztem az LG G2 videótesztjét. Ott alapból benne van, hogy lezárt kijelzőre ha rákoppintasz akkor bekapcsolja. Tehát nem kell a power vagy egyéb gombbal szórakozni.
Gondolom hasonló úgymond gesztusvezérléssel simán be lehetne lőni a kijelző lezárását is. Legalábbis HW alapon tuti képes rá!
WP alatt se hiszem, hogy ez akkora hatalmas dolog lenne amit ne tudnának megoldani.Amiben reménykedek MS-ék terén, az az, hogy ne legyen annyira elb***va, mint a WP rendszerük! Értem én, hogy zárt, meg védjük és akkor atombiztos lesz. De azért, ha egy mód van rá, ezt hagyják meg maximum mobil frontra!
Abba pedig valahogy nem szeretnék belegondolni, hogy a Win idővel olyan zárt lesz, hogy egy nyamvadt témát ne lehessen majd változtatni!Szigorúan szubjektív magánvélemény!
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #167 üzenetére
Hát nem tudom, mekkora kereslet lenne egy ilyen appra. Alapból Androidos tabletekben/telefonokban sincs ilyen funkció, mert ultramobil eszközök esetében ez teljesen haszontalan. 3rd party app van ugyan rootolt droidra ( mert egy rootolt droiddal bármit meg lehet tenni, akár brickelni is a cuccot véglegesen
Egyébként kipróbáltam, elismerem, tényleg nem működik windowsos tableten. Ami különösebben engem nem zavar, mert te vagy szerintem az egyetlen, aki hiányolja ezt.
az említett androidos app (screen standby # root) is vagy 100.000 letöltéssel büszkélkedhet az állítólag 2 milliárdos androidos felhasználói bázison ...
Ami viszont engem zavar, az az, hogy csalóka módon úgy tűnik, mintha működne, mert enged létrehozni egyéni sémát, ráadásul még az is megengedi, hogy itt a speciális beállításokban beállítsd, hogy 1 perc múlva kikapcsoljon a monitor, miközben beállítod, azt is, hogy ugyanakkor ne lépjen soha Connected Standby-ba, de akkor is abba vált, ha beállítod a képernyő kikapcsolását.
Szóval mea culpa, beismerem, hogy tévedtem, be lehet ugyan állítani a képernyő kikapcsolását, de nem működik. Ezt csak azért nem realizáltam eddig, mert eszembe se jutott ilyesmit kipróbálni, csak a te kedvedért megnéztem, hogy lehetséges-e. És láttam, hogy lehetséges, ugyanúgy, ahogy PC-n is, csak kicsit elrejtve az egységsugarú felhasználó elől (mint jó pár más beállítás, amiket nem feltétlenül kell az egyszerű felhasználó elé rakni tálcán). Az viszont meg sem fordult a fejemben, hogy ebben az esetben azért van így eldugva a funkció , mert nem is működik
De ha gondolod, dobd fel az ötlededet a WP-s UserVoice-ra, ha kapsz elég szavazatot, akkor lehet, hogy berakják egy későbbi verzióba a feature-t, és akkor előbb-utóbb a tabletes Windowsba is bekerül (ami addigra úgyis összeér a WP-vel)
-
-
-
válasz
cairojack #140 üzenetére
Későn szerkesztettél cucikám, a "bazd meg te idiótát" is láttam. Legalább legyél már annyira f@szagyerek - és ne csak nethuszár - hogy nem szerkeszted utólag a HSZ-ed.
Amúgy anyucinak nyugodtan megengedheted otthon ezt a stílust, de nálam ne erőltesd.
BTW az eredeti HSZ-edben szó sem volt róla, hogy Asztali Chrome-ról beszélsz...
-
Glenda
addikt
válasz
cairojack #139 üzenetére
Elég elolvasni a FF-os fejlesztőbrigád nyilatkozatát, hogy mennyire keresztbe szo*atta őket az MS.
Hát persze. A googlet nem szopatta a MS? Érdekes.
A default browseres dolgot tudom, az nem bug, hanem feature. Biztos van valami oka neki, de mint írtad, megváltoztatható. Ha annyira szar bugos instabil az IE (nem az), akkor meg nyugodt szívvel lehet a Chrome default.
A Play Store-ban launcherek is vannak meg ikonpakkok meg csillámpónis lockscreenek. Itt nincs, mert más a rendszer filozófiája. Ha nem tetszik, nem ezt kell venni. Én is tudom magamról, hogy nem jönnék ki az Androiddal, nem is veszek azt (egyszer a mobilszolgáltató utánamdobott egy Alcatel OT-985-öt, ha akarod én is kisírom a bánatom azzal kapcsolatban, és ott is lesz szar gúgl mért nem megy a Real Racing, miért nincs Android 4.0 és hasonlók. Csak annyi értelme lenne, mint a te itteni sírásomnak, magam égetném vele.).
Innentől kiszállok. Nincs szükségem arra, hogy valaki rajtam verje le a nemtudatos vásárlása okozta dühöt.
-
-
Glenda
addikt
válasz
cairojack #132 üzenetére
Nem csak az futhat. A google is megcsinálta. Láttam a screenshotod, ez megint nem a MS sara. Az, hogy a Mozilla nem hajlandó, az őket minősíti. Az API megvan hozzá. Egyébként panaszkodás mindig lesz, a WP7 esetében az volt az indok, hogy nincs natív kód. Most van, most találtak mást.
UCBrowser is van, nem tudom mennyire működik jól, IE-t használok. -
szinpeti
csendes tag
válasz
cairojack #131 üzenetére
"Amúgy az van, hogy egyenként a Win egyik hibája sem zavaró, de ha összeadod az összes kis szarságot, akkor valami hihetetlen frusztrálóvá válik az egész. Ez a Windows 8 legnagyobb hibája."
Némi Vista utánérzés kell 5 évente a jónépnek... ez a MS filozófiája a modern időkre
MS -
azopi74
addikt
válasz
cairojack #111 üzenetére
"Tehát azt el lehet felejteni, hogy éjszaka a tabletedre torrentezzél. Ill megoldható, csak 12 óráig menni fog a kijelzője is."
Ez nagyon nem igaz.
Egyrészt vannak ModernUI-s torrent kliensek is, az futhat háttérben. Bár nem igazán tudom, ki és milyen megfontolásból akar éjszaka a tabletjére torrentezni, de ha valakinek ez a perverziója, megoldható, pont ugyanúgy, ahogy pl a droidos torrent kliensekkel is. Desktop alkalmazás természetesen nem fog neked úgy futni készenléti módban, mint egy modern app. A PC-den sem fut az utorrent, ha sleep-be rakod.
Márészt, ami a képernyő kikapcsolását illeti (altatás nálkül) , simán megoldható még Windows RT-n is, nemhogy Win8-on (Energiagazdálkodási lehetőségek/Energiaséma létrehozása)
Érteni kéne a rendszerhez, nem fikázni ész nélkül
-
törölt tag
válasz
cairojack #114 üzenetére
No problem!
Ugye én is írtam nagy kapkodásomban, hogy "Ha így lesz, az a MS saját hülyesége lesz!". Tehát végül is egyezik a véleményünk. Csupán átsiklottam a "HA" fölött.Csupán annyit jegyezném meg, hogy ugye most a 8 / 8.1 esetében már kijött egy update ami korrigált egy adag hibát. Ha az update 2 meghozza a Start Menüt akkor a 9-es is (vélelmezhetően) nem fut bele újra ezekbe a hibákba.
Mondjuk azt nem értem, hogy így hirtelen miért nyomatja a MS a 9-est, amikor még a 8 / 8.1 / 8.1 update sem futott ki igazán?
Vagy csak én látom ezt hirtelen furcsának?
-
törölt tag
válasz
cairojack #103 üzenetére
A Win 9-ről ilyet kijelenti látatlanba elég nagy balgaság! Ha így lesz, az a MS saját hülyesége lesz! De amíg még egy dev kiadás sincs, addig elég abszurd így véleményezni!
A Win 8 / 8.1 tabletes használatáról annyit, hogy asztali gépeknél, laptop, notebook, stb. esetében is előfordult kompatibilitási hiba. Erről részben a MS, részben a gyártók tehetnek!
Erről a haverom esete jutott eszembe. Vett egy Nvidia kártyát amivel a Win 8 ugyan elindult, de nem igazán volt hajlandó driverezni. Érdekes módon nem a MS-ot kezdte el szidni!Mint írtam, nekem anno a Lexmark nyomtatóm finoman fogalmazva semmit sem akart csinálni a Win 8-al. Majd rá talán 1-2 hónapra ez megoldódott.
Nyilván tablet esetében kevesebb lehetőség van a rendszer buherálására, mint desktop téren. De ilyen esetben érdemes felvenni a kapcsolatot a (tablet) gyártójával, hátha tud valamit orvosolni.
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #86 üzenetére
Nekem eddig is teljesen használható volt
Abban egyetértek, hogy most már a metro felületet kellene kényelmesen használhatóvá tenni - elsősorban egér-billentyűzet kombinációval - és funkcionalitásban bővíteni. Update 1 első lépésnek nem rossz, de azért ez még így mindig nincsen kész.
És amiről kevesebb szó esik - pedig szerintem sokkal fontosabb lenne, mint a vízcsapból folyó Start menü - az a ModernUI-s appok ablakban való futtatásának lehetősége. Valam olyasmi, mint a Stardock féle ModernMix, csak kicsit kulturáltabb kivitelezéssel, plusz feature-ökkel, és kevésbé bugosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged