Visszatér a Windows Start menüje

A Microsoft elsőként a Windows Phone platformjában tesztelte az információk gyors elérésével kecsegtető widgetek és a statikus ikonok közötti átmenetet jelentő „csempés” felületet, mely az erőforrások minimális terhelésével biztosít folyamatos hozzáférést a legfontosabb újdonságokhoz. A minimális testreszabhatóság eleinte nem aratott éppen osztatlan sikert, de a felhasználói tábor folyamatos bővülése egyértelműen jelzi, hogy egyre többen kezdenek ráérezni az újszerű megoldás „ízére”. Már ami az érintőkijelzős eszközöket illeti, hiszen hagyományos számítógépeken és laptopokon továbbra is sokan a Start menü hiánya miatt nem váltanak Windows 8-ra.

Az orosz WZOR beszámolója szerint a Microsoft gőzerővel dolgozik az asztali és táblagépes platform következő ráncfelvarrásán is, mely Windows 8.1 Update 2 vagy Windows 8.2 néven kerülhet bejelentésre valamikor ősszel. A frissítés egyik legfontosabb újítása a Start menü és a Metro UI ötvözése lesz, vagyis a korábbi pletykákkal ellentétben nem kell a 9-es váltotozatig várni a régi-új vezérlőelem visszatérésére. A megbízható forrásairól ismert orosz csapat egy ingyenes, felhő-alapú Windows variáns terveiről is beszélt, mely legtöbb szolgáltatása előfizetéses konstrukcióban lesz elérhető. Maga az operációs rendszer várhatóan internetkapcsolat nélkül is használható lesz, ám ez esetben csupán a Windows Starter variánshoz hasonlóan csak a legszükségesebb alapfunkciók elérését támogatja majd.

Azóta történt

  • Xolo Win – Windows 8.1 táblagép

    Windows 8.1 operációs rendszert futtató táblagéppel rukkolt elő a korábban kizárólag Android-alapú modellekre fókuszáló indiai gyártó.

Előzmények

Hirdetés