- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ennek nagyon egyszerű módja van: Nem reagálsz a hsz-emre
mert mint talán te is tudod fórum lényege, hogy bárki hsz-t írhat, nem te döntöd-e ki igen, és ki nem
Szenzorméret, szerintem
önképénkép elemzést inkább annak kellene végezni, aki valós tapasztlatok helyett kizárólag neten talált tesztképek alapján osztja az észt.... -
Lassú Víz
addikt
Nincs rá pénzed, felfogtuk. Attól még az m4/3 egy nagyon jó rendszer, és jellemzően nem szokták elhagyni akik mellette teszik le a voksukat. Eljön majd az idő amikor rájössz, hogy a fotózásnál is pénzt ér a kényelem, nemcsak akkor amikor autót vagy fotelt veszünk.
A személyeskedést meg hagyd abba mielőtt kimoderálnak. Azt egyik fórumon sem tűrik.
-
Mercutio_
félisten
Ha neked megfelel miért ne lenne jó.
A cikk valóban azzal indul, hogy "szerintem", de eddig úgy tudtam, te nem MLaca vagy
márpedig a hsz-ek terén érveket szokás felsorakoztatni, a "szerintem" az meg nem az
Ijk: Te nagyon "értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa" vagy kezdem azt hinni
Leírtad azt a 2 olcsó obit, ami a Nikonnál megtalálható, és végre nagy élvezettel kihoztad, hogy olcsóbb az a konkrét összeállítás ekvivalens obikkal mint az m4/3, és? Ettől még nagy, nehéz, AF-pontatlan, kevés fényben a keresőben alig látsz valamit.
-
-
rbalint88
addikt
ollé, a canikon marketingosztálya jó munkát végzett!
emellett, ha igénytelenség nem is, de jó adag butaság van a hozzászólásaidban. pár ember innen a topikból eléggé rutinos fotós, akinek ettől ez még hobbi és nem megélhetés, több éve, évtizede fotóznak, _talán_ nem véletlenül választottak milc-et.
pár speciális területet leszámítva semmi előnye nincs a tükrös gépeknek, pár éven belül pedig ezek az előnyök is lemorzsolódnak a technika fejlődésével és megfizethetőségével arányban. de alsó kategóriában biztosan nem éri meg tükröst rendszert építeni már - hosszú távon persze. -
MC Pite
veterán
Ki mennyire ügyesen keres... UK általában drága. Lengyel, olasz ahol jó árak vannak eu-ban. Ha meg jön a 14-esem akkor megmondom mennyire jött ki itthonihoz képest, addig nem mondom biztosat; de kb egy százassal a közepes esetben is.
10-20ezerét nem veszem kintről. 60-80-100 ezerért igen.
-
MC Pite
veterán
De, vidéki boltról beszélsz... Mert mindenenk Bp-en van szervize, és ott kell gariztatnod, max felviszik.
-Garanciális, bolti áruról lehetett csak szó számomra.>>Mi is arról beszélünk.
-Ígyis más városban lakom, és más városban van a bolt, ahol vettem. De csak 70 km a táv, így nem vészes. De most, hogy egy pesti üzletben legyen a garancia intézve, vagy esetleg angliába, az nem jó.>> Lehet én értem félre, de azt akarod, hogy vidéki boltban tudd beadni, ahonnan felviszik bp-re, javítás után visszahozzák neked. Goto első pont.-Igen, akár bp-i, akár más címet írok rá, időnként postázni kellhet. Nekem olcsóbb a posta mint 70Km-t autózni, nincs céges autóm.
Ugyanazt, ugyanúgy kell leírnom és a dobozba raknom ha ismerősnek(boltos) viszem be a cuccot hogy vigye fel garizni vagy én adom postára. Nekem mindegy hogy postára vagy boltba megyek.Nem akarsz bp-ről vagy külföldről venni, legyen, megértem. De ettől még mi is garanciás, bolti dolgokról beszéltünk - és akár használtra is lehet még gari persze.
Viszont ha ez azt jelenti amire gondolok, akkor meg nem értem: 'Emiatt nem akarok csak drága terméknél szüttyögni a külhonból rendeléssel.' Nálam a váz/kit/obi az ha több tízezret tudok spórolni, akkor már elég drága hogy kintről rendeljem.
-
MC Pite
veterán
Bocsánat, elfelejtettem hogy ebayen csak garanciamentes és/vagy lopott cuccokat árulnak
Amúgy nikonok (normális helyről) 3 év garival rendelkeznek. Én a második fujit 1+1évvel vettem (1 itthon, +1 olaszban).
Van olyan amit vidéken szervizelnek? Nincs. Esetleg ismerős bolt van aki felviszi gariztatni. Nekem ezt nem kell lerajzolnod...(#530) Bici:
-Tükrös pdaf fázispontatlanságból adodó hibák nem léteznek EVF-es gép esetén.
"Egyszerűen az EVF felbontása túl kicsi ahhoz szerintem, hogy megállapítsam, hogy hol a legélesebb a kép." Ilyen kijelentésekkel olyan topikban ahol sok EVF-et használó ember van, nem... irogatnék ilyeneket.
Minél kéne nagyobb felbontású EVF? Mit próbáltál utoljára, Fuji S6500fd-t?
FF kereső méretű tűéles képet nézek, és hüvelykujjal ha rányomok a gombra, ránagyít hogy hova fókuszáltam, af mellett is - fényerős üvegnél nagyon kicsi dofnál ez isteni. Pedig alapból is sokkal többet látok mint te ovf-ben.43-46ig ovf vs evf méret és fényesség. 5100 nagyítós üveggel, azaz kb D7K méretű, világosságban belépő szintű.
Milyen ovf méretről beszélünk nálad?Ha egyszer bemennétek egy média márktba, lehalna a topik
-
madgie
titán
Értem, persze
Az Olympus nagy előnye tényleg a színei, nekem is ők, meg a Fujik jönnek be ilyen téren
(volt egy Fuji X100-am is, mai napig csak pislogok, olyan szép tónusokat hozott egy bécsi kiránduláson)
Bici (#537): jaja, szerintem így van. Nem véletlen, hogy a Pana videóban is ennyire jó (ott is a leméretezésen múlik sok minden).
-
Mercutio_
félisten
Jah, azt valamelyik másik m4/3 észosztós topicban írta akkor, mindenesetre itt van egy képe, Pana GF1 váz + Pana 14/2.5 obi (20-25k + 40-45k áron vesztegetik őket használtan)
Most jöhetnek a te D3200-zal lőtt csillagfotós képeid
-
Rengeteg megfizethető mirrorless van, a Olympus minden gépébe ugyanazt a szenzort teszi a belépő PM/PL sorozattól az OMD-kig (M1 szenzora egy kicsit más, de nem jobb).
Tudom, neked minden kéne egyszerre, ötvené'. Nekem is
(#509) SylverR
Ha meg egyáltalán nem érdekel, akkor nem értem, mi a gond? -
madgie
titán
Lehet dpreview-t bogarászni, vélt és valós tulajdonsagokat neten keresztül álmodni egy gépnek...
... vagy épp fotózni is
Akár egy csillagfotóra szerinted korlátozottan alkalmas mft géppel is. (amelyik érdekes módon az egyetlen gép jelenleg, ami "élőképen" fűzi folyamatosan össze előtted a csillagokat, tehát nem otthon kell zsonglőrködni, nem tippelsz, mi mennyire lesz jó és nem utolsósorban a zár sem kopik, mert az adott időintervallumokban elektronikusan olvassa ki az adatot).
-
Mercutio_
félisten
Az érved az volt, hogy te csillagfotóznál, erre írt madgie konkrét példát, messze olcsóbbat mint amennyiért egy csillagfotóra alkalmas tükröst megkapsz.
Emlegetted még az E-P3-at, ami PENek között a top, így nem tudom mi köze az általad tükrösnél elfogadható belépő kategóriához (az az E-PM2/PL5 lenne inkább) előbbi prémium kártyával dupla kitben megvan 120-ból, vagy ha spórolni akarsz 40-ért eladod a teleobit, és 80-ra jön ki újonnan 3 év mintabolti garival és az új 16MPx-es szenzor van benne.
-
Mercutio_
félisten
"Nade így, hogy nem is olcsóbb, és nem is jobb. Minek?"
Az m4/3 annak való aki tudja mit akar és ezen célokra ezt a rendszert érzi megfelelőnek, továbbá azoknak akik a DSLR-t is csak kitobival használják
Az meg amit arról írtál, hogy csak a régi vázak olcsók nettó zöldség, de erre ha visszaolvasol találhatsz dögivel cáfolatot.A kérdésedre: Kisebb, könnyebb, kevés fényben az EVF-ben még látsz is valamit, nincs back/front fókusz, (panánál és újabb oly-k esetén) nincs AF tévesztés.
Ijk: Tudjuk, régen minden jobb volt
rbalint88: Szerintem megláttad a GM1 váz eladásos elmélkedésemet
-
madgie
titán
E-PL2-t jó, ha egy hónapig bírtam, nekem AF-ben nem volt soha vállalható a régebbi Olympus mft kínálat. Volt kismillió Panám, imádtam őket, most egy E-M10 is van, amin viszont nehéz fogást találni: gyors, pontos, szép képeket köp ki magából minden tekintetben (dinamika baba, színek baba, AA szűrő hiánya miatt, lemászik a monitorról a kép).... és még az általad húzott lélektani 200k alatt van az ára.
szerk: a dpreview-n ebből nem látni sokat, volt nekem Fujim, Sony-m APS-C-ből, egyszerűen nem érzem az "igazi" képeken, hogy kevesebb lenne hozzájuk mérten az M10.
-
udash
csendes tag
Hogy olcsóbb-e, jó kérdés. Azért meg lehet ezt is úgy oldani, hogy akár olcsóbb is lehet ( 20/1.7, 45/1.8 ), és hogy jobb-e, az megint attól függ, hogy mire. Azt szokták mondani, hogy a legjobb fényképezőgép, ami nálad van. Egy m4/3 valószínüleg jóval gyakrabban lenne nálam, mint agy tükrös, és nekem a m4/3 éppen az ésszerű kompromisszum.
-
Freddy76
addikt
Hát, nekem éppen fordítva jön le. Minden mikrós topikban rögtön megjelennek a dslr kultusz felkent papjai, akik a "jó lenne, de ennyiért?", esetleg "inkább ff-et veszek" felütéssel elkezdik fikázni az m4/3 rendszert. Aztán amikor jönnek az összehasonlítások olyan vázakkal, mint az 1100d, vagy az ősrégi d200, akkor tényleg nem marad más, mint a fej falba verése. Persze mindkét oldalon vannak szemellenzősök...
MLaca valóban nem százas
, de sok hasonló kütyüb.zi van még itt a fórumon. Ha megteheti, tegye. Nem bánt vele senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest