Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Én egy dolgot nem tudnék újra megszokni a d5100-on, az pedig a kereső. A státuszkijelző meg nem fontos annak, aki csak full auto modban, esetleg A-S módban használja auto iso-val, mindig mátrix fényméréssel
. Én a státuszkijelző mellett szoktam rá az M módra, illetve az auto iso elhagyására.
-
Freddy76
addikt
Szerintem Mlaca unatkozott, és arra gondolt, hogy csinál egy kis szórakozást magának. Mifelénk erre szokták azt mondani, hogy beleszarik a ventillátorba. Szeritnem most jót röhög ezt a fórumot olvasva.
Helyenként persze én is
-
Freddy76
addikt
Az, hogy milyen fotós, nem volt tárgya az irományomnak... Bértollnok, ez tény, attól függetlenül, hogy jó, vagy nem jó fotós. A kérdéses írás pedig szerintem kritikán aluli, nem a megállapításait, hanem a stílusát, az elbeszélés színvonalát, a hasonlat "képét" tekintve. Szerintem.
SylverR: szerintem nézz bele madgie csillagfotóiba, és utána mondjad, hogy szerinted a 4/3 szenzor nem alkalmas csillagfotózásra. Amúgy szerintem kit == váz és vele együtt árult obi =/= kamera.
Mercutio: Roboter, mint prosi - itt elírtál egy f betűt, vagy kimaradt egy t
BatchMan: "Bessenyei Péter megvan az Országház előtt. Tudtok ilyet lőni EVF-rel?" Nem teljesen értem, mit értesz ezalatt... Miért kell egy ilyen képhez OVF, és miért alkalmatlan az EVF
-
Freddy76
addikt
Ezért mondtam hogy nem a mi tárcánkhoz szabták, még kidobnak valami belépőbb 35-öst meg 50-est és akkor találtak maguknak még egy rakat vásárlót.
Csakhogy - szerintem - nem ezt akarják. A fujit már a fuji is a leica-hoz hasonlítja, egy fuji által szponzorált bérfotós/bértollnok (nevét elfelejtettem), egy roppant szar és erőltetett kocsma-hasonlatban (linkelni akartam, de nem találom) leírja, hogy a fuji a leica utódja. Nem akarnak olcsó obikat, nem akarnak tömegtermékké válni. Nincs kompromisszum, kiváló minőség van, ennek megfelelő áron. Ha olcsó kompromisszum kell, vedd a nikont a 35/1.8-cal, ha megbarátkozol azzal, hogy mennyire taknyol nyitva, már csak azt kell elfogadnon, hogy az af olyan, amilyen...
-
Freddy76
addikt
Hát, nekem éppen fordítva jön le. Minden mikrós topikban rögtön megjelennek a dslr kultusz felkent papjai, akik a "jó lenne, de ennyiért?", esetleg "inkább ff-et veszek" felütéssel elkezdik fikázni az m4/3 rendszert. Aztán amikor jönnek az összehasonlítások olyan vázakkal, mint az 1100d, vagy az ősrégi d200, akkor tényleg nem marad más, mint a fej falba verése. Persze mindkét oldalon vannak szemellenzősök...
MLaca valóban nem százas
, de sok hasonló kütyüb.zi van még itt a fórumon. Ha megteheti, tegye. Nem bánt vele senkit.
-
Freddy76
addikt
válasz
Alx.Mercer #405 üzenetére
Hát, én veled sem cserélnék agyat...
-
Freddy76
addikt
Már megint a dof mániád
. Komolyan mondom, ha te lennél a célcsoport nem is kellene 3.5-nél nagyobb rekesszel objektívet gyártani nagylátó és makró kivételével
A "kompromisszum" szót olvastad? Tudom, te ezt nem ismered, mert csak ovf, csak két tárcsa, csak nagy gép, most már csak FF, ezen kívül nincs világ, ha van, akkor az egy párhuzamos, nyilvánvalóan fatális tévedésen alapuló univerzum lehet csak. Laca teljes mondata úgy szólt, hogy kompromisszum képminőség, mélységélesség, és ár/érték arány szempontjából, a cikk olvasása után pedig egyértelmű, hogy a fő vezérlő elv a méret. Akinek rohadtul nem számít a méret, az ne keressen kompromisszumot, vagy ne a méret fényében. Neked nem számít a méret, számít az ár, van egy fasza ff szetted, baromi jó áron, ami neked tök jó, nekem akkor sem kellene, ha ingyen adnák (na jó, akkor kellene, és eladnám). Engem kurvára zavart a d7000 mérete, a tamron 17-50-nel is (ami pedig nem egy bitang nagy obi), meg az is zavart, hogy csattog, el is adtam a fenébe. És egy akkora gépet veszek helyette, ami egy kis fix obival pici, és egy másik fix obi bőven elfér a zsebemben mellé. Nem érdekel, hogy valamivel nagyobb a mélységélesség. Leszarom, nekem fontos, hogy kicsi legyen és könnyű. És nincs azzal bajom, ha ez valakinek nem számít, és családi kirándulásra markolatos d800-zal meg két kéziágyúval megy, nyílván annak is megvan az előnye, és ő azt értékeli (bár van itt a fórumon nem egy FF-fel szaladgáló ember, akinek a képein rohadtul nem látszik, hogy miért is kell neki profi felszerelés vagyonokért - nem rád gondolok).
Bármilyen hihetetlen számodra, fogadd el, hogy van, akinek bőven elég az a mélységélesség, amit az m4/3 nyújt.
E770: nincs ezzel semmi baj, cipeld. Én nem akarom cipelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest