- Android szakmai topik
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz Kawauso #3679 üzenetére
ezt a 3 kattintásos wifi-kikapcsolást észre sem vettem az éjjel.
Áhh, inkább aludnom kellett volna, mint rendszert frissíteni.Randák ezek a nagy buborékok, és idétlen, hogy megy bennük a szöveg folyamatosan;
eddig egy gyorslehúzással 6 gyorsgombom volt, most 4, át kellett szabni, hogy a leggyakrabban használtak ott legyenek (forgatás, zseblámpa, stb.).
ha lehúzod, akkor eltűnik az egész képernyő - eddig ha csak egy csíkban húztad le, láttad mögötte a másik ablakot
a fényerő csúszka is nagyon idétlen, nagy bumszli
a lezárt képernyőn az óriás karaketeres idő is csúnya - érdekes, hogy ha van értesítés, akkor rendesen pici, nem értem, miért nem ilyen alapból
közben a kezdőképernyőn összement a dátum és a hőmérséklet isde már a pin-kód bekérő is óriás, egy kézzel nehezen produkálható
az értesítések kisebbek, ha beleolvasnál ott helyben lehúzva, kevesebb a hely, be van húzva a szöveg a szélétől
a menüben óriásiak a betűk, kívül, az asztalon pedig picikpróbálkoznak az egykezes dolgokkal, hogy lejjebb húzhatod a képernyőt, hogy elérd egy kézzel (ájfón 7-ben volt ilyen anno), de nekem nem igazán működik (10-ből egyszer sikerül)
Ami hasznos, és eddig nem volt, az az extra sötét mód estére. az tényleg jó, este az ágyban, lámpaoltás után eddig túl fényes volt.
az jó, hogy lehet témázni a színekkel, de igazából teljesen hidegen hagy.ÖSszességében most úgy érzem, ezért kár volt rendszert frissíteni.
És ezt úgy mondom, hogy közel ~10 éve mindig vártam a rendszerfrissítést, mióta a Nexus S-em először frissült Ice Cream Sandwich-re...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #3690 üzenetére
Kipróbáltam a cikk alján lévő Nevolution-t és tökéletesen működik
Más: annyi tűnt fel, hogy picit ritkábban jönnek az értesítések, tehát gyanús, hogy jobb lesz az üzemidő.
Viszont most már nem lehet látni az 1 feltöltés óta lévő fogyasztást, csak az utolsó 24 órát Bár, így nem kell 90%-ig tölteni, hogy leürítse az adatokatMake Love not war!
-
Kube
senior tag
válasz raveinT #3690 üzenetére
Megnéztem egy régebbi videót róla, ott a call settingsben kellett beállítani.
Most a call settingsben nem látok ilyet, van helyette Sound and vibration ami elnavigál, viszont ott sem találtam ilyet. Pedig tényleg hasznos funkció.No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #3607 üzenetére
Nekem be van kapcsolva a rezgés a hívásbeállításoknál (nyilván csörgéshez) és nem rezeg. Nem is rémlik ilyen funkció...melyik androidban volt ilyen?
EDIT: amúgy hasznos funkciónak tűnik és ha elviszik a 4a-mat, akkor Realmet veszek, amiben van is ilyen
https://techwiser.com/enable-vibrate-when-the-outgoing-calls-are-answered/amp/
A cikk alján van egy program, amivel meg lehet oldani.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Hú, ez így már nagyon off lesz
Mondok egy jó példát, csak ha már praktikusság: éjszaka repülőgép üzemmódba teszem a telefont (ja nem a Pixelt, mert elkezd brutálisan merülni ) és minden reggel kiveszem belőle. Miért ne mehetne automatikusan? Amikor az Android nem tudom melyik verzióban elvette a jogosultságot a repülőgép mód állítástól, akkor az időzítős programok mentek a kukába. Éppen MIUI alatt voltam (asszem a Mi4 C-vel) és pont akkor jött ki egy új frissítés, amibe belekerültek IDŐZÍTETT FELADATOK. Ez jópár éve volt. Ott simán felvettem egy új feladatot, ami kapcsolgatta a repülőgép üzemmódot és soha többet nem kellett vele foglalkoznom.
"A nagy gyártók közül a Samsung épp most indult el a clean Android felé..." - nenenene...pont bennük volt az utolsó bizodalmam, mert S3 és S7 alatt nagyon megszerettem a TouchWiz-et, kamerában meg általában jobbak, mint a Xiaomi. Ráadásul eddig csak a Samsungnál láttam olyat, hogy az akkumenüben kikapcsolható a gyorstöltés. Jól van, valakinek ez fontos
*RLaci* ja...szóval a TouchWiz átt lett keresztelve OneUI-ra; ezt nem tudtam. Viszont hál'Istennek nem kerül közel; marad olyan, mint amilyen volt, legalábbis az S21-en az Android 12 pont úgy néz ki, ahogy
ki kell szerintemrégen. Köszi, ez után maradok Samsung vonalon.Kube meg lehet szokni, nem mondom, hogy nem lehet. De amikor tudom, hogy van ennél sokkal jobb is, akkor már valahogyan nem akarom megszokni
A hirdetést direkt írtam olyanra, hogy lássák, hogy NEKEM nem jön be, de amúgy nincs vele semmi baj. Az új tulajt csak ez érdekli.
Amúgy meg egyetértek veled, "Ez az egész kinézet dolog felhasználás kérdése." Egyszer állítom be jól, és utána működjön úgy, hogy minél kevesebb macera van vele. Engem jelenleg a mindennapi macera mentes használatban hátráltat a kinézet.Más: ha dupla koppal felébresztem, akkor nagy ló betűkkel egymás alá kiírja az órát meg a percet. Ezt hol lehet átállítani, hogy más stílussal mutassa? Bár igazából, egyesével az összes menüponton végigmentem nemrég és nem volt ilyen beállítás.
Make Love not war!
-
Kube
senior tag
válasz SirRasor #3681 üzenetére
Ez most saját vélemény és saját tapasztalat lesz, amit írok nem feltétlen kőbevésett dolog, de elmondom azért mit gondolok erről az egészről.
Ez az egész kinézet dolog felhasználás kérdése. Én leginkább telefonálok és használok néhány appot aminek a kinézete nem változott értelemszerűen. A beállításokban meg a többi almenüben nem mászkálok, egyszer belőttem a telefont és kész. A gyorsan elérhető opciók mint a WIFI és mobilnet nekem is fájó pont, de ezen kívül egyelőre nem látom miben bukik el az új design. A hangerőt gombokkal állítom, a fényerő meg adaptív, szóval még csak nem is nézem az új virsli csúszkákat.
Bár én nem ismerem a MIUI-t meg a többi Androidra hákolt csoda dolgot, de elég nekem az ismerősöknél látott panaszkodás. Ezért is akartam anno stock droidot és tartom magam továbbra is ehhez az igényhez. Ha valaki tényleg csak használja a telefont és nem b*szkurálja éjjel-nappal az olyan részletes beállításokig, hogy hány pixel lekerekítést kapjon délelőtt meg délután időzítve az xy ikon, akkor annak majdnem tökmindegy hogyan néz ki a telefon néhány UI eleme. Azoknak stabilitás meg az alapvető funkciók megfelelő működése sokkal fontosabb.
Látom a hirdetésedben is, hogy megjelenik a frusztrációd (ha el akarod adni én a helyedben kivenném ezeket a részeket, mert nagyon negatív hatást kelt, ne vedd támadásnak csak segíteni akarok), és csatlakoznék Kawauso-hoz az elhamarkodást illetően. Javaslom várj még egy hetet, ha nem okoz gondot, hátha addigra megszokod a változást. Ezen kívül adhatnak ki módosításokat, ha túl nagy a felháborodás a népnél. Amennyiben meg olyan user vagy aki szereti végtelenségig reszelni a mindent is vagy fontos neki a látvány és ez nem fér bele, akkor meg egyszerűen rossz rendszeren vagy és tényleg javaslom, hogy válts.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
evilskati
aktív tag
Csak, hogy legyen ellenvélemény is, szerintem a MIUI sokkal felhasználóbarátabb, mint a OneUI, a régi MIUIs tárcsázóban pl. kevesebb érintéssel lehetett mindent megcsinálni, mint a Samsungosban (Mondjuk ez főleg Dual SIMes kezelés esetén érvényes.) Üzenetek app ugyanez. Ha telefonálásra és üzenetküldésre akartam használni, akkor jobban kézreálltak a dolgok.
Samsungon kénytelen voltam Launchert, Dialert és Üzenetküldő appot is cserélni.
-
Ear001
addikt
válasz SirRasor #3681 üzenetére
Hát ha valaki csak nézegetni vesz telefont....
A MIUI nem más, mint egy idegesítő bughalmaz a mindent jobban tudni akarásával, a pince aljáról előkotorható reklámkikapcsolásokkal, a saját appokkal, amik védhetően lassúak és körülményesek, hiszen minden billentyűzetleütést meg kell beszélni a kínai nagy testvérrel
A nagy gyártók közül a Samsung épp most indult el a clean Android felé...
-
SirRasor
addikt
válasz ghiottone #3680 üzenetére
+Kawauso ott van a hirdetésben, hogy eddig is bajom volt a tiszta androiddal MIUI és TouchWiz után.
Csak hogy világos legyen: nagyon keveset használom a telefont. De tényleg. Amúgy nem 3-4 naponta tölteném. De amikor használom, akkor legyen minden ott és úgy, ahogy nekem jó.
A TouchWiz úgy volt tökéletes, ahogy volt. MIUI-ban már volt 1-2 zavaró dolog, de a nagy része azért rendben van. Ez? Hehe...amikor a kezdőképernyőről a gugli keresősávot se lehet kitörölni? Egyáltalán nem elhamarkodott, csak reálisan átgondoltam.Nem hiszem, hogy a többi nagyobb gyártó is átveszi a lufikat, mert mindenki a saját felületét tolja.
Make Love not war!
-
ghiottone
nagyúr
válasz SirRasor #3678 üzenetére
Valószínűleg a többiek is át fogják venni majd az alapokat a dizájn terén az android 12-vel. Amúgy én amikor először megláttam a videókat nem tetszett, most úgy vagyok vele, hogy megnézem majd a 6-oson milyen is ez és akkor lehet arra jutok, hogy "na ezt nem".
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Kawauso
aktív tag
válasz SirRasor #3678 üzenetére
Bár nekem sem pozitív eddig a tapasztalatom, elhamarkodottnak érzem a kirohanásod.
Az 1 nyomásos Wi-Fi helyett 3 engem is zavar.
De ami még jobban, azt lehet, hogy beképzelem, de mintha ghost touch problémákat kapnék. Többször próbálom lehúzni felülről az állapotsort vagy menüsort, de nem reagál. Alkalmazások bezárásánál szintén az eddigi laza pöckölgetések helyett most többször is nem reagál. -
raveinT
tag
-
fokukac
nagyúr
Hát ööö..
Felraktam az újat, de ez nagyon csúnya... :)
Ezek az óriás gombok...
Na mindegy most már...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Decske
senior tag
Nincs mit. :)
Ha jól tévedek emiatt a Material U direktívába is benne van, hogy ha lehet a teljes fekete háttér kerülendő, ha lehet.Spec nekem a teljesen fekete háttér jobban bejön, de ez a szürke is megszokható szvsz.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
-
Kindar
tag
válasz honeker #3668 üzenetére
Ha találsz benne valami jót is, akkor szólj, mert én csak 2 újdonságot látok ami nekünk is megérkezett vele: jelzi ha valamelyik alkalmazás használja a kamerát/mikrofont és lett egy csodás helypazarló UI-nk.
Ja és a sötét mód már nem fekete, hurrá energiatakarékosság... -
honeker
őstag
már települt is....hát ez roppan gyors volt.......na akkor átnézem
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
Kindar
tag
Hello,
Én telekomtól jöttem vissza miután lett lehetőség eSIM-et kérni a vodánál is.
Az eredmény:
09.28 átjött a számom vodafone-hoz
10.01 bementem egy üzletbe és kértem eSIM-re váltást, kaptam kódot, beolvastam, települt, de nem volt térerő. Korábbi telekomos tapasztalat alapján nem voltam meglepve így vártam egy napot, de semmi. Fizikai SIM már nem él, eSIM nem csatlakozik hálózatra.
10.03 bementem a helyi nem franchise üzletbe és elmondtam bánatom. Ezt telefonálgatás és néhány "aham" követte. Majd jelezték, hogy sajnos elakadt a folyamat a fizikai-eSIM váltás közben, nem tudnak vele mit csinálni, se vissza fizikaira, se új eSIM QR generálás. Rögzítenek egy panaszt, amire 30 napjuk van válaszolni.A történet ennyi, eSIM-em van, de szolgáltatásom nincs 20 nap elteltével sem. Várom a számlát.
Tanulság (csak akkor válts ha minden mindegy).
-
honeker
őstag
én is töltöm p5.....ha 20Mb fél óráig telepit biztonsági up nál ezt a 1,88Gb menyi idő lesz
-
ghiottone
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Hali!
Tudtok olyanban segíteni, hogy támogatja-e a Vodafone e-Sim-et? Használja vele valaki?
-
ghiottone
nagyúr
-
PuMbA
titán
Lehetne, bár nekem a OneUI meg hogy a telóik belassulnak sok frissítés után nem tetszik. A legnagyobb visszatartó erő amúgy a pénz. 150k alatt keresek telefont. Ebbe jelenleg csak a Pixel 4a és az iPhone SE (2020) van. Jövőre jön az új iPhone SE ugyanekkora méretben, még az valószínű 200k alatt.
ghiottone: 5a mérete után én nem reménykedek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz honeker #3646 üzenetére
A Sony-k sajnos nagyobbak. GSMArena-n, ha beállítod, hogy 2020 vagy újabb telefon és maximális telefon magasság 150mm, akkor csak a Google Pixel 4a, 5 (ezt már ugye nem gyártják) meg 7db iPhone-t ad ki: [link]. A többi telefon pedig említésre se méltó.
Ezért is gondolkozok az iPhone-on, mert a vég nagy valószínűséggel el fog érni minket. Nem lesz több kicsi Android-fon.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Én is ezek közül vaciláltam. Végül Pixelt vettem, mert az SE azért drágább, illetve nem tudtam mire számítsak ios fronton, mert eddig csak androidot használtam. Nem érte meg az árát az új hardver régi köntösben számomra, így inkább nálam a Pixel lett a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
MC Pite
veterán
Árkülönbözetből rendelsz olcsó helyről akkut? Hirdeted (ha közbe elviszik, keresel rajta, és rendelsz helyette újat)?
Ha egy egyéb telefonod van, akkor szted 2 napon belül javítják? Nekünk az elmúlt 15 évben a nokia/sony/samsungokra is mindig várni kellett legalább egy hetet szinte minden esetben.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
SirRasor
addikt
Nincs nagyon alternatívája ennek a telefonnak (méret, sebesség, kamera, ár). Tavasszal még az S10e is játszhatott volna, de mára már az is kikopott
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ha ez tetszik, akkor vágj bele. Ha 20-80% között tartod az akksit, akkor 3-4-5 évig úgyse kell cserével foglalkoznod.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
PuMbA
titán
Értem. Arra lettem volna kíváncsi, hogy akármilyen magyarországi boltban, akár sufni is pl. van-e garancia időn túl valami javítás, szerviz, de akkor nincs. Majdnem megvettem a telót, de jó, hogy eszembe jutott, mert ez is fontos nekem. Nem 1.5 évre venném. Kár, pedig jó telefon.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Telefont lehet, az Alzánál Az nem sufni bolt.
Nekem nem elvárás, hogy tartson, de amikor az van odaírva egy cégnél neten, hogy 34 nap beszerzési idő...ha valakinek tönkre megy az akkuja, akkor mi van? 1 hétig nincs telód? Érted a problémám. Akinek hobbiból kell a telefon annál ez oké, kivárja vagy megrendeli ebay-ről.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Dehogynem, több cég is (sőt, sztem nem nagyon van ami ne vállalná el a 4a-t.)
Ugyanúgy mint kb minden másnál, kijelzőt kiveszik, úgy férnek hozzá.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
PuMbA
titán
4a esetén hogy történik pl. az akkumulátor csere? Guglin rákeresve Magyaroszágon nem foglalkozik ezzel senki.
-
Csendeske
aktív tag
ghiottone és monstrmprz!
Köszönöm, megnyugodtam-egy kicsit!
APN átírás esetleg? Nem segít? -
winbox
senior tag
válasz Csendeske #3619 üzenetére
Ez én voltam Nálam azért volt ennyire rossz, mert a lakásban maximális volt a 4g jelerősség, a 3g pedig 1 vonal, ha egyáltalán volt. Ahol jó a 3g ott a hívás is jó lesz. Legalábbis addig, amíg az adott szolgáltató nem lövi le a 3g cellákat, mert jövő évtől fogja mind a 3 nagy szolgáltató elkezdeni. Vodafone még nem mondta pontosan. És ha nincs 3g, a hívás 2g-n fog menni... Természeten először ritkán lakott területeken lesznek lelőve.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz Csendeske #3619 üzenetére
Ez minden Pixelnél így van. Nincs volte, levált 2-3gre. Én legutóbb 3a-val a Metro által leárnyékolva estem vissza 2g-re, de simán telefonáltam tovább, picit volt csak rosszabb a telefonáláskori hangminőség, de szakadásba eddig sose futtom bele egyik Pixelen se (1, 2, 3, 3a, 4a, 4a 5G, 5). Én is háklis vagyok erre.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok milyen a hívás minősége?
Egy másik telefon topicjában ebbe futottam bele: "Egy Pixel 4a-t váltott le, legfőbb gondom az volt, hogy mivel nem támogatott itthon a szolgáltatók által, minden hívásnál leváltott 4g-ről 3g-re, annak meg alig volt térereje nálam, szakadozott a lakásban!"
Pár napja rendeltem ilyen készüléket, nem szeretnék ebbe a hibába futni! -
honeker
őstag
Hhhhh lesz este android 12
-
winbox
senior tag
válasz MC Pite #3611 üzenetére
Ma újra elkezdtem, több órán át mindent kipróbáltam, de egyszerűen nem akar menni. Pedig másnak megy 4a-val. Akit esetleg érdekel a téma, itt a leírás, ami alapján csináltam:
[link] Természetesen előtte rootolni kell a telefont, illetve ebből a zip-ből lehet a Telenor mbn-t kinyerni Bulgáriát vagy Dániát választva. A telefonban egyébként van gyárilag dán mbn, de azzal sem ment nekem. Ezzel az EFStools módszerrel egyébként csomó telefonra lehet feltölteni az mbn-t, a VoLTE topikban sokan írták már. Részemről ennyi, megpróbáltam mindent, nem lesz VoLTE -
MC Pite
veterán
-
winbox
senior tag
válasz MC Pite #3609 üzenetére
Sajnos nem, azért nem is írtam rootolni kell magiskkal először is a telefont. boot.img-t kiszedni a factory img-ből, felmásolni a telóra, magiskkal rootolni, aztán felflashelni a rootolt img-t a gyári helyére, innentől van root. Az xda-s megoldás egyáltalán nem működik, nem lehetett sehogy a portot aktiválni, hogy felismerje a telót a PDC Tool. Aztán találtam megoldást, amivel végre hozzá lehetett férni az EFS-hez: [link] A videót addig kell csinálni, amíg a beírja konzolba a következőt és átváltja a teló csatlakozási módját:
adb shell
su
resetprop ro.bootmode usbradio
resetprop ro.build.type userdebug
setprop sys.usb.config diag,diag_mdm,adb
diag_mdlog
cancel (ctrl+c) once it starts to "hang" at failed to open diag socket
change usb config (file transfer, no file transfer)aztán mehetnek az efstools parancsok, amivel fel lehet tölteni az mbn-t. [link]
viszont nekem itt újraindítás után egyáltalán nem volt hálózatom, megpróbáltam több mbn-el is. Valahol még meg is találtam a magyar Telenor mbn profilt egy Xiaomi telefonból. Azzal sem ment. Valószínű valamit még mindig nem jól csináltam, de így is több óra volt mire legalább eddig eljutottam, mert nem volt egy pontos leírás. Aztán újraflasheltem a gyári képfájlt és használom továbbra is volte nélkül. Talán meg lehetne a volte topikban kérdezni mi kellhet még hozzá, mert szerintem még mindig meg lehet oldani a volte-t, csak nekem nem sikerült. -
raveinT
tag
Aki már betan van: berakták esetleg azt a funkciót, hogy mikor hívsz valakit, és a hívott fél felveszi, megrezdül a telefon? Nekem az nagyon hiányzik a mostani verzióból, irtam is feedbacket róla már rég, de egyelőre nem került be a 11-be (és vsz már nem is fog).
-
-
Decske
senior tag
Nálam nem volt semmi használatot érintő komoly hiba. A harmadik béta után a kisebb bosszantó hibák is eltűntek.
Ami most még rossz, az az at a glance widget nem működik, csak a dátumot mutatja, illetve néha egy-egy widget lehal app frissítés után, de egy teló újraindítás helyreteszi.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Kube
senior tag
válasz Viper26 #3602 üzenetére
Nagy a kísértés, de pontosan az apróbb hiányosságok miatt kerülöm a bétát, hiába utolsó fázis. Ha tehetném még a stabil verzió után is várnék pár minor updatet, s aztán váltanék
Kíváncsiságképp kérdezném, hogy aki masszívan tolja elejétől kezdve a bétát, az sok hiányossággal szembesült vagy viszonylag jó volt a béta indulás ezen a téren?
-
Hatii
tag