- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
válasz
fokukac #4599 üzenetére
Itt azzal van a baj, amit fentebb írtam:
Elvileg a frissítés nem veszi figyelembe se azt, ha amúgy te az azt megelőző hónapokba magadtól kicserélted az akksit (ugyanúgy lefelezte az ilyen esetekben is a kapacitását), se azt, ha a frissítés felszólításának eleget téve elviszed kicseréltetni az akksit (az új akksi ellenére is marad a figyelmeztetés és nem tölt se gyorsan se nem a teljes kapacitást hagyja használni, mintha nem is történt volna csere).
Ha csak ennyi lenne, hogy észleli, hogy végét járja az akksid és ezért addig lekorlátoz, amíg nem cserélteted, akkor szerintem egy rossz szava nem lenne senkinek.
De úgy néz ki nem ez a helyzet, kivéve ha olyan országban vagy ahol a hivatalos szerviz akksi cserét is választhatod, mert feltételezem abban az esetben azért csak megoldják, hogy az új akksi ne legyen kapásból lefejezve.
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4488 üzenetére
Ha megpróbálom ráflashelni a 4a (5g) ROM-ját, vajon mi lesz? Próbálta már valaki?
EDIT: Bard szerint megoldható. Ha nagyon unatkozom, lehet megpróbálom.raveinT belül augusztus 5-öt ír, kívül semmit.
-
Kawauso
aktív tag
válasz
fokukac #4476 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a visszajelzéseket!
Betudom a telefon korának akkor. Nem látok irreális dolgot az akkuhasználati statisztikában. Azért lett ennyire feltűnő, mert rendre 10-20% között voltam eddig, amikor töltőre tettem, a biztonsági frissítések megszűnése óta pedig állandóan 10% alá esek be. Ha ez fokozatosan zajlott volna le, az feltűnt volna.
Megtehetném, hogy váltok mondjuk Pixel 8-ra, de ez a Tensor még mindig nem győzött meg üzemidő tekintetében. Állítólag 2025-ben a Pixel 10-ek esetében már a TSMC felelhet értük. Addig meg nyomom a szokásos naiv mantrát arról, hogy a Sony hátha megerőlteti magát az Xperia 10 esetében. Már csak a magas képfrissítés, és egy tuti középkategóriás proci kellene, és részemről oké a dolog, ha a többi előrelépést nem dobják el... -
raveinT
tag
válasz
fokukac #4437 üzenetére
Én elég sokat olvastam ennek utána, szerintem pontatlan amit írsz.
A 4G kapcsolat önmagában csak netre elég, ha azon keresztül szeretnél telefonálni, akkor ahhoz a készüléken a VOLTE funkció is aktiválva kell legyen.
Amíg volt 3g, ez nem volt probléma, mert a p4a ha elindítottam a hívást, 3g-s hálózaton keresztül intézte a hanghívást. Mióta nincs 3g, azóta, mivel VOLTE Mo-n nincs a Google által támogatva, a hanghívás 2g-s hálón keresztül valósulhat csak meg. Ami igencsak hallható minőségbeli romlást okoz.
Ha ti ezt nem észlelitek/tapasztaljátok, az szuper, de attól még sajnos ez egy jelentős probléma.
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4437 üzenetére
Áá, rákerestem megint, mert nem akarom elhinni, hogy nem adnak a 7a-hoz ingyen tárhelyet, de sajnos tényleg igaz:
https://support.google.com/photos/thread/184297368/google-pixel-7-pro-doesn-t-have-unlimited-storage?hl=en
Hát, ha most megdöglik, akkor inkább keresek használtan egy Pixel 5-öt.Vagy elengedem az ingyenes fotótárhelyet és veszek kb. akármilyet. Valószínűleg Sza*szungot
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4418 üzenetére
Szerintem a 4a még teljesen korrekten van összerakva. Nem volt leejtve vagy ilyesmi?
6a-nak olvastam utána nemrég, mert majdnem eladtam a 4a-t a biztonsági frissítések miatt, de olyanokat írnak, hogy csak nézek: selejtes HW 0. naptól és csak foltozgatni tudják, de nem lesz jó. 7-es széria is érintett, csak pepitában.
Ráadásul 6-on és fölfelé már nincs ingyenes fotók tárhely, amin teljesen ledöbbentem. Csak és kizárólag azért maradtam volna ezután is Pixel vonalon.Azaz ez a 4a addig marad, amíg ki nem rohad a vas. Már úgy is a szívemhez nőtt
*RLaci* 7a ujjlenyomatolvasója tényleg annyira gáz a 4a-hoz képest? Azaz lassú, megbízhatatlan?
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4354 üzenetére
Ez nem igaz és lehet nem hiszed el, de én szeretem ezt a telefont
(csak a szoftverrel kukacoskodok)
Előző héten azon gondolkoztam, hogy ha már úgyis egy olyan frissítés jött rá, ami megbikázta az üzemidőt, gondoltam dobok rajta egyet és kikapcsolom a dupla koppos ébresztést.
Egyre többször már ezen a módon meg se nézem, hogy jött-e valami, hanem felveszem és feloldom ujjlenyomattal, mert valami mást csinálni akarok rajta.Igaz azóta nem nyomogattam olyan sokat és kevés fényképet/videót készítettem (1,5 óra SOT), de elképesztő az eredmény:
Postas99 Éppen a kezemben járt egy új samsung, amin végignéztem egy frissítést:
~600 MB-os csomagot szedett le és azt írta, hogy 2-3 !!óra!! a telepítési idő.
Újraindítás után 20 percig nem lehetett hozzáérni a telefonhoz (a pixel max 2 percéhez képest), majd bebootolt és még 2 óráig ment egy frissítési csík - igaz közben lehetett már használni.
Ha az offline időt nézzük, akkor messze a Pixel megközelítése vezet. -
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4351 üzenetére
Imádom, ahogy egy szimpla véleményre így felkapod a vizet és elkezditek foggal-körömmel védeni azt, amit elméletileg nem kell, mert annyira jó
(MC Pite legalább tud normálisan érvelni, vele lehet normálisan beszélgetni/vitázni)
Persze amikor elfogynak az érvek, mindig jön a jó öreg "menjél és vegyél valami mást".
Komolyan mondom szánalmasOlvass vissza, hogy milyen hsz-em indította el ezt az egészet és gondolkozz el rajta.
MC Pite ADB hogyhogy zárva van? Nem lehet bekapcsolni a fejlesztői beállításokat? Na ez már elég off topic, de csak az kell + USB debugging bekapcsolása és az ADB App Controllal úgy partizánkodsz a programok között, ahogy nem szégyelled
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4289 üzenetére
Mint minden alkalmazással: valakinek jól működik, valakinek nem.
PontosanMég mindig ott tartunk, hogy a régi TouchWiz mérföldekkel jobb, mint amit 2 év alatt láttam a guglinál.
arcsin azt én írtam, nem fokukac. Mi a terv? Örülünk
(félreértések elkerülése végett, régen se éreztem lassúnak a telefont. Ez az egy előnye mindig megvolt)
Viccet félretéve, szerintem a 4a-ról 6a-ra nincs sok értelme váltani. Erősebb, saját proci (tensor), de RAM ugyanannyi, kamera ugyanaz. A rendes 6 meg már túl nagy. -
arcsin
senior tag
válasz
fokukac #4289 üzenetére
9 új hsz, már azt hittem valami fontos update van, ehelyett bíztatnak hogy töröljek minden frissítést
Szép. Nem tudom mit használsz, de nekem megvan a 2 nap üzemidő, pattog, pörög a telefon az első naptól kezdve. Nagyon szeretem.
Más.
Lassan kifutnak a frissítések a telefonhoz, nektek mi a terv? Csere újabb pixelre, másik telefonra, lineageOs hegesztés? -
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4287 üzenetére
RaiPay a Rafinak az NFC-s fizetős csodája. Átlagosan minden második frissítéssel használhatatlan lesz.
Google wallet annyira jó, hogy nemrég ajánlotta valaki sok ajándékkártyás megoldásnak (stocard alternatíva, de mint kiderült labdába se rúg támogatottság terén..), úgyhogy rákerestem a play-en és elég volt az utolsó 10 hsz-be belenézni, aminek nagy része az volt, hogy a frissítés óta nem működik a fizetés
Hát ha 42 éves vagy, mégis "utánam olvastál", akkor az...hmm...oké
A készülékemben meg így, ahogy beállítottam, pont hogy nincs hiba, ezért is adtam közre az infót, hogy így is lehet létezni és az üzemidő jobb lett. De hisz ezt írtam is pár rekesszel feljebb
Szerintem hülyeség frissíteni, szerinted meg hülyeség nem frissíteni. Oké, megbeszéltük.
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #4284 üzenetére
Ezt úgy írtad, mintha én tehetnék arról, hogy bugos fos az alkalmazások nagy része, amit 3-4 naponta foltozni kell (mert amúgy mégis miért adnak ki hozzájuk ilyen gyakran frissítést? Gondolkozz..).
Ha működik valami, ahhoz ne nyúlj. Ha ezt nem érted, akkor még...nem gondoltam, hogy ilyet valaha is leírok, de túl fiatal vagy
Például a RaiPay rendszeresen megszopat 1-1 frissítés után, mert egyszerűen nem működik az addig hónapokig működő NFC-s fizetés és állok a boltban a pénztárnál vagy a benzinkúton mint az a bizonyos a lakodalomban.Cyborg nagyon egyszerű a megoldás: ha megáll egy alkalmazás, akkor lefrissítem a Play-en. Ha utána elkezdi szívni az akksit, akkor letörlöm(ha nem letörölhető, akkor ADB App Control-lal törlöm !root nélkül!) és ApkMody-n keresek egy korábbi verziót.
-
raveinT
tag
válasz
fokukac #4264 üzenetére
Igen, de az akkor a "kötelező" 3 főverzió teljesítése miattt lehetett. A 4a az gyárilag android 10-el jött ki, pont az a11 megjelenése eltt, így azóta ez a 3. főverzió frissítés.
Az android 14 az már egy 4. főverzió váltás lenne, emiatt kétséges a dolog. DE mint mondtam, igazából nem bánnám, ha marad ezen, mert ez kellően stabilnak tűnik - inkább maradjon megbízható verzión, mintsem egy bughalmazos újítás legyen az utolsó patch.
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #4229 üzenetére
Ób+, megint kezdik... És igen, pár napja van csak, és nem is frissítettem a rendszert.
Sonos vs. GOOGLE againAzért, hogy a hangerő gombbal való hangerő állítás szabadalommal védett, ezen még mindig lehidalok.
Tiszta mák, hogy a sumérok nem védették le a kereket anno... -
MC Pite
veterán
válasz
fokukac #4103 üzenetére
Persze, van, 2016ban már promózták.
2022ben már az előfizetők majdbem felébél működik...Szolgáltató azon készülékek nagy részére csinálta meg a volte profilt, amit árult. És ezekkel is le cannak rendesen maradva, nem érdeklik őket a többi készülék (ha az os, modem, chipset egyezik is; egy rossz konfig megizzasztja az átjátszót).
-
Kube
senior tag
válasz
fokukac #4103 üzenetére
Én nagyon le vagyok ezekkel maradva, de nehogy már ez telefon függő legyen. Most a szomszédból ide költözök Magyarországra, akkor ennyi volt a készülékemen a volte, mert itthon nem lehet kapni pedig a telefon meg minden kritériumnak megfelel? Ez egy szolgáltatás nem? Olyan mintha azt mondanánk, hogy csak az itthon forgalmazott modemekkel működik a szolgáltató által nyújtott internet
Utána fogok nézni, de nem hiszem, hogy egy bizonyos technológián alapuló szolgáltatás forgalmazástól függően érhető el csak, ennek így szolgáltatói részről sincs értelme.
-
raveinT
tag
válasz
fokukac #4076 üzenetére
Persze, nem egy must-have dolog, de ha a telefon azt pl tudja stabilan, hogy az éjszakai fény funkciót minden nap napnyugtától napkeltéig magától kapcsolja, akkor nem hiszem, hogy nagy feladat lenne megugrani, hogy az at-a-glance legalább este 10-11 körül már ne napsütést és 8-10 órával korábbi hőmérsékletet mutasson... vagy ha estére kikapcsolom a netet, és reggel vissza, akkor hívja le magától a friss infókat, stb.
Apró dolgok, de szerintem előbb ezeket a már létező, azonban nem hibátlanul működő featuröket illenék a googlenek helyre rakni, nem az ikonpakkok egyedi szín követésével meg hasonló felszínes dolgokkal bajlódni, hogy aztán a teljesen felesleges évi főverzió váltást valamivel nagy nehezen indokolhassák.
-
raveinT
tag
válasz
fokukac #4071 üzenetére
Nálad frissíti is magát az időjárás az "at a glance"-ben nap közben folyamatosan? Mert nekem, bár nagy nehezen sikerült mostanra behoznom, de csak akkor frissül, ha rányomok az ikonra. Ha nem nyomok manuálisan frissítésre, akkor vidáman mutatja este 11-kor is a délelőtti hőmérsékletet és napsütést..
-
Kube
senior tag
válasz
fokukac #4071 üzenetére
Ha AOD aktív akkor nincs baj az ujjlenyomatos feloldással.
Legutóbbi frissítésig nálam rendben volt minden. Azóta ez az ujjlenyomatos feloldás dög lassú. Ráadásul ha haptic után leveszed az ujjad, akkor kezdheted előröl. Tehát végig ott kell tartani 1-2 másodpercig. Ez néha eléggé idegesítő tud lenni.
Természetesen jeleztem a hibát, amire azóta sem érkezett javítás.
Nem használok semmi extra appot, ami hasonlót befolyásolhatna.Ha jól olvastam Pixel 4a 5G és Pixel 5a telefokon is jelentkezik. Van akinek megoldást nyújt az AOD, de ez se mindenkinél jó és persze kompromisszumos megoldás. Kipróbáltam és rendben megy AOD segítségével.
Néhány komment szerint az animációkkal kapcsolatos a probléma, volt aki dupla feloldási jelzést kap (én megnéztem, de nem tapasztaltam ilyet).
Mindenesetre akinél jelentkezik és megteheti jelentse, ezzel is talán segíti az ügy megoldását:
Settings > About phone > Send feedback about this device -
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #3735 üzenetére
Amúgy szomorú vagyok, mert a chromecast-hangerőállítás még mindig rossz a kis drágán. Nem tudom, milyen "jogi" dolog lehet, mert a youtube music-nál továbbra is működik (kár, hogy nem használom), de semmilyen más programnál (Tidal, Youtube, Netflix, HBO Go) nem.
Rendkívül kényelmes belépkedni mindig a google home programba ezért...A vicc az az, hogy ha előveszem a régi pixelem, amin 10-es android van, azon simán működik. Sőt, ha előveszem a céges ájfónom, azon is megy minden faszán, hangerőgombbal, egyszerűen.
De a Googlis telefonon, a Google-kompatiblis, Chromecast-os erősítőn, a szintén a google által gyártott Chromecast-os hdmi-be dugott kütyün keresztül nem megy.
Szóval a Google valahogy folyamatosan cseszi szét ezt a Google-ös szisztémát....Ui. Meg azt sem értem, hogy milyen jogi dolog lehet. Csak nem levédette valaki a hangerő-gombot?
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #3898 üzenetére
na, hát nekem olyan volt, hogy ahányszor elment aludni (lezárt a képernyő), annyiszor mintha abbahagyta volna a frissítést.... komolyan elindítottam este 9-kor, majd elmentem sorozatot nézni, és 11-kor még sehol nem járt, aztán éjjel 1-re lett vége, úgy, hogy beállítottam, hoy ne kapcsoljon ki a képernyő....
-
Kube
senior tag
válasz
fokukac #3804 üzenetére
Biztos számít a felhasználási mód is. Én általában 80-ig feltöltöm este lefekvés előtt. Másnap ugyanarra az időpontra 20-30% közé merül felhasználástól függően. Ekkor megint töltőre rakom. Mivel többetek számol be üzemidő növekedésről, ezért biztosan lehet valami a dologban. Ráadásul nálam is ritkábban vagy feloldáskor egyben érkezik meg sok minden, ami megint lehet spórolás miatt. Aztán az is lehet, hogy már leszedte az új információkat, csak feloldásnál ereszti rám... ki tudja. Nincs időm ezekkel kísérletezni, ezért csak érzésre tudok hagyatkozni.
Egyébként a telefon tökéletesen teszi a dolgát, reméljük még sokáig így marad
Itt felmerül bennem érdekességképpen, hogy vajon 100%-ból kivett 20% egyenlő-e időben a 30%-ból kivett 20%-al.
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #3773 üzenetére
MIUI frissítésnél mindig odaírják, hogy mihez nyúltak hozzá, mit javítottak.
Ennél miért nem? Nem tudom mi változott, semmi extrát se vettem észre, de már le is dúrtam és teljesen belaktam a BlissRom-ot.
Minden pont úgy van beállítva, ahogy akarom és minden tökéletesen működik...kivéve egy dolgot: hiába pipáltam be, nem mutatja az akksi szintjét %-banHa más nem, keresek rá egy alkalmazást...
-
Kube
senior tag
válasz
fokukac #3735 üzenetére
Az a "fékező" effekt valóban szokatlan, de lehet hogy jobb alapvetően mint a hirtelen megállás. Biztos nem találomra tették bele, valószínűleg kutattak UX alapon. A szokatlan a jó szó rá, én még máshol nem láttam ilyet (bár ez az én buborékom).
Ez kicsit olyan mint amikor weben minden oldal hasonló felépítéssel/ux folyamattal bír, mert a felhasználók már azokat szokták meg és lényegtelen, hogy a sok közül van-e hatékonyabb. Sokszor a szokás dönt. Mindenesetre érdekes próbálkozás. -
raveinT
tag
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #3559 üzenetére
A videók nekem is fájó pont, ezért van a gépemen és egy NAS-on is egy másolat.
Egyébként nem meglepő: 4K-s videót streamelgetni azért nem kevés adatmennyiség és ha az egész világ hirtelen ráállna, be is rogyna a gugli.
Próbáltam is nemrég egy self-hosted fotók alternatívát. Már nem emlékszem a nevére, de tök jól belőttem és még az FHD-t se tudta normálisan átstreamelni a gépemről úgy, hogy 1000/200-as DIGI-s vagyok
Egyedüli normális alternatívája a Synology NAS-nak van, amihez van gugli fotók szerű Moments.
60-70k a NAS, mondjuk bele 2x4 TB lemez (RAID1-ben persze) 60-70k, tehát 120-150k-ból van tartós megoldás...ami 24/7-ben eszi az áramot és amortizálódik.
Hát így állunk. Úgyhogy egyelőre nincs jobb a guglinál. -
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #3492 üzenetére
Mivel mobilos Chrome alá nem lehet Ublock Origint telepíteni, ezért 0. nap óta tiltólistás. Miért kínlódsz vele?
Firefox. Persze lehetne Opera is, de nem véletlen a TOR is Firefox alapú
Sőt, picit off, de PC-n firefoxban ki tudod kapcsolni a disc cache-t, (ha van elég gyors interneted) és ámulni fogsz a sebességtőlSemmilyen másik böngészőben nem láttam ilyen funkciót.
-
SirRasor
addikt
válasz
fokukac #3462 üzenetére
Programozó szemmel azt mondom, hogy a "nem érdekli őket" helyett nem akarnak foglalkozni olyan buggal, hogy időzónaváltás miatt potenciálisan felülíródjanak képek. Pici a valószínűsége persze, illetve egy ellenőrzéssel simán hozzárakhatnának egy postfixet, de azzal meg átlépnék a fájlnév előre kitalált hosszát és lehet, hogy azt nem akarják.
-
Cyborg
őstag
válasz
fokukac #2887 üzenetére
Teljesen én se értem, szerintem azt feltételezik, hogy egyszerre csak egy telefonja az embernek, de ez baromság.
Amíg pixelem van, és azzal is be vagyok jelentkezve a Google accountomba, ne érdekelje már őket, hogy mivel készült a fotó, és miről töltöm fel!...Persze én a 4A-ra se kaptam meg a 100GB-os tárhelyet, de nem is baj talán, nem görcsölök rá. Most, ha véletlenül telefont cserélek, aztán kapkodhatom a fejem, hogy hova tegyem a fotókat, ami a 15GB felett van.
Van a degoon 100GB telefonmárkától függetlenül, ha kell, és már van pár éve, talán nem veszik el. -
Ezustroka
tag
válasz
fokukac #2837 üzenetére
Hát automata fényerőn használtam, nem csináltam semmi extrát :) (Az tény, hogy jó sok összejött egy nap alatt, de mentségemre szóljon, hogy csak ülök itthon, és várom, hogy végre kibújjon a gyerek, mert túl jól érzi magát odabent a jelek szerint 😅). Szoba sincs elsötétítve, szóval a fene tudja.
-
kapal
tag
válasz
fokukac #2526 üzenetére
A Google az egyik olyan cég, amelyik jobban ismeri a gondolatainkat, mint mi magunk. Tisztában kell lenniük, hogy ha megadott paraméterekkel dobnak piacra egy készüléket, akkor arra mikor és mennyi igény jelentkezik. Tehát fel tudtak volna készülni a zavartalan ellátásra, de mint az ábra mutatja, ezt nem tették meg.
-
s4tch
veterán
válasz
fokukac #2530 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.ampere
Ezzel meg tudod nézni a töltési értékeket.
Nálam egyébként a P2 gyári töltővel produkál olyat, hogy ha a kábelt fordítva dugom be a telefonba, akkor képes dupla (vagy éppen fele akkora) sebességgel tölteni. Elvileg az usb-c szimmetrikus, aztán mégis számít, hogy a csatlakozót hogyan fordítja az ember.
-
calamites
őstag
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #2353 üzenetére
6 órányi nyomogatás, installálás, kicsomagolás, és úgy 20 fotó és panoráma elkészítése után még mindig 20%-on van még az akksi. És már a SIM kártya is benne van délután óta. Ez minimum kétszer annyi mint amit bármely pixel vagy nexus okostelefonom tudott eddig... Szóval le a kalappal, de tényleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Mobil flották
- Sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest