- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Ha maradt volna még kérdés a Realme GT7 Pro formáját illetően...
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Még nem jött meg a pénz, szóval még van is idő, de ahogy fentebb írtam: nem tudok belépni. Mégis hogy töröljem a fiókot?
Ha nem akarsz bajt, én most Samsung Galaxy A55-öt ajánlok. 130k-tól indul és kb. mindent tud, ami egy átlag usernek kell. Csak picit nagy a Pixel 4a után.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4589 üzenetére
Röviden: nem, mert részben érinti a szakterületemet a lítium alapú akkumulátorok.
Mitől mehet hirtelen tönkre? Cellazárlat? Az magától nem alakul ki. Mitől alakulhat ki?
-Fizikai sérülés. Ezt egy patch nem fogja megoldani. Ha ráülök, leejtem, kettéhajtom, akkor az pukkanni fog.
-Hőmérséklet! Jelenlegi tanulmányok szerint 40 C° fölött már nem érzi jól magát és kezd degradálódni. Ha valaki sokat nyomogatja és tűz forró a kézben, az mondjuk lehet 40 fok, de mondjuk 50 fok nem. Ráadásul a 4a nálam mindig max kézmeleg, de sose éreztem tűzforrónak. Gyorstöltés pont ezért rossz, mert 15W fölött már a hőterhelés egyszerűen túl nagy. Ja várjunk, a Pixel 4a gyorstöltése nem lépi át a 15W-ot de érezni is lehet, hogy érzésre olyan 35 C°-ig melegedik fel. Persze arra is figyelek, hogy nyáron, kint a 40 fokban ne nyomogassam sokat.
Szóval biztos lehet olyan helyez és/vagy felhasználói szokás, ami indokolnál, de engem pont nem érint.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz plömplöm #4586 üzenetére
Megcsináltam, semmi gond, Gugli visszaigazolta, nemsokára megjön a pénz.
Tehát csak bankszámlaszámot kér, amivel nem lehet visszaélni. Bankkártyát NEM kér.Más: úgy néz ki majdnem minden figyelmeztetést le tudtam tiltani, csak 1db maradt, ami napi 1x ugrik fel:
Ezt simán bezárom és kész, nincs frissítés.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz RetepNyaraB #4582 üzenetére
Áh, sokkal egyszerűbb: OEM unlock majd rácsapni a gyári Android 11-eset, amivel kijött és ott még simán le lehet tiltani a rendszerfrissítéseket.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Bejött most a frissítő ablak:
Egyrészt ha igaz, amit írnak, akkor ez csak opció. Valaki tegye már fel és írja le tapasztalatait, hogy pölö akkumulátorkezelőben miket lehet ki-be kapcsolgatni.
Másrészt...nem nyomok rá a letöltés és telepítésre, akkor mi van? Most szépen bezártam és nem nyúlok hozzá.
Harmadrészt most megnéztem és a letöltéskezelő szedi le a Google Play Keretrendszeren keresztül, amit ha letiltok, akkor semmilyen guglis alkalmazás nem fog működni, emailek nem jönnek, fotók nem töltődnek fel stb, tehát nem járható út. Sakk-matt.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4576 üzenetére
Sajnos nálam elkezdte a frissítést, tehát a fenti elvégzett play keretrendszer frissítés és automatikus rendszerfrissítés kikapcsolás nem segített.
Azonnal lecsaptam netről, úgyhogy nem húzta le a frissítést és tettem tűzfalat (NetGuard).Most csak azokat az alkalmazásokat engedem ki, amiket ismerek és így képtelen folytatni a frissítést: csak teker és teker a "Rendszerfrissítés előkészítése...".
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Androidon picit macerás a reklámblokkolás.
Ami nekem bevált eddig:
Csak böngészésnél: Brave + Ublock Origin kiterjesztés. Youtubet is így nyitom meg, nem pedig a natív alkalmazással és képernyő altatás után is folytatja a lejátszást, ami zenehallgatáshoz se rossz.
Teljes rendszernél: DNS-szolgáltatót kell manuálisan beállítani, amit persze szimplán nem lehet. Megoldás: DNS66 nevű progi (apk-ból telepíthető, vagy F-Droid áruházból), amivel külön engedélyezni kell a DNS-megkerülést, amivel csinál egy VPN-kapcsolatot saját magára és így kerüli ki az Android saját megoldását. Ja és így nem kell rootolni a telefont, mert amúgy lehetne piszkálgatni a hosts fájlt is mondjuk Lucky Patcherrel, de feltételezem mindenki bankol a telójával...bár van systemless root, amivel már sikerült a MyRaiffeisent működésre bírnom, de inkább maradjunk az egyszerűbb helyzeteknél Komolyan már belefáradtam a telefon-kókányolásba.
..pedig régen se akartam kókányolni, csak egy szimpla, működő telefont szeretnék mindig, REKLÁMOK NÉLKÜL.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
YT-ot reklámblokkoló nélkül néztetek? Reklámblokkoló nélkül interneteztek?!?
Ublock Origin. Azonnal!"Ez az e-mail milyen címre jön?" - ami fel van véve fiókként a telefonra, tehát nála keresd a levelet.
100 GB lóf*sz, már bocsánat, pláne ha többen használjátok. Ráadásul a gugli egy nagyon csúnya húzása, hogy ha bekapcsolod az automatikus mentést, akkor már meg se kérdezi, hanem alapból "eredeti minőség"-ben tolja fel a képeket és videókat. Nem kell hozzá olyan hűdesok 4K-s videó, hogy elfogyjon a 100 GB...
Ja és havi 690 Ft. Az egy évben 8 280 Ft. Most. De bármikor felemelheti 3000/hó-ra és ott leszel meglőve, hogy mit csinálj, mert etetni kell a gépezetet, pláne ha elfogy a 100 GB.
Azaz nagyon hamar a 2 TB-os csomagban találod magad, ami most 3590 /hó. 43 080 Ft / év. És ezt is simán a duplájára emelhetik egyik napról a másikra.
Szerintem egyértelműen rossz irány.
Megoldás? Nincs egyszerű megoldás, ha mindig-minden kép kell. Lehet otthon NAS-ra menteni, vagy akár csak egy szimpla gépre, de ha a telefonról pucolni kell helyhiány miatt, akkor gond lesz a redundanciával, tehát minimum 2 vinyóra érdemes másolni.
De ha nincs NAS, akkor meg távolról nem lehet elérni a képeket
Na pont ezért nem akarok még foglalkozni ezzel a problémakörrel.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4565 üzenetére
-Pixel a-k
-Samsung Galaxy S széria
-iphone alapok
Egyszerűen nincs alternatíva
Illetve a Doogee meg Cubot is gyárt 6-6,2" méretben és igazából 5 éve is nonamek voltak, mégse pusztultak ki, tehát annyira rosszak nem lehetnek Munkatársam anyjának van Cubot és nagyon dicséri.Simán beszállnék még1 pixelbe, ha adnának ingyen fotótárhelyet...
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4559 üzenetére
Igen, ha ez teljesen rossz szándékú lenne, akkor nem küldtek volna emailt, hanem simán ráküldenek a play keretrendszeren keresztül egy olyan rendszerfrissítést, ami belassítja a telefont oszt' jóccakát.
Na mind1, szerintem így védve vagyunk, ha az automatikus rendszerfrissítést és a google play szolgáltatások frissítését is letiltjuk.....amúgy még mindig 3-4 naponta töltöm a telefont
Viszont észrevettem a lassulást már egy ideje: csomó program frissült újabb és újabb verzióra és egyre lassabban működnek. Pl.:
-Pixel kamera !!!
-Google (maga az alkalmazás)
-Files by Google
-Google Messages
-Google Naptár
-Google Telefon
-Hangfelvevő
-Névjegyek
-Óra !!!
A megoldás nagyon egyszerű volt: eltávolítottam a fenti programok frissítését és a play áruházon belül egyesével le is tiltottam, hogy ne frissülhessenek automatikusan.
Így olyan sebességgel működik a telefon, mintha gyári volna.
Féltem a Pixel kamera frissítéseit leszedni, nehogy romoljon a képminőség, de csodák-csodája, nem romlott és még az a régi verzió maradt meg, amiben már van asztrofotózás.A majd bezsebelendő 50$-ból meg lehet még akksit is cseréltetek majd
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz RetepNyaraB #4554 üzenetére
Komoly melót fordítanak, hogy tönkretegyék, mert nekik nem biznisz, ha a 4a a korlátlan fotók tárhellyel minél több embernél legyen használatban.
Nekem 50$-t ajánlottak fel.
Az ***** isten, hogy ha megnyeklik, soha többet nem veszek pixelt.Az a vicc, hogy rendszerfrissítést már csomó ideje nem kap a telefon, tehát ez szándékos károkozás.
Egyébként az automatikus Android frissítéseket ki lehet kapcsolni:
Go to Settings > System > Developer options > Automatic system updates > toggle it off (to the left)EDIT: még annyit csináltam, hogy letöröltem a Google Play Szolgáltatások frissítését, majd a beállítások\Google\... -on belül...még nem jelent meg a szolgáltatások letiltásának lehetősége, úgyhogy adtam neki netet és vártam 1 percet. Megjelent és le is tiltottam.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Nem tudom mi van mostanában a telefonnal, de pénteken délután feltöltöttem 100%-ra, hétvégén fényképeztem párat, persze nem nyomkodtam agyon, de most még mindig 52% van benne Régebben akkor bírt ennyit, ha a fiókban felejtettem 2 napra
Egyébként jó látni, hogy a márciusi gugli play rendszerfrissítést is megkapta. Valószínűleg azokat mind megkapja, úgyhogy csak a biztonság miatt nem látom értelmét lecserélni a telefont.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Lehet hozzá korrekt akksit venni alin, de egyszer néztem youtuben kicserélős videót és nagyon könnyű eltörni a kijelzőt, úgyhogy ezt szervizre bíznám.
Enyim szűk 3 éves és ősszel 98%-os volt AccuBattery szerint.
25-85-özök nagyrészt, havonta 1x <10-100; szerintem tényleg számít.
EDIT: akkulottón 107%-osat nyertem, tehát azért van már degradáció.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Gabesz87 #4510 üzenetére
Ha a tesód-édesanyád vonalán a viber jó, akkor egyértelműen Meet-es hiba.
Egyébként hardverhiba azonnal kizárható, mivel már van legalább 1 alkalmazás, amivel rendesen megy.
Hmm..ha őt hívják...ha ő hív..ha ő hív, benne áll az alkalmazásban. Ha hívják, nem biztos. Hangosan gondolkozom, a többiektől is kérdezem: ha az alkalmazásnak nincs teljes képernyős eltakarási joga, az nem okozhat ilyet?
Alkalmazásinfó\majdnem a legalján van ilyen jog, hogy "A többi alkalmazás fölött". Egy próbát megér, mert ha "kívólről" veszi fel a hívást és nem kap a Meets teljes képernyőt, lehet jogot se kap semmi egyébhez, mert...Android?Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4488 üzenetére
Ha megpróbálom ráflashelni a 4a (5g) ROM-ját, vajon mi lesz? Próbálta már valaki?
EDIT: Bard szerint megoldható. Ha nagyon unatkozom, lehet megpróbálom.raveinT belül augusztus 5-öt ír, kívül semmit.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Kawauso #4475 üzenetére
Marhajó az akkumulátorhasználati statisztika, mert azonnal kiszúrható, hogy mi meríti irreálisan. Nézd meg.
Amúgy..."Amióta nem jön biztonsági frissítés, látványosan " JAVULT az üzemidőm Eladtam az 5-öt, feltöltöttem a 4a-t 4 napja és most így állok: Van program, ami ezt 3-4 részre hasábolja 1 kattintással? Eléggé szétnyomja lefelé a fórumot.
EDIT: mspaint De valami praktikusabbat keresek, na.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz ghiottone #4458 üzenetére
Valóban, pedig reménykedtem.
Android 14-et próbált már valaki feltenni egyéb módszerrel?
Xda-n még nem láttam olyan custom romot, ami 14-es alapú.Pixel 5-öt eladtam, maradok a 4a-nál amíg tönkre nem megy. Viszont az 5-ön nekem tetszett az Android 14 és semmi bajt se tapasztaltam, úgyhogy most már feltenném a 4a-ra.
Magisk systemless roottal meg lehetne bugázni valahogy, hogy pixel 4a 5g/5-nek gondolja magát?Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Nézzenekoda, jön az Android 14 a 4a-ra is
https://9to5google.com/2023/10/02/android-14-rolling-out-date/
..de ez amúgy jó hír? Szerintem elég jól optimalizált a 13-asMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz RetepNyaraB #4454 üzenetére
Huh, egyszer leírtam hosszan, hogy kb. mindenre használom, DE ritkán. Tehát pölö ha netezni akarok, akkor max 1 perc, hogy megnézek rajta valamit, de ha hosszabb dolog kell, akkor gép elé ülök.
Szóval egy nap sokszor használom, de keveset, összesen max 15-20 percre, így 3-4 nap alatt is max 1-1,5 óra SOT jön össze.
Ja és a másik: BT, helymeghatározás, WiFi szinte sose megy. Mobilnetet is kikapcsolom, amikor éppen nem kell és éjszaka repülőgép üzemmódban van (igaz akkor 1-2%-ot merül)raveinT +1, pláne, hogy akksi függő is a dolog. Ez az akksi 107%-ról indult újkorában, tehát azért ez is romlott.
Ja az éjszakai repülőgép üzemmódos merülés, amivel kapcsolatban itt már dühöngtem: most egy Pixel 5-öt használok, amíg meg nem veszik és ez is ugyanúgy merül
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz kiraly.andra #4446 üzenetére
Lehet automatikusan máshogy működik.
Én mindig rányomok havi 1x arra is, hogy keressen már újat és ha talál, akkor a telepítés végén kér újraindítást.
Simán lehet, hogy ha nem piszkáljuk, akkor a havi 1 rendszerfrissítéssel egy kalap alatt ezt is elintézi.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4443 üzenetére
Nem világos nekem valami: arról szólt a biztonsági frissítéses dolog, hogy végre nem kell Android nagy frissítést telepíteni, hogy biztonsági frissítést toljanak a telefonra.
Ezzel összevág, hogy állandóan jön "Google Play! Biztonsági Frissítés" a háttérben, ami szintén újraindítást kényszerít ki. (ami amúgy letiltható a beállítások\google\jobb fenti ...\google rendszerszolgáltatások frissítései-ben)
Nem ez vette át a szerepet?
Azaz szerintem csak részben igaz az, hogy "baj", ha lejárt a Pixelünk 3 éve.
Ja és ha tényleg valami brutálkritikus hibát találnak, akkor sejthetitek melyik csatornán fogják kiközölni a kettő közül.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4437 üzenetére
Áá, rákerestem megint, mert nem akarom elhinni, hogy nem adnak a 7a-hoz ingyen tárhelyet, de sajnos tényleg igaz:
https://support.google.com/photos/thread/184297368/google-pixel-7-pro-doesn-t-have-unlimited-storage?hl=en
Hát, ha most megdöglik, akkor inkább keresek használtan egy Pixel 5-öt.Vagy elengedem az ingyenes fotótárhelyet és veszek kb. akármilyet. Valószínűleg Sza*szungot
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Én csak szimpla szilikon tokot vettem hozzá.
Egy feketét, egy átlátszót és egy átlátszó szélű fekete cicásat.
-átlátszó besárgult pár hónap alatt.
Rátettem a cicásat és azóta is az van rajta. A széle sárga, de egyáltalán nem látszik.Aliexpressről persze.
Nyilván nem találom már, de ilyen:
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4418 üzenetére
Szerintem a 4a még teljesen korrekten van összerakva. Nem volt leejtve vagy ilyesmi?
6a-nak olvastam utána nemrég, mert majdnem eladtam a 4a-t a biztonsági frissítések miatt, de olyanokat írnak, hogy csak nézek: selejtes HW 0. naptól és csak foltozgatni tudják, de nem lesz jó. 7-es széria is érintett, csak pepitában.
Ráadásul 6-on és fölfelé már nincs ingyenes fotók tárhely, amin teljesen ledöbbentem. Csak és kizárólag azért maradtam volna ezután is Pixel vonalon.Azaz ez a 4a addig marad, amíg ki nem rohad a vas. Már úgy is a szívemhez nőtt
*RLaci* 7a ujjlenyomatolvasója tényleg annyira gáz a 4a-hoz képest? Azaz lassú, megbízhatatlan?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz MC Pite #4370 üzenetére
Benéztem ma is, hátha beírtad, hogy gyorsult-e vagy sem és most láttam meg a jobbra kitolt Nem-et
A Teams nem zabálja androidon úgy az erőforrásokat, mint PC-n? Nyilván valahova elmegy az az erőforrás. Erről mindig az jut eszembe, amikor csodálkoznak, hogy 2 GB rammal akad a telefon, hiszen semmit se csinálnak vele. Gugli Play Services meg dolgozik szépen
Ráadásul ez mindig is igaz volt. Ha a csúcskategóriásba raktak 1 GB-ot, a középbe 512-őt, akkor a legalján 256 MB-al már alapból akadt a telefon.
Ez részben a gugli hibája, hogy miért nem követel ki egy minimum hardverigényt. Manapság már árnyaltabb a helyzet, de régen ritka rossz telefonokat is lehetett emiatt kapni.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Postas99 #4367 üzenetére
Ha van hozzá türelmed, akkor a cégeset támadd meg az ADB App Control-lal és szedd le a sok csamcsung bloatwaret.
..asszem ma megetetem a telefont így 6 nap után, mert már csak 27%-on van
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4354 üzenetére
Ez nem igaz és lehet nem hiszed el, de én szeretem ezt a telefont (csak a szoftverrel kukacoskodok)
Előző héten azon gondolkoztam, hogy ha már úgyis egy olyan frissítés jött rá, ami megbikázta az üzemidőt, gondoltam dobok rajta egyet és kikapcsolom a dupla koppos ébresztést.
Egyre többször már ezen a módon meg se nézem, hogy jött-e valami, hanem felveszem és feloldom ujjlenyomattal, mert valami mást csinálni akarok rajta.Igaz azóta nem nyomogattam olyan sokat és kevés fényképet/videót készítettem (1,5 óra SOT), de elképesztő az eredmény:
Postas99 Éppen a kezemben járt egy új samsung, amin végignéztem egy frissítést:
~600 MB-os csomagot szedett le és azt írta, hogy 2-3 !!óra!! a telepítési idő.
Újraindítás után 20 percig nem lehetett hozzáérni a telefonhoz (a pixel max 2 percéhez képest), majd bebootolt és még 2 óráig ment egy frissítési csík - igaz közben lehetett már használni.
Ha az offline időt nézzük, akkor messze a Pixel megközelítése vezet.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4351 üzenetére
Imádom, ahogy egy szimpla véleményre így felkapod a vizet és elkezditek foggal-körömmel védeni azt, amit elméletileg nem kell, mert annyira jó (MC Pite legalább tud normálisan érvelni, vele lehet normálisan beszélgetni/vitázni)
Persze amikor elfogynak az érvek, mindig jön a jó öreg "menjél és vegyél valami mást".
Komolyan mondom szánalmas Olvass vissza, hogy milyen hsz-em indította el ezt az egészet és gondolkozz el rajta.MC Pite ADB hogyhogy zárva van? Nem lehet bekapcsolni a fejlesztői beállításokat? Na ez már elég off topic, de csak az kell + USB debugging bekapcsolása és az ADB App Controllal úgy partizánkodsz a programok között, ahogy nem szégyelled
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz MC Pite #4345 üzenetére
Még1x, kiemelve:
"Tágabb családon belül most megnéztem egy Samsung Galaxy A71-et, 53-at, 33-at és igazából szoftveresen messziről verik a guglit. A legolcsóbb is "
ATouchWiz-reOneUI-ra értettem, de gondoltam egyértelműÉrdekes, hogy a bloatware miatt panaszkodnak. Azt illő letörölni/letiltani. Az S3-am és az S7-em is úgy ment utána, mint a villám. A többi A-s se volt lassú, de tény, hogy az A33 új volt.
Ear001 eddig is kérte néha, de ez más. Konkrétan kiírta, hogy újraindítás miatt kéri, pedig én nem indítottam újra és frissítés se települt. fokukac +1
fokukac semmi bajom a telefonnal, mert azt a picit, amit tud, azt tényleg hiba nélkül tudja. Az a halom minden, amit nem tud, arról már beszéltem egy párszor
Erről jut eszembe a 2 napja nézett A33-nál meglepődve láttam, hogy a zseblámpa fényerejét 5 fokozatban lehet állítani Ilyet az S7-em tudott, de azóta (se előtte) egy telefonban se láttam, persze lehet ez is most már OneUI feature.MC Pite az újraindulásra nem tudok mit mondani, mert ilyenkor mindig az S7-em jut eszembe, ami magától SOSE indult újra. Átlag uptime ~1500 óra körül volt és az is csak azért, mert szerettem mókolni vele, amihez muszáj volt néha újraindítani. Emlékszem, hogy eltelt egy fél év is, amikor nem mókoltam és stabilan ment - igaz akkor éppen Superman ROM-mal.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4343 üzenetére
Letettem a telefont csendespihenőben "ne zavarj" módban, majd 1 órával később nem engedte feloldani ujjlenyomattal, mert ÚJRAINDÍTÁST követően be kell ütnöm a PIN-t.
WTF?
Semmi nyoma nincs annak, hogy most telepített volna bármit is. Kezd picit elegem lenni ebből az állandó frissítésből.
Tágabb családon belül most megnéztem egy Samsung Galaxy A71-et, 53-at, 33-at és igazából szoftveresen messziről verik a guglit. A legolcsóbb is[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4341 üzenetére
Igazából most kellene letiltani a frissítést, hogy nehogy elszúrják a következő havival
Amúgy van rá valami non-rootos hack?
Bár lehet egy szimpla tűzfal is megtenné, ami minden app/szolgáltatás/folyamat ki/be-forgalmát letiltja és csak azt nem, amit én engedélyezek.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz mr.szabados #4298 üzenetére
Melyik elvetemült bank ez? Nekem az ki van kapcsolva 0. nap óta és tökéletesen működik a RayPay.
Egyszer jött egy frissítés a Raiffeisen bankhoz (igen, ez egy külön app ), ami megállt, mert a fejlesztői beállítások be voltak kapcsolva (egyedül azért kell (az ADB App Control-os biherán kívül), mert az animációkat 0,5x-re állítom.Ezen kívül meg frissítésfüggő. Volt olyan is, amikor sikerült (systemless) Root mellett kikerülni mindent (SafetyNet checken is átment ) és működött a mobilfizetés is. Aztán a következő frissítéssel már nem ment...
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4289 üzenetére
Mint minden alkalmazással: valakinek jól működik, valakinek nem.
Pontosan Még mindig ott tartunk, hogy a régi TouchWiz mérföldekkel jobb, mint amit 2 év alatt láttam a guglinál.arcsin azt én írtam, nem fokukac. Mi a terv? Örülünk
(félreértések elkerülése végett, régen se éreztem lassúnak a telefont. Ez az egy előnye mindig megvolt)
Viccet félretéve, szerintem a 4a-ról 6a-ra nincs sok értelme váltani. Erősebb, saját proci (tensor), de RAM ugyanannyi, kamera ugyanaz. A rendes 6 meg már túl nagy.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4287 üzenetére
RaiPay a Rafinak az NFC-s fizetős csodája. Átlagosan minden második frissítéssel használhatatlan lesz.
Google wallet annyira jó, hogy nemrég ajánlotta valaki sok ajándékkártyás megoldásnak (stocard alternatíva, de mint kiderült labdába se rúg támogatottság terén..), úgyhogy rákerestem a play-en és elég volt az utolsó 10 hsz-be belenézni, aminek nagy része az volt, hogy a frissítés óta nem működik a fizetés
Hát ha 42 éves vagy, mégis "utánam olvastál", akkor az...hmm...oké
A készülékemben meg így, ahogy beállítottam, pont hogy nincs hiba, ezért is adtam közre az infót, hogy így is lehet létezni és az üzemidő jobb lett. De hisz ezt írtam is pár rekesszel feljebb
Szerintem hülyeség frissíteni, szerinted meg hülyeség nem frissíteni. Oké, megbeszéltük.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz fokukac #4284 üzenetére
Ezt úgy írtad, mintha én tehetnék arról, hogy bugos fos az alkalmazások nagy része, amit 3-4 naponta foltozni kell (mert amúgy mégis miért adnak ki hozzájuk ilyen gyakran frissítést? Gondolkozz..).
Ha működik valami, ahhoz ne nyúlj. Ha ezt nem érted, akkor még...nem gondoltam, hogy ilyet valaha is leírok, de túl fiatal vagy
Például a RaiPay rendszeresen megszopat 1-1 frissítés után, mert egyszerűen nem működik az addig hónapokig működő NFC-s fizetés és állok a boltban a pénztárnál vagy a benzinkúton mint az a bizonyos a lakodalomban.Cyborg nagyon egyszerű a megoldás: ha megáll egy alkalmazás, akkor lefrissítem a Play-en. Ha utána elkezdi szívni az akksit, akkor letörlöm(ha nem letörölhető, akkor ADB App Control-lal törlöm !root nélkül!) és ApkMody-n keresek egy korábbi verziót.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
Eldurrant az agyam a sok frissítéstől és az ÖSSZES alkalmazás (kivéve a kamera) frissítését leszedtem 1 hete és nem frissítem.
Ennyire gyors még sose volt a telefon és az üzemidő is jobb lettMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4259 üzenetére
Amit látok, az alapján nincs gond. Picit talán jobban merül éjszaka.
Már kezdett szépen beállni 2-3%-ra, most meg 5% ment a levesbe.Éppen most generálok egy bugreportot és nézem az online Battery Historiannal.
Semmi extra; a régi is kb. így nézett ki (4-et néztem összesen).
Ja valaki elárulhatná, hogy a Network connectivity miért lesz aktív, ahogy bekapcsolom a repülőgép üzemmódot...Régen éjszaka, ébredés előtt 1 órával azért merült 2-3%-ot, mert elindult egy ütemezett feladat, ami gondolom nagytakarítást végezhetett és ez így érthető is. Viszont a mainál A13 alatt nem volt ilyen, mégis merült
Hehe van partial wakelock errorom is ADB AppControl-al (nem kell hozzá root) letöröltem 1-2 rendszeralkalmazást. Na erre kiderül, hogy az éjszaka közepén is néha megszólítaná ezt:
com.google.android.googlequicksearchbox:search
Hát bekaphatja, nem véletlen töröltem le.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
...akkor ezt az updatet most kihagyom
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz MC Pite #4220 üzenetére
Kedvet kaptam a méréshez és feldobtam pár napja:
(1 és egy negyed éves a telefon)Amúgy nem 3080, hanem 3140 mAh a kapacitása.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz honeker #4218 üzenetére
Habár általában egyetértek ezzel, de pont a gugli a 4a-nál elég épeszűen oldotta meg.
Egyrészt a 15W nem annyival több a szokásos *lassú* 10W-os töltéshez képest (2A-es töltő ugyebár...2A*5V=10W)
Másrészt a telefon figyeli a melegedést és visszább vesz, ha túlforrósodna.
Igaz csak néha töltöm a gyári töltőjével, de feltűnt, hogy igazán sose melegedik fel igazán forróra (érzésre max 40 fok) és ezeknek az akksiknak az 50+ C° árt. Sőt, tölteni tilos 45 C° fölött.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4215 üzenetére
...mert repülőgép üzemmódban jobban merül (legalábbis nekem), mint anélkül Amúgy egy ideje csak 3%-ot merül éjszaka repülőgép üzemmódban, úgyhogy mostanában úgy hagyom.
Amikor reggelre 50% körülre merült neked, olyankor nézd meg az akkukezelőt, hogy mi ette meg. Biztos valami program a háttérben.
Mint kiderült, nálam a Garmin Connect zabálta, úgyhogy átraktam korlátozott módba és onnantól kezdve megszűnt az éjszakai merülés.Amúgy nap közben nekem csak mobilnet megy, de az se mindig. BT-t is csak akkor kapcsolok, amikor összeszinkronizálom a Garmint. Wifit csak akkor kapcsolok, ha play! frissítések 20+ mb-ra gyűltek össze és akkor is csak a letöltési sebesség miatt választom
Tegnap 14:00 körül töltöttem 85%-ra, most 73%-on van.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz honeker #4212 üzenetére
20-80 módszer, miszerint nem nagyon engedjük 20% alá az akksit és lehetőleg 80% fölé se töltjük. A memóriaeffektus miatt meg havi 1x mehet 5% közelébe és onnan fel 100%-ig.
A Samsung Galaxy S7-emet mindig 5% -> 100% töltéssel használtam, 4-5-6 naponta töltöttem és 3+ év után kb 75%-os volt az akksi.
Kíváncsi vagyok milyen lesz 3 évesen a pixel akksija a 20-80-ozással. Viszont emiatt többször kell tölteni; mostanában 3-4 naponta etetem.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz raveinT #4151 üzenetére
Na az enyém meg pont beállt úgy, ahogy szerettem volna.
Mint kiderült, a Garmin Connect (WTF) merítette repülőgép üzemmódban, úgyhogy azóta fixen 3%-ot fogy éjszaka.
Emellett 4-5 naponta töltöm. Mostanában inkább 5, mert kevesebbet fényképezek és néha fél napra a mobilnetet is kikapcsolom.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz ghiottone #4143 üzenetére
Nem, 180k-ért adták a nagyobb magyar boltok.
Most meg már konkrétan sehol se kapható, ami pont ebben az esetben feljebb nyomja az árát.
Arról nem is beszélve, hogy a LEGOLCSÓBB magyar szürkeimportos helyről vettem és úgy volt majd 130k.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz MC Pite #4122 üzenetére
Pont ez jutott az eszembe
hege21 visszakapjuk a rendes gyorselérési ikonokat?
EDIT: aha, nem kapjuk vissza.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ugyanolyan lassan ébred frissítés után is
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
A legújabb frissítés óta ha feloldom ujjnyomattal, akkor csak a feloldó hangot hallom, de a képernyő még 1 másodpercig sötét marad Pont azt szerettem a telefonban, hogy azt a keveset, amit tud, azt legalább gyorsan csinálja.
Kawauso "Ha a kamera és a stock droid miatt érdemes őket választani, akkor ez a két dolog kezd kevés lenni..." + gugli tárhelyet se felejtsd, de amúgy kezdem én is így érezni.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Nem romlott el. Jóformán sose működött(összesen ha 3x ki tudtam kényszeríteni belőle)
Üveget is csak pár hete tettem rá, szóval az se befolyásolhatja.A ne zavarjba közben megtaláltam, hogy van egy beállítás, miszerint a csillagozott névjegyeket átengedje és aki hívott, csillagozott volt.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Mivel most egyszerre volt sok, írok egy kis hibalistát:
-Hozzá se érek és bekapcsolt az AOD (sose volt még bekapcsolva, azt se tudom hol lehet) Elaltattam és persze most nincs.
-Hiába fordítom le pofával, nem kapcsol be a Ne zavarj mód. Egyszer régen valamikor még működött..bár akkor is néha.
-Bekapcsoltam a Ne zavarj módot manuálisan (kivétel NINCS benne), erre elkezd csörögni bejövő hívásnál
A repülőgépes módos brutális merülés miatt minden éjszaka kikapcsolom a telefont, tehát a napi újraindítás is megvan; nem lehet beakadva semmi.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Szép lassan kezd itt-ott akadni a telefon, ahogy telnek a hónapok.
Más is észrevett ilyet?
Továbbra sincs semmi szemét a telefonon, csak a gyári alkalmazások+garmin+bankos progi.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Felment a jan.5.i frissítés, de érdemi változást nem látok.
Mindenestül kb. fél óra alatt felmászott.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ezt mondjuk konkrétan elszúrták. Android 11 alatt használtam és ott nincs zavaró pötty, hanem a virtuális billentyűzet jobb alsó sarkában volt, ahol úgyse lehetett mást tenni.
Modult csinálni? Ezek inkább elvesznek. A wifi és mobil adat ki/be kapcsolgatásnak a több lépcsője engem sokkal jobban zavar és arra még alternatíva sincs
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz TaylorPro #3916 üzenetére
Erre mi szükség? Gyárilag támogatja a rendszer, csak tedd ki az accessibility pöttyét; alapból van benne képernyő lezárás. Azt használtam egészen a Nova launcherre váltásig és sose volt vele gond.
-1 fölösleges program.Ja ha már fölösleges program: akit érdekel hogy lehet letiltani bármilyen programot Android alatt ROOT NÉLKÜL, annak itt ez a csoda (lehet már ajánlottam régebben):
ADB App Control
Huawei telefonról a Huawei fő akármilyen servicest is eltüntettem vele
fokukac mitől ragadt be? Mármint...koszos, kajás kézzel is hozzá szoktál nyúlni? Tok van rajta, ami védi a gombot?EZT KIEMELEM, HÁTHA MÁST IS ÉRDEKEL
Fogkefével lehet marhajól pucolni a telefont. Például a nagyon beeső hangszórókat, vagy a kijelző és keret közötti rést.
Próbálj meg benedvesíteni egy fogkefét és körbesikálni a bekapcsoló gombot. Most néztem és beférnek mellette a sörték.Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
Miután visszaálltam szép gyárira, most megint szemezek valami Android 12 alapú rommal, tisztán az üzemidő miatt.
Például most itt van egy SuperiorOS Twelve.Nézzük mi van a legújabb releaseben:
-Added battery stats reset option (zseniális, ilyet még egyikben se láttam!)
-Added Double tap to sleep on status bar & lock screen
-Added option to enable long press power button to enable torch
Plusz ahogy néztem a képeket, szétszedte a WIFI és mobiladat kapcsolót a gyorselérésben.Nem értem, hogy ezeket az apróságokat a gugli fejlesztők miért nem rakják bele a rendszerbe Nem érdekli őket? Vagy úgy vannak vele, hogy 20 év múlva is kell valami újdonság, és évenként csak 1 plusz valami kerül bele
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz danbenzin #3879 üzenetére
Éjszaka nem tudod 80%-ra tölteni? Ha 6-kor kelsz és 7-re állítod az ébresztőt, akkor megnézed hány %-ig megy 6-ra és onnan finomhangolhatod a dolgot
Amúgy munkahelyen töltöm egy 1A-es töltővel és A12-re váltás után se lett lassabb...olyan 1,5-2,5 óra kb 20%-80%-ig.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ijesztő dolog történt most:
1-2 havonta a képeket átteszem a PC-re, mint biztonsági mentés, illetve így a videók tökéletes minőségben lesznek meg.
2 videó másolódott most át és egyiket se tudja megnyitni az mpchc. Se a VLC. Az összes eddigi videó gond nélkül megnyílik; a telefonon semmi se változott. WTF?EDIT: mindig a fájlátvitelre állítom az USB-t. Jött most egy gondolat és átnyomtam PTP-re és úgy átmásolva megnyílnak a videók is.
Érdekes...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Csak érdekességként: 4-5 éve nem teszek se fóliát, se üveget a kijelzőre, mert annyira vigyázok rá, hogy sose karcolódik meg. Évek után is csak minimálisan hajszálkarcos.
Pixel 4a - Gorilla Glass 3 (ilyen volt az előző telefonomon is; elég jól karcálló)
Reggel tökéletes volt a kijelző. Lementem boltba, ahol néha elővettem megnézni a bevásárlólistát, de végig felső zsebben volt, aminek mind2 oldala pamut.
Utána főztem; a konyhaasztalon volt és senki se nyúlt hozzá.
Főzés után megnéztem és egy 2,5 cm-es brutális karc került a közepére. Körmöm megakad rajta, olyan mély.
WTF?
Még szerencse, hogy használat közben, szemből nézve nem látszik, de amúgy ez nagyon kész...
Amikor még anno H9-es üvegeket vettem, akkor az egyik rossz méretű volt és ment a kukába. Előtte megpróbáltam kulccsal, csavarhúzóval és késheggyel megkarcolni. Nem sikerült olyan sérülést okoznom, mint ami most van a kijelzőn......vagy repedés?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...