- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kommy
veterán
Lehetséges azt valahogy megtudni, hogy a nálam levő vonal túlvégén van e VDSL2 kapcsolati lehetőség.
Ugye most egy pirelli hgw van adsl2-n, de gondolkodnák a netmania csomag lecserélésén de csak úgy lenne értelme, ha legalább a feltöltés nőhezne, de gondolom ahhoz kellene a VDSL kapcsolat. A jelenlegi vonal paramáterei. Mert ugye drágább az új csomag mint a mostani, de ha nem lenne előrelépéss akkor nem eröltetném. Még a letöltés annyira nem is zavar, hogy csak 10mbit, de a feltötlés egy kcsiit kevés.
Kép 1
Kép 2 -
ssarosi
tag
S/N vagy MAC address? Mert az utóbbit már megtaláltam hol lehet átírni az MT-ben.
Most már bennem van hogy csak azért is.A ZTE931-ből kiszedtem a voip jelszót. Beállítottam a PAP2T. Másnapra megváltoztatták.
Ismerősöm mondta, hogy értesítést kapnak, ha nem az ő eszközük van telepítve. -
ssarosi
tag
Elkezdték kötni az optikát.
A Mikrotik S-GPON-ONU modulja jó drága, 75-80 dollár + posta.
Ha nem tudom üzembe helyezni, mert
1.) nem értek eléggé hozzávagy
2.) A Telekom nem engedi más eszköz használatát
akkor egy elég drága és felesleges beruházás lenneTaláltam az Ebay-en egy hasonlót, ami jóval kedvezőbb árú.
Kijönne 7e Ft.-ból, azért "csak" ennyit bukni mégis jobban esne.
Szerinted ez is jó lehet?http://www.ebay.com/itm/SFP-Huawei-HPSP2120-Tx1-25G-Rx2-5G-20KM-SM-C-Tx1310nm-Rx1490nm-GPON-ONU-/112204115480?hash=item1a1fe2ee18:g
BwAAOSwcLxYKX3y
Köszönöm a választ.
-
lócitrom
őstag
ilyen volt. 50-esre váltás után is ugyanezt hozta, de egy hete valami nem kóser.
DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 6015/33021 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 27697/53313 kbps
Noise Margin(Up/Down) 21.8/10.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 26.8/14.5 dB
Output Power(Up/Down) 9.2/12.7 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 53/1055
Interleave Delay(Up/Down) 2/8 ms
INP(Up/Down) 1/3.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/97
FEC Errors(Up/Down) 224/280838 -
ssarosi
tag
Nem felhőtlen az örömöm.
Nem tudtam feljebb emeltetni a sebességet, mert azt mondták, nem bírja a vonal.
Erre tegnap visszaváltottam a csomagot 20/1-re, hiszen ennyivel megy csak.
Erre tessék, mit látok?Ezt, 2016-09-15-i állapot:
Azóta a voip telefonom nem működik, a VoiP1 led sem világít.
A net megy.
Az ügyfélszolgálatos meg azon erőlködött, hogy nincs a hgv-be dugva a telefon.Akkor kérnék egy szakértést ismét, hogyan tovább?
Köszönöm előre is.
-
rekop
senior tag
Sajnos megint korai volt az öröm, múlthét pénteken csörög a vezetékes felveszem semmit nem hallok. Lerakom, felveszem nincs tárcsahang. Felhívom mobilról, kicseng, de felvéve néma.
Ránézek a vonalra, ezt látom: [kép]
Hibabejelentő felhív, ok küldik a szerelőt. Másnap jött, megnézte a vonalat a saját eszközével, majd "kábelhiba, ezzel én nem tudok mit kezdeni, szólok a kábeleseknek" kijelentéssel összepakolt és ment.
Még aznap jött az üzenet, hogy elhárították a hibát.
Gyorsan megnéztem a vonalat: [kép], ez jónak tűnt, nem tudom mit csinálhattak, de a pppoe nem szakadt meg közben az biztos.
Ma ránézek a vonalra és majdnem idegösszeomlást kaptam: [kép]
Az output power 14.5dBm ről 4.8dBm-re esett vissza egy hét alatt, és már nyomja a CRC hibákat is.
Ez vajon miért, vagy hogy történhet?
Mit kellene csinálnom még, hogy végre kijavítsák a hibát? Megfenyegessem őket életveszélyesen, vagy bemenjek személyesen és pisztolyt fogjak a fejükhöz?
Arra rájöttem, hogy szép szóval nem megyek már semmire erre a tetves cégnél. -
trance89
őstag
-
-
-
rekop
senior tag
-
rekop
senior tag
Nos úgy néz ki tegnap csinálhattak valamit a kábellel, mert most ~13 órája folyamatos a kapcsolat.
Ma reggeli kép(elnézést a minőségért, véletlenül átméreteztem): [kép]
Illetve mostani: [kép]
Ez így már lehet jó? Azt vettem észre, a sebesség értékeim csökkentek reggelhez képest is, illetve a letöltésem már csak 25Mbps speedtest-el mérve. Lehetséges hogy a rendszer folyamatosan csökkenti a sebességem a hibák miatt? -
rekop
senior tag
Oké köszönöm, akkor addig hívogatom őket, amíg meg nem oldják a problémát. Most egyébként 15órája folyamatosan megy, nem volt szakadás.
Jelenleg ezt látom a vonalról: [kép]
Ami érdekes, a letöltésem visszaesett egy kicsit, illetve a FEC error-Down érték elég magas a többihez képest(bár nem tudom ez mit jelent). -
rekop
senior tag
Átváltottam végül a 30/5-ös csomagra, szerdán voltak itt a szerelők, aktiválva lett. Egy Speedport entry 2i HGW-t kaptam. Sebesség rendben, örültem is hogy végre jó minden, egészen péntek reggelig, amikor észrevettem hogy nincs net(és telefon sem). Hgw-n service led villog és ennyi. Kb. négy óra múlva állt vissza a szinkron, majd aznap délután még egy félórás szünet.
Hibabejelentés, majd tegnap délelőtt érkezett a szerelő, rámért a vonalra, szerinte hibátlan és elment.
Tegnap délután 4-kor megint megállt minden, szinkron nincs, telefonban foglalt jelzés. Egészen ma reggel(!) 8-ig semmi változás, majd a net elindult, de a telefon néma. Hgw-n minden led világít, belépve látszólag minden oké, viop registered, viszont a telefon nem működik.
Szerelő ma ismét megérkezett, kicseréltük a házon belüli kábelt utp-re, és hozott egy másik hgw-t is. Látszólag minden oké ismét, de ma délután négykor ismét elment minden, hgw-n csak service villog.
Hibabejelentő ismét felhív, azt mondja rámér a vonalra, és érdekes módon pár másodperc múlva lett szinkron, működöt minden(nem tudom lehet-e összefüggés).
Az előbb ismét megszakadt a net, viszont most a hgw-n csak az "internet" led aludt ki, és fél perc múlva már csatlakozott.
A korábbi adsl-el is voltak szakadozások(hogy szinkron volt-e nem tudom, sose néztem mert néhány másodperc alatt újracsatlakozott), volt olyan nap hogy a router logjában ~60db újracsatlakozást számoltam, de a napi 5-6 rendszeres volt. Azt hittem ezzel a váltással ez is megoldódik, de sajnos rosszabb lett, mert eddig telefon legalább mindig volt, most már az sem.
Az oszloptól a házig a légkábelt fél éve cserélték, a dslam-tól kb 500m-re lakom.
Ezt mutatja a speedport a vonalamról: -
btz
addikt
Abban volt a reményem, hogy a házban lesz a gond mert már elég régiek voltak a kábelek és valami fura módon a Sat TV koax is most hibásodott meg a ragalatt, ahol a telefon kábel is megy (vagyis már csak ment).
A törzskábelt, földkábelt már múlthónapban ellenőrizték valami olyan szerkezettel, aminek olyan hangja volt, mint egy betárcsázós modemnek, mondták, hogy abban minden fullon van, ilyen olyan többszörösen árnyékolt kábel stb.
Szóval elvileg háztól dslamig minden jó(nak kellene lennie). -
rekop
senior tag
Köszönöm! Akkor valószínű egyelőre marad így minden, mert a riasztó jelenleg elsődleges prioritású, és elég nagy beruházás lenne gsm rendszerűre alakítani. Az a 10-20Mbit sebességnövekedés nem ér annyit. (Az 50/15-nél már elgondolkodnék ha biztos lenne, de attól tartok, ha átváltanék és nem menne, az analóg vonalat már nem kapnám vissza.)
-
btz
addikt
Köszi az infót, meglepődtem ezen a dolgon, azt hittem a saját router is azonnal pppoe-t fog bontani, de nem, még a teljes HGW restartot is kibírta pppoe bontás nélkül.
Azért raktam mögé a routert, hogy ha szakad akkor ne jelentkezzen be újra (manual connectre állítottam), és így előbb észrevegyem (mert olyan gyorsan újraszinkronizál, hogy észre sem lehet venni netezés (böngészés) közben sem), és hogy naplózza a szakadásokat. De így akkor marad a HGW naplózási felülete és az online felület a szakadások naplózására. -
btz
addikt
Mindenféleképp mostmár meg lesznek dolgoztatva!
A történet új szakaszába is léphet, mert tegnap jöttem rá, hogy a voip ipv4 online duration gyakori lenullázóása szakadás eredménye. Ez erősíti azt amit te is írtál, hogy itt kötési hiba lesz valahol, amit nem is ellenőriztek le rendesen! -
"Nem ritkán 10-15 évekig szedték be a horror telefon és egyéb alapdíjakat, és arra hivatkoztak hogy a díj jelentős része az infrastruktúra karbantartása miatt szükséges."
Ma is ezt csinálják, de már nem is indokolnak..
Nálam ~2x annyiért adják a 20as csomag netcsomagot mint a két utcával arrébb lakónak. (ugyanazt ugyanúgy T-től) - csak mert ott elérhető a konkurencia sokszázas netje, itt pedig nincs konkurenciája. -
btz
addikt
Köszönöm a válaszod!
A régi és az új vonali adataimról képernyőkép mentést készítettem, amit elküldtem a Telekom részére. Ha a válaszlevélben is új előfizetők sávszél elszívásával jönnek, akkor kérdőre fogom vonni őket a csillapítás növekedéssel kapcsolatban.
Egy házonbelüli újrakábelezéssel talán meg is oldódik a probléma, igaz a technikus szemrevételezéssel végig ment a kábelen (a ragalatt fut el), de gondolom ettőlfüggetlenül lehet benne gond, ha azzal a Tempo 200-al nem is a kábelszakadást vizsgálta, akkor még nagyobb esély lehet rá. Ennek tudatában akkor kérni fogom, hogy mégegyszer vizsgálják átt a házonbelüli kábelt is, rendes méréssel.
Mégegyszer köszönöm a hasznos információt! -
btz
addikt
A dslam és az utcánk végében lévő oszlop között föld alatt megy a kábel. Ez állítólag redkívül védett, többszörösen szigeteltve van. Ha itt lenne a hiba, vagy valahol az oszlopon, akkor a szomszéd (egy oszlopon is vagyunk) vonali értékeinek is romlani kellett volna? Mert az "eset" alatt nem mutatott semmilyen meghibásodást, a vonali értékei nem változtak. (A fél nap alatt, amíg nálam teljesen kiesett a net, akkor az övét használtam) A csillapítás értékei is elég alacsonyak.
Port cserét állítólag megpróbálta az első kivonuló technikus. Egy speciális eszközzel is mért, amire Tempo PTS 200 volt írva, állítólag házon belül sem talált érszakadást, átthallást, zajbetörést stb...
Másnap földkábesek mérték be a kábelt a házunk előtti oszloptól a dslamig. Semmi hibát nem találtak persze.
(Itt már tényleg attól kell félni, hogy valaki valahol nem mondja el az igazat?)Csak kátbelszakadás, kötés, kontakthiba okozhatja ezt a nagy, csillapítás növekedést, vagy más is okozhatja?
-
btz
addikt
Speedport Entry II HGW által mért adatok által van képernyőmentésem. Ebben a postban található hogy miként változott meg a vonal. A telekom bemérte a vonalat, nem találtak hibára utaló jelet. A technikusnak mondtam, hogy rakják vissza a régi 55 mbizes szinkront, de mondta hogy ez a 32/10 a max a vonalban, örüljek, hogy ennyi megvan.
-
"nekem van saját gyakorlati tapasztalatom nem is kevés"
Hát ez elég sajnálatos hogy 2-3km VDSL szakaszokon gyakorlati tapasztalatra tettél szert. Ez biztos valami magyar sajátosság. Jobb helyeken VDSL-t nem adnak 1.5 km felett.. (ez a saját tapasztalatom is)"hosszas keresgélés után sem találtam olyan képet ahol..."
Ezt meg tudom erősíteni. Általában a gugliban talált képeken a VDSL2 görbéje 1.5km-től 'nagyvonalúan belesimul' az ADSL2+ görbéjébe, kivéve a Cisco (és Ofcom) grafikonján, aholis a VDSL2 nem áll meg a zuhanásban hanem belefúródik a földbe 3km-en..
Ezért reméltem hogy a komolytalan gugli keresés helyett találsz gyártói megerősítést a sértegetésedre(#3584). -
btz
addikt
A "szakemberek" pedig ezzel akarták megmagyarázni. "Biztos sokan áttértek nagyobb csomagra". Hiába mondtam nekik, hogy dehát két nappal ezelőtt még jó volt.
Én megérteném azt is ha nem letne többet 50 megabitem ezen a vonalon, de akkor mondjanak legalább egy igaz sztorit.
Szerintem a dslamban kavart meg valamit az első technikus, aki megcsinálta a netemet a hibabejelentés után, de ezt igazolni nem fogom tudni soha. -
"linkelt kép forrása az NMHH angol megfelelője"
Az az érzésem nem vagytok egy súlycsoportban...
A Te szavad áll szemben az Angol hírközlési hatósággal...Sokat javítana a dolgon ha mutatnál egy hasonló képet ahol a 2-3km közti távolságban elérhető sebességeket mutatja egy vdsl dslam gyártó valamelyik prospektusa... (biztos hozzáférsz ilyen prospektusokhoz)
-
-
Zimi91
tag
Héten jutottam el oda, hogy váltsak. Ma érdeklődtem, hogy hogy áll a dolog, amire azt a választ kaptam, hogy nem kaphatok erre a vonalra 30as netet. [link] - itt egy frissebb kép a vonalról. Szerinted lehet rá esély, hogy ez tényleg így van, vagy megint sikerült valamit benézniük, és el kellene indíttatnom a csomagváltást még egyszer? Előre is köszi a választ!
-
DJMDJM
tag
Köszönöm a választ. Ez jó hír, ezért is nem értem a hozzáállásukat.
Lehet hülyeséget kérdezek, de megkönnyítené az életem. Van-e olyan modem ami összetudná fogni a 2 vonalat (egy adsl-t és a vdsl-t) és a routerbe (ami egy pc mikrotikkal) egy etherneten csatlakozna. Egyáltalán 2 pppoe tunnel mehetne-e egy hálókártyán keresztül egyszerre. -
ssarosi
tag
Sajnos nem tudok angolul, de ezt találtam a Mikrotik fórumon.
Pont ezt a modult próbálta valaki (Huawei HPSP2120):http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=67543
Az 5. hozzászólás mrz-től, mintha azt írná, hogy csak a saját moduljával működik, amit nem is gyártottak vagy már nem gyártanak, de ez egy 2012-es hozzászólás.
-
ssarosi
tag
Már majdnem értem. Csak egy bajom van, hogy egyik sem diamond típusú csatlakozós.
Az LC meg az SC sem az ugye?Innen kerestem:
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=gpon+onu+sfp+module
és ez már majdnem, csak azt írja hogy LC connector:
http://www.alibaba.com/product-detail/Original-Huawei-HPSP2120-Tx1-25G-Rx2_664704737.html?spm=a2700.7724838.30.197.CMcUG2
Többet nem kérdezek, ez az utolsó.
Köszönöm. -
ssarosi
tag
Üdv.
Keresgélem az olcsó megoldást, de nem igazán tudom mit keresek.
Ezek közül egyik sem jó?
http://www.ebay.com/itm/NEW-Hot-Pluggable-GLC-LH-SM-1000BASE-LX-SFP-10KM-Optical-Transceiver-Module-/161947588639?hash=item25b4d4181f:g:dz8AAOSwKtlWmKe6
http://www.ebay.com/itm/Alcatel-Lucent-GPON-OLT-SFP-B-3FE53441AA-01-Single-Fiber-Optical-Transceiver-/141878589489?hash=item21089f7831:g:0ZwAAOSwf-VWYiO2
http://www.ebay.com/itm/NEW-ORIGINAL-GENUINE-CISCO-GLC-LH-SMD-SFP-TRANSCEIVER-MODULE-GBIC-/231776859728?hash=item35f6fa3650:g:4qMAAOSwyQtV4DRB
Ha nem, leírhatnád mire kéne figyelnem. Azt látom hogy hogy ezek is tudják a single mode fiber-t, de LC duplex a csatlakozója.
Előre is köszönöm.
-
Zimi91
tag
Melyek azok a paraméterek, amik alapján meg lehet határozni, hogy kb. melyik csomagot bírhatja VDSL-lel? Mivel nálam azt írja, hogy rendelhetem az 50-es csomagot, valamint több kihelyezett DSLAM is kikerült, kb <500 méterre tőlünk. A downstream ilyen 21.000+, az snr pedig ilyen 7.5 körüli. (Előtte 10es csomagom volt, ott mikor megtörtént a fejlesztés 20+ körülire írta az snr-t (down-nál)).
-
StSanya
senior tag
Nah, megint bogarat ültettél a fülembe...
Elöljáróban: Évek óta 20-as csomagban vagyok, ADSL-en ez ugye 16 - 17 megát jelent. Nincs is baj ezzel, stabil, jó, persze a modemen a Te firmware-eddel...
Most felhívtam a 1412-t, hogy lehetséges-e a VDSL-re állás, amire az ügyintéző a műszaki szolgálatra hárított, s pár nap haladékot kért.
Tehát akkor ha jól értem, a véleményed az, hogy érdemes kihajtani a VDSL-re állást?
-
Balrog
tag
Igen sajnos számítok valami ilyesmire. Eddig is mindig azzal a szöveggel ráztak le, hogy túl messze vagyunk a DSLAM-től (kb. 2km). Megfogadom a tanácsodat, és ezúttal kötöm az ebet a karóhoz, hogy igen is nézzük meg mit tud a vonal VDSL-el.
Köszönöm a tippeket, hogy mire kell majd figyelnem!
-
-
bbodog
csendes tag
Te, mint tájékozott (bennfentes?) mester, nem tudnál egy alapos esszében értekezmi róla, hogy miért az idegösszeomlás szélére jutott júzereknél szokott pikk-pakk helyreállni a dolgok menete kézrátéttel?
Mi zajlik ilyenkor a szolgáltatói oldalon?
Becsülettel végigvettem a modem-paraméterezős cikkedet + az új 360r fw-est. (Korábban 1x már kihúzott a szarból.)
De nem fér a fejembe, hogy most mi a pékfaszától állt helyre minden? -
celeburdi
csendes tag
Tisztelt Fórumtagok!
Vettem egy FritzBox 7490-es Routert, és betettem a T-től kapott Speedport helyére, de nem működött.
A VDSL felállt de PPPoE timeout hibát kaptam, nem ment OnLine.ba.
Az ügyfélszolgálat nem tudott segíteni.
Google-val rátaláltam erre fórumra és a megoldásra (VLAN id=32)..
Köszönöm a szakértőknek, különösen Dchard-nak. -
-
-
PistiSan
addikt
-
Elnézést hogy így érzed, de btz-vel ketten annyira erőltettétek ezt a 30megát, miközben nektek jóval olcsóbb van, én pedig nem vagyok milliomos, még linkeltem képet is az árakról, a 30-as arányosan 7200 Ft lenne ha lenne. Eddig 10Mbps volt, úgyhogy örülnék a 20-nak is. (de az új 20-as szerződésre a 14 elég kevés..) 30as pedig nincs.
De kiderítettem hogy tavaly novemberben másnak javasoltad a 20Mbps előfizetéshez is hogy el lehet intézni a VDSL2-t, ami hozza a 20M-át.. Ezt nekem vajon miért nem említetted? Ezt fogom megpróbálni, hiszen szinte pont ugyanolyan sebességeim vannak és pont ugyanaz a problémám mint neki volt. (sőt én még jóval közelebb vagyok a dslam-hoz. csak 100m kábelnyomvonalon kapom)
-
"A paraméterek ész nélküli tekergetését a saját jól felfogott érdekedben fejezd be"
TE javasoltad az ész nélküli tekergetést a cikkedben: (ha ezt a szót akarod használni rá)
szó szerint ezt csináltam: "például a target margint 70%-ra állítjuk" --- de akkor visszaállítom 100-ra. semmi máson nem változtattam !!! úgy van ahogy kérted és úgy is volt..."Mivel hajtottak el, amikor kérdezted a 30megát?"
- Kérdeztem milyen lehetőségem van? nagyobb díjcsomagra váltanék.
- Azt válaszolta MT szám alapján hogy csak 20Mbps az elérhető
- Kérdeztem: 30 nincs? az jobb lenne.
- Kerek perec kijelentette hogy az itt NINCS.Ezután mit pattogjak még?
"Szerintem ez a legjobb esélyed."
de mi ??? játszam azt az ügyfélszolgálaton, hogy:
- én: de van
- ő: de nincs
- de akkor is van
- de akkor sincs...
- ....Amint látod a 20-at nem érhetem el, legfeljebb a 15 a max...
-
-
Ugye nem gondoltad komolyan hogy 1-en hagytam ?????????????????
tegnap du óta végig 100-on volt, nem változtattam rajta, csak előtte amikor jeleztem is hogy megkerdült, és a sebesség nem stimmelt, ezért a te leírásod szerint vittem le 1-re: "Ha ... nem érjük el a maximális - az előfizetésünkhöz tartozó - sebességet, akkor ... haladjunk lefelé addig, amíg ... el nem érjük a maximális vonalsebességet" Persze lehet hogy restart is kellett volna lépésenként, de azt se tudtam miért 8950 csak a vonali sebességem a 12500 helyett, ami 1-es értékkel se nőtt volt meg. A cikkben nem szerepel hogy az nemis fog nőni ha SNR lockot kaptam..
Az SRA-ra ezt írod: "Mivel az SRA-t nem támogatják a hazai szolgáltatók, ezért azt érdemes kikapcsolni."
Ezt inkább úgy értelmezem hogy ami nem tiltott az szabad, legfeljebb nem fogja használni.
Olyan ez mint amikor a világ más országaiban volt már 4G mobilszolgáltatás, de nálunk még nem; akkor se az volt hogy tilos 4G telefont behozni. Ha az én készülékem tudja, de a szolgáltató nem használja az egy dolog, de bajnak nem baj ha tudja."A pHyreXmt egy Broadcom specifikus technológia, aminek a működéséhez az kell, hogy az előfizető modeme és a szolgáltató DSLAM berendezése is támogassa ezt a technológiát."
Dettó ugyanolyan okból mint az előbb, én bekapcsolnám. Hátha kapnak (kaptak) szoftverfrissítést a dslamok és azóta már tudják.DMT -vel még várok amíg összegyűjt egy kis adatot, mert mint írod "vonaldiagnosztika előtt soha ne áramtalanítsuk a modemet, mivel így a mérési eredmények elvesznek, és csak az a néhány percnyi adat lesz meg, ami a DSL modem bekapcsolásától keletkezik" ezért kérésedre elhalasztom a tesztet vele...
-
az a fűrészfogasodás már akkor eltűnt amikor a (#3305)-öt írtam. De itt egy új kép is:
(a megoldódás ügyfélszolgálati támogatással történt)"A kettő nem feltétlenül azonos."
Akkor a router akkor is tárcsázott amikor volt élő kapcsolat..
A routerről ezt is ~ugyanakkor készítettem mint a 3314 képeit:
azaz nem indult újra áramkimaradástól, stb..Egyébként előtte is és azóta is a két óra szinkronban jár (nem siet, nem késik egyik se).
-
OK, rendben. Sikerült rá felrakni és működik a firmware.
De most mit kell csinálni hogy használni (és finomhangolni) is tudjam?
Kössem be a routerem WAN portja és a fali telefon-csatlakozó közé?
Ekkor látni fogom a LAN-on levő PC-ről? ha a router fog tárcsázni (ADSL-PPPoE).. -
törölt tag
HAHA.. addig szugeráltam a kisbaltával hogy felment a ménet fw.
lol.. és azt irja hogy egyszerre aktiv a 2.4GHz és az 5GHz -es wifi... ohhh.... ez csak bug.. biztos bug.. csak az lehet. KépAmúgy a #3113 -hsz ben lévövel kezdtem. Majd jött a 09091601.00.037A -s, majd a legfrissebb a 09071601.00.51A -s.
view @ Speedport> show sysinfo
Vendor: OTE
Model: Speedport W724V Type Ci A
Firmware Version: 09071601.00.051A
Build Time: 2015-03-02, 13:09:09
Hardware Version: 001
Bootloader Version: 1.07.0
Serial Number: J33300****
Time Since Last Boot: 0 days, 0 hours, 5 minutes, 52 seconds
Current Time: 1970-01-01 02:05:52A német verzió úgy ment fel hogy ráraktam a legrégebbi OTE -s verziót, ami a #3113 hsz -ben van, majd a Firmware_Speedport_W724V_TypC_v09011602.00.014 -t próbáltam.. meg lepödtem hogy felment.. gyorsan rá is küldtem a legfrissebb német verziót, Firmware_Speedport_W724V_TypC_v09011603.00.009 Kép
Khm.. dchard.. a #3125 - hsz még aktuális?
-
Adamyno
tag
Megtaláltam.
Köszi mindenkinek!
Tehát a kiosztás a BCM6332-től nézve a modem hátulja felé:
3.3V,GND,Tx,RxBaud rate: 115200
Data bits: 8
Stop bits: 1
Parity: nincs
Flow control: XON/XOFFLátok mindent amikor indul a modem, parancsokat innen nem tudok kiadni.
A következő lépés az lesz, hogy ki tudom-e olvasni majd az ADSL paramétereket a soros porton keresztül valahogy. Egyelőre még csak a boot adatokat láttam. -
-
Mr-Pamacs
senior tag
Mint kiderült a hálózatban is volt probléma, és a modem egyik értéke sem volt megfelelő (ADSL, és nem ADSL2+- os, így valami érték nem ment el 512-ig), így a sebesség sem volt meg aminek meg kellett volna lenni. Végül is egy 360R T1E-s modem lett és teljes vezeték csere a leágazástól a modemig.
Köszi a segítséget!
-
Mr-Pamacs
senior tag
Nem új a modem, kb 2 éves. Amit még észrevettem hogy amikor megszakad akkor az összes led világít a routeren kb 3 mp-ig. A modemé pedig nem villog. Először rendelek egy routert, (úgyis elfér a lakásban, legalább tudunk majd nyársalás és bográcsozás közben netezni
). Aztán ha nem javul akkor jön egy új modem. Az ilyen használt cuccoknak nem vagyok a híve így inkább új lesz. Az ár sem nagyon számít mert le tudom írni ktg ként. Szóval inkább veszek drágábbat csak legyen normális, megbízható, hosszú élettartamú. Még így is a 360-ast ajánlod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mini-ITX
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged