- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssarosi
tag
válasz
Adamyno #3682 üzenetére
Köszönöm a segítséget, próbálok tovább lépni.
A voipról tudtam és mondtam amit kell az ügyfél szolgálatosnak, de szerintem teljesen kezdő volt és valamilyen számítógépes folyamatábra szerint kérdeznek, mert az istennek nem akart tovább lépni amíg azt nem mondtam hogy megnéztem. Azt az sms-t kaptam, hogy hívjam fel a (nem jut eszembe a neve) a fizetős ügyfél szolgálatot, az majd segít, mert nem náluk van a hiba. Ekkor csináltam egy resetet a hgw-n és jó lett.
A fali dobozban a kötés biztos nem korrodált, mert itt hagyták anno, hogy tegyem fel én (30 éve), de a nagy szilárdságú vezetéket a szobába húztam be egy belső dobozba. Innen megy a cat6 kábel a műhelyembe a hgw-hez.
Elvileg fél éven belül kötik be az optikát. Nem akarnak már semmit csinálni.
Köszönöm még egyszer.
-
törölt tag
válasz
Adamyno #3270 üzenetére
Nekem TD-8810B -s modem van.
Ezen bcm6338 van.
Így néz ki a bele.
Ehez képest anyi a változás hogy az enyém ver 3.0 -ás, a telefon csatlakozó alól hiányzik az F1 -es biztositték, helyette egy 0 Ohm -os ellenállás van berakva.Ezen gondolom a ram fölötti a j2 -es lenne a serial port. A jp1 vajon mi?
-
dchard
veterán
válasz
Adamyno #1563 üzenetére
Érdekes.
Az egész vonalon 10dB körüli romlást, ami egyszercsak visszajavult. Ez elég sok, arra emlékeztet, mintha egy pászmában lenne több DSL előfizető is, és valaki ki/be kapcsolgatja a modemét, amitől az áthallási zaj ilyen mértékben megváltozhat.
A másik: a hiba számlálók nullát mutatnak, ám a negyedórás mérésekben egyszercsak befigyel 1200 CRC hiba úgy, hogy se előtte se utána semmi.
Írok privátot, majd nézd meg.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Adamyno #1561 üzenetére
"de egy esetleges nagyobb napkitörés vagy közeli villámcsapás által generált áramok"
Úristen micsoda sületlenség...
Egyrészt a szűrő a modem irányába rövidzárként működik, tehát nem fog meg semmit, másrészt napkitörés, meg közeli villámlás által indukált áramok?? Nem gondoltam hogy valami még feldobhatja ezt a szar napot, de ez...
Azt azért megkérdezhetnéd a T-home-os ismerősödtől, hogy miként is működik ez, hogy ha szar visszább rak magától, de ha megjavul már kézi beavatkozás kell? Nem hiába a BT-nél angliában 2 éves projekt volt ennek a bevezetése, kíváncsi vagyok eljut-e a Magyar Telekom valaha is arra a szintre...
Dchard
-
-
dchard
veterán
válasz
Adamyno #1557 üzenetére
A kábelezés még mindig nem optimális:
Ha jól látom, kizárólag az ADSL hazsnálja a vonalat, nincs vezetékes telefonotok, vagy arról működő riasztótok.
Ennek fényében a ház külső falán lévő fehér dobozból közvetlen a modemig kéne húzni egy fali UTP kábelt (ahogy látom 3-4 méter bőven elég), aminek az egyik végét a falon lévő fehér dobozban, a másik végé közvetlenül a modembe kell dugni, mivel csupasz ADSL-ed van, nincs szükség a szűrőre. Az UTP-ben lévő felesleges ereket össze kell kötni és a ház falán lévő fehér dobozban a földre kell közösíteni (ha van, de szerintem van).
Az oszlopon lévő kis doboz nem a központ
Csak egy kötődoboz.
A pinged a magas ID miatt ilyen nagy, ennyi is fog maradni, a WIFI csak 3-4ms-ot tesz rá. Reménykedhetünk benne, hogyha megoldjuk a problémát a DSM talán lejjebb veszi magától, mi ezzel nem tudunk kezdeni semmit.
A vivők száma azért kevesebb, mert a vonal sokkal több bitet tudna kódolni, mint a jelenlegi csomagod. Ezért a nem használt vivőkön tartalékol, amiket szükség esetén bitswappinggal használatba tud venni.
A stat szerint a modem alig ment két percet, ezért mondtam, hogy használd pár napig, és ha előjön a hiba, akkor ismét készítsd el ezt a három képet anélkül hogy a modemet áramtalanítanád, vagy újraindítanád, mivel így visszamenőleg lesz statisztikánk ami nagyon fontos.
SNR monitorozást esetleg készíthetsz addig is, például most az esti csúcsban még pont kijön egy 3órás periódus.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Adamyno #1554 üzenetére
Na akkor nézzük egyessével:
1. Nagyon helyesen tetted, hogy felraktad az új firmware-t a képek megfelelőek amiket belinkeltél.
2. Valóban 3megás csomag van beállítva, viszont ennek semmi értelme, mivel ez a vonal teljesen hibátlan, ezen a 15-ös csomagnak is teljes sebességgel kellene mennie.
3. A spektrum kép szép, nincs zajosodás egyik vivőn sem, nincs értelme semmit kizárni.
4. A vonal annak ellenére, hogy lényegében az alközpont szájában lehet (szinte nincs csillapítás), brutálisan túltartalékolt: a 384-es ID lefelé és a kiváló vonal együtt azt eredményezik, hogy nem hogy bithiba, de javítható bithiba sem keletkezik, összesen életemben talán ha két ilyen vonalat láttam, ami ennyire tökéletes. Laborban szoktak ilyen eredmények kijönni. A BERT tesztnek nulla hibával kell zárulnia ezek fényében.
A következőt tanácsolom:
Használd így pár napig, figyelj hogy jelentkezik-e a hiba. Ha igen, akkor menj vissza a modembe úgy, hogy nem áramtalanítod, vagy indítod újra (ez nagyon fontos), és a modem webes felületének a főképernyőjét is csapd hozzá az előző két képhez.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem az ADSL kapcsolattal lesz itt a probléma. Ha van routered, akkor kösd ki és használd közvetlenül egy PC-vel az internetet, hogy kizárjuk a modem hibát. Így amúgy is könnyebb diagnosztizálni, mert közvetlenül hozzáférsz a modemhez és netezni is tudsz.
Dchard
-
tévelygő
aktív tag
válasz
Adamyno #1554 üzenetére
Helló!
Én amikor régebben kértem a sávszélesség emelést 5 Mbit-es csomagra, nekem is hasonló problémáim voltak.
Akkor nálam az volt a baj,hogy ADSL2+ Mode-ban voltam. Át tették multi módba és rendbe jött minden. Igaz lehet akkor is a rossz mellékág zavart be, nem tudom.
Egy próbát megér. A modemben át tudod állítani multi modra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest