- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
Sajnos megint korai volt az öröm, múlthét pénteken csörög a vezetékes felveszem semmit nem hallok. Lerakom, felveszem nincs tárcsahang. Felhívom mobilról, kicseng, de felvéve néma.
Ránézek a vonalra, ezt látom: [kép]
Hibabejelentő felhív, ok küldik a szerelőt. Másnap jött, megnézte a vonalat a saját eszközével, majd "kábelhiba, ezzel én nem tudok mit kezdeni, szólok a kábeleseknek" kijelentéssel összepakolt és ment.
Még aznap jött az üzenet, hogy elhárították a hibát.
Gyorsan megnéztem a vonalat: [kép], ez jónak tűnt, nem tudom mit csinálhattak, de a pppoe nem szakadt meg közben az biztos.
Ma ránézek a vonalra és majdnem idegösszeomlást kaptam: [kép]
Az output power 14.5dBm ről 4.8dBm-re esett vissza egy hét alatt, és már nyomja a CRC hibákat is.
Ez vajon miért, vagy hogy történhet?
Mit kellene csinálnom még, hogy végre kijavítsák a hibát? Megfenyegessem őket életveszélyesen, vagy bemenjek személyesen és pisztolyt fogjak a fejükhöz?
Arra rájöttem, hogy szép szóval nem megyek már semmire erre a tetves cégnél. -
rekop
senior tag
-
rekop
senior tag
Nos úgy néz ki tegnap csinálhattak valamit a kábellel, mert most ~13 órája folyamatos a kapcsolat.
Ma reggeli kép(elnézést a minőségért, véletlenül átméreteztem): [kép]
Illetve mostani: [kép]
Ez így már lehet jó? Azt vettem észre, a sebesség értékeim csökkentek reggelhez képest is, illetve a letöltésem már csak 25Mbps speedtest-el mérve. Lehetséges hogy a rendszer folyamatosan csökkenti a sebességem a hibák miatt? -
rekop
senior tag
Oké köszönöm, akkor addig hívogatom őket, amíg meg nem oldják a problémát. Most egyébként 15órája folyamatosan megy, nem volt szakadás.
Jelenleg ezt látom a vonalról: [kép]
Ami érdekes, a letöltésem visszaesett egy kicsit, illetve a FEC error-Down érték elég magas a többihez képest(bár nem tudom ez mit jelent). -
rekop
senior tag
Átváltottam végül a 30/5-ös csomagra, szerdán voltak itt a szerelők, aktiválva lett. Egy Speedport entry 2i HGW-t kaptam. Sebesség rendben, örültem is hogy végre jó minden, egészen péntek reggelig, amikor észrevettem hogy nincs net(és telefon sem). Hgw-n service led villog és ennyi. Kb. négy óra múlva állt vissza a szinkron, majd aznap délután még egy félórás szünet.
Hibabejelentés, majd tegnap délelőtt érkezett a szerelő, rámért a vonalra, szerinte hibátlan és elment.
Tegnap délután 4-kor megint megállt minden, szinkron nincs, telefonban foglalt jelzés. Egészen ma reggel(!) 8-ig semmi változás, majd a net elindult, de a telefon néma. Hgw-n minden led világít, belépve látszólag minden oké, viop registered, viszont a telefon nem működik.
Szerelő ma ismét megérkezett, kicseréltük a házon belüli kábelt utp-re, és hozott egy másik hgw-t is. Látszólag minden oké ismét, de ma délután négykor ismét elment minden, hgw-n csak service villog.
Hibabejelentő ismét felhív, azt mondja rámér a vonalra, és érdekes módon pár másodperc múlva lett szinkron, működöt minden(nem tudom lehet-e összefüggés).
Az előbb ismét megszakadt a net, viszont most a hgw-n csak az "internet" led aludt ki, és fél perc múlva már csatlakozott.
A korábbi adsl-el is voltak szakadozások(hogy szinkron volt-e nem tudom, sose néztem mert néhány másodperc alatt újracsatlakozott), volt olyan nap hogy a router logjában ~60db újracsatlakozást számoltam, de a napi 5-6 rendszeres volt. Azt hittem ezzel a váltással ez is megoldódik, de sajnos rosszabb lett, mert eddig telefon legalább mindig volt, most már az sem.
Az oszloptól a házig a légkábelt fél éve cserélték, a dslam-tól kb 500m-re lakom.
Ezt mutatja a speedport a vonalamról: -
rekop
senior tag
Köszönöm! Akkor valószínű egyelőre marad így minden, mert a riasztó jelenleg elsődleges prioritású, és elég nagy beruházás lenne gsm rendszerűre alakítani. Az a 10-20Mbit sebességnövekedés nem ér annyit. (Az 50/15-nél már elgondolkodnék ha biztos lenne, de attól tartok, ha átváltanék és nem menne, az analóg vonalat már nem kapnám vissza.)
-
rekop
senior tag
Üdvözlet!
Tanácsot szeretnék kérni az itteni szakértőktől, mert a telekomtól sajnos nem kaptam használható információt.
Jelenleg egy 20/1 adsl előfizetésem van, és egy analóg telefonvonal.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha váltanék vdsl2-re akkor milyen sebességre számíthatnék?
Illetve a mostani analóg telefonkészülékeim használhatóak maradnak?
A telekomos szerelő nem tudott egyértelmű választ adni arra sem, hogy a telefonra kötött riasztó működőképes marad-e a váltás után.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest