- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #3531 üzenetére
Ezen a vonalon jó esély van a 30 megára is, a 20 az tuti kijön (nyilván VDSL-en)
Neked is azt ajánlom mint az előzőnek: váltani VDSL-re, megnézni milyen 20-as csomaggal (akkor már látszik, hogy körül-belül fogja-e bírni a 30-at) és utána kierőszakolni a 30-as váltást.
IPTV-t mindkettőtöknél elfelejteném.
Dchard
-
AstraCDX
senior tag
válasz
StSanya #2298 üzenetére
Nem .
Lehet, hogy ez lenne az ok a DMT használatának sikertelenségéhez ?
Akkor mégis miért a felhasználó/jelszó párossal balhézik ?
Az OrbMT meg hozzáfér, és ki tudja olvasni az adatokat, csak nem olyan nagytudású mint a DMT .
Ha nincs más megoldás felteszem a dchard féle firmware-t .
De ezt szerettem volna elkerülni .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
StSanya #2296 üzenetére
Már teljesen meg vagyok zavarodva, de a beállításaim jók, csak kettővel korábban hibásan, vagy félreérthetően írtam .
A hálókártya fix IP-je 192.168.1.2, és a DMT-be van írva a 192.168.1.1 ami a modemé lenne .
De a DMT a root/0000 felhasználó/jelszó párossal balhézik ! ! !
Arra mi a megoldás ?
Üdv.
Astra
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #2232 üzenetére
Na akkor gyorsan tegyük tisztába:
A Dlink 321B a Dlink 320B a Dlink 360R T1E és a TPlink 8810B teljesen egyformák. Ugyan az a SoC, ugyanaz a DSP, ugyanaz a DSL AFE, ugyan annyi RAM és ugyan annyi Flash van rajtuk. Az, hogy néhány kondi más helyen van az ne tévesszen meg senkit. Egyetlen érdemi különbség van: hogy a 360r T1E-hez nincs gyári firmware ezért nem lehet rá visszarakni az eredetit, míg a többihez van gyári firmware.
Kris87:
Ha szakad 360R t1E-vel akkor fel kéne raknod rá az általam írt firmware-t és vonaldiagot csinálni.
Dchard
-
Kris87
aktív tag
válasz
StSanya #2225 üzenetére
A vonalam jó, már leellenőriztettem itt. Nem a modem és a dslam között van gond, hanem a modem és a router között. Nem gyári egyébként, DChard féle.
Szerk: De tolom a tesztet élesben immár gyári 741 fw-el, kiderül lejön-e szakadás nélkül teljes sebességgel a 14 gigás torrent pakk, utána jelentkezem.
-
trance89
őstag
válasz
StSanya #2227 üzenetére
az egyetlen dolog ami közös ebben a 2 modemben az a broadcom soc, teljesen más a felépítése mind2 masinának, a 360R olcsóságára utal az is hogy semmi árnyékolás nincs a ram felett, bár ha az árukat nézzük én is sokkal jobb vételnek tartom a 360R-t, egy 321b árából több darab is kijön...
más:
most nézem hogy jelent meg új gyári fw a 321b-hez: [link]
csakhogy itt a changelog:DSL-321B Firmware Release Notes
Firmware: 1.04
Hardware: Dx
Date: 2012/01/23Problems Resolved:
1. Support manual year setting to 2037ez a gyártó egyre viccesebb dolgokat művel...
-
-
-
JKalo
tag
válasz
StSanya #2040 üzenetére
Nincsen közte router, ezért nem értem. Ha 1m-es utp kábellel kötöm össze minden okés, ha a behúzott 20m két végére kerül a pc és a modem, nincs kapcsolat. Holott ezen a kábelen netezek, ftp-zek a hálózattal.
(Viszont érdekelne a Tomato Shybby, hogy routeren keresztül is elérhetők legyenek a hálózat elemei, ha tp-linkel funkcionál vagy az újabb TL firmware is tud már ilyent?)
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #1886 üzenetére
Kb. 50 Forintból javítható. Teteje gondolom végig rajta volt... Nálam ugyanennyit ment fedél nélkül, és semmi baja. Pedig kb. 4-500-szor újra is programoztam rajta a flash-t
Többieknek: a LED nem lesz megoldva, mivel a gyári LED river nem használható forrás híján, ezt szerintem már megbeszéltük. Viszont várok további ötleteket.
Dchard
-
realexecutor
újonc
válasz
StSanya #1882 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Csak azért habozok az átállással, mert szolgáltatóé a modem és félek frissíteni, úgy hogy nincs visszaállási lehetőség... bár lehet kutyát se érdekli a szolgáltatónál, hogy mi van a modemmel...
20megás csomagom van (eddig 15megás volt, lejárt hűség és 20as olcsóbb is volt mint eddigi 15, meg 15ös meg is szűnt...). A modem ilyen statisztikákat mond:
[link]Ennyit bír a vonal vagy esetleg DChard féle firmware-el többet is ki lehet sajtolni belőle?
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #1837 üzenetére
Az új modemmel 15-16megára lehet számítani. Ha tudsz optimalizálni a lakás vezetékezésén akkor 1-2megával többre, ha az új modemmel tiszta a spekturm nem úgy mint a régivel, akkor gy 70%-os SNR margin is bejátszhat, de csak a csomagváltás után, most semmi értelme.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #1747 üzenetére
Sajnos igen. Szinte nincs olyan vonal, ahol a 15meágs csomaghoz tartozó 18.500kbit/s-nál nagyobb sebességgel tudna szinkelni a modem, viszont jóval konzervatívabban az ID/FEC beállítások amitől nő a válaszidő (igaz a vonal stabilabbá válik).
Viszont a legtöbb vonalon kijön a nagyobb csomag gyorsabb feltöltési ága. Persze ez alig 200kbit/s-mal több hát nem tudom ez valakinek megér-e ennyit.
Dchard
-
horukk
csendes tag
válasz
StSanya #1139 üzenetére
Nem szabályos időközönként kapom az új IP címeket. Meg nem is hinném, hogy én felülbírálhatnám a szolgáltatóm által megadott DHCP lease time értékét. Tudtommal csak a helyi hálózatomon lévő DHCP kiszolgálót tudom babrálni. Most meg olyanom nincs, nem routeren keresztül tesztelek.
-
Fefy
csendes tag
válasz
StSanya #1133 üzenetére
Röviden a topológia: modem->router->1-3 kliens wifi-n->switch->3-4 kliens vezetéken (a router 3 szabad portjába megy még egy AP, illetve van két szabad szervízportom, de ez technikailag mindegy, valamint ha nincsenek használatban, akkor le is vannak tiltva). Ezekből átlagosan 3 vezetékes és 1-2 wifis kliensen megy a torrent, de van, hogy mindegyiken van forgalom és nem 3KB/s (egy droidos telót leszámítva, mivel ez max frissítés miatt lép fel netre)
. Routeren qos, iptables megfelelően belőve, torrent mellett lazán lehet netezni, nem zavarja. A kliensek egytől-egyig utorrent-ek, min. 3.0 verzió. 30-tól 3-400 szálig változó mértékben vannak beállítva használattól függően (ezt nem részletezném, hogy miért ilyen magas, mindenkinek a fantáziájára bízom, de nem nehéz kitalálni
.
Na de nem is az a lényeg, hogy miért ennyi a kapcsolatok száma (nem csak úgy ész nélkül van beállítva), hanem, hogy ezt az otthoni hálózathoz képest nagy mértékű terhelést le kell kezelni. Erre viszont már alkalmatlan a wrt54gl (hiába... a 200 mhz-es proci felett már eljárt az idő, de nincs is ezzel baj, az elmúlt pár évben megmutatta, hogy joggal tartják az egyik legjobb soho routernek).
Tehát akkor a probléma mégegyszer: létezik egyáltalán expresscard-os adsl2+ modem elfogadható teljesítménnyel, vagy nem?Az usb-t hanyagolnám, mert hosszú távon nem hiszem, hogy egészséges lenne a controllert ennyire leterhelni. A nem usb-s külső modem meg le lett írva, hogy miért végső megoldás
Intruder2k5: nálad a pont, mert tényleg ki lehet használni annyi kapcsolattal is, csak a 2000 az 2000 és nem 100, okok fentebb
-
válasz
StSanya #1133 üzenetére
Igen, erre céloztam, mellesleg a 16Mbps netet bőven ki lehet használni már akár 50-100 kapcsolattal is - tudom, mert nekem is ilyen van, csak nem DSL, hanem 16M/2M kábel -, így nem tudom, minek abból 2000... Na de ez már nem is az én dolgom, végül is lehet az más miatt is, ha 2000 hát 2000!
-
Fefy
csendes tag
válasz
StSanya #1126 üzenetére
Egyszerűbbnek lehet, hogy egyszerűbb lenne, csak hosszú távon nem hiszem, hogy kifizetődőbb. Ráadásul nem hiszem, hogy egy olyan router, ami egy linksys wrt54gl-től legalább 6x-8x nagyobb mennyiségű adatot képes átpaszírozni magán (mivel nem ritkán van 6-os load a routeren tartósan), kijönne pár ezer forintból... A laptop viszont adott (itt porosodik az asztalom alatt). Minimum microtik router kellene, ami meg nem soho árkategória. Valamint így nast se kellene venni
-
GIhe
tag
Az a baj a modemmel , hogy nem működik .
Az adsl led sem világit .
Be akartam lépni a web -es felületre , hátha ott ki van kapcsolva ,de a web -es felületre sem tudtam belépni .
A web -es felületre való belépésnél ,így Ezzel kezdtem :
http://192.168.1.1
de semmi ...
... Az internet kapcsolatnál kiírta nincs bedugva egy hálózati kábel , pedig mind csatlakoztatva van .
Na ezek után gondoltam firmware -t fríssíteni , de az se ment ...
Valaki tud erre valamit mondani ! -
xabolcs
őstag
ha pppoe-n megy a modem, es nem akarod, hogy a router mas alhalonak routerkedjen (azaz athelyezni a router "LAN oldalat" masik alhaloba), akkor allitsd at a modem ip cimet.
persze ilyen konfiguracio mellett a modem a kovetkezo frissites utan - a gyari beallitasok visszaallitodasa miatt - elerhetetlen lesz.
-
-
dchard
veterán
Na mostmár leírom hogy mi ennek a router mögül modemezésnek a lényege:
A routernek vannak LAN portjai és egy WAN portja. Ez általában úgy jön ki, hogy a routernek van két 10/100/1000-es ethernet portja, amiből az egyik ugye a WAN a másik a LAN, amihez kapcsolódik még ízlés szerint 4,8,akárhány portos switch is.
Namost az egész lényege az, hogy a WAN portot be lehet rakni ugyanabba a subnet-be mint amiben a LAN portok is vannak, mivel az ADSL által használt PPPoE kapcsolat egy virtuális interfészen keresztül jön létre. Ezt VLAN (értsd: virtuális LAN) létrehozásával, illetve a WAN port LAN portok által használt tipikusan 0-ás (adminisztratív) vagy 1-es VLAN-ba való delegálásával lehet elérni. Így olyan lesz, mintha a gyári 4+1-es konfig helyett lenne 5 LAN portunk a PPPoE által használt virtuális interfészt pedig továbbra is natolja a router.
Igazából ennél egy fokkal összetettebb, de dióhéjban ennyi.
Dchard
-
Az OpenWrt fórum szerint a TD-8840 (is) ezzel a BoardID-vel rendelkezik... De hasonló infókat találtam a TD-8811-ről, TD-8841-ről, valamint egy Beetel 220x, és egy UT300R2U nevű modemről is.
Illetve most utólag belegondolva, annak, hogy egy más gyártó firmware-jével küzdjek (vagy akár valaki más) semmi értelme nincs is. Az eredeti célom a D-LINK firmware visszaállítsa lett volna, de ha abból nem tudok működő verziót találni, akkor egyelőre tényleg nincs visszaút a dchard féle fw-ből... Na nem mintha gond lenne vele, nekem eszembe sem jutna visszaállni, csak tájékozódom a lehetőségekről, egyelőre hiába. Majd jövő héten elválik, hogy mit ír vissza a D-Link support. Mondjuk egyenest Taiwan-ba írtam, nem a D-Link Magyarországnak!
-
Amit én jelenleg használok, azzal nem volt ilyen gondom, mert abban a lista első chipje van, az EN25P16. Viszont amiben tegnap néztem neked a telnet jelszót, abban meg ugyanaz, ami Gehyhun fórumtársnak, és ami dchard képén is szerepel a notepad-ben, a KH25P16. Ez meg ugye nincs a listában. Na most mint írtam is fentebb, attól nem félek, hogy kinyírnám a modemet ezáltal, mert a boot-loader nagy valószínűséggel úgyis túléli, a probléma csak az, hogy nincs hozzá gyári fw, amit vissza lehetne tolni, ha ez nem megy. Próbáltam én már a 321-es firmware-t is rá, de sajnos nem megy vele!
-
Megnéztem, és a helyzet az, hogy az ISP-k minden bizonnyal ezt elállítják a maguk igénye szerint, mivel eredetileg valóban nem tudtam belépni... Aztán nyomtam egy hard reset-et, és "root / admin" lett a jelszó! A másik ami nekem van, immár moddolva, az original került hozzám, minden bizonnyal ezért volt "root / admin" a jelszava, ezt viszont már kibontva adták az ISP szerelői. De nyugodtan reset-eld le, és akkor már jó a fentebbi páros.
-
-
-
-
moszat
csendes tag
Hú
működik... az 1.0-s gyári fw-el. Setup wizard 4. oldalán, a VCI szám nem volt jó, azt sem tudom mi az, nem rémlik, hogy bármikor is kellett volna. Most kiválasztottam isp-nek a Matávot VCI 32-vel és megy. Lehet az 1.03-nál is ez volt a gond, nem tudom... Az alternatív fw-en még erősen gondolkodom megpróbáljam-e megint. Na mindegy köszi a segítséget joe, legalább ma is tanultam valamit
-
ufocsalad
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Parfüm topik
- One mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest