- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
Teko001 #3458 üzenetére
köszi, legfeljebb valami használtat nézek, újan kicsit drága ahhoz, hogy arra az (évi) 1-2 napra megvegyem, amíg a T ad másikat, ha elromlik a szolgáltatói.
(#3459) Gézengúz: köszi a tippet, most nézem pont ilyent kaptam kedden a T-től.
amúgy azt hol tudom megnézni, tényleg VDSL-em van-e? gondolom a most használatos router is 'mutatja'....
-
rétisün
veterán
üdv, (és bocs, ha nem egészen ide tartozik, de a modemes topik eléggé kihalt)
szóval: behalt a szolgáltatói ZTE modem-router kombó. gondoltam, amíg adnak másikat, a régi D-link DSL-320B modemet használom. használtam volna, de nem tudtam vele kapcsolódni. lehet ez amiatt, hogy digitális vonalam van? vagy egyszerűen a régi modemem sem jó?
meghozta a szerelő az új modemet, rádugta, és kapcsolódott, ahogy kell, tehát nem volt a vonallal semmi probléma, mai miatt ne tudott volna a 320B kapcsolódni.
-
rétisün
veterán
így a 321B-s modemmel nincs szakadozás, stabil a vonal, még routerrel is.
ha jól emlékszem, mintha lett volna róla szó, hogy meg lehet nézni a modem webes felületén, hogy voltak-e szakadások/újrakapcsolódások, amit esetleg észre sem vettünk a gépnél ülve. hogy tudom ezt megnézni? -
rétisün
veterán
válasz
rétisün #1751 üzenetére
délután megjött az sms a szolgáltatótol (végülis nem titok, T-home) hogy megvizsgálták a vonalat, találtak valami hálózati galibát, amit sikeresen elhárítottak, elnézést kérnek a kellemetlenségekért.
viszont ezek után sem mondhatom, hogy sokkal stabilabb lett a netem, továbbra is szakadozik. érdemes még erőlködnöm modemcsere ügyben, vagy hagyjam a fenébe, és kérjek kölcsön (és ha beválik, vegyem meg) egy 321B-t ?
SM50B szerint a vonal jó....(hogy akkor mit javítottak, az mondjuk kérdés...)
-
rétisün
veterán
elvileg 15 megás netem van, de sztem a fentebb említett 360R a legnagyobb akadálya a tényleges 15 megának (tudom, annyi nem lesz)
de lehet, hogy szolgáltatói oldalról van 10 megára 'visszafogva' ?
csak nem valami stabil a kapcsolat, azért gondoltam a target SNR margin állítgatására, hátha segít valamit, de webes felület híján.....
-
rétisün
veterán
szürke a modem, ahhez nem javasoltad a firmware frissítést, ezért azt meg se próbálom.
a maszk 255.255.255.0 mit jelent?
ezt hol kell beállítani, mert a http://192.168.1.1/-n nem tudok csatlakozni a modemhez.
lehet resetelnem kéne, bár elvileg a gyári beállítások vannak rajta, nem piszkáltam még.
-
rétisün
veterán
üdv,
igaz, nem 360T-s, hanem 360R-es modemem van, így a firmware-frissítés nem javasolt (nem is kísérletezek vele) viszont a target SNR margin beállítását megpróbáltam volna, csak....a manual szerint 192.168.1.2 címen tudnék belépni a webes felületre, de nem csatlakozik. próbáltam a manualban olvasható 192.168.1.254 címen, aztán a 192.168.1.1 és a 192.168.1.0 címet is próbáltam, de semmi. közvetlenül csatlakozok a modemhez, nincs router, mégse tudok belépni a webes felületre. két böngészővel is próbáltam, ugyanezekkel pl. a router webes felületére simán be tudtam lépni, szóval nem hszem, hogy a böngészővel lenne gond.
kell még valami állítani, vagy mit csinálhatok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged