- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
Fent írtam a kijelzőtípusokat. Mindkettő CCFL-es.
Szerinted egy kb. 10 éves Eizo LED-es? (FlexScan L768 (S-PVA))
Vagy a BOE-Hydis HV150UX1-100 (IPS) paneles Thinkpad T60p? (2006-os vagy mikori)Ráadásul egész eddig teljesen jól működött ezekkel, és más kijelzőkkel is.
Igen, szemem is van, apró eltérésekre is elég allergiás vagyok, nem ilyen durva hibákra.Bocs, csak no...
igyekeztem minden fontos infót leírni, nem vagyok (talán) (annyira) hülye...
-
-
scarbantia
aktív tag
Szóval ha veszek egy Eye-One Display Pro-t, akkor majd az is megdöglik?
*Ropi*: Ki a hazai disztribútor? Ha lehet, akkor inkább egyből oda mennék. Bár továbbra se érzem azt, hogy érdemes lehet javíttatni, de egy próbát megér.
Amúgy furcsa, hogy nem szép lassan elmásztak a színek, hanem legutóbb még jó volt(a képfeldolgozások papíron tökéletesek lettek), és most meg durván zöldeskék amit csinál.
-
yodamastah
őstag
Hát igen a széles gamutos megjelenítő jó móka, kérdés mit jelenítesz meg rajta ami arra a gamutra készült. Főleg hogy ahány féle monitor, annyi féle a natív gamut. Gamut kalibráció pedig monitorokon nagyon nagyon ritka...
MIndeközben szinte minden tartalom amit jelenleg fogyasztunk sRGB gamutra készül. Pl: HDTV / Bluray, Web, videojátékok stb... szóval szinte mindent sRGB gamutra kalibrált megjelenítőn kéne nézni.
Talán lesz változás video szabványban a REC2020 (UHD) szabvány bevezetésével, de az meg olyan széles gamut, hogy sok megjelenítő nem is fogja tudni
Lesz káosz ha bevezetik
-
viserion
tag
nem a monitor szinhelyessegerol van szo, hanem a bongeszok szinkezeleserol. en megcsinalok egy kepet photoshopban, ahol szep, majd a bongeszokben egy tulszaturalt, teljesen mas kep jon vissza. es nem allithatom be mindenki bongeszojet, aki megnezi a kepeim. ezert kerdeztem, hogy van e erre valamilyen modszer, hogy a bongeszo ne bassza el a kepet.
-
tomic
addikt
Megcsináltam a beállítást.
Viszont volna egy gondom. Mikor ujra indul a rendszer akkor egy ugyan kalibrált képre áll be a monitor, de mikor rányomok a kalibráló szoftver indítására akkor egy picit azonnal módosul a kép.
Mintha akkor aktiválódna valami. Minimális de látható. Ez mitől van, és mi lehet? -
Azért kérdeztem, mert én Galaxy S-t próbáltam kalibrálni vele, (ott lehetséges a teljes kalibrálás, van RGB állítás). Értékeket ugyan mért rá, úgy és nézett ki, mintha haladnék vele, de a végeredmény a tökéletes számok ellenére (6500K , a* 0 b*0 körül) brutálisan sárga lett a kép, hiába mutatta a számok alapján jónak. Colormunki Photoval és i1D3-mal is próbáltam, ugyanaz. BasICColor 5-öt használtam, de valami mással is próbáltuk, de ugyanazt mutatta.
-
-
M@trixfan
addikt
Vicc, de lehet hajszálnyi különbség az eltérő framebufferek miatt, főleg világosságban. Ezért javasolják a lejatszóból való kalibrálást, ami a filmek fő forrása lesz. Olcsóbb spektrókkal az a baj, hogy borzasztó lassúak tudnak lenni ha egyáltalán mennek rendesen vetítővel. Szerintem otthonra a legjobb választás a SpectraCal C6 ami egy i1 Display Pro tovább hitelesítve egy 22000 dolláros referencia spektróhoz mindenféle kijelzőtípushoz kalibrálva. Csak hobbi célra már a síma Display Pro is elég drága és akkor jön meg hozzá a szoftver.
Amúgy nincs valaki aki műszer hitelesítét vállal itthon? Iszonyat drága lesz Amerikából rendelni, postazni valamit mire ideér
-
madgie
titán
"A sárgásság érzete lehet attól, hogy nincs hozzászokva a megfelelő színbeállításokhoz..."
Sűrűn bólogatok, egy csomó monitor/téve rohangál gyári 7500+ Kelvinekkel, ami mellé még ugye ott a b*szott magas gyári fényerő és kész is a szolárium
Szerk: mint ahogy nekem sárgás lenne a te 5800K-d, mivel 6500-hoz vagyok szokva.
-
-
-
-
-
M@trixfan
addikt
Na igen az a sok kis "1 perc"
Mondjuk ezért sem szoktam nagyon haklit javasolni általában, vagy vegyen valaki Mac-et vagy ne. Hálózatos tapasztalat nagyon érdekelne mert több ismerősöm is többek között azért vett Mac-et laborba vagy céghez mert mindenféle hihetetlen gond volt a Windows 7 és a Windows Server konfigurálással és OS X alatt pedig "just works". Pár dologért én is rugdosnám az Apple-t, hogy "tessék már belehúzni a fejlesztésbe", de a hálózati funkciókban még nem találtam kivetni valót.
-
*Ropi*
félisten
Nyomdába is megy, mert reklámújság is készül belőle. Meg amúgy is: vagyok annyira perfekcionista, hogy ne adjak ki x@rt a kezem közül még akkor sem, ha nincs tétje...
Az Eizó nálam sem mászik el, de az kicsi...Megszoktam már ezt a 27"-t, hogy teniszedzés-szerűen kell nézni.
-
*Ropi*
félisten
Te aztán tudod, hogy nem vagyok olyan gazdag, hogy külön tesztrendszert tartsak fent az ilyen dolgok miatt. Ráadásul ez az eset több dolog együttállásából adódott: ha nem TDR-ezik a VGA-m és nem kell béta drivert használnom hozzá, akkor működik az ADC is, stb...Mondjuk attól még ugyanúgy sz@rul kalibrál a szoftver ADC-vel, de az 1.1-ben ez még megoldható volt: ha nem gyárira resetelt értékeken kezdtem kalibrálni, hanem visszavettem az RGB csatornák erősítéséből (mindhármat 85-re) a kontrasztot 30-40 közöttire, a fényerőt meg egy előzetes manuális mérés alapján 12-re ami a 125 Cd/m2, utána már az ADC is eltalálta amit kellett és a színkonvergenciánál is egymáson volt a 3 csatorna görbéje. Az 1.2.0-ban ez már nem működik.
Egyébként rémlik, mintha Te is i1D2-őt használtál volna az i1D3 előtt...
Kár, hogy tegnap nem jött össze, nyertél volna egy ebédet.
-
AtHoS
nagyúr
No akkor CCC-nek mégsem kell gyalu.
Viszont arra jöhetne ötlet, hogy a dispcal féle színprofilból hogyan tudnék win7 alá alapértelmezettnek betehető icm formátumú fájlt alkotni?
Ugye másik eset az lenne, hogy az említett 2D - 3D váltásoknál bekövetkező LUT nullázások esetére lefutó profilbetöltés automatizálást lehetne eszközölni. Magyarán lehet-e ilyen eseményhez pl. a win7 ütemezőjével tevékenységet rendelni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
A szemre így természetes a színe. És a műszer szerint is rendben van.
A fehérponttól való eltérés csak az eltolás mértéke, kismértékű eltérést (nekem csak 126 Kelvinnel van arrébb a 6500-tól - 6626, ha jól emlékszem) ugyanúgy tud korrigálni a program, csak fényerőt vesztesz max. .
Egyébként meg felesleges kalibrálni ilyen színtartás mellett.
Szerencsére nem az enyém.
-
*Ropi*
félisten
Értsünk már egyet valamiben, mert meghülyül körülöttünk mindenki!
Monitora válogatja...Az enyém akár D65-re, akár 6500K-ra kalibrálva zöldbe húz, csak natív fehérponttal jó. Így viszont ADC-vel is.
Akkor módosítva a mondatot: "Nagyszínterű monitorok esetén nem D65 (6500Kelvin), hanem "native", mert különben zöld /rózsaszín lesz a végeredmény."
Kéne már az az N900, mert egyre inkább utálok mobilról írogatni!
-
-
justaview
senior tag
Köszönöm.
Azért lenne még kérdésem. (sorry)
JPG -> képnézegető szoftver -> szoftver megnézni a JPG-be ágyazott profilt -> szoftver megnézni a monitor profilt -> a szoftver JPG színeit a monitor profiljához igazítja -> elküldi megjelenítésre ->
A JPG-be ágyazott profilnak mi a szerepe?
A monitor profil az a profil, amit az i1profiler is legyárt kalibrálás után?...és én beállítom alapértelmezettnek.a videokártya megkapja a konvertált képet -> betölti a kimeneti pufferbe -> a videokártya LUT-ján keresztül módosul ismét a kép megjelenítéshez, ekkor kapja meg a végleges kimeneti színeket ->
Amennyiben a sok szinprofil amúgy is “sorba van kötve”, mi értelme van a video kártya LUT-ba is belenyúlni? Nem elég a monitor profil és kész? A kalibrálás maga úgyis figyelembe veszi a video kártya esetleges egyenetlenségeit is, amit a monitor profilnál ki lehet egyenlíteni, vagy nem?
átkerül a monitorba -> monitor LUT-jában ismét módosul a belső algoritmusok által (dither és egyéb algoritmusok) -> monitoron megjelenik a kép.
Ez ok. A kalibrálás ezt is figyelembe veszi, hiszen ez is benne van a “sorban”.
-
ATM_automata
őstag
Na ez egyre kuszább. Akkor szerinted mi van ezzel a LUT-al betöltöm a video kártyába dologgal? A másik, hogy a Windows nem globálisan kezeli a színeket a megjelenített képre, hanem az alkalmazásoktól függ, hogy milyen lesz a kép? Tehát a kalibrált képem browserek alatt nem lesz olyan, mint a desktop-on?
-
creation
senior tag
Helyesbítek, mert nem voltam egyértelmű...
Monitor: 2*D-SUB
VGA: 2*DVI (Sapphire HD3650PRO-OC thermaltake DuOrb 512DDR3 128bit)probléma:
Rádugom monitort egy hagyományos D-SOB-os VGA-ra, azzal a színek rendben vannak, csak kicsit szellemképes
Rádugom monitort átalakítóval a fent említett VGA-ra, és zöld fátyol....
-
-
--Disztroj--
senior tag
Lehet akkor az a verzió bajos amit leszedtem (ver.3.6.2), mert a régi helyett frisset akartam win7 64 bit miatt...telepítésnél is voltak furcsaságok...fene se tudja
Azt még el tudtam képzelni, hogy mondjuk naponta/hetente elmásznak picit a dolgok, de hogy egy órán belül ilyen lépcsőzetesen az nekem teljesen új... emiatt érthető miért ajánlott viszonylag rövid időközönként az újrakalibrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest