- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
mickemoto #280 üzenetére
nem tudom milyen eszközt és szoftvert használsz, de eye1display nél nekem spec úgy ment nagyjából ahogy i are robot is mondja, szóval egyenletesen emeld a kék és pirosat, zöld meg csak picit csökkentsd, (kb 80%) , közben légy türelmes, mert egy egység is óriási lépés lehet a mérőn, szal minden állítás után várj míg nagyjából beáll ~5mp és aztán folytasd, míg középre ér minden.
Türelemjáték de nem vész
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
i are robot #258 üzenetére
A szóban forgó monitor egy DELL U2410 H-ips panellal, meg fejlett elektronikával, szal nekem ezért furcsa ez a bizonytalan kontraszt. (bár ok hogy nem egy eizo, de akkoris)
Samsungot már eladtam.
TN panelokon megérteném ezeket a difiket, de ilyen komolyabb cuccon furcsa volt.A hétvégén még nálam lesz a kalibráló és valszeg nekimegyek mégegyszer a dolognak, bár a kép rendben van.
A kérdésem az lenne hogy Advance módban mikor nekikezdek az értékeknek hogy kell állniuk? Mert brightness pl. nekem 0 volt kontraszt állításánál...erre a cikk sajnos nem tér ki pedig kontraszt állításnál biztos nem mind1 milyen a fényerő.
Nekem a deafult amúgy ilyen:
Brightness:50
Contr.:50
RGB: 100Amúgy a kütyü nem a 2es mint a cikkben, hanem sima i1Display
-
--Disztroj--
senior tag
Lehet akkor az a verzió bajos amit leszedtem (ver.3.6.2), mert a régi helyett frisset akartam win7 64 bit miatt...telepítésnél is voltak furcsaságok...fene se tudja
Azt még el tudtam képzelni, hogy mondjuk naponta/hetente elmásznak picit a dolgok, de hogy egy órán belül ilyen lépcsőzetesen az nekem teljesen új... emiatt érthető miért ajánlott viszonylag rövid időközönként az újrakalibrálás.
-
--Disztroj--
senior tag
Sokszor átvolvastam a kalibrálós cikket, szal nem hidegen kezdtem neki, 3-4 órája ment már a monitor
Előfordult 2x is hogy kifagyott a progi rgb beállításnál, így én fenntartom azt hogy valami nem stimmel vele.... monitor nem tudom létezik e hogy képes 100ról 50es kontrasztra "lemenni", mert a kezdeti és az egy órával késöbbi érték difije kb. ennyi lehetett... ha a monitor lenne a ludas és ez az érték így ugrál, akkor alapvetően semmi értelme kontrasztot állítani.Amúgy kereken 100 on van a kontraszt, a progi ezt ítélte meg jónak.
-
--Disztroj--
senior tag
Kicsit noob voltam mert a mérce alapján kellett volna manuálisan állítanom a contrastot, én meg azt hittem automata lesz
Viszont azért gondoltam, hogy automatikus, mert a mérce 1 óra leforgása alatt 7 egységnyit lépett a 0ás érték felé... szal legalább kiderült, hogy a progi sem túl jó (sajátja amúgy)
színhőmérsékletet elég necces volt összehozni, végül nagyjából meglett, bár nem tökéletesen
A progi 100as green és 50es red,blue értéket kért kalibráláshoz kezdésnek (ezt nem értem miért volt szükséges) és onnan hoztam össze őket. -
--Disztroj--
senior tag
hm...Eye-one kalibrálóval advance módban a kontraszt belövését kezdtem el, de lassan egy órája pöcsöl vele, normális ez?
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Ez volt az egyetlen aktív kalibrálós topic, szal gondoltam ide írom a "bánatot".
Egy haverom kölcsön tudja a adni a kalibráló ketyeréjét, épp olyan mint a cikkben is szereplő Eye One Display 2
A kérdésem az lenne, hogy a dvi ról késöbb display portra váltás újabb kalibrálást igényel, vagy nyugodtam használhatom a korábbi dvi kábeles profilt?Továbbá igazából jobb annyival a display port, hogy megérje olyan vga karit szerezni ami tudja?
A szóban forgó monitor egyébként egy Dell U2410
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung Full HD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gombászkönyvek egyben
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest