- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
yodamastah #1492 üzenetére
én sem azt mondtam, hogy venni, hanem, hogy lehetőségem nincs másikat használni, ergo kölcsönkérni sincs honnan, így nem tudom mihez hozzámérni, de ha meg kölcsön tudnék kérni egyet valahonnan, akkor meg már nem az i1-t méregetném vele, hanem bekalibrálnám a Dellt, és viszon'látás
-
válasz
yodamastah #1490 üzenetére
szerinted, ha lenne lehetőségem másik kolorimétert használni, akkor most szenvednék azzal, hogy életre keltsem az i1-t?
-
gyeniko
őstag
válasz
yodamastah #1436 üzenetére
Én megvettem, nagyon klassz, a nagyon alap dolgokat (kontraszt, fényerő, színtelítettség) elég jól meg lehet bütykölni vele műszerek nélkül is, de:
- Van olyan média lejátszóm is, amelyben nincs BD olvasó, ezért az ezekre dugott TV-ket nem tudom állítgatni a lemez segítségével, rippelni kellene, de hogyan?
- Igazi, részletes, igényes kalibráláshoz is megfelel, de ehhez profi műszerek és még inkább szaktudás kell! -
gOldie
tag
válasz
yodamastah #1429 üzenetére
igazabol arajanlatom nincs, csak elvetve talaltam es nem a kornyeken. Az hogy ez hogy jo szakember vagy csak valami kamu kontar azt plane nem tudom.
Szoval az en esetemben a TV-nel a teljes videolanc a TV-n belul van, ezek szerint ezeket nem kalibraljak a gyarban? pedig hirtelen nem latom, miert ne tudnak jol bealliani.Hasznalt vasarlast csak vakon tudnek, ha szerencsem van gondolom talan az elado megigeri, hogy frissen ellenorzott keszuleket ad el.
Milyen arban mennek a nem profi de elfogadhato minoseget nyujto eszkozok? (Ha tipust irtok, ra tudok keresni) -
*Ropi*
félisten
válasz
yodamastah #1331 üzenetére
Újabb szivatás az arcb(unk)a, a mostani REC709 legalább elég közel áll az sRGB-hez.
-
KTTech
veterán
válasz
yodamastah #1329 üzenetére
Ez nem oldja meg a problémát nagy színterű monitoroknál. Mivel az illetőnél is az van - és ezért látja túlszaturáltnak a képet, lehet az sRGB vagy aRGB, teljesen mindegy. A probléma az, hogy a böngészők ugyan feltételezik az sRGB-t, de át már nem konvertálják monitor RGB-be, míg az LR/PS ezt megteszi.
De még ha meg is történne mindenhol ez, a tartalom máshol máshogy nézne ki mint nála. Ahhoz ugyanis elég sok kritériumnak kellene még teljesülnie, hogy azonos legyen.
-
*Ropi*
félisten
válasz
yodamastah #1253 üzenetére
Ez jó hír.
Egyszer ha lesz időd, összeülhetnénk Nyugdíjas és KTTech kollégákkal és összemérhetnénk az eszközöket.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1242 üzenetére
Nagyjából...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1240 üzenetére
Viszont én egy pár év alatt sajnos már szemmel láthatóan csalósra harcoltam le a ColorMunki Photonkat. Mindenképpen érdemesebb összespórolni a pénzt az i1 Pro-ra, mert a CM-t nem lehet ellenőriztetni, szóval az ilyenkor kuka.
-
yodamastah
őstag
válasz
yodamastah #1230 üzenetére
Azért korrekt hogy 1 mondaton belül 3 szót is fére tudok gépelni
Bocs kicsit sietve gépeltem
-
M@trixfan
addikt
válasz
yodamastah #1230 üzenetére
Oké, valamiért ez jutott elsőre az eszembe, mindenkiből a saját vagya beszél valamilyen szinten
Lehetne olcsóbb eszközt is használni persze
szerk:
Egyébként van lehetőség hitelesítésre? -
M@trixfan
addikt
válasz
yodamastah #1182 üzenetére
Köszönöm, értem! Egyelőre alapbeállítás után ráeresztettem az X-Rite szoftvert és azóta olyan lett mintha filmről lenne vetítve. Persze nálam is nagyon beleszól a világos szoba, csak bal oldalt fut végig matt felületű, nem világos szekrénysor. Legalább a belmagasság nagy, nem rögtön jön a plafon. Ennek ellenére azt kell mondjam rengeteget dob a bemérés. Nyilván a legjobb lenne kihozni mindent a gépből natívan és utána profilozni. Legszívesebben vennék egy Lumagen Mini 3D processzort is ha majd fejlesztek vetítőt, nameg egy DNP vásznat. Ez sajnos csak álom marad, örülök ha egyszer tudok majd vetítőt fejleszteni.
Ebből a szempontból megint csalódás a CES, hogy még mindig nincsenek ott 80"+ méretben a tévék amik moziélményt adnának. LG Hecto Laser is 10000 USD lesz. Ár/érték arányban még mindig verhetetlen a projektor. Mondjuk szemfárasztás szempontból nem tudom milyen lenne hosszan ekkora kijelzőt nézni.
-
easy...rider
őstag
válasz
yodamastah #1156 üzenetére
Milyen gyakorisággal használtad? Vagy egy ilyen kalibráció sokáig tart, és ezért kopik?
Még az érdemelne hogy minden eszközzel lehet ilyen színhűség táblázatot készíteni? (mint ami a tesztekben szokott lenni)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1156 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1096 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1094 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy windows alatt...
-
Szatesz.
aktív tag
válasz
yodamastah #1091 üzenetére
Akkor mivel tudom kalibrálni tökéletesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Dell notebook topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest