- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
scarbantia #1376 üzenetére
Nem hiszem amúgy, hogy megérné javíttatni 12e Ft-ért vettem, szerintem simán kerülne ennyibe a javíttatás, ha nem többe.
Vagy csak kiküldeni Svájcba.Gazdasági totálkár esete forog fenn.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
akkor egy sRGB-ben készített digitális fénykép ezen az icm fájlon "keresztül", a monitor hibáit korrigálva jelenik meg?
Ez annál egy kissé pongyolább megfogalmazás, hogy biztosan igent mondhassak,de szerintem jól gondolod,de azért fejtsd csak ki egy kicsit, hátha…Gondolom a kalibrálás során a kívánt fényerőt több fényesség/kontraszt variációval el lehet érni. Ezeknél az értékeknél mi alapján érdemes elindulni?
Inkább az alacsony fényerő elérése szokott gondot okozni (0-ás beállításon is több, mint a kívánatos). a kontraszthoz pedig semmiképpen ne nyúlj.
Nappal, ha sok a fény (például mert borzasttóan trendi startup ügynökségnél dolgozol a belvárosban, és hatalmas ablakokkal ellátott ultramenő loft-irodátok van) felmehetsz 140cd/m2-ig,de egyébként este még 80 alá menni sem ördögtől való, ha kevés a fény a szobában (én 85-90cd/m2-rel operálok). Eközé a kettő közé érzésre lőjél…
ArgyllCMS+dispcalGUI: ilyen kalibrálás előtti reportot, hogy lehet kivarázsolni a programból? Nekem hiányolta a kalibrációs fájlokat.
Egy sima LUT korrekciós értékek nélküli stock sRGB profil megteszi. -
Nyugdíjas
nagyúr
Segítek.
Otthonra, egy monitorhoz hulla halál felesleges. Időt is kellene rászánnod, hogy igazán megtanuld, ne csak az legyen belőle, hogy "felcuppantod", aztán yes, next ok, és azt sem tudod mitörtént, mit miért csináltál. Ha ehhez van kedved, hogy megtanuld mit, és miért akkor igen, vegyél,de akkor meg már ne a monitor bekalibrálásáról beszélünk, hanem arról, hogy valami érdekel, esetleg egy uj hobbi, elfoglaltság lesz belőle. Ha csak az kell hogy pontos legyen a monitor, inkább hivj ki valakit negyedévente pár ezresért, sokára jön ki a kütyü ára. Addigra meg már jószerivel álltában is elromlik. -
Nyugdíjas
nagyúr
A Colormunki Display és az i1 Display Pro miben különböznek?
Elvileg csak sebességben.Egy ilyen műszer állásában is amortizálódik vagy csak a mérések során?
Inkább csak használat során,de pl. érzékenyek hőre, párára, szóval igazából sosem lehet biztosra venni, hogy "nem hazudik" egy régi műszer. -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1242 üzenetére
Nagyjából...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1240 üzenetére
Viszont én egy pár év alatt sajnos már szemmel láthatóan csalósra harcoltam le a ColorMunki Photonkat. Mindenképpen érdemesebb összespórolni a pénzt az i1 Pro-ra, mert a CM-t nem lehet ellenőriztetni, szóval az ilyenkor kuka.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
M@trixfan #1215 üzenetére
Azok nem a filter öregedése miatt, hanem csak idővel hőmérséklet, páratartalom, satöbbi miatt mászhatnak el. Én nagyon semmit sem vennék ilyesmit használtan. Pl. A ColorMunki Photonk se egy nagy fény már
Úgyhogy lassan ki is sírok egy i1 Pro 2-t
(#1214) *Ropi* : Sajnos itt többről van szó. A régi durván zöldre húz mindent. Az összes többi műszer (i1 Pro, illetve a CG27 beépített colorimetere, meg az új i1D3) pedig nagyon közel egymáshoz. Úgyhogy sanszos az ügy...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem. Igy már megint más a dolog.
Szóval akkor idén is belföldön nyaralok?
#1210 *Ropi*: Az a baj elképzelésem sincsen én mióta használom az i1DPro-t (Az eszem rövid,de az biztos hogy ahogy kijött, szinte rögtön utána vettük. Az mikor lehetett?),de most bontottam egy újat a napokban, és ha lesz egy szabad fél napom, csinálok teszteket, mert a referencia műszerhez képest sokat "csal" a régi. Kiváncsi vagyok az új mit mond. Sajnos szemre is van különbség, ugyhogy félek, hogy csak az derül ki majd a végére, hogy ezek sem örök életűek.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Úgy áll a helyzet, hogy YCbCr-re szeretnének tőlem kalibrálást mindenáron. Mi ennek a jelentősége?
Erre hivatkozik egyébként.
Szerinte:
"All video discs, including Blu-ray, DVD and Video CDs, are encoded as YCbCr." ezért kell arra kalibrálni.Szerintem meg ugyanitt pár sorral lejjebb:
"In practical application YCbCr is no different than RGB in terms of quality when done correctly." -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1156 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1152 üzenetére
15ért baráti egy i1D2
DE használtat én lehet nem reszkiroznám. Azok még erősen "kopó" fajták voltak. Azóta sokat javultak a gyártástechnológiák, időtállóbb eszközök készülnek már.
Egyébként van remény, hogy pl. ArgyllCMS-el menni fog "teljes értékű eszközként" a CM Smile.
Akkor már nem nagyon fogják megérni ezek a használt ügyek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1150 üzenetére
A filterek öregszenek el idővel.
Inkább mutasd miket találtál.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1148 üzenetére
csak nehogy valami leharcolt vacakba fussál bele
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1145 üzenetére
És mennyit gondoltál az ügyre szánni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1143 üzenetére
A tévének van köze számítógéphez, vagy bármihez ami kezel színprofilokat?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Teljesen. Egy bazinagy zöld jeszoké gomb az egész
Meg kell érteni, el kell fogadni, hogy ez a termék nem a "mifajtánknak" készült. Viszont akik megveszik baromi boldogok vele, mert azt tudja ami nekik kell. Viszont nem való mindenkinek, ahogy a komolyabb műszerek sem.
(Kaptam belőle egyet tesztre, ha gondolod valamikor kölcsönadom
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
De ettől pont nagyon tökéletes otthonra. Nekem tetszik
Ha az a cél, hogy pontosan be legyenek állítva az otthoni kijelzők, ideális.
Persze ha valakinek az otthoni felhasználás az, hogy eljátszogatna ő ezzel hétvégente pár órákat, meg ugy elkezdene belemerülni a dolgokba (marhára nem ajánlom, ha csak nincsen két élete
), az más...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1096 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1094 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy windows alatt...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
i are robot #1072 üzenetére
Én ajánlom
Annál jobban már csak az ArgyllCMS+dispcalGUI-t,de ez utóbbi kemény dió.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Informatívabb lenne az eredmény szempontjából egy dE-re kihegyezett verifikációs report. Nem rémlek tud-e ilyet az i1 Profiler, én nem ezt használom.
A patch set-et minél nagyobbra állitod annál jobb lesz a profilkonzisztenciád, de persze tovább is tart, és a javulás legtöbbször minimális. De azért érdemes.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tök kár beleúszni abba, hogy most a PVA, vagy az IPS a jobb. Benzin/dízel kérdés ez. Mindegyiknek van baja, meg előnye is bőven. Én aztmondom, hogy csak "úgy nagyjából" fotózik az illető akkor szinte mindennel elégedett lesz ezek közül. Ha meg komolyan veszi magát, és ezt a dolgot akkor ugyis megnéz egy pár kijelzőt mielőtt dönt.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ATM_automata #943 üzenetére
U2212HM, U2312HM, U2412M, U2410, U2711, satöbbi
Aztán ha van több pénz akkor NEC, EiZO. NEC-ből meglepően olcsón meg lehet néha uszni a DELL-nél profibb cuccokat. Pl. PA231w, P241w -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ATM_automata #941 üzenetére
Praktikusan manapság az IPS-es DELL-ek jönnek szóba ha jó ár/érték arányról van szó. Pénztárcától függően. Most az oké, hogy a feketéi "rosszabbak",de ezt igy egy szóval elintézni azért elég hanyag megoldás. Jó lesz az, nem kell megijedni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #930 üzenetére
LED háttérvilágítású kijelzőknél gyakorlatilag semmi jelentősége nincsen. De sosem árt. Kitudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest