- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt én is megfigyeltem már, hogy kevésbé sávosak a gradiensek BasICColor-al, vagy akár a ColorMunki gyári szoftverével, mint a spyder, vagy az i1D2 gyárijával. Magyarázatot énsem tudok rá. A BasICColor, meg a Munki tudja szinte ugyanazt DVi-on, mint DP-on ilyen szempontból.
A másik kérdést meg megválaszolta a kolléga
-
*Ropi*
félisten
Úgy, hogy minél kisebb a fényerő, annál kisebb a dinamikatartomány és a kontrasztarány. Az általánosan elfogadott 120-140 (laptopoknál 90) Cd/m2 érték adja az optimális nézési fényerőt, ha ennél kisebbet választasz, a kalibrációd minden lesz, csak pontos nem. Minél párhuzamosabb a panel három színcsatornájának együttfutása, annál pontosabb a színvisszaadás. És ezt csak egy bizonyos tartományban tudja, ehhez kell a megfelelő fényerő.
-
*Ropi*
félisten
Ott valami nem stimmel. Vagy tényleg ilyen gyenge az a koloriméter. Az i1D2-vel bármilyen IPS panelt kalibráltam eddig, simán tudták a 0,2 alatti feketét (az én Eizóm S-PVA paneles, annak 0,11-0,12), jellemzően 0,18-at.
Csak halkan kérdezem, hogy töksötétben kalibráltad?
Ha nem, akkor csináld újra úgy!
És pucold meg előtte a felületét!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Van amikor a szoftver szerint kell állítani a kontraszton. Néha valóbam, néha csak valamit "mellémér". Én általában nem szoktam a kontraszthoz nyúlni, az ördög találmánya az
Az ICC felrakása után pedig azért lehet sávos, mert, őőőő, szóval dezz jobban el tudná magyarázni,de elmondom amit én megértettem belőle, végülis praktikusan tudni fogod mi okozza,de a pontos műszaki hátteret nem fogom tudni elmagyarázni, ebben az említett fórumtárstól kellene majd érdeklődnöd.
Szóvall... DVi-on 8biten fog "átmenni a kalibráció", igy az eredetileg 10bites színszámításodat kvázi elrontja. Ezért olyan nagy "tudomány", hogy a CG EiZO-kat hardveresen lehet kalibrálni, kihagyva ezt a gyenge láncszemet jelentő kapcsolatot. Más monitorokat pedig ezért érdemes DisplayPorton kalibrálni (már, ha fogadják a 10bites jelet ezen a csatolón).
Remélem segitettem azért -
creation
senior tag
De mégsem megfelelően ezekszerint...
Merthogy a sima D-SUB-os csatival rendelkező kártyák "tökéletes" képet adnak, míg a DVI fátyoloz... akkor mi lesz a megoldás?
Vegyek másik monitort?!
Mi az a monitor ami 2048*1536-on tud 85Hz-et 21"-al?
Widescreen-t nem akarok, így a TFT-k nagy része kiesik.... legalábbis az alsó árkategória biztosan... -
*Ropi*
félisten
A megjelenítés maga analóg módon történik. Tehát bemegy a monitorba a jel, D/A konverzió, majd analóg meghajtófokozat, ami magát a panelt hajtja (vagy már ott is digit tranzisztorok vannak?). Végülis a tft panel az aktívmátrix kijelző leszármazottja. Itt a meghajtónál lehetnek csúszások, mégha minimálisak is. Emiatt is kell a LUT-os korrekció, amit KTTech írt.
-
KTTech
veterán
Nincs értelme méricskélni. Ugyanis ott van egy D/A majd egy A/D átalakítás, az első teljes egészében videokártya függő, a második meg teljes egészében monitor függő. Bármelyik változik a rendszerben, rögtön változik az eredmény is (még a drivercserék is kimutatható - bár nem túl nagy - eltérést eredményeznek, DVI-n is).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest