Hirdetés
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Yettel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Degeczi nagyúr Mondom, nem késleltés, a power-on delay is teljesen más: az is csak azt állítja be, h már a bekapcsolás után mennyit várjon, mielőtt a következő parancsot kiadja (hiszen míg nem indult el teljesen a TV, hiába küldene felé pl. bemenetválasztó parancsot, az elveszne) - de ezeknél a Pana TV-knél már a bekapcsolás nem sikerül, mert nem elég hosszú a parancskiadás alapértelmezésben A felület lehet eltérő, de ezek egyformán érintik az összes távvezérlőt 
- 

fPApi őstag A jó öreg 525 lecserélésén gondolkodom, amíg még lehet kapni harmony-t. 3 típus jött a képbe: a legolcsóbb a 650, illetve (drágábban) a 700 és a one. Eddig úgy látom, hogy alapvetően a kezelt eszközök számában mard csak le a 650. 
 Tud még másban is többet a 700 és a one, mint a 650?
 A másik, hogy a 650-nél nem egyértelmű, hogy hány eszközt kezel, van ahol 5-t, van ahol 8-t írnak. Akinek van meg tudná erősíteni egyiket, vagy másikat?
- 

Ispy nagyúr válasz  Degeczi

üzenetére Degeczi

üzenetéreHa jól emlékszem, akkor 4 fajta delay van, ebből az egyik a power on delay. Igaz nekem touch van, nem 600-as, lehet ott másképpen kell beállítani. 
- 

Ispy nagyúr Nekem is pana plazmám van, a delayel kellett szórakozni, hogy jó legyen a bekapcsolás, nekem a parancs elküldés ment szarul, 2x-3x is elküldte a kódot, a supportnak kellett szólnom, hogy állítsák be jól, azóta semmi gondom a tévé vezérlésével. 
- 

blakey titán válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetérePedig a pana plazmánál sem kellett, be kell állítani a power toggle-ra vonatkozó paramétereket, a mostani panánál semmit nem kell beállítani, már jól szerepel az adatbázisban. 
- 

Degeczi nagyúr válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreA Pana power-rel a parancs hosszúsága szokott lenni a gond (szokásos, pár tized mp-es helyett hosszú, 1 mp körüli parancsot vár: a saját távján is tovább kell lenyomva tartani), ami szerencsés esetben eleve engedélyezett a Harmony szoftverében ilyen TV-t választva, ha pedig nem, a support be tudja kapcsolni 
- 

Mezga Aladár veterán "egyikkel sem volt olyan, hogy elő kell vennem a gyári távot, max. valamilyen parancsot kellett tanítani, mert az adatbázisba másképp volt. Teljeskőrűen tanítható ill. minden távot helyettesít." Azért akadt. 
 A hírhedt Panasonic tv power off/onn/toggle, cinovisan kínai táv.
 Ezekkel nekem küzdeni kellett.
- 

blakey titán válasz  Mozakitom

üzenetére Mozakitom

üzenetéreKezelni fogja a Dune-t is és az STB-t is. Minden modell teljes távvezérelhetősége benne van a rendszerbe, 10 éve van Harmonym, soha, egyikkel sem volt olyan, hogy elő kell vennem a gyári távot, max. valamilyen parancsot kellett tanítani, mert az adatbázisba másképp volt. Teljeskőrűen tanítható ill. minden távot helyettesít. 
- 

Mozakitom újonc Sziasztok! 
 Én is belevágtam egy logitech harmony touch vásárlásába. Már megrendeltem és úton van, ma-holnap átveszem. 5 db készülék irányítást tervezem (TV, set top box, blu ray, média lejátszó, erősítő). Roppantul tetszik az, hogy az aktivity-vel egyszerre tudom működtetni őket (ezért rendeltem meg). Felmentem www.logitech honlapra és megnéztem a készülékek közül kezeli-e mindet (kicsit megkésve). És kiderült, hogy az ötből kettőt nem ismer fel. Az egyik a merevlemezes set top box, míg a másik egy Dune HD Base 3D típusú médialejátszó. Ez gyakorlatilag a készülékeim 40 %-át jelenti, de ha figyelembe veszem azt, hogy a set top box merevlemezére felvételt tudok készíteni, a média lejátszón fényképek nézegetésétől kezdve, filmeket, online rádiót tudok hallgatni, míg az erősítőn "csak" hangerőt és bemenetet fogok tudni váltani, akkor még rosszabb a helyzet. 
 Kérdésem az, hogy mennyire tanítható a távirányító: teljeskörűen, vagy csak egy-egy parancsra. Ha az univerzális távirányító mellett még két távirányítót kell használnom, akkor inkább bonyolítom a helyzetet, minthogy egyszerűsítem.
 Lehet, hogy kicsit elkapkodtam a megrendelést , egyáltalán érdemes-e átvennem a távirányítót, vagy küldjem vissza. , egyáltalán érdemes-e átvennem a távirányítót, vagy küldjem vissza. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreMármint mi problémás? Az átmentés? Sajnos az ilyen, a sorrendet nem jegyzi meg. A MyHarmony app-ot, amit a gépre telepítettél, szeretnéd összehangolni a Remote szoftverrel ami szintén a gépen van?  Nem tudod összehangolni. Nekem nem sikerült, nem ugyanazt tudják. MyHarmonyt használom. Nem tudod összehangolni. Nekem nem sikerült, nem ugyanazt tudják. MyHarmonyt használom.
- 

Mezga Aladár veterán Esetleg ötlet arra hogy az asztali és a webes alkalmazás folyamatosan szinkronban legyen? 
- 

Mezga Aladár veterán A szoftver még mindig problémás.  
 Úgy összekevert minden hogy csak na!!!
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreAzt nem írtam, hogy az új akku megérkezett, előző héten hétfőn vettem.  
 A héten már lesz róla vélemény. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreUgyanazt csinálta nekem is ill. skin cseréjekor is furcsán viselkedik a kijelző, RGB négyszögek lepik el a kijelzőt. Nincs semmi gond a távval.  
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreNem mindegy, hogyan bootol hidegen, ha utána kifogástalan a kijelző?  
 Képernyőhiba így kizárva.
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreNem úgy tölt, mint a telefonok, tehát nem fogod látni a képernyőn a töltöttséget. Animáció vagy skin cseréjekor is hasonlóan viselkedik a kijelző, mintha hibás lenne, de valójában nem az. A pulzálás is normális jelenség, a 600-as is piulzál csak az másképp itt látod az órán is.  
 Szerintem itt mindegy, hogy milyen a csatlakozója, régebbi modell (555-ös is mini usb-s), mint pl. a 600-as viszont annál sokkal többet tud ill. 2012-ben is gyártották, ha nem tévedek, az enyém talán 2012-es. Szerintem tetszeni fog, jó kis táv. Kiváncsi leszek az új akkura.
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetére7-8 évvel ezelőtti típus: az lenne meglepő, ha nem mini-USB-t használna... 
 (a micro-USB is csak vmikor akkoriban jelent meg, és persze kellett pár év a terjedéshez)
- 

Mezga Aladár veterán Meg van a cucc. Karcmentes, minden gomb és a kijelző tökéletesen müxik. 
 Egyenlőre még nem vagyok otthon, tehát még nem programoztam.
 Egy/két dolog amire esetleg van válaszotok.Ráteszem a bölcsőre, mutatja h., tölt, viszont eddig csak negyed töltést mutat nem ment feljebb, ha leveszem akkor a kijelző már mutatja hogy töltődött. 
 Ha beteszem az aksit, akkor először fehér képernyő, majd függőlegesen csíkos lesz mint egy hibás vga, utána bejön a logi felirat betöltődik és tökéletes a kép.
 Ha nyomkodom a gombokat akkor megy az adás jelző ikon de akkor egy pillanatra pulzál az óra utolsó két karaktere.Harmony One Advanced UI az meglepett h., mini usb a csatija. 
- 

Mezga Aladár veterán THX Tesztelni fogom. 
 A webesben nem találtam a finomhangolással kapcsolatos funkciókat, pl az aktivity-hez plusz leütések adhatóak, pl ha kilép a zenelejátszásból akkor pause, ha visszalép akkor play, az ismétlések számát, a power gomb hangolása funkciót, bekapcs egy gomb kikapcs egy+még egy gomb.
 De lehet nem kerestem eléggé. 
- 

blakey titán Ami esetleg a MyHarmony app felé billenti a mérleget, hogy az "Activities" kijelzőjén is beállítható, hogy mely gombok legyenek jelen. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreA gond az, hogy a kettő együtt lenne ideális, pl. a Myharmony app-pal lehet kedvenceket kirakni a kijelzőre, a Remote software-rel meg programozható a kijelző. Kinek mi fontos, nekem mindkettőre fel van programozva ill. az 555-ös másik account alatt üzemel. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreA kijelzőn lesznek színmegjejőléssel Red, Green, Yellow, Blue), fizikai gombok ezekből nincsenek, max programozol rgy-kettőt.  Én is 600-asról váltottam, méretben ua, akkuidő kevesebb, használhatóság nagyon jó. Összeségében szeretem és amikor látom, hogy kb 25% körül van akkor már megy is a töltőre. Én is 600-asról váltottam, méretben ua, akkuidő kevesebb, használhatóság nagyon jó. Összeségében szeretem és amikor látom, hogy kb 25% körül van akkor már megy is a töltőre.
 MyHarmony app-al egyszerübb a programozás viszont a Harmony Remote Softwarerel meg programozható a kijelző, hány másodpercig legyen aktív, 12 vagy 24 időformátum, milyen "skin" legyen, stb. MyHarmonynál ilyet nem találtam, egyáltalán van ilyen lehetőség?
- 

Mezga Aladár veterán  És tudok neki valami színszerűséget is gyártani a kijelzőn? 
 Még nincs nálam a holmi, majd holnap költözök át.
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreSzoftveres gombként, a kijelzőre tehető a máshol hardveres, 4 színes gomb 
 (mondjuk nem túl szerencsés, kár volt ezeket lespórolni)
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreMilyen színes gombokra gondolsz? Kedvenc csatornákra? Melyik progit használod? 
- 

Mezga Aladár veterán válasz  Degeczi

üzenetére Degeczi

üzenetéreÉs (#1161) blakey: Nálam elég rendszeres használat(minden nap) a 600-as 3 hónapot bír egy garnitúra elemmel. 
 Persze nagyobb és színes kijelző nem összehasonlítható.
 Még egy, a színes gombokat hogyan tudok varázsolni egy Harmony One Advanced-re?
 Addig is köszönöm az infókat. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreebayről vettem, utángyártott és 3,5e volt, Franciaországból jön, szerintem holnap vagy holnapután itt lesz. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetérealigha létezik "normál használat", hiszen mindenkinek más és más - de ha az adott típusnak töltő-bölcsője van, akkor tökmindegy a fogyasztás, amíg legalább egy napot végigmegy (márpedig régi, rossz akkuval is több napot bír a nálunk lévő One) 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreMi nálad a normál használat? Nyomkodástól, használattól függ, de pl. nyomsz egy aktivítást, kiválasztod a filmet, elindítod, esetleg átkapcsolsz egy másik aktivításra majd kikapcsolod és ez kb. a mindennapos rutin akkor olyan 3 - 4 napot bír, bár ezt még nem tudom teljes bizonyossággal állítani mivel 1 hete van nálam egy harmony one+ és lehet, hogy az akkuja sem százas, viszont 1-2 napon belül érkezik egy új, meglátom azzal mit produkál. 
- 

Mezga Aladár veterán Az akkus harmony-k általában egy töltéssel mennyi időt bírnak ki, normál használat mellett? 
- 

blg senior tag 
- 

junkpod nagyúr Tudja valaki, hogy mit kell beállítani 600-ason, hogy működjenek a play gombok xbmc/kodi alatt? 
- 

Mezga Aladár veterán válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreBocsi. Ha egy moderátor törölné, téves.  
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreEgyébként nem muszáj fix kiindulási pont sem: még az ilyen parancskészletű készülékeket is tudja jól kezelni, amíg azt csak activity-vel állítod! 
 Nyomonköveti, h épp milyen bemenetre van állítva a DAC-od, és tudja, onnan hány gombnyomásra van az, amire egy másik activity-vel kapcsolnál át (ha azonban közben kézzel elnyomkodod, akkor persze kiesik a szinkronból)
- 

fPApi őstag válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreEz nem újdonság, hiszen nincs semmi, ami mindentudó lenne (sajnos). 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreNem. Azt írtam, h egyetlen készülék vezérléséhez is activity-t érdemes használni, amire azt válaszoltad, h "nem igaz" - holott nincs ilyen összefüggés, egy ilyen szerencsétlen parancskészletű készülék sem teszi fölöslegessé az activity használatát. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreÉs emiatt miért lennél kénytelen mellőzni az activity módot? 
 Ráprogramozod a DAC bemenetválasztó parancsát egy szükségtelen gombra (pl. *, #) és annyit nyomogatod, amennyit éppen kell - ettől még a kiválasztott activity kapcsolja be az erősítőt, CD-t, vagy amit éppen kell.
- 

Mezga Aladár veterán Az elsőnél. 
 A zene(usb), az alapállapothoz képest 4 gombnyomás, a tv(optika) 4 gombnyomás), a film (koax2) 2 gombnyomás. 5 gombnyomás h., körbeérjen.
 Tehát ahhoz hogy működjön, kellene egy állandó kiindulási pont ami nincs, ill. csak akkor van, ha kikapcsolom a dacot, viszont nincs rajta ki/be kapcsolási lehetőség.
- 

fPApi őstag válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreRégen csináltam, de úgy emlékszem, hogy azt is meg lehet adni, hogy ilyenkor a hányadikat kapcsolja be. 
- 

Mezga Aladár veterán válasz  Degeczi

üzenetére Degeczi

üzenetére"Csakis az activity-nek van értelme egyetlen készülék vezérlése esetén is!" Ez azért így nem igaz. Van olyan amikor nem lehet actyvitiben megoldani. Nálam a dac nem "dedikált" bemenetekkel rendelkezik hanem nyomkodni kell az inputot és egymás után léptet a bemenetekre, aes/koax1/koax2/stb...Itt pl csak manuálisan lehet a bemenet választót az aktuális forráshoz illeszteni. 
- 

Degeczi nagyúr válasz  kissdani

üzenetére kissdani

üzenetéreCsakis az activity-nek van értelme egyetlen készülék vezérlése esetén is! 
 (föltéve, h van olyan activity is, ami már többet tartalmaz - de nyilván van, különben nem sok értelme lenne Harmony-t választani, olyan célra elég lenne egy egyszerű tanítható típus is)Így biztosított, h szinkronban marad a távvezérlő az aktuális helyzettel, pl. az egyes készülékek ki/be kapcsolt állapotával: most egy "Földi TV nézés" activity esetén pl. tisztában van vele, h a TV (és csak az) van bekapcsolva, ezért ha innen átválasztasz "SAT TV"-re, akkor tudja, h már csak a beltérit kell bekapcsolni, és a TV-t átrakni az ahhoz tartozó bemenetre. Ha activity-n kívül külön kezeled az egyes eszközöket, akkor erről nem tud, és a "SAT" activity indítása pont le fogja kapcsolni a TV-t... (mert a ki- és a bekapcsoló infraparancs többnyire ugyanaz) 
- 

kissdani senior tag Sziasztok segitséget szeretnék kérni nem tudom ugy programozni hogy az off gombal kikapcsolja a készüléket a távirányitó, már minden lehetőséget végigpróbáltam mi lehet a baj? Csak a kijelzőn lévő power off-al kapcsol ki ez mért van? 
 Táv tipusa: Logitech harmony ultimate one
- 

ZooLee senior tag Köszi, ezt már néztem, leginkább a Harmony App-pal foglalkozik...Há, megvan! Jól eldugták  "35. If you would like to change any of the button assignments, tap the button whose assignment you would like to change, and select a new Activity." Hát ez jó, most már csak azt kellene megnézni/megvárni, hogy ki (fog) itthon forgalmazni Home változatot... Köszi  
- 

ZooLee senior tag Na, pont ez az amiért kérdezem. 3 activitiy-t használok 99%-ban (DVD, Media Center és TV nézés. bár a TV annyira ritka, hogy akár zenehallgatásra is áttehetem) 
 De nekem az lenne a fontos, hogy bármelyik gombját átkonfigurálhassam, mivel olyan funkciókat szeretnék használni, hogy felirat váltás, vagy hangsáv váltás (ami eddig az 525/555 univerzális gombjaira volt ráprogramozva) Ha ezt mondjuk a négyszínű gombokra rá tudom tenni, akkor semmi gond, elég a "buta" Smart remote is 99%-ban, a maradék pár alkalomra elő lehet kotorni a mobilt/tabletet, mert nem gondolom, hogy állandó, folyamatos használatra jó lenne csak érintőképernyőt használni.Azért kérdezem leginkább, mert ezek nem csak IR-en távirányítanak, hanem BT-n is, és megjelent egy Home verziója ezeknek a távoknak, amelyekkel egyéb eszközöket és - remélhetőleg - folyamatokat lehetne vezérelni. Én kifiezetem a kétszeres árat a 650-hez képest, ha tényleg tudja azt, ami nekem kellene. 
- 

ZooLee senior tag Sziasztok, Van esetleg valakinek tapasztalata a Harmony Smart-tal? Kezd halódni az 525-öm (igen, az egyik gombja  ) és a cserén gondolkodom. A 650 hozza nagyjából azt, amit az 525 tudott, de elég közel áll hozzá árban a Smart is, és bár a dedikált távja kevesebbet tud, azért az esetek 99%-ban az is elég lenne, ha ugyanúgy teljesen programozhatóak a gombjai, ahogy az 525-nek voltak. ) és a cserén gondolkodom. A 650 hozza nagyjából azt, amit az 525 tudott, de elég közel áll hozzá árban a Smart is, és bár a dedikált távja kevesebbet tud, azért az esetek 99%-ban az is elég lenne, ha ugyanúgy teljesen programozhatóak a gombjai, ahogy az 525-nek voltak.Köszi, Z. 
- 

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreAmit jó eséllyel azért hirdetett meg vki, mert már meglegyintette a halál szele... Ebayről, külföldről ebből csak eredeti, bontatlan csomagolásút érdemes. 
- 

Ispy nagyúr válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreA 350-es 8 eszközt kezel, de csak egy TV activity van benne, többet nem tudsz csinálni  
- 

Mezga Aladár veterán 
- 

Ispy nagyúr válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetéreAz a helyzet jelenleg, hogy annak is örülni kell, hogy még lehet kapni pár modellt, nem olyan nagy a kínálat, de minőség az sajnos változatlan, szóval 3 évnél többre csak a szerencsések számítsanak. 
- 

Alex91 félisten válasz  Mezga Aladár

üzenetére Mezga Aladár

üzenetére[link], lehet valasztani  ! !
- 

Mezga Aladár veterán Üdv szaktársak. Rég voltam erre.  
 Most melyik harmony a best buy vétel?
 Annak idején 600-ast vettem 11 e forintért.
- 

Rick4 félisten Az átlagember fel se fogta, hogy létezik egy univerzális távnál olyan lehetőség, hogy egy gombnyomásra bekapcsol minden, mindegyik eszköz a megfelelő bemenetre áll, végül a hangerőt az erősítőn állítom, a csatornát a műholdvevőn léptetem.. Nekem nagyon tetszett, mikor kiderült, hogy ez ezt is tudja.  
- 

fPApi őstag "Troubleshoot" majd "No, I want to change these settings." Itt végig battyogsz a beállításokon, majd "Yes, but I want to add more control of options and devices for this Activity." batty-batty, majd "save", majd batty-batty ... és egyszer csak ott vagy. De figyelni kell, mert a battyogás közben néha nem az eredeti beállítást adta nekem föl. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, egyáltalán érdemes-e átvennem a távirányítót, vagy küldjem vissza.
 , egyáltalán érdemes-e átvennem a távirányítót, vagy küldjem vissza. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ).
 ). 
								 !
!