Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdsentinel
őstag
válasz
TMontana88 #4684 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem vásároltad meg, ezzel nincs semmi gond. Nem kértem soha, hogy vásárold meg.
Ezt Te tudod. Ha fontosnak tartod egy zenész, énekes, együttes, író (vagy jelen esetben fejlesztő) munkáját, akkor támogatod.A gond az, hogy illegális verzióval kérnél segítséget, különösen, hogy minden kérdésre itt a válasz a fórumban vagy a program honlapján (legrosszabb esetben az Angol nyelvűn), csak keresni kell.
Elmagyarázom, hogy miért NEM tudok ilyen esetben segíteni.
Írhatnám, hogy a fejlesztéshez, hardverek vásárlásához pénz kell, fizetni kell a közműveket, adót és persze a családnak is enni kell. De elsősorban nem erről van szó.
Hanem arról, hogy ez nem lenne fair azokkal A FELHASZNÁLÓKKAL (így, csupa nagybetűvel) szemben, akik valóban fontosnak tartják az általuk tárolt adatokat és megvásárolták a program örökös használatot biztosító licenszét, amivel örökösen, ingyen frissíthetnek a jövőbeli verziókra is. Ez szerintem elég gáláns, nem tudom, ismersz-e olyan péket, aki egy kifli megvásárlása után ingyen adja a többit is?
A lényeg, hogy ŐK számítanak arra, hogy a program fejlődni fog, újabb és újabb funkciókkal, bővített kompatibilitással gazdagodik, ezért is vásárolták meg.
Ha illegális verziót telepítesz és használsz az "csak" pénzt lop tőlem. Bosszant, de nyugodtan használd (de komolyan), úgysem tudok ellene tenni és nincs is miért.
Azonban ha ezzel segítséget kérsz, akkor már időt is lopsz, ami lényegesen jobban hátráltatja a fejlődést, így közvetve nem csak engem, de minden felhasználót megkárosítasz.
Ne értsd félre, a lényeg itt NEM a pénzről szól, egyáltalán nem. Ha így lenne, nem osztottunk volna szét nagyjából tízezer licenszet csak ebben hónapban ingyenesen több társ-oldalunk segítségével.
Hanem arról, hogy mennyire nem foglalkoznak emberek másokkal, nem tisztelik mások munkáját.
Ez pont olyan, mintha a boltban leveszel a polcról egy TV-t, barkácsgépet vagy bármit, hazaviszed (természetesen fizetés nélkül, hiszen most is ez történt), használod egy darabig, majd amikor már valami kérdés felmerül, visszaviszed az eladónak, hogy segítsen. Vagy még inkább (hiszen erről van szó), a gyártótól kérsz segítséget.
Vagy hogy kicsit közelebb legyünk a szoftverek világához: lopott navigációs programmal bekopogsz a fejlesztőhöz, hogy segítsen már telepíteni vagy adjon frissebb térképeket...
Szerinted más hogyan reagálna erre?
Ha vulgáris lennék, akkor ezt is említhetném: gondolom, ismered azt a régi találós kérdést, hogy mi az igazi pofátlanság: valakinek az ablaka alá sz..ni és utána bekopogni papírért...
(tudom, lehet fokozni, de ezt most mellőzném).Sajnos ez kezd általánossá válni. Csak azért, mert valami könnyen hozzáférhető és használható (még ha az nem is legális) még tisztelhetnénk a másikat egy kicsit.
A másik megoldás, hogy valaki egy riport erejéig a próbaverziót teszi fel, majd miután segítettem, visszarakja az nc..re-ról leszedett példányt és röhög magában - nos a fentiek rá is érvényesek.
Nem (csak) engem téveszt meg, hanem saját magát csapja be vele (hiszen még ő is csak később jut így új verziókhoz) és persze károsít meg másokat.Akinek nem inge, ne vegye magára!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- E-roller topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest