Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs198
aktív tag
Sziasztok!
HDS v4.00-val lehetne külső Seagate Expanson desket tesztelni usb 3.0-ás csatin keresztül?
2TB-os 3,5"-os HDD-ről van szó.
Mert rádugtam usb-vel és csak kérdőjeleket mutatott a progi.
Vagy ezekkel csak belső HDD-ket tudok tesztelni?Előre is köszi!
-
Hofeher
aktív tag
Samu 830 64gb több mint 27 tb írással folyamatosan eső kondicióval pill. 63% ön áll gondolkodnak el a cserén a sebbesége se az igazi már igen nem mai darab.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #5792 üzenetére
ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA III ASX930SS3 480GM C - HDS sebességmérés
Olvasási átviteli sebesség és művelet közbeni hőmérséklet monitorozás Hard Disk Sentinel 5.0.1 PRO verzióval.
-
törölt tag
-
flymi
addikt
No én felraktam és regisztráltam is a 4.71-et, minden gyönyörűen működött, HDD/SSD teljesítmények, hőfokok, stb... Aztán valamiért települt a legfrissebb ötpontakármi és az SSD-nél eltűnt a teljesítmény és a hűmérséklet, de még az egyik HDD-nél is, ami fura. Így reinstall 4.71-re.
-
törölt tag
válasz
HornedReaper #5788 üzenetére
Nálam a mai napig nem indul pedig már frissítve a legújabbra de semmi változás.
Automatikusan induló programok között látszik de mégse indul a rendszerrel. Talán egy Windows újratelepítés megoldja majd.
-
flymi
addikt
Üdv Urak!
Lenne egy kényes kérdésem, mármint engem kényesen érint.
Vásároltam egy Kingston HyperX SSD-t, ami a HDS képek szerint 100/100% állapotú volt (4.0).
Mikor bepróbáltam a gépbe, már csak 80/99%-t mutatott a program (4.71 PRO).Nem is a 99%-os kondíció zavar, hanem a 80%-os teljesítmény. Létezhet, hogy a HDS más értéket mutat két eltérő verzió esetén vagy mitől eshetett 20%-ot? Szállítástól? Nem értem...
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van egy PLEXTOR PX-256M6Pro SSD -m, ami aktuális hőmérsékletnél csak egy "?" -et ír ki a legújabb (v5.01) verziónál.
Mi ennek az oka? Hogyan lehetne elővarázsolni a valós értéket? -
válasz
King Unique #5782 üzenetére
Köszi a választ!
A hőmérséklet értéket direkt nem fordítottam le decimálisba.
Az az olvasóegység hiba zavar engem is, megpróbálom amiket javasoltál, először én is ezekre gondoltam, csak hozzáértő megerősítése kellett, mert nem az én lemezem, így nem kockáztatok szivesen. Most már nyugodtabb vagyok, mert odaadtam a gépet a tulajnak egy Adata SP920 128 GB SSD-vel, rajta a Linux Mint 18.1 Cinnamonnal és beleszerettek elsőre (systemd-analyze alapján erősen 10 mp-en belül feláll a rendszer).
A letöltéseket meg külső tárolós HDD-val oldjuk majd meg. A gépből kikerült HDD most már kísérleti alany lesz egy darabig, már nem aggaszt annyira a kockázat!Aztán lehet a problémás szektorok, vagy a fájlrendszer esetleges hibái is közrejátszanak abban, hogy nem tudja normál módon csatolni.
Ez valóban fura, mert amikor először a desktopba raktam, teljesen jól ment a másolás le/fel. Ráadásul párszor tesztelgettem a HDS-sel és utána rebootoltam Linuxra gond nélkül .Szerintem ez a Win bosszúja lehet! Mindenesetre lehet, hogy az utolsó pillanatban hozta el a barátom a gépét egy Linuxos home userhez.
Még egyszer köszi!
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #5781 üzenetére
A korábbi adatok alapján akkor volt rajta 41 db gyenge szektor és 75%-os volt a kondíciója. Egy teljes formázás, vagy a felület újrainicializálása után bizonyos esetekben eltűnhetnek a problémás szektorok, illetve áthelyeződnek a tartalék területre. De van, hogy nem, vagy csak egy részük. Továbbá ennél a HDD-nél még egy aggasztó probléma, hogy már a rövid önteszt is hibát dob (sikertelen olvasó egység hibája miatt). Nem tudom a teljes lefut-e hiba nélkül, de ez már lehet nem lesz olyan, mint új korában.
A hőmérséklet, illetve a hexadecimális / decimális értékek rejtélyét meg gondolom sikerült megoldani. Utóbbinak ezen HDD típusnál eleve három számot kell mutatnia. Nálam pl. az alábbiak vannak egy laptopnál: 50; 16; 38. Vagyis a maximum, a minimum és a jelenlegi érték.
A linuxos hibaüzenet érdekes, mert pont a fast startup féle megoldásokra hivatkozva problémázik. De, ha tényleg ki van kapcsolva, illetve a hibernálás is le van tiltva, akkor emiatt nem kellene vinnyognia. Aztán lehet a problémás szektorok, vagy a fájlrendszer esetleges hibái is közrejátszanak abban, hogy nem tudja normál módon csatolni.
-
válasz
ubyegon2 #5769 üzenetére
Csináltam olvasási tesztet a HDS-sel Win 8.1 alatt, ami furcsa, hogy se hibernálás se fastboot se hasonló nincs bekapcsolva, normál módban lett leállítva a rendszer, mégis ezt a képet adja be minden partícióra a megnyitási kísérletkor a Linux Mint fájlkezelője:
Nőtt a bad sector is eggyel, az lenne a kérdésem, hogy ha az adatokat lementem és csinálok egy destruktív mentést, akkor az javíthat az állapoton vagy csak a bad sectorokat zárja ki? Régi WD Black-kel már egyszer csináltam ilyet, az azóta is jól érzi magát csak melegszik kicsit, de nem WD vinyónál nem tudom van-e esély a javított állapotra.....
-
törölt tag
-
Kékes525
félisten
Szerintem írj egy rövid levelet, biztos, hogy válaszol. Én is használtam ezt az opciót. Ha ír is, nem hiszem, hogy az a kevés amit írhat, mivel néhány percenkén 1 bit is elég, bármit is rontson a vincseszteren.
Megvan, nem ír! "így a program időszakosan egy-egy parancsot küld a merevlemez felé, amit ezt a parkolást megakadályozza és így a teljesítményt is javítja (nem kell várni a parkolópályáról visszatérésre használat esetén)" [link]
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Ha a lemez leállításának megakadályozása miatt kell, akkor érdemesebb a HDSentinel-ben Beállítások -> Lemez kezelés oldal -> Lemezek leállásának akadályozása pont alá adj meg egy *-ot, így nem engedi leállni, parkolni egyik HDD-t sem (vagy add meg a drive-ok sorszámát). [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
LamerGyuri #5771 üzenetére
Köszi. Ezek szerint otthoni felhasználóknak nem szükséges.
-
Kékes525
félisten
Megtudnátok mondani, hogy az új Hard Disk Sentinelben (5.01) ez a funkció pontosan mit jelent, mi a lényege, előnye, jelentősége? Mikor érdemes használni?
"új funkció: lemez állapot biztosítás WMI szolgáltatáson keresztül
(Beállítások -> Fejlett opciók -> Állapot adatok biztosítása WMI szolgáltatással)
(lemez információk, állapot, kondíció, hőmérséklet, szöveges értékelés, működési idő, hibás szektorok száma, gyenge szektorok száma, működési problémák száma, felpörgési hibák száma, TRIM állapot, teljes S.M.A.R.T. állapot) (regisztrált Pro verzióban)"Hard Disk Sentinel újdonságok - Hard Disk Sentinel 5.0 (8/3/2017) - Újdonságok, újabb funkciók:
-
Sziasztok!
Van egy HDD, aminek nem értem az értékeit, persze nem is nagyon értek hozzá, de normál esetben meg szoktam fejteni. Sajnos hexa sorral kaptam a smart-ot, még nincs itt a HDD, de van pár érdekes sor benne. Az a panasz, hogy iszonyatosan lelassult a működése, így látatlanban haladéktalan adatmentést javasoltam. A hőmérséklet sor fura nekem, bár mint kiderült folyamatosan hűtve van a laptop, nem csak nyáron.
-- S.M.A.R.T. --------------------------------------------------------------
ID Cur Wor Thr RawValues(6) Attribute Name
01 100 100 --- 0000000001750 Olvasás közben elõforduló hibák száma
02 252 252 --- 000000000000 Átmenõ teljesítmény
03 _90 _89 --- 0000000003062 Felpörgési idõ
04 _99 _99 --- 0000000001539 Elindulások/leállások száma
05 252 252 --- 000000000000 Tartalék területekre áthelyezett szektorok száma
07 252 252 --- 000000000000 Fejpozicionálás közben elõforduló hibák száma
08 252 252 --- 000000000000 Átlagos fejpozicionálási idõ
09 100 100 --- 0000000012780 Bekapcsolva töltött idõ
0A 252 252 --- 000000000000 Felpörgési újrapróbálkozások száma
0B 100 100 --- 000000000310 Kalibrálási újrapróbálkozások száma
0C _99 _99 --- 0000000001553 Ki-be kapcsolások száma
BF 100 100 --- 000000000062 G-Sense hibák aránya
C0 252 252 --- 000000000000 Kikapcsolást visszavonások száma
C2 _64 _40 ---003D000C0022 Mûködési hõmérséklet
C3 100 100 --- 000000000000 Javítható hibák száma
C4 252 252 --- 000000000000 Áthelyezési kisérletek száma
C5 100 100 --- 000000000041 Függõben levõ szektorok száma
C6 252 252 --- 000000000000 Javíthatatlan szektorok száma
C7 200 200 --- 000000000000 Adatátviteli hibák száma
C8 100 100 --- 000000000277 Írás közben elõforduló hibák száma
DF 100 100 --- 000000000310 Ismételt ki-be töltések száma
E1 _74 _74 --- 0000000264415 Ki-be töltések számaátkonvertáltam a hexa karaktereket a hőmérsékletet úgy hagytam a tánblázatban,de itt van:
3D000C0022 = 261993791522engem ez a sor aggaszt kicsit még:
S.M.A.R.T. Teszt
------------------
Off-line adatgyûjtés állapota . . . . . . . . . : Nem volt indítva
Önteszt állapota . . . . . . . . . . . . . . . . :Sikertelen olvasó egység hibája miatt
Szerintetek ez a HDD még jó lesz leformázva tárolónak beállítva külsőként használva?
-
Troy.
addikt
Hello!
Valami oknál fogva a teljesítmény fülön ezt írja:
A valós idejű teljesítménymérés nem támogatott ezen a lemezen.További információk
http://www.hdsentinel.hu/faq.php#perfEgészen a mai napig működött. A linkben található leíráson végigmentem. A regeditben nálam nincs ilyen (Disable Performance Counters) bejegyzés.
Egyébként annyi változás történt a gépen, hogy felraktam a GIMP-et. -
Márton
nagyúr
üdv
indításkor az APM értéket képes visszaállítani a HDS vagy manuálisan kell mindig?
esetleg command line segítségével?
köszi -
King Unique
titán
válasz
pvt.peter #5764 üzenetére
Az összes írást a HDS is ki szokta írni az áttekintés fülön. Valamint ezen hsz első képe alapján a S.M.A.R.T.-ban általában az összes írás / olvasás értékét is meg lehet nézni. Csak persze sokan a gyári hexadecimális adatmezőt nem állítják át decimálisra. Előbbit pedig valóban nehezebb értelmezni.
-
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #5763 üzenetére
Szia, köszi a linket.
Azért ezt a képet raktam be, mert itt az írás/olvasás mennyisége már "olvasható" formában volt kiírva. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy kb. 4 hónapos SSD -nél ezek mennyire alacsony / magas értékek?
Ahogy látható, 345 óra van benne, és több mint 4TB írás/olvasás.
A Total NAND Writes mennyire releváns mutató?
-
tobiseva82
újonc
válasz
King Unique #5760 üzenetére
Köszönöm szépen.
Furcsa, nekem épp olyan pendrive-om volt eddig, mint neki és pont azért lepődtem meg most valamelyest, mert annál soha nem szembesültem hasonlóval.
Még olvasgatok kicsit és tesztelem pár módon, még egyszer köszönet.
-
King Unique
titán
válasz
tobiseva82 #5757 üzenetére
A pendrive-os topikban nemrég valakinek ugyanilyen problémája volt. Akkor az alábbi válaszokat kapta.
-
Killer01
őstag
válasz
tobiseva82 #5757 üzenetére
HDS programverzió és smart kép sem ártana, lehet csak rosszul detektálja valamelyik paramétert.
-
7s26c
őstag
a várható élettartam mennyire reális ? megközelítőleg lehet rá támaszkodnI ? persze tudom, h sok minden közbejöhet.
-
debcamp
aktív tag
-
debcamp
aktív tag
Üdv,
Egyik napról a másikra nyekken meg a hdd-m.
SEAGATE ST3500410SV 500GB 7200 termék. Mindig stabil 100% volt, nem találkoztam még ilyen jelenséggel.
Mi lehet a gond és mi a javaslatotok, ötletetek?
Itt nekem nem tűnik reálisnak az összes indulás száma, mert már jó ideje meg van a hdd, használatban is volt/van.. Sanszos lehet a hirtelen csökkenés óta eltelt indulások száma lehet ez.. passz miért lehet.Majd elindítottam egy felületi olvasási vizsgálatot, ami megakadt valami 6xx szektor és 11 hiba után.. és már csak 12%..
Most ilyenkor mi történt ilyen hirtelen vele?
Nem esett le, nem ütődött, stabilan gépben volt, nem érte semmilyen külső behatás... -
-
Csorbi
addikt
válasz
MasterDeeJay #5747 üzenetére
Például az, hogy mocskos régi HDS-t használsz. Frissíteni kéne a legújabbra...
-
Háát egy áramszünet után megjavult a vincsi és újnak látszik.
A vicc az hogy ez egy szarráhasznált vincsi ami eredetileg egy NAS-ban volt majd hordoztam mindenféle tok nélkül aztán bekerült a szerverbe tesztelni dolgokat. most meg eltűntek a hibás szektorok és kinullázta az értékek egy részét.
Mehet hardverapróra alig használt új vincsinek?
Na jó viccelek, mi okozhat ilyet? -
Killer01
őstag
SMART fülön kell megkeresned azt/azokat a paramétereket, ami/amik az adatkapcsolati hiba miatt növekedtek, majd az eltolást használva "kinullázni". De vigyázni ezzel a módszerrel... ha olyat hibákat is kinullázol aminek más az oka, akkor fals eredményt mutat feléd a HDS.
-
carl18
addikt
Üdv mindenki! Az volna a gondom hogy mostanság volt egy kis gond a gépemmel, nagyon belassult valami kompatibilitás hiba volt. De újra kábeleztem mindent, biosba is beállítottam amit lehet és elmúlt a merevlemez adatkapcsolati hiba. SSHD volt hogy 2 percig szenvedett a windows betöltésével, most kb újra 10 másodperc durván hogy jó örülök is ennek!
Az gondom az hogy HDD sentinel alatt 87% a teljesítmény mert a hibák benne maradtak a programba.
Hogy lesz újra 100%-os? -
-
pvt.peter
őstag
válasz
MasterDeeJay #5742 üzenetére
A Standard verziónál szoktak ilyen "akciók" lenni.
-
Van egy oldal a SharewareOnSale és ott a HDD Sentinel ingyenesen letölthető. Felraktam és regisztrált verziót ír örök licencel.
Mivel nem szeretnék warezolni ezért megkérdezném hogy ez legálisan használható HDD sentinel vagy valami kamu verzió?Terms and Conditions
This is a 1-computer lifetime license, for noncommercial use
No free updates; if you update the giveaway, it may become unregistered
No free tech support
You must download and install this giveaway before the offer has ended
May not be resold -
-
7s26c
őstag
Remek...nullára.
-
SliM
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan gondom lenne, hogy HDD Sentinel-ben az Ultra ATA CRC Error Count-nál az Offset-be megadtam az adott értéket negatív előjellel, azóta simán, adatkábel nélkül sem indul el a HDD-m. Csak a tápot csatlakoztatva kattog a fej vagy 10-szer, és utána leáll. Egy IDE-s Samsung-ról lenne szó. Ezt a módosítást megelőzően semmi ilyen gond nem volt vele. Javaslat?
Köszi előre is!
-
Csorbi
addikt
válasz
Carasc0 #5727 üzenetére
Ha TOP1-es dolgok vannak rajta, akkor 100%-os kondíciónál is KELL gondolkodnod másik tároláson (földrajzilag másik helyen lévő HDD, esetleg felhő)!
Ami a következő HDD-t illeti: többet senki nem tud jósolni annál, mint amennyit a HDS jósol. Sokszor van előjele egy HDD meghibásodásnak, sokszor nincs semmi, csak nyekk. A rendszeres, több helyre történő biztonsági mentéssel tudhatod a legnagyobb biztonságban az adataid, nem pedig azzal, hogy méregeted, centizgeted, hogy vajon mennyi van még hátra...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott egy közel 7 éves merevlemez az alábbi képen látható állapotokkal. A problémám az, hogy közel 20 perccel ezelőtt megjelent 4 hibás sektor és a kondíció 100% >> 84%-ra ugrott. Érdemes gondolkodom egy következő HDD-n?:
Előre is köszönöm!
Ha még kell róla információ akkor jelezzetek és küldök.
Csak nagyon aggódök mert TOP 1 fontosságú dolgok vannak rajta!
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
--HARDCORE-- #5718 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a választ.
Remélhetőleg hónapokon belül lefogom cserélni a jelenlegi Seagate vinyót ... -
allein
addikt
Jó reggelt. Előzmény, segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni. Tegnapelőtt este elindítottam egy felület tesztet a 3 TB WD RED lemezen. Tegnap délutánra végzett a teszt, melóból este 7 körül értem haza. Tudtam készíteni egy screen shotot és kimenteni egy txt fájlt - disk report néven.
Úgy néz ki, hogy a teszt után rosszabbodott a HDD állapota, érdemes elgondolkodni a cserén. Eladó akitől vásároltam itt PH-án a vinyót, intézné a garanciát amennyiben kérem, január 8-ig még garanciás a HDD.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
pvt.peter #5702 üzenetére
Ez már gyakorlatilag tönkrement. Pont ennek a változónak az értékére kellene módosítani a programban, hogy ilyenkor már ne írjon többé 100%-ot, tudom, nekem is volt 2x Seagate vinyóm, mindkettő 100%-os volt, aztán utána amit visszaolvastam róluk, az már használhatatlan volt.
Most is van egy vinyó a hirdetések közt, 100%-osként feltüntetve és szerencsétlen eladónak fogalma sincs hogy már rég tönkrement a vinyója. :/ Gondolom ugyanígy vannak azok, akik szerint jogtalanul utálja a fél Prohardver a Seagate-et. Megnézik hogy 100% és a másik a hülye.
Az ő vinyójával biza semmi gond nincs.
Tisztelet a kivételnek!
Szóval a Raw Read Error Rate értéke, ha nem "0", (és mondjuk folyton változik) már húznám is lefele 0%-ra a kondíciót. Gyakolatilag teljesen jogosan. Szerintem senki nem szeretne olyan vinyót magánál tudni, amiről aztán nem tudja visszaolvasni hibátlanul az adatait.
Illetve még a Load/Unload Cycle Counter mellé is írnék egy pár lépcsőfokot, figyelmeztetést.. ha nem is egyből 0%-ra, mert az ebben az esetben talán túlzás lenne, de valamilyen szinten mondjuk 100.000 körül már érdemes legalább valahogy figyelmeztetést küldenie a HDSentinelnek..
Ahogy látom az aprókban lévő WD tulajok jórésze életében nem hallott a wdidle3 -ról. Pedig elég hasznos élettartam szempontjából azt a 8sec-et 300-ra állítani a fej parkolást illetően.
-
rgeorge
addikt
-
Yeffy
veterán
hello Mindenkinek!
olyat kerdeznek, hogy a HDS program irojat/tulajat/mindenhato urat/stb
milyen felhasznaloneven, vagy hol tudom elerni, egy forumtars adott tippet, hogy ph!#n keresztul joarasitva tudok tole lifetime license-et venni, es szeretnek kontaktalni vele.
koszonom!
-
Ferenc1989
tag
Sziasztok!
Van egy 1TB-os Samsung HDD-m, amire a Sentinel 21 gyenge szektort és kondíciónak 87%-ot ír.
Nem folyamatos használatban lenne, csak adattárolásra.
Mit tudok vele kezdeni, ha lehet/kell. Mennyire kell félni, hogy hirtelen tönkremegy?Köszönöm
-
pvt.peter
őstag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy WD WD3200BEKX vinyóról lenne szó. HDSentinel szerint 100/100, 55 nap üzemidővel.
Viszont egy DELL gépben furcsa dolgokat művel. Szerintem ő, vagyis a vinyó a ludas az anomáliákért.Van amikor tovább tart a boot, kb 2-3x annyi ideig mint máskor. Töredezettségmentesítés közben lefagy, illetve produkált 1-2 hülye fagyást.
Másik vinyóval pörög mint az állat.
Mit tudnék lecsekkolni a vinyón? -
rgeorge
addikt
Ez nem néz ki jól. A kondíció csak megállt 70%-on, mert a kérdéses érték (Reallocated Sectors Count) a kondíció max 30%-ért felel. Olyan lehetne, hogy ezt a SMART értéket másképp számolja vagy másra használja a HDD/firmware, de ilyenkor nem szokott küszöb alá menni az értéke, nálad viszont már alatta van, így az a valószínű, hogy már közel a vég: kezd elfogyni a tartalék terület, ahová a nem olvasható szektorokat áthelyezte a HDD.
-
7s26c
őstag
Teljesítmény 100% kondíció 70%. Ez mennyire aggasztana benneteket? Belefér még? Köszi! (HDD)
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van egy Seagate SATAII -es ST9640320AS HDD-m a laptopomban.
Időnként rászoktam nézni HD Sentinel-el ugyanis néha furcsa hangokat ad ki: kattog, mintha beakadna, stb.de ezenkívül más baja nincs.
HD Sentinel ezt mutatja:
teljesítmény és kondíció is 100%, több mint 303 napja van még hátra.Raw Read Error Rate -nél és Seek Error Rate -nél egyre inkább növekvő értékek szerepelnek.
Érdemes lenne cserélni? Vagy nem kell annyira komolyan venni és még várjak vele?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Rámjött a tesztelhetnék. Az 1 terás vinyómat felület teszteltem...
[kép]
[kép]
[kép]
és
[kép]
[kép] (ezt elrontottam
[kép]Kontrasztnak 2013-as[kép]
Ajánlom lementeni, és egymás után "jobb-bal" nyilazni a hasonlóakat.
A tesz közben "youtubeozás" ment, a vinyó rendesen leválaszva.Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a fajta teszteredmény-mintázatot, ami "nyilazva" láthatóan nem pont ugyanazokat a blokkokat érinti, de van átfedés, megmarad sokadik írás után is, nem a vinyó gyári sajátja?
Én nagy esélyel kizárnám, hogy a rajta lévő előzőleges adatok elhelyezkedése okozta volna, mivel az1-2 havonta átesett egy defragon, viszont kíváncsi lennék hogy vajon lemezfelületre kivetítve adhatna valamilyen érthetőbb mintát...Kell aggódnom, vagy csak formalitás?
(a S.M.A.R.T adatoknál aminek nőni kell, az nő, ami változhat az változik, aminek meg nem kéne az utolsó fél évben nem tette kiv.write error rate 25>26 szeptemberben, egy 702 nap, 18 órát menő, 2011-ben indított naponta használt vinyón)
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest