Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TMontana88

csendes tag

Tisztelt HD Sentinel!

Van egy Asus laptopom, és a Sentinel program szerint pár napja leesett a kondíció 95%-ra, 8 gyenge szektort talált.
    Lefuttattam a részletes ön-tesztet, sikeresen lefutott.
    Lefuttattam az olvasási felület-tesztet, talált 1 rossz szektort.
    Mai napon a hőmérséklet kalibrációt elvégeztem, bekapcsoláskor 18fokot írt, holott a szobában 22 fok van, eloltam tehát 4 fokkal.
    Ekkor hirtelen leugrott 0%-ra a kondíció, mindenféle végleges hibákkal, majd ismét visszaállt 95%-ra.
    Így inkább visszaállítottam ez eltolási értéket 0-ra, azóta maradt 95%-on, nem tudom miért lehetett. Valamiért 4fokot írt hőmérsékletnek, utána hirtelen 35-ot, mintha úgy értelmezte volna,h én 4-el eloltam, hogy akkor 4 fokos és gondolom ezért dobott mindenféle hibákat.
    Biztosra mentem, így újra lefuttattam a részletes ön-teszet, 2 óra 20 percig futott, majd kiírta, hogy sikertelen olvasó egység hibája miatt.
    Jelenleg megint futtatom az olvasási tesztet is, még egy 5 óráig kb eltart.
    Tudna írni véleményt, hogy mi történik a laptoppal? Miért nem futott le a részletes-önteszt ha már egyszer lefutott? Tovább romlott volna a merevlemez állapota? Nem stabil? Kondíció még mindig 95%, teljesítmény 100%.
    Valamint mi lehetett az oka a 0%-nak, rosszul végeztem a hőmérséklet kalibrációt?
    A laptop egyébként 286 napja működik, értékelésnél kiírja, h nem szükséges további beavatkozás, a 8 gyenge szektor meg áthelyezésre kerülhet.
    Köszönöm előre is a választ, segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák