Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zolee11

senior tag

válasz hdsentinel #2916 üzenetére

Ma este küldök egy riportot.

Szerintem a tesztet azért nem tudtam indítani, mert BitLocker-el volt titkosítva a meghajtó, és a teszt előtt valami hiba történt. Azért gondolom ezt, mert utána a win-el sem tudtam kezelni a meghajtót, és miután újraindítottam, már kezelhetővé vált mint partíció nélküli meghajtó.

A SMART értékek is frissültek, működésben sem érzékelhető semmiféle probléma, előtte sem érzékeltem. Az írásteszt teljesen megnyugtató eredményt hozott, szép zöld a teljes felület, a sebességben nem volt ingadozás.

A rossz szektor = áthelyezett szektor.
    Ez az, ami felismerésre került és a további használatból ki van zárva, helyette a tartalék terület kerül írásra/olvasásra.

Igen, ezt én is értem, csak akkor a SMART-ban, miért nem 1-es a számláló az áthelyezett szektor számlálónál, míg a rossznál 1-es az érték. Ezek a az értékek is nullázhatóak? Ez azt jelenti, hogy ha később újra kel telepíteni a programot, akkor magából a SMART-ból is a 0 értéket olvassa ki? Azaz magán a merevlemezen nullázza a számlálókat? Vagy ez csak a programban jelenti a nullázást, ha igen, akkor nem lehet kiolvastatni is a lemezből az összes tárolt értéket, azaz ez esetben mindkét számlálónak 1-nek kéne lennie, vagy legalább az áthelyezettnek kell 1-nek lennie logikus gondolkodás mellett.

Új hozzászólás Aktív témák