Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• oncsi

őstag

válasz liksoft #2032 üzenetére

Üdv!

Vészharangot csenget a Sentinel a gépemben.

Pontosabban egy WDC W20EARS-00MWWB0 2TB-os wincsin.

Van benne összesen kb 80 nap. soha nem volt vele semmi gond. Legalább fél éve meg sem mozdítottam. (napi pár órát megy mentésre) Mindig 100/100 -os volt.
    Tegnap egyszercsak leesett 57%-ra a kondíció, és 37 gyenge szektort mondott amit valamikor majd át kell helyezni. Mondom ok, ez semmi jót nem jelent, de sebaj. 2010 Novemberében vettem még 2, vagy 3 év garival.
    Azért is nem készitettem róla képet, mert gondoltam csinálok helyet az adatoknak, és lementek róla mindent. Ma este megint bekapcsoltam (csak, hogy mennyi és milyen partició van rajta, és mennyire van tele, de a kondició már csak 37 %. mert a 37 hibás szektort már áthelyezze. a várható élettartam 148 nap (tegnap még 600 felett volt) A kérdés.
    Gariztatható e, és hogy (Ipon) Mivel adatokkal van tele, nem vinném oda amig le nem mentem. De akkor vennem kell egy másikat még előtte.
    Lehet e a gari papit pótolni, mert egyáltalán nem 100%-hogy megtalálom.

Mivel sem mechanikai, sem elektromos behatás nem érte (3 ugyan ilyen WD van a gépben, ami szünetmentesről megy) m lehet a kiváltó ok? Ha csinálok képet az segít eldönteni, hogy hogyan tovább, meg talán a kiváltó okot? Nem kapcsolnám be feleslegesen amig nincs egy kb ugyan olyan méretű másik a mentésre

Új hozzászólás Aktív témák