- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Chieftec #467 üzenetére
Nekem egy átlagos nap végén is óriási megkönnyebbülés, mikor leáll a gép és elhallgatnak a ventik. Ezért is kezdtem egy halk rendszer épitgetésébe, csak még a legfőbb zajkeltők jelen vannak (VGA hűtő, processzor hűtő), az átlagosnál is zajosabbak és alaposan el vannak használódva.
-
R.Zoli
őstag
Igen a FET-ekre külön csináltattam blokkot CNC maróval...Egy külföldi fórumon fennt voltak a konkrét méretek hozzá így csak odaadtam a marósnak és megcsinálta...A gyári blokkok mindegyik eléggé kis ócska volt...Ilyen 60 grammos blokkok voltak ,szal semmi anyag nincs bennük...Az én blokkom lett vagy 200 gramm
Képeket dobok fel a hétvégén
VGA RAM-okon van passzív borda de nem az igazi...Víz lesz rajtuk egy speckó kis blokkal , cask most már annyit szereltme a gépet ,hogy nincs energiám egy VGA blokk cseréhez sem...És még a RAM blokkjaim sincsenek fennt...pfff...Lassan annyi alkatrész áll a gép mellett mint ami benne van...Bár meg kell hagyni nagyon dúrva projekt lett...
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Chieftec #102 üzenetére
Őszintén, eddig még nem találkoztam olyan tápegységgel, ami profibb passzív tápegység lett volna a Zen-nél. Egyelőre úgy néz ki, hogy vannak a passzív tápegységek és van a Zen. Tényleg egy külön kategória. Azzal, hogy igyekeztek jelentősen megnövelni a hatásfokát, sokat dobtak a stabilitásán. Az említett Silentmaxx Fanless tápegység egy korábbi változatát a Silentpcreview.com is tesztelte még annak idején. A hatásfoka jelentősen a Zen alatt van, de ezt is az amerikai 115V-os hálózaton mérték. Valószínüleg ezért sincs benne PFC, odakint nem ''divat''.(Nem divatból kell nálunk se) Tehát szerintem a két tápegység ég és föld. De ehhez az is hozzájárul, hogy a Silentmaxx jó 2 évvel megelőzte a Zen-t.
-
R.Zoli
őstag
Kb. 3 hónapja használom ezt a tápot...Passzív radis vízhűtéssel, a hő a VGA-ról,Memo-ról, HDD-ről,CPU-ról ,chipset-ről,FETek-ről kimegy a házon kívüli radikba...
Egy CM Stacker-em van és az alsó táphelyre raktam be a Zen-t...Így gyakorlatilag olyan 40 fokot lehet mérni a hűtőbordáin idle...Full terhelésnél sem megy 50 fok fölé...A régi házamban ahol felül volt a házban és nem tudott szellőzni felfele a ház tetőlapja miatt ott idle volt 56-57 fok a bordáin...
Az egyetlen gond így most csak az ,hogy a VGA-nak aláfűt és a VGA-n olyan blokk van ami a RAM-okat nem hűti így azok melegebbek...De egy RAM-okat is hűtő blokkal ezt a jövőben kiküszöbölöm...
Amúgy simán jó a táp egyetlen házventi nélkül is...A rendszeremben összességében sincs egyetlen venti sem...A táp ebben a felállásban ami nálam van bármennyire terhelhető ,abszolut ''hűvös'' ahhoz képest is amilyen volt a régi házban ,ahol nem tudott felfele szellőzni...Igazából ez az egyetlen sarkalatos pontja ennek a tápnak...HA felfele megoldott ,hogy egy 20-25 centi hely legyen a táp teljes méretében szellőzésre akkor nem kell a környékére kisegítő venti...Persze ez attól is függ a házban mennyi hő marad bennt egyéb komponensek által...
Amúgy a konfigom nagy vonalakban: A64@2400Mhz,6600GT,1024MB DDR500Mhz,A8N-SLI Deluxe,Raptor 74 Gb, DVD író... -
Csaba_20_
őstag
Két féleképp is tudtam értelmezni a mondatot, reméltem eltalálom a megfelelőt.
Sajnos nem tudom milyen elko-k vannak benne, azt se, hogy pontosan mennyire melegszik. Gyári adat szerint a 89%-os hatásfok max. terhelésnél van, az alatt valamivel ezen érték alatt kell lennie. Bizonyára nem véletlenül azt adták meg, tudják, hogy ott a legjobb. Ez azt jelenti, hogy max. terhelésnél 37W-ot disszipál. Ennyit szerintem simán el kell vinnie azokkal a hűtőbordákkal. Ennyi teljesítményt disszipált nagyjából maximálisan kihasználva egy 1.2 GHz-es Intel Celeron.
Mindenféleképp jobbnak tartom, ha van legalább egy ventilátor, ami keringeti a levegőt, hacsak minimálisan is. Már csak azért is, mert az ATX-es házakban a táp mindig a processzor felett található. Így a processzor által termelt hő is fűti a tápot. Valamint míg normál esetben a tápventi elhúzza a processzorról a meleg levegőt, itt ez nem történik meg. -
gorlin
őstag
''Azért az is számít ha nem a ház fémlemeze van a táp fölött hanem mondjuk semmi, ezért írtam, hogy server''
Ezalatt mit értesz?Ha felülre szereled ugyan úgy ott van a ház ''teteje'' még egy szerverházban is.Lehet hogy nagyobb hely van mint a kisebb házban,de nem annyira nagy a különbség.
Most jelenleg 1 de kettővel is tökéletesen ment még anno a ZEN.
Még valami.
Azért azon érdemes elgondolozni hogy aki több hdd-t akar használni kell e neki a paszzív táp?Mivel ezekenek a zaja is elég nagy.Én 2.5-ös hdd-t használok.Így csendes
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Mondok egy példát.Én ezt a tápot Stackerben használtam(ami mondjuk hogy nagy ház
)
De betettem a házhűtő ventillátort.Mert anélkül nagyon melegedett.Én max 40-42fokot mértem.amint olvastam Rudi többet.Kb ennyit tesz a házhűtő meg a nagyobb ház.
Viszont fontos!Ha a ventillátor ''gumi csavarokon,rögzítésen'' van akkor szinte teljesen elnyelődik még a 12-es ventillátor vibrációja is és teljesen leszabályozva hangtalan mégis elegendő.
Egyébként ilyen ventillátor rögzítő ,zajcsökkentő szettet én a revoltecnél láttam(3200Forint) -
Csaba_20_
őstag
Nem írtam, hogy magyartalan. Azt írtam, hogy annak tűnik és hogy én nem tudom értelmezni. De mondd, hogy én vagyok a hülye és az igenis magyar mondat, csak én vagyok képtelen értelmezni és le van tudva a dolog...
Nem kell mindenre megsértődni és azt mondani, hogy a másik kötekszik. Túlságosan divatos lett az, hogy mindenki mindenbe beleszól, aztán ha kijavítják, rávágja, hogy a többiek kötekszenek. Sőt, már arra is rávágják, amire abszolút nem igaz. Nem kell mindent személyes sérelemként megélni! -
rudi
nagyúr
No, Te vagy a sokadik nagyokos, aki olvasás nélkül ír
Lécci nézd meg, mennyi volt a GF7800GTX konfig maximális felvett terhelése (megsúgom, 240 W alatt), azt szorozd be a táp hatásfokával (megsúgom 80% körül) és kijön, hogy egy csúcs SLI-s konfig sem fogyaszt 250 W (sőt 200 W) fölött. Persze valami sönt ellenállással ki lehetne hajtani belőle akár 300 wattot is, de van értelme?! Jó lenne már felébredni végre a 400 W fölötti rémálomból!
-
Csaba_20_
őstag
Azt hiszem erre a kérdéskörre egyszer már válaszoltam, nem kívánok megint. Szikrázni szikrázhat, de fogyasztóként nem viselkedhet.
Mellesleg a ''Ha egyáltalán le van kapcsolva, akkor'' szókapcsolatot nem tudtam pontosan értelmezni, elég magyartalannak tűnik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest