- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
ii77
tag
Ulkesh barátunk meg elfogult.
De megértem.
Én számtech. programozónak tanultam, közel 20éve pécézem. Munkahelyemen mai napig ezen dolgozom. De bő fél éve én is váltottam mac-re. Ha képes vagy win alatt új programokat telepíteni és használni, gondod nem lesz MacOs alatt sem. A biztonságos, "ellenőrzött" működés miatt bizonyos járt utad van iPhone alatt, a törés ezt hivatott lazítani. De ha pl. nem tetszik az iTunes, kezeld telefonod ezzel: [link]. Okostelefonos pályafutásom egy HTC-vel kezdtem s be is fejeztem vele, második készülékem már az iPhone volt és marad.
Ne feledjétek: A gép van érted, nem te a gépedért.
Egyetértek azzal is, h a (jobb) telók a belső, telepített memóriájukhoz gyorsabban hozzáférnek, mint a mem.kártyák tartalmához. -
ii77
tag
Nekem jó a hallásom, mint sokan másoknak közülünk. Utazás közben én is megelégszem ált. a min. 192kbps rátájú mp3-mal, de törekszem a 320kbps-ekre. De ha megvan vmi veszteségmentesen, pl. bedigiztem bakelitről, nem redukálom le. Az igényesebb lejátszók gyári fülesével is jól kihallható, mi minden veszett oda konvertálásnál. Szegről-végről ismerek mp3 feljavító programokat, de aki ismeri a dinamika, neked szól, vinyl szavak mögötti tartalmat, ne zsibbassza a népet az mp3 magasztalásával.
A filmek hangja meg kissé más tészta. Ugyi pl. divx és társai filmeknél mp3 a hangsáv. Ha nem "művészfilmet" nézek, a 128kbps-es audioval is elvagyok. De a zene más, tisztán akarom hallani, ahogy azt a zenekar majd pedig a hangmérnök megálmodta!
Akár álló-, mozgókép v hang, veszteséges tömörítés esetén mindig el kell venni belőle, azaz csorbul. -
ii77
tag
Sziasztok, a témához: -Hasznosnak tartanám e szolgáltatását a készülékemnek (3GS 32GB). És megelégednék a 720p-és filmek zavartalan lejátszásának lehetőségével s annak nagyképernyős tv-re való kikötésével. Előfordult már velem többször, h a MBP-om direkt nem vittem magammal pár napos útra. A hotelben meg van szép lapostévé, de kevés szabadidőmben olyan filmet szeretnék nézni, mely nincs a szállásadó kínálatában. Ill. ha megvan a kívánt film, minek kölcsönözzem ki tőlük? A 720p sztem méretben is ideális, komoly tévén is elfogadható a minőség. Sokszor néztem meg divx, xvid meg társai filmeket is, de könyörgöm, ne említsük már egy lapon mással. A legideálisabb kodekekkel is nagyobb, minőségi képernyőn elvéreznek. Igaz a legtöbb film többet nem is érdemel, irézs a vége.
-
Ulkesh
őstag
"Sok torrent oldal zárt, bárki nem lehet tagja, ez azt vonja maga után, hogy a torrent közösségén belüli megosztás magáncélú felhasználás lesz"
Ember, ha a párod notebookjára felmásolod, már az megosztás lesz és nem magáncélú felhasználás, nemhogy egy torrent oldalon való megosztás
-
joey04
titán
ez már valóban nem tartozik ide, privátnak nincs értelme, mert a többiek nem látják,
legyen itt befejezésképpen ez: [link]
Ez a jogszabály a magyarázata annak, hogy zenék és filmek magánhasználatra való letöltése nem minősül illegálisnak, mivel az technikai értelemben másolásnak minősül.
OFF vége részemről. -
Lirion
addikt
Sok torrent oldal zárt, bárki nem lehet tagja, ez azt vonja maga után, hogy a torrent közösségén belüli megosztás magáncélú felhasználás lesz, magáncélra pedig bármilyen adathordozóra, bármilyen mennyiségben lehet másolgatni a zenéket, filmeket.
Az OFF gombot meg tanuld már meg használni..
-
-
hanee
senior tag
válasz
asadasad22 #128 üzenetére
Sziasztok!
Ti nagyon sokan hatalmas tévedésben éltek a szerzői jogokkal kapcsolatban. Javaslom, olvassatok utána részletesen.
A jogdíjas termékek (zenék, filmek, multimédiás tartalmak, akár csengőhangok is) letöltése jogdíj fizetése nélkül jogellenes, és büntethető (nem büntetőjogi, hanem polgári jogi szankciókkal, vaskos kártérítéssel és társaival), kivéve ha maga a szerző teszi közzé ingyenesen, és határozottan kijelenti, hogy az adott tartalom letöltése ingyenes és jogdíjmentes!A következő jogszabályok vonatkoznak a szerzői jog védelmére nagy vonalakban:
Ptk. 86. §, Ptk. 87. § --> A Ptk. csak keretszabályokat ad a szellemi alkotások védelmének (szerzői jog, védjegyjog, szabadalmi jog), és ezeket külön jogszabályok rendezik.
1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jog védelméről
Ezeken kívül még számos nemzetközi egyezmény foglalkozik a témával, akár részterületekkel is, de ezeket inkább nem sorolnám fel, mert kitöltenének egy oldalt..
Hogy miért van ARTISJUS és más jogkezelő szervezetek?
Mondok egy egyszerű példát. Van egy könyvíró, aki kiad egy könyvet több százezer példányban (akár külföldön is). Amikor valaki megvásárolja a könyvet, ha nem lenne jogkezelő szerv, a könyv írónak egyenként kellene mindenkivel "szerződnie", és jogdíjat beszednie, és ez lehetetlenség, követhetetlen; főleg amikor külföldön is értékesítenek valamit. Ezért találták ki a közös jogkezelést olyan szellemi alkotások esetén, amelyek magas számban kelnek el: zenék, könyvek, térképek, és még sorolhatnám. Ezeknél jogszabály kötelezi a szerzőt, hogy a közös jogkezelő szervre bízza a jogdíjak beszedését. A szerző pedig az eladott példányok után kapja a jogdíjat, ami az egyes termékek esetén egy előre meghatározott összeg. A jogkezelő szervezet ezen kívül kapcsolatban áll a külföldi jogkezelő szervezetekkel és egymás között elszámolnak a külföldön eladott termékek jogdíjai tekintetében is.Azért vezették be a hordozókra a jogdíjat, mert míg régen az egyetlen forrás amiből hozzájuthattál a bolt volt (és csak igen csekély számban árulták kéz alatt pl. a másolt videokazettákat és CD-ket), az utóbbi években a technika előrehaladtával (CD, DVD kapható bárhol nagyon olcsón és bármi letölthető szinte illegálisan az internetről) egyre fogy azoknak a száma, akik megvásárolják ezeket a termékeket. De ez akár még a könyvekre is igaz, hiszen egyre többen fogják és letöltik azokat (meg térképet, meg minden egyebet is). Ezért, a szerzők érdekében (nem a jogkezelő szerv érdekében) szintén JOGSZABÁLYI SZINTEN rendezték, hogy az adathordozókba is beépítik a jogdíjakat annak érdekében, hogy valamennyire kompenzálják azt a kárt, amit az internetes letöltés okoz a szerzőknek.
Kár ezen hőbörögni. A jogkezelő szervezet nem egy akármilyen cég, aki a saját érdekeiben megsarcolja szegény szerencsétlen felhasználókat, hanem alapvetően jogkezelő és jogvédő szervezet, ráadásul egyesület és abból is a kötelező fajta, az ügyvédi és orvosi kamarához hasonlóan a belépés kötelező és jogszabály rendezi a működését, szervezetét, vezetését, költségvetését. Nem pedig magánemberek magáncélú cége.
Ha valakinek további kérdése van, szívesen válaszolok privátban, szerintem kár ezzel tovább tölteni a topicot, ami egyébként az iPhone-ról szól.
hanee
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #128 üzenetére
"teljesen mind1, hogy jogellenesnek nevezed, vagy bármi másnak. a lényeg azon van, hogy hivatalosan nem büntethető, minden további duma színtiszta bullshit."
Azért óvatosan.
A magáncélú letöltés nem büntetendő, de már egy torrentes letöltés is megosztásnak és terjesztésnek minősül, úgyhogy, ha nem minden filmedet és zenédet FTP-ről töltöd le, akkor jobb, ha nagyon csendben meghúzod magad, mert a nem büntethetőből nagyon hamar milliós büntetés lehet -
ZooLee
senior tag
válasz
czipaocsi #129 üzenetére
megtaláltam egyébként azt, amit olvastam az iPhone digit kimenet lehetőségéről:
És lőn. Nem a hagyomás SPDIF/optikai kimenet, de digitális.
Mondjuk ezzel ott a gond, hogy a spec eszközt meg kell venned hozzá, hogy az otthoni erőlködőre tudd kötni, vagy már direkt ilyen egységet kell venned.Az Alpine is ilyet használ: http://www.alpine.com.au/technology/x305.asp
(Mellesleg nekem is iPod csatlakozós (régebbi) Alpine fej van az autómban, de nem is esett le, hogy a hang is digitálisan megy át, nem csak az iPod vezérlés. Pedig illett volna tudnom)
nálam USB-n megy ki a jel a notiból egy USB-s DAC-ba. A hagyományos digit kimenettel ellentétben pl. nincs jitter, ami rontaná a minőséget. A hifi meg van ahol van, a notebook elég mobil
Hát akkor Macbook + optical in DAC (persze ott is megcsavarták, és kell egy kis átalakító, nem szabvány TOSLINK csatlakozó...)
Z.
-
czipaocsi
aktív tag
nálam USB-n megy ki a jel a notiból egy USB-s DAC-ba. A hagyományos digit kimenettel ellentétben pl. nincs jitter, ami rontaná a minőséget. A hifi meg van ahol van, a notebook elég mobil
Persze tudom, hogy sokaknak asztali gépe van és ez kevésbé megoldható...
megtaláltam egyébként azt, amit olvastam az iPhone digit kimenet lehetőségéről:
"Az Apple iPod és iPhone felhasználók kedvében jártak azzal a direkt digitális kapcsolati lehetőséggel, amelyet a hordozható külső jelforrások illetve a receiver között biztosítottak. Ez a megoldás kikerüli az iPod/iPhone belső DAC-ját és az erősítő saját DAC-ját használja a hangminőség maximalizálása érdekében." [link]
-
asadasad22
őstag
teljesen mind1, hogy jogellenesnek nevezed, vagy bármi másnak. a lényeg azon van, hogy hivatalosan nem büntethető, minden további duma színtiszta bullshit.
"A CD-re, DVD-re pedig pont azért tesznek jogdíjat, mert már mindenki letöltögeti ahelyett hogy megvenné, és valahol ezeket kompenzálni kell."
szóval a megoldás szerinted az, hogy minden egyes emberről feltételezik, hogy jogellenes és mindenkitől beszedik a díját? ez nevetséges. arról nem is beszélve, hogy nem kicsit vagy naív ha azt hiszed, hogy az beszedett összeg oda jut, ahova jutnia kellene. szerinted miből él egy ilyen artisjus szintű cég, ami lényegében semmi hasznosat nem csinál azon kívül, hogy álszent célokat hírdetve pofátlanul az egész országot megsarcolja? -
ZooLee
senior tag
válasz
czipaocsi #121 üzenetére
ZooLee: egyszer meghallgatnám azt a "jó minőségű" vonalkimenetet, de komolyan! Ha vkinek van egy számítógépe otthon, losless zenékkel tele, akkor inkább hallgassa arról. Sztem. Max használja távirányítóként az iPhone-ját!
Múltkori pókerpartinkon meglepődtek a srácok, hogy nem voltak kábelek, csak iPhone az asztalon és voila, szólt a muzsika a hangfalakból!
De ha már itt tartunk: digitális jelet lehet kinyerni iPhone/iPod-ból? Mondjuk USB-n vagy akár SPDIF-en. Na, az eggyel érdekesebb lenne...Tényleg hallhatóan jobb minőséget produkál, mint a fejhallgató kimenet, már egy jó középkategóriás rendszeren is hallható.
A számítógépről való hallgatásnak általában egy akadálya van, mégpedig az, hogy a gép rendszerint máshol van, mint a nappaliban a Hifi... Bár semmi sem megoldhatatlan nagyon sok fajta megoldás létezik már a bezeték nélküli hangátvitelre, viszont akkor meg nincs értelme minőségi különbségekről beszélni...
Sajnos nincs digitális kimenete, csak analóg. Nem tudom, hogy egy optikai vagy normál digitális kimenet mennyit enne, de biztos, hogy lehetne dobni még a minőségen. (Egyébként ebben az esetben tényleg jó a gépről játszani, ugyanis minden Mac-en van digitális kimenet, tehát egy Macbookról már lehetne etetni a D/A konvertert és losslessezni
Z.
-
ZooLee
senior tag
Saját magadnak készíthetsz biztonsági másolatot, vagy például a CD-lemezből csinálhatsz MP3-at ez legális.
Feltéve, ha a lemezen nincs másolásvédelem. Ami gyakorlatilag igen kevés lemezt jelent. Vannak olyan CD-nek látszó lemezeim, amelyeket a nagyon jó minőségű, bár már öregebb CD lejátszóm egyszerűen nem játszik le, mivel nem bír a másolásvédelemmel
Azért is írtam, hogy CD-nek látszó lemez, mivel jópáron már nincs is rajta a hivatalos CD "Compact Disc" logo, mivel a Philips nem engedélyezte azokon a használatát...Az, hogy a CD-n, DVD-n jogdíj van, még emészthető és elfogadható lenne, de az, hogy mindenre jogdíjat tettek kezdve a memóriakártyáktól a lejátszókon át a pendrive-okig, az viszont már nem a jóhiszeműségüket bizonyítja.
Egyébként meg jó, ha van valaki aki rendesen ismeri a vonatkozó jogszabályokat, mert legtöbben erősen félreértelmezik, úgyhogy lehet osztani a népet
Z.
-
czipaocsi
aktív tag
Fentebb én is azt írtam, hogy egy zenei tartalom megszerzése a netről, ingyenesen, az jogellenes. Vagy ez nem ugyanazt jelenti? Ezek után mindenki kijavított, h ez nem így van és kezdem én is elhinni.
Egyébként a letöltés melletti jogdíjfizetés nyilván csak akkor valósul meg, ha mondjuk a www.dalok.hu-ról pl. sms-es fizetés után töltök le vmit, ha torrentezek, nyilván nincs jogdíj...
A jogszabályt valóban nem ismerem tüzetesen, de szívesen megismerkednék a letöltésekre és a fentebb tárgyalt részekre vonatkozó szabályozással. Az Artisjus honlapján fenn van egyébként, el is kezdtem átnyálazni, de hát brrrr...sajnos nem hallgattam a történelem tanáromra, aki annak idején azt javasolta, hogy menjek ügyvédnek
-
hanee
senior tag
válasz
czipaocsi #121 üzenetére
A multimédiás tartalmak letöltése nem jogellenes, de jogdíjat kell értük fizetni. Ha ezt nem teszed meg, jogellenesen töltöd le. Nincs ilyen, hogy legálisan töltögethetsz ingyen. Ez tévedés. Csak akkor legális az ingyenes letöltés, ha maga a szerző elérhetővé teszi ingyenesen számodra például az interneten. Nem legális a filmek letöltögetése sem, csak ha fizetsz érte jogdíjat.
A sokszorosítás is szűk keretek között legális: Saját magadnak készíthetsz biztonsági másolatot, vagy például a CD-lemezből csinálhatsz MP3-at ez legális. De ha más CD-jét másolod, az nem. Illetve vannak szabad felhasználás körébe eső felhasználási módok, de ide olyanok tartoznak, hogy pl. sokszorosítás iskolai oktatási célból.
A CD-re, DVD-re pedig pont azért tesznek jogdíjat, mert már mindenki letöltögeti ahelyett hogy megvenné, és valahol ezeket kompenzálni kell.A jogszabályok pedig egyáltalán nem hiányosak, csak ismerni kellene őket kicsit mélyebben..
hanee
-
czipaocsi
aktív tag
Külföldön is van ám jogvédő szervezet! Ez egy világot behálózó szövevény, ami elől nem menekülhetsz, úgyhogy vigyázz!
Bár kinn ez is "eggyel okosabban" van megoldva, mint itthon, ezért arányaiban sokkal kevesebbet kell fizetned, mint kedvenc kis hazánkban, bármit is veszel: dvd, pendrive, flashmemória, kártya stb.
Ez persze a liftajtóra kiragasztott "DVD olcsón!" jeligével operáló disztribúciós és értékesítési központokra nem vonatkozik -
joey04
titán
válasz
czipaocsi #121 üzenetére
Feltételezve persze, hogy magát a lemezt legális, belföldi forrásból szerzed
hát itt a lényeg
szerintem nem sokan vesznek belföldi forrásból dvd-t manapság.Egyébként pedig a törvényi szabályozás hiánya még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy valaki által termelt, előállított "javat" ingyenesen megszerezzen.
ez oké, én nem is vitatom. -
czipaocsi
aktív tag
Miért, szted a DVD árában nincs Artisjus jogdíj? Feltételezve persze, hogy magát a lemezt legális, belföldi forrásból szerzed...
Egyébként pedig a törvényi szabályozás hiánya még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy valaki által termelt, előállított "javat" ingyenesen megszerezzen. De hát ez már megint más téma: erkölcs vagy mifene...
Az Artisjus pedig egy önmagáért létező és önnön magát fenntartani kívánó szervezet, egy álszent elv mögé bújva: ez a szerzői jog védelme. Nem értem miért kell jogdíjat fizetni egy olyan dologért (pl. zenék tárolására alkalmas adathordozó), amihez a zenék másolása, magáncélú sokszorosítása, tárolása, sőt még az ingyenes letöltése sem ütközik jogszabályba? A kettő valahol ellentmond egymásnak: feltételezve a használóról, hogy elkövet vmit, ami nem is jogellenes, kvázi mégis megbüntetem a jogdíjjal. Jó, persze van rengeteg más aspektusa is a szerzői jog védelmének és egyéb érdekek is szerepet játszanak az egészben, de néha jó egy kicsit "naívnak" lenni és hülye kérdéseket feltenni. És amikor már a GPS-ek belső memórájára is kell jogdíjat fizetni, ami köztudottan legtöbb esetben a térképek tárolására szolgál, akkor végképp értetlenül állok a dolog előtt...
ZooLee: egyszer meghallgatnám azt a "jó minőségű" vonalkimenetet, de komolyan! Ha vkinek van egy számítógépe otthon, losless zenékkel tele, akkor inkább hallgassa arról. Sztem. Max használja távirányítóként az iPhone-ját!
Múltkori pókerpartinkon meglepődtek a srácok, hogy nem voltak kábelek, csak iPhone az asztalon és voila, szólt a muzsika a hangfalakból!
De ha már itt tartunk: digitális jelet lehet kinyerni iPhone/iPod-ból? Mondjuk USB-n vagy akár SPDIF-en. Na, az eggyel érdekesebb lenne... -
joey04
titán
Az meg megint más tészta, hogy mennyi extra sarcot húz le rólunk az Artisjus
nem mintha védeni akarnám őket, dehogy! Viszont szerintem nem sok ember fizeti ki azt a sarcot... azt (is) megkerüli nagyon sok ember, ugye nem nehéz... ( a legjobban fogyó tételről, a dvdről beszélek persze) -
bmwk1200s
őstag
OFF: Valóban engem is érdekelne, hogy az Artisjust hova az égbe tünteti el azt a temérdek pénzt amit beszed. Vajon melyik zenész kapott utoljára részt belőle?
(van egy másik ilyen! a jogsihoz szükséges egészségügyi vizsgához tartozó könyv, melyet mindenkinek meg kell venni, ált. benne van a tanfolyam díjában...meg lehet nézni mennyibe kerül és ki mennyire használja és hova vándorol a pénz! segítek...nem a vöröskereszt kapja!!!)
ON: engem az érdekel, hogyha az Iphone ennyire erős teljesítményben, miért tiltott a multitasking, mikor elérhető, persze ehhez is JB kell!
+ ajánlott cikk: divx movies
-
asadasad22
őstag
válasz
czipaocsi #101 üzenetére
-ahogy már elmondták többen: nálunk zene és film letöltése/másolása saját célra jelenleg legális. szoftverekkel már más a helyzet.
-az artisjus bekaphatja a f@szt. gyakorlatilag ezzel, hogy ilyen díjakat szednek, azt feltételezik, hogy MINDENKI csal, mindenki letölt mindenféle illegális tartalmat. mondanom sem kell, hogy azok után hogy ezt csinálják, az ember még jogosnak is érezheti a warezolást, hiszen mindenféle cselekedete/akarata ellenére csupán feltételezésből beszedték előre a warez egy díját tőle. vagypedig azt is elérhetik vele, hogy az ember szívesebben rendel külföldről, mert szállítással együtt a világ másik feléről is nagyságrendekkel olcsóbban kijön szinte bármivel, mintha itthon besétálna egy boltba és megvenné. ezektől meg aztán sokkal előrébb leszünk, brávó. csak egy újabb pénzéhes undorító féreg banda a rosszabb fajtából, akik szintén nem a zenészek érdekeit nézek, de mégcsak nem is a kiadókéit, hanem csak a sajátjukat.
-
ZooLee
senior tag
válasz
czipaocsi #101 üzenetére
bár emellett a losless zene tárolására elpazarolt rengeteg tárhely persze mérsékelten logikus, hiszen azok átkonvertálása talán még kevesebb időt venne igénybe és a minőségbeli romlást egy 320 kbit/s mp3-nál nem hiszem hogy sokan meghallják egy iPhone + jó minőségű fülhallgató használatával sem).
A Lossless tárolásnak nem ott van értelme, hanem akkor, amikor a zeneszerszám be van kötve az otthoni "nagy" Hifi-rendszerbe. A fülhallgató kimenet valóban csak egy hordozható eszköznek megfelelő kimenet, a dokk kimenet sokkal jobb minőségű vonalkimenet ad.
Z.
-
ZooLee
senior tag
válasz
czipaocsi #102 üzenetére
Én úgy tudom, hogy egy zene, film (multimédia) letöltése nem törvényellenes. Az eredeti adathordozón található védelem feltörése, na, az igen.
Tehát magadnak átmásolhatsz egy CD lemezt, filmet, de csak akkor, ha azt nem védi pl. CSS kódolás. (És itt ismét jöhet a "más tészta" hogy mi van akkor, ha gond lesz az adathordozóval, mi a heléyzet a biztonsági másolattal, stb. de az nem ebbe a topicba tartozik.)
Z.
-
-
Gergő_
őstag
-
Lirion
addikt
Én is vettem régen cd-t, de mivel ma kis hazánkban teljesen legális letölteni a filmeket, zenéket, nyugodtan lehet rá akár büszke is, hogy nem dobálok ki pénzt az ingyenes tartalmakért. Egyéni probléma, ha neked felfordul attól a gyomrod, hogy vki nem fizet az ingyenes dolgokért.
-
skajwa
senior tag
Brávó. Csak így tovább, remélem sikerül stabillá tenni.
-
geri|
aktív tag
Csodálkozom, hogy nem az apple dobta ki ezt az app-t! vagy ő volt az?
-
Ulkesh
őstag
"Na mind1, vannak még hülyék, akik ilyesmiért itthon fizetnek, mint Ulkesh például.."
Én CD-t vásároltam régebben, most meg iTunes-ból DRM mentes zenét.
Az addig rendben, van, hogy van akinek nem telik rá és letölt, de attól a gyomrom forog, ha erre valaki büszke is és a mellét döngeti, hogy ettől Ő milyen fasza csávó.
Próbálj meg személyeskedés nélkül érvelni, vitázni. Köszönöm. Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
Lirion
addikt
válasz
czipaocsi #104 üzenetére
Pontosan, filmeket, zenéket büntetlenül tölthetsz le korlátlan mennyiségben és korlátlan mennyiségben sokszorosíthatod is magadnak. Már csak ezért is nagy faszság a vodafone-s zeneletöltős hülyeség, ahol 2 hétig hallgathatod a zenét és még DRM védelmet is kapnak.. Na mind1, vannak még hülyék, akik ilyesmiért itthon fizetnek.
Próbálj meg személyeskedés nélkül érvelni, vitázni. Köszönöm. Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
joey04
titán
filmet és zenét magadnak letölthetsz. szoftvert nem.
-
czipaocsi
aktív tag
Rosszul (s nem pusztán pongyolán) fogalmaztam az előbb: a tartalmak közzététele és birtoklása számít jogellenesnek, bár ez utóbbi esetben a kereskedelmi célú felhasználáshoz köti a jogelleneséget.
De most már javítson ki vki, ha hülyeségeket írok, mert elbizonytalanodtam... -
czipaocsi
aktív tag
A szerzői jogról szóló törvény alapján bármilyen zene, film vagy szoftver (jelen esetben ezek a kategóriák relevánsak) "ingyenes" megszerzése akár magáncélú használatra is törvényellenes. Pongyola a megfogalmazás, de a lényeg az, hogy ha vmiért nem fizetsz, amiért kellene, akkor vétesz a törvény betűi ellen. Legyen az autó, kenyér, egy csomag rágó vagy akár egy divx film. Az nagyon suta magyarázat, hogy nem okozol kárt, mivel egyébként sem vetted volna meg. Piratebay-t is kinyírták a jogászok...
Egyéb észrevételeim, kérdéseim:
- a jailbreakelés alapvetően valóban nem számít jogsértő magatartásnak, de amire általában irányul, az igen.
- az Artisjusnak fizetendő jogdíjak az üres adathordozókra (lásd 32 GB beépített memória esetén 7200 Ft - igen, ez is benne van az árban!) mennyire "jogszerűek"? Persze, álnaív a kérdés, mivel nincs olyan ember akinek csak és kizárólag megfizetett, jogdíjas termékei (zene, film, progi stb.) lennének, ezért ez egy ilyen általános jellegű sarc. Ez külön vitát érne...mint ahogy zajlik is ez a vita más fórumokon.
- konvertálás: természetesen kényelmesebb lenne, ha mindent lejátszana az iPhone, de ha jól tudom erre is van megoldás (divx lejátszás jailbreak után). Amúgy nem hiszem, hogy ne lenne akárkinek arra akár 30 "üres" perce, amikor át tudna konvertálni egy filmet. A helyspórolás jó indok (bár emellett a losless zene tárolására elpazarolt rengeteg tárhely persze mérsékelten logikus, hiszen azok átkonvertálása talán még kevesebb időt venne igénybe és a minőségbeli romlást egy 320 kbit/s mp3-nál nem hiszem hogy sokan meghallják egy iPhone + jó minőségű fülhallgató használatával sem). Az Apple üzletpolitikája ebben az esetben érthető, hiszen ott az iTunes, amiből iszonyatos bevételeket generálnak. Aki akar, töltsön le onnan, egyébként kiba olcsón. Ja, hogy Mo-on nem elérhető? Pech, nekünk. Egyszer ez is meg lesz oldva, talán.
- fullHD lejátszás: kijelzőn értelme nincs, TV-n annál inkább, bár nem tudom mennyit romlik a jel amíg eljut a TV-hez (jelen technikai, kábelezési és jelfeldolgozási lehetőségeket figyelembe véve), tehát mit élvezhetünk a fullHD minőségből.Ja: nyert a Loki!!!
-
hanee
senior tag
válasz
#16820480 #96 üzenetére
"de a mindig felhozott illegális letöltés (tudom, nem te hoztad fel) sem feltétlenül illegális, Mo-on péládul nem ütközik jogszabályba."
Már hogy a fenébe ne ütközne jogszabályba? Meg is mondom neked melyikbe, ha érdekel. De nem csak a magyar jogszabályokban, hanem az EU-s jogszabályokban és nemzetközi egyezményekben is (ezeknek ugye Magyarországra is kötelezőek) le van fektetve a szerzői jog védelme, ami kiterjed a softwarekre is, minden tekintetben. Magyarország szabályozása e tekintetben pedig összhangban áll az EU-val elég régóta.
hanee
-
törölt tag
ha megfigyeled a szóhasználatom, akkor az utóbbi pár hsz-ben már nem jogellenest írtam, hanem szabályellenest. a kettő ugye nem ugyanaz, a különbséget részletesen kifejtetted. mondjuk egy főzött wimo rom azért más, mert ott az egész rendszert teszed rá, kb egy warezolt windowshoz hasonlítható, mert van jogdíja a rendszernek.
de a mindig felhozott illegális letöltés (tudom, nem te hoztad fel) sem feltétlenül illegális, Mo-on péládul nem ütközik jogszabályba. a szerzői jogrendszer sem egyetems igazság, hogy úgy dobálózzunk vele, vannak olyan országok, ahol szinte nem is létezik, vagy nem ilyen formában. -
hanee
senior tag
válasz
#16820480 #88 üzenetére
A cég Általános Szerződési Feltételei tartalmazhatják, hogy neked tilos jailbreakelned úgy egyáltalán, vagy ROM-frissítened a cég engedélye nélkül, és ez esetben - ha ez kiderül - garanciavesztéssel jár a dolog. Azonban egy ország törvényeit nem írhatják felül.
A jailbreak a jelenlegi jogi szabályozás alapján véleményem szerint nem törvénytelen, és nem ütközik semmilyen jogszabályba. Garanciavesztéssel jár, de nem jogellenes!
A ROM-frissítés esetén már kétesebb a helyzet, mert ott az egész operációs rendszer van átírva, de itt is inkább hajlok afelé, hogy nem jogellenes, mert olyan program kerül a telefonra, amilyen nem létezik a gyártónál (tehát nincs kinek a szerzői jogait megsértened gyakorlatilag).
Jailbreak esetén akkor van egyedül jogellenes helyzet, ha te olyan programokat töltesz le ingyenesen, amikért Jailbreak nélkül fizetned kellene, de hangsúlyozandó, hogy az emberek 90%-a NEM EZÉRT jailbreakeli a telefont, ők is megvásárolják a programokat.
Szóval egészen máshogy néz ki a helyzet, ha épp csak egy cég szabályzatával és elveivel ellentétes valami, és más ha a jog szerint sem helyes.
Bocsi, hogy belepofázok, csak azért legyünk már tisztában ezzel..
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #92 üzenetére
"nem tudom mi van az amcsiknál, de nálunk nem nyúlhatsz a telefon szoftveréhez olyan mértékben, ami a gyártó szerint szabálytalan. ennyi."
Aki jailbreak-el az nem is.
Elolvastad a szerződést? A jailbreak telepítésével te csak egy külső szoftvert telepítesz, ami az Apple szabályzata szerint is legális. A rendszerszoftver visszafejtését nem te végezted el, hanem a jailbreak készítője, telepítésével még az Apple szabályozását sem lépet át.
Nem véletlen, hogy egyetlen esetben sem léptek még fel a jailbreak ellen az Apple jogászai.
(A ROM-főzés ellen nem egyszer fellépett a MS.)"de konvertálgass csak nyugodtan. azalatt a 8 perc alatt, amíg neked egy filmmel bíbelődik az erőgéped, én hármat felmásoltam, és már úton is vagyok"
Én azalatt a 8 perc alatt míg lekonvertálja a videót inkább megreggelizem, majd az alatt a fél perc alatt míg felmásolja a készülékre átfutom a postám és már úton is vagyok. Egyetlen másodpercet sem vesztettem vele
"azt a hardveres gyorsítót meg mégerre sem tudnám használni, mert ugye a telefonom továbbra is szinte bármi lejátszik"
Az enyém is, csak én nem pazarlom a helyet, mert azt számomra fontosabb doksiknak tartom fent.
-
erdoke
titán
-
törölt tag
nem tudom mi van az amcsiknál, de nálunk nem nyúlhatsz a telefon szoftveréhez olyan mértékben, ami a gyártó szerint szabálytalan. ennyi.
nem kell extra kártyát vegyek, mert elég bőven a 8 gigám a telefonban, még akkor is, ha nem konvertálok. azt a hardveres gyorsítót meg mégerre sem tudnám használni, mert ugye a telefonom továbbra is szinte bármi lejátszik, teljesen jó minőségben, így még erre is felesleges lenne ilyet venni.
de konvertálgass csak nyugodtan. azalatt a 8 perc alatt, amíg neked egy filmmel bíbelődik az erőgéped, én hármat felmásoltam, és már úton is vagyok -
AMD ehog
aktív tag
Hurrá. Lekicsinyítve: Kevesebbet foglal. Eredeti: Többet foglal, és semmivel sem jobb. Hurrá.
-
orrlyuk
aktív tag
Sok szó esik a divx lejátszásról. Nagy öröm volt, mikor kijött a Viewty a divx-logóval, aztán kiderült, hogy a filmek java része xvid-ben van, azt meg semmi áron nem játszotta le. Ezzel szemben természetesen az über gagyi 10-15.000 forintos kínai pna-k 3 inchen csodaszépen viszik mindezeket, és van, hogy még a felirat-fájlt is betöltik hozzá.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #88 üzenetére
"cég nem hozhat valóban törvényeket, de szabályt simán."
Simán hozhat, a probléma akkor van, ha adott ország saját szabályozása másként rendelkezik, mégpedig a jailbreak kérdésében még az USA saját jogszabályai is ellentétesek az Apple-ével. A szomorú igazság meg az, hogy egyetlen szerződés, vagy céges szabályozás sem bírálhatja felül az adott ország saját jogszabályait
"amúgy az reális látásmód, hogy kiadjak 15-20k-t egy olyan usb-s cuccért, amivel gyorsabban konvertál a gép, ahelyett, hogy veszek egy nagyobb kártyát (amit másra is tudok használni, ha kell)"
Mert konvertálni, videót lejátszani stb. csak mobilon szoktál és egy hardveres gyorsítót másra nem tudsz használni
De mint előbb írtam, vegyél csak nagyobb kártyát és a bluray filmeket is toljad át, mert nem bírsz kivárni pár percet.
-
törölt tag
cég nem hozhat valóban törvényeket, de szabályt simán. az ilyeneket hívják szerződésnek. márpedig a jailbreak-elés ilyen szempontból szabálytalan. ahogy mondjuk a főzött romok is szabálytalanok wimo esetén, de most jelenleg nem ez volt a téma. attól, hogy vissza tudod csinálni, nem lesz szabályosabb.
amúgy az reális látásmód, hogy kiadjak 15-20k-t egy olyan usb-s cuccért, amivel gyorsabban konvertál a gép, ahelyett, hogy veszek egy nagyobb kártyát (amit másra is tudok használni, ha kell).
-
Ulkesh
őstag
"Szifonnal biztosan esélytelen, más meg belecuppant egy másik 8 gigás kártyát (amin a 10 db 700 MB-os film konvertálatlanul is elfér), osztjóvan. Vagy vesz egy nagyobbat a 8 GB-os helyére, mondjuk 32-est a beépített 8 mellé."
Gondolom minden egyes kártyára felpakolod az alkalmazásokat, doksikat is amiket használsz, vagy ha valami programot vagy doksit szeretnél használni akkor megint kártyázol?
A legtöbb ma kapható készülékben marhára nincs még 8 GB belső tár, ami mellé rakhatsz plusz kártyát.Az meg piszokul reális látásmód, hogy inkább kiadjak xx ezer forintot 32 GB-os SDHC kártyára, mint, hogy lekonvertáljak pár filmet nyaralásra/hosszabb utazásra. Az a konvertálás megvan egy ebédidő alatt és nem igazán jelent komoly fejtörést.
Azért nem ártana egyszer egy felmérés, hogy a WinMo és Symbian tulajok mekkora memóriakártyát és főleg mennyt használnak.
Van egy olyan érzésem, hogy utána kicsit kevesebb lenne az ilyen cserélgessünk kártyát mert az olyan jó, hozzászólások száma.-------
Egyébként felmerült egy érdekes kérdés bennem az itteni hozzáállás nyomán.
Ha maximalisták vagyunk, akkor eleve FullHD-ben töltjük le a netről a filmet, mert hát a desktop gépen nincs háttértár probléma, mint a mobilon, ha meg elfogy a winyó kapacitása, akkor veszünk mellé még egyet
Ha meg így van, akkor minek a konverzió, toljuk a mobilra is a teljes bluray lemezt, mert az gyorsabb, mint lekonvertálni, max veszünk vagy egy fióknyi 32 GB-os kártyát, mert mit számít, hogy egy film elfoglal egy egészet, a lényeg, hogy megspóroltunk 10 perc konvertálást ugyebár -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #79 üzenetére
"attól, hogy visszacsinálható a jailbreak, még nem lesz kevésbé szabálysértő "
Értsd már meg, hogy a jailbreak semmilyen törvényt nem szeg meg, teljesen legális.
Az, hogy az Apple ezért köpköd, az a saját problémája, de egyelőre még az USA területén sem köthet ezért bele senkibe sem.
Egy cég nem hozhat szabályokat, vagy törvényeket. Ez még nem a Gibsoni világ ahol a megavállalatok irányítják a Földet
-
HardSanyeee
őstag
Sok értelme van tényleg... Ha valakinek olyan jó számítógépe van, hogy le tud játszani Full HD-s filmeket, akkor arra is elég jó az a számítógép, hogy lekonvertálja a filmeket a kijelzőhöz igazodó felbontásra
-
erdoke
titán
Tényleg nem olvastam, de most már nem is állok neki. Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy nagyon az iPhone kötöttségein belül gondolkodik. Másnak magától értetődő dolog lehet az, hogy két feltöltött akksival indul el otthonról egy hosszú hétvégére, vagy memóriakártyát cserél, netán nagyobbat vesz a készülékébe.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #79 üzenetére
eleve hülyeség amit mond, hiszen oké, azzal megsértetted a törvényt, hogy letöltötted (mondjuk nem nálunk, de mindegy) de kárt csak akkor okozol, ha ezért nem vetted meg.
az nem kérdés, hogy ettől függetlenül bűnt követtél el pusztán a letöltéssel is. mint ahogy pusztán a JB-kel is, hiába nem azért tetted, hogy kárt okozz.(szerintem hagyd hogy válaszoljon valami hülyeséget, aztán hagyd a fenébe, attól megnyugszik, ha övé az utolsó szó, még akkor is ha hülyeség, ezt már észrevettem)
#80: hohó, mi következik most!
ezt még nem olvastad akkor!na kiszálltam, innentől csak röhögök.
-
erdoke
titán
"Legutoljára akkor készítettem be a mobilra filmeket, mikor az ország másik végébe utaztam nyaralni. Oda 4 óra, vissza 4 óra és esős napokra is gondolva 10 filmet másoltam akkor fel.
Konvertálás nélkül esélytelen lett volna."Szifonnal biztosan esélytelen, más meg belecuppant egy másik 8 gigás kártyát (amin a 10 db 700 MB-os film konvertálatlanul is elfér), osztjóvan. Vagy vesz egy nagyobbat a 8 GB-os helyére, mondjuk 32-est a beépített 8 mellé.
-
törölt tag
attól, hogy visszacsinálható a jailbreak, még nem lesz kevésbé szabálysértő
ha letöltök valamit, aztán letörlöm, akkor már nem is lenne jogsértő? de a te gondolatmeneted követve: ha már jailbreakelted, akkor szabályt sértettél, a többi márcsak filozófiai vita...
miből gondolod, hogy ha valaki nem tölti le, akkor az feltétlen megvenné az adott dolgot? lehet, hogy csak kevesebben néznének filmeket az emberek (valahogy a senki nem venne semmit és a mindenki megvenne mindnt közt középen).
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #73 üzenetére
"ez amúgy aranyos. attól, hogy nem töltessz le illegálisan játékokat, meg szoftvert a telódra, attól még a Jailbreak illegális, mert a gyártó így határozott és kész. "
A gyártó nem hatóság, így ő azt határoz amit akar, jelentősége nem sok van.
Még az USA-ban sem számít illegálisnak a jailbreak, mindössze annyi a következménye, hogy ha jailbreak-elt készüléket viszel be a szervizbe, akkor ugrott a garanciád (de ez sem probléma, mert egy restore eltűnteti minden nyomát, így gyakorlatilag a garanciát sem veszted el általa)."amúgy azzal sem okozok senkinek konkrétan kárt, ha letöltök egy filmet saját magamnak. feltételezzük, hogy ha nem töltöm le, akkor nem is venném meg, így kb semmilyen bevételkiesés nincs."
Ha már letöltötted, azzal kárt okoztál, mert nem vetted meg. Minden más csak filozófiai vita, a bíróság előtt hajítófát sem ér.
Az más kérdés, hogy itthon legálisan töltöd le saját célra, mert a szerzői jogdíjakat kifizeted előre az adathordozók árában. -
C^^
őstag
Tényleg nem akarok beszállni a showműsorba, de a Jailbreak maga miért lenne warez?
"Tán még jobban, hiszen azáltal kb MINDEN storeban lévő progi/játék ingyen a tied lehet."
És itt a leheten van a hangsúly. Ennyi erővel akkor az üres adathordozó vásárlás is warez, mert TEHETSZ rá jogvédett dolgokat.Egyébként magától a jailbreaktől nem tudsz még tört progikat felrakni...
MOD: Látom, már kitárgyalva...Leültem.
-
törölt tag
ez amúgy aranyos. attól, hogy nem töltessz le illegálisan játékokat, meg szoftvert a telódra, attól még a Jailbreak illegális, mert a gyártó így határozott és kész. valami nem azért legláis vagy illegális, mert valakinek kárt okoz, hanem mert törvény írja elő (vagy tiltja) a dolgot.
amúgy azzal sem okozok senkinek konkrétan kárt, ha letöltök egy filmet saját magamnak. feltételezzük, hogy ha nem töltöm le, akkor nem is venném meg, így kb semmilyen bevételkiesés nincs. -
joey04
titán
a szokásbeli különbségekre nem reagálok, nincs értelme, főleg veled nincs értelme, majd lejátszátok.
A torrent-tel már meg is valósítottad a megosztást
és honnan tudod, hogy arra gondolt?Vagy ha nem telik neked egy jobb kocsira, akkor ugyanezen filozófia alapján elkötsz egyet a parkolóból?
Bár valóban lopás mind a 2, ez hülye példa. a játékot/szoftvert sem a boltból emeled le a polcról.#70: de lehetővé teszi, ne takarózz.
a warez sem okoz közvetlenül senkinek kárt, ezek alapján. azért mert letölti, nem okozott kárt, mivel amúgy nem venné meg. tehát így sem úgy sem ad ki pénzt érte. Ettől még nem lesz jogos, de ha az egyiknél takarózunk, akkor a másiknál is lehet#71: csak fel nem foghatod.
-
Ulkesh
őstag
"Tán még jobban, hiszen azáltal kb MINDEN storeban lévő progi/játék ingyen a tied lehet. de hát ez semmiség."
Jailbreak nem erről szól, egy szimplán jailbreak-elt készülékre te semmilyen tört játékot nem töltesz rá, sőt Cydiából is jó pár alkalmazás fizetős kereskedelmi termék.
Tört alkalmazások futtatásához még szükséges más dolog is. -
Ulkesh
őstag
"Én 4 gigás memóriakártyára is konvertálatlan filmeket raktam"
Én 4 giga esetén konvertált filmet sem raknék fel, mert nem férne fel.
"aztán pár hét múlva ha újra megnézni támad kedvem a filmet, ismét konvertáljam.."
Te megnézel egy filmet többször is mobilon?
Fenemód életszerű."Mo-n egy 2 órás utazás már elég hosszúnak számít, ez alatt egy filmet tudsz megnézni, akkor mi a rákfenéért konvertáljon át még a te nasa gépeit überelő csúcsfelszereléseddel is 24 percig tartó munkával 3 filmet?"
Legutoljára akkor készítettem be a mobilra filmeket, mikor az ország másik végébe utaztam nyaralni. Oda 4 óra, vissza 4 óra és esős napokra is gondolva 10 filmet másoltam akkor fel.
Konvertálás nélkül esélytelen lett volna."A symbian talán nem ad szabadságot?"
Hát jóval kevesebbet.
"Vagy az nem nyílt op rendszer?"
Nem (legalábbis még nem), de a WinMo sem.
"Azokat a büntetéseket a megosztásért kapták az emberek, nem baj?"
A torrent-tel már meg is valósítottad a megosztást
de a birtoklást is büntetik arra fele.
"Aha, gondolom a világ nagy részében, ahol ugye szegénység van még hozzánk képest is, mindenki inkább megvesz mindent legálisan."
Igen, és ott az a legnagyobb kérdés, hogy konvertálják, vagy sem a filmeket az iPhone-ra.
Azt ugye nem kéne mondanom, hogy attól, hogy nem telik valamire, attól még nincs rá jogod, hogy ellopd? Vagy ha nem telik neked egy jobb kocsira, akkor ugyanezen filozófia alapján elkötsz egyet a parkolóból?
"Talán azért, mert nálunk nem warez a filmek, zenék letöltése? Gondolom, ez meg sem fordult még a fejedben.."
Talán éppen ezért nem vagyunk célpiac az Apple számára és ezért nincs itt iTunes Store sem. Gondolom, ez meg sem fordult még a fejedben..
(Vagyis nagy ívben letojják, hogy neked mik az igényeid, amit a warezre építve támasztasz.) -
Lirion
addikt
"Segítek, másnál sincs több szabad"
Dehogynincs, még kevesebb tárhelynél is. Én 4 gigás memóriakártyára is konvertálatlan filmeket raktam, mert a telefonommal le tudtam azokat is játszani. Akar a halál konvertálgatni, hogy ráadásul azok még pluszban foglalják a helyet a gépen, csak hogy még azokat is törölgethessem, hogy aztán pár hét múlva ha újra megnézni támad kedvem a filmet, ismét konvertáljam... Ülj le, egyes."de 10-ből 7 felhasználó garantáltan nem fog felmásolni egy 7-800 MB-os filmet, amikor konvertálás után ekkora területre 3-at másolhat fel."
Persze, mert 10-ből 7 felhasználó azért rak fel filmeket, hogy ott porosodjon a telefonon.. Nem. 10-ből 9 felhasználó azért rak fel filmet, hogy utazás során megnézze. Mo-n egy 2 órás utazás már elég hosszúnak számít, ez alatt egy filmet tudsz megnézni, akkor mi a rákfenéért konvertáljon át még a te nasa gépeit überelő csúcsfelszereléseddel is 24 percig tartó munkával 3 filmet?"Ezt messzemenően prezentálja az iPhone és a WinMo mobilok eladási statisztikája"
Miért csak a winmot hasonlítod itt most? A symbian talán nem ad szabadságot? Vagy az nem nyílt op rendszer?"A világ nagy részén nem annyira preferálják a warezt, mint itthon."
Aha, gondolom a világ nagy részében, ahol ugye szegénység van még hozzánk képest is, mindenki inkább megvesz mindent legálisan. Vicces kijelentéseid vannak."Akkor is ezt tenné, ha olyan országban élne, ahol 3-4 film letöltéséért 1 millió dolláros büntetést is kaphat?"
Azokat a büntetéseket a megosztásért kapták az emberek, nem baj?"Nem tudom, nem értem, miért veszi mindenki teljesen természetesnek a warez-t,"
Talán azért, mert nálunk nem warez a filmek, zenék letöltése? Gondolom, ez meg sem fordult még a fejedben.. -
Catapult
csendes tag
Az hogy viszi a Hd videókat csak azt mutatja milyen bika video-vezérlő van benne. De ezt inkább 3d-s játékokhoz meg egyéb multimédiás tartalmakhoz szánták, ami "mellesleg" tudja ezt is. Értelme meg valóban semmi. A képminőség nem lesz jobb a kijelzőn, a nagy fájlok meg csak a helyet foglalják. A tv-re kötésnek se látom sok értelmét, mert ahol van fullHd-s TV, ott csak van hozzá lejátszó is..
-
törölt tag
igen, ezzel tisztában vagyok én is, hoyg céleszköz, meg optimalizáció kérdése. mondjuk nem tudok sok konkrétumot mondani most a C110-ról, csak felvetették a Meizu fejlesztői fórumon, hogy mi lesz a következő telójukban, és arra volt ez, hogy a C100-at próbálták már, az viszi a 720p és 1080i videókat, a C110 meg az 1080p-t is. nem néztem nagyon utána, csak annyit írtak, hogy ezt a kettőt gondolták, csak az erősebbikből még nem adott nekik a Samsung.
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #40 üzenetére
A FullHD-hoz célszerszám kell, és akkor nem befolyásolja a multitaskingot. Simán pause-ba teszi a lejátszást (ami akár mehet majd online streaming formájában, WiFi-n vagy 3,5-4G-n), amíg telefonálsz a BT sztereó headseten, és közben a szervezőt-levelezőt nyomkodod, sőt még fel is veszed a beszélgetést.
A Tegra pont a nem túl erős, emiatt keveset fogyasztó célszerszámok összegereblyézésében erős. Ha nekiküldesz egy izmos számítási feladatot, a CPU-ja önmagában már elég gyenge. A Tegra 2 és az OMAP4 már külön CPU szinten is elég erős lesz.
A FullHD-t az 1 magos Atom nem bírja, pedig nyers erőben a mobil CPU-khoz képest egy bivaly. Ha lenne mellette egy célszerszám, az erőt nyilván párhuzamosan végzett számításnál lehet kihasználni.
Nem tudom, mi az a C110-es proci.Ha a Hummingbird-re gondolsz, az egy SoC, ott sem a CPU végzi a HD videó dekódolását. Gyakorlatilag egy gyártástechnológiai váltással feljebb tornászott órajelű szifon 3GS chipról van szó (~OMAP3515 => órajelek fentebb 60-70 %-kal).
-
evone
őstag
TV KIMENET, HDMI, NEM MOST, MAJD KÉSŐBB, ESETLEG A KOVETKEZO MODELLBEN
TV KIMENET, HDMI, NEM MOST, MAJD KÉSŐBB, ESETLEG A KOVETKEZO MODELLBENHAHÓ??!?!?!
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #48 üzenetére
egyébként sem értem, minek lossless zene egy telefonra, amit ugye útközben hallgat az ember, pl buszon metrón, semmilyen különbséget nem fog hallani ilyen körülmények között, főleg nem a gyári fülessel. és igen a legtöbben nem cserélik le. Csak ezt eddig nem akartam írni, mert ugye tiszteletben tartottam, hogy neki más az életvitele, máshogy használja a készüléket. De fölösleges, mert ő is tesz mindenki másra
-
Catapult
csendes tag
-
törölt tag
neked is hibás a logikád, mert vesztenék minőséget, ha lejjebb konvertálnék egy divx filmet, és úgy tenném fel a telómra, ugyanis nagyobb felbontású a kijelzője, mint a legtöbb divx-es videó. hű, de megmondtam
amúgy abban sincs igazad, hogy a világ nagy részén nálunk kevesebb warez van. ez talán igaz az USÁ-ra, meg pár nyugati országra, mert náluk mondjuk működik rendesen az itunes, de a világ népességének döntő többsége nem ott lakik, ki kell ábrándítsalak.
-
bmwk1200s
őstag
Talán azért veszik egyesek egyértelműnek, mert nem nettó fél meg egy millát keresnek havonta, hanem 70-90ezer forintból kellene kijönni havonta. Bár abban az országban élhetnék, mint állampolgár (persze a fizetések miatt) ahol 1millára büntethetnének!
Jaa...én is évek óta tervezem az iphone-t és még mindig nem tudom megvenni!És nem kell támogatnia, maximum annyiból, hogy engedne az app storból letölteni olyan alkalmazást, amivel le lehet játszani a divx formátumot.
-
Ulkesh
őstag
válasz
bmwk1200s #44 üzenetére
"csak letölti a divx-et átmásolja a kütyüre, akár 3-4-et és magával viszi."
Akkor is ezt tenné, ha olyan országban élne, ahol 3-4 film letöltéséért 1 millió dolláros büntetést is kaphat?
Vagy két kattintással megvenné a iTunes-ból 3-4 dollárért?Nem tudom, nem értem, miért veszi mindenki teljesen természetesnek a warez-t, és miért gondolja azt, hogy ezt egy gyártónak támogatnia kéne?
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #40 üzenetére
"mekkora pazarlás már bakker! mennyivel több zenét tudnál feltenni a szifonra, ha 128k-s mp3-ba konvertálnád mind! gyorsan megvan, hidd el"
Hibás a logikád.
Ha egy filmet a készülék felbontására konvertálsz, akkor lesz optimális a minősége, ellenben a 128k-s MP3 minősége távolról sem összehasonlítható a lossless minőségével.
Szóval, míg az egyik esetben nem vesztesz minőséget, csak helyet spórolsz, a másik esetben csúnyán romlik a minősége és élvezhetősége. -
bmwk1200s
őstag
Nos a konvertálásról....
Páromnak nem régiben vettem egy mp5 lejátszót. Igen...mp5...lehet kacarászni!
Viszont! Három coll-nál is nagyobb a kijelzője, nem sokkal kisebb mint az Iphone-é és láss csodát, csak letölti a divx-et átmásolja a kütyüre, akár 3-4-et és magával viszi. Mivel gyakran és sokat buszozik ez neki áldás. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy majd elkezd konvertálgatni, főleg nem egy olyan gépen, ami max netezésre jó. És szerintem nem csak ő van így egyedül.(ideiglenes megoldás az mp5, csak addig amíg nem lesz elég pénz egy komolyabb multimédiás samsung-lg valamire, nekem meg marad az Iphone, igaz én is szívom a fogam, hogy nincs divx)
-
Ulkesh
őstag
"Sok embernek a szabadság önmagában fontos. "
Ezt messzemenően prezentálja az iPhone és a WinMo mobilok eladási statisztikája
"Ugyanez vonatkozik a multimédiás tartalmak konvertálására is."
A világ nagy részén nem annyira preferálják a warezt, mint itthon. Az ilyen lejátszót vásárlók zöme elsősorban az iTunes Store miatt vásárolja meg az iPod-ot, vagy az iPhone-t, kb. semennyire nem érdekli a konvertálás, mert a megvásárolt multimédiás tartalom konkrétan ehhez az eszközhöz van optimalizálva.
"Miért kellene a leginkább elterjedt mp3-at és FLAC-ot konvertálnom"
A FLAC-et támogathatná szerintem is, az MP3-at meg soha nem kellett konvertálni, azt lejátssza.
-
törölt tag
mekkora pazarlás már bakker! mennyivel több zenét tudnál feltenni a szifonra, ha 128k-s mp3-ba konvertálnád mind! gyorsan megvan, hidd el
amúgy tényleg nem tartom reálisnak, hogy a divx helyfoglalása miatt kiakadsz, de a lossless zene rendben van egy olyan eszközön, amit tipikusan zajos környezetben hallgatnak a legtöbben (tudom, te hangszigetelt kocsiban arról teszed fel a zenét, a másik pár millió szifon használó meg nem).no mindegy. csak annyi kéne, hogy kicsit elvonatkoztass magadtól. csak 5 percre...
erdoke: nem kell a fullHD-hez akkora erőgép. olvastam a múltkor, hogy az 1GHz-es Samsung C110 proci viszi az 1080p tartalmakat már.
-
erdoke
titán
Sok embernek a szabadság önmagában fontos. Én pl. nem filmezek, és kevés zenét hallgatok a telefonjaimon, de ha bírja a hardver, rohadtul dühítene, hogy szándékosan tiltják le benne a tudást (aka BT, bár azt használom is hetente párszor). Ugyanez vonatkozik a multimédiás tartalmak konvertálására is. Miért kellene a leginkább elterjedt mp3-at és FLAC-ot konvertálnom, ha egyszer a hardveres tudás megvan, a hozzájuk tartozó licensz díj pedig nevetséges a készülék horribilis árához viszonyítva.
A HD filmlejátszást pedig támogatom, mert alkalmasint jól jöhet majd (ha szinte mindenhol lesz legalább egy HD Ready TV), hogy ki tudok tenni egy vicces klipet, vagy meg tudunk nézni egy kihagyott epizódot a kedvenc sorozatból (ROTFL). Az biztos, hogy a Tegra 2-vel és az OMAP4-gyel jövőre eljött ennek a technikai lehetősége. -
joey04
titán
a filmekkel van macera. a konvertálás folyamata a macera. ha egyszerű akkor is, ha gyors akkor is. továbbra is:
Én értem, elfogadom, felfogom az érveidet, hogy miért úgy és arra használod a telefont ahogy. De vannak homlokegyenest más felhasználók is. Nekik baromi fontos lenne a divx támogatás.
és pont. nem érdekel mit hogyan hallgatsz/nézel otthon, bárhol. nem érdekel milyen programmal, milyen megfontolásból.
-
Oliverda
titán
Ekkora kijelzőre HD.... lol
Ez is egy újabb parasztvakítás.
-
Ulkesh
őstag
"igen, inkább nem raknak divx támogatást, és jól elgáncsolják ezzel a warezt mi? "
Te sem tennél máshogy, ha zenét és filmet árulnál
"nekem pl van fent 220 szám, ez 1.13GB) , 0 macera kombó, mint amit te csinálsz."
Semmi macera nem volt, az iTunes-al szépen begrabbeltem a CD-imet Apple Lossless-be és kész. MP3-at nem nagyon használok, mert ugyanaz a zene megy az iPhone-ra, amit az otthoni hangrendszeren is hallgatok.
-
worl555
csendes tag
bocsánat hogy beleszólok a beszélgetésbe, de kb 5 perce csak azon röhögök, hogy mindenre kapunk választ
de tudom 'hülye vagyok' az ilyesmihez ......
-
HyP3b0y
senior tag
This is the new iPhone 4G [SS]. The most powerful iPhone yet...but this slogan is getting bored :/
-
joey04
titán
Érdekes, egy olyan felhasználóval sem talákoztam, aki 8 gigányi lossless zenét tárolt volna egy telefonon, olyannal igen, akinek mondtam, hogy konvertálni kell, azzal reagált, hogy ne már. szóval teljesen más tapasztalataink vannak, viszont a lényeg megint nem ez. Lényegtelen, hogy te vagy én mire hogyan használjuk.
Azt meg nem tudom miért várná el bárki, hogy egy cég hivatalosan támogassa a warez-t
igen, inkább nem raknak divx támogatást, és jól elgáncsolják ezzel a warezt mi? a te szemléleted szerint is hülyeség amit beszélsz, mert a 8perc úgyis semmi ugye, meg hát amúgy is mindenki gy csinálja.Szóval, ne fogalmazd már meg általánosságban, hogy kinek mi az értelmes felhasználás. Sokaknak megérné a nagyobb fájlméret (főleg ha máshogy használja, nekem pl van fent 220 szám, ez 1.13GB) , 0 macera kombó, mint amit te csinálsz.
Én értem, elfogadom, felfogom az érveidet, hogy miért úgy és arra használod a telefont ahogy. De vannak homlokegyenest más felhasználók is. Nekik baromi fontos lenne a divx támogatás.
-
Ulkesh
őstag
"érdektelen, hogy te hogy használod, mi mennyi helyet foglal NÁLAD."
Segítek, másnál sincs több szabad hely és ha értelmesen használja ki akkor ugyanerre a következtetésre jut.
Értem én, hogy miről beszélsz, de 10-ből 7 felhasználó garantáltan nem fog felmásolni egy 7-800 MB-os filmet, amikor konvertálás után ekkora területre 3-at másolhat fel.
Az Apple-t meg a legtöbb nálunk szerencsésebb iPhone felhasználót szintén nem érdekli, mert olcsón letölti a kiszemelt filmet az iTunes-on keresztül és azt gond nélkül és teljesen legálisan áttölti a készülékére.
A megvásárolt DVD-idet is könnyedén átmásolod, mert ott csak a felbontást kell konvertálni és egy teljesen átlagos Core2Duo-s géppel is 10-12 perc alatt megvan pl. Handbreak-el.Azt meg nem tudom miért várná el bárki, hogy egy cég hivatalosan támogassa a warez-t.
-
Lassan szórakoztató center lessz az Iphone -
Ulkesh
őstag
"létezik hozzá olyan dokkoló, amin tv-re lehet kötni"
Az csak kompozit bemenetre csatlakozik, HD lejátszásra nem alkalmas.
Más kérdés, hogy nem lehetetlen, hogy lesz hozzá előbb-utóbb olyan, amin lesz HDMI kimenet is. Filmekkel nem lesz probléma, mert már lassan egy éve kapható/kölcsönözhető HD felbontású film is az iTunes Store-ból. -
Ulkesh
őstag
Miért is?
A 3GS-em 16 GB-os ebből 8 GB-nyi területet lossless zene tölt ki, 2,5 GB-ot alkalmazások, 3 GB-ot doksik és képek.
A maradék helyre nem mindegy, hogy ha filmet is magammal akarok vinni, akkor mennyit másolhatok fel, 1-et, vagy 3-4-et.
Szóval akár tudja az eredeti méretben történő lejátszást akár nem, akkor is át fogom konvertálni, mert nem pazarlom el a helyet. Ha meg az a gond, hogy a gép lassan konvertál, akkor arra is van megoldás. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #22 üzenetére
"amúgy meg ne gyere már lécci megint, hogy a fél millióba kerülő asztali gépeden 8 perc. nekem meg egy óra a laptopomon"
Akinek ez fontos, az megveszi azt a kb. 10-15 eFt-ba kerülő hardveres gyorsító USB-s kütyüt, amivel még egy netbook-on is 8 perc az ilyen konverzió.
----
"Ennyi erővel inkább a felvételt oldották volna meg"
Reméljük azt is megoldják.
-
törölt tag
az "alapból" szó melyik részének értelmezésével van gond?
bár persze nyilván semmi gáz, csak fel kell törni a telót is tud bármit.
amúgy meg ne gyere már lécci megint, hogy a fél millióba kerülő asztali gépeden 8 perc. nekem meg egy óra a laptopomon, szóval nem alternatíva. gondolom az emberek többségének inkább az én gépemhez hasonlója van, nem a tiédhez.
-
Tomeewap
tag
Ennyi erővel inkább a felvételt oldották volna meg, mert annak lenne értelme. Dehát igen, erre lesz egy iPhone 3GSHD
-
Ulkesh
őstag
"az első pont kényelem miatt fontos, hogy ne kelljen konvertálni"
Azt a 8 percet kibírom mire átkonvertálódik, ha meg mégsem, akkor áttöltöm és az yxflash player vigyorogva lejátssza. (Ergo megy az csont nélkül, csak jailbreak kell ehhez is.)
" második pont hülyeség, senki nem írta, hogy szar, csak teljesen fölösleges"
Azért eléggé nagy a fanyalgás és bármiben lefogadnám, hogy ha ez mondjuk egy WinMo készülékről derült volna ki, akkor az összes iPhone topicban ezzel vagánykodna minden winmo user.
Az más tészta, hogy egyelőre szerintem sincs sok értelme, max egyfajta erődemonstrációra jó a hardver tudásáról.
-----------
"az lenne a jó, ha tudna más formátumokat kezelni alapból a készólék, neadj' esetleg mass storage módban felmásolva."
Csak alkalmazás kérdése mindkettő.
"ilyen soha nem lesz, tudom"
Tévedsz.
Lejátszó, ami a legtöbb ma használt formátumot ismeri már van. -
törölt tag
-
joey04
titán
az első pont kényelem miatt fontos, hogy ne kelljen konvertálni (nem érdekel, hogy milyen gépen mennyi idő, plusz munka és kész) (bár teszem hozzá nekem sem hiányzik, de attól még másnak lehet fontos, ezt te nagyon nehezen tanulod meg)
a második pont hülyeség, senki nem írta, hogy szar, csak teljesen fölösleges. a 2 teljesen más.plus44: már mehetnékem van, előretolnám az órát egy kicsit.
-
Ulkesh
őstag
Szar az iPhone mert nem tud divx-et eredeti felbontásban lejáccani...
Szar az iPhone, mert minek tud FullHD felbontást lejáccani...
-
plus44
veterán
Újabb tök fölösleges cucc. Ezért lehet majd kiadni egy Iphone 3G HD-t.
N-vidi-A, Joey20: Bizony, hajrá Loki!! Debreceni létemre.
-
erdoke
titán
És merre van a HDMI kimenet a készüléken?
Hivatalosan 720p-t tud a hardver, bár ahogy sokan tesztelgették, megfelelő formába konvertálással, és a teljes vas jó szoftveres kihasználásával bizonyos 1080-as videók megjelenítése is lehetséges.
A kérdés inkább az, hogy jövő nyáron, vagy már korábban jön egy 16:9-es képarányú, jó felbontású iPhone (3GV v. HD?), vagy még az ünnepi szezonra? Az már inkább másodlagos, hogy gyárilag bevállalnak valamilyen fullHD-t, vagy maradnak a vas 720p-jénél. -
Prof01
veterán
Semmi értelme.
-
törölt tag
mondjuk egy HD minőségű film még jó tömörítéssel is legalább 3-4 giga. ebből nem sok férne fel telefonra, még akkor sem, ha 16G vagy akár 32G a tárhely (mert ugye van még zene is mellette, stb...).
amúgy tényleg csak ennyi értelme lenne, hogy tévére ki lehet vezetni. -
joey04
titán
-
joey04
titán
no szerintem ez már teljesen fölösleges egy mobilba.
-
muveszur
addikt
Ezek szerint mégse játsza le, még várni kell rá.
Az Iphone hogy áll a feliratkezeléssel, és támogatja-e az .mkv formátumot?Ezek szerint a Samsung i8910 HD is elboldugul 1080p-s filmekkel is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Filmvilág
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Synology NAS
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- iPhone 12 Pro Max Pacific Blue Független 128GB
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest