Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• czipaocsi

aktív tag

válasz ZooLee #127 üzenetére

nálam USB-n megy ki a jel a notiból egy USB-s DAC-ba. A hagyományos digit kimenettel ellentétben pl. nincs jitter, ami rontaná a minőséget. A hifi meg van ahol van, a notebook elég mobil :DDD Persze tudom, hogy sokaknak asztali gépe van és ez kevésbé megoldható...

megtaláltam egyébként azt, amit olvastam az iPhone digit kimenet lehetőségéről:

"Az Apple iPod és iPhone felhasználók kedvében jártak azzal a direkt digitális kapcsolati lehetőséggel, amelyet a hordozható külső jelforrások illetve a receiver között biztosítottak. Ez a megoldás kikerüli az iPod/iPhone belső DAC-ját és az erősítő saját DAC-ját használja a hangminőség maximalizálása érdekében." [link]

• czipaocsi

aktív tag

válasz hanee #124 üzenetére

Fentebb én is azt írtam, hogy egy zenei tartalom megszerzése a netről, ingyenesen, az jogellenes. Vagy ez nem ugyanazt jelenti? Ezek után mindenki kijavított, h ez nem így van és kezdem én is elhinni. :DDD

Egyébként a letöltés melletti jogdíjfizetés nyilván csak akkor valósul meg, ha mondjuk a www.dalok.hu-ról pl. sms-es fizetés után töltök le vmit, ha torrentezek, nyilván nincs jogdíj...

A jogszabályt valóban nem ismerem tüzetesen, de szívesen megismerkednék a letöltésekre és a fentebb tárgyalt részekre vonatkozó szabályozással. Az Artisjus honlapján fenn van egyébként, el is kezdtem átnyálazni, de hát brrrr...sajnos nem hallgattam a történelem tanáromra, aki annak idején azt javasolta, hogy menjek ügyvédnek :DDD

• czipaocsi

aktív tag

válasz joey04 #122 üzenetére

Külföldön is van ám jogvédő szervezet! Ez egy világot behálózó szövevény, ami elől nem menekülhetsz, úgyhogy vigyázz! :DDD
    Bár kinn ez is "eggyel okosabban" van megoldva, mint itthon, ezért arányaiban sokkal kevesebbet kell fizetned, mint kedvenc kis hazánkban, bármit is veszel: dvd, pendrive, flashmemória, kártya stb.
    Ez persze a liftajtóra kiragasztott "DVD olcsón!" jeligével operáló disztribúciós és értékesítési központokra nem vonatkozik :DDD

• czipaocsi

aktív tag

válasz joey04 #120 üzenetére

Miért, szted a DVD árában nincs Artisjus jogdíj? Feltételezve persze, hogy magát a lemezt legális, belföldi forrásból szerzed...

Egyébként pedig a törvényi szabályozás hiánya még nem jogosít fel senkit arra, hogy egy valaki által termelt, előállított "javat" ingyenesen megszerezzen. De hát ez már megint más téma: erkölcs vagy mifene...

Az Artisjus pedig egy önmagáért létező és önnön magát fenntartani kívánó szervezet, egy álszent elv mögé bújva: ez a szerzői jog védelme. Nem értem miért kell jogdíjat fizetni egy olyan dologért (pl. zenék tárolására alkalmas adathordozó), amihez a zenék másolása, magáncélú sokszorosítása, tárolása, sőt még az ingyenes letöltése sem ütközik jogszabályba? A kettő valahol ellentmond egymásnak: feltételezve a használóról, hogy elkövet vmit, ami nem is jogellenes, kvázi mégis megbüntetem a jogdíjjal. Jó, persze van rengeteg más aspektusa is a szerzői jog védelmének és egyéb érdekek is szerepet játszanak az egészben, de néha jó egy kicsit "naívnak" lenni és hülye kérdéseket feltenni. És amikor már a GPS-ek belső memórájára is kell jogdíjat fizetni, ami köztudottan legtöbb esetben a térképek tárolására szolgál, akkor végképp értetlenül állok a dolog előtt... :DDD

ZooLee: egyszer meghallgatnám azt a "jó minőségű" vonalkimenetet, de komolyan! Ha vkinek van egy számítógépe otthon, losless zenékkel tele, akkor inkább hallgassa arról. Sztem. Max használja távirányítóként az iPhone-ját! :DDD Múltkori pókerpartinkon meglepődtek a srácok, hogy nem voltak kábelek, csak iPhone az asztalon és voila, szólt a muzsika a hangfalakból! :DDD
    De ha már itt tartunk: digitális jelet lehet kinyerni iPhone/iPod-ból? Mondjuk USB-n vagy akár SPDIF-en. Na, az eggyel érdekesebb lenne...

• czipaocsi

aktív tag

válasz joey04 #103 üzenetére

na, akkor megyek is tölteni zenéket meg filmeket, most, hogy kiderült, nem vetül rám a börtön árnyéka :DDD :DDD

• czipaocsi

aktív tag

Rosszul (s nem pusztán pongyolán) fogalmaztam az előbb: a tartalmak közzététele és birtoklása számít jogellenesnek, bár ez utóbbi esetben a kereskedelmi célú felhasználáshoz köti a jogelleneséget.
    De most már javítson ki vki, ha hülyeségeket írok, mert elbizonytalanodtam... :DDD

• czipaocsi

aktív tag

A szerzői jogról szóló törvény alapján bármilyen zene, film vagy szoftver (jelen esetben ezek a kategóriák relevánsak) "ingyenes" megszerzése akár magáncélú használatra is törvényellenes. Pongyola a megfogalmazás, de a lényeg az, hogy ha vmiért nem fizetsz, amiért kellene, akkor vétesz a törvény betűi ellen. Legyen az autó, kenyér, egy csomag rágó vagy akár egy divx film. Az nagyon suta magyarázat, hogy nem okozol kárt, mivel egyébként sem vetted volna meg. Piratebay-t is kinyírták a jogászok...

Egyéb észrevételeim, kérdéseim:
    - a jailbreakelés alapvetően valóban nem számít jogsértő magatartásnak, de amire általában irányul, az igen.
    - az Artisjusnak fizetendő jogdíjak az üres adathordozókra (lásd 32 GB beépített memória esetén 7200 Ft - igen, ez is benne van az árban!) mennyire "jogszerűek"? Persze, álnaív a kérdés, mivel nincs olyan ember akinek csak és kizárólag megfizetett, jogdíjas termékei (zene, film, progi stb.) lennének, ezért ez egy ilyen általános jellegű sarc. Ez külön vitát érne...mint ahogy zajlik is ez a vita más fórumokon.
    - konvertálás: természetesen kényelmesebb lenne, ha mindent lejátszana az iPhone, de ha jól tudom erre is van megoldás (divx lejátszás jailbreak után). Amúgy nem hiszem, hogy ne lenne akárkinek arra akár 30 "üres" perce, amikor át tudna konvertálni egy filmet. A helyspórolás jó indok (bár emellett a losless zene tárolására elpazarolt rengeteg tárhely persze mérsékelten logikus, hiszen azok átkonvertálása talán még kevesebb időt venne igénybe és a minőségbeli romlást egy 320 kbit/s mp3-nál nem hiszem hogy sokan meghallják egy iPhone + jó minőségű fülhallgató használatával sem). Az Apple üzletpolitikája ebben az esetben érthető, hiszen ott az iTunes, amiből iszonyatos bevételeket generálnak. Aki akar, töltsön le onnan, egyébként kiba olcsón. Ja, hogy Mo-on nem elérhető? Pech, nekünk. Egyszer ez is meg lesz oldva, talán.
    - fullHD lejátszás: kijelzőn értelme nincs, TV-n annál inkább, bár nem tudom mennyit romlik a jel amíg eljut a TV-hez (jelen technikai, kábelezési és jelfeldolgozási lehetőségeket figyelembe véve), tehát mit élvezhetünk a fullHD minőségből.

Ja: nyert a Loki!!! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés