- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
amúgy jól értem, hogy az itthon függetlenként vett telefonokat vhol gyártó sor után függetlenítik és nem függetlenül gördül le? Tehát amit mondjuk megveszek a PartNeronál azt már valaki korábban kezelésbe vette?
(bocsi ha hülyeségeketkérdezek de eddig szinte csak windowsmobile-al foglalkoztam
)
-
1) Mostanra már minden hivatalos régióhoz kijöttek az 1.5-ök. A PartNero-nál vett gépen a német (EU) 1.1-es rendszer volt, de még aznap felkínálta (frankón a kérdezésem nélkül letöltve a háttérben...) az 1.5-ös frissítést. Onnantól egy OK és fenn is volt.
2) Igen, az UK/US verziókat a legkönnyebb, mert ekkor csak egy régebbi szoftvert kell feltelepíteni (ez egy triviális folyamat), beírni pár sort, és kész is. Az EU-s verzióhoz ez a módszer nem játszik, mivel a legelső verzióban is már javítva volt a rootolást elősegítő bug. Ekkor jön be a képbe a HTC Gold Card, tehát egy megfelelően preparált SD kártya, amiről a telefon szó nélkül felrakja az UK/US verziójú szoftvert is a telefonra, és onnantól lásd a bekezdés eleje. Én pont ezt tettem a telefonommal, köszöni szépen, jól megy. (EngineeringSPL + ramjet r5a szoftverrel). -
eami
veterán
Köszi szépen a részletes választ
Egyre nagyobb kedvem van váltani
Ha nem haragszol azért még kérdeznék:
1) Amúgy a hivatalos ROM updatek mennyire jellemzők? Gondolok arra pl. hogy megjelent az 1.5 verzió és azt HardSPL és rootolás nélkül is fel lehet rakni a készülékre?
2) rootolni szinte bármilyen készüléket lehet? Pl azt a verziót amit a PartNero GSMnél ajánlottál?Üdv,
eami -
Hajrá. Nem ismerem a Touch Pro-t, de az biztos, hogy az Android egy nagyon jó operációs rendszer, látványra és kezelhetőségre biztosan veri a gyári WM-et. (Mazochisták meg vadászhatják maguknak WM-re a csereprogramokat, én inkább veszek 1 ütős csomagot.)
Kérdezz-Felelek time.
1) A T-Mobile G1-eket csak T-Mobile logóval lehet kapni, ez talán nem akkora varázs. Létezik még egy pár variáns, pl. a kanadai Rogers, na az nem tudom hogy néz ki, de az nálunk nem is kapható.
2) Dev Phone-t úgy tudsz szerezni, hogy befizeted a "fejlesztői sarcot" a Google-nek, ez 25 dollár, majd megveszed tőlük az ADP1-et. Szerintem nem éri meg, mert a HardSPL vagy az EngineeringSPL felrakása után bármelyik (nálunk elérhető) G1 átalakítható ADP1-é. Mondjuk az tény, hogy jó ez a szürke szín.
3) Az 1.5-től kezdve elméletileg igen, gyakorlatban füles híján még nem próbáltam ki. De tervezek venni valami komolyabbat, amit együtt lehetne használni a G1-gyel és az iPod Touch-csal.
4) Csak akkor, ha root jogokat szereztél a gépen, de onnantól BT-n és Wifi-n is megy.
5) Vannak már rá kísérletek, mint pl. az AndNav2, ami offline cache-be le tud tölteni különböző térképeket, majd azt használja fel. Az útvonaltervezést sajnos online végzi (ez külföldön lehet para), de úgyis a térképek jelentik a forgalom legnagyobb részét.
6) Én a Part Nero GSM-nél vettem, a hardveraprón lévő hirdetéshez képest feltétlen előnye, hogy kevesebbe került, és miután felhívtam őket, egy óra múlva már a kezemben volt a telefon. A garanciakérdést nem tudom, szerintem a függetlenített telefonok nehezen gyári garanciásak alapjáraton is. Amúgy német variánst árulnak (EU firmware), gold carddal lehet átflashelni mondjuk US-re és utána rootolni. -
eami
veterán
Jelenleg van egy HTC Touch Pro-m és azon gondolkozom, hogy esetleg válok G1-re. Most gyűjtöm az infókat, hogy dönteni tudjak. Nem nagyon találtam olyan magyar fórumot ahol sokat foglalkoznának a témával. Természetesen ezt kivéve.
Kérdeznék is párat:
Csak t-mobile logoval ellátott példányokat lehet kapni? Dev Phone-t hogy lehet szerezni?
Stereo Bluetooth fülesek mennek vele? Internetet meg lehet osztani BT-n keresztül?Egyébként jelengleg egy fő dolog ami miatt tétovázok az pedig a navigáció hiánya. Bár idehaza googlemaps-t használok, de külföldön az rendkívül költséges lenne
-
eami
veterán
ROMot lehet már frissíteni erre a gépre vagy még mindig az alap van?
-
joey04
titán
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #105 üzenetére
Ne haragudj, de most személyeskedni fogok. Figyelmetlen vagy, nagyszájú és mindezt arroganciával próbálod palástolni!
"azt írtad, hogy egy jobb játék vagy alkalmazás 50-60 mega, most meg elismered, hogy a legtöbb játék (amikor az alkalmazások köztudottan a töredékét foglalják általában) 15-20 mega. most akkor ki beszélt hülyeségeket?"
Lehet nagyon fiatal vagy és nem tanultál szövegértést, de a legtöbb játék és a jobb játékok kifejezés között van némi különbség.
Pl. Asphalt4 94,5, Kroll 81,4, Spore 79,4, Hero of Sparta 79,7, Puzzle Quest 72,7 MB...
de itt most sorolhatnák vagy 100 játékot ami bőven nagyobb mint 50 mega.Szóval ismét te beszélsz hülyeséget.
"fél percig semmilyen játék nem tölt, a a legdurvább játékok szoktak 5-10 másodpercig legfeljebb"
No, WinMo-ra és Symbian-ra mekkora méretű játékok vannak? No azokat 5-10 másodpercig tölti, most gondolj bele azokba a méretekbe amiről én beszélek.....
"de 15/20MB/s-nél BIZTOSAN nem másolsz nagyobb sebességgel az iphone-odra adatot"
Légy szíves idézd be, hogy hol írtam olyat, hogy ez a telefon és bármilyen külső eszköz közötti sebesség. Én a készülék belső írás/olvasási sebességéről beszélek, ne keverd a kettőt, ha meg nehezen értelmezed az írott információt, akkor előbb olvasd át kétszer, mielőtt válaszolsz.
"és most nem is adatbázis szerverekről beszélünk, hanem egy darab adatbázisról egy telefonon. "
Lehetetlen figura vagy.
Még a végén megmagyarázod, hogy a lassabb hozzáférésű tár előnyösebb az adatbázis kezelésre és napi használatra"de csak nem bírtad ki, hogy ne gyere be ide is, és hord le az android-ot"
Ismét figyelmetlen vagy.
Senki nem szólta le az Android-ot, a G1-el, a Google cenzúrájával és a programválasztékkal kapcsolatban voltak észrevételeim, magáról a rendszerről nem írtam semmit, mert mint írod is, nem ismerem annyira (és amit tudok róla az alapján jó dolognak tartom)."a (soha)viszont(nem)látásra."
És a kisfiú duzzogva elvonul a szobájába
.....
-
joey04
titán
válasz
itt békesség volt, amíg nem voltál itt
ott a pont -
bendzso
senior tag
válasz
"a (soha)viszont(nem)látásra"
Ámen. -
asadasad22
őstag
azt írtad, hogy egy jobb játék vagy alkalmazás 50-60 mega, most meg elismered, hogy a legtöbb játék (amikor az alkalmazások köztudottan a töredékét foglalják általában) 15-20 mega. most akkor ki beszélt hülyeségeket? fél percig semmilyen játék nem tölt, a a legdurvább játékok szoktak 5-10 másodpercig legfeljebb, azt is csak inditás után, és ennek az időnek semmi köze nincs a memóriakártya sebességéhez, 20MB/s sebességgel gyakorlatilag bármilyen játékot vagy alkalmazást egy másodpercen belül fel tud másolni a kártyáról egy az egyben, ha csak a kártyán múlik. telefonról indítva is ugyanilyen gyorsan indulnak.
még nem próbáltam, de 15/20MB/s-nél BIZTOSAN nem másolsz nagyobb sebességgel az iphone-odra adatot, megint magabiztosan beszéled a kőkemény faszságot.
az adatbázisokhoz meg egy büdös halvány fingod nincsen, az eddig is látszott, de most rátettél még egy lapáttal. egy adatbázis szerver szerinted hány embert szolgál ki? egyet? majdnem. sokat, nagyon sokat. ezért kell nagyon gyors sebességű véletlen elérés az adatoknak. a tiszta adatátvitelre minimális erőforrás megy el ott is. fejlett algoritmusok másodpercek ezredei alatt találnak meg tetszőleges adatot sok GB-nyi/TB-nyi helyen. nagyon hülye vagy, ha úgy képzeled el, hogy brute force módszerrel elejétől a végéig végiscanneli a sok terabájtnyi adatállományt minden egyes keresés vagy szerverművelet. még szerencse, hogy nem te tervezted a google-t, különben aztán évtizedekig lehetne várni, amíg egy keresés lefut.
és most nem is adatbázis szerverekről beszélünk, hanem egy darab adatbázisról egy telefonon. erre ez fokozottan igaz. de nem értem, hogy miért nekem kéne ezt neked elmagyarázni. ráadásul ez az egész irreleváns onnantól kezdve, hogy mint mondtam - teló belső memóriája rohadtul nem gyorsabb (jelentősen biztosan nem) egy 15-20MB/s-es kártyánál.
és akkor ezekután te beszélsz a hozzáértésről. gratulálok.
és itt tényleg befejeztem. semmit nem értesz semmihez, amiről itt szó van. egy meghülyített iphonebuzeráns vagy, semmi több, egy szót sem érdemes pazarolni rád.
itt békesség volt, amíg nem voltál itt, de csak nem bírtad ki, hogy ne gyere be ide is, és hord le az android-ot, amiről szintén semmit nem tudsz, csak annyit, hogy nem apple, ezért szídni kell. tudod mit? tartsd meg a saját baromságaidat magadnak, vagy a iphone topicban, ott még talán megtűrik azokat is, akik ilyen baromságokat beszélnek. így lesz a legjobb mindenkinek. így is kár volt minden egyes billentyűleütésért. és mielőtt megint elkezdenéd koptatni a billentyűzetet, megnyugtatlak: nem fogok válaszolni, be se nézek ide többet, ezt a topicot is sikerült elbasznod a demagóg értelmetlen flameeléssel, gratulálok. húzhatsz mégegy strigulát a füzetedben, és ma is nyugodtan aludhatsz.
a (soha)viszont(nem)látásra. -
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #102 üzenetére
"Egy jobb alkalmazás 50-60 mega? ilyen faszságot pc-re kijelenteni is egetverés lenne, de ezt az iphone-al megtenni még ezen is túlmegy. "
Van 200 megás alkalmazás is iPhone-ra, a legtöbb játék 15-20 mega, de van sokkal nagyobb is. Jó lenne, ha olyasmiről nem mondanál véleményt amit még csak nem is láttál, nem is hallottál, de ezek szerint még csak nem is olvastál róla
"játékokra pedig direkt írtam, hogy memkártyára rakja az ember"
Azért olyan tetű lassúak az alkalmazásindítások WinMo és Symbian alatt, azért van, hogy akár fél percig is töltöget egy nagyobb játék.
"15-20 MB/s-nél egy teló belső memóriája nem gyorsabb"
Te már csak tudod, hisz a low cost memkártyás készülékedből indulsz ki
"most lehet, hogy újdonságot fogok mondani, de egy pár gigás térképadatbázisban egy program nem úgy talál meg egy keresett funkciót, hogy a teljes adatbázist az elejétől a végéig átböngészi a teljes sávszélességgel, "kicsikét" fejlettebb algoritmusok dolgoznak az ilyen progikban."
Gondolom a nagy adatbázis szerverekbe is csak poénból raknak Raid vinyókat, meg szép nagy gyorsító tárakat, mert az adatbázis kezeléshez nem kell gyors hozzáférésű háttértár.
Ritka nagy baromságokat tudsz összehordani...."egy darab elmozdult/elpiszkolodó/eloxidált (lol?) kártya esetéről nem hallottam még soha. "
Nem nagyon jársz fórumokban...
"semmiféle inkompatibilitási gond nincs. "
Hát persze, csak néhány gyártó kártyája nem megy bizonyos készülékekben, vagy ha igen, akkor olyan lassan, hogy akár billentyűzetről is gyorsabban beviszed azokat az adatokat
Megint olyasmiről írsz, amiről fingod sincs"kieső kártya? erre most inkább nem is mondanék semmit. aki szerint egy memóriakártya csak úgy kiesik, az vagy tudatosan egy segg, vagy soha életében nem látott még élőben ilyet."
Vagy olyan készüléket használ, aminek a kártyafoglalata a külvilág fele nyitott és vagy nekinyom valamit a zsebében, vagy kikopik a mechanizmus és kicsúszik belőle a kártya.
Nem egy esetről hallottam."a körömnyi átalakítot pedig tényleg nagyon keresgélheti, mivel a laptopban gyakorlatilag gyárilag benne van"
Na látod, megnézem, amint a laptopodba belepakolsz egy microSD kártyát
Csak legyen kéznél csipesz, meg csavarhúzó a kiszedéséhez."amikor valamivel érvelni próbálsz, szinte mindig kiderül, hogy valójában fingod nincs arról"
Ezt inkább rólad lehet elmondani. Akkora zöldségeket mondasz, hogy mire elolvasom kihajt a monitoron
"erre nincs se időm, se energiám, se idegem."
Se hozzáértésed...
-
brumesz
aktív tag
tök egyszerű: ha minden telefonba raknának 8-16GB gyors belső memóriát, az legalább 10-20k-val megdobná az árát ezeknek a telefonoknak, és mivel rengeteg embernek nincs szüksége ekkora tárhelyre, nem vennék meg egyszerűen
-
asadasad22
őstag
egy jobb alkalmazás 50-60 mega? ilyen faszságot pc-re kijelenteni is egetverés lenne, de ezt az iphone-al megtenni még ezen is túlmegy. játékokra pedig direkt írtam, hogy memkártyára rakja az ember, sebaj. és szó sincs nagyobb várakozási időkről, 15-20 MB/s-nél egy teló belső memóriája nem gyorsabb, sőt, átlagos esetben meg sem közelítik ezt az értéket, szóval folyamatosan hülyeséget beszélsz.
most lehet, hogy újdonságot fogok mondani, de egy pár gigás térképadatbázisban egy program nem úgy talál meg egy keresett funkciót, hogy a teljes adatbázist az elejétől a végéig átböngészi a teljes sávszélességgel, "kicsikét" fejlettebb algoritmusok dolgoznak az ilyen progikban.. de ha tényleg ennyi hozzáértésed van a témához, akkor minek szólalsz meg és csinálsz hülyét magadból?
a memóriakártya hibák pedig minimális mértékben fordulnak elő. egy darab elmozdult/elpiszkolodó/eloxidált (lol?) kártya esetéről nem hallottam még soha. inkompatibilitás? miről beszélünk? semmiféle inkompatibilitási gond nincs. legalábbis én még egy olyan esetről sem hallottam, hogy egy telefonra rá volt írva, hogy támogat egy kártyát, aztán mégsem támogatta volna. kieső kártya? erre most inkább nem is mondanék semmit. aki szerint egy memóriakártya csak úgy kiesik, az vagy tudatosan egy segg, vagy soha életében nem látott még élőben ilyet.
a körömnyi átalakítot pedig tényleg nagyon keresgélheti, mivel a laptopban gyakorlatilag gyárilag benne van
és részemről a téma lezárva, egyszerűen amikor valamivel érvelni próbálsz, szinte mindig kiderül, hogy valójában fingod nincs arról, amit szídsz, azt sem tudod miről beszélsz.
értelmesen lehet vitatkozni, így nem. erre nincs se időm, se energiám, se idegem. -
Napfénysüti
nagyúr
Ha a programokat a memóriakártyára telepítem akkor például egy hard resetnél nem vesznek el. Szerintem ezért is jó a kártya.
-
baliii
senior tag
hasznos az a memoriakártya, pl amikor elromlott a samsung d900asom szalagkábele, összecsukva gyorsan rámásoltam minden képet és videót a kártyára, majd anélkül eladtam alkatrésznek... szerinte ez elég hasznos dolog. csakhogy azóta nem tudom mibe betenni mert nincs microSD - SD adapter kártyám, de legalább megvannak
-
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #98 üzenetére
"az ilyen alkalmazások általában mind bőségesen elférnek a belső memóriában is, akkor is ha csak ~100 mega adatik meg."
Persze, mikor egy jobb játék, vagy komolyabb alkalmazás 50-60 mega, biztosan elegendő lenne
">90%-át jellemzően játékok/videók/zenék teszik ki, amikhez a 15-20MB-os sebesség biztosan több, mint elég."
Egy nagyobb játéknál már biztos kellemes lenne másodpercekig várni egy-egy pálya betöltődésére. Látom te leragadtál a gagyi 10-20 KB-os java játékoknál
De gondolom egy navigációs program pár gigás térképadatbázisának feldolgozásához is jól jönne némi plusz sebesség...
"a technológia hibája? hogy egy konkrét gyártó konkrét modelljében néhány konkrét helyzetnél nem úgy történnek a dolgok, mint minden más modell esetében?"
Szinte mindegyik gyártónál előfordulnak ilyen hibák, mert ez törvényszerű. Elmozduló kártya, elpiszkolódó, oxidáló érintkezők, esetleges inkompatibilitás, kieső-elvesző kártya stb. a szoftver-es problémák már csak hab a tortán.
"beépített memória esetén betehetne a táskájába egy szép kis usb kábelt"
Így meg keresgélheti a körömnyi átalakítót, ami jó esetben elkeveredik és máris a hajára kenheti a kártyáját.
Egy USB kábelt ha van esze akkor amúgy is belerak a notebook táskába, mert arról tudja tölteni a telefonját, ha nincs a közelben konnektor. -
asadasad22
őstag
rendszerszintű programot, ahol a sebesség alapvető kérdés, általában nyilván a telefonmemóriába telepít az ember, márcsak azért is, hogy mindig kéznél legyenek, az ilyen alkalmazások általában mind bőségesen elférnek a belső memóriában is, akkor is ha csak ~100 mega adatik meg. egy 8/16 gigás kártyán az adatok >90%-át jellemzően játékok/videók/zenék teszik ki, amikhez a 15-20MB-os sebesség biztosan több, mint elég. az a 60-80MB/s pedig valószínűleg több, mint baromság, a pc-s HDD-k/SSD-k sebessége stagnál ekörül a sebesség körül, az átlagos telefon egészen biztosan nem éri el a 15-20MB/s-et sem.
"Dehogynem, a technológia hibája."
a technológia hibája? hogy egy konkrét gyártó konkrét modelljében néhány konkrét helyzetnél nem úgy történnek a dolgok, mint minden más modell esetében? azon, hogy te tervezted a memóriakártyát mint olyat, már meg sem lepődök, de ez már kicsit sok. most vagy viccelsz, vagy nem csak tetteted, hogy hülye vagy"vagyis, ha a készülékben lett volna belső 8-16 GB, akkor az életben nem vettek volna plusz kártyát."
kivéve ha mégis. konkrét példa: az egyik ilyen ismerősöm nemrég vett laptopot, beépített kártyaolvasó alap dolog benne. mondanom sem kell, hogy hogyan és milyen sebességgel tud adatot cserélni a telója és a laptop között. beépített memória esetén betehetne a táskájába egy szép kis usb kábelt, ami gondolom milyen jól hangozhat neked, akinek egy plusz kártyaolvasó hordozása is extrém körülménynek számított.
szerintem itt más nem lát át mást, mint amiről beszélsz -
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #96 üzenetére
"nem létezik olyan alkalmazás telefonra, aminek ilyen adatátviteli sebesség ne lenne bőségesen elég, így aztán megint csak hülyeséget zagyválsz."
Te beszélsz hülyeségeket, de mindegy.
Az átlagos belső memóriák 60/80 MB/s-el dolgoznak, a memóriakártya sebessége durván elmarad ettől (hasonló flash memóriákon alapulnak az SSD-k is)."nem létezik olyan alkalmazás telefonra, aminek ilyen adatátviteli sebesség ne lenne bőségesen elég,"
Bármely program elindításánál már zavaró, ha nem azonnal ugrik elő. De ha több alkalmazás használja a tárat, akkor ez a lassúság már nagyon zavaróvá is válhat.
"igen? te tervezted a memóriakártyát, és ezek voltak az alapelvek?"
Ezek köztudott tények, az, hogy te mást álmodsz mögé, az a te problémád
"egyéni típushibákat pedig lehet emlegetni, de ez minden, csak nem a memóriakártya hibája."
Dehogynem, a technológia hibája.
" iphone-ból meg volt olyan töltő, ami szétégette a fél telefont. "
Olvass egy picit utána. A srác szeretett volna egy új készüléket az összekarcolt helyett és öngyújtóval megégette a csatlakozót, majd elment panaszkodni. Kár, hogy lebukott
"a memóriakártyákat használó kisebbség pedig annyira nem kisebbség, mint te azt hiszed"
NEM!
A memóriakártyát cserélgető userek a kisebbség, nem ártana ha nem csak olvasnál, hanem értelmeznéd is, amit írok"a mai (közép-alsókategóriás telókat is belevéve) telóknak legalább a fele rendelkezik ilyen foglalattal"
Jellemzően az olcsó készülékeket hozod te is fel, amiből kispórolják a gyorsabb és jóval drágább belső memóriát.
"a nem kifejezetten techbuzi környezetemben is azt tapasztalatom, hogy az, hogy valakinek a telójában 1-2 gigás kártya van, ma már abszolút elterjedt dolog, és azok az 1-2 gigás kártyák többnyire utólagosan lettek megvéve a telefonhoz, vagyis az embereknek igényük van rá."
Ismét nekem adsz igazat.
A te ismerőseid többsége is 1-2 gigás kártyát használ, amit nem cserélget, és ezeket többnyire utólag vásárolták, vagyis, ha a készülékben lett volna belső 8-16 GB, akkor az életben nem vettek volna plusz kártyát."vagyis az embereknek igényük van rá."
Ami igényt az támasztja, hogy az olcsó készülékekben van 64-128 mega belső memória ami semmire nem elég, így helyből venni kell hozzá kártyát. Ha ott lenne benne a 8-16 GB, akkor ezek az emberek soha nem vennének pluszban memóriakártyát hozzá.
Gyakorlatilag leírtad azt amit én, csak egyszerűen nem látod át, hogy miről is beszélsz
-
asadasad22
őstag
jah, lassabb. 15-20MByte/s a Sandisk microsd-m olvasási/írási/másolási sebessége. nem létezik olyan beépített memóriás telefon, amire ennél gyorsabban tudsz másolni, és nem létezik olyan alkalmazás telefonra, aminek ilyen adatátviteli sebesség ne lenne bőségesen elég, így aztán megint csak hülyeséget zagyválsz.
"A memóriakártya két okból került a készülékekbe:[...]"
igen? te tervezted a memóriakártyát, és ezek voltak az alapelvek? aligha. ez megintcsak olyan dolog, amit mint nagy igazság próbálsz bebeszélni, közben nem több a te kis egyéni véleményednél, ami szemmelláthatóan nem sok mindenkit érdekel itt. egészen más okokból is kerültek memóriakártyák a telókba, mint amiről te beszélsz.
egyéni típushibákat pedig lehet emlegetni, de ez minden, csak nem a memóriakártya hibája. iphone-ból meg volt olyan töltő, ami szétégette a fél telefont. vicces is lenne, ha ez alapján ítélné meg mindenki.
a memóriakártyákat használó kisebbség pedig annyira nem kisebbség, mint te azt hiszed, a mai (közép-alsókategóriás telókat is belevéve) telóknak legalább a fele rendelkezik ilyen foglalattal, és a nem kifejezetten techbuzi környezetemben is azt tapasztalatom, hogy az, hogy valakinek a telójában 1-2 gigás kártya van, ma már abszolút elterjedt dolog, és azok az 1-2 gigás kártyák többnyire utólagosan lettek megvéve a telefonhoz, vagyis az embereknek igényük van rá. nekem is igényem van rá. ha mostanában vennék telefont, elvből nem vennék olyat, amiben nincs microsd, kizáró tényező. pont manapság, amikor már tényleg az alaptulajdonságai közé tartozik egy 15ezres telefonnak is, a legnagyobb baromság egy ilyen funkciót kihagyni egy telefonból, szerintem simán benne van az 5 legfontosabb dologban, amit egy telefonnak tudnia kell. nagyjából olyan, mint egy okostelefon copy-paste vagy multitasking nélkül, vagy zenelejátszó dedikált hangerőállító gombok nélkül -
joey04
titán
Egyébként olyan egyszerű dolgok senkinek sem jutnak eszébe, hogy nem minden adat lehet meg PC-n amit a telefonon tárolunk? És ha tönkremegy a készülék? Pápá az adatoknak is. Míg ha kártyán, kiveszem és legalább megmarad szinte mindenem. Nem mindenki akar(és nem is mindig lehetséges) naponta szinkronizálni a géppel, mielőtt ezt a hülyeséget kellene példaként hallgatnom. N82-n is a belső memória szinte üres volt, csak pár program ment oda (azoknak a telepítője egyébként is megvolt gépen) és mindent kártyára mentettem.
Na most már elég példa lett felhozva a memóriakártya létjogosultsága mellett, szerintem kár tovább vitázni, hagyjátok! -
törölt tag
nem azért mondom, de a PC-kben a mai napig szokott lenni paralell port
amúgy még mindig figyelmen kívül hagytad azt, amit már 2-szer is leírtam, hogy ezért kell beépített tárhely is és memóriakártya is, mert akkor tudsz másolgatni egy másik eszköz kártyájáról. amúgy meg ha csak simán meg akarod nézni a fényképezőn levő képeket egy 3,5"-os érintőképernyőn, akkor fogod a pár gigás kártyát, átpakolod a telefonba, és jé, megnézed. ez pedig mondjuk 10 másodperces művelet, tehát egy 4GB-os kártyával akár 400MB6sec adatátviteli sebességet jelent. méghogy lassú
amúgy ha már úgyis mindegy a topiknak, reagálok egy régebbi bejegyzésedre: nem zavar, hogy BT-n feltörhető lenne a telefon, hiszen úgyis kikapcsolva tartom, csak addig kapcsolom be, ha éppen küldök valakinek valamit. ez igaz a wifire is, az is általában ki van kapcsolva. nem is értem az olyanokat, akik csak úgy folyton bekapcsolt wifivel/BT-vel rohangálnak, feleslegesen merítik az akksit.
-
Ulkesh
őstag
"Ha egyszer egy iGO-t a diamond kivételével szinte csak memória kártyán kapsz meg"
Nem a technológia fog alkalmazkodni egy szoftverhez, hanem fordítva.
Minél több gyártó kezd el nagyobb belső memóriával készüléket gyártani (akár a memóriakártyás megoldás megtartásával is), annál nagyobb lesz a nyomás, hogy készüljön el az iGO hivatalosan is belső memóriára telepíthető változata.
Egyszerűen kicsit lassan reagálnak az iGO-sok (elég ha pl. a nagyobb felbontású készülékek támogatatlanságára gondolsz)."Nem bírod felfogni, hogy hiaba van vagy lehetne 16GB-os telefonunk/pda-nk is akár, ha egyszer 2db hordozható eszközben legyen az telefon-pda-fényképező-mp3 lejátszó vagy akármi, még nem áll rendelkezésre semmi más gyors adatkapcsolat amit minden eszköz támogatna..."
Ha jól fordítottam le ezt a zagyvaságot, akkor arra akarsz utalni, hogy két mobil eszköz között a memóriakártya lenne a gyors adatcsere megoldása.
Nos nem az. Nem sok mobilt tudsz mondani, ami két memóriakártyát kezelne, ha meg az egyiket kivetted és berakod a másikat akkor mire másolsz? A pár száz megás belső memóriába nem nagyon.
Két mobil eszköz között ma még a leggyorsabb adatkapcsolat egy közbeiktatott számítógép."Nem mindenki átlag user, ergo sokan nem is az átlag usereknek készült termékeket keresik.=>Ezért nem csak átlagfelhasználoknak terveznek telefont..."
Te nem vagy képben.
Egyetlen gyártó sem tervez geek-eknek, csupán rosszul mérik fel az igényeket és ez kedvez a hardcore felhasználóknak, viszont rossz a gyártónak.
Senki nem fog pénzt, energiát beleölni egy készülékbe, ami igazából csak pár ezer felhasználó számára ideális eszköz.
A WinMo-val ezt a leckét a MS most tanulja, talán a 7-es verzió már az átlagember számára is használható lesz"Egy szó, mint száz, egy okostelefonban/pda-ban igenis legyen memóriakártya, mert aki kihasználná ténylegesen a képességeit(vagyis aki miatt létezik eredetileg a termék), annak valószínüleg tényleg szüksége lesz rá."
Oké, de akkor legyen benne IRDA is, meg a PC-kben floppy, parallel port, ISA kártyahely stb., mert biztos van egy szűk réteg akik még használnák
-
G4ng3r
tag
Hétköznapi, sok embert érintő példa:
Ha egyszer egy iGO-t a diamond kivételével szinte csak memória kártyán kapsz meg,( ami jó dolog, mert így könnyen cserélhetők a különböző verziói is a készülék csere/hordozgatás nélkül), és szükséged van rá (óóó nem neked, tudjuk neked semmi olyanra nincs szükséged, mint itt minden 2embernek...) úgyanúgy mint nagyon sok ezer iGO felhasználónak, ennek tükrében át is értelmezhezted az iménti kommentedet...
Nem bírod felfogni, hogy hiaba van vagy lehetne 16GB-os telefonunk/pda-nk is akár, ha egyszer 2db hordozható eszközben legyen az telefon-pda-fényképező-mp3 lejátszó vagy akármi, még nem áll rendelkezésre semmi más gyors adatkapcsolat amit minden eszköz támogatna... Egyes gyártók még az extra lassú bluetoothon való fájl küldéssél is spórolnak...
Egy egyszerű memórikártyával ez a próbléma könnyen, egyszerűen,gyorsan át is hidalható..."Ez az általatok erőltetett gondolatmenet juttat jó pár gyártót nehéz helyzetbe, mert feature listákat gyárt keveseknek, ahelyett, hogy használható eszközt gyártana sokaknak."
Ez a mondat világított rá, hogy nincs szükség több kommentre, és felesleges a tieidre akármilyen reakció, mert nem nagyon vagy képben és ezen mi nem változtathatunk...
Nem mindenki átlag user, ergo sokan nem is az átlag usereknek készült termékeket keresik.=>Ezért nem csak átlagfelhasználoknak terveznek telefont...
Egy pda-telefont sem vesz meg mindenki, aki csak telefonálna vele, csak újabban rájöttek a gyártók, hogy a sok tájokozatlan embert nem nehéz "becsapni" a reklámokkal, és máris veszik azokat a termékeket, amiket előtte csak üzletemberek és geekek vettek.
Egy szó, mint száz, egy okostelefonban/pda-ban igenis legyen memóriakártya, mert aki kihasználná ténylegesen a képességeit(vagyis aki miatt létezik eredetileg a termék), annak valószínüleg tényleg szüksége lesz rá. Ha ez neked nem tetszik, nem kell reklamálni, vagy azt gondolni hogy neked terveznek minden eszközt... -
Ulkesh
őstag
válasz
asadasad22 #77 üzenetére
"ha nem nyúlsz hozzá a kártyához, akkor nagyjából az összes hátrányként felsorolt dolog semmisnek tekinthető"
Ja, ha nem nyúlsz hozzá és az asztalon tárolod, akkor az sem zavaró, hogy lényegesen lassabb
"nem azért, mert nem lenne rá szükség, hanem sokkal inkább azért, mert leváltotta fejlettebb technológia"
A memóriakártya két okból került a készülékekbe:
- kártyaolvasóval gyorsabban lehetett rá másolni, mert a készülékbe épített elektronikán spóroltak a gyártók
- lényegesen olcsóbb megoldás volt, mint a gyors belső memóriából nagyobbat beépíteniMára már mindkét ok a múlté.
A többi érvként felhozott indok már írtam, hogy kissé erőltetett. Biztos van olyan ember, aki 2-3 16 GB-os kártyával szaladgál, mert nem fér el egy telefonon ennyi tárterületen, de nem hinném, hogy túl sok lenne belőlük. Elhiszem, hogy az ide író emberek kihasználják ezt a lehetőséget, mert jóval sokrétűbben használnak egy eszközt, mint a legtöbb vásárló.
De könyörgöm nem expert userből van több. Ez az általatok erőltetett gondolatmenet juttat jó pár gyártót nehéz helyzetbe, mert feature listákat gyárt keveseknek, ahelyett, hogy használható eszközt gyártana sokaknak."hátránya biztosan semmi nem származik belőle"
Gondolom nem használtál még HTC készüléket, pár típusnál (pl. Trinity) megjelenéskor hiba volt, hogy elfelejtette a memóriakártyát menet közben (kihúz-bedug után ment egy darabig ismét), vagy másik kedves hiba mikor elcseszte az írást és ment kukába a teljes tartalma.
Az szintén nem hátrány szerinted, hogy lényegesen lassabban ír és olvas róla, így ha alkalmazást telepítesz rá, akkor többet kell várnod annak az indítására.Szóval az, hogy nincs hátránya az barokkos túlzás.
Tetszik, hogy néhányan vesznek 2-4 GB-os kártyát és cserélgetik a média, vagy navigáció függvényében és fennen hirdetik, hogy ez mennyire nagyszerű, csak arra nem gondolnak, hogy 16 GB tárterületnél fel sem merülne ennek a csereberének a szüksége.
-
brumesz
aktív tag
rendben, akkor ha lekerült címlapról a mostani és még meglesz a teló akkor megpróbálkozok majd valamivel
-
brumesz
aktív tag
bendzso: privát ment
Karma: elég válogatós vagyok...ha tökéletesnek is ítélek egy telefont, akkor is max 1-2 hónap amíg nálam van. hát most ez nem volt nálam addigvan helyette lg km900. igaz, azt is tesztelték Bog-ék, de írhatok róla valamit, ha érdekel valakit
amúgy bármi kérdés van még a telefonnal kapcsolatban, szívesen válaszolok
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Napfénysüti #82 üzenetére
Nem semmi
A topik tovább bírja mint a telcsi?
-
joey04
titán
válasz
asadasad22 #77 üzenetére
jaj de buta vagy!
Majd ő megmondja, hogy mire van neked szükséged, és mit hogyan használj! -
brumesz
aktív tag
bendzso: csak az első kb 5 percben volt zavaró a dudor, utána megszoktam és már semmi gond nem volt vele
szerintem már nem fogok cikket írni a progikról, mert nincs már meg a telefon
annak ellenér hogy okos, meg tetszik az oprendszer, mégis csak nagynak, nehéznek és órmótlannak találtam kicsit, illetve nekem a qwerty/z-re sincs szükségem. leginkább zenét hallgatok a mobiljaimon meg netezek(már a telefonáláson kívül)
Ulkesh: alaphelyzetben csak a beépített memóriába lehet az alkalmazásokat menteni, de "főzött" rommal(bár nemtudom itt ez a kifejezés mennyire helytálló) lehetséges kártyára menteni. az általad vázolt esetben egyszerűen kidob egy hibaüzenetet, hogy az alkalmazás megállt, és hogy be kell zárni. van egy kis gomb, "force close" rányomsz és megy minden tovább(csak a progi nem...
)
-
asadasad22
őstag
"A szóban forgó memóriakártyás megoldásnak több a hátránya (lassú, előforduló mechanikai hibák az csatlakozónál, kontakt hiba lehetősége használat közben, könnyen elhagyható stb.), míg az előnye mindössze annyi, hogy cserélhető, ami a mai gyorsabb eszköz-gép kapcsolat miatt egy mobil eszközben értelmét veszti."
ha nem nyúlsz hozzá a kártyához, akkor nagyjából az összes hátrányként felsorolt dolog semmisnek tekinthető, ellenben cserélhető marad. pc-n már nincs floppy. miért? nem azért, mert nem lenne rá szükség, hanem sokkal inkább azért, mert leváltotta fejlettebb technológia: főleg a pendrive. a microsd-t is valami biztos leváltja majd előbb-utóbb. de amit te leváltásnak mondasz, az nem leváltás, mert az iphone a microsd helyébe nem kínál semmilyen technológiát. itt nem leváltásról van szó, mint a floppy esetében, hanem értelmetlen hanyagolásáról egy remek technológiának, amit ha nem is használ ki az ember, hátránya biztosan semmi nem származik belőle. ez biztosan nem a töbsség akarata, aki már előnyként beszél egy sokak által használt technológia elhagyásáról úgy, hogy helyette semmilyen új alternatívát sem adnak, annak valószínűleg csak az agyára ment az apple marketingje.
kb olyan az érvelésed, mintha amellett érvelnél, hogy miért nincs leragasztva az összes számítógép háza, és miért lehet lehet kicserélni benne a vinyót, vagy miért lehet hozzá külső tárhelyet csatlakoztatni. röhej. -
Ulkesh
őstag
"nem tudja felfogni, hogy van más nézőpont is a dolgokról, mint amit ő gondol, tehát nem érdemes vele tovább folytatni a vitát."
Nem érted a lényeget
Persze, hogy van több nézőpont. A bökkenő az, ha olyasmin akadnak fel egyesek és próbálnak hibának beállítani ami csupán a kisebbséget érinti.
Itt úgy állítják be ezt a dolgot, mintha mindenkit érintő eget verő hiányosság lenne, pedig a vásárlók elenyésző kisebbségét érinti. Nem értik meg, hogy ők vannak kevesebben és a gyártók egyre inkább nem az ők igényeiket veszik alapul, hanem a többségét.
Ha nem így lenne, akkor pl. az asztali gépekben még mindig lenne floppy és parallel port, ezeket is nagyon hiányolja egy kisebb réteg, de a többséget már nem érdekli, mert már mások az igényei. A szóban forgó memóriakártyás megoldásnak több a hátránya (lassú, előforduló mechanikai hibák az csatlakozónál, kontakt hiba lehetősége használat közben, könnyen elhagyható stb.), míg az előnye mindössze annyi, hogy cserélhető, ami a mai gyorsabb eszköz-gép kapcsolat miatt egy mobil eszközben értelmét veszti. Régen is első sorban azért volt fontos, mert kártyaolvasón keresztül gyorsabban lehetett rámásolni, ma már ez nem igaz. Az egymás közötti adat-csere meg eléggé erőltetett indok, ami egyrészt a gyártók számára éppen kiküszöbölendő dolog, másrészt talán a felhasználók 2-3%-át érinti."Sokkal szívesebben olvasnám a telfonhoz kapcsolódó dolgokat"
Én is, de ha egyszer nincs erről hozzászólás, mert mindenki ezen lovagol?
Egyébként én is kérdeztem ezzel kapcsolatban, hogy miként kezeli le a kártya kivételét, ha azon alkalmazások vannak és esetleg futnak is.A programokról írás engem is érdekelne, akár úgy is, hogy linkek lennének bemutató oldalakra.
-
bendzso
senior tag
lol b@zmeg te aztán jó nagy szájhős vagy, nem gondolod, hogy ez már sok egy kicsit? Sokkal szívesebben olvasnám a telfonhoz kapcsolódó dolgokat, ahelyett, hogy te és a többiek hülyéskedéseit olvassam.
Többieknek: Ulkesh fórumtársunk sajnos nem tudja felfogni, hogy van más nézőpont is a dolgokról, mint amit ő gondol, tehát nem érdemes vele tovább folytatni a vitát.
Nem zavaró a qwertz-n való írásnál a dudor bal jobb oldalon(amin vannak a híváskezelő billek stb)? Nem akarsz egy pár progiról cikket írni? Mert az is érdekelne, mert még a végén veszek egyet.
Mert amellett, hogy okos, szerintem jól is néz ki. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #71 üzenetére
"jelenleg a cloud csak arra lenne jó, hogy a központi ellenőrzést segítse "
Ahhoz nem kell felhő, ha valamire kíváncsiak már most is könnyedén megtudhatják.
(A mai modern telefonokat egy kis szakértelemmel bárki feltöri, elég egy bekapcsolt BT és a hatókörön belül tartózkodás. Ami miatt nem nagyon van rá példa az az, hogy per pillanat nem sok mindent lehet lenyúlni. Ez majd akkor lesz érdekesebb, ha a mobil bank szolgáltatások, mobillal fizetéses megoldások elterjednek.)"amúgy ha ekkora tévedhetetlen jóstehetség vagy, akkor a lottószámokat mondjad "
Azt csak évente egyszer szoktam megtudni, akkor sem teljesen pontosan.
Mit gondolsz, miből van nekem Mac Pro-m? ;) -
törölt tag
hát nem is tudom... jelenleg a cloud csak arra lenne jó, hogy a központi ellenőrzést segítse (például szerzői jogok, de erre most nem akarok ebben a topicban kitérni bővebben). másrészt meg mire feltol az ember pár száz gigát egy online tárhelyre, az eltart egy ideig. még gigabites kapcsolattal, pedig olyan elérés még nem sok helyen van, nemhogy háztartásokban. erre még szerintem jópár évet kell várni. (de én akkor sem szívesen dobom be a személyes adataimat a "közösbe")
amúgy ha ekkora tévedhetetlen jóstehetség vagy, akkor a lottószámokat mondjad inkább, ahelyett, hogy itt fárasztanád a népet
-
Ulkesh
őstag
"Én például hetente többször cserélem a memóriakártyát a pda-mban. Az egyiken van a navigáció, a másikon zenék, filmek"
És ezek mekkora kapacitású kártyák? 16-32 GB?
Ja, hogy nem. Akkor a kettőt együtt nem váltaná ki mindenestől egy jóval nagyobb belső tár?
-----
shratan:
"nézd, ha már ki akarják lassan váltani az asztali gépeket, kakor illik egy kártyaolvasót is beletenni, nem?"
Asztali gépben nem nagyon van kártyaolvasó, max. ha veszel hozzá usb-st.
A fejlődés az, hogy az adataid a neten vannak és gyakorlatilag bárhonnan, bármivel hozzáférhetsz (ilyen pl. a DropBox, Evernote), minek vacakolni kártyákkal, ha bárkivel meg tudom két klikkel osztani az információt, vagy adatot?------
joey:
Én még emlékszem, amikor a hozzád hasonlók ugyanilyen vehemensen védték a floppy-t
Az idő ott is engem igazolt...
-
joey04
titán
1.: ha sima bővítésről beszélünk, fent leírtam nekem pl miért kellett, miért volt jó a bővíthetőség
2.: ha több kártya használata a kérdés, arra is hoztak példát előttem.
3.: még mindig a hozzáállással van a baj. Ne kelljen már bizonyítékot felhozni, ez nem egy tárgyalás, ha valakinek ez a kényelmesebb, jobb megoldás ne kelljen megindokolni, hanem mert csak. Éppen ezért el kell fogadnod ezt az érvet is: táskámban magamnál hordom a fél irodát meséket hanyagoljukja és mielőtt bármelyik példára írnál, hogy te ezt hogyan oldanád meg kártya nélkül, vagy veled ez miért nem történhet meg, vedd figyelembe, hogy az valakinek így volt jobb és kész/ez a helyzet állt elő. Ha ezek után nem érted meg, hogy miért van baj az általánosítással, miszerint nincs értelme valaminek egyáltalán(tehát nem arról van szó, hogy neked jobb-e, hanem hogy bárkinek jobb-e), fölösleges a vita is(no és nem sok köze van eredeti témához sem). Főleg miután több ember is mondja, hogy márpedig fontos neki. Ha nem érted meg, akkor értetlen ember vagy.
-
törölt tag
nézd, ha már ki akarják lassan váltani az asztali gépeket, kakor illik egy kártyaolvasót is beletenni, nem?
amúgy ott írtam, hogy az úgy az igazi, ha van beépített memória is, és bővíthetőség is. tehát mondjuk (most gonosz példát fogok hozni, mert amúgy ez a telefon nekem nem tetszik) ahogy az N97-ben meg van oldva.én hordok táskát. kivéve ha kocsmába megyek, de ott úgyse lenne mibe dugni egy usb kábelt vagy kártyaolvasót.
egyébként ha már a fájlküldés nem támogatott annyira vezetéknélküli hálózatokon, akkor legalább így meg lehetne oldani (tehát még egyszer gy.k.: kártyacsere, belső memóriába másol)a bűnözők meg nem hiszem, hogy a családi fotóimra, zenéimre vagy filmjeimre izgulnának. aminek adatértéke van (névjegyzék, emailek, üzenetek, stb), az meg így is rajta szokott lenni a telefonon. különben meg amúgy is a nem céltudatos tolvajok magáért a készülékért lopnak, nem adatokért.
amúgy köszi a tippet, majd elgondolkodok rajta, hogy vegyek-e pár 32 gigás kártyát
-
G4ng3r
tag
"...van némi rálátásom a dologra."- hát akkor csodálom, hogy tudsz ennyi csacskaságot összehordani...
Én például hetente többször cserélem a memóriakártyát a pda-mban. Az egyiken van a navigáció, a másikon zenék, filmek, és egyéb adatok amik nem férnek a fő memóriába, és van ami akkor kell ha nem akarok laptopot, pendriveot vinni valahová, és mégis gyorsabban "mozgatnám" az adatokat 2 pda vagy pda és egy másik laptop közt. (és igen ott van a pénztárcámban egy adapter is mivel szinte semmi helyet nem foglal...)
Ha most úgy gondolkéznék mint te, akkor minden nem bővíthető memóriás telefon/smart/pda felesleges lenne, mivel nekem nem arra van szükségem, és habzó szájjal osztanám az észt a fórumon, hogy olyat minek terveznek/gyártanak/vesznek mert az senkinek sem jó akit ismerek.
Már lassan kezdem azt gondolni, hogy csak szivatni akarsz bennünket ezzel... -
Ulkesh
őstag
"nekem meg teljesen más a tapasztalatom mint neked. "
Rendben, leírtam a saját tapasztalatom. Várnám a tiedet, mikor, miért volt szükséges a telefonodban memóriakártyát cserélned? Mikor csináltál ilyet utoljára?
Lehetőleg valós, életszerű indokot és leírást várnék (a táskámban magamnál hordom a fél irodát meséket hanyagoljuk).Tényleg érdekel, mert még nem találkoztam olyannal, akinek ez nem csak mondvacsinált igénye lett volna.
---
Az is érdekel, hogy a G1 hogy viselkedik, ha kiveszik a kártyát belőle, amin programok vannak (amik esetleg futnak is).
-
joey04
titán
nekem meg teljesen más a tapasztalatom mint neked. továbbra sem értem miért általánosítasz miért nem fogadsz el más véleményt. kit érdekel mit tapasztalsz? attól még általánosítani nem korrekt dolog. te is sok olyat írsz amit értetlenkedve olvasok mégis megértem hogy más a véleményed. nem tudom ez miért érthetetlen számodra de ha neked jó...
minden érved az, hogy nekem nem kell ilyet nem használok stb ld.: táskám sincs. és?? nem is arról akar meggyőzni téged, hogy te is így használd, hanem azt értsd meg, hogy másnak másra van szüksége. ez ellen nem érv, hogy te nem úgy használod az meg teljesen érdektelen, hogy mit tapasztalsz a környezetben. aki kinyilatkozza, hogy neki kell a kártya az nem a te ismerettségi körödben van innentől kezdve értelmetlen az ismerőseid és saját szokásaidat felhozni.
-
Ulkesh
őstag
"te miért nem tudod felfogni, hogy mások máshogy élnek mint te, máshogy használják a technikát, ezért mások az igényeik?"
Nekem tök mindegy, hogy ki, miként használja, csak van némi rálátásom a dologra.
Itt mindenki a cserélhető SD kártyára esküszik, de érdekes mód, ha a gyártó nem ad eleve nagyobb kártyát a készülékhez, akkor a vásárlók zöme 1-2 GB-os kártyát vásárol és az életben nem cseréli.
Én személy szerint több mint száz készüléket használtam már, de soha nem cserélgettem a memóriakártyát. Vásárláskor vettem egy megfelelő méretűt, amit később a készülékkel el is adtam.
Ismeretségi körömben szinte mindenki smart készüléket használ, de egyet sem tudnék mondani, aki a telefonjában memóriakártyát cserélgetne.----
sheratan:
"de két telefon közt miért ne lehetne így adatot cserélni? egyikből ki a kártyát, a másikba be."
Értem, nálad már felmerülne ilyenkor egy második kártyafoglalat igénye is, hisz ha kicseréled a készülékben a kártyát, akkor mire másolsz? Ezeknek a készülékeknek a belső tárolójuk pár száz mega, oda nem nagyon tudsz
"elfér a táskámban. de miért is nehezebb ezt, mint egy usb kábelt hordani?"
Táskát sem hordok
"amúgy 1TB memória telefonban akkor lenne jó, ha az ilyen kis mobil gépek felnőnének"
Erről, ha jól emlékszem én is írtam valamelyik topicban.
Szerintem is ez a jövő, a mobil és desktop készülékek teljesítménye egy idő után össze fog érni. Onnantól felesleges lesz több eszközt vásárolni, ha egy hordozható eszközzel megoldható.
Egyébként már van egy távolról hasonló megoldás, ez a Modu.
Van egy központ egység, amit különféle hordozóba csúsztatva mobiltelefonként, játékkonzolként, GPS-ként stb. működik."így az összes adatod ott lehet nálad, bármikor bárhol. "
Ez a bűnözők dolgát jelentősen megkönnyítené
"most mondjam azt, hogy nekem 90 giga körül van a zenegyűjteményem? "
3 db 32 GB-os SD-kártyán elfér (bár picit drága megoldás lenne)
-
brumesz
aktív tag
amúgy azon filóztam, hogy a memóriakártyáknál árban miért van ilyen hatalmas szakadék. most vettem 8gigás, class4 microsd-t 2600ft-ért, 16gigásat meg csak 10k fölött láttam
-
törölt tag
nem tudom, majd utánanézek, de szerintem az én gépemben nincs semmilyen beépíŧett flash. buffer van, ami pér képre elég, és ez nem a kártya lassúsága miatt kell tudtommal, hanem a képfeldolgozás lassúsága miatt, hogy itt "álljanak sorban" az érzékelőről kinyert adathalmazok.
de két telefon közt miért ne lehetne így adatot cserélni? egyikből ki a kártyát, a másikba be. az a legjobb, ha van beépített memória is (1-2GB) és bővíthetőség is. egyébként igen, hordok magammal egy usb-s kártyaolvasót, microsd adapterrel, elfér a táskámban. de miért is nehezebb ezt, mint egy usb kábelt hordani? (ami mellesleg szintén van a táskámban, bár a mostani telefonomhoz nem jó, mert az microusb-s)
mondjuk én nem azt mondom, hogy ne lenne elég pár giga egy ilyen eszközbe. az mp3 lejátszóm 8 gigás, és ugyan tele van, de csak azért, hogy legyen út közben választék. amíg 512MB-os volt, addig azon is elfértem, csak át kellett gondolni mit akarok hallgatni, mert néhány album fért csak rá.
amúgy 1TB memória telefonban akkor lenne jó, ha az ilyen kis mobil gépek felnőnének addig, hogy egy otthoni számítógépet teljesítményben ki tudnak váltani (lassan a tegra meg hasonló procikkal el is jutunk addig). ilyenkor nem kéne egy nagy asztali gép, de még egy kis doboz sem, hanem csak egy dokkoló a telefonnak, amivel rákötöd a monitorra, billentyűzetre, egérre (webkamera ugye ott figyel a telóban
). így az összes adatod ott lehet nálad, bármikor bárhol. szerintem ez nem egy rossz dolog, el tudnék képzelni ilyen jövőt. technikailag pedig 1-2 éven belül megvalósítható lesz. ráadásul egy android vagy (mobil?)osx van olyan szinten, hogy egy otthoni rendszert kiszolgáljon.
asadasad22: most mondjam azt, hogy nekem 90 giga körül van a zenegyűjteményem?
és még közel sincs meg minden, amit szeretnék...
-
Mystic
tag
Tetszett az írás!
Megfelelő választásnak tűnik minden téren, szerintem a külső sem ronda, inkább elfogadhatónak mondanám. Ami pedig a 8 GB memóriát illeti: ez teljesen egyénre szabott, aki igazán kihasználja a tudását annak nyilván nem lesz elég, de alapból elég.
Az oprendszer miatt mindenképp megfontolandó alternatíva. -
Szép leírás..
-
törölt tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Nah igen!
Első körben, nekem nagyon teszett a cikk, megrögzött iPhone-os vagyok, de külön teszett hogy nem csak az erősségeit írtad hogy ebben is jobb abban is jobb hanem a gyengéit is.
Talán a mi oldalunkról is több ilyen cikk kéne, és nam tartanának sokan elitista bunkónak.Ha egyszer a kezeim közé kaparintok egy G1-t szerintem énis megtapicskolom, csak ne lenne ilyen csúnya
-
joey04
titán
te miért nem tudod felfogni, hogy mások máshogy élnek mint te, máshogy használják a technikát, ezért mások az igényeik? Jó neked nem kell, felfogtuk. De ne próbáld már meg általános nézetként beállítani azt, hogy nem kell kártyás bővítés...
a 16 gigára: pont az iphone az, amiben a nagyobb tárhelyet is simán kihasználnám. -
asadasad22
őstag
bocsi, de az iphone-t nem teljesértékű ipod-ként szokták reklámozni? méghozzá egy igencsak nagy kijelzős ipod az iphone, amin még videó is szóbajön. a csak zenére képes ipodok több, mint 5 évvel ezelőtt a mostani iphone tárhelyének többszörösével rendelkeztek, ezen nincs is mit szépíteni. ha lossless-el nem is számolok, csak "agyontömörített" mp3-al, a nem is túl nagy zenegyűjteményem még így is kitesz közel 8 gigát, ami még nőni is fog. ehhez hozzájöhetnek még videók, aztán a szokásos mobil tartalmak, és szépen tele is vagyunk, 16 gigán is.
-
G4ng3r
tag
Ez lassan már beteges, hogy mindenáron próbálsz ragaszkodni az (egyébként nem létező) igazadhoz, és mindenre kitalálsz valami nevetséges indokot, hogy miért nincs értelme...
Ha nem Magyarországon élnénk, simán azt gondolnám, hogy te is egy fizetett (Apple alkalmazásában álló) fórumozó vagy.Amúgy jó a cikk, már alig várom, hogy piszkálhassak kicsit egy ilyen "kis rondaságot".
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #39 üzenetére
"érdekes módon a fényképezőknél, meg kameráknál használnak memóriakártyát, még olyankor is, amikor HD-t kell felvenni, vagy raw-ban sorozatot fotózni. egy normális kártya simán kell tudjon olyan sebességet"
Tökéletes a példád. Ezekben a készülékekben ott figyel 64 MB-tól 1 GB-ig belső flash, amivel kompenzálják a kártya lassúságát.
"a beépített tár mellett egy bővíthetőséggel simán megoldható a fájlcserélés"
Ez mindig előjön példaként, csak két gond van vele, ha valahova elmész ott nem biztos, hogy van kártyaolvasó, de ha még van is, nem lesz átalakító (hisz microSD-t nem nagyon raksz bele az olvasóba), vagy te mindenhova cipelsz magaddal kártyaolvasót és toldót?
----
bendzso:
"Majd akkor lesz értelme egy telefonban, ha kijönnek az 500-1000 GiB-os microsd-k"
Egyrészt addigra a belső flash mérete is akkora lesz, másrészt mi a fészkes fenének 1 TB egy telefonba?????????
----
Egy régebbi teszt direkt kiemelte, hogy nincs. Sorry, elhittem.
----
"ha az embernek nem elég a tárhely, vegyen új telefont ahelyett, hogy 5-10k-ért új memóriakártyát vegyen?"
Ha nem elég neked egy mobiltelefonba 16 GB, az igen fura.
De ha mégis így van és cserélhető, akkor veszel még egy 16 GB-ost? Mégis minek?
Tényleg nem értem. Ezekben a készülékekben a rendszer egy része és az alkalmazások is ezen a területen vannak, minden kártyára felmásolod a az összes alkalmazást, rendszerelemet, hogy csere után használni is tudjad?
Felcímkézed, hogy milyen filmek, albumok vannak egyes kártyákon, hogy ne keverd össze?
Nem egyszerűbb otthon 2 perc alatt feltolni azt a tucat albumot amik között válogatni akarsz nap közben? Minek kéne bonyolítani a dolgokat?"15-20 mbyte/s-el írok/olvasok/másolok, ez sok belső flashnél is gyorsabb"
Az nagyon lassú egy belső flash-hez képest (ott olyan 100/80-as tempo a divat
) .
"ha neked jobban esik magát a telefont cserélgetni a kártya helyett, akkor egészségedre."
Értelmes ember a tartalmat cserélgeti a tárolón nem a készüléket.
Aki 16 GB-on nem fér el egy mobiltelefonon, az kissé el van varázsolva. -
törölt tag
na igen. én mondjuk csa kazt szeretném, ha normális méretű kártyákat tudnának csinálni. eddig a kedvenc méretem (fizikailag persze) az a MS Pro Duo. csak ugye nem igazán elterjed, meg csak Sony termékben lehet használni. de nem olyan kis bolhapöcsnyi, hogy leteszed, és el is tűnt, meg nem kell hozzá adapter, hogy kezelhető legyen.
-
szekist24
csendes tag
A mobil tenyleg jo tobb mint fel eve vettem meg az elso ilyenem es mara mar a 3 dikat hasznalom mivel az eddigieket mind elattam
de ez tetszik jol elvagyok vele es lehet butykolni is
Kar hogy odahaza nem kaphato de nekem van mar egy ideje
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #39 üzenetére
vagy például amikor N82-m volt, nagyon jó volt, hogy kollégám laptopjáról átraktuk az egyik kirándulás képeit, videóit a telóban lévő kártyára.csak be a kártyaolvasóba, és kész.
szóval mereven tartani azt az álláspontot, hogy a bővítés haszontalan, igencsak meggondolatlan, mások igényeit figyelembe nem vevő nyilatkozat. szerintem meg a gps a hülyeség, minek, hiszen soha nem használtam semmire telefonban.
sőt, a wifit is csak ritkán használom, fő szerepe, hogy ágyból gyorsabban tudok megnézni valamit az itthoni netet használva wifin keresztül, mintha a rendes mobilnetet használnám. szóval ez sem egy nélkülözhetetlen funkció számomra. másnak még k*rva fontos lehet ettől, mint ahogy az is. -
asadasad22
őstag
ez valami hivatás nálad, hogy minden, aminek kis köze is van az iphone-hoz (akár mert telefon, akár mert érintős) és nem az iphone, azt oltogasd?
"A bővítés meg felesleges, egyrészt az SD kártya lassabb, mint a belső flash, másrészt nem szokás cserélgetni a kártyát."
ennek a mondatnak mind a 3 része teljesen baromság. a bővítés felesleges? lol? persze, felesleges. ha az embernek nem elég a tárhely, vegyen új telefont ahelyett, hogy 5-10k-ért új memóriakártyát vegyen? te lehet, hogy így állsz hozzá a kérdéshez, a többség biztosan nem. az én microsd-mre (8 gigás sandisk, manapság kb 5 rugóért megkapod bárhol) 15-20 mbyte/s-el írok/olvasok/másolok, ez sok belső flashnél is gyorsabb, ez elegendő lenne HD videó rögzítéséhez is, szóval fogalmazzunk úgy, hogy egy telefonba plána bőségesen elég. a nem szokás cserélgetni a kártyát meg megint egy olyan rész, amit csak a magad nevében jelenthetsz ki, ha neked jobban esik magát a telefont cserélgetni a kártya helyett, akkor egészségedre.
GPU pedig nem hiányzik a dream-ből, olyan dolgokat sem értem, hogy minek kijelenteni, amivel ennyire nem vagy tisztában. -
brumesz
aktív tag
válasz
#16820480 #39 üzenetére
nekem pl szükségem van játékokra...(azok az unalmas matekórák
), és e tekintetben sem csalódtam az androidban. ha a minőséget nézzük, ott vannak pl a gameloft játékok
Ulkesh: mivel még az appok száma is sokkal kevesebb mint az appstoreban(egyelőre), így a minőségi appokból is kevesebb van. itt is ugyanúgy vannak gagyik, mint az apple-nél.
minőségi app-ként tudok mutatni egy-kettőt, amit próbáltam is, vagy használok éppen:
RockOn zenelejátszó.ingyenes
ambient music player
dxTopulajdonképpen egy layout
szintén igényes jó minőségű játékként említeném a Block Breaker Deluxe 2-t vagy a Guitar Hero: World Tour Mobile-t.
az Advanced Task Manager egy egyszerű de hasznos progi és még jól is néz ki
My Backup Pro: backupot készíthetünk egy képfájlba mindenről a telónebben nem vagyok biztos, de ha jól tudom ugyanaz a hardver van a g1ben mint a HTC Touch Diamondban. ha ez tényleg így van, akkor van benne GPU
-
bendzso
senior tag
Egyszerűen nem látom értelmét egy 8-16-32 GB-os belső tár mellett. Semmi haszna, viszont a sebességkülönbség, esetleges kontakt hiba miatt hátránya bőven van.
Majd akkor lesz értelme egy telefonban, ha kijönnek az 500-1000 GiB-os microsd-k, amiket a számítógépedben/laptopodban fogod használni, és a telefonodban. És azok a kártyák 2-3 éven belül itt lesznek. -
törölt tag
Ez nem egészen igaz, nem egy cikket olvastam már arról, hogy alkalmazásokat törölt a Google, ráadásul ilyen esetben hiába vetted meg, a készülékedről is törlődik (igaz az ára jóváíródik a számládon).
tegyük hozzá, hogy ehhez az Applnek is ugyanúgy joga van, csak ők már eleve fel sem teszik a kényes alkalmazsáokat a boltba általában.a belső flash-hez képes igencsak lassúak a memóriakártyák
érdekes módon a fényképezőknél, meg kameráknál használnak memóriakártyát, még olyankor is, amikor HD-t kell felvenni, vagy raw-ban sorozatot fotózni. egy normális kártya simán kell tudjon olyan sebességet, amit egy telefon rendszere megkövetel.Egyszerűen nem látom értelmét egy 8-16-32 GB-os belső tár mellett. Semmi haszna, viszont a sebességkülönbség, esetleges kontakt hiba miatt hátránya bőven van.
én azért látom. lévén a BT fájlküldés hiánya (ez ugye nem csak az androidra igaz), a beépített tár mellett egy bővíthetőséggel simán megoldható a fájlcserélés. a kontakthibának meg szerintem nem nagyobb a valószínűsége, minthogy a kábeled kontakthibás legyen. tudom, te wifin másolsz mindent, de ez nem egy általánosan bevett dolog, sok embernek nem is áll rendelkezésére egyáltalán, még akkor sem, ha azzal akarnál jönni, hogy mennyivel jobb.játékokra meg kinek van szüksége
-
Ulkesh
őstag
"a google nem tilt le olyan alkalmazásokat a marketplace-ből mint pl az apple"
Ez nem egészen igaz, nem egy cikket olvastam már arról, hogy alkalmazásokat törölt a Google, ráadásul ilyen esetben hiába vetted meg, a készülékedről is törlődik (igaz az ára jóváíródik a számládon).
"5-6 MB/s között tudok a microsd kártyáimra másolni"
Nem a másolás az érdekes, hanem az, hogy a rendszer milyen sebességgel tudja írni/olvasni, no a belső flash-hez képes igencsak lassúak a memóriakártyák.
"nem mondanád hogy gyenge a szoftverválaszték"
A gyengét nem a darabszámra gondoltam, hanem az alkalmazások minőségére. Amiket eddig láttam (való igaz csak neten és videón), eléggé fapadosnak tűnnek az iPhone-os appokhoz képest. A játékoknak sem tesz jót, hogy a G1-ből hiányzik a GPU és a vektor proci.
-----
sheratan:
"érdekes felvetés. ez valami társadalmi kényszer, hogy nem cserélgetünk kártyát a telefonban?"
Egyszerűen nem látom értelmét egy 8-16-32 GB-os belső tár mellett. Semmi haszna, viszont a sebességkülönbség, esetleges kontakt hiba miatt hátránya bőven van.
-
-
brumesz
aktív tag
na,megpróbálok válaszolgatni szépen sorban
és itt írnám, hogy a telefont hirdeto fórumtársnak köszönhetem!joey20:a multitouchoz először rootolni kell a telót, ez olyasmi mint a jailbreak a szifonon, kevésbé lesz rigolyás tőle a szoft., több mindent megenged
a böngészőben és a képnézegetőnél működik, meg talán a gmaps-nál
videolejátszó van több is a market-ben szóval legális. van ingyenes és van fizetős is
a videofelvételről nem tudok, de majd utánanézek
BT-hack még nincs, de elvileg dolgoznak az ügyön!Ulkesh: a g1, vagyis az android ami rajta van nagyon nyitott. a google nem tilt le olyan alkalmazásokat a marketplace-ből mint pl az apple, így nincs is szükség cydia szerű progira, mert bármit megtalálsz a market-ben. van fájlkezelő, különböző video-és zenelejátszók, torrent progi, minden ami kell.
én szoktam cserélgetni a kártyákat, bár nem sűrűn5-6 MB/s között tudok a microsd kártyáimra másolni. nem a legjobb, de nem is túl lassú.
nem mondanád hogy gyenge a szoftverválaszték ha kutakodtál volna a marketben. kb úgy fejlődik mint az appstore, és már most mindenre van 2 vagy több megoldáshirdeto: köszi...és a telót is
-
Pepe87
tag
A telefon egész használható wifi modult kapott, tapasztalatra erősebb mint az iPhone-é és a HTC Diamondé, de gyengébb mint az iPod touch 1g wifije.
Az iphoneban es a touchban ua a wifi...
-
törölt tag
érdekes felvetés. ez valami társadalmi kényszer, hogy nem cserélgetünk kártyát a telefonban? megszólnak érte, vagy megvernek, ha cserélgeti valaki?
plus44: ez egyébként szerintem az egyik legzseniálisabb része a G1-nek, hogy végre egy telefon, ami minőségi és matt műanyagból van. nem sok telefon mondhatja el magáról (például ott a Moto A1200, csak az már tudásban kevés). én részemről nem szeretem a csillogós, krómozott részeket, mert napsütésben egyszer fordítja rosszul az ember, és megvakul a krómon képződő "atomvillanástól". a (kívül) fém telefonokat szem szeretem, főleg hűvösebb időben olyan rideg érzetet adnak, télen egyenesen rossz hozzáérni. kardpengében jó a fém, telefonban meg...
-
köszi a bemutatót!
az első telefon, amire megdobbant a szívem
szerintem nagyon szép! (az iphone se ronda, de az picit bazári, "csillogós")
ha kiforr és tényleg jó lesz az operácios rendszer (jelenleg egy stabil alfának tűnik, komoly hiányosságokkal) talán megtörik a jég és nekem is lesz mobilom
-
TheDragon007
senior tag
Én eddig csak fehér G1eseket láttam (itt Skóciában), most már értem hogy miért
-
hirdeto
tag
Én együtt használtam G1 -est egy almás 3G -vel és igazából nem tudtam eldönteni melyik áll közelebb hozzám.
A platform szerintem teljesen nyílt, hiszen az SDK letölthető hozzá ingyenesen éppen ezért napi szinten rengeteg program készül hozzá.
Ha root-olod a telefont ( azt hiszem így hívják itt ) számos olyan dolgot tudsz megtenni amivel az oprendszert személyessé tudod alakítani.
-
hirdeto
tag
Szia, nagyon jó a cikk gratulálok hozzá
Az én észrevételem a 3g-3,5g nettel kapcsolatban, hogy nagyon stabil. Ahol használni szoktam a netet, más készüléknél tapasztaltam, hogy átváltanak " edge " módra elég gyakran. A g1 elég jól tartotta magát.
A főképernyőre lehet még olyan okosságokat kitenni, hogy pl ha beszélsz valakivel sokat sms-ben, akor azt a készülék olyan "cset" szerűen is meg tudja jeleníteni, és ezért ezt egy parancsikon formában is kiteheted a főképernyőre. Magyarul egy katt és már ott is vagy a beszélgetésbe.
Egyébként létezik a marketben tetszetős home felület is pl a dxtop vagy ahome, amik skinelhetőek például. Én ezekkel is szórakoztam egy keveset.
A videólejátszással kicsit meggyűlt a bajom, mert ugyan rengeteg lejátszó található meg természetesen ingyenesen a marketben, de azt a formátumot nem tudtam eltalálni amit szeretett volna. Jelenleg amit javasolni tudok az az mp4 és ugyan azon a felbontáson ( 480x270 ) mint az almás telefonra.
Az "okosítás" pedig természetesen itt is müködik, csak itt kicsit más mint az almásnál, javaslom az xda-developers oldalt ott a " how to root " részt, de óvatosan és nem árt hozzá némi angol tudás.
Még egyszer gratulálok a cikkhez
-
Ulkesh
őstag
"inkább zavart, hogy annyira zárt a rendszer, meg van kötve az ember keze még jailbreak után is(legalábbis szerintem). ami még zavart, hogy nem volt bővíthető a memória"
Ha jól tudom a G1 ugyanúgy zárt paltform (sőt pár tekintetben zártabb).
A bővítés meg felesleges, egyrészt az SD kártya lassabb, mint a belső flash, másrészt nem szokás cserélgetni a kártyát."de a legfőbb ok hogy eladtam az az volt hogy meguntam"
A gyengébb szoftverválaszték miatt ezt hamarabb megunod
-
plus44
veterán
Köszi, jó írás. Mindig mondtam, hogy nem rossz ez a teló, csak a kinézetét kell szokni ill. elfogadni. Ha ez megvolt akkor jó társ lehet
-
joey04
titán
Szia!
Jó kis villámteszt!
Pár kérdés: Írtad, hogy van multitouch, de csak moddal lehet előhozni. ezt hogyan lehet megtenni, és ha ez megvan az azt jelenti, hogy működik pl a böngészőben is? Vagy csak pár ilyen hackelt alkalmazás tudja használni, afféle techdemo szinten?
Videólejátszáshoz ingyenes és legális progit kell letölteni, vagy fizetős és legális progit, netán egy Google által nem támogatott progit (mintha iPhonera Cydiából szednél le valamit)?
Kérdés vonatkozik a videófelvételre is, bár erről nem írtál, hogy lehetne külső programmal.
BT hack esetleg van-e már, hogy menjen a fájlküldés? -
perempe
veterán
330-360€ ?
-
vwpolopg
őstag
ne haragudj, tényleg jó kis kütyü, ez tény, de ennyire ronda eszköz nem sok van az IT világban...
-
asadasad22
őstag
jelenleg ezen az oprendszeren képzelem el a következő telómat.. várok még vele sztem pár évet, ha addig kellően sikeres lesz, és lesznek mégjobb modellek jó árakon, sztem nem is lesz kérdéses a dolog
-
^Clown
addikt
A BT korlátért nagy kár. Az Android előtt nagy jövő áll! Gratulálok a telefonhoz.
-
brumesz
aktív tag
na, raktam fel még pár képet...bár a képernyőképek elég gyászosak, de most érjétek be ennyivel
plömplöm: de, széchenyi-m3+felüljáró
Skynet258: én sem találtam marketben, de ha meg is lenne, akkoris előbb rootolni kéne a telót, amihez most nagyon nincs kedvem. talán holnap vagy később...
-
Skynet258
veterán
Amit hirtelen találtam, az elég körülményesnek tűnik... és a market-en sem találtam. Egyelőre lehet nem csináltak ilyet...
-
brumesz
aktív tag
a wifit úgy szoktam tesztelni, hogy az egyik szomszéd nem védte le a hálózatát, és arra csatlakozom rá
az ipod touch 1g egyátalán nem szakadozik bárhol vagyok a szobámban, az iphone és a diamond még az asztalomnál(az ablaknál) se talál néha jelet, ez pedig talál jelet még az ágyamnál is, csak ott már gyakran szakadtwollah:nem egészen a MÁV telepnél, de igen, a környéken
Skynet258: megpróbálok keresni valami képlopót.ha mást nem, hát marad a kivágós-beforgatós módszer -
Gondwana
addikt
A telefon egész használható wifi modult kapott, tapasztalatra erősebb mint az iPhone-é és a HTC Diamondé, de gyengébb mint az iPod touch 1g wifije.
Milyen erős lehet a wifije, ha tapasztalatom szerint az IBM X31 wifije nem sokkal erősebb a Diamondétól (WiFi Power Mode: középső érték, nem best battery), kb ugyanott húzhatom meg a fehér csíkot a ház körül - persze a Dia lassúbb.
Wardrive-ra ideális lehet a G1 - csak Szerbiában még jó sokáig nem várható. -
twollah
nagyúr
No fene valaki a XV. keruletben lakik a MAV telep kornyeken?
-
Skynet258
veterán
Na igen, azokkal a fotókkal jó lenne kezdeni valamit, mert így kissé rontja az élményt
Esetleg az ultimate megoldás az lehetne, hogy képernyő mentéseket csinálnál valamilyen célprogrammal. Persze nem tudom, hogy androidra van e ilyen, de gondolom.
Én kettészedném: csinálnék a készülékről pár fotót, meg a célprogrammal magáról a rendszerről. Így még a képek száma is gyarapodna -
sekli
addikt
vélemény: vágd körbe a képernyőfotókat, és forgasd el, esetleg jó lenne kicsit több..., egyébként jó volt olvasni végre egy nem unásig ismételt telefonról/oprendszerről...
-
modd3r
őstag
Szerintem nem kell feltétlenül mindent az iPhone-hoz hasonlítgatni, főleg akkor nem ha delikvens több dologban is alulmarad.
Egyébként meg biztos jó a cucc, de nekem mondjuk az is fontos, hogy a méreg drága telefonom ne legyen randa... -
Typhoon47
senior tag
jópofa kis mobil ez, jó cikk lett , grat
egyébként szabad kérdeznem mit hiányoltál az iPhoneból? -
törölt tag
Már kapható, vagy bennfentes vagy?
-
JoeYi
őstag
huhh, régóta szeretnék már egy ilyen sidekick szerű mobilt, csak symbian alapokon. Remélem Nokia n97 jó lesz
-
brumesz
aktív tag
Kritikát, illetve nyelvtani és formai hibákkal kapcsolatos észrevételeket szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 3GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest