- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanee
senior tag
válasz
#16820480 #96 üzenetére
"de a mindig felhozott illegális letöltés (tudom, nem te hoztad fel) sem feltétlenül illegális, Mo-on péládul nem ütközik jogszabályba."
Már hogy a fenébe ne ütközne jogszabályba? Meg is mondom neked melyikbe, ha érdekel. De nem csak a magyar jogszabályokban, hanem az EU-s jogszabályokban és nemzetközi egyezményekben is (ezeknek ugye Magyarországra is kötelezőek) le van fektetve a szerzői jog védelme, ami kiterjed a softwarekre is, minden tekintetben. Magyarország szabályozása e tekintetben pedig összhangban áll az EU-val elég régóta.
hanee
-
hanee
senior tag
válasz
#16820480 #88 üzenetére
A cég Általános Szerződési Feltételei tartalmazhatják, hogy neked tilos jailbreakelned úgy egyáltalán, vagy ROM-frissítened a cég engedélye nélkül, és ez esetben - ha ez kiderül - garanciavesztéssel jár a dolog. Azonban egy ország törvényeit nem írhatják felül.
A jailbreak a jelenlegi jogi szabályozás alapján véleményem szerint nem törvénytelen, és nem ütközik semmilyen jogszabályba. Garanciavesztéssel jár, de nem jogellenes!
A ROM-frissítés esetén már kétesebb a helyzet, mert ott az egész operációs rendszer van átírva, de itt is inkább hajlok afelé, hogy nem jogellenes, mert olyan program kerül a telefonra, amilyen nem létezik a gyártónál (tehát nincs kinek a szerzői jogait megsértened gyakorlatilag).
Jailbreak esetén akkor van egyedül jogellenes helyzet, ha te olyan programokat töltesz le ingyenesen, amikért Jailbreak nélkül fizetned kellene, de hangsúlyozandó, hogy az emberek 90%-a NEM EZÉRT jailbreakeli a telefont, ők is megvásárolják a programokat.
Szóval egészen máshogy néz ki a helyzet, ha épp csak egy cég szabályzatával és elveivel ellentétes valami, és más ha a jog szerint sem helyes.
Bocsi, hogy belepofázok, csak azért legyünk már tisztában ezzel..
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #92 üzenetére
"nem tudom mi van az amcsiknál, de nálunk nem nyúlhatsz a telefon szoftveréhez olyan mértékben, ami a gyártó szerint szabálytalan. ennyi."
Aki jailbreak-el az nem is.
Elolvastad a szerződést? A jailbreak telepítésével te csak egy külső szoftvert telepítesz, ami az Apple szabályzata szerint is legális. A rendszerszoftver visszafejtését nem te végezted el, hanem a jailbreak készítője, telepítésével még az Apple szabályozását sem lépet át.
Nem véletlen, hogy egyetlen esetben sem léptek még fel a jailbreak ellen az Apple jogászai.
(A ROM-főzés ellen nem egyszer fellépett a MS.)"de konvertálgass csak nyugodtan. azalatt a 8 perc alatt, amíg neked egy filmmel bíbelődik az erőgéped, én hármat felmásoltam, és már úton is vagyok"
Én azalatt a 8 perc alatt míg lekonvertálja a videót inkább megreggelizem, majd az alatt a fél perc alatt míg felmásolja a készülékre átfutom a postám és már úton is vagyok. Egyetlen másodpercet sem vesztettem vele
"azt a hardveres gyorsítót meg mégerre sem tudnám használni, mert ugye a telefonom továbbra is szinte bármi lejátszik"
Az enyém is, csak én nem pazarlom a helyet, mert azt számomra fontosabb doksiknak tartom fent.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #88 üzenetére
"cég nem hozhat valóban törvényeket, de szabályt simán."
Simán hozhat, a probléma akkor van, ha adott ország saját szabályozása másként rendelkezik, mégpedig a jailbreak kérdésében még az USA saját jogszabályai is ellentétesek az Apple-ével. A szomorú igazság meg az, hogy egyetlen szerződés, vagy céges szabályozás sem bírálhatja felül az adott ország saját jogszabályait
"amúgy az reális látásmód, hogy kiadjak 15-20k-t egy olyan usb-s cuccért, amivel gyorsabban konvertál a gép, ahelyett, hogy veszek egy nagyobb kártyát (amit másra is tudok használni, ha kell)"
Mert konvertálni, videót lejátszani stb. csak mobilon szoktál és egy hardveres gyorsítót másra nem tudsz használni
De mint előbb írtam, vegyél csak nagyobb kártyát és a bluray filmeket is toljad át, mert nem bírsz kivárni pár percet.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #79 üzenetére
"attól, hogy visszacsinálható a jailbreak, még nem lesz kevésbé szabálysértő "
Értsd már meg, hogy a jailbreak semmilyen törvényt nem szeg meg, teljesen legális.
Az, hogy az Apple ezért köpköd, az a saját problémája, de egyelőre még az USA területén sem köthet ezért bele senkibe sem.
Egy cég nem hozhat szabályokat, vagy törvényeket. Ez még nem a Gibsoni világ ahol a megavállalatok irányítják a Földet
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #79 üzenetére
eleve hülyeség amit mond, hiszen oké, azzal megsértetted a törvényt, hogy letöltötted (mondjuk nem nálunk, de mindegy) de kárt csak akkor okozol, ha ezért nem vetted meg.
az nem kérdés, hogy ettől függetlenül bűnt követtél el pusztán a letöltéssel is. mint ahogy pusztán a JB-kel is, hiába nem azért tetted, hogy kárt okozz.(szerintem hagyd hogy válaszoljon valami hülyeséget, aztán hagyd a fenébe, attól megnyugszik, ha övé az utolsó szó, még akkor is ha hülyeség, ezt már észrevettem)
#80: hohó, mi következik most!
ezt még nem olvastad akkor!na kiszálltam, innentől csak röhögök.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #73 üzenetére
"ez amúgy aranyos. attól, hogy nem töltessz le illegálisan játékokat, meg szoftvert a telódra, attól még a Jailbreak illegális, mert a gyártó így határozott és kész. "
A gyártó nem hatóság, így ő azt határoz amit akar, jelentősége nem sok van.
Még az USA-ban sem számít illegálisnak a jailbreak, mindössze annyi a következménye, hogy ha jailbreak-elt készüléket viszel be a szervizbe, akkor ugrott a garanciád (de ez sem probléma, mert egy restore eltűnteti minden nyomát, így gyakorlatilag a garanciát sem veszted el általa)."amúgy azzal sem okozok senkinek konkrétan kárt, ha letöltök egy filmet saját magamnak. feltételezzük, hogy ha nem töltöm le, akkor nem is venném meg, így kb semmilyen bevételkiesés nincs."
Ha már letöltötted, azzal kárt okoztál, mert nem vetted meg. Minden más csak filozófiai vita, a bíróság előtt hajítófát sem ér.
Az más kérdés, hogy itthon legálisan töltöd le saját célra, mert a szerzői jogdíjakat kifizeted előre az adathordozók árában. -
erdoke
titán
válasz
#16820480 #40 üzenetére
A FullHD-hoz célszerszám kell, és akkor nem befolyásolja a multitaskingot. Simán pause-ba teszi a lejátszást (ami akár mehet majd online streaming formájában, WiFi-n vagy 3,5-4G-n), amíg telefonálsz a BT sztereó headseten, és közben a szervezőt-levelezőt nyomkodod, sőt még fel is veszed a beszélgetést.
A Tegra pont a nem túl erős, emiatt keveset fogyasztó célszerszámok összegereblyézésében erős. Ha nekiküldesz egy izmos számítási feladatot, a CPU-ja önmagában már elég gyenge. A Tegra 2 és az OMAP4 már külön CPU szinten is elég erős lesz.
A FullHD-t az 1 magos Atom nem bírja, pedig nyers erőben a mobil CPU-khoz képest egy bivaly. Ha lenne mellette egy célszerszám, az erőt nyilván párhuzamosan végzett számításnál lehet kihasználni.
Nem tudom, mi az a C110-es proci.Ha a Hummingbird-re gondolsz, az egy SoC, ott sem a CPU végzi a HD videó dekódolását. Gyakorlatilag egy gyártástechnológiai váltással feljebb tornászott órajelű szifon 3GS chipról van szó (~OMAP3515 => órajelek fentebb 60-70 %-kal).
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #48 üzenetére
egyébként sem értem, minek lossless zene egy telefonra, amit ugye útközben hallgat az ember, pl buszon metrón, semmilyen különbséget nem fog hallani ilyen körülmények között, főleg nem a gyári fülessel. és igen a legtöbben nem cserélik le. Csak ezt eddig nem akartam írni, mert ugye tiszteletben tartottam, hogy neki más az életvitele, máshogy használja a készüléket. De fölösleges, mert ő is tesz mindenki másra
-
Catapult
csendes tag
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #40 üzenetére
"mekkora pazarlás már bakker! mennyivel több zenét tudnál feltenni a szifonra, ha 128k-s mp3-ba konvertálnád mind! gyorsan megvan, hidd el"
Hibás a logikád.
Ha egy filmet a készülék felbontására konvertálsz, akkor lesz optimális a minősége, ellenben a 128k-s MP3 minősége távolról sem összehasonlítható a lossless minőségével.
Szóval, míg az egyik esetben nem vesztesz minőséget, csak helyet spórolsz, a másik esetben csúnyán romlik a minősége és élvezhetősége. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #22 üzenetére
"amúgy meg ne gyere már lécci megint, hogy a fél millióba kerülő asztali gépeden 8 perc. nekem meg egy óra a laptopomon"
Akinek ez fontos, az megveszi azt a kb. 10-15 eFt-ba kerülő hardveres gyorsító USB-s kütyüt, amivel még egy netbook-on is 8 perc az ilyen konverzió.
----
"Ennyi erővel inkább a felvételt oldották volna meg"
Reméljük azt is megoldják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében